Okej så jag har fått många reaktioner på att jag bara äter två mål om dagen och om jag verkligen gör det. Så är det. Det är upp till var och än och man vet ju hur många kalorier man ska få i sig på en dag (i mitt fall ca 1500) sen får man ju fördela som man vill. Klart att det kan hända att jag känner mig sugen fler gånger på en dag särskilt på helgen och då rekommenderar jag er att göra en grön smoothie. En god. Det viktigt att ha en bra mixer hemma tycker jag så att smoothien blir just smooth. Det är dyrt men värt investeringen lätt! Min är från bagarenochkocken.
En grön smoothie gör man helt enkelt på det man har i kylen. Det spelar ingen roll om det är ruccola, grönsallad, spenat, gurka bara det är gröna saker. Vill man få en mer mättande smoothie har man i en halv avokado. Det man alltid har i tycker jag är kallpressad kokosolja (en rågad tesked), citron eller lime (skär av skalen och ha i hela frukten pressa inte!), någon nöt är gott (typ fem stycken nötter), ett halvt äpple ger god smak, och grönkål är nyttigast såklart! (Ta inte med stjälken då blir det beskt).
Idag hade jag i gemsallad, grönkål, fryst broccoli (så blir den kall), ett halvt äpple, en hel lime, en tsk kokosolja, lite cashewnötter och vatten. Den blev väldigt god.
Ett till tips om man känner att det är svårt att få i sig tillräckligt med protein är att ha i lite proteinpulver. Det finns flera som är bättre med mindre tillsatser och skit. Jag brukar ta en från betteryou.
Måndag mål 1: Knäckemacka med en halv mosad avokado och ett ägg.
Måndag mål 2: Torsk panerad i pofiber och vispat ägg, kokt broccoli, remouladsås (jag kör vegansk a la eco). Steks i kokosolja såklart.
Tisdag mål 1: Paj
Recept: 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön (mixade i mixer till mjöl), 1 msk fiberhusk, 1 ägg, 100 gram smör, 1/2 tsk salt.
Blanda samman gör till en boll låt stå i kylen 30 minuter.
Tryck ut degen i en form och grädda 10 minuter på 200 grader.
Låt svalna.
Fyllning: 2 dl kokosgrädde, 4 ägg, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 dl hackad stekt kycklingfilé, 1 dl stekt broccoli, 1/2 dl strimlade soltorkade tomater. Ni kan såklart ha vilken fyllning ni vill!
Grädda på 175 grader i ca 45 minuter tills pajen stelnat.
Tisdag mål 2: Ekologiska kycklinglårfiléer (köp frysta!), stekta i kokosolja utan smak och grillkrydda. Strimlad isbergssallad, skivad avokado, strimlad rödlök en massa citron, en lite rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Onsdag mål 1: Ett halv kex tomat och lök med cream cheese (jag kör vegansk), en liten burk kokosyoghurt alt en dl om ni köper stor burk, 1/2 dl musli chunky och lite färska blåbär på toppen.
Onsdag mål 2: Blandade wokade grönsaker, kokosolja, grillkrydda, kokosmjölk. Shiratakinudlar. Eller vilka nudlar ni vill! De som är gjorda på sötpotatis är goda också. Ingen gluten bara.
Peston är livsviktig för den här rätten! Receptet finns i ”Sött och annat gott” men ni ska få det här:
2 krukor färsk ekologisk basilika, 50 gram pinjenötter, 1 vitlöksklyfta, 100 gram parmesanost, 2 dl olivolja, salt, peppar. Kör i en mixer.
Torsdag mål 1:
Smörgås (mjukt bröd) med grönsaker och cream cheese
Lite för välgräddad men det gör inget. Jag måste lära mig att sätta på timer när jag bakar proteinbröd! Och klart man kan äta två frallor med vilka grönsaker man vill det här är bara ett exempel.
Man kan även ta en toast med grönsaker och lite ost. Mitt café runt hörnet gör såna med mitt bröd så jag är väldigt lyckligt lottad. Tack Karla café för fantastiskt utbud!
Torsdag mål 2:
Tonfisksallad (uppdatera med ingredienser snarast)
Fredag mål 1:
Knäckemacka med en halv mosad avokado och ett ägg.
Fredag mål 2:
Tacos
Jag kör glutenfritt bröd men det är inte så jättegott så oftast äter jag innehållet och kastar brödet. Ungarna kör vanliga skal. Sen har vi guacamole, sallad, hackad halloumi som vi steker knaprig, vegofärs, riven ost, olika grönsaker som grön röd gul paprika, rödlök, tomat, gurka, majs, tacosås och creme fraiche.
Lördag mål 1:
Äggröra, smörgås
Eller en äggmacka!
Lördag mål 2:
Lax, sötpotatis, spenat, limesås (vegansk majonäs med pressad lime)
Söndag mål 1:
Plättar med nougatkräm (recept ”Sött och annat gott”)
Söndag mål 2:
Spagetti och kycklingfärsås.
Sockerfri och tacksam
22 januari, 2018 at 18:38Okey alla tvivlare och haters! Om man inte proppar i sig socker så är en av bieffekterna att man har jämnt o fint blodsocker. Kroppen reglerar hunger på ett normalt och sunt sätt (istället för onaturligt igångtriggat av syntetiskt socker). Det innebär att man vissa dagar bara blir hungrig en gång eller två gånger och däremellan är man nöjd, glad och arbetsvillig – man glömmer bort våra svenska fikapauser FÖR DOM BEHÖVS INTE. Så varför äta mer än kroppen vill ha? Ibland säger kroppen att den behöver mer energi och då äter man mer, men inget som triggar blodsockret. Idag har jag ätit havregrynsgröt till lunch (glömde frukost pga inte hungrig då), sen bulgur och köttgryta till kvällsmat med en lowcarbknäckis+ost. Bara TVÅ mål mat och känner mig mätt, nöjd och glad. Imorgon kanske jag är jättehungrig på morgonen och äter då nyttigt och tills jag blir mätt. Tror att Katrin försöker förmedla detta men vi har ju slutat lyssna på våra kroppar när det kommer till mat, utan äter med blodsockret och gamla vanor. Pröva att äta nyttigt och efter ett tag så märker du att kroppen säger till om vad den vill ha och när den vill ha det – det tar dock några veckors plåga att bli av med blodsockerätandet.. lycka till och säg hej till ett piggare och smalare liv! Hej hopp!!
Reductil4you
23 januari, 2018 at 03:23Äkta Reductil till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.
Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]
Ingela
23 januari, 2018 at 15:14UTMANING: MAT SOM INTE HAR REST SÅ LÅNGT.
Inte kritik bara utmaning. 🙂 Du gillar ju utmaningar.
Kan du fortsätta med en meny med matvaror som kan växa i Sverige/Nord-Europa?
Byta ut ingredienser som avokado, kokosprodukter, cashew, sötpotatis, olivolja…
Få det godt och nyttigt.