Okategoriserade

Warswawa ligger i framkant

Ja alltså Warszawa utvecklas i rekordfart och har gått om Stockholm. Så är det. Jag minns när mormor fick hemskickade papperslappar med nummer på för att få köpa en begränsad mängd kött i butiken. När vi åkte till Warszawa med resväskor fulla av Snickers och färgglada t-shirtar för att ge till grannbarnen. När Stockholm var som en annan planet och att den dagen då det skulle se likadant ut här som där var helt otänkbar. Den dagen är här. Warsawa har till och med gått om på många plan. När jag beställde en juice idag fick jag välja vad jag ville ha den gjord på. Jag tog morötter, jordgubbar, spenat, persilja och broccoli. När jag frågade om deras råvaror var ekologiska svarade hon ”naturligtvis”. Är det naturligtvis? Juicen var jättedyr, 40 kronor, för Polen är det jättedyrt om ni tänker er att en middag på hotellet går på 150 kr. Det har alltid varit stora klyftor i Polen och det är det fortfarande. Uppenbarligen när en juice kostar 40 pix och en bra lön är 4000 kr i månaden före skatt.

Jag har besökt ett bageri idag där de tillverkar varor för ”sjuka” människor dvs bröd utan mjöl och socker, ha ha ha. Det var skitkul kan jag säga. ”Så här lever jag”, sa jag. ”Ja ha har du sockersjukan?”, sa han ”Eh näe jag äter inte socker ändå”, sa jag. ”Men det är väl onödigt att äta så här dyrt bröd om man inte måste”, sa han. Och så höll vi på.

Sen fick jag med mig en öppen kartong med massa prover (bland annat mina egna knäckebörd) och när jag satt på de två kommande mötena var det minst tio personer som kom fram till oss för att nyfiket fråga om det spännande brödet som jag hade vid min sida. När jag sa att det är bröd utan mjöl blev folk övertända. När de sen fick smaka en bit blev de lyriska ha ha ha Legath dags att översätta boken! Allvarligt talat så är Polen moget för LCHF. Det finns ett intresse för hälsosam mat. Hälsan står i fokus här det märks väldigt tydligt. Mer än i Stockholm.

Okej, jag är jättetrött nu. Jag tog en liten runda på stan efter mitt sista möte och köpte lite roligt skit till Ringo. Bland annat klisterlappar som man sätter på pyjamasen som under natten utsöndrar mint och örter så att barnet blir friskt på naturlig väg vid förkylning. Hur bra?! Jag ska lägga mig och kolla ”The Voice of Poland” nu. Sen ska jag beställa upp mat och fortsätta läsa min bok. Jag har det så jävla bra.

You Might Also Like

 • UlrikaZ
  3 oktober, 2013 at 20:54

  I den koncern jag jobbar i skulle vi göra tre globala varumärkesprojekt, och jag fick förmånen att driva dem. Vi pitchade byråer, och valde en varumärkesbyrå i Warszawa. Så otroligt nyutbildade och supercoola blandat med klassisk beteendevetenskap. Det blev ett toppenprojekt. Över huvudtaget är polackerna i vår koncern otroligt duktiga. On du vill ha kontaktuppgifter till dem hör av dig, jag gissar att du kan ta kontakt. Lycka till!

 • Anonym
  3 oktober, 2013 at 21:03

  Bra Katrin, se till att flytta till Polen så blir allting bra.
  Så skit i äckliga hemska Sverige!!!

 • Cornelia
  3 oktober, 2013 at 21:06

  What, aldrig hört om de där klistermärkena! Men det lät otroligt haha! 😉

  Kram
  http://Cutelittlethings.se – Stil Shopping & Ungmamma-blogg

 • Mu
  4 oktober, 2013 at 00:33

  Jag var i Polen för typ ett halvår samt har flera polka vänner och varken jag eller de fattar hur du menar när du säger att de gått om Stockholm? Är det för att en bra lön ligger på 4000? Eller för att klasskillnaderna är stora? Och är de enligt dig hälsosamma för att de aldrig hört talas om att en frisk människa äter lchf kost?

  Alltså om det existerar någon form av ”logisk sjukdom” så har du den…!

  PS. Dessutom är Warszawa jävligt fult. Sorry.

 • Mu
  4 oktober, 2013 at 00:35

  Tangentbordet strular…hence the stavning liksom lol

 • Elisabeth
  4 oktober, 2013 at 02:33

  Snälla Katrin!
  Innan du ens hade hört talas om LCHF så hade Polen egen förespråkare som dessutom var läkare (alltså hade kunskaper som du aldrig kommer att ha) – ”Dieta optymalna” dr Kwasniewskiego.
  Vad jag blir förvånad över är dina uppfattningar om Polen – ena stunder betyder polacker bara strul och skit andra så är de fantastiska. Jag förstår att allt hänger ihopp vad du kan dra för nytta av de och inte handlar det om deras egen utveckling. Du verkar också sova en stund eler så lever du i din egen bubbla där allt är intressant så länge det gynnar dig och handlar om dig… konstigt sätt att marknadsföra varumärke.
  Här kan du läsa om LCHF som lanserades upp i Polen för väldigt länge sedan:
  http://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_Kwa%C5%9Bniewskiego

 • cicci
  4 oktober, 2013 at 13:50

  Ååååh, längtar tillbaka till fina Warszawa när jag ser dina bilder. Bodde på samma hotell som du och älskade att köpa färska juicer på Skok na Sok. Det var verkligen en fantastisk stad med ett större utbud av det mesta, både stora kedjor och små saker, än vad man hittar i Stockholm.

 • Bob
  4 oktober, 2013 at 18:03

  Var på besök i Polen för 2 år sedan, fick veta att polackernas intresse för hälsokost och träning beror på att doktorn är svindyr. Plus att man betalar för tiden man sitter i väntrummet, även om doktorn är sen.
  Man har liksom inte råd att vara ohälsosam och springa till vårdcentralen hela tiden. Dåligt, fast bra. Eller tvärtom.

 • Patricia
  6 oktober, 2013 at 12:51

  Hej! Mina föräldrar kommer från Polen och pappa köpte ingredienserna (”mjölet”) till det brödet du visar på bild redan för något år sedan. Minns att han tog med säckar med flera kilo till Sv för att baka sitt eget bröd då han inte tyckte att lchf-bröden som såldes i butik var bra nog 🙂 Även fast jag själv inte äter lchf tycket jag att det brödet är jättegott 🙂

 • Magdalena
  8 oktober, 2013 at 21:44

  Katriiiin, var hittade du lchf-brödet??? Jag bor i Wawa och har inte hittat ngt sådant!

 • Krystian
  16 maj, 2015 at 21:15

  Bra lön i Polen – 4000 kr. Det var det roligaste som jag inte har hört på länge. Så är det om man inte är Polack men vill uttala sig om polska livsförhållandena som råder i Polen.
  Jag är själv en Polack och vet vilken genomsnittlig lön finns i Polen. Den uppgår till 10 000 svenska kr som motsvarar ungefär 4000 polska zlotych som motsvarar nära 1000 Euro. I Warszawa ligger så klart lönen lite högre upp till 6000 zl som motsvarar 15000 svenska kronor – brutto förstås. Om ni tycker att jag snackar skit så kolla gärna statistiken på googel. Det finns förstås uppsjö av Polacker som tjänar mycket mer beroende på samhällsstatus och yrke. Personligen så känner jag några från min stad Swinoujscie som tjänar upp till 100 000 kr i månaden. Finns andra som tjänar en million och mer. Detta är inget som förvånar någon i Polen som bevis för detta kan man nämna att i Polen öppnades Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Aston Martin salonger på senare år och säljs i större utsträckning än i Sverige. T ex alla Ferrari bilar som var avsedda för Polen för hela År såldes på 4 månader!!! Det var 60 exemplar kostande 3 millioner kronor.

 • Warszawa.guru
  6 september, 2015 at 12:46

  Väldigt spännande inlägg. Det är kul att du delar med dig så alla ser hur fort Warszawa utvecklas.

 • Tezu
  19 januari, 2016 at 15:09

  För någon tid sedan fick jag vänta länge i Warszawa under min resa. Jag hade mycket tid på mig så jag gick på New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant och beställde en drink. Där fanns ett stort utbud av ovanliga och goda alkoholdrycker. Vid detta tillfälle åt jag gott också. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Gottfrid
  24 februari, 2016 at 12:25

  När jag varit med några grabbar i Polen ville vi ha det kul. Genom att vandra från en klubb till en annan hamnade vi då på New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Det är den bästa klubben jag nånsin varit på. Sköna kvinnor utför där fantastiska dansshower.

 • Jonatan
  26 februari, 2016 at 13:26

  De skönaste kvinnor finns bara i Polen! Och det värt att besöka New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant för att träffa de skönaste, så kallade ,,pärlor”. Fantastiska dansare. Seriöst, det är värt att åka dit bara för att se dem. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Erik
  21 juni, 2016 at 12:23

  I Warszawa rekommenderar jag nattklubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Den är värd att besöka. Jag kan fortfarande inte glömma kvällen som jag tillbringade där. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Aron
  10 november, 2016 at 12:07

  Arrangerar man en svensexa så är det bäst att resta till Polen. Fin underhållning, sköna dansare. Vi har festat hela natten på New Orleans Gentlemen’s Club & Restaurant. Detta ställe har gjort ett stort intryck på oss. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Noah
  8 december, 2016 at 14:54

  I Warszawa rekommenderar jag nattklubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Den är värd att besöka. Jag kan fortfarande inte glömma kvällen som jag tillbringade där. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Bengt
  13 januari, 2017 at 09:14

  De skönaste kvinnor finns bara i Polen! Och det värt att besöka New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant för att träffa de skönaste, så kallade ,,pärlor”. Fantastiska dansare. Seriöst, det är värt att åka dit bara för att se dem.
  http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • August
  21 mars, 2017 at 13:51

  Jag är inte så förtjust i att turistera. Däremot älskar jag att upptäcka nattlivet. Senaste tiden var jag på New Orleans i Warszawa. Ett otroligt ställe. Ett stort utbud av alkoholdrycker (open bar för ungefär 50 Euro), bra mat och de där dansarna… seksiga och mycket duktiga. Dansshowerna gör ett stort intryck på en. Man kommer ihåg något sådant länge. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Arnold
  7 november, 2017 at 08:33

  Det bästa som jag minns från besöket i Warszawa är en kväll på stripteaseklubben, New Orleans. Dansshowerna gör verkligen ett stort intryck. Tjejerna är jätteduktiga och dessutom seksiga. I kombination med smakprovning av polsk vodka blev det där till en perfekt kväll.
  http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 • Bengt
  2 januari, 2018 at 11:32

  Studentfesterna som jag gillar mest är de traditionella, som tar plats på en klubb. Trots allt är det den enda möjligheten att ta en drink med kompisar och runt vackra dansare. Min svensexa hölls faktiskt i Polen, i New Orleans club i Warszawa. Måste erkänna att det var värt det. Den bästa festen i mitt liv!

 • Björn
  19 januari, 2018 at 12:00

  Nummer 1 på listan över besöksmål i Warszawa är New Orleans. Det är ett prestigefull nattklubb med striptease. Dit kan man ta taxi från vilket ställe som helst i Warszawa och de betalar för det. Open bar kostar ungefär 40 Euro. Och de där gudomliga dansarna…