Okategoriserade

Vart är världen på väg?

Asså den här bilden. Finns det en enda människa som inte brister av att se den. Vad är det för idioter som anser det vara fel att sprida den? Vad är det som händer i världen hur är det möjligt allt det här? Vad är det som skapar allt det här hatet, varför är inte folk glada och lyckliga och fokuserar på rätt saker på det som är bra istället för det som är dåligt. Jag blir helt uppgiven, förtvivlad och sorgsen.

Idag var jag vittne i en rättsprocess som handlar om barn. Några idioter bråkar om sina barn. En mamma och en pappa. Båda vill ha ensam vårdnad. Jag skulle egentligen vilja nita dem båda på käften, istället fick jag vittna om när de slitit barnen mellan sig i parken en dag för länge sen. I väntan på att få komma in i rättssalen satt jag och skrollade mitt instagram-flöde. Såg den här bilden på den här lilla fina pojken hela tiden. Och alla som reagerar och skriver sina uppgivna texter. En timme sena var de i rätten så när det var min tur att komma in var jag på gränsen till upplösningstillstånd. Ni kanske kan se det patetiska i att sitta mellan två personer VUXNA personer som ser sitt jävla ego framför sina små barns bästa. Vill man inte som mamma att ens barn ska ha samma relation med sin pappa som med sig själv? Hur kan man inte vilja det jag hatar henne för att hon inte vill det. Och så sitta där och klargöra vad jag såg och inte såg. Jag ville bara ställa mig och skrika till alla de här vidriga människorna: ”Det dör små barn i världen för att de inte har någonstans att ta vägen och ni kan inte komma överens om hur ni ska dela på era barn?! Slösa min jävla tid på att förklara för en trött jävla domare om vem som höjde handen först eller vem som skrek vad. Svara på dumma jävla frågor från nån tönt till försvarare som hittat sin plats i livet som är att peka med hela handen. I polisförhöret sa du det och nu säger du det här… Men ta och knulla lite och skaffa dig ett liv.” Asså jag var så förbannad när jag lämnade rätten idag. Jävla människor. Karma karma. Jag hoppas i alla fall att de inte missade bilden på pojken innan de började med sitt skit och slöseri med resurser och energi och kärlek och att de fick sig en tankeställare innan de valde att lägga en hel dag på att bråka i rätten. OM SINA BARN

Vi byter ämne för jag blir helt svettig av att tänka tillbaka på att de stulit tre timmar av min dag idag… Jag har fått svettproblem och jag hittar ingen bra deo. Den enda som funkar är Biotherms men är det verkligen så? Eller ska jag ta och botoxa mig i armhålan så blir jag av med mitt problem?

Det var en parentes. Jag har en annan undran. En sån som man har när man lever i Sverige inte i Syrien men den poppade upp idag i alla fall. Jag köpte två stycken avokados på ICA Esplanad. Jag fick betala 40 kronor för dem. Jag är inte så priskänslig men jag reagerar på det priset. ”Kostar en avokado 20 kronor?”, undrade jag. ”En kostar 15 kronor”, sa kassörska. ”Så varför ska jag betala 40 för två?” ”För att de är inplastade två och två och då är priset 40 kronor”. Ehhh okej?

Nu pratar de om Budapest på SVT, vi åker till Budapest nästa helg…Finns det något man kan göra som turist om man är där tror ni? Usch va hemsk allt är som sker. Så otroligt negativ energi i världen varför fan fan fan. Varför kan inte munkarna ta över lite mer och sprida sin energi… Jag känner mig så deppig över mänskligheten.

Jag vill sprida kärlek och positiv energi gör jag det lite grann i alla fall?

ps. Förlåt för att jag skrev så dumt om försvararen det var inte meningen att hon skulle få ta mitt skit. Men hon var så näsvis och överlägsen så det fick bara bli så.

You Might Also Like

 • Mia
  3 september, 2015 at 21:05

  Ta en extra resväska o packa ned sådant som kan tänkas behöva. Våtservetter, kläder, leksaker, hygienartiklar, påsar att bära detta i, bindor mm

 • Kicki
  3 september, 2015 at 21:20

  Instämmer i allt du säjer, känns lite ynkligt att då rekommendera vichys deo, men men. Idag känner man sig liten, riktigt liten

 • Karin
  3 september, 2015 at 21:32

  Clarins deo, den är superbra.
  Bra av dig Katrin att skriva flyktingarna,är det nån som kan dra igång nåt så är det väl du.

 • Anna
  3 september, 2015 at 21:38

  Du kan göra som @lustigalinda om du skall ner. Hon öppnade swisch bidrag via inlägg på instagram. Hon fick in över 25.000:-. Handlade bindor, blöjor, vatten och frukt. Hyrde 2 minibussar och delade sen ut allt på Centralstationen.
  Så fint gjort. Hon skulle på semester men avvarade en dag till detta med svenska folkets hjälp. Tänk hur mycket pengar du skulle få in på en dag med alla dina följare. Om du nu vill göra nått så är detta en bra idé.

 • Lin
  3 september, 2015 at 21:57

  Anledningen till att folk inte vill att bilden delas handlar inte om att blunds för verkligheten utan snarare att visa respekt för de människor som faktiskt i offer i denna specifika situation. Sedan förstår jag vilken effekt bilden får – folk inser verkligen allvaret. Men faktum kvarstår – en familj har förlorat en liten son, och hela världen delar bilden som om de vore deras givna rätt att diskutera familjens förlust.
  Med de sagt tycker jag det är SKITBRA att du engagerar dig – du har enorma möjligheter. Precis som när du samlade in julklappar är jag övertygad om att du kan göra skillnad!!!!

 • Diana (La Madre)
  3 september, 2015 at 22:12

  Starta en hjälporganisation, skänk pengar, skänk kläder du kan göra skillnad. Kör bara kör

 • Karin
  3 september, 2015 at 23:50

  Rexona deo spray funkar bäst
  Men även deras roll on
  Tack för en toppen blogg

 • Irene
  4 september, 2015 at 00:40

  En gång hörde jag en mamma som processat i 9 år om sina barn .Vem betalar och varför? En del pratar aldrig mer med varandra fastän de har barn och måste träffas men utan att prata sjukt!

 • Bu
  4 september, 2015 at 04:41

  Otroligt bra ide Anna! Verkligen!

  Använder jag spray deo blir jag aldrig (verkligen aldrig!) svettig. Känner mig helt säker. Använder jag créme deo, roll on etc så blir jag det. Svettig dvs. Detta gäller oavsett märke eller prisklass etc.
  MEN däremot kan jag ofta bli känslig av spray (röd, kliar etc) förutom en – Dove. Vägrar använda något annat längre.

 • Carina
  4 september, 2015 at 08:38

  Ja där får sig ytligheten en törn….tänk på det!! Sen om du är allvarlig i dina inlägg eller bara retas med folk vet inte jag…? Kan ju inte förstå varför man i en blogg vill reta upp sina läsare…? Läser en del bloggar o känner inte igen detta språk i några av dem…men jättebra att däe verkligen finns ett hjärta nånstans!!

 • sara
  4 september, 2015 at 09:20

  Bra skrivet Katrin! tack för läsningen!!
  /s

 • Linda
  4 september, 2015 at 09:49

  Vi kommer att få se många fler bilder på döda flyktingbarn i framtiden. Anledningen till det är att vi inte vill ta ansvar. Vi vill fortsätta äta vårt klimatförstörande kött. Ta långa flygresor. Köra stora bensinslukande bilar. Det förstör klimatet. Klimatflyktingvågen har bara börjat. Den som verkligen bryr sig blir vegan. Cyklar till jobbet. Tar tåget. Den som inte bryr sig om lilla döda pojken röstar på SD som stänger gränserna. Skjut flyktingbarnen vid gränsen om de inte lyssnar. Varför ska VI behöva ta ansvar? Låt dem dö i Medelhavet. Orsak och konsekvens.

 • emi
  4 september, 2015 at 09:57

  Bra Katrin!
  Lycka till! Bra att du är tillbaka;);)

 • emi
  4 september, 2015 at 10:04

  Lin, pappa förlorade båda barn och sin fru när han försökte rädda dem…den lilla pojken på bilden är ett av hans barn som han inte lyckades att skydda.Tyvärr….

 • Anna
  4 september, 2015 at 11:12

  Tips på lite clean eating även för huden: gör egen deo. Blanda lika delar kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse. Värm upp oljan så den smälter och rör ihop allt. Ha i några droppar eterisk olja om du vill ha lite doft. Busenkelt och funkar hur bra som helst. Finns ingen anledning att kleta något på kroppen man inte är villig att stoppa i munnen.

 • Katja
  4 september, 2015 at 11:34

  Så fjantigt och löjligt att blir upprörd över en bild på ett dött barn….det är knappast en nyhet att barn dör i krig och konflikt. Det tråkiga är att de flesta som sitter och ojar sig har noll koll och har svårigheter med att aktivera hjärnan.
  Typiskt ointelligenta människor att reagera på bilder snarare än ha vett att läsa på om situationen tidigare. Kriget i Syrien har pågått ett tag och barn dör där varje dag……

 • Malin
  4 september, 2015 at 11:45

  Bra skrivet!
  Tankeställare minsann.
  Tycker det är konstigt att det finns så mycket hat i världen 🙁
  / Malin
  malinedlund.blogg.se

 • Emma
  4 september, 2015 at 11:51

  Vichy’s deodoranter är för kraftiga svettningar.

 • laura
  4 september, 2015 at 13:15

  Jävligt bra inlägg! Håller med om det tragiska i föräldrarnas egoism och att bara se sina egna behov istället för barnens- det är tur att det finns domstolar men synd att de ska behövas. Bilden på pojken gör väl ont i alla mamma- och pappahjärtan… själv blir jag ledsen och fatalistisk över världsordningen men mycket bättre att bli förbannad och aktiv och faktiskt göra någonting för ingen mår bättre av min medkänsla. Så bra Katrin- och tack för ditt inlägg!

 • Veronica
  4 september, 2015 at 19:34

  Tack Katrin för att du engagerar dig! Så nu ang det. Många här kommenterar att spray deo är bättre, jag såg en dokumentär för nåt år sen (kommer ej ihåg vad den hette) det visade sig att kvinnor som använder spray deo oftare drabbas av bröstcancer, och om du ritar ett kryss rätt över bröstet satt cancern oftast i delen närmast armhålan. Så då övergav jag spray. Vet inte om de är sant men kändes onödigt att chansa

 • Jonas
  4 september, 2015 at 22:15

  VEM klagar på reinfeldts öppna era hjärtan nu då?

 • Katarina
  5 september, 2015 at 12:19

  Om det var en försvarare så var det inte ett mål om vårdnad utan då handlade det om att någon skulle dömas för att kanske ha misshandlat sitt barn. Har du ingen koll alls på i vilket sammanhang du vittnar? Rättsprocesser mot människor som misshandlar sina barn kan vara rätt så viktiga, tycker du inte det?

 • Anna
  5 september, 2015 at 18:44

  Kristalldeo – t.ex. märket Thai är bäst. Finns i välsorterade hälsokostbutiker eller på nätet. Håller i 24 timmar, doftlös. Har använt i många år och den är så effektiv att jag glömt hur det är att svettas och lukta i armhålan.
  OCH inte att förglömma – är inte skadligt för (bröst)hälsan som ”vanliga” deodoranter är med aluminiumklorid eftersom det är helt naturligt. Överlägset.

 • Janne
  7 september, 2015 at 11:46

  Nu råkar jag ha varit på samma rättegång som du och känner att jag måste lägga vissa saker till rätta. För det första så har du tydligen inte ens fattat vad rättegången handlade om. Det var INTE en vårdnadstvist utan handlade om olaga hot och misshandel. Barnens far hade angripit och hotat barnens morfar som fick emottaga slag hot och sparkar. Polis som kom till platsen skrev en anmäla och åklagaren åtalade med barnens morfar/svärfar som målsägare. Målsägaren hade således inte själv valt att åtala sin antagonist utan det gjorde åklagaren. Den åtalade hade heller inte mer i skallen än att han inför sittande rätt valde att åter hota målsägaren.

  Sedan blev du inkallad av någon underlig anledning. Du hade över huvud taget inte sett någonting alls av bråket men lät ändå brödsaxen glappa rörande någonting som du inte hade en aning om.

  Jag vill avslutningsvis påpeka att du hos mig och de flesta andra inte imponerar ett dugg genom att använda ett sånt språkbruk som du gör. Mitt råd är ta och väx upp idag lever du kvar i trotsåldern.

 • lene sander
  7 september, 2015 at 21:27

  Håller helt med Janne, ett person som du har liksom ingen rätt att sylta in dig i saker du inte begriper. Väx upp

 • lene sander
  7 september, 2015 at 21:31

  Du var på en rättegång där misshandel och olaga hot skulle utredas. Olaga hot mot oskyldiga människor i en serie händelser i vilken DU spelar en underordnad eller snarare ingen roll. I nästa blogg kanske du ska erkänna för dina följare att du vittnar falskt?
  Jag bara undrar hur poppis du blir då? Gör gott för välden på ett uppriktigt sätt framöver och lycka till på em ärligare väg, kära Katarina

 • Lina
  13 september, 2015 at 20:41

  Det är ett fruktansvärt övergrepp mot (det döda barnet och) dess föräldrar att sprida en bild på ett dött barn utan målsmäns godkännande. Man behöver bara gå till sig själv. Hade du velat att hela världen skulle se ditt drunknade barn för en slags kampanj för att dra in mer pengar till hjälporganisationer?

  Det finns andra mer humana sätt att nå ut på.