Okategoriserade

Vi är så olika

Så jag tar av mig BH:n och sätter mig vid datorn. Allt snurrar i min skalle och jag fattar att jag inte kommer att kunna somna ikväll om jag inte skriver av mig. Det var länge sen jag skrev och det för att jag inte haft en sekund över. På riktigt. Är det inte märkligt hur män alltid har tid till det som de vill göra? Träna, läsa nyheter, duscha, jobba. Kvinnor har aldrig tid till något. Det är vårt fel vi har varit så dumma i huvudet under så många år. Allt började såklart med att mannen jagade och kvinnan var hemma med barnen men va fan?! Det var väl ett tag sen vi behövde leva efter den modellen eller? Ändå ska vi kvinnor fortsätta med att envisas om att ta hand om allt och nu då även göra karriär. Men vet ni alla män varför vi envisas? För att vi kan. Och för att vi vill. Gud jag är så trött på så många män det går inte en dag utan att jag suckar och stönar på grund av en man. Idag var det en man som sa till mig i telefon ”Tänk om alla vore som du vad effektivt allt hade varit då”. Jag la på. Orkade liksom inte få det bekräftat på det sättet riktigt. Efter det samtalet var jag väldigt nära på att ringa min förläggare och fråga om jag ska ge ut en humorbok. Ni vet en sån som Martin Timell gjorde på 90-talet. ”Katrins fräckisar”. I den skulle jag bara skriva citat från män som jag lagt på minnet genom åren. Ni kan inte fatta hur kul den här boken skulle bli!

Ja men det finns smarta män också. Jaha vänta… det är här som ni nu tänker ”Men vaddå det är ju flest män som är på höga poster och som är ingenjörer jadda jadda”. Skärp er. Vi har låtit dem.

Låter jag som en bitter feminist? Jag är inte det. Jag önskar bara att jag inte hela tiden behövde slås av att män inte kan göra saker effektivt på samma sätt som kvinnor. Män kan göra saker och män är sjukt roliga men de är inte effektiva vi får ta och enas om det. Män kan göra en sak i taget och det oftast sitt jobb. Mer än så blir för svårt. Oftast.

När jag tänker efter så finns det män som kan göra två saker samtidigt. Jag tänker på de män det ofta görs personporträtt på i DI weekend och liknande. VD:ar som oftast snyftar om att de inte haft tid att vara hemma med barnen då familjen fått offras för karriären. Men träna Triathlon eller till Maraton har hunnits med. Har ni tänkt på att män på höga poster ofta är som besatta av sin Triathlon ha ha? Vill en kvinna träna triathlon gör hon det utan att bekosta sina barn. Och hamnar hon i ett läge där triathlon börjar ta över så skippar hon det. Men hej, visst! VD:n är säkert jätteledsen för att han försummat sina barn vad vet jag egentligen jag är bara en liten brud som funderar i natten.

Nu låter det kanske som att jag är arg eller bitter över min kille Alex? Absolut inte. Han är jättefin och HJÄLPER TILL precis som alla män jag mött i hela mitt liv. Jag behöver ju bara säga vad jag vill ha hjälp med, eller vara tydlig med vad han ska göra, eller handla, eller vad han ska ansvara för. Jag behöver ju bara kommunicera det så hjälper han gärna till. Han hjälper till med Falke as we speak. Han är pappaledig två dagar i veckan. Bingo hjälper till med killarna också jättebra. Världens bästa pappa är han. Alex med. De hjälper till. Bara jag styr, lägger upp en plan. Delegerar ut arbetsuppgifterna, skriver in i alla kalendrar, roddar med skolhemsidor, aktiviteter, bokar barnflickan och städerskan så flyter allt på finemang. Shit jag håller på att bryta ihop märker ni? Jag orkar inte mer jag erkänner lägger mig platt HA HA HA HA. Jag skrattar högt nu jag gör det jag har kommit till insikt är det inte ljuvligt!!! De kan inte. Näe, det är jag som låter det ske. Hur fan är det? Jag vet inte.

Jag är så drastiskt vet ni?! Kollad en dokumentär på Netflix som heter ”What the health”. Så fort den var slut messade jag Alex: ”Kan du tänka dig att prova äta enbart vegan-kost i tre veckor om jag lagar all mat? Jag ger dig lunchlådor, svarar på samtal och sms om du undrar saker på dagen är din hotline?” Till saken hör att Alex (som de flesta män) ofta har ont någonstans. Jag älskar honom och klappar och ojar och hänger med på röntgen och nickar för att visa allvaret i hans åkommor. Det är allvarligt det är det. Ont i axeln, höften, hälen, huvudvärk, yrsel det är alltid nåt! Jag vet att alla män är så här det har inget med Alex att göra men vet ni vad alla män out there: Vi har inte tid att känna efter! Vi låter bli att känna efter för vi har inte möjlighet att krasha vi måste ta hand om barn, inköp, jobb, kropp, nässpray i skåpet, hushållspapper på bordet, städerskan, barnflickan, jobb, jobb, jobb. Vegankost ska tydligen göra att ALLA krämpor försvinner. ”Älskling kan vi prova i tre veckor? Jag pluggar på.” Det kan vi tydligen. Den enda perioden mellan två jobbresor i slutet av november och tre veckor framåt kan vi prova juhuuuuu! Och det är bokat. Jag ska bli veganproffs.

Var på Bounce i söndags. Såg den fetaste flickan jag sett i Sverige någonsin. Hon var så fet att hennes kinder gick ihop med näsan och munnen. Hon var väl typ 10 år skulle jag säga. En diabetes-manick inopererad på vänster överarm. Jag höll på att spy. Skulle vilja fängsla hennes föräldrar. Tortera den pappan med en sån där falukorvhyvlare ni vet?

Kan vi prata om Anders Borg? Fy fan vad jag tycker synd om honom. Snacka om att bli orättvist behandlad. Inget förflutet av sexuella trakasserier, ingen som har något ont att säga om honom från det som varit. Eller? Har jag missat något och gör bort mig nu? Hur jag ser på situationen. Han är ihop med en galen polska (precis som jag själv så jag kan typen). De bråkar på fest. Alkohol och svartsjuka. Normalt. Hon provocerar honom, det är jag ganska så säker på. Inget fel Dominika jag är likadan. Han lackar. Kallar henne för hora, slapa herregud! Inte okej men definitivt något att förlåta. Det där med att han mäter könet med andra är tydligen fullt förståeligt enligt mina manliga vänner då de fått all fakta kring händelseförloppet. Jag är inte man och förstår inte män så jag fattar inte men det är tydligen ”make sense” för att citera min vän. Vet ni vad han har förlorat i inkomst på grund av det här svartsjuketjafset? 16 miljoner per år i inkomst. Ingen mer kommentar på det.

Nova säger att 15-åringar får moppebilar från sina föräldrar. En moppebil kostar 150 000 kr. Jag funderar mycket på det. Jag måste gräva mer i det. Hur många 15-åringar i Sverige har fått en moppebil från sina föräldrar jag undrar verkligen det. Vilken sund vuxen person lägger så mycket pengar på sitt barn? Eller tänker jag fel? Jag kan göra det, det är inga problem men vad ger det för signaler? Eller borde jag? Gör det hennes liv mer säkert och tryggt? Mina föräldrar skämde bort mig som bara fan. Jag fick allt. Dyraste moppen, bil när jag fyllde 18, jag fick allt jag pekade på. Jag fick aldrig spara till något. Jag försökte men hann aldrig spara för pappa kom alltid hem med det jag sparade till innan jag sparat klart. Gjorde det mig till en lat bortskämd misslyckad person? Jag jobbar som en jävla gnu gör jag. Älskar pengar, prylar och flotta resor och jobbar hårt för att få det jag vill ha. Shit 150 000 kr…Tänker mycket på det.

Vad har jag på knäckemackan om inte Bregott? Jag älskar Bregott. Har ätit två hela knäckisar under tiden jag skrivit den här texten.

Jag är inte arg eller bråkar med Alex. Eller Bingo tro inte det, det har inget med dem alls att göra. Jag lovar. Det här handlar om att jag kommit till insikt om att kvinnor är så mycket bättre än män bara. Jag vill inte förminska männen jag älskar män om jag gör! Ofta har jag mycket lättare att kommunicera med män. De är enkla, raka, ärliga. Bara det att jag insett att det inte går en dag utan att jag jag tänker ”Varför löser han det inte bara? Jo just det han är en man han kan inte”. Jag tänker så mer och mer. Jag inser att det är ett faktum och ska lära mig att leva med att respektera det hela.

Alex är världens finaste kille. Efter att jag kom hem från en vecka i Frankrike med tre kids, resväskor, handbagage, skötväska, hopfällbar vagn på ena axeln, ståplattan till Rambo separat i ena handen, 11 kilos guldtjockis i andra armen, två oslipade diamanter som röjde var vi än färdades, paddor, lurar, vinterkläder i separat påse ja ni fattar synen folk stannade upp när de såg mig komma och jag är extrem. Det är extremt att resa med tre så små barn jag har övernaturliga egenskaper jaaaaa vet! Men när Alex frågade om han skulle åka med Falke i två dagar till sina föräldrar så jag kunde få jobba ikapp lite blev jag överlycklig. Jag ligger efter i mitt jobb det gör jag. Men jag kommer ikapp ingen fara. Så hjälpte jag honom in i taxin. Han hade Falke, en vagn, en träningsväska som handbagage och en datorväska. Det sista han sa till mig när jag installerat Falke i barnstolen var ”Hur fan ska jag klara mig från taxin till tåget?” Jag älskar honom och jag tycker att han representerar mannen så bra. Han är så bra på så mycket. Han är supersmart, påläst, utbildad, alltid nydushad i kostym. Han är bra. Vi har det bra. En härlig relation där vi skrattar mycket och verkligen älskar varandra. JAG KLAGAR INTE. Jag har förstått. De är inte lika kompetenta som oss kvinnor. Det är ingen kritik det är fakta. De vill verkligen hjälpa till. Och de får det. Andas in. Andas ut.

Jag hoppas att ni förstår humorn i min text. Jag har bara insett att vi är olika. På riktigt.

Och om nån skvallertidning gör något av det här så kommer jag att bli som en tiger. Och det vet vi alla av erfarenhet att det vill vi inte.

Godnatt.

You Might Also Like

 • Anonym
  6 november, 2017 at 23:36

  Vad jag har saknat långa, härliga och ärliga Katrin-inlägg!

 • katrin
  7 november, 2017 at 00:01

  Jag med. Tack.

 • Carin
  7 november, 2017 at 04:22

  Män skall inte hjälpa till, de skall dela på ansvaret. Anställ en arbetsledare eller vad som helst. Sluta upp med att dalta med dina män. Jag blev uppriktigt förvånad då du öste beröm över Bingo då han lyckats fixa julgran samtidigt som han tog hand om barnen? Jag är 15 år äldre än dig och är förundrad över att inte jämställdheten inte kommit längre. Hur kan du ens säga att mannen skall ”hjälpa till”?

 • kändisen
  7 november, 2017 at 05:43

  Du gör allt för att provocera! Så jävla mediakåt. Allt för att det skall skvallras om dig. Desperat! Rädd för att du skall bli glömd. Huuu din stackare!

 • Anna Wallin
  7 november, 2017 at 07:26

  Hej Katrin! Kan trots att jag inte känner dig SE dig när du bara Måste skriva av dig för att kunna sova. Ja och de människor som ens tror att du menar att männen hjälper till och tycker det är bra har uppenbarligen ingen bra läsförståelse och/eller kan inte läsa mellan raderna. Du berättar skrivande slående! Hur ofta har man känt/tänkt t ex att pappan är barnvakt när man ilsket lämnat barnen hemma med pappan för att JAG behöver jobba. (trots att ja ,jag tjänar sämre och borde vabat) Man fick ju inte möjlighet till löneutveckling precis då man alltid vabbar!Konstigt va??Kram från Anna!

 • Marie
  7 november, 2017 at 08:07

  ? mitt i prick. Jag ska också börja tänka så om män. Då slipper man kanske bli irriterad.

 • Ann Elisabeth
  7 november, 2017 at 08:22

  Vi kvinnor som bara kan göra en sak i taget finns också lol, vi är kanske inte så jättemånga (vet inga siffror på det). Jag måste dela in hela min dag i olika sektioner och sedan fokusera på 1 sektion i taget. Annars blir jag överväldigad och stänger av vilket resulterar i att jag blir liggandes på soffan hela dagen. Förr trodde jag att det var något allvarligt fel på mig som inte kunde jonglera hela bollhavet i luften och samtidigt dricka kaffe, utan endast klarade en sak i taget, det visade sig sedan bara bero på att jag har Aspergers Syndrom och alltså inte är något att skämmas för. Vi kvinnor som faktiskt saknar mulitasking förmågan finns och jag tror det är viktigt att vi säger det. Intressant inlägg. Ps, Testade vegankosten under några år och mådde till en början bättre men det var definitivt ingen mirakelkur för mig personligen men kul att testa och lära sig allt om. Tyvärr är många veganer värre än religiösa fanatiker som ska frälsa världen genom att förbjuda oss att äta kött. Inte ens Gud Fader själv förbjuder någon att äta kött idag men här kommer ”veggosarna” med sina moralpredikningar och mordhot om vi inte omvänder oss. Man tänder av och lägger en extra stek på grillen. ?

 • Mia
  7 november, 2017 at 08:52

  Herregud vad du är dum i huvudet! Alldeles otroligt att det finns så pantade människor. Synd om Anders Borg – milde tid! Lite fet-mobbing och lite ”jag, jag jag” -den rika stålkvinnan. Fy fan för dig!

 • Marianne
  7 november, 2017 at 08:59

  Jättebra skrivet! Är med dig helt. Men inte när det gäller Anders Borg. Tror du missuppfattat hela situationen. Det hade inget med hans fickvän att göra därför blev allt så pinsamt med hans beteende och utåtagerande missnöje.

 • Nicole
  7 november, 2017 at 09:00

  Köp en begagnad moppebil istället, vettja 😉

 • Linda
  7 november, 2017 at 09:10

  Låter så jobbigt. Gnäll på dina män och kräv att de tar egna initiativ. Samtidigt som du backar i allt ditt roddande. Svårt men min man har blivit bättre och bättre pga detta.

 • Linda
  7 november, 2017 at 09:20

  Och nej kvinnor orkar inte, det är mkt vanligare att kvinnor bränner ut sig än män.

 • Lisa Johansson
  7 november, 2017 at 09:27

  SKRIV BOKEN KATRIN !!!!!!!!! ?

 • Jessica
  7 november, 2017 at 10:03

  Jag tror att männen hade klarat sig bra utan oss kvinnor som leder arbetet. Det hade dock INTE blivit så som vi vill ha det. De hade säkerligen fått åka fram och tillbaka från dagis på morgonen för mössan glömdes hemma. Men de hade fixat det! Sen hade inte hemmet sett ut som ett inredningsmagasin utan snarare som en bomb kraschat där inne. Och ordet ”plocka” hade inte existerat eftersom all tid läggs på barn just då. Så de hade säkert fixat det kanon, men på deras sätt. Det är skillnaden på män och kvinnor. Frågan är om man som kvinna klarar av att släppa det så mannen får göra allt på sitt sätt…..? Jag klarar det inte! Jag älskar att leva i ett städat hem utan massa disk och leksaker överallt. Jag gillar också att barnen har allt de behöver på förskolan så de kan blöta ner sig för det finns extrakläder i lådan som jag sett till osv osv. Så ja, detta lär nog fortsätta…. 🙂

 • elin
  7 november, 2017 at 10:04

  Vegankost, ja om den enbart består av grönsaker. Läs på om soya och quorn och tofu. Hur nyttigt är det? Hur gr miljötänket kring soyan?

 • Sara
  7 november, 2017 at 10:12

  Alltså jag älskar dig !!!
  Skrivet precis mitt i prick, en kopia av mitt liv

 • Sussie
  7 november, 2017 at 10:17

  Tack , ja länge sen vi fick en lång, tack??
  Fel om Anders Borg , läs om det !
  Det var mot andra inte mot sin polska flickvän?

 • Tilda
  7 november, 2017 at 10:17

  Hejj!
  Jag tänkte ifall du blir sugen på knäcke med Bregott under vegan-perioden så kan du tar smöret naturli istället. Smakar minst lika gott men är helt veganskt.

 • M
  7 november, 2017 at 10:21

  Alla borde bli veganer, utifrån ett hälsoperspektiv. Och nej du behöver inte äta massor av halvfabrikat(gjort av soja och allt annat substitut för kött), om du nu äter någon soyaprodukt under vegantiden KÖP EKO. Gällande smör så är ekologiska Naturli Vegan som bregott och det innehåller inte palmolja stort plus. såg också what the health och ändrade min kost, samt att jag har under längre tid undivikit citronsyra, riktig dålig ingrediens som tyvärr finns i för många ekologiska produkter. Med Bönor, baljväxter och grönsaker kan du åstadkomma magiska rätter med som är extremt goda och näringsrika fullproppade med protein och järn. Glöm inte b12, finns berikad i icke eko havremjölk tex, för omega3 kan du köpa algtabletter… lycka till

 • Helen H
  7 november, 2017 at 10:29

  Haha… du är så jädra bra. Spot On! Kör hårt (som vanligt)!

 • S
  7 november, 2017 at 10:34

  Oj vad svårt att gissa vilket kön ni hatare har, tillåt oss skratta.

  Det du skrivit om männen är på pricken. Finns det någon som inte håller med så lever dem antagligen inte med män.

 • J
  7 november, 2017 at 10:40

  Dom enda gångerna jag tänker att jag inte är helt ensam i världen med mina tankar är när du skriver ner dom

 • G-T
  7 november, 2017 at 10:44

  Håller med dig – du skrev jättebra tycker jag.Du skrev med kärlek till både Alex och Bingo. Me like.Många män idag tror jag fått saker lite om bakfoten med att tycka att de ska ”hjälpa till”.Det borde vara 50-50. Kvinnan jobbar ju också! Lär du dina söner att bli jämställda Katrin? Då investerar du garanterat i deras komman de äktenskap, det kan jag lova. Många killar flyttar direkt ihop med en tjej 🙂 ,ingen bra idé.Då lär de sig att det är så det ska vara – vi morsor curlar för mycket å sedan får svärdöttrarna ett litet helvete hahaha .Vad det gäller Novas önskan så är det så att väldigt många får en mopedbil har jag förstått. Beror ju lite på hur man bor oxå. Bor man i innerstan så är det ju det att man måste ha en parkering oxå.Då kan jag ju tycka det är lite tveksamt eftersom bra kommunikationer finns ändå i regel. Men många på landet klarar sig inte utan, det går liksom inga bussar. Man får skjutsa konstant! På plussidan för Nova så faller många föräldrar till föga för säkerheten i att slippa åka kommunalt på kvällar osv om man har en tjej/kille som är väldigt aktiv och ute och rör sig mycket. Men varför köpa en ny? Finns begagnade ju! De har dem ju inte så länge!Plus att du har en till barnvakt med bil hehe Nova, där fick jag till det va?

 • Maria
  7 november, 2017 at 10:45

  Jag är en av dom föräldrar som köpte moppebilen till min son…?. 170.000kr..
  Ångrar det inte en dag, han tar sig säkert överallt känns tryggt ?. Sjukt högt andrahandsvärde dessutom plus körvanan inför riktiga körkortet sen. Dyrt men många plus!

 • Sofia
  7 november, 2017 at 10:47

  Förstår verkligen inte hur du kan se dig själv i spegeln varje dag och känna dig stolt. Jag skäms över att läsa detta, mår illa snarare ..

 • Annelie
  7 november, 2017 at 10:50

  ???. Såååå sant!!!!!
  Det va länge sedan jag skrattat så mycket som när jag läste din text.

 • Milla
  7 november, 2017 at 11:15

  Spot on! Känner såväl igen mig i det du skriver. Självklart finns det väl undantag, både när det kommer till kvinnor och män, men jag tror många kvinnor (och vissa män) känner igen sig i det du skriver!

 • Helene
  7 november, 2017 at 11:18

  Bra skrivet men opponerar mig mot orden hjälpa till. Vem ska han hjälpa menar du? Ni är två föräldrar med samma ansvar Alltså delar man och inte hjälper.

 • Linp
  7 november, 2017 at 11:25

  Håller med mycket i din text MEN att inte män klarar av att göra/koncentrera sig på fler saker samtidigt är ett enda stort BULLSHIT!! Det är bara en ursäkt för att slippa anstränga sig. För om det är så tycker jag att alla män borde lämna tillbaka sina körkort……….eller hur??

 • Christine lindmark
  7 november, 2017 at 11:52

  Hahahahahahaha , Katrin for president. Läskigt slående och underhållande.
  Snälla kom med mer.

 • Jeanette
  7 november, 2017 at 12:21

  Så jävla klockrent❤️

 • Nina
  7 november, 2017 at 12:55

  Det ligger mycket i din text som stämmer ? så skriv den där boken nu (ifall du skulle bli sysslolös). Tycker att ditt inlägg är tankeväckande med humor. Bra plitat på nattkröken. Dock är dessa män väldigt söta och charmerande ibland ?

 • Jenny
  7 november, 2017 at 13:00

  Älskar dina texter!!! Har saknar dem så in i h*elvete, mer sånt här, snälla!!!
  Ps. Vi har samma hemma, har en fantastisk man, han är grym på att följa schema och att hjälpa till, bara han vet vart han ska och vad han ska göra… hahaha

 • M
  7 november, 2017 at 13:06

  Klockrent! Så jävla rätt och igenkänningsfaktorn är hög!

 • elsa
  7 november, 2017 at 13:07

  Två tankar:

  Du skriver med sån känsla och timing. Om du hade haft en gammal grinig gubbmentor i Svenska Akademin som utmanat dig att skriva riktig litteratur (förlåt alla bloggare) då hade du kunnat bli en stor svensk författare.

  Håller med om männen – jag har träffat ett undantag och det är mannen som gifte sig med min bästa vän. Han hade växt upp med en ensamstående mamma och en lillasyster (pappan försvann när systern föddes med en svår utvecklingsstörning). Vi bodde grannar och jag och min kompis umgicks väldigt intensivt åren vi båda hade småbarn, så jag såg mycket av honom. Den mannen (som dessutom såg bra ut) kunde förutse ALLT som behövde göras i vardagen, gjorde det som krävdes oavsett dagsform och tyckte aldrig synd om sig själv. Och han hann med vänner och träning plus stötta min vän som gjorde karriär.

  Bor i en annan stad nu så jag har inte samma tillfällen att imponeras. Men det var sjukt att se en man som kunde leverera på en kvinnas nivå. Jag älskar min egen man, men han är mer normalmanlig. 🙂

 • Nathalie
  7 november, 2017 at 13:18

  Tack Katrin för ett GRYMT inlägg. Håller med dig på alla punkter. Jag är också så jävla trött på att få rodda ALLT på hemmaplan. Ändå lever jag i en extremt jämställd relation med en man som verkligen tar sitt ansvar. MEN! Fortfarande. Jag står för all jävla planering och hur mucket jag än ber honom att använda HJÄRNAN när han exempelvis ska åka och handla (typ dubbelkolla så vi har nässpray, välling osv till sonen INNAN handling) så händer det aldrig. Han kommer hem och säger ”ojdå men varför har du inte sagt att vällingen är slut?” Ehhh, som om det skulle vara MIN uppgift bara? Nä, allt sådant är tydligen upp till mig. Ibland känner jag för att boka en månad till Bali helt ensam och lämna han här hemma med ALLT roddande. Åh fan kom just på en sak till! Varje gång min man vabbar kommer jag hem utan att middagen ens är påtänkt eller planerad. Ofta säger han saker som : men Vafan, jag hinner väl inte laga mat när jag vabbar med två snoriga barn mellan 1-3 år??? Skillnaden är bara att JAG hinner alltid laga mat trots att jag är hemma med barnen, varje gång. Ah du fattar, the list goes on and on…. Så jävla tröttsamt att vara kvinna ibland och behöva arbeta 200 procent !

 • Eva
  7 november, 2017 at 13:20

  Hahaha! Jag har inte läst dig förut men hitta hit från Maggan nu. Asså jag säger bara huvudet på spiken.
  Först skrattade jag såå igenkännande och sen ville jag nästan gråta när jag kom till insikt att det är ju precis så hör det är.
  Ja jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Allt var helt rätt som du skrev! Tack!!

 • Pia Palmberg
  7 november, 2017 at 13:21

  Helt underbart, vi får skylla oss lite själva som gör en gräddfil åt våra män.

 • Katrin
  7 november, 2017 at 13:23

  Litt trist at du alltid skal rakke ned på de som ikke er syltynne, er vel en grunn til at mange ikke alltid er som idealkvinnen, å det behöver ikke komme av at man spiser, du som er såpass gammel / å selv har värt ganske tykk burde da også vite det.

 • Lisa
  7 november, 2017 at 13:39

  Så mkt igenkänning från mina egna meltdowns. Vet du vad? Det du har upptäckt/kommit till insikt är det vänsterfeministerna kallar ”patriarkatet”. Jag har tidigare i mitt liv, höger och vettig som jag är, skytt det ordet men nu tycker jag att det nästan är vackert för det sammanfattar saker så väl. Tror många kvinnor kommer till insikter liknande dina när de mognat lite och tittar upp ur mamma-träsket (runt 40 ish). Ja om man är smart och tänkande iaf.

  Vi är så lurade och vi kämpar verkligen dygnet runt på ett sätt män aldrig skulle klara. Ändå så får män ”all cred”! (t.om. vi själva ger dem cred för visst var Alex sååå fantastiskt när han gav dig några dagar off -värsta killen alltså.)

  Jaja, keep freaking out för det är så här världen ser ut… andas och fortsätt ta för dig.

  Mvh trippelarbetande mamma och advokat (låt mig inte ens gå in på vår bransch)

 • Ana
  7 november, 2017 at 13:44

  Tack Katrin!

  Precis så jag känner. Tack för du skrivit det så bra. Jag längtar tills min man kommer hem. Du kunde skriva en bok. Med endast dessa rader. Det skulle gå hem. Du är så jävla bra !!!

 • j
  7 november, 2017 at 13:46

  Vad bra skrivet Katrin! Känner igen mig på nästan allt.
  Fler såna här långa krönikor önskar jag mig, för du är bra på detta!
  Vi bor på landet och kör man A-traktor. Sonen har byggt upp sin själv, köpte en gammal bil, rev ut det mesta och satte igång, sen in till lackeraren, nu ser den mer ut som en smäcker sportbil, tuffa fälgar var ett måste också ju! Så visst den har kostat massor, men han har lärt sig massor, massor..
  Ha det bra Katrin och på”återhörande” !

 • s
  7 november, 2017 at 14:02

  Snacka om egotrippad du är! och vad vet du om den ”feta” tjejen du såg?! Fattar du inte att det förmodligen har med någon sjukdom att göra, hormoner eller kanske mediciner som gör att man blåser upp. Du är så jävla utseendefixerad och jag skäms över att jag en gång köpte din bok. Hur kan man uttrycka sig så om en 10åring?!

  Männen ska inte hjälpa till, de ska ta ansvar! punkt

 • Alida
  7 november, 2017 at 14:32

  Mmmm men vi är många som klarar allt detta UTAN barnflicka och städhjälp!

 • Anna
  7 november, 2017 at 14:35

  Klockrent, stämmer helt in på mitt liv. Han ’hjälper till’ med barnen fast dom är hans lika mycket. Sjukt att det är så man tänker och känner men kanske bara att acceptera.

 • K
  7 november, 2017 at 14:37

  Handlar om att kvinnor väljer att ha högre krav. Skyll er själva eller slappna av.

 • Sum
  7 november, 2017 at 15:27

  Älskade din text! Så jävla sant! Vi är bättre, effektiva och så grymma på att jobba med flera saker samtidigt! Vi borde vara drömmen att anställa! Synd bara att de flesta manliga chefer inte fattat det ännu! Men att få barn har gett min insikten att jag är fan grym!!

  Min mamma blev ensamstående mamma med 4 barn (11,10,2 och 1 år gamla) när min pappa gick bort. Hon är den starkaste kvinnan jag känner. Jag blir gråtfärdig när jag tänker på hur grym hon är! Tänk att jag fick äran att ha henne som mamma. Hoppas jag kan vara 50 % av den kvinna min mamma är. Då är jag rätt nöjd.

 • Ina
  7 november, 2017 at 15:51

  Kunde inte sagt det bättre själv! Hallelujja?!

 • Maria
  7 november, 2017 at 15:51

  Synd om Anders Borg? Knappast!! Jeez!

 • S
  7 november, 2017 at 16:00

  Herregud så jag känner igen mig. Jag gör ALLT med barn. Kan laga mat, kan duscha, städa, plugga. Men pappan kan bara göra en grej, inte ha barnet samtidigt. Och det är inte höhö, killar har ingen simultankapacitet. Det är bara det att de inte jobbar lika hårt typ. Försöker inte. Och så det ständiga projektledandet över familjen…

 • Mia
  7 november, 2017 at 16:10

  Du är helt fantastisk!Såååå bra och man skrattar så man dör???Tack!!

 • Jenny
  7 november, 2017 at 16:57

  Så bra? Det är vad jag ibland önskar mest av allt – att slippa planera, rodda, fundera ut lösningar etc åt min man OCH exman ( vi har ju trots allt barn ihop som kanske missar matsäck, gympapåse, ny jacka etc om jag inte lägger mig i och påminner) Tänk om någon kunde planera och rodda åt mig, ja det vore en eufori ☺️

 • Richard
  7 november, 2017 at 17:38

  Kort,hårig och vega=Apa ugh ugh?

 • Camilla
  7 november, 2017 at 17:51

  Vi köpte en moppebil för 35 .000 :- 🙂

 • Cissi
  7 november, 2017 at 17:56

  Grymt!
  Bästa på länge!

 • Adam
  7 november, 2017 at 17:57

  Klockrent skrivet, 95% igenkänning!

 • Pia
  7 november, 2017 at 18:07

  Du har fel ang A Borg.Läs på.Vad vet du om den tjocka flickan du såg.Kan vara en sjukdom Du verkar helt fixerad av kraftiga människor.Man ska ta reda på orsaker innan man dömer

 • Isabel
  7 november, 2017 at 18:20

  Vad f*n är en falukorvshyvlare? Döööör av skratt. Och du är ju bara underbar! Så jäkla rolig och jag älskar över allt annat att du vågar vara ärlig, god i love it 🙂

 • Frida
  7 november, 2017 at 19:01

  Japp! Det kallas ”the mental load”.

 • Gunilla
  7 november, 2017 at 19:01

  Så otroligt klockrent!
  In my ass att alla tjocka ungar skulle ha nån specialdiagnos eller medicinska bekymmer, har de två feta, lågbegåvade föräldrarna samma diagnos då? Varför ska man alltid behöva höra på detta ursäktande dravel så fort nån råkar nämna att någon är ohälsosamt fet? Ge fan i bean, sluta frossa och rör på er så ska ni se att det inte stod några fettbildande ”sjukdomar ” i vägen. Feta barns föräldrar borde straffas lika hårt som de som misshandlar sina barn och förlora vårdnaden.
  Vad gäller männen är det du skriver lika sant som det är tragiskt. Har dock en misstanke om att de inte är så värdelösa som de låter påskina, de kan ha lurat hela kvinnosläktet och är sluga rävar som kommer undan billigt genom att spela så här dumma och inkompetenta, eller vad tror du, kan det verkligen vara så illa ställt med hälften av befolkningen?
  Hursomhelst, tack för att din klarsynthet och ditt mod.

 • Åsa
  7 november, 2017 at 19:37

  Alltså jag älskar det här inlägget på så många plan!
  Du låter som en feminist även om du inte identifierar dig med en.
  Jag känner igen mig i så mycket du skriver om pappor till barn. Såklart allt flyter på när man har roddat åt dem! Det bästa skulle vara om de kunde sköta rodret lite själva emellanåt.

 • Ulrica
  7 november, 2017 at 19:43

  Helt jävla otroligt mitt i prick tills du kommer till besöket på Bounce:( I dina ögon var barnet ett fetto med diabetes. Så ledsamt att du ens gör den kopplingen att feta barn är lika med diabetes! Min dotter kämpar med sin sjukdom varje dag och diabetes typ 1 är en autonomin sjukdom som inte har nåt med kost att göra! Sen har du ingen aning om barnets bakgrund så hemskt att uttala sig!!!

 • Charlotte
  7 november, 2017 at 19:50

  Hej K
  En kommentar bara. Diabetes typ 1 får man inte av fel mat. Det är en autoimmun sjukdom som kan drabba v som helst. Diabetes typ2 får man oftast av fet, fel och söt mat samt ingen eller alldeles för lite motion.
  Jag har en son med diabetesmanick på armen. Vi äter aldrig socker, rör oss mycket, är väldigt häsosamma därför blir jag ledsen när du skriver så nedvärderande om barnet med pumpen på armen.
  Titta på dokumentären på TV3 på ftorsdag klockan åtta. Jag ber dig!!

 • Amanda
  7 november, 2017 at 20:49

  Nej Katrin… Jag vet att du bara skriver detta för att provocera. Ändå blir jag bara ledsen, ledsen över att du fortsätter att spä på fördommar om diabetes typ1. Min son har också en pump på armen, det är den som håller honom vid liv. Han fick sin diagnos när han precis hade fyllt två år. Han var snarare underviktig och hade aldrig smakat på varken godis eller kakor då. Diabetes typ1 är en autoimmun sjukdom, precis som Addisons sjukdom,
  SLE, ledgångsreumatism,glutenintolerans. Vid Diabetes typ1 tror kroppen att insulinproduktionen är något farligt och förstör därför denna. Detta kan man få redan som nyfödd.

  Varje dag kämpar vi för att hålla vår son vid liv, det du gör genom att skriva inlägg som dessa är bara att spä på fördomar och sprida okunskap. Du får gärna maila mig om du vill lära dig mer, jag hjälper gärna till.

 • Frida
  7 november, 2017 at 20:55

  Så jävla bra ?✌️?

 • Kerstin
  7 november, 2017 at 21:17

  Så kul att läsa för du har så rätt! Jag upplever samma sak och har konstaterat detta och när jag tar upp det med vänner eller kollegor får jag såklart medhåll, i stort sätt alla män är lika, bara att försöka acceptera, inte irritera sig och jobba på rätt sätt. Inte alltid helt enkelt ….

 • Kerstin
  7 november, 2017 at 21:26

  Glömde tillägga om feta barn. Jag ser precis som du fruktansvärt överviktiga barn överallt. Var precis utomlands och det är samma sak där. Att vara överviktig är tydligen det nya normala. Jag och min man och våra barn är snart onormala som är hyfsat smala (normala i mina ögon). Ok om man som vuxen vill gå runt och vara fet och överviktig och inte kunna röra sig smidigt, trångt överallt, svårt att knyta skorna etc. men när barn är feta det är fruktansvärt! Helt bedrövligt och borde vara straffbart på något sätt för barnen väljer det inte, de äter det som föräldrarna köper och är man barn och inte kan röra sig, leka, springa är det sorgligt! Det är inte försvarbart att barn går runt med magar så de ser ut som nyförlösta mammor när de är ca 8 år gammla. De får ingen chans i livet- de kommer alltid skylla på att ”jag har alltid varit fet sedan barnsben”. Dra in barnbidraget för dessa familjer och löneavdrag eller dylikt- något måste göras- vi måste sluta äta skräpmat!

 • Linda
  7 november, 2017 at 21:32

  Amen!!! ??????

 • Em
  7 november, 2017 at 21:40

  Jag kom till samma insikt idag! Kvinnor är så sjukt bra. Jag förstår inte varför vi inte får mer cred? Att tillverka ett barn i sin kropp samtidigt sim man sköter massa annat borde ju imponera! Det borde stå i cv:n! Och varför envisas män att trycka ner oss medvetet & omedvetet. Varför går vi med på detta!? Kom igen nu kvinnor! Nu kör vi!

 • Linda
  7 november, 2017 at 21:43

  TACK! 😀

 • Mini
  7 november, 2017 at 21:47

  Eller så låter männen oss tro att de inte klarar det för att skulle det ?

 • Mini
  7 november, 2017 at 21:48

  För att de ska slippa det ?

 • E
  7 november, 2017 at 22:01

  Men man får ju spela lite trög ibland!! Frågar sambon om vad vi ska äta till middag säger jag bara ”ingen aning, din tur att hitta på något idag” när jag känner att jag inte pallar en dag eller helt enkelt bara ger barnet till mannen som ikväll tex, gick ut direkt efter maten och lät han både plocka undan efter middagen som han lagat, bada barnet, lägga barnet. Man får släppa kontrollen helt enkelt, men oftast klarar han det riktigt bra och kan visst göra flera saker samtidigt om de bara vill och är tvungna! Det kommer kanske inte på eget intiativ men man får tvinga dem till det, bara lämna uppgifterna åt de1

 • E
  7 november, 2017 at 22:06

  Så som någon annan skrev…man låter de tro att man inte klarar av det trots att man kan! Man behöver inte vara duktiga flickan hela tiden! Jag vet att jag klarar av mycket mer egentligen men låter ofta lite hjälplös för att han också ska göra saker, så jag ”kör” på samma sätt som jag tror många män gör med kvinnor

 • Louise
  7 november, 2017 at 22:29

  Saknat dig och dina inlägg…. Tack

 • Louise
  7 november, 2017 at 22:29

  Saknat dig och dina inlägg…. Tack för detta!

 • Lena
  7 november, 2017 at 22:39

  Klockrent, mitt i prick. Projektledare 24/7 och gillar verkligen din självdistans. Finns få som bjuder på så mycket som dig. Tack för att vi får följa dig och din vardag. Tror och hoppas att du vet skillnad på typ 1 diabetes och typ 2 och vad ”diabetesmanicken” gör.

 • Paulina
  8 november, 2017 at 00:02

  Att vara överviktig är väl inte bra nej, men det kan ju finnas bakomliggande sjukdomar som orsakar det också. Eller hur? Du är en vuxen människa och borde veta bättre än att skriva sånt här för att enbart provocera!
  Vet du. Min pojke på 3,5 år lever med typ 1 diabetes. Han va inte ens två år gammal när han fick det, ungen hade knappt fått smaka något med socker i och ändå fick han diabetes. Varför han fick det beror inte på sockerintag! Det är en autoimmun sjukdom. Bukspottkörteln funkar inte längre.
  Varje vecka måste vi tjurhålla honom när vi ska skjuta fast sensorn, nålen är stor och det gör ont. Varannan dag måste vi byta nål till insulinpumpen, även då måste man tjurhålla honom.
  Tre gånger om dagen måste jag sticka honom i fingrarna, ibland sticker jag i hans tår istället då jag är rädd för att han ska tappa känseln i hans små fina händer.. Jag sover knappt på nätterna för att pumpen kan larma 10 gånger under en natt. Kan tålas att nämna att jag har två yngre barn att ta hand om också så jag är trött nästan jämt!
  Härom natten blev jag så rädd. Vill du veta varför?
  Den manuella blodsockermätaren visade LO vilket betyder att blodsockret ligger på 2,7 eller mindre, det va bara ett rent under att han inte krampade. Tänk dig att leva med den konstanta skräcken att ditt barn kan på några få minuter börja krampa eller DÖ. Minsta lilla fel vid beräknandet av insulin kan göra att min fina goa unge dör. Den skräcken äter nästan upp mig ibland!

  Så Katrin, nästa gång du skriver något liknande så tänk dig för. Tänkt dig för en extra gång. Det är okunskap som sprids! Typ 1 diabetes är en allvarlig sjukdom som INTE beror på mat eller sockerintag.
  Närmare 900 barn per år insjuknar, tänk om nån av dom närmare 900 är något av dina barn nästa gång..

 • Rana
  8 november, 2017 at 01:12

  Du är helt otrolig. Denna ”diabetesmannick” som du beskriver är en insulinpump! Diabetes typ 1 har inget med fetma att göra! Alla människor kan få denna sjukdom som dessutom är livslång och går ej att bota! Diabetes typ 1 betyder att insulinproduktionen i bukspottskörteln slutat producera insulin och forskare vet fortfarande inte varför varför vissa barn / vuxna får denna hemska sjukdom. Min son fick diabetes typ 1 när han var 2 år, han kommer få gå runt med en insulinpump och blodsockermätare under hela sitt liv för att han ska kunna överleva. Hur kan du säga så om föräldrar som inte kan kontrollera eller bestämma om man kan få sjukdomen eller ej! Känns riktigt hemskt att du utrycker dig om saker som du inte vet någonting om! Ett tips till dig. Kolla på diabetesgalan på TV3 den 14e november!

 • Rana
  8 november, 2017 at 01:12

  Du blandar dessutom ihop diabetes typ 1 & typ 2. Snälla läs på lite!

 • Fia
  8 november, 2017 at 05:43

  Shit. Är det bara jag som har en sambo där vi är ett team? Vi är båda projektledare och driver denna familjen. Vi har båda krävande jobb och två fantastiska barn; det kräver att vi jobbar ihop. Och det funkar galant.

  Kan erkänna att jag va projektledare i början under småbarnsperioden. Det va en kombination av kontrollbehov och att jag trodde att det blir bäst om jag styr. Men man måste släppa taget om det där.

 • MonasUniversum
  8 november, 2017 at 07:45

  Det bästa jag har läst på länge.

 • Celibatet
  8 november, 2017 at 07:52

  Exakt vad jag har kommit fram till nu det senaste året. De bara kan inte. De saknar förmågan, helt enkelt. De klarar inte detsamma som vi kvinnor. Det gjorde mig galen när jag insåg denna fakta. Jag kan inte respektera dem, det bara går inte. Separationen blev ett faktum. Jag kan inte attraheras av män, och inte min heller, längre sedan denna insikt. Inte heller attraheras jag av kvinnor. Vad fan gör man nu då? Ja det blir ett liv i celibat. Om jag inte kommer över det. Men jag har fullt upp med att ta hand om två små under 6 med diverse diagnoser och att vara arbetsledare, arbetsterapeut, boendestödjare, psykolog, hejaklack, städerska, mekaniker, hantverkare osv. till deras pappa som tror att han gör lika mycket som jag gör… Så vem har tid för annat ändå.

 • Sting
  8 november, 2017 at 08:00

  Men människor, övervikt men diabetes oavsett typ1 eller 2 är inte helt optimalt för framtida livskvalitet. Bra att hon var och rörde på sig.

 • Anna
  8 november, 2017 at 08:11

  Helt rätt ?❤️ Det stämmer till 100%

 • Jenny Andersson
  8 november, 2017 at 08:23

  Boktips som en fantastisk tjej som jag jobbade med förut har skrivit. Mitt I prick, precis som dirt inlägg. https://www.adlibris.com/se/bok/familjens-projektledare-sager-upp-sig-9789172321359

 • Petra
  8 november, 2017 at 09:17

  Det är väl ändå inte en insulinpump som sitter på överarmen, med all säkerhet är det en sensor som mäter blodsockret och den är inte ”inopererad” utan skjuts fast med hjälp av en nål, och byts varannan vecka. Jag vet, jag har en sådan (typ 1 diabetiker). Lite nedlåtande och okunnig kommentar från Katrin, men annars underhållande inlägg.

 • Reductil
  8 november, 2017 at 11:36

  Har du ökad aptit och svårt gå ner i vikt? Finns äkta Reductil till erbjudande.
  [email protected]

 • Annette Sernelin
  8 november, 2017 at 12:22

  Alltså gud vad jag skrattade 🙂 Tack jag har varit arg och frustrerad men nu känner jag mej lättad. Jag bara accepterar att det är fakta enl ovan.
  Du! Humor boken! Skriv den jag kommer garanterat läsa och skratta:)

 • Alexandra
  8 november, 2017 at 14:07

  Love You ?

 • Ida
  8 november, 2017 at 14:17

  Ja du, du är otrolig. Och det finns många otroligt korkade människor även här i kommentarerna.

  Stackars flicka! Hur kan en fullvuxen säga så om ett barn?! Det hon hade på armen kan ha varit både pump eller blodsockermätare men att hon fått diabetes typ 1 av att hon är överviktig är bullshit. Ännu mer skrämmande att vuxna än knte fattar bättre!

  Och jo förresten. Jag har 2 barn. Bägge är underviktiga dom är 4 och 8 år gamla. Den lilla har haft diabetes typ 1 i 2,5 år. Nej. Hon var inte överviktig eller hade ätit för mycket socker när hon var 1,5 år! Och nej. 150000kr för ett fordon åt en 15 åring är nog inte mycket. 8 åringen har fordon för 100000kr och 4 åringen har fordon för 70000kr.

 • Ida
  8 november, 2017 at 15:54

  Jag giller dig Katrin men blev besviken när du skriver om tjejen med diabetes. Jag har en 9 årig dotter med diabetes typ 1. Varje dag är en kamp för att hålla henne i liv. Ansvaret ligger på oss att dosera rätt och hålla koll för att hon ska överleva. Okunskapen om denna sjukdom är så stor, och dom flesta tror att det beror på kost och livsstil, vilket är helt fel. Det är en autoimmun, kronisk sjukdom som drabbar 900 barn i Sverige per år. Vissa får det redan vid 1-2 års ålder. Forskarna vet inte varför. Kan lika gärna vara ditt barn som drabbas. Jag ber dig snälla att titta på dokumentären ”Att leva utan att dö” med Peter Jidhe på TV3 imorgon kl 20 så kanske du får en bättre förståelse för denna sjukdom.

 • Irene
  8 november, 2017 at 16:53

  Sjlv vill jag ha en man som gör allt åt mig. En man sa en gång till mig att de flesta män vill ha en fru en hemmafru somn gör allt.japp det stämmer till 100 % . Du är otrolig som orkar allt du gör.

 • Mia
  8 november, 2017 at 18:15

  Hur kan du skriva så om ett barn!? Dessutom vet du inte om det finns en bakomliggande orsak eller medicin ..
  Sen det med diabetes orkar jag inte ens kommentera. Snacka om NOLL KOLL.
  Varför väljer man att skriva på detta sätt om någon människa och speciellt om ett barn

 • Ia
  8 november, 2017 at 18:16

  Hur kan du skriva så om ett barn!? Dessutom vet du inte om det finns en bakomliggande orsak eller medicin ..
  Sen det med diabetes orkar jag inte ens kommentera. Snacka om NOLL KOLL.
  Varför väljer man att skriva på detta sätt om någon människa och speciellt om ett barn

 • Mia
  8 november, 2017 at 19:09

  Så klockrent helt fantastiskt!!! Skrattar så jag gråter!!!
  TACK

 • Sara
  8 november, 2017 at 21:20

  Allt du skrev om män! Så jävla rätt. Känner så igen mig. Man får styra upp allt med barnen och peka. Plus att alla män runt en med. Manliga chefer som inte kan ta tag i saker direkt. Jag har verkligen börjat tänka så. Chefen har inte fixat det… nej det är ju för att han är man.

 • Anna
  8 november, 2017 at 21:28

  Älskar dina texter! Hoppas det kommer flera!!!

 • Mia
  8 november, 2017 at 21:36

  Tror tyvärr att dokumentären du rekommenderar är sponsrad av sockerindustrin. Det är sant att processat kött är dåligt, men att diabetes inte har med socker att göra är felaktigt.

 • Åsa
  8 november, 2017 at 22:30

  No more comments needed.
  Du fick fasiken med allt i en text.
  Vissa skriver noveller men missar alltid något eller är bara bittra.

  Tummen upp till dej K.

 • Anna
  9 november, 2017 at 12:44

  På pricken om männen. Jag är +40 och majoriteten av alla smarta, kompetenta kvinnor i min närhet börjar komma till samma insikt nu. Läste att en brittisk forskare klarlagt att kvinnor använder många fler områden i hjärnan samtidigt än männen; våra hjärnor är konstant i högvarv, det gör oss till multi-taskare men samtidigt mer sårbara för utbrändhet eftersom vi, utifrån hjärnas höga aktivitetsnivå, egentligen skulle behöva vila mer än männen för att hinna återhämta oss.

 • K
  9 november, 2017 at 20:41

  Fy fy på dig!! Kränker är vad du gör och provocerar. Barnsligt.

 • Peter
  3 mars, 2018 at 17:49

  Alltså såna kommentarer om den stackars flickan. Är du så inskränkt att du skriver sånt så kan INGEN ta dig på allvar. Vem är du att spy ur dig sånt!? Patetiskt….

 • oskar israelsson negerboi
  19 mars, 2018 at 11:25

  du är en äcklig jävla feminist som är efterbliven som inte har ett liv och vill ha uppmärksamhet och en fet svart kuk jag känner en kille som känner en kille som e neger. Det känns som om du inte har fått kuk på ett tag och alla flickor i din ålder behöver en svart fet kuk någon gång i månaden.
  Med vänliga hälsningar blixten
  Blixten mcneger aka oggedoggelito

 • Hampus Colldén
  19 mars, 2018 at 11:31

  Jag har feta lår och vill knulla dig, snälla låt mig stoppa in min snopp i din fina stjärt. En kort beskrivning om min snopp, den är stor och saftig och smakar väldans gott 🙂

 • Ami Colldén
  19 mars, 2018 at 13:33

  Nämen, Hampus! Så får man väll inte skriva. Vi har ju tagit upp det här förut när du skrev till Alice! När du kommer hem så tar vi ett snack.

 • Ami
  19 mars, 2018 at 13:33

  Nämen, Hampus! Så får man väll inte skriva. Vi har ju tagit upp det här förut när du skrev till Alice! När du kommer hem så tar vi ett snack.

 • oskar israelsson
  20 mars, 2018 at 10:13

  du är en jobbig feminist som e så facking snygg o het vill knulla dig hårt som fan med min lilla wiener som e slaskig som fan