Okategoriserade

Verkligheten är olika för oss

Jag är inte värst jag vet att jag inte är värst men jag svävar i det blå och jag måste ta och påminna mig själv om det lite oftare för jag glömmer och börjar ta saker för givet på ett ganska oskönt sätt så därför är jag glad över att jag fick skänka mina stolar till en tjej som öppnade sig för mig och berättade om sin livssituation som var som film eller kanske dokumentär i min värld. På ett sätt så känner jag att jag har skapat allt mitt själv. Jag har inte tagit emot pengar från mina föräldrar för att starta mitt företag, jag har inte fått hjälp från någon inte ens när jag hade kunnat behöva lite hjälp. Jag har gjort allt själv och idag lever jag ett lyxigt glidarliv, jag fattar att det stör många men jag kan faktiskt inte ta hänsyn till det. Det som jag däremot borde påminna mig om oftare är hur duktig jag har varit och hur bra jag har det. Igår när jag träffade den här fina tjejen fick jag mig en ordentlig tankeställare. Jag sa till henne att vissa av stolarna var slitna så att hon kanske skulle komma att behöva byta tyg på dom. Hon såg upp på mig och log (hon stod böjd över bilen som inte gick att låsa) ”Vet du vad? Nu har vi någonstans att sitta och äta istället för att stå.” Sen berättade hon om hur hon blivit lämnat av sitt livs kärlek som hon själv benämnde honom. Hur han hittat en tio år yngre ”slampa” som hon skulle spöa på om hon bara fick chansen. ”Tur för henne att hon inte stött på mig när jag kommer hem från krogen för då hade jag inte kunnat hålla mig från att spöa på henne”, sa hon. Hon berättade om hur hon hamnat på psyket efter händelsen, hur hon inte haft råd att bo kvar i radhuset utan fått flytta in inneboende hos någon med sina två döttrar. Flickorna på 8 och 12 undrade jämt och ständigt varför de hade det så bra hos pappa i härliga huset och glada humöret och så deppigt hos mamma utan varken ett riktigt hem eller shoppingpengar att ha kul för.

Hon var på väg tillbaka den här tjejen. Hon skulle börja jobba igen och även flytta in i radhuset inom kort framtid. Jag försökte peppa henne till att glömma den där snubben och fokusera på att känna sig trygg och nöjd i sig själv. Att hon istället skulle skapa sig ett bra liv utan en man. Hon såg på mig och log uppgivet. ”Han är bäst, Katrin. Han är the love of my life jag kan inte vara lycklig utan honom”, och där dog jag lite inombords. Jag har aldrig hört en människa prata om en annan människa på det sättet. Kan man verkligen känna så? Det låter som en saga som kräver ett lyckligt slut. Alla sagor har rätt till ett så levde de länge i alla sina dar…

Sen kom jag tillbaka till ön och nu ska jag berätta den sötaste händelsen för er. Kvällen innan när jag och Ringo hängde på toa innan läggdags tappade Ringo en frans. Jag tog fransen och sa att han nu får önska sig något. Han krävde en förklaring och jag berättade för honom att om man önskar sig saker tillräckligt mycket och på rätt sätt så skulle de alltid att gå i uppfyllelse. Han blundade och önskade sig. När vi sen skulle somna sa han ”Mamma när kommer min önskan att hända?” och jag svarade att man inte kan veta sånt. Jag frågade vad han önskade sig och han sa att han önskade sig nya element till Skylander-spelet. Så eftersom jag är en vidskeplig typ som tror på tecken och annan mumbojumbo ville jag såklart att min lilla son skulle få en bra start för att bli troende även han, he he. Så när jag var klar med inspelningen igår i stan åkte jag till Teknikmagasinet och köpte två gubbar och ett element. Jag placerade dom sen på bordet och när han skulle spela på kvällen och fick syn på gubbarna och jordelementet blev han så väldigt överlycklig det var fantastiskt att se på hans lycka. ”Mamma jag vill tappa fler fransar hur gör man det?”, frågade han men jag sa att man tyvärr inte kan göra det utan man fick snällt vänta in nästa tillfälle att önska sig något. Så härligt att han nu tror att det är en önskan som slagit in och inte jag som köpt dom. Tycker jag i alla fall. Ni tycker säkert annorlunda och då vill jag gärna höra om era åsikter. Är det fel av mig att lura mitt barn på det här sättet?

You Might Also Like

 • S
  21 juli, 2015 at 10:46

  låter som världens bästa mamma! <3

 • Eva
  21 juli, 2015 at 10:48

  Inser du att män som tänker så ibland mördar sina ex-tjejer för att ”de måste ha henne”? Det är inte fint eller romatiskt bara för att det är omvända kön i ditt exempel. Tänk längre än näsan räcker nästa gång.

 • Havrefras
  21 juli, 2015 at 11:14

  Nej, det är inte fult att lura sina barn så. Men hur gör du nästa gång? När han önskar sig en tidsmaskin? 🙂 Du fattar. Men man skulle ju kunna säga då att ”denna gången var det något annat barn som fick sin önskan i uppfyllelse”. Typ.

  Lider med tjejen du berättade om. Känner ångesten, paniken, sorgen, maktlösheten. Been there done that. Och livet vänder. Det blir bra. Kanske till och med bättre. Och jag vet precis hur det känns att känna att man inte tror sig kunna leva utan kärleken i sitt liv. Men faktum är att man överlever, och man lär sig hur man faktiskt överlever. Och det bär man med sig, till nästa gång. Man blir kär och älskad igen. Och man vet, att man faktiskt kan leva i en relation där man inte ger hela sitt liv till en annan människa. Det är en fantastisk trygghet. Man ska inte göra sig beroende av en annan människa. Don´t do it.

 • Bea
  21 juli, 2015 at 11:34

  FAN vad bra du är på att hitta på.Mår du bättre nu??

 • SKRIVDIVAN & SÖDERMALM
  21 juli, 2015 at 11:35

  HEHE. Jag tycker det var gulligt gjort. Men va faen säger inte talesättet att man aldrig ska avslöja sina önskningar? tänk när han fortsätter önska sig grejer och tror att de inte slår in… Du skrev något om att önska på ”rätt sätt” jag tror att när man önskar sig något starkt av hela sitt hjärta verkar universums alla krafter för att det skall inträffa- det är dock inte alltid vad man ”uttalar” som universum ”hör”. Universum väljer alltid den renaste formen, kärnan ur önskningen… kanske lite för invecklat att förklara det här för ett litet barn dock… 😉

 • jejje
  21 juli, 2015 at 11:50

  klart det är okej att du lurar dina barn så, jag har blivit lurad under hela min uppväxt. du vet, jultomten, tandfen osv.. du fattar. man har inte ärr för det när man sedan växer upp. inte jag i alla fall. go katrin! du gör ett jätte bra jobb med arbete, barn och relationer. ha en bra dag! /jejje

 • Biggan
  21 juli, 2015 at 11:52

  Jag tycker att du är alldeles alldeles underbar när du gjorde så. Av kärlek och för kärlek. Dina barn växer upp trygga och starka och rika. Går det åt helvete för dem så beror det i alla fall inte på dig. Kram

 • My
  21 juli, 2015 at 11:55

  Han vart ju inte lurad? Han önska sig något och han fick det. Sen varifrån det kommer, det uttala han ju inte i sin önskan!

 • Lia
  21 juli, 2015 at 12:04

  Jag undrar och förstår inte riktigt:
  Fick den tjejen (och hennes döttrar) du gav stolarna till, stå och äta. Inga stolar fanns alltså.
  HUR hade då mamman/tjejen som fick dina stolar råd att gå på krogen.
  Hon hade kommit billigare undan om hon gått till Myrorna och köpt stolar istället för att gå på krogen!
  Om hon, istället för att gå på krogen, gått och skaffat billiga stolar så har både hon och hennes döttrar kunnat sitta och äta!
  Jag är undrande härvid om du är totalt lurad, om hon blåste dig med en skitstory och massa tårar.
  Är man ensam med barn, då får man skippa, ciggar, alkohol, krogen mm och sätta barnen i första rummet.
  Att vara ensam med barn är absolut INTE optimalt, no no, MEN man kan faktiskt förändra lite av det dåliga till något bättre OCH det är att sätta barnen i första rummet!!!
  Att dra till krogen och ha i tankarna att spöa ett ex. nya tjej verkar vara … nja Katrin, jag tror hon blåste dig.

 • Malin
  21 juli, 2015 at 12:19

  Härligt med att hans önskan gick i uppfyllelse. Sanningen kan de veta när de är större o jag tror de kommer tycka du är världens bästa mamma.

  Undrar hur många här som låter barnen tro att det finns en tomte eller kanske att påskharen kommer med påskägg?! Eller kanske att man lägger tanden under kudde/glas med vatten o förvandlas till en Peng. Mhmm same same

 • Hej
  21 juli, 2015 at 12:45

  Katrin du är den bästa mamman för dina barn och kommer antagligen alltid att vara det med. Du är trygg i dig vilket speglar över sig i dina barn och ger dom en trygg uppväxt. Hoppas verkligen (gör du säkert med) att du skiter i alla tragiska negativa människor som kommentar.

  Och du som kommenterade varför mamman som hämtat stolarna hade hjärta att gå ut.. Ehh hur har du orken att kommentera det ens. Shit vilket deppigt liv du uppenbarligen har. Moralkaka borde du stå och baka varje dag. Åh så duktigt du måste vara på allt. Grattis du lever uppenbarligen i någon slags fantasivärld där allt har ett skriver kapitel om hur allt ska vara. Sörjer på riktigt med dig för att du inte verkar veta vad verklighet är.

 • christina
  21 juli, 2015 at 12:56

  Tycker du gjorde rätt när det gäller Ringo,man måste få se dom lycklig på det sättet,de var ju en snäll lurning! Angående tjejen med stolarna så gjorde du henne en jättetjänst,finns faktiskt fattigt folk i sverige,var själv med mina två flickor i 8 år! Vi bodde i en tvåa och fick låna möbler ,men vi hade mysigt ändå! Nu är tjejerna stora med egna familjer och jag bor med en ny man och vi har en son på 13 år! Är lycklig 🙂

 • Camilla
  21 juli, 2015 at 13:05

  Du är en inspiration katrin inte bara för allt bra du gör utan även för de roliga, fria men även de provocerande för det visar hur livet ser ut. Och hur man själv skapar hur man vill leva.

 • Lia
  21 juli, 2015 at 13:11

  For you – Hej
  I have been there, done it = ensam med barn.
  Jag lärde mig några saker – barnen ska/måste gå före ALLT!
  Särskilt om man har så taskig ekonomi så man inte ens har stolar att sitta på.
  JAG förstår tjejen, absolut, men jag tror att Katrin blev bluffad!
  Sörj inte för mig, mitt liv är NU toppen, barnen mår bra, jag mår bra och vi behöver inte ”lura till oss” möbler och/eller annat.
  Life is good if you`r good.

 • laura
  21 juli, 2015 at 13:12

  Helt rätt att lura Ringo. Barn lever i en magisk värld och det är jättehärligt att de kan få tro i några år att önskningar kan slå in.

 • Mikaela
  21 juli, 2015 at 13:15

  Klart att denna mannen kanske har en otroligt stor plats i hennes hjärta, livs kärlek osv. Otroligt sorgligt, hjärtekrossande historia. Men i och med hennes starka reaktion så känner jag att det kanske är något annat också som ligger till grund för hennes mående. Är såklart väldigt traumatiserande att en stor kärlek lämnar dig, men tror att hon har saker inom sig vad gällande självkänsla och självbild i stort som hon behöver få tid att hitta en sund inställning till för att kunna må bra och inte förlita sin lycka i livet till en enskild människa. Förminskar inte denna händelse säger bara att det nog är annat bakom också. Önskar henne all lycka och hoppas att hon hittar sin egen väg till lycka.

 • Maria
  21 juli, 2015 at 13:23

  Det är inte att luras 🙂
  Glada barn glada föräldrar så är det 🙂

 • Charlie
  21 juli, 2015 at 13:23

  Tycker att du låter som en helt fantastisk mamma! ☺️

 • Christine
  21 juli, 2015 at 13:29

  Jag är också ”mumbojumbo” eller – jag tror mig veta att mam får det man önskar, good or bad. Och ärligt talat så önskade han sig en sak och han fick det – HUR han fick det är ovesäntligt. Nu var det en snäll mamma som råkade höra hans bön, nästa gång förverkligas det genom andra människor och omständigheter. Din vilja att ge honom detta är lika mycket ett förverkligande av önskan som om den fallit rakt ned från himlen.
  You see? Jag är mega-mumbojumbo ;-).

 • Christine
  21 juli, 2015 at 13:30

  Glömde – det du lär honom är att tro på nånting som är större än livet själv. Det är en gåva, inte lurendrejeri.

 • Mamman
  21 juli, 2015 at 13:39

  Det är jag som är tjejen som fick stolarna

  Vet inte ens varför jag skriver för några av er saknar helt empati och viljan att förstå och det enda ni tycks vara bra på är cynism och elakheter och det gjorde mig ledsen i ögat. Får det er att må bra?

  Även om jag nu hade varit ute på krogen (vilket jag inte varit på 1.5 år men skulle gärna göra ta en rejäl barrunda) så var det enbart ett uttyck för hur mycket jag på mycket goda grunder avskyr personen ifråga. Jag skulle aldrig slå någon, nog om det.

  Jag är och har varit väldigt bitter vilket inte är särskilt attraktivt och Katrin gav mig inte bara fina stolar utan även kloka ord som jag tänkt mycket på sen igår, och det är jag väldigt tacksam för. Nu jävlar ska jag upp på mina långa ben och stå stolt, stark och attraktiv!

  TACK Katrin för både det ena och det andra
  #kvinnorsomintehjälpervarandraharenspeciellplatsihelvetet

 • Malin
  21 juli, 2015 at 13:52

  Jag tror inte alls på den här historien. Du har skarvat och vridit den till att handla om det du ville säga egentligen: Nämligen att du INTE kan förstå hur man kan vara så totalt betuttad i en karl som hon, enligt dig var. Betyder i direkta ordalag att du känner så för Bingo, alltså att du inte kan tänka dig någon annan, men inte vill erkänna det. Sorgligt, och beklagar uppriktigt om du blivit lämnad och mår dåligt!

 • Emelie Svensson
  21 juli, 2015 at 14:08

  Nej verkligen inte! Du är en fantastisk mamma som hjälper dina pojkar till en sund tro. Jag kommer göra detsamma med min son då han kommer i Ringos ålder.

 • jenny
  21 juli, 2015 at 14:18

  Nää! Det var jätte vackert gjort ❤❤

 • Andrea
  21 juli, 2015 at 15:08

  Jag förstår lite hur hon känner. Jag har precis också förlorat mitt livs kärlek å det känns fruktansvärt. Vad fint att hon kunde få dina möbler som du inte längre använder.

 • Andy
  21 juli, 2015 at 15:08

  Fint gjort! Han kommer ju bara tycka det e kul och snällt av dig när du berättar det för honom om 10 år.

 • Mikaela
  21 juli, 2015 at 15:18

  Till ”Mamman”: Är jag som även kommenterat ovan tidigare. Fantastiskt att det började med ett par stolar men ledde till något helt annat :). Var nog meningen att du skulle hamna där. Vill förtydliga att jag inte klankar ner på dig på något vis, utan det var i all välmening det jag skrev. Låt det ta tid och det är okej att vara bitter, arg, ledsen, inget oattraktivt i det, känslor är känslor det måste få komma ut. En styrkekram till dig! En dag tittar du tillbaka på detta, starkare än någonsin. Härligt att höra att du har lite jävlar anamma att hämta trots att det är tufft. You go girl!

 • Ella
  21 juli, 2015 at 16:56

  Jag kan INTE förstå att folk är så elaka som dem är på denna blogg. Fruktansvärda saker ibland till bloggaren och nu till Mamman. Till mamman vill jag skriva: vi är många som förstod att det var ett talesätt att säga: hem från krogen och även om du hade varit det och det hoppas jag du är ibland så ska du verkligen inte bara sitta och titta in i en vägg när barnen är hos sin pappa. Glöm aldrig att det bara är dem vidrigaste rötäggen som gapar här mest medans folk med normala värderingar oftast håller tyst. Go girl! Hoppas allt reder sig snart.

 • Jag
  21 juli, 2015 at 18:25

  BRA till mamman… Du verkar vara en kvinna med klös i.. Barrundor e bra ibland… Kämpa på… Är det nåt mer du behöver jag har mycket grejer…/Ullis

 • Jag
  21 juli, 2015 at 18:26

  Jag har matta o annat om du vill ha…
  Inga problem..
  Vi kvinnor ska jobba ihop…

 • Monika
  21 juli, 2015 at 20:40

  Attraktionslagen regerar 🙂

 • Jamen
  21 juli, 2015 at 22:16

  Hur kan man vara så beroende av någon att man nästan hamnar på gatan om det tar slut? Har man inget ekonomiskt tänk alls innan?

 • Nat
  21 juli, 2015 at 22:54

  Vad gulligt!

  Och angående din självständighet, det tycker jag är toppen. Jag tänker likadant. Det är den bästa känslan någonsin!

 • Johanna
  22 juli, 2015 at 07:34

  Obehagligt med människor som lägger skulden på den andra tjejen när mannen är otrogen…och fortsätter vilja ha honom. Om man kan förlåta och försonas är ju jättebra men annars ska man gå vidare med sitt liv. Älskar man sin partner mer än sig själv kommer man alltid att få problem. Man äger ingen människa i sitt liv, så gå i terapi och lev för dig själv och dina barn. Angående barn tycker jag att man ska fokusera på att lära dom att gemenskap och självvärde är viktigare än prylar.

 • ajka
  22 juli, 2015 at 08:15

  Gör precis likadant till mina barn ☺två är 18 nu och det har aldrig blivit problem med vad dom önskar sig ☺ även om det bara är en gång det går i uppfyllelse så är det den gången dom alltid minns.
  Måste tillägga att jag slutat med det för många år sedan och inte ännu låter dom önska sig nåt ☺

 • Susanne
  22 juli, 2015 at 20:59

  Jag tycket inte att det där var en värre lögn än tandfen eller jultomten.
  Ibland slår önskningar in och ibland gör dom inte det. Så enkelt är det! 🙂
  Lycka till med allt!
  Kram Susanne

 • Emelie
  23 juli, 2015 at 19:24

  Lika vedskiplig jag, och jag tycker att det var SÅ fantastiskt gjort. Och alla trångsynta har uppenbarligen inte läst ”the secret”, där finns allt man behöver och jag ska även lära mina barn det när jag får några (just 17 you know)
  Puss bästa Katrin

 • Fl
  26 juli, 2015 at 23:12

  Bruden hitta på historien eller så gjorde du det. Om inte hon hitta på det borde hon stannat på psyket om hon hamnar där på grund av en man hellre ligger med bimbos än henne. Snacka om att svika sina barn, låter inte som någon höjdare.

  Att lura sitt barn är inte världens undergång men han är en riktigt liten bortskämd brat som bara får saker hur som helst.