Okategoriserade

Varför äter jag kakor och godis?

Det har varit en del folk den senaste tiden som undrat hur det kommer sig att jag äter så mycket bullar och kakor när jag förespråkar LCHF. Svaret är superenkelt – Det är gott. Hade det funnits cigaretter som är hälsosamma hade jag kedjerökt dygnet runt, hade det funnits alkohol och knark som gör att man får bättre hälsa hade jag krökat och knarkat som ett as, ja ni fattar grejen! Nu när jag själv har kommit på recept på bullar, kakor, chokladgodis, bröd och allt det här goda som man definitivt vill ha i sitt liv så är det väl självklart att jag njuter av det?! Så, då hade jag svarat på frågan. Jo, en sak till. Jag bantar inte och har inte bantat sen jag nådde min målvikt och det var ju över ett år sen. Varför ska jag banta för om jag inte behöver? Men om jag plötsligt skulle börja äta skit som socker och mjöl så skulle jag gå upp på en gång. Med LCHF-snasket så kan jag äta godis och bakverk och aldrig väga annat än 55 kilo. Efter en stressad dag 54. Hur bra?! Såååå bra.

 

You Might Also Like

 • KW
  13 december, 2012 at 13:47

  Antar att folk tror att du ätit ’riktiga’ kakor och bullar, inte LCHF varianten.

 • Fröken Jenny
  13 december, 2012 at 13:54

  Jag äter och njuter av det jag vill och kommer att leva längre än alla LCHF:are som stoppar i sig massor av smör & grädde som täpper till blodkärlen. Ska bli intressant att se hur ni mår när ni är 60 år…

 • Sanna
  13 december, 2012 at 14:02

  LCHF-blogg 🙂

 • Elisabeth
  13 december, 2012 at 14:11

  Frågan är hur du kommer må då – om du ens lever…

 • Elisabeth
  13 december, 2012 at 14:14

  Riktigt så är det inte heller Katrin. Trots allt så har båda kokos och mandelmjöl en hel del kolhydrater – så man kan inte vräka i sig heller. Men med LCHF mat kan man unna sig en hel del utan att för den delen räkna kalorier.Allt är bra men inte alltid och inte hur mycket som helst heller. Jag bakar bröd och kakor. Vi äter bakälser och desserter ganska ofta men då fixar jag bara det som vi verkligen gillar – choklad, godis… mm.

 • Emma
  13 december, 2012 at 14:38

  Smör och grädde täpper inte till blodkärlen. Det är kolhydrater och socker som är orsaken till det.
  Läs på!

 • Friskey
  13 december, 2012 at 14:44

  vad bra att du hittat på recept på goda OCH nyttiga godsaker! 😀 det är kanon ju!

 • Sanna
  13 december, 2012 at 15:08

  Träffade du Tom Cruise? Nej, tänkte väl det…

 • LOT
  13 december, 2012 at 15:13

  Nej det tror vi inte utan vi undrar mer över ”det nyttiga” i livsstilen att äta kakor och bakverk, LCHF or not? Är det verkligen bra att förespråka att äta sukrin, mandelmjöl etc istället för mat, smal eller ej? Är det inte livsstilsomställningen som är det viktiga? Frågor, frågor…:-)

 • Sara
  13 december, 2012 at 15:27

  Läste på en blogg att bullarna och kakorna du säljer i butiken är stenhårda.
  Är du så snål att du säljer gammalt fikabröd?

 • Sofi
  13 december, 2012 at 16:04

  Vill du väldigt enkelt göra en tjej glad så här inpå julen? 🙂 BARA tryck på denna länken, så har du röstat på mitt bidrag (The world of beciell) ALLT du behöver göra är att trycka, sen är det klart, tack så mycket http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=22 GOD JUL! (det är en tävling med CDON.com)

 • sanna
  13 december, 2012 at 16:21

  Helt ok med lite kakor och godis såhär års

 • M
  13 december, 2012 at 16:34

  Vem har sagt att man inte äter mat. Det är väl fantastiskt att man kan äta bullar och kakor oxå i fall man vill.

 • M
  13 december, 2012 at 16:38

  Katrin du ska ju inte tro dom kakorna och bullar du hivar i dig gör dig smal? all mat gör en tjock om man äter för mycket!! så är det! man skall äta allt i måttliga mängder även lchf du måste lära dig mig innan du utger och veta när du inte vet så mycket….

 • Heddi
  13 december, 2012 at 17:32

  Gå in på en av sveriges största modebloggers på heddi.se Jag har de 4 senaste månaderna haft otroligt många besökare och legat topp 3 på finest.se Detta har gett mig otroligt mycke energi och jag kommer lägga ner mer tid på den. tack
  Heddi

 • Lena
  13 december, 2012 at 17:52

  Heddi, lägg ner tid på dina barn istället för att stå och fåna dig framför en spegel. Ingen skulle sörja om du lade ner bloggen, tack

 • Lina
  13 december, 2012 at 17:53

  Hej Katrin! Om man inte äter så mycket kött och mest lever på vegetariskt mat, fungerar LCHF då också? och i så fall, har du några tips på vad man kan äta? 🙂
  Ha det så bra! 🙂

 • Pernilla
  13 december, 2012 at 18:13

  Trevlig blogg du har 🙂

 • Camilla
  13 december, 2012 at 18:26

  Varför skulle hon tro det? Hon försöker inte ”göra sig smal”, hon är redan smal. Om du läste skulle du veta det.

 • Camilla
  13 december, 2012 at 18:28

  Och du vet väl för övrigt inte om hon äter omåttligt med dessa saker bara för att hon äter dem? Du tycker inte att du uttalar dig om saker du inte vet nåt om när du påstår dig veta exakta mängder hon äter av kakor och bullar?… Hon stoppar i sig ungefär lika mycket som hon förbränner, i och med att hon står kvar på samma vikt. Det skulle du veta om du tänkte i tre sekunder. Stoppade hon i sig mer än hon förbränner skulle hon gå upp, men det gör hon inte. Hon har nått sin målvikt och som hon äter nu så stannar hon där, vilket är exakt vad hon vill. Ledsen du har så brutalt jäkla fel. Tänk efter tre sek innan du skriver så ska du se att du kommer till massor av insikter.

 • Camilla
  13 december, 2012 at 18:30

  LCHF fungerar väl så länge man äter enligt LCHF skulle jag tro. Så länge du vet vad kolhydrater är och vad proteiner är och vad fett är så kan man äta enligt LCHF. Det går inte att säga om vegetarisk mat funkar för LCHF eller inte, det beror ju helt på vilken kostgrupp de tillhör för det finns ju helt olika vegetariska saker…

 • Tea
  13 december, 2012 at 19:07

  Jo! det är klart att du kan äta vegetariskt LCHF. Du behöver bara ersätta all kött med andra proteinrika källor. Fetter hittar du även i vegetabiliska livsmedel. Nyttigare fetter dessutom. Googla dig fram. Jag har sett en del om vegetarisk LCHF-kost.

 • sofia
  13 december, 2012 at 19:11

  najs! å har en fråga till dig skulle bli jätteglad om du svarade. undrar om du tycker att detta är mycket. har lite ångest över jag ätit idag. soya yoghurt med hemma gjord musli till frukost. PASTA… med grönsaksås till lunch. och till middag grönkålspaj med sallad.. ganska mycket… kunde inte sluta nästan för de va gott. är 17 år väger 51 kilo borde jag ha ångest? kram

 • Ty
  13 december, 2012 at 19:57

  Heidi du har verkligen inga läsare. Ingen tycker det är roligt att titta på dig i hundra olika outfits… Måste du spamma för att få läsare. Du är värre än ett jävla virus!

 • sofie
  13 december, 2012 at 20:54

  Aha, så alla dessa läkare och forskare som säger tvärtom (m.a.o: de som inte sponstrats av kött- och mejeriföretag) borde bara gå om skolan och ”läsa på” då antar jag?

 • Stepho
  13 december, 2012 at 21:19

  men snälla. sjukvården håller på genomgå en reform. i danmark har dom redan förstått att sockret är boven, inte fettet. och rekommenderar därefter. självklart så passar ju inte lchf för alla men det gör väl inte vanlig kost heller. jeez.

 • camilla
  13 december, 2012 at 21:23

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Iza
  13 december, 2012 at 21:27

  Ärligt Pucko tror du att smör o grädde är bra för kroppen?!!

 • Iza
  13 december, 2012 at 21:29

  Snyyyft jag skulle sörja !! Nej för fan Lägg ner skiten!!!!

 • sofie
  13 december, 2012 at 21:50

  Jaså, som läkarstudent på min sista termin har jag inte hört talas om den ”reformen”. Men du vet säkert bäst.

  Såvida du inte talar om den förlegade synen på kost som säger att vi ska ersätta ex. mejeriprodukter med light-produkter, den har ju ratats rätt länge nu. Det är en helt annan sak att helt utesluta kolhydrater och äta de stora mängderna kött och mejeriprodukter som LCHF förespråkar.

 • Heddi
  13 december, 2012 at 21:56

  Du dömer mig. Ge mig en chans så förstår du vad jag menar. kram
  Heddi fashionista la bomba

  heddi.se

 • Heddi
  13 december, 2012 at 22:01

  Haallåå vad menar ni? Jag har lagt ner mycket tid och energi på den så skulle inte tro det bitterfittor

  heddi.se

 • jonna
  13 december, 2012 at 22:07

  Fett är kroppens smörjmedel. Och det här står i rutiga hälsoboken. Nu snackar vi nyttiga fetter så som smör o grädda. Fortsätt med det gott folk så får vi se hur länge dom andra sockerberoende lever!

 • Maja
  13 december, 2012 at 22:46

  Sitter och tittar på debatt. Sött att de tagit dit en liten naiv spätta som du. ”Olagligt för charkuteristen att ge mig kött med tillsatser i”. Vet inte riktigt om jag ska skratta eller tycka synd om dig. Kanske båda.

  Du, ta och läs en bok, men grunda gärna med en pepparkaka nu när det snart är jul. Det blir man både smart och snäll av.

 • anna
  13 december, 2012 at 22:46

  usch vad du låter prepubertal:( din blogg är skittrist, du bara posar ju..jag är ingen bittefitta bara för att ja inte gillar din blogg. men jag stormgillar katrins blogg!!!!!!!!!! hon har stake!

 • Anna
  13 december, 2012 at 22:58

  Har precis sett debatt..
  För några år sedan gick jag ner 17 kg.. och verkligen inte med hjälp av LCHF, utan av sunt förnuft. Kan inte påstå att jag räkande kalorier, nej! Utan jag åt allsidig kost, och rörde på mig mer. Sån jäkla hets kring alla dessa störda dieter… Och jo, hjärnan drabbas om man inget socker får…

 • Chris
  13 december, 2012 at 23:32

  Skrattretande med dessa ätstörda LCHF-kärringar – och feta är dom fortfarande, varför?
  Särskilt hon den tjocka blonderade med dubbelhaka som föder upp sina barn på kadaver! Var är sociala myndigheter?
  Den skelögde svårt störde ”läkaren” försökte säga en hel mening, det var alldeles för svårt.
  Lustigt att de som kör LCHF både är korkade och feta.

 • Sara
  14 december, 2012 at 00:07

  Inget tvivel om att Lchf väcker känslor. Förstår bara inte alla dessa rabiata människor som kommenterar hur dum i huvudet man är som äter lchf? Jag äter lchf för att jag mår bra av detta. Varför stör det så många andra människor? Om andra vill äta socker och kolhydrater så varsågod. Jag har absolut inga problem med det. Alla bör väl ha rätt att välja den kosten man själv vill utan att bli påhoppad.

 • M
  14 december, 2012 at 04:46

  men hon lär ju inte bli smalare då hon äter sina kakor i något år ha ha

 • Maja
  14 december, 2012 at 07:25

  Sara: I grund och botten håller jag med dig. men det är ett märkligt forum du valt att uttrycka din åsikt. KZ är väl känd för att fördöma människor som tycker annorlunda?

 • Angelica
  14 december, 2012 at 09:19

  Jag lever i stort sett på ägg macker o äter en påse smågodis på fredagen o bullar på lördagen o har gått ned i vikt…hm, förklara. 😉

 • sofie
  14 december, 2012 at 09:52

  Men herregud. Alla som inte äter LCHF är inte sockerberoende. Och vi vet redan att medelåldern hos oss i västvärlden är kring 80 år. Får se hur länge ni lever.

  Och alla vet att nyttiga fetter behövs. Däremot inte i de mängder ni förespråkar.

 • Wille
  14 december, 2012 at 11:25

  Lyset lyser på en bil oavsett vilket bränsle du tankar. Hjärnan får alltid det den behöver och i detta fall är socker i födan i modern mängd inget våra hjärnor mår bra av.

 • Wille
  14 december, 2012 at 11:29

  Frukost med sötade flingor och mellanmjölk eller ägg och egengjord müsli på olika fröer?

  Potatismos och korv (blodsockerbomb) eller lax med mycket grönsaker och lite sås gjord på ex riktigt smör?

  Nachotallrik är LCHF så länge du hoppar över nachochipsen. Blir tallriken bra mat bara för att du tillsätter dessa chips?
  Sök på LCHF recept (bilder) så ser du vad det är.

 • Wille
  14 december, 2012 at 11:34

  Människor ska äta människomat. Då blir dom friska och normalviktiga. LCHF är människomat jämfört med modern hittepåmat uppbyggd på olika sockerarter för att det är en billig råvara.

 • Chris
  14 december, 2012 at 11:41

  Frukost..!
  En stor tallrik med frukt o bär som t.ex mango jordgubbar vindruvor banan och blåbär..!
  Cappuccino och två ostmackor på hembakat fullkornsdinkelbröd..!

  Lunch: Rostade rotfrukter hommus o tomater med libabröd..!
  Middag: Fritto misto med frutti di mare..och rhode islandsås..!
  Mellanmål:
  Lussekatt o äppelmust..o banan eller clementin..!
  På liknande livslång diet behåller alla vikten..!
  Ja förutom matmissbrukare som Zytot o A-M..då..!

 • Chris
  14 december, 2012 at 13:49

  Anser du att quinoa och vildris är billiga råvaraor..?
  Eller svartrötter och jordärtsskockor..?
  Eller smultron och mango..?
  Eller surdegsbröd och klenäter..?
  Din kadaverdiet passar passar asätare..!
  Billigt är Bacon..!
  Du uppvisar en enorm brist på basal bildning..!
  Näringslära kan du inte ens stava till..!
  Smaklig julgris..!

 • Louise
  15 december, 2012 at 15:44

  Hejsan!

  Jag håller med dig varför ska man missunna sig själv om när det finns andra/nyttigare alternativ! 🙂 Förlåt om jag frågar men hur lång är du Katrin?

  Trevlig söndag!

 • Mary
  27 oktober, 2013 at 02:24

  Jag äter reductil sibutramine 20 mg och det är dom bästa jag har ätit sedan jag åt dom riktiga reductil abbott från år 2009 till 2011 och då rasade jag ner i vikt på några veckor : ) Tills läkemedelsverket drog in dom : ( Efter mycket letande och så många gånger lurad, ledsen, besviken och bara fått socker piller så jag lyckades jag tillslut hitta RIKTIGT OCH DET ÄR INGE BULLSKIT!!! SÅ nu är jag världens lyckligaste nu IGEN : )
  Nu kan jag kontrollera mig själv och mitt matintag annars har inget stopp på hur mycket jag kan äta och går jämt runt och är småsugen och kraftigt socker beroende. Nu när jag har fått tillbaka självkontrollen så får tvinga i mig mat tex en nyttig smoothie frukost och något lättare någon gång under dagen och det där med godis eller andra godsaker finns inte ens i tankarna.. innan jag började med reductil 20 mg så väger jag 85 kg och nu har på ett par veckor storlek S / M vilken chock jag fick och vilken energi jag fått orkar mycket mera nu med tex motion och träning jag är mycket mera uthållig nu.
  Det är slut på kropps komplexen och nu shoppar allt som jag inte kunnat göra tidigare : ) : )
  vid seriöst intresse maila mig på [email protected]

 • Dilly
  12 januari, 2014 at 21:12

  It’s a real plaurese to find someone who can think like that

 • Estela
  13 januari, 2014 at 04:45

  skriver:hej, jag har en bild som jag vill ha som min bakgrund pc3a5 blgoegn, men jag vill ha hela bilden c3b6ver hela sidan, hur gc3b6r man dc3a5?tacksam fc3b6r svar 1ff8

 • Luana
  13 januari, 2014 at 10:42

  skriver:hej! jag har ett vc3a4ldigt stort promblem.. jag faattr typ ingenting nc3a4r det gc3a4ller att fixa till sin blogg.. c3a4r det nc3a5gon som kan hjc3a4lpa mig?

 • knott texas accutane law degree
  10 mars, 2014 at 08:52

  I have been so bewildered in the past but now it all makes sense!

 • En Anonym kaka
  3 juni, 2016 at 11:22

  *raises middle finger

  Fuck You h0000000.
  Ni ska äta kaka, vi ska titta på.
  Anonymus is love, anonymus is life.