Okategoriserade

Vårt liv i film

Inte så mycket att berätta om våra lata dagar på landet. Solen skiner, ungarna är glada och vi är rätt nöjda vi med. Imorgon ska det tydligen börja regna men jag tror det när jag ser det. Och om det gör det blir det film hela dagen. Jag har inte sett Diana till exempel. Vill gärna se den. Tyckte mycket om Diana. Tänk att hon dog ifrån sina små pojkar. Tänk om jag hade haft mina små barn när hon dog då hade jag aldrig slutat grina. När hon dog hade jag inga barn så jag fattade inte hur fruktansvärt det var att hon dog. Stackars små barnen. Och den där Peaches då.. Jag blir fortfarande så jävla arg på henne.. En mamma som knarkar ihjäl sig. Så obegripligt.

Det händer att jag får ångest när jag tänkte på att jag kan dö och lämna mina små utan mamma. Bingo skulle göra ett bra jobb med dem så det är inte det men de skulle bli så ledsna om jag försvann. Fan det gör ont i min kropp av bara tanken. Det är så mycket som är känslomässigt och skitjobbigt med att få barn. Jag tycker att det är så jobbigt att jag nästan vill rekommendera folk att inte skaffa barn.  Livet vore ju så mycket lättare om man inte hade ansvaret att ta hand om små barn som man älskar så mycket och vill så väl och man kämpar och fixar och jobbar hårt på att de ska vara glada och nöjda och få en så bra uppväxt som man kan ge dem… Fan jag mår illa, käkade en rå hamburgare men min glupskhet tog över så jag sket i att kasta på den igen och åt upp den och nu mår jag illa. Jag sitter vid min dator och gör lite allt möjligt medan Nova och Ringo ligger i soffan med mig och kollar Abbys flygskola, Bingo ligger i sängen och läser och Rambo sover. Jag kan inte riktigt släppa tanken på att skaffa en katt. Finns det någon som har en Sibirisk katt som kan låna den till oss i nån vecka eller ett par dar så jag kan se om jag tål den eller om det är så att jag är allergisk mot hår, hud och saliv?


 

You Might Also Like

 • Totaltägdavenkatt
  12 juli, 2014 at 22:04

  Big NO NO att låna ut min Husky. Hon heter så och DU.FÅR.INTE.LÅNA.HUSKY. Siberian 100% som INTE lånas ut.
  Katter lånar man inte ut. Fatta!!!

 • Maria
  12 juli, 2014 at 22:07

  Det är proteinerna i kattens päls, hudflagor, saliv och urin som orsakar dina rinnande ögon och täppta eller rinnande näsa och som orsakar astman
  Det finns inga allegivänliga kattraser. Däremot finns det några raser som en del tål bättre, men det går inte att säga generellt. Det är snarare på individbasis. Vissa kan tåla en speciell bondkatt, Rex, Siames osv medans en annan allergiker inte alls tål dem men en annan katt i samma ras.
  Oftast så framträder allergin inom några timmar så mitt råd är att du besöker katten ni har tänkt er några timmar, går det bra se till att få ”låna” hem den nån vecka innan ni bestämmer er.
  jag vet många kattallergiker som har katt och det går jättebra. En del får äta medicin medan anda klarar sig utan.
  Lycka till!

 • Hanna
  12 juli, 2014 at 22:29

  Jag tänkte precis skriva samma sak: Katter lånar man inte ut!

 • Maria
  12 juli, 2014 at 23:53

  Ett annat sätt, dessutom enklare, är att ha t ex en handduk som är ”inpyrd” av katt på huvudkudden några nätter. Brukar vara en bra test.

 • ea
  12 juli, 2014 at 23:57

  Vill bara säga att Bingo är en drömpappa, alltid glad o leker o skrattar med sina barn. Tog hand om dem ensam på ön, fixade det barn gillar allra bäst, pannkakor. En pappa som tar så god hand om sina barn är det mest manligaste o attraktivaste av män som finns. Skatta dig lycklig Katrin som har en sådan fin pappa till era barn.

 • Rina
  13 juli, 2014 at 00:25

  Om du misstänker att du kanske inte tål katt, så avstå från att skaffa en. För allergin kan blomma ut snabbt om kanske ett eller ett par år, och hur känns det då att behöva låta sin älskade katt flytta snabbt. Om man ens hittar ett nytt hem. Och vilket trauma för barnen.

 • Lee
  13 juli, 2014 at 01:11

  Visst visst… Du lånar min katt några veckor och jag lånar din bebis och känner på hur det är och ha en pojkbebis. IRONISK!!!! Djur är familjemedlemmar som inte lånas ut!

 • bettan
  13 juli, 2014 at 04:43

  Man lånar inte hem en katt, som om det vore en BOK. Det är en levande varelse med känslor!!!!!

 • djurvännen
  13 juli, 2014 at 05:07

  Det är ju bara ett par inlägg sedan du tog upp det här med KATT. LÄS de kommentarerna! Men du vet så klart att det berör många människor. Vilket ger många kommentarer, som genererar PENGAR!Att ha djur är ett stort ansvar. Som att t ex lära sina barn hur man behandlar djur väl! Du har säkert inte tänkt skaffa katt!!!!!!!

 • patrik
  13 juli, 2014 at 05:11

  AMEN! Från en ENSAMstående trebarnspappa!!!!!!!!

 • lillan
  13 juli, 2014 at 05:56

  Är en ung tjej, som tyvärr inte kan få egna barn Har två katter som är mina ”bebisar”. Skulle aldrig kunna låna ut dem, bara för att någon skall kolla om de är allergiska! HEMSKA tanke!!!!!

 • lpatrik
  13 juli, 2014 at 06:02

  …..och är dessutom väldigt manlig och attraktiv, glömde jag att skriva!!!!

 • peaches
  13 juli, 2014 at 07:11

  Man skall aldrig DÖMA någon, när man inte vet……..!!!

 • Cissi
  13 juli, 2014 at 08:44

  Var försiktiga med nya ”leksaken”. Har hänt hemska olyckor med såna – senast nu i veckan.

 • havsnymfen
  13 juli, 2014 at 09:31

  Varför har du inte flytväst. Du skriver ju att du får ångest om du skulle dö och lämna dina barn utan mamma. Då behöver du väl inte UTMANA ödet! HUVUDLÖST!!!!!!

 • Maria
  13 juli, 2014 at 10:00

  Du tycker tydligen det är bättre att köpa en katt och har man sen otur och känner av allergin så får man ”göra sig av” med katten?
  ALLA seriösa uppfödare, både när det gäller hund och katt har så att man får lämna tillbaka katten/hunden inom ett par veckor om det inte skulle fungera.
  Sen kan man mycket väl låna hem en katt av en kompis, på samma sätt som man omvänt tar hand om en katt när kompisen åker på semester.
  Jag har inte på något sätt antytt att en katt är en pryl, har katter själv och är engagerad i katthemsvärlden. Därför vet jag att det hade varit mycket bättre om folk hade lånat en katt innan, eller bara tänkt efter innan de skaffade katt!

 • Karin
  13 juli, 2014 at 10:15

  Vi har också allergi i familjen och ville därför kolla innan så att alla klarade av den katt vi tänkt att köpa. Vi fick då låna hem katten från uppfödaren och det gick bra. Vi har nu en Cornish Rex hemma 🙂

 • Marie
  13 juli, 2014 at 10:20

  Vad är det för någon/några galningar härinne ?? Jösses är någon grind uppdyrkad på nåt psykhem eller …

 • musse
  13 juli, 2014 at 10:40

  Stackars katter att bli slussade från det ena hemmet till det andra, som försökskaniner. De hinner ju aldrig få någon fast punkt. Men är det uppfödarens policy bara för att tjäna pengar! Det är ju bara en katt!!!

 • en galen
  13 juli, 2014 at 10:59

  Vad är det som gör dig så KLOK. att du skiljer dig från andra galningar. Var inte så snabb på att DÖMA, snart nog kan det vara din tur!!!

 • Malin
  13 juli, 2014 at 11:09

  Den här familjen ska inte ha djur. Kommer ihåg hur Ringo fick plåga en hund och Katrin lät honom hållas.

 • kelly
  13 juli, 2014 at 11:14

  Ja hon till och med skrattade.Huuu!!!

 • Anonym
  13 juli, 2014 at 11:42

  Jag mår fortfarande illa när jag tänker på hur Ringo pinade den lilla hunden…..inte normalt på något sätt ! små barn brukar naturligt vara snälla mot djur, att Katrin stod och filmade och gapskrattade gjorde det hela än värre 🙁 undrar också hur Katrins mamma funkar som lånat ut hunden till dom igen ???

 • Anonym
  13 juli, 2014 at 11:47

  Exakt !!!! enligt tidningarna så är dödsorsaken inte fastställd och det sägs att hon var helt ren från knarket !!!

 • Anonym
  13 juli, 2014 at 11:51

  Det blir nog inget trauma för nån av dem ,då de inte verkar ha några känslor för djur och dessutom tror att djur är känslolösa acessoarer och leksaker som man kastar bort när man tröttnat .

 • kattan
  13 juli, 2014 at 12:04

  stackars katt?ni är så jävla elaka.Katrin ni får låna min hund i 2-3?veckor

 • kattan
  13 juli, 2014 at 12:07

  Malin det är inte du som ska ha katten
  så blanda dig inte i

 • P
  13 juli, 2014 at 12:21

  Nu tror jag nog att du får läsa på lite
  Hon dog av en heroinöverdos och det är konstaterat.

 • filli
  13 juli, 2014 at 12:26

  Det är väl kanske uppfödarens policy för att vara säker på att familjen kan ha en katt. Som uppfödare vill man ju så klart inte att katten kanske måste avlivas för att familjen upptäcker att dom är allergiska. musse, sluta spy galla!

 • siri
  13 juli, 2014 at 12:28

  Hon lånar inte ut hunden till dom. Den bor där ibland för att den har det bra där.

 • Gillis
  13 juli, 2014 at 12:31

  Nej det är inget att bry sig om,när man ser folk plåga djur. Det är riktig! Det är deras husdjur, och har rätt att behandla dem som de vill. Inget som någon annan har med att göra!! Alldeles rätt Kattan!

 • peaches
  13 juli, 2014 at 12:39

  Jo men man vet ju inte varför det blev så här.Kan bara spekulera.Därför kan man inte döma!!

 • Anna
  13 juli, 2014 at 12:46

  Finns tyvärr massor av oseriösa kattuppfödare, som bara tänker på pengar. Och då kommer de stackars katterna i kläm.Har själv upplevt det på nära håll!!

 • brutus
  13 juli, 2014 at 12:58

  Och det vet du. Är ni nära bekanta, På klippet höll Ringo på att kväva Bella!!! Nice!

 • Jack
  13 juli, 2014 at 13:06

  Jag tyckte också om att plåga djur, när jag var barn. Och hur gick det sedan. Jo nu är jag ett psykfall, som kämpar varje dag för att kunna leva ett normalt liv. Så NEJ det är inte bra att man plågar djur som barn!!!

 • Biggan
  13 juli, 2014 at 13:31

  Skaffa en eller flera föräldralösa fadderbarn från någon hjälporganisation. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Det känns jättefint att faktiskt göra skillnad för någon liten som inte ens haft någon chans.

 • elise
  13 juli, 2014 at 14:02

  Bra skrivet!

 • Irene
  13 juli, 2014 at 16:55

  Vilket härligt liv ni lever och uppblåsningsmaskin till madrassen!

 • My
  13 juli, 2014 at 17:02

  Den som ”lånar ut” en katt en vecka är en….IDIOT!

 • Ninni
  13 juli, 2014 at 17:21

  Oh vilka underbara film snuttar 😀
  Härliga!
  Har tyvärr ingen katt att låna ut men låter som en bra ide att testa.
  Sen alla ni som gnäller vad tycker ni om djur pensionat m.m då folk reser bort och lämnar sina djur där?
  Eller där man kan hyra ett djur över sommaren?
  Bara nyfiken och veta…

 • dino
  13 juli, 2014 at 17:23

  JA, OCH DÄRMED BASTA!!!!!

 • ottelina
  13 juli, 2014 at 18:00

  Jag kan lämna in min katt på katthotell, om jag behöver resa bort några dagar. Där vet jag att han får trygghet och all den omvårdnad han behöver. Det är stor skillnad på att LÅNA ut sin katt till vilt främmande människor. Undrar hur det gick för kaninen, som Katrin hyrde föra sommaren! Har även folk som ställer upp och passar honom, och som han känner väl.

 • LinaK
  13 juli, 2014 at 18:10

  Nej, kanske inte direkt lånar, men många kattägare söker kattvakter under semestrar tex.

 • Anonym
  13 juli, 2014 at 19:21

  Jaha då måste mormodern vara en djurplågare av rang om hon vet hur hennes hund misshandlades och Katrin skrattade så gott och lånar ut sin hund till sånt !

 • Jag
  13 juli, 2014 at 19:33

  Jamen det var väl trevligt!!!…

 • Cathrine
  13 juli, 2014 at 19:35

  Hundar brukar säga ifrån om de ej gillar läget… När ni skriver om Ringo som lekte med Bella. Alla djur varnar först!

 • Jag
  13 juli, 2014 at 19:36

  Jamen varför bli så förbannade.?????
  Ska det vara så svårt stt skriva…
  Kanske inte låna katt , men gå p hälsa på… Hade jag en sån katt skulle du få stoppa näsan i den?kela lite sen får vi se om det kommer någon reaktion… Herregud vad arga ni blir här.. För en katt???…

 • petruska
  13 juli, 2014 at 20:02

  Vår katt är en familjemedlem. Och dem lånar man inte ut! Fastän det bara är en katt!!

 • rosa
  13 juli, 2014 at 20:28

  Ringo hoppade upprepade gånger på henne i sängen. Hon kom inte undan fastän hon försökte. Konstigt att hon inte bröt ryggen!!!

 • Nat
  13 juli, 2014 at 22:05

  Åh vilka härliga videos!!! härligt ni har deT!!!!! avis 😉

 • UlrikaZ
  13 juli, 2014 at 23:12

  Det här är en bra idé, Katrin.

 • galant
  13 juli, 2014 at 23:21

  Ingen har bett just dig att låna ut din katt!!! Varför tar du åt dig så mycket? Man måste inte svara på alla inlägg!!

 • Vilma
  14 juli, 2014 at 00:28

  Min kusin är allergisk mot katter men eftersom att dom duschar sina katter med ett speciellt kattschampo 1 gång i veckan så klarar han sig utmärkt och har gjort det i 5 år. Katterna gillar att duscha också så det är inte djurplågeri om vissa skulle tycka det!!!

 • Ja
  14 juli, 2014 at 01:41

  Ja tänk alla palestinensiska barn som blivit utan mamma och pappa, utan hela familjen nu de senaste dagarna…
  Visst hade det varit synd om ringo och rambo utan mamma, men ett skyddsnät hade de haft, familj,psykologer,framtidsdrömmar,ej oro för att själva dö vilket moment som helst, de hade kunnat gå till skolan, ha en skola, köpa godis, tro på livet…de hade trots allt,trots sin stora förlust, haft ett liv med perspektiv

 • zingo
  14 juli, 2014 at 07:18

  Så sant!

 • Mia
  14 juli, 2014 at 08:42

  Hej Katrin,
  Tänk dig för riktigt innan du skaffar innekatt, oavsett allergi!
  Min son fick, vid 15 års ålder toxoplasma – en sjukdom som orsakas av bakterier från katt (vi har inte ens själva haft katt) och oftast bryter ut i tonåren. Sjukdom har gjort så han bland annat är nästan helt blind på ena ögat!

 • Sanna
  14 juli, 2014 at 12:49

  Alltså Rambo, så söt!!!

 • donna
  14 juli, 2014 at 13:37

  PMS!!!!!!!!!

 • Anna
  14 juli, 2014 at 19:44

  Hej Katrin!!!!!
  Vår familj äger en Sibirisk hane sen 9 år tillbaka. Trodde aldrig att jag skulle kunna ha katt. Vi fick komma till en seriös uppfödare som bara hade sibiriska katter, vi hade med oss ett örngott som vi sen tog med oss hem för att känna, dock så är det ju så att även ickeallergiska gnuggar örngottet i ansiktet & då nyser ju även dom ;). Men som sagt för mig fungerar det med en Sib & och vi fungerar även som testhem om intresserade vill komma & känna! Problemet dock kan vara att uppfödare kan ha olika raser blandade & då blir det extremt svårt att veta!! Vi bor långt från Stockholm annars hade ni varit jättevälkomna att testa!
  Med vänlig hälsning Anna

 • Helena
  14 juli, 2014 at 22:03

  Katrin jag tycker du ska läsa denna artikel ang sibirisk katt
  http://www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/karleken-till-en-katt

 • Vägen från anorexia
  14 juli, 2014 at 22:51

  Verkar som alla blir förbannade över frågan om att låna en katt. Jag förstår vad ni menar, men samtidigt, det finns familjer som åker bort under semestern, men samtidig – kan man inte ta hand om djur ska man inte ha djur! 🙂
  Mvh vegetarianen

 • Anonym
  14 juli, 2014 at 23:50

  Japp !! och ändå låter Katrins mamma dem låna hunden igen ! den fick dessutom göra sina behov inne enligt flera anställda som äcklades av det …

 • Anonym
  14 juli, 2014 at 23:54

  De som likt Katrin tillåter djurplågeri och dessutom tycker att det är skitkul..garvar och filmar , ska INTE ens få vistas nära djur.

 • Linda
  16 juli, 2014 at 21:36

  Man kan även behandla bort katt allergi så att man tål katter, det har vi gjort. Från att ätit allergimedicin året runt till att aldrig mer behöva ta en enda tablett. Jag hade mååååånga allergier innan. Bioresonans heter behandlingen och finns i många länder och även i Stockholm. Bara ett litet tips på något som förändrat hela vårt liv!

 • Therese
  17 juli, 2014 at 11:54

  Ja men precis, har man möjlighet att ”låna” så är det väl jättebra, eller hälsa på katten flera gånger innan, som man gör på katthem tex. Man kanske har en kompis som ska bort några dagar och behöver kattvakt. Så länge man vet klart för sig hur man tar hand om katten osv är det inga problem. Jag är supernoga med allt när jag lämnar över min katt under semestern, skriver ner det minsta lilla exempelvis inte öppna förstena helt (innekatt), byt vatten varje dag, helst stänga toalocket osv osv 😛 Hoppas Katrin hittar en katt och LÄS PÅ innan. Folk som aldrig haft djur har en tendens att hantera dem som gossedjur ibland, så hemskt :S