Okategoriserade

Vecka 11

Sista dagen på vecka 11. Vikt: 59,9 kilo. Allmäntillstånd: Väldigt bra. Sömn: Ojämn men haft en natt där jag bara vaknat en gång! Kolhydratsug: Obefintligt. Ökat matintag: Ganska stort.

Jag mår väldigt mycket bättre i den här graviditeten än den förra. Jag känner mig pigg, frisk, glad, på hugget, positiv och förväntansfull. Jag tror att det finns flera orsaker till att jag mår så mycket bättre nu. Dels var den här graviditeten planerad så jag har haft tid på mig att förbereda mig för den. Dels tror jag att det är trevligare att bli gravid till våren då man ändå är glad över väder och kommande ledighet och dels för att jag vet exakt vad som väntar.

Förra gången trodde jag hela tiden att det skulle vara lättare, gå fortare, kännas mindre än vad det egentligen gjorde. Den här gången vet jag vad som väntar och det gör att jag inte låtsas om det alls och det i sin tur gör att det går mycket fortare, känns mycket lättare och blir lättare att leva med. Förra gången blev jag väldigt deprimerad och fick öka min levaxindos med det dubbla. Den här gången känner jag mig glad och positiv och behöver inte öka dosen alls – LCHF. Egentligen behöver jag nog inte ta levaxin alls för ibland glömmer jag att ta piller på flera veckor och mina värden visar alltid samma sak så jag tror att LCHF har gjort att jag inte behöver levaxin men skit i det. Jag tror för övrigt också att LCHF är den största orsaken till att jag mår så bra nu men det är ju klart att jag tror det. Ni får tro vad ni vill.

JAG LOVAR OCH SVÄR ATT JAG KOMMER ATT BERÄTTA FÖR ER DEN DAGEN DÅ JAG ÄTER KOLHYDRATER. Jag har inget att dölja med det, kan inte begripa varför vissa av er tror nåt sånt? Jag är ju alltid helt ärlig med allt jag gör så varför skulle jag smygäta kolhydrater plötsligt. Löjligt.

Om en vecka får jag börja med yoga igen och då kommer jag att göra det. Inte varje dag men regelbundet. Jag tror att det kan vara bra för graviditeten också.

Har jag berättat att Ringo kom hem med två fästingar från dagis i veckan? En på benet och en på ryggen. Han har bara fått den första vaccinsprutan så det är ju typiskt men nu känns det väldigt viktigt att ge honom den andra den 15 juni för kommer ungarna hem med dubbla fästingar från dagis en dag då de varit på bio och lekt i parken mitt i stan känns det som att landet är en farlig plats. Vaccinerar ni era barn förresten?

Alright, nu ska jag jobba vidare. Sen ska vi på sommarfest på dagis klockan 15. Ska köpa en present till Erika som fyller 35 på lördag, äta lunch med Niklas, fika med Sara och Jessica. Äta middag med Bingo på Nytorget 6 om vi får bord, köpa solmössa till Ringo. En vanlig dag med andra ord.

You Might Also Like

 • Haderittan
  30 maj, 2013 at 10:51

  Kvinnor som påstår att de fött barn helt utan smärta med självhypnos. Tror du på det? Nu när du börjar bli mer spirituell menar jag.

  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2333008/The-women-say-theyve-proved-giving-birth-doesnt-hurt-No-gas-air-epidurals–just-positive-thinking-Dont-mock-Theyre-deadly-serious.html

 • Sara
  30 maj, 2013 at 11:32

  Hoppas du tar prov ofta på din sköldkörtel nu när du är gravid och inte slarvar med Levaxin, det kan i tidig graviditet ge upphov till missfall och missbildning hos fostret om man är feldoserad.

 • Egonen
  30 maj, 2013 at 11:47

  Alla känner säkert i alla fall lite, jag tror dock inte på hypnos utan att man är olika mottaglig för smärta 🙂
  Min vän födde hemma och tyckte inte det gjorde ont alls 🙂

 • Linda f
  30 maj, 2013 at 12:01

  Jag tror att anledningen till att du mår bättre är för att du väntar en flicka. Jag har två killar och för tre månader sedan fick jag en flicka. Oj oj oj vilken skillnad på graviditet, så mycket lättare! Viste med en gång att det skulle bli en tjej eftersom det var så stor skillnad.
  Sedan är det absolut som du säger, man har gått igenom det förut och vet att det är jobbigt o tungt i slutet, så jag tänkte hela tiden att det här ju ju inget mot vad det kommer bli sen. Vilket gjorde att jag inte tyckte att det var jobbigt en endaste gång. Sen att jag bara gick upp från 48 till 57 kg gjorde nog sitt, att jag aldrig blev så tung.(Jag är jätte kort) Hon verkligen tog all näring för jag åt som en häst!

 • ML
  30 maj, 2013 at 12:11

  Hoppas du får en tjej denna gång, men du vet väl att det är 80% chans/risk att det blir en kille igen, när du fick det förra gången med samma pappa!?

 • idafia
  30 maj, 2013 at 12:32

  Bara för att hon mår bättre denna graviditeten så är det ju inte säkert att hon får en flicka. Jag har två tjejer och med den första mådde jag jättebra medans den andra var besvärlig.

 • Kisse
  30 maj, 2013 at 13:58

  Fyfan vilken äcklig mage….

 • Linda
  30 maj, 2013 at 14:30

  Men Katrin! Livmodern är inte ens uppe ur blygdbenet än;)

 • Liza
  30 maj, 2013 at 14:49

  Åh jag hörde på radio att du är gravid 🙂 Grattis.
  En jätte söt liten bebis mage har du fått också , så fint.

 • VG
  30 maj, 2013 at 15:12

  Ett jättestort grattis! Är själv gravid men i v16 med andra ungen. Jag svällde som en gris i början. I v 9 såg jag ut som jag gjorde i v22 när jag väntade första barnet.
  Lycka till och hoppas du får må bra hela graviditeten!

 • camilla
  30 maj, 2013 at 15:25

  fast bingo har ju nova sen tidigare

 • Carina
  30 maj, 2013 at 15:27

  Grattis! Det där med om man väntar en tjej eller kille beroende på hur man mår är nog bara en skröna. När jag väntade dottern mådde jag illa i tre månader när jag väntade sonen mådde jag inte illa alls. Lycka till nu med magen!

 • camilla
  30 maj, 2013 at 15:30

  Har ingen aning, det enda jag vet att jag mådde pyton när jag va i vecka 9. Den veckan var fruktansvärd, vad jag än gjorde va jag spyfärdig!

 • Carrie
  30 maj, 2013 at 15:41

  Fan vad skönt att bara väga 59 kilo i tredje månaden. Själv har jag varit kanonfet redan i vecka 8 och aldrig gått upp mindre än 30 kilo under mina graviditeter. Blivit grymt deppig och haft svår foglossning. Har fött tre flickor och en pojke. För mig var det en lättare graviditet med killen så det där är nog väldigt olika beroende på vem man frågar. Shit vad jag önskar att jag ätit som jag gör idag under mina graviditeter. Övertygad att jag mått så mycket bättre då. Min yngsta är nio år nu så kanske dags för ett nytillskott i familjen även för oss inom en snar framtid. Man blir ju sugen när man ser en så sprudlande LCHF-mamma som du Katrin. Du är grymt cool.

 • Egonen
  30 maj, 2013 at 16:16

  Gravidmagar är väl inte äckliga? Är det nån gång det är vackert med en stor mage är när man gravid!

 • Kristina
  30 maj, 2013 at 16:21

  Det är vackert, väldigt vackert till och med!

 • Linda
  30 maj, 2013 at 16:59

  Oj vilka experter det finns överallt…

 • Anna
  30 maj, 2013 at 17:31

  Det handlar nog mycket om hur man känner sig psykiskt.

  Känner man sig lugn och harmonisk osv så tror jag man mår bättre.

 • jag
  30 maj, 2013 at 17:35

  va e de för cp kommentar? ja kunde inte knäppa byxorna i vecka 4… svullen kan man väl va ändå. kanske de hon ville visa

 • M
  30 maj, 2013 at 17:38

  Nej. Det är inte vackert. Visst är tanken om att ge liv vacker, men en gravid mage är alltså inte vacker. Vill ni intala er det så gör så, men stämmer gör det inte.

 • Li
  30 maj, 2013 at 17:40

  Förstår inte helt hur det skulle gå ihop? Det skulle ju i så fall finnas ett oerhört överskott på män i världen? Men i verkligheten finns det ju istället ett kvinnligt överskott. Förklara gärna?

 • eva
  30 maj, 2013 at 19:49

  Det är väl klart att barnets kön inte har nåt att göra hur man mår??? Hur dum får man va egentligen..

 • Annica
  30 maj, 2013 at 20:12

  Fy fan vilken äcklig kommentar.

 • Anna-Lena- mamma till 3 trollungar
  30 maj, 2013 at 20:19

  Jag är en dag före dig i graviditeten. Beräknad 18 dec. Men jag har inte fått någon mage alls ännu ( förutom den jag inte han bli av med innan graviditet ) mår toppen med lchf och att vara gravid och har gått ner 2 kg sen jag blev gravid

 • Anna
  30 maj, 2013 at 20:50

  Härligt att du mår bra! Hoppas att det fortsätter så! Själv har jag 4 barn (alla med samma man) och har mått pyton med alla :). Jag blir så sugen på 1 till när jag läser om graviditeter. Stort lycka till nu!

 • ML
  30 maj, 2013 at 20:59

  Men Nova är ju inte Katrin mamma till. När min dotter fick en son första gången fick hon veta att det var 80% chans att det skulle bli en pojke igen, men hon hade tur och det blev en flicka. Samma (eller mer) risk/chans är även vid tredje graviditeten Undrar om det var vid fjärde eller femte som det inte är nån större risk/chans än vanligt. Kolla själv runt omkring er. De flesta som fått en son, får oftast en till och en till….googla får du se!

 • Charlotte
  30 maj, 2013 at 22:13

  http://www.scb.se/Grupp/valfard/BE0801_2006K01_TI_10_A05ST0601.pdf

  Stämmer inte, ni får läsa på lite om sannolikhetslära..

  – Sannolikheten att få en pojke eller en flicka är oberoende på vilket kön tidigare barn har. Iaf om man ser till 2,3,4 och 5e barnet… Läs på.

 • Li
  30 maj, 2013 at 22:20

  Det går 1.06 män per 1 kvinna vid födseln. Alltså stämmer inte idén om 80%.

 • Vinter
  30 maj, 2013 at 23:03

  VIlken bullshit! Det var det mest ointelligenta jag har läst på länge. Som de övriga har kommenterat – helt rätt. Ca 50 % vardera kön, dock något högre chans(risk) att få en pojke. Traditionellt sett mår de flesta mer illa, blir fulare i hyn etc när man väntar en flicka. Katrin mår superbra, tänk om spå-killen har fel och det blir ännu en pojke??! Det skulle då inte ha något att göra med att B är far till deras första barn, vilket är en pojke. Eller; om det blir en flicka, ska inte några idioter börja spekulera i om att någon av dem då har varit otrogen. Keep up the good work Katrin, men betala aldrig mer 89 bagis för en smoothie..

 • Py
  30 maj, 2013 at 23:37

  Nej, inte ens det spelar någon roll, tyvärr. Man kan vara hur harmonisk som helst, och kräkas i nio månader eller få foglossning, eller vilja sova 24/7 så nää det spelar ingen roll, det är olika på olika graviditeter

 • Py
  30 maj, 2013 at 23:39

  Hade hon tur, och fick en flicka???

 • Py
  30 maj, 2013 at 23:42

  Keep up the good work, iiiiiiiiiiiiiiii snälla, kan vi inte sluta med den skitnödiga klyschan

 • Egonen
  30 maj, 2013 at 23:57

  Men den är fan heller äcklig! Jag får intala mig vad fan jag vill, usch för trångsynta och ytliga människor. Njut av era tjocka goa bebismagar istället!

 • maria
  31 maj, 2013 at 06:03

  Jag har ett svagt minne av att det är tarmarna som sväller lite i början av graviditeten. Googla gärna för jag är inte hundra, men typ nåt sånt.

 • Maria
  31 maj, 2013 at 11:56

  Kul inledning med texten på en statusrapportering av din graviditet – fortsätt med den ;0)

  Har själv nyss tagit min andra tbe-spruta (mot fästingar) och det var ingen höjdare – var sjuk i två veckor. Trötthet, illamående men det otäckaste av allt var att jag blev helt ”dement” – kunde inte tänka eller koncentrera mig över huvud taget. Som tur var så släppte allt efter två veckor. Men jag är tveksam till en tredje spruta.

  Dock tror jag att det är helt rätt att vaccinera barn i Stockholmsområdet och särskilt om ni ska ut till ön :0)

 • Kjelle
  31 maj, 2013 at 21:40

  Vilket jävla Pucko!!! Va betyder det om man får ett snoppbarn eller en sludtj

 • Kjelle
  31 maj, 2013 at 21:42

  Gravidmagar är INTE vackra sorry!

 • Annica
  31 maj, 2013 at 22:57

  Vad fan spelar det för roll ditt pucko?

 • kristina
  31 maj, 2013 at 23:48

  Hej
  Om jag har fattat de rätt så äter du redan kolhydrater även om du går på lchf, men du äter mindre om du är i den strikta gruppen, så under 20 g. Så du äter ju redan kolhydrater. Var bara tvungen att lägga en notis :p

 • Egonen
  1 juni, 2013 at 00:50

  Vill man ha barn får man ha en gravidmage, njut av den istället! Känn på livet inuti. Sluta gnäll över att man är tjock och fet under graviditeten! Skaffa inte barn då om ni är så jäkla känsliga för stora magar.

 • Linda
  7 juni, 2013 at 17:13

  ”jag”: kommentaren var riktad till Katrin och jag tror hon kan hantera det;)