Okategoriserade

Vinnarskalle

Nu ska jag ta det från början. För att det är en härlig historia som kan motivera er. Jag är 37 år gammal, 160 cm lång och väger oftast mellan 56-58 kilo. Jag har fött två barn med kejsarsnitt och jag lever på LCHF. Strikt LCHF har jag levt de senaste 4,5 åren. Jag har perfekta värden och mår väldigt bra. Jag har sprungit tjejmilen två gånger i mitt liv och då båda gångerna på 59 minuter. Det ska tilläggas att båda gångerna var innan jag fick barn så alltså för ungefär tio år sen.

För en månad sen frågade min vän Clara mig om jag ville springa tunnelrun med henne. Jag ansåg då att en mil är för långt för mig att klara men började ändå att fundera kring utmaningen. Min vän Markus frågade mig om han skulle lägga upp ett löparschema åt mig som skulle göra att jag klarade milen på under femtio men jag trodde honom inte. Precis som alla andra. Hur skulle jag, en person som aldrig sprungit i mitt liv, klara milen på under femtio efter att ha löptränat i en månad? Omöjligt ju.

Jag bestämde mig för att testa. Jag fick ett schema av Macke som jag lägger ut åt er sen. Jag har följt det här schemat till pricken. Inte fuskat eller ändrat på en sekund eller en meter. Jag har ätit strikt LCHF och jag har inte ätit mjölkprodukter. Jag har ätit chiapudding, druckit gröna smoothies, ätit mycket ägg såklart, avokado, fisk, lite kyckling, druckit vatten med citron varje morgon. Tagit mitt första mål vid tolv på dagen. Och då även kaffe. Jag har inte sovit en hel natt på fyra och ett halvt år ha ha men jag lägger mig alltid tidigt så jag får sova många (minst åtta) timmar trots att de är avbrutna av en napp som ska pillas in eller ett lakan som ska bytas.

Igår kom smällen. Jag fick mens. Jag ville inte berätta det för er för jag hatar folk som sjåpar sig och skyller på diverse smärtor och annat skit. Jag vet ju att man försvagas av mens och dag två (idag) är det värsta tänkbara att klara en prestation på. Jag kunde inte göra så mycket åt saken. Tog in på hotell. Somnade 23 vaknade 07.13 av mig själv. Det är då Rambo väcker oss så jag är väl programmerad jag med. Vaknade med fruktansvärd mensvärk. Åt frukost. Ägg, keso, ost, lite havregrynsgröt åt jag faktiskt. Det var gott.

Gick upp på rummet och låg raklång och stirrade upp i taket. Magen värkte och mensen var inte diskret om jag säger så. Gick ner till 7-eleven köpte Ipren och Alvedon. Tog en av varje. Glömde bort mensen.

Första kilometern var kul, andra med. Jag pratade med Clara kollade min Runkeeper. Livet var glatt! Så kom den stora 3:an och jag garvade. Lätt som en plätt detta. Bra bana, mycket plats, inget uppför bara nedför. Det var ju inte så men det var så det kändes för mig. Jag missade uppförsbackarna helt och hållet. Förmodligen för att jag var så sjukt fokuserad. Sen var det plötsligt vattenstopp. Men va fan!? Var tog fyran vägen. Vattenstoppet skulle ju vara på 4,7 nu fattade jag ingenting. Råkade dessutom ta en saft så höll på att dö av sockerchock. Kanske bra i och för sig. Jaha…Så kom femman. Min Runkeeper hade lagt av för det var ju ingen mottagning i tunneln såklart så jag sprang endast på känsla. När jag såg femman såg jag att min klocka visade 12.45 så jag hade alltså klarat fem på 25. Aha okej… Då kom sms från Macke min coach. ”Riktigt bra efter första 5 – inte vika ner!!”, skrev han. Han följde mig på Runkeeper, ha ha! Väldigt bra med pepp-sms. Några sekunder senare kom nästa ”Ge allt du har nu!”. Va?! Skämtade han? Jag har ju hälften kvar jag kan inte ge allt nu…?? Jag gav lite till. Det blev nedför jag släppte allt. Lät kroppen rusa fritt. Jag höll vänster hela tiden. Sprang om blev inte omsprungen. Jag började fantisera att jag var ett proffs. Att det var viktigt att jag klarade mitt mål. Vid sju tog det stopp. Kroppen pallade inte. Hjärnan ville men inte kroppen. Började maniskt tänka på allt som Macke lärt mig. Fram med höften, låt benen jobba, öppna upp halsen andas, se långt fram, in med armarna. Det gick bra. Man gör på samma sätt som när man är sugen på en cigg. Man tänker tankar i några minuter och sen släpper det. Så kom jag inte tempo igen. Kolla klockan shit två kilometer kvar och jag har prick 10 minuter kvar om jag ska klara mig på under 50. Åtta till nio gick. Sen gick det inte. Jag trodde att jag skulle börja gråta för jag kände mig så besviken över att jag inte klarade det. En jävla kukkilometer kvar och jag ska inte klara av att spurta. Fan jag har fem minuter kvar och jag kommer inte att klara det en uppförsbacke? Skämtar dom? Sätter dom en jävla uppförsbacke den sista kilometern efter att millopp? Vem är så grym? Vem är så jävla dum i huvudet? Kommer aldrig att klara av att spurta den sista om det är uppför det går bara inte. Jag ser plötsligt mina barn framför mig. Jag måste göra mina barn stolta. Idag är det bara Nova som fattar men om några år kommer de att fatta att mamma klarade milen på under 50 efter två snitt och i hög ålder fan kom igen spring, Katten för fan spring för barnen!

Stopp. Macke sa när jag pratade med honom direkt efter ”Något hände med din Runkeeper för 300 meter innan mål slutade den att fungera”. Jag stannade. Min kropp sa ifrån. Det var slut. Då kom en kille bakifrån och klappade mig på axeln ”Där har du målet kom igen nu”, sa han. ”Var ska jag få kraft ifrån?”, ropade jag efter honom. Sen gav jag ifrån mig ett märkligt ljud och spurtade. Jag kutade in i mål. Jag kom in på 49.39.

Jag är så stol över mig själv. Jag ska ut och fira ikväll. En sista sak. Kan jag så kan ni. Sätt upp ett mål bara. Ni kan inte ana hur kul det här var. Hur mycket det har gett mig förutom det att jag klarade milen på under femtio.

Och Cecilia, då? Som jobbar på LCHFklubben.se och tar hand om alla våra återförsäljare. Hon sprang på 35,52 och kom tvåa på hela loppet. Fan va vi ska fira på årets julbord Cecilia!

You Might Also Like

 • Katarina
  22 november, 2014 at 15:57

  Grattis! Fan va gött!

 • Nina
  22 november, 2014 at 16:09

  Härlig beskrivning! Jag skulle ha sprungit men har legat sjuk hela veckan så jag avstod.. Trist som fan!

  Grattis till bra tid! Jag ska köra tjejklassikern 2015-2016 så måste få in en bra löprutin och starka muskler : )
  Fira ordentlig ikväll!!

 • Hyrestanten
  22 november, 2014 at 16:22

  Härligt att du lyckades!
  Undrar över varför du tog i på hotell?
  Strikt lchf kan man väl inte säga att du hållit till dig. Lchf med lite avsteg emellanåt och rätt mycket alkohol. Jag hoppas du en dag blir kvitt din enorma fixering vid mat för man vet att sådant ofta förs vidare till barnen.

 • sandra
  22 november, 2014 at 16:30

  Du gjorde det!!

 • Annika
  22 november, 2014 at 16:41

  Svinbra Katten!!
  Jag misslyckades kapitalt. Trångt. Sick-sackade mycket. Sämre tid än när jag sprang milen efter 2 dagars fest. Besviken.

 • Sofia
  22 november, 2014 at 17:40

  Grattis! Blir så imponerad

 • siv
  22 november, 2014 at 18:15

  Vilken tjej alltså. Stort grattis!

 • Cissi
  22 november, 2014 at 18:17

  Nej fy fan, blir riktigt imponerad nu! RIKTIGT bra gjort!!!

 • Cecilia
  22 november, 2014 at 18:17

  Fy fan va du e grym! Imponerad! Trodde ärligt inte du skulle klara det MEN inser nu hur cool du är och vilken fighter du är! Fiiiiiiiiira

 • Cissi
  22 november, 2014 at 18:19

  Vill meddela puckot här ovan att ren sprit & många röda viner passerar som strikt. Läs på.

 • lars-o
  22 november, 2014 at 18:24

  grattis det va oväntat

 • jenny
  22 november, 2014 at 19:23

  Stort grattis! Du är min inspiration!

  Kämpe!!!

 • Hannah
  22 november, 2014 at 20:09

  WOW grattis Katrin! Det är en sak att lyckas med någonting men att verkligen orka kämpa in i det sist och göra det på bästa tänkbara sätt är stort. Jag är verkligen imponerad! Och blir så klart inspirerad. Fira ordentligt nu, kram till dig.

 • ems
  22 november, 2014 at 20:17

  Stort grattis! ! Stor prestation! Men säg inte att det för att vara 37 år gör det så mycket svårare än 27, eller med att fött barn eller inte. Konditionen är inte så mycket påverkad. Var den säkra människa du är och stå för hur fantastiskt det är att utan konditionsträning tidigare kan klara detta med så kort tids träning!

 • Jenny
  22 november, 2014 at 20:28

  Bra gjort!!

 • Mia
  22 november, 2014 at 21:06

  Hej!
  Har följt dig i många år på dina bloggar och varit både arg och förbannad på dig ibland men även älskat saker du glr och gjort!
  Idag när jag läste om din insats började jag gråta. Fantastiskt!
  Du är outstanding! Bra kämpat önskar jag hade din viljestyrka!

 • Ulle
  22 november, 2014 at 22:10

  Grymt bra såååå imponerad!!!! Bra jobbat!!!

 • Alex+andra
  22 november, 2014 at 22:47

  Du är GRRRRRYM!!!!! GRRRATTIS!!!!

 • vg
  23 november, 2014 at 08:50

  Ett stort grattis!!

 • Davve
  23 november, 2014 at 09:42

  Mia, haha lugna dig! 😀 alltså ärlig.

 • Jenny
  23 november, 2014 at 10:46

  Herregud, jag rös (ryser fortfarande) när jag läste. Fan vad grym du är hörru. En riktig förebild!

 • Lidingömamman
  23 november, 2014 at 12:54

  Helt sanslöst bra gjort! Sprang själv på 56.16 vilket inte ens kommer i närheten av dig och jag tyckte det var sjukt jobbigt. Måste säga att jag är enormt imponerad av dig.

 • Agneta
  23 november, 2014 at 12:57

  Stort grattis!! Så bra gjort. Du är en fighter OCH winner:)))

 • jenny
  23 november, 2014 at 13:00

  Grattis!! Kan man va så bra som du??

 • Hanna
  23 november, 2014 at 13:20

  Grymt bra sprunget!

 • Marie Bergman
  23 november, 2014 at 14:43

  GRATTIS OCH BRA JOBBAT!! Nu blev jag sjukt motiverad!

 • Laila
  23 november, 2014 at 17:18

  Klart du ska vara stolt!
  Men att du inte sätter in en hormonspiral!
  Den verkar bara lokalt i livmodern åså slipper du ha den där äckliga mensen.
  Jag har inte haft mens på många år och blöder inte en droppe!
  Skönt… Varför har man mens frivilligt när man kan slippa???

 • Jenny
  23 november, 2014 at 19:28

  Wow bra jobbat.
  Kändes som jag sprang med dig när jag läste. Ja de slutade med att jag bölade en skvätt. Ja, jag vet. Men är man en blödig 3 barns mor så är man.

 • Maria
  23 november, 2014 at 19:36

  Grattis! Bra jobbat! Du är grym!!!

 • Maja
  23 november, 2014 at 21:31

  Magiskt, du är verkligen en roadmodell, fy faniken vilken kämparskalle! Bra jobbat och grattis!

 • Johanna
  24 november, 2014 at 10:18

  WOW! Grattis till ett fantastiskt lopp. Ska jag vara ärlig så var jag skeptisk till ditt mål eftersom det inte är många som skulle klara en sådan ökning på så kort tid. Jag är grymt imponerad. Heja dig!

 • Anna
  24 november, 2014 at 14:00

  Grymt bra!! Jag blir riktigt imponerad och motiverad.

 • Anette Starby
  24 november, 2014 at 14:44

  Fan vad duktig du är & jag visste att du skulle klara det! Bara man vill något så går det & stort GRATTIS till segern!
  Mvh Anette Starby

 • Cecilia
  24 november, 2014 at 20:14

  AMEN FY SATAAAN VAD DU ÄR GRYM! Din kämparglöd och envishet avundas jag! Katrin 4 president!

 • Rebecca
  24 november, 2014 at 21:55

  Fy fan vad grymt!! Önskar jag var lika peppad. Kram

 • Carro
  25 november, 2014 at 20:52

  Inte säkert att du försvagades av mensen. Jag springer som bäst och kör hårdast kondis veckan innan mens. Typ hit. Under mensen undviker jag dock alltför komplicerade strykeövningar. Motoriken och maxstyrka som värst försvinner för mig under den veckan. Att träna och tävla under mens är inte trevligt hygienskt kanske men det går förvånansvärt bra om inte bätte att köra kondis och hit träning under och innan mensen. Oftast känns det ju bara gött. Hormonnivåerna är det ju inget fel på. Härligt jobbat!!

 • Anna
  26 november, 2014 at 21:55

  Otroligt bra jobbat!
  Grattis!

 • Nahla
  27 november, 2014 at 21:46

  Fan vad du är grym! =)))