Okategoriserade

Viktväktarna bluffar – usch så dåligt!

Det här är ju sjukt kul. Alltså jag är inte alls skadeglad eller så det är bara det att det är så sjukt hur företagen håller på. När ska folk bara inse att LCHF är den ENDA bantningsformen som funkar!

You Might Also Like

 • Chris
  12 februari, 2013 at 12:28

  Bantningsformer finns det flera som fungerar. Men ingen av dem går ju att leva med under en längre tid.
  Dessutom vill jag inte kalla LCHF för bantning. Bara ett sätt att äta som gör livet enkelt och behagligt att leva 🙂

 • laila
  12 februari, 2013 at 12:35

  Amen

 • Pernilla
  12 februari, 2013 at 12:35

  Bülow-metoden fungerar ju!

 • Lisa
  12 februari, 2013 at 12:39

  Ja fast det står ju ingenstans att Shirley misslyckats med sin bantning! Hon använde bara en annan metod än VV:s. Vad är problemet liksom? LCHF kommer aldrig bli en diet som slår i Sverige. Just nu är den dieten som mest i ”ropet”, och ändå är det bara futtiga 4 procent som följer den slaviskt. Nyhetens behag är snart över. Hypen är snart över! Skynda kränga nu Katrin!! Snart är dina butiker helt ute och ni kommer att bomma igen. Sorry.

 • Åsa
  12 februari, 2013 at 13:01

  Har ett tips till dina PMS ”besvär” Katrin!! Jag har haft PMS värk, kramp i äggmaskinen och ömhet i brösten. Efter c:a 25 år fick jag nog av läkarnas värktablettsorgie och gick till hälsokosten, där jag hittat annat som hjälpt mig. Damen i min hälsokostbutik sa direkt att jag skulle prova Bidrottning gele!!!! Har nu ätit dessa kapslar i c:a 6 månader och har nu inte ont ÖVER huvudtaget, ingen ömhet i brösten….Hallefuckingluleja!!! Så om ni har PMS besvär så prova, kanske inte passar alla men efter 25 år av det jag haft varje månad, så kan jag säga att det funkar för mig och allt är värt att prova i PMS tider. Hurra för Bidrottning gele och LCHF! Love it!

 • Pinglish
  12 februari, 2013 at 13:06

  Javisst, den fungerar men vad kostar det inte att få tillgång till den…. och det finns ju flera dieter med så lågt intag som 500 kcal/dygn. Läste lite på deras sida och det var inget nytt under solen. Med Katrins produkter gör man ett eget medvetet val och behöver inte slaviskt följa ett program.
  http://hormonharmoni.se/ma-bra/at-dig-till-hormonharmoni/

 • Pinglish
  12 februari, 2013 at 13:18

  Tycker faktiskt att det vilar lika mycket ansvar på Shirley Clamp som på Viktväktarna.
  Vart har folks samvete tagit vägen? Ett gott samvete är bästa huvudkudden sägs det… Ja, och kontetan av det blir ju det som artikeln nedan beskriver. http://www.aftonbladet.se/wellness/article16219073.ab

 • Lollo
  12 februari, 2013 at 13:20

  Personligen spyr jag på allt som har med bantningsmetoder att göra pga att jag är en före detta anorektiker och allt tjat som är idag angående bantning påverkar mig till det negativa. Jag tvivlar dock inte på att LCHF fungerar men det gör även Viktväktarna. En nära familjemedlem tappade väldigt mycket i vikt på väldigt kort tid av den metoden så jo, det fungerar visst.

 • Pinglish
  12 februari, 2013 at 13:39

  Lite mer från AB i januari 2013:
  Heléne hade ätit sig igenom flera dieter när hon beslöt sig för att välja LCHQ. Men då visste hon inte att det var Fredrik Paulúns lära hon levde efter. I stället fick hon sin inspiration från Katrin Zytomierskas ”Dags att bli smal – LCHF på mitt sätt.”
  – Där lärde jag mig hur kolhydrater fungerar i kroppen, säger hon.

  http://www.aftonbladet.se/wellness/article16066191.ab

 • Linda
  12 februari, 2013 at 13:42

  Falsk marknadsföring.. Oj så svårt att listat det. Sen fick hon väl bra betalt av vv så hennes första bantnings metod blev sponsrad

 • Camilla
  12 februari, 2013 at 13:48

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Lo
  12 februari, 2013 at 13:52

  Hon gick ju ner i vikt även med VV så varför är det falsk marknadsföring? Och vem bryr sig?

 • Mini
  12 februari, 2013 at 13:57

  LCHF är lifsfarligt i längden, när inser du det Katrin ?? !!
  Googla, speciellt utländska sidor så får du se att det inte alls är riskfritt att vräka i sig en massa fett.

 • Pernilla
  12 februari, 2013 at 14:14

  När ska folk begripa att olika dieter passar till olika människor. Finns inte en som passar alla.

 • Petra
  12 februari, 2013 at 14:18

  Hej vill bara skryta lite.Hoppa upp på vågen i oktober och den stanna på 70 kilo!Jag är 173 cm men aldrig vägt så mycket så jag sluta med kolhydrater och godis,idag visar vågen 62 kilo och jag mår prima lchf is da shit kram på dig Katrin

 • Agga
  12 februari, 2013 at 14:47

  GI funkar riktigt jäkla bra! Och det är inte torrt och tradigt om man vet vad och hur man ska tillaga det. Just sayin 😉

 • Cat
  12 februari, 2013 at 15:01

  Så sant. När konsekvenserna av det höga intaget av mättat fett och en kropp i ständig ketos börjar visa sig så förvinner LCHF mer och mer. GI är den enda långsiktigt sunda livsstilen, den kosten och motion.

 • Linda
  12 februari, 2013 at 16:09

  Fast hon har gått ner nått kilo bara med vv då kallar jag det falsk marknadsföring. Hon gör detta för pengarna … Hr jobbat som hennes privata fotograf så jag vet hur hon funkar. Jobba så lite som möjligt .. Men roffa åt sig pengar på annat skit är hon duktig på

 • Marie
  12 februari, 2013 at 16:20

  Ok…..enda sättet att banta på och gå ner vikt ??
  Jojo…jag vägde 101 kg för 3 år, lade om min kost = åt på regelbundna tider, la till frukost,lunch och mellanmål, tog bort godis, dricka och lade in mer motion i form av att enbart powewalka och några gånger i veckan situp och nån gång i månaden lite hårdare tempo på löpbandet via att gå enbart på det.
  Jag åt ALLT, kolhydrater och hela tjosan och gick ner till 63 kg på ca 1 1/2 år.
  Sakta men säkert neråt.
  Skadade mig i ryggen och tyvärr under den tiden kunde jag inte motionera och tyvärr så tröstade jag mig med godis och gick upp till 73 kg på 1 år.
  I somras kunde jag komma igång igen och har nu gått ner till 63 kg igen enbart av att göra normal motion som ovan och ta bort godiset.
  Jag är 167 cm så jag ska ligga mellan 57-65 sa läkaren men då jag har väldigt liten/smal benstomme så ser jag ut som benrangel under 60 kg.
  Så jo det går gå ner utan bantningskurer.
  Jag är levande bevis som bara käkade stor middag förr, godis och dricks och ingen motion….lade till frukost, luch, mellanmål och bort med godis, in med vardagsmotion. Idag kan jag unna mig svullokvällar på helger utan att det lägger sig på mig.

 • maria
  12 februari, 2013 at 16:39

  Som alla dieter eller förändringar man gör i sina matvanor och når ett viktresultat man var ute efter så fortsätter man inte att leva efter det när man har gått ned sina kilon så går man upp igen.Viktväktarna fungerar utmärkt jag har gått ned i vikt varje gång jag har vart med där,ja jag har vart med fler ggr.Men när inte hjärnan är med på banan vad kroppen vill så spelar ingen diet i världen någon roll,Du måste helt enkelt bara bestämma dig,att nu är det sista gången jag gör det här,för första gången har jag kommit dit och har hittat min väg genom ITRIM, jag har gått ned 15kg sedan i november 2012.Och är jätteglad för det men kampen med vikten fortsätter livet ut om man har tendensen att gå upp i vikt.

  Jag räknar INTE att man har problem med övervikt när man går upp x antal kg under en graviditet om man aldrig har varit överviktig tidigare i livet.Sen har man lättare eller svårare att bli av med de kg efter graviditeten,men att ha problem med vikten hela livet är en helt annan sak,antigen du försöker gå upp eller ned!

  Angående Shirley Clamp och hennes viktnedgång,om det stämmer angående bluffen så tycker jag att det är fult att tacka ja till VV`s erbjudande efter det att man har gått ned med någon annan metod innan.Dessutom visste VV om hennes tid på Bulow kliniken.Dåligt gjort, VV!Oc dåligt gjort Shirley Clamp,älskar din röst och musik men känner mig lurad idag!

 • Adam
  12 februari, 2013 at 17:09

  Lisa – hur många procent följer samma metoden som Shirley? Och hur många har råd att under 20,30 eller 40 dagar investera i sig själv 15-24000kr. Och vad hander sen när man börjar äta mat igen?
  LCHF är ingen bantningsmodell utan en livsföring som är så nära naturen som möjligt. Om den blir ute snart ?återstår att se. Och Katrin är knappast ensam i Sverige med att sälja varor inom LCHF – så i så fall går det åt skogen för alla även industri som satsar väldigt mycket på lågkolhydraterat mat.

 • Adam
  12 februari, 2013 at 17:14

  Förstår du korrekt allt som skriv på dessa utländska sidor? Man vräker i sig fet, hade du läst så hade du fattat att man äter knappast hälften av det du år innan då kroppen känner ättnad mycket längre och blodsocker blir stabilt.
  Folk läsar trams istället för att sätta sig ner och en gång för ala läser bra informationen om LCHF eller annat de uttalar sig om.

 • Adam
  12 februari, 2013 at 17:23

  Katrin – du själv vet inte vad du håller på med eller så har du som enda argument till varför folk ska välja LCHF är viktnedgång. När ska du själv fatta (en gång för alla) att livsföring där kolhydrater uteslöts eller krftigt begränsas är inte lika med bantning. Det finns definitiv fler positiva efekter av denna livstilen så att några kilo ner är kanske lite bonus. Väldigt korkad, esidigt och enkelriktad väg har du valt att gå om du förespråkar LCHF som bantning. Kanske ska du sluta gapa så mycket och låter de som vet mer prata/skriva istället? Alla läkare och dietetister som rekomenderar LCHF till diabetiker, folk med hög blodtryck och andra krämpor och ser viktnedgång som en bifekt till skillnad från dig – med kanske det är just därför är det svårt att finna dig trovärdig. Du är ytlig och spelar på ytligheter… taskigt

 • Strunt
  12 februari, 2013 at 17:30

  Man kan även söka vetenskapliga källor och med orginalartiklar som är negativa. Det räcker även att kolla Livsmedelsverket (sammanställt av experter, kostdoktorn eller vad ni kallar han fick tydligen inte vara med) för att läsa att det inte alls finns så mycket funnen nytta med lchf. Det är tyvärr en stor hype och kommer att dö it.

 • kjerstin
  12 februari, 2013 at 17:36

  Tycker hon verkar vara rena pesten, divig o gapig

 • kjerstin
  12 februari, 2013 at 17:38

  Låt någon korrekturläsa innan du trycker på ”skicka kommentar” , snälla Adam….

 • Ellen
  12 februari, 2013 at 17:48

  Jag blir förbannad! Det finns andra metoder än LCHF! Jag har kört LCHF och viktväktarna och BÅDA fungerar! Jag startade med -10 kg med LCHF och -16 kg med viktväktarna! Har idag hållt detta i 1,5 år och nu vill jag gå ner mer och håller på med det och använder mig av kunskapen jag fått från båda metoderna. Jävla dumheter du håller på med Katrin och jag vet att du tycker det är roligt med att du lyckas provocera oss!

 • Helena
  12 februari, 2013 at 19:36

  Från Läkemedelsverkets hemsida
  Sibutramin – inte bara i Reductil
  den 9 april 2010

  Substansen Sibutramin är vanligt förekommande i icke godkända preparat som säljs på nätet. Läkemedelsverket befarar att dessa illegala produkter på nätet kommer att öka i samband med att Reductil försvinner från marknaden och varnar nu för dessa produkter, som saluförs under olika namn och med högst skiftande innehåll.

 • Annak
  12 februari, 2013 at 20:54

  Jag personligen tycker att människor som inte har någon kostutbildning alls ska rekommendera en sån kost som lchf om 10 år så får vi se stor ökning av diabetes och hjärtsjukdomar vi får väl se vem som fick rätt…..jag äter efter tallriksmodellen det funkar perfekt…..

 • Fanny
  12 februari, 2013 at 21:12

  Kan du snälla svara på min fråga Katrin? Hur kan de va den enda metoden? Ja som e nötallergiker, kan varken använda erat mandelmjöl, kokosmjöl, kokosolja eller nåt..vad ska ja göra då? För isåfall så kan ja aldrig laga nåt riktigt gott eller baka, eller göra nåt sött så ska ja bara äta ägg o bacon då bara för att du säger att lchf e enda metoden? För ja vill ju oxå kunna laga lite mer saker o kunna baka o göra efterrätter

 • Marianne
  12 februari, 2013 at 22:46

  Tack för tipset. har fruktansvärda pms problem. Ska prova 🙂

 • Cassandra
  12 februari, 2013 at 22:47

  Fast jag går på viktviktarna och för mig funkar det dessutom känns det hållbart till skillnad från LCHF som jag tröttnade på efter ett halvår (funkade inte i min vardag även om det säkert gör det i andras). Så heja viktväktarna!

 • mia
  12 februari, 2013 at 22:53

  Så idag har katrin skrivit att Clamp ljugit för sveriges befolkning…………..

 • Marianne
  12 februari, 2013 at 22:54

  Kan du inte äta kokos för du är nötallergiker??

 • jannice
  13 februari, 2013 at 00:48

  så dåligt viktväktarna!!!!

 • Fällman
  13 februari, 2013 at 01:33

  Bra gjort och klokt val på ditt matintag!

  Och som alltid så ropar de flesta för just SIN metod som den enda vägen till frälsning.

  Och så länge det fungerar är väl allt gott…
  …Min väg är bra grundkvalite’ i maten och balans med kolhydrater, fett & protein + varierad träning 3-4 gånger / vecka.

  GI & LCHF fungerar ofta för de som INTE är så tränade, men pröva att sätta elitidrottare utan kolhydrater…

  /Lev som Ni borde & njut som Ni förtjänar

 • Anna
  13 februari, 2013 at 06:12

  Bra jobbat Mariie:)

 • Angelika
  13 februari, 2013 at 06:14

  Nu kan alla som klagar på nätharare se att återigen har K sänkt och förstärkt att någon annan inte gjort rätt enligt Katrins insnöade och obegåvade norm..Dessutom skall någon som saknar total kunskap och kostutbildning inte hålla på med andra människors hälsa med en livsföring som är dödligt skadlig i längden enligt all forskning…

 • Kalle
  13 februari, 2013 at 06:17

  Bojkotta Clamp!!! Vilken subba !!!

 • M
  13 februari, 2013 at 06:22

  Laila du har helt rätt! Jag har själv gått ner 5kg på en månad och bara följt tallrikmodellen.och ätit 5gånger per dag en unnat mig lite godis..Så lchf gör inte männikan smal bara sjuk i längden…

 • Tuss
  13 februari, 2013 at 07:03

  Jag har gått ner 12 kg med VV skönt för man får äta allt med måtta. Skulle spy på LCHF eftersom jag hatar fett och sån skit. Nä viktväktarna är bäst! LCHF är ju inte nyttigt heller! Du kommer få stroke och högt kolesterol.

 • Fanny
  13 februari, 2013 at 08:13

  Nej ja tål inte kokos heller och inga nötter

 • Cilia
  13 februari, 2013 at 08:34

  Tack för tipset!! Skall genast prova! Lider av grym PMS varje månad. Inget har hjälpt hittills.

 • Marianne
  13 februari, 2013 at 10:29

  🙁

 • Sandra Dee
  13 februari, 2013 at 10:54

  Har precis samma allergi, skit tråkigt! Jag var rätt bitter på alla butiker först, men det är bara att gilla läget. Men det finns recept därute utan nötter. Inte så mycket ”sötbak” men är man av sockret så behöver man knappast dom 🙂

 • Fanny
  13 februari, 2013 at 12:28

  De e säkert sant. Men ja vill ju kunna äta allt gott! Tycker inte de e värt att ge upp allt sötbak för en diet som Katrin säger är den enda!! O som man kan göra allt gott med, då får hon ku faktiskt fixa så vi nötallergiker oxå kan få äta gott, de e ju trots allt typ var femte svensk som e allergiker

 • Ida ||
  13 februari, 2013 at 13:09

  Och när ska du inse att alla inte kan äta LCHF?
  Jag har fått stränga order av min läkare och diabetessköterska att jag inte får äta efter LCHF, eftersom jag troligen kommer bygga på hjärt o kärlsjukdomarna som redan finns i släkten..

 • Therese
  13 februari, 2013 at 15:32

  Om man enbart är ute efter att gå ner i vikt så så spelar det ingen roll över huvudtaget vad du äter så länge du inte intar fler kcal än du gör av med, jäkligt enkel matematik. Därför kan man lika gärna gå ner i vikt på dålig kost som på bra kost 🙂 Dock anser jag att man inte ska utesluta kolhydrater om man vill kunna träna riktigt hårt och få grymma resultat. Man kan äta allt men inte alltid, man får lära sig tajma sin kost. Dieter hit och dit hela tiden, hitta nåt som passar dig och din träning, nåt du mår bra av och nåt du kan hålla resten av livet. En grej passar inte alla, så är det! Jag skulle aldrig utesluta kolhydrater, skulle aldrig få samma träningsresultat då och dessutom blir jag trött i huvudet av bara protein och fett.

 • Linda
  13 februari, 2013 at 15:39

  Har du inget annat i huvudet än LCHF och bantning? Lite skrämmande tycker jag..

 • elina
  13 februari, 2013 at 15:55

  Katrin, om LCHF nu är det enda som fungerar kan du inte visa ett foto på EN ENDA PERSON som lyckats bli smal med hjälp av det? Och då menar jag SMAL, inte en 35-årig kvinna som ”väger-mindre-än-vad-jag-hade-gjort-om-jag-åt-kanelbullar-varje-dag” (men som fortfarande inte är smal).

 • Maria
  13 februari, 2013 at 18:10

  Viktväktarna är till för de som missbrukar mat. Dessa måste lära sig att inte är pga en känsla (uttråkad, ångest, glad, ledsen) etc. Äter man när man inte är hungrig så drogar man sig med mat och då behöver man OA eller Viktväktarna (organiserad diet, schema etc)
  Lchf handlar till stor del om att äta naturligt och oprocessat. När ska folk förstå det?

 • Lina
  13 februari, 2013 at 18:38

  Jag har gått ner 15 kg med LCHF och har aldrig mått så bra som jag gör nu. Många av mina småkrämpor har försvunnit och jäsande mage är helt borta…Ger sjukdom i längden ? Jag överöser mig inte med fett utan använder bara riktigt, naturliga varor där det ska vara så sitt inte där på dina höga hästar på säg att det blir sjukdom senare. Såna ord brukar folk som aldrig själv lyckas gå ner, eller behålla vikten dom rasat.

 • Lina
  13 februari, 2013 at 18:40

  Alla blir lyckliga på sin tro och min tro LCHF har gett lysande resultat, och där tänker jag stanna.

 • frida
  13 februari, 2013 at 20:43

  Björn Ferry kör LCHF, så visst funkar det för elitidrottare också.

 • sara
  13 februari, 2013 at 22:32

  Det finns ju flera metider att använda sig a, och som bevisligen också fungerar. Det finns ju folk som mår bättre och går ner i vikt utan att använda sig av LCHF. Det är som att säga att KBT är den enda terapiform som fungerar. Riktigt så är det ju inte 🙂
  Kul med butiken 🙂 Skulle vara kul om du kunde göra en liten resumer av din viktnedgång här på bloggen, typ hur åt du, hur mycket tränade du och så 🙂

 • Anna
  14 februari, 2013 at 08:21

  Det kvittar vilken metor man använder, gör man av med mer energi än vad man får i sig så går man ner i vikt. Enkel ekvation…

 • Persa
  16 februari, 2013 at 10:48

  Hej Katrin! Jag läser inte din blogg annars men hade lite tråkigt nu så jag kollade runt i bloggvärlden. Du sa i Debatt i SVT när du deltog att LCHF inte är en bantningsform och nu skriver du det. Nu förhåller du dig till det? Dessutom så funkar visst andra. Tex fungerar ej LCHF för mig. Så…. Jag blir bara så irriterad att du inte såt för det du säger.

 • Rebecca
  23 mars, 2013 at 00:15

  Kokosnöten är ju ingen nöt, utan en frukt! Väldigt få fall av allergier finns mot just kokos. Det står bl a att läsa på Livsmedelverkets hemsida.

 • Pernilla
  22 mars, 2014 at 16:26

  Haha! Ska vara en namne att säga det enda vettiga härinne 🙂