Okategoriserade

Välkomna till min annonsfria blogg

Åh gud så skönt att slippa annonsörerna som jag har längtat efter just det! Jag har aldrig sett vilka företag som har annonserat runt min blogg för jag har aldrig brytt mig om dem. Ibland har jag fått reaktioner från läsare som stört sig på poppers eller vad det heter som flashats i ansiktet på dem och stannat i ex antal sekunder. Ibland har folk reagerat på att jag har annonser från Viktväktarna eller pizza på min blogg och det är ju komiskt men jag har aldrig brytt mig om dessa.

Det finns inga garantier för att min egna blogg kommer att bli lika stor som den varit när den legat på finest, det är inget som jag känner mig nervös över. Jag har aldrig bloggat för mina läsare utan för mig själv. Jag har skrivit dagbok sen jag var nio år och bloggen är bara ett modernare sätt för mig att skriva av mig på. Sen att det råkat vara 300 000 personer som gärna läser det som jag skriver har jag bjudit på. Inte något som jag någonsin strävat efter. Jag får ofta frågan varför jag tror att min blogg har blivit så stor och jag tror helt enkelt att det har att göra med att jag skriver precis det som jag tänker. På gott och ont.

Att det blev ett sånt jävla ståhej kring det som jag skrev om SATS-annonsen är för mig obegripligt. Jag har skrivit hårdare och ”taskigare” saker genom åren och vissa texter har finest bett mig att plocka bort och vissa har inte fått någon uppmärksamhet alls. Jag tror att det här inlägget fick sånt enormt medialt genomslag för att att folk valde att uppfatta det som kritik på någons vikt och utseende och det är tydligen något väldigt känsligt i Sverige där alla ska få se ut som de vill. Sen var det även att folk valde att uppfatta mitt inlägg som en ”attack på en privatperson”. Min text var inget av vardera. Jag kritiserade inte tjejens vikt eller anser mig själv ha hoppat på en privatperson. Jag ifrågasatte SATS sätt att marknadsföra sin gymkedja på. Jag står fast vid att jag inte tycker att det är ett rimligt resultat efter att ha pyntat SATS 156 månadsavgifter, alltså 113 100 kr. Skattade pengar från en privatperson. Det betyder inte att jag inte förstår och till och med håller med SATS om att de bör marknadsföra sig som ett ”Gym för alla” så egentligen var det den slogan på annonsen som fick mig att reagera. Annars är jag helt med på att man ska träna för att må bra och att alla inte vill vara smala bara för att jag vill det. Jag har inget emot stora tjejer eller mulliga tjejer, jag har emot feta personer men det är en helt annan diskussion. Den kommer snart i bloggen, ha ha ha…Och då kommer det inte att finnas några annonsörer som kan hoppa av eller på för det kommer inte att finnas några annonsörer att ta hänsyn till alls.

Jag tycker att det är sant och tänkvärt det som Virtanen skrev i sin ledare i Aftonbladet.  I det här fallet tyckte inte några annonsörer om det som jag skrev och valde att dra tillbaka sina annonser och samtidigt casha in några goodwill-poäng i media på min bekostnad. Helt superfajn med mig. Men vad händer den dagen då någon skribent eller bloggare skriver något viktigt som inte passar annonsörerna? Lek med tanken att någon skriver att Tre lurar sina kunder genom att lägga på gömda avgifter på fakturorna eller att Mc Donalds använder sig av hundkött i sina hamburgare? Ska då Tre och Mc Donalds genast plocka bort sina annonser från de sidor där detta skrivs? Vilken värld vill vi egentligen leva i? En där företagen har makten över ordet?

Virtanen skriver också att bloggare hör till fulkulturen och där håller jag både med och inte. Jag håller med för bloggare kan absolut inte skriva. Vi har inga kurser i texthantering eller Poppius i bagaget, vi skriver för att vi tycker att det är kul och i vissa fall för att man kan tjäna grova pengar på det (aldrig genom annonser dock). Det är ingen småbrud som bryr sig om grammatik och det är naturligtvis irriterande för dessa som studerat på JMK och som sen får knega på nån tidning för småpengar. Det gör naturligtvis att vi bloggare bli kallade för fulkultur men jag ser det så här: Kul att få vara kultur på något sätt. Närmare än så kommer jag inte. Det som jag däremot tycker är obehagligt och fascinerande är att jag som bloggerska har sån skrämmande makt och att det betyder så jävla mycket vad jag tycker? Det är inte lätt för mig att ta till mig det och jag tror aldrig att jag kommer att kunna förstå det. Ja men va fan, tänk så här – Du promenerar förbi en annonstavla för ett gym och säger till din polare ”Kolla bruden på affishen, borde inte hon va lite tajtare än så där efter 13 års medlemskap? Finns det nån som vill se ut så där när man tränar? Äe fan inte jag i alla fall”. En ganska så normal sak att säga kan jag tycka. Dagen efter diskuterar hela landet, all media och hela fejan det som du sa till din polare. Hade inte du ba wöw hold your horses va fan hände?! Varför bryr sig hela Sverige om vad jag tycker om en annons? Så känns det för mig.

För att avrunda och där med avsluta det här ämnet. Äe, jag måste fan ta och skriva om vad jag tycker om den här Josephine 33. Jag gör det senare. Nu avslutar jag mitt första inlägg och önskar er varmt välkomna till min annonsfria blogg. Jag behöver inga annonser på min blogg de stör ändå bara och jag kan gilla att min blogg blir lite back to basic och ni hajar?! Jo men ni vet innan alla bloggar pryddes av en massa skit?! Där är vi nu och om jag en dag bestämmer mig för att ta in banners (kan absolut inte tänka mig det) så tar vi den dialogen då. Ni och jag. För nu är det bara oss. Hur jävla najs är inte det?!

You Might Also Like

 • katrin
  18 november, 2012 at 22:20

  Testar så att man kan kommentera här!

 • Bingo Rimér
  18 november, 2012 at 22:24

  Kul med ny blogg!! Kram din Bingo

 • Hanna
  18 november, 2012 at 22:27

  Fin blogg men mitt första intryck är att det är väldigt jobbigt att läsa när dina två annonser/länkar på sidorna rör på sig när man rullar ner på sidan. Dom hackar så det stör det man läser… Kanske kan vara en ide att ”fästa fast” dom.

  Mvh En som läser din blogg varje dag 🙂

 • johanna
  18 november, 2012 at 22:28

  Grattis till nya bloggen! Känns som den kommer bli skitbra 🙂

 • Stephanie
  18 november, 2012 at 22:36

  Håller med ovanstående, vill du ha länken hela vägen ner så lägg på så många bilder som möjligt ända ner till sidans slut (ha ha), lite jobbigt för ögat!
  Annars, grymt jobbat Katrin, som alltid!

 • Tess
  18 november, 2012 at 22:38

  Kul med bytt fritt ställe! Självklart ska du kunna skriva vad du tycker, varför annars skriva? Kommer följa dig här såklart, ska bli skoj! Läser från mobilen och märkte din ena reklam låg över delar sv texten upptill, men kanske bara tillfälligt. Kram

 • Ame
  18 november, 2012 at 22:39

  Håller med ovan!

  Och öka marginalerna på sidorna så blir det mer lättläst! Lycka till!

 • MagganG
  18 november, 2012 at 22:41

  Grattis till nya sidan!! /Puss❤

 • Jennie
  18 november, 2012 at 22:46

  Jag fortsätter att följa dig oavsett sida du är på 🙂 lycka till!!

 • Caroline
  18 november, 2012 at 22:51

  Kul med nya bloggen, den är nu sparad i favoriter 🙂

 • Sommar
  18 november, 2012 at 22:57

  Du e grym Katrin! En riktig förebild för unga tjejer idag! Läser din blogg massor och särskilt nu när jag själv fick barn för ett tag sen så går jag tillbaka och ser hur det var för dig när din son var i samma ålder som min! Jätteinspirerande! Keep it up!!! Mazal Tov!

 • Fatima
  18 november, 2012 at 22:57

  Hej, jag håller med! Jag är så gammal (34) att jag blir yr av saker som rör sig samtidigt som jag ska läsa! Grattis till nya bloggen! 🙂

 • helena
  18 november, 2012 at 22:57

  Alltså gud Katrin!! Jag ÄLSKAR dig och har alltid gjort det! Du är så jävla GRYM och EGEN!! Hoppas verkligen att du läser dina kommentarer! Säger också som Grynet skulle ha sagt; ta ingen skit! Fast det har du iofs aldrig gjort! PUSS

 • Anna
  18 november, 2012 at 22:59

  Hej!

  Kul för dig! Håller dock med tidigare talare att det vore bra om du låg still på sidorna om det är möjligt…
  Trevlig läsning väntar 🙂

 • Johanna
  18 november, 2012 at 23:01

  Hej, kul med en egen bloggsida. Har läst dig sen din första blogg du skapade en gäng för länge sedan. Långt innan finest. Så jag hänger med.
  Vill bara säga läser man din blogg från Iphonen så ligger din annons om lchf mitt i början på texten.
  Dvs går inte att läsa början av inlägget.

 • Hanna
  18 november, 2012 at 23:08

  Gooooo Katrin!!! #Teamkatrin

 • Tina
  18 november, 2012 at 23:08

  Det här tror jag kommer att bli hur bra som helst 🙂
  Du kommer säkert att uppröra i fortsättningen också, det är jag övertygad om, men det är ju lite det som är charmen med dig.
  Att du VÅGAR uttrycka det så många andra bara tänker.
  Lycka till Katrin!

 • cio på Finest
  18 november, 2012 at 23:12

  Grattis till din nya blogg … jag följer dig!

 • Jennifer
  18 november, 2012 at 23:13

  Jag har samma problem.

 • B
  18 november, 2012 at 23:20

  You rock Katrin!

  Vi följer dig alltid! Oavsett vilken sida,

  Finest förlorade en läsare från och med nu!!

  Peace

 • Denise
  18 november, 2012 at 23:20

  Fint

 • Pernilla
  18 november, 2012 at 23:22

  Grattis till din nya sida!
  Ser framemot många tänkvärda brutalt ärliga inlägg:)
  Pernilla

 • Åsa
  18 november, 2012 at 23:24

  Håller med.

 • Eva
  18 november, 2012 at 23:25

  Härligt, då är vi här då;) En sak som jag önskar mig mest av allt är att alla de idi**er som förpestade kommentarsfälten med sina elaka utlägg och inlägg, alla dom som sa att dom hatar dig, är att dom stannar på finest och inte hittar hit. Eller att du hittar något ”ta-inte-skit-filter” som suddar ut dom innan dom kommer in här. I de bästa av världar vore det toppen.

 • camilla
  18 november, 2012 at 23:25

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Hella
  18 november, 2012 at 23:27

  Hej! riktigt bra med en blogg utan en massa reklam men lås fast ”dig” på sidorna, jag känner mig förföljd av dig när jag ska läsa längre ner och du hakar efter..sen blev jag lite snurrig av det med. Annars keep up the good work och fortsätt säga vad du tycker!./Hella-Läst din blogg sen du startade den för många år sedan

 • Alexandra
  18 november, 2012 at 23:28

  WOHOOOOOO! Det här kommer bli skitbra. Har hängt med från början och fortsätter såklart med det. Brudar med skinn på näsan ska premieras, inte skuffas undan.

  Kram

 • N
  18 november, 2012 at 23:29

  På telefonen sitter annonsen mitt på texten så ser ej vad det står 🙁

 • Mia
  18 november, 2012 at 23:29

  Reklamfri? Eh, nä inte riktigt va? Eller räknar du inte med LCHF-bannern som reklam?? Som dessutom hänger knasigt till vänster bakom/framför din logga. Klantigt, en enkel sak att fixa innan man startar en ny blogg!

 • lisah
  18 november, 2012 at 23:29

  Samma problem här.

 • Karin
  18 november, 2012 at 23:31

  Då är denna adress sparad i favoriter! You go girl!!

 • Emelie
  18 november, 2012 at 23:36

  Keep up the good work! <3

 • Maria H
  18 november, 2012 at 23:40

  Kul med en helt egen sida! Grattis till ”friheten”!! 😉
  Jag står helt bakom dig i SATS-historien. Fattar inte varför detta helt plötsligt skapar så stora problem?!
  Då borde alla annonsörer för Svenska Hollywoodfruar alt. TV3 backa och göra uppror för att Gunilla lever i en egen värld med bara förakt för alla som inte har klass! Allt hon spytt ut i TV är mer ”oetiskt” än vad du skriver om.
  Hängt med dig i många år och kommer utan tvekan följa dig här!
  P.s Kan hålla med vad många skriver om din annons på sidorna. Förstår tänket, men det är otroligt jobbigt när man läser/scrollar.

 • Haderittan
  18 november, 2012 at 23:47

  GUD va skönt att reklamen är borta! Min gamla dator hade svårt med det där, att orka. Kunde bara ha din blog öppen och inget annat.

  Andra som har flyttat bloggar har inte alltid sparat de gamla posterna – har du?

 • Verran
  18 november, 2012 at 23:47

  Samma här, går inte att läsa första stycket från mobil. Annars vill jag bara säga, superkul att du fortsätter blogga 🙂

 • anna
  18 november, 2012 at 23:47

  Håller med

 • Caroline
  18 november, 2012 at 23:50

  Grattis till ny blogg!!
  Men du, jag blir alldeles illamående av dina hoppande ”banners” vid sidan av texten.
  Ha en fantastisk vecka!
  Caroline

 • Tina
  18 november, 2012 at 23:51

  Vad kul med egen bloggsida 🙂 Men jösses vad yr jag blir av att du åker/hackar på sidorna…mår på riktigt lite illa, som åksjuk hahaha

 • Malin
  18 november, 2012 at 23:59

  Kul med ny sida! Hoppas att en stor del av alla Katrin-haters försvinner nu! 🙂 Har aldrig riktigt förstått mig på de som enbart läser en blogg för att kritisera – självklart kan man inte tycka exakt lika i alla frågor och klart det ska finnas en debatt där andra åsikter lyfts men vissa är ju notoriskt elaka och verkar leva för att bli upprörda och göra personliga påhopp.

 • Helen
  19 november, 2012 at 04:29

  Grattis till nya bloggen inlagd som ny favorit 🙂

 • Malin
  19 november, 2012 at 05:47

  Grattis till nya bloggen, vad roligt!

 • Mona
  19 november, 2012 at 06:05

  You go girl!

  Håller inte alltid med dig i dina inlägg och jag säger gärna till det i en kommentar, men utan att kränka!

  Din blogg har jag läst i många år och kommer att fortsätta:-)

 • Annika
  19 november, 2012 at 06:16

  Klart manhänger med till nya bloggen, stå på dig!!
  Sen håller jag med många andra här att det är jobbigt att läsa när annonserna hackar med vid varje scrollning.

 • Jenny
  19 november, 2012 at 06:17

  Samma problem här. Grattis till nya bloggen.

 • anonym
  19 november, 2012 at 06:23

  Håller med att det är jobbigt när dina egna sidoannonser följer med texten

 • Blomman
  19 november, 2012 at 06:31

  Hela första delen av ditt inlägg går inte att läsa (i min iPhone) då annonsen för LCHF-klubben täcker all text. Apropå annonsering blogg… 🙂

 • Monika
  19 november, 2012 at 06:55

  Självklart ligger du i favoriterna. Grattis till nya bloggen. Du är bäst.

 • Kicki
  19 november, 2012 at 06:56

  Japp, då var denna sida sparad i favoriter

 • Charlotte
  19 november, 2012 at 07:02

  Grattis till nya bloggen haha eller vad man säger.
  Ska bli skönt med en blogg utan reklam!

 • FOXWOMAN
  19 november, 2012 at 07:12

  Tycker du har gjort rätt som fortsätter blogga och satsar på en annonsfri sida. Jag älskar ditt sätt att skriva på. För några år sedan gjorde jag samma sak, jag gick rätt på sak, sa som jag tyckte..Det är väl våran frihet?

  Detta resulterade dock i Kränkande särbehandling på mitt dåvarande arbete. Både från Cheferna och de andra i personalen. Dom gick på så hårt att jag sa upp mig själv, annars hade dom nog hittat på nått sätt att få bort mig. Jag är från Stockholm och flyttade ut till Blidö (skärgården) efter några års helvete som tonåring (behandlingshem osv.) jag skrev väldigt fritt om mitt liv, ihopp om att hjäpla yngre tjejer i liknande situationer.

  Under de bloggåren gick även min dåvarande sambos familj på mig. Dom sa upp kontakten med mig under kanske 2 år, tills jag beslöt mig för att gå ifrån honom då han mer stod på deras sida när dom sparkade på mig. Då helt plötsligt hörde dom av sig.

  Det jag vill komma till är att oavsett hur mycket skit jag fått utså via bloggen, så har jag alltid fortsatt vara MIG SJÄLV i mina åsikter. Jag la aldrig bloggen åt sidan. Jag förlorade hellre jobbet, förlorade hellre kärleken än att ge upp den jag är. Och det gynnade mig. Devote.se kontaktade mig då jag bloggade för deras sida och ville jag skulle börja praktisera på deras kontor. Dom verkade gilla min stil och mitt utbud. När jag sedan ansökte om redaktörstjänsten då Izza slutade så blev jag nedgrävd igen. Då skulle tydligen Egoina få den tjänsten som inte ens befann sig i sthlm.s orådet, bara för hon hade lite mer läsare. Snacka om vrickad värld.

  Där tappade jag lite av min blogglust faktiskt. Kändes som bloggvärlden inte drog de starka stråna i stacken. Utan de som hade finast färg bara. Blir ganska less på bloggvärlden ibland som enbart höjer töntiga skönhets bloggar till skyarna eller de som lever för sina plastikingrepp….HUR PATETISKT! Jag är inte emot att man opererar sig, men att det blivit den gruppen som uppskattas mest är för mig obegripligt. Vill inte folket ha starka personer som står för sina åsikter, som visar upp den sidan som dom påstår Sverige står för (yttrandefrihet bla.) Tydligen inte,

  Aja nu svävade jag iväg.. haha Ha en underbar dag. Hoppas det ska gå bra här på nya bloggen.

 • Pernilla
  19 november, 2012 at 07:17

  Tjohoo så gladiator blir att du fortsätter att blogga!!
  Men kan inte läsa din text pga ”annonserna”.

  Kram

 • Hmm
  19 november, 2012 at 07:18

  Get over it.

 • Marie
  19 november, 2012 at 07:26

  Grattis till nya bloggen! Kör hårt!

 • Maria
  19 november, 2012 at 07:28

  Äntligen kom din nya blogg, den är sparad i favoriter nu! 🙂
  Håller med dig fullständigt om uppståndelsen beträffande SATS. Många har haft exakt en sådan konversation, men få vågar erkänna det öppet. På nätet ska de verka så PK, men ”privat” säger de det du skrev.
  Fortsätt med ditt raka sätt! Jag kommer hälsa på i bloggen varje dag! 🙂

 • Jenny
  19 november, 2012 at 07:52

  Glad för din skull.
  OJ vad finest kommer tappa nu..
  Lägger till favoriter och radera den gamla.

 • Anna
  19 november, 2012 at 07:56

  Annonsen står över texten så jag kan inte läsa, får inte bort den!

 • Ingela
  19 november, 2012 at 08:05

  Man blir nästan sjösjuk av att dina sidmarginaler, där dina porträtt syns, bara fladdrar upp och ner när man scrollar sig fram i läsningen. Det fixar ni snabbt och lätt. Full fart framåt nu i samma anda…

 • Maria
  19 november, 2012 at 08:10

  Roligt att få fortsätta läsa dina texter! Otroligt uppfriskande med någon som inte är PK hela tiden 🙂

 • Anita
  19 november, 2012 at 08:12

  Heja Katrin! Visst lever vi i ett fritt land?! Fortsätt så här så blir det bra.
  Lite barnsjukdomar på sidan som du kanske måste rätta till bara, men det är ju smådetaljer som alla redan upplyst dig om. Lycka till nu……….

 • Pinglish
  19 november, 2012 at 08:15

  Hahahahaa läste BARA de första orden i Katrins blogg så visste jag vem det var HAHAHAA och kollade länken innan jag kom till rad två, Har längtat lite efter dig din synderska. Vad jag gör; dricker zoega såklart och är fortfarande sjukling men det blir bättre och bättre. Ska sälja torpet och flytta till Sthlm inom det snaraste, skogen kills me…
  So long honey

 • Erika
  19 november, 2012 at 08:21

  Grattis till nya bloggen!! Härligt skrivet och jag ser fram emot att få följa dig här 🙂

 • jenny
  19 november, 2012 at 08:30

  Grattis till din nya blogg!! Hoppas du fortsätter säga vad du tycker utan att bry dig om huruvida det är PK eller inte, du behövs i mediabruset.
  PS Håller dock med föregående talare om at man blir lite åksjuk när man scrollar….DS

 • Marre
  19 november, 2012 at 08:38

  Grattis till nya bloggen! 🙂 Nu tar jag bort finest som favorit och lägger till denna sida istället.. 😉
  Håller med dem andra om annonserna på sidorna, yrselframkallande.. Lycka till med sidan! Kram

 • Carro
  19 november, 2012 at 08:39

  Grattis Katrin till din nya blogg!
  Är övertygad om att den kommer bli fantastisk!

  En sak som är lite drygt är att man måste scrolla förbi ALLA kommentare innan man kan kommentera..
  Vore bättre om kommentar fältet var högst upp..
  Ta hand om dig! Kram

 • Marre
  19 november, 2012 at 08:40

  Ps. Du måste ju få med dig alla gamla inlägg från finest??

 • Nina
  19 november, 2012 at 08:41

  grattis till nya bloggen ser super fin ut. Blir bra det här tror jag. Kram:)

 • Therese
  19 november, 2012 at 08:44

  Grattis till nya bloggen! Fortsätter såklart att följa dig här 🙂

 • Tove
  19 november, 2012 at 08:48

  Du är tillagd i favoriter. Nu kör vi!

 • Sanna
  19 november, 2012 at 08:52

  Underbart Katrin:).

  Jag följer alltid din blogg via min iPhone och jag kan inte se det översta stycket du skrev pga din LCHF annons :(..

  Jag är övertygad om att du kommer ha lika många som följer dig här + att alla som tycker mindre om vad du skriver kommer följa dig 🙂

 • Kim
  19 november, 2012 at 09:05

  Detta är underbart!! I will follow this!

 • Erika och Nova
  19 november, 2012 at 09:09

  Kul med ny blogg! Vi kommer att följa dig slaviskt! Puss

 • Jennifer
  19 november, 2012 at 09:17

  Keep up the good work! (Anpassa sidan så vi med mobil kan läsa hela texten) annars, YOU ROCK!

 • Anna
  19 november, 2012 at 09:48

  Men att ha egna banners är inte detsamma?

 • Monika
  19 november, 2012 at 09:50

  Du måste nog flytta upp kommentarsfältet. Blir lite jobbigt att scrolla ner när alla kommentarer måste passeras. Men detta är så bra, hejdå Finest nu raderar jag bort……..

 • Elisabeth
  19 november, 2012 at 09:53

  Grattis till mycket moget beslut! Lycka till och överge aldrig det du står för oavsett vilket. Du har ändrat uppfattningar om mycket de senaste åren men förbli den du är (passionerat till gränser av fanatism, ärlig, med rak rygg, underhållande, provocerande, ironisk men framförallt inspirerande).Du överlever till skillnad från ånga andra fegisar.

 • S
  19 november, 2012 at 09:53

  Hej!! Ser inte översta delen av inlägget med min smartphone! Annonsen ligger liksom över. Ska bli kul att fortsätta följa bloggen! X

 • annayellowbanana
  19 november, 2012 at 09:58

  Sjukt nice, i LOVE it! Och även om du tar in banners så spelar det ingen roll. Vi klarar oss bättre utan finest! ;D

 • Ofelia G-H
  19 november, 2012 at 10:07

  Vi lever i ett fritt land, alla har rätt att uttala sig och det tycker jag är bra. Läs på min blogg vad jag tycker om uttalanden likt de som KZ gör sig ”skyldig till”. Jag är för det fria ordet, MEN tycker synd om dem som bara måste vräka ur sig taskiga saker om andra för att själva må bra. Jag har en teori och min blogg finner du på blogspot: westwoodstory.blogspot.se.
  ENJOY!

 • nittan
  19 november, 2012 at 10:16

  Håller också med!

 • nittan
  19 november, 2012 at 10:17

  Samma här!

 • Linda Eriksson
  19 november, 2012 at 10:24

  KANON! Grattis till nya bloggen!
  Kommer följa din blogg som jag gjort de senaste 4 åren! Du är min inspirationskälla även om jag inte alltid håller med dig alltid. Fast i Denna sats saken höll ja med dig, väldigt dåligt att de själva marknadsför sig på det sättet. Där vill ja inte träna!
  Hahaha!

 • nittan
  19 november, 2012 at 10:26

  När man vill visa att man håller med om något så hamnar ens kommentar inte under samma inlägg som man tryckt på ”svara” under. Får man önska sig att du grejar gillar/gillar ej knappar så att man bara kan visa vad man tycker utan att skriva något? Kolla t.ex hur engelska Daily Mail har ordnat det.

 • NinaKatarina
  19 november, 2012 at 10:43

  Underbart !!!
  Heja dig….

 • Marianne
  19 november, 2012 at 10:47

  Grattis till din nya blogg. Jag tycker det är bättre att du har en helt egen. Skulle dock vilja att du tog bort de förföljande banners på sidorna. Väldigt irriterande när man sitter och läser en längre text. Bra skrivet för övrigt ditt första inlägg. Håller med dig.

 • Mini
  19 november, 2012 at 10:51

  Hej Katrin!
  Jag tycker spalterna är för breda. Skulle vara mycket mer lättläst om spalten var smalare.
  Bara min åsikt 🙂 Ser inga annonser eftersom jag har adblock 🙂

 • Josefine
  19 november, 2012 at 10:56

  Yeey! Vad bra. Men snälla, fixa bloggens utseende för iphone. Då det är enda chansen för mig att läsa din blogg:)

 • S.Campbell
  19 november, 2012 at 10:58

  Grattis! Fortsätter naturligvis att läsa din blogg!!

 • Lilian
  19 november, 2012 at 11:08

  Jag fortsätter att läsa dig, läser inga bloggar på finest mer

 • Camilla
  19 november, 2012 at 11:29

  Det här blir kanonbra! 🙂

 • Sickan
  19 november, 2012 at 11:36

  Grattis till nya bloggen!!
  Vi är många som tycker att du är vår lilla söta & roliga ljuspunkt i vardagen!! Varje dag går jag personligen in å läser å d e sällan jag inte får mig min dagliga lilla skrattdos! Så nu tycker jag att d e dags å fokusera framåt på alla oss som faktiskt gillar dig & d du säger & står för istället för att ödsla tid på en massa idioter.
  Personligen skulle jag tycka det vore superkul om du villa blogga mera om dig själv, din shop, vad du gillar & inte gillar mm. Jag tillhör inte massan som sitter i huvudstaden å tycker så jävla mycket utan sitter vid min dator i västkustpärlans mecka & tycker därför det är roligt å höra om vad som händer i Stockholm å vart man skall shoppa mm när man besöker storstan. Kram på dig min lilla lookalike & lycka till!

 • Anna Lööv
  19 november, 2012 at 11:42

  Du kör din grej och det är på tiden du lämnar finest! Folk kommer följa dig iaf! Du står för dina åsikter och säger vad du tycker och tänker, du är en virvelvind/storm i det avlånga mellamjölksland.

 • julie
  19 november, 2012 at 11:45

  heja heja heja….
  we are with you K!

 • Killa
  19 november, 2012 at 11:54

  Din nya blogg är kalasfin, men jag håller med de som bett dig att ”sätta fast” dina sidobanners. Jag blir verkligen yr i huvudet och illamående av att läsa medan det fladdrar och hoppar i ögonvrårna :/ Annars inget att anmärka på.

  Jag vill även passa på och tala om att jag verkligen beundrar dig och tycker att du är fantastisk. Jag har följt din blogg i många år och fullkomligt älskar dina inlägg (även om de inte alltid är grammatiskt och språkligt korrekta, som du skrev 🙂 Sluta aldrig att vara dig själv! Du är unik och jag ÄLSKAR att du vågar säga det alla andra tänker, men är för fega för att uttala högt. Du är en sann förebild, inget annat. Det finns ingenting jag inte beundrar hos dig. För övrigt är du galet snygg också, skulle ge vad som helst för att vara lika vacker som du 🙂 Stå på dig och fortsätt kör ditt race – jag hänger på! Stor kram till dig.

 • Killa
  19 november, 2012 at 11:55

  Inte jag heller!

 • Yohanna - tvåbarnskaos & kolik
  19 november, 2012 at 11:57

  Baaaah, jag får spunk på dina LCHF-annnonser som flyttar sig nedanför när man scrollar.. jag klarar inte ens läsa din text pga det… Pliiiiis ändra det så man kan följa dej igen! 🙂

 • Anna Maria
  19 november, 2012 at 12:42

  Don’t forget that Jesus loves you in the busy walks of life 🙂

 • Moa
  19 november, 2012 at 12:51

  Grattis till din nya sida! Jag FÖLJER dig 🙂

 • Johanna
  19 november, 2012 at 12:56

  Grattis till nya bloggen!! Aldrig tidigare läst din blogg förens nu och jag gillar ditt tankesätt! Kommer fortsätta läsa.

 • Åsa
  19 november, 2012 at 13:26

  Kör hårt!!! 🙂

 • Malin
  19 november, 2012 at 13:38

  Bra med denna blogglösning. Lycka till här. Den här historien är skrämmande. Tack för länk till Virtanen. Han sa det mycket bra, hoppas alla skadeglada människor som tycker det är kanon att en bloggare tystats, läser den. Konstigt att inte fler reagerar men det har kanske just med ”fulkulturen” att göra. Kedjan är lång, det är ju inte bara Finest som förlorat annonser. Andra företag har hotats med annonsneddragningar om de inte tar bort sina annonser från Finest pga av det du skrev i ETT inlägg. Man kan absolut ogilla det du skrev men effekterna blev orimliga och olustiga.

 • Ulrika
  19 november, 2012 at 13:41

  Grattis till din nya blogg Katrin!
  Kan tyvärr inte läsa det översta stycket du skrev pga din LCHF annons.. Mvh ulrika

 • Sophia
  19 november, 2012 at 14:01

  Via min mobil kan jag inte alls läsa det översta på sidan för där hoppar liksom reklamen in 🙁

 • Torunn
  19 november, 2012 at 14:15

  Fin blogg. Du er LCHF-dronningen.
  Men jeg ville bli glad hvis du har smalere spalter, det er så
  vanskelig å lese så lange linjer på skjerm!!

 • Elisabeth
  19 november, 2012 at 14:42

  Hej Katrin.
  Jag har följt dig ett bra tag på Finest, har dock inte skrivit så många kommentarer så jag är bara en av alla anonyma läsare för dig. Men jag ville bara skriva ett litet hej nu och önska dig all lycka till med din nya blogg. Jag blev smått chockad av allt ståhej som blev av ditt blogginlägg på Finest, tycker det är fel och konstigt att annonsörer kan ha sådan ”makt”. Synd och skam. Men, det är deras förlust.
  Har blivit riktigt inspirerad av din LCHF-resa och har börjat smida små planer på att sätta igång efter att jag fått min andra bebis som beräknas komma till världen i februari. Du har nog hjälpt och hjälper fler av oss modell-större-kvinnor här ute än du tror och jag hoppas du fortsätter vara den du är (har ingen som helst tvekan till nåt annat i och för sig) och att du fortsätter lyckas med vad du än tar för dig här i livet. Du är en inspirerande kvinna.
  Keep it up!
  Kram
  Elisabeth

 • Cia
  19 november, 2012 at 14:59

  Heja Katrin!! Och storgrattis till din nya mycket snyggare blogg, jag hänger med hit, ska spola ner Finest. Det här blir superbra.

 • Anita
  19 november, 2012 at 15:42

  Härligt…jag är med!!

 • Anna-K
  19 november, 2012 at 15:45

  Lycka till med nya bloggen!
  Ha en bra dag!

 • e
  19 november, 2012 at 15:45

  fedt

 • Madeleine
  19 november, 2012 at 16:13

  Grattis till nya bloggen! Kommer fortsätta följa dig här=) Gillar ditt tänk och tänkte även börja följa din lchf sida nu med då det är dags för mig att ta tag i min kropp nu efter graviditeten!

 • Laila
  19 november, 2012 at 16:44

  Grattis till Nya Bloggen! Jag kommer oxå självklart att fortsätta följa dig här 🙂
  Det här blir roligt! och nu får du ju och kan skriva precis vad du vill i framtiden….. 😉

  KramKram

 • Katin
  19 november, 2012 at 17:08

  Ingen som vill annonsera i din blogg 🙂

 • Paola
  19 november, 2012 at 17:12

  Grattis till nya bloggen:-)

 • Paola
  19 november, 2012 at 17:16

  Grattis till nya bloggen:-)
  Jag hejar på dig!

 • Tina Johansson
  19 november, 2012 at 18:17

  Grattis till din nya EGNA blogg!
  JAg har följt dig sen Uggla slutade blogga (första gången), och jag fick abstinens efter någon som skrev kul och uppdaterade ofta. Exakt hur jag hittade dig, har jag glömt, men det KAN ha nåt med Ugglas och ditt framträdande P-F att göra 😉
  Hursomhelst, Jag kommer fortsätta hänga med dig, trots att jag är en tjockis – även om jag är ca 15 kg mindre tjock än när jag började följa dig… Jag vet att jag är tjock, inget jag är stolt över, men så är det – har varit så i nästan hela mitt 43-åriga liv, och först med LCHF ser jag att det går neråt, sakta men säkert. Det gör liksom inget att det går sakta, för jag VET att jag kommer lyckas!
  När en person tar illa upp av vad en annan människa tycker, säger det mer om den som tar illa upp, än om den som uttryckt vad den tycker. Du kan sällan påverka vad andra människor tycker och tänker, bara hur DU låter dig påverkas av det!
  Kram på dig, och lycka till med alla dina projekt!

 • olga
  19 november, 2012 at 18:20

  Hej Katrin! Stort grattis, detta kommer bli så bra 🙂 – 27 kilo med lchf, tack för tipsen och tack för att jag fått min kropp tillbax…

  Mia 23.29 varför kommer du hit, stanna på finest å gnäll eller håll käft 🙁

 • Therese
  19 november, 2012 at 18:37

  Herregud vad skönt att slippa reklamen!! Mig har du inte fölorat iallafall, jag kommer läsa allt som vanligt 😉

 • Nathalie
  19 november, 2012 at 18:49

  Det är ju inte direkt någon som vill annonsera på din blogg 😀

 • Sofie
  19 november, 2012 at 18:50

  Hängde inte riktigt med på vad som hände, läste något inlägg på facebook till tv4, därefter en artikel på aftonbladet som jag båda två läste högt för min sambo och vi skrattade så vi vek oss. Ditt svar på det hela var ju så klockrent men galet att du ska behöva försvara dig! Jag tänkte på ditt inlägg igår när jag såg ”Aldrig mera fet” på tv3… Han bevisade verkligen att det går bara man vill och jag blev så fascinerad av honom. 100 kilo på mindre än ett år, 50kilo på tre månader. det är sjukt! han sa ju själv att han var trött på att vara fet och rädd att mista livet. men visst, det går ju alltid att skylla på något. Underbart med ny blogg, kommer fortsätta följa dig, du är en härlig pepp i vardagen =) Du är grym!

 • Anna pl
  19 november, 2012 at 19:47

  Härligt:) Jag kommer inte sluta läsa. Skönt att slippa en massa ovesäntliga texter och bilder mitt mella inläggen:)
  Anna pl

 • Johanna C
  19 november, 2012 at 20:57

  Det här kommer bli så jävla nice! Å så slipper vi alla troll som ”råkade” läsa din blogg på finest.se… ahahahahaha!!!

 • Tessan
  19 november, 2012 at 20:58

  Bästa du gjort!
  Jag följer dig med ett besök om dagen som vanligt!
  Kram och lycka till, det här blir toppen!

 • Bea
  19 november, 2012 at 21:52

  Skönt, gillade inte annonserna var nästan på väg att sluta följa din blogg pga dem.

  Åh förresten så sa jag precis sådär, alltså innan du kommenterade på annonsen, så såg jag den och sa till min sambo: Herregud där vill man ju inte träna om man ser ut sådär efter 13 år 🙂 Så jag vet precis vad du menar…

 • helene
  19 november, 2012 at 21:59

  Lycka till med ny sidan!

 • Caroline
  19 november, 2012 at 22:44

  Bra Katrin, äntligen, detta skulle du gjort för flera år sedan istället för att gynna o dra publik till finest… de förlorar rätt så många klick nu… så går det om man är feg o dum. som man bäddar får man ligga…
  lycka till med allt!!

 • Tess
  19 november, 2012 at 23:10

  You go girl!!! :))

 • Americana
  20 november, 2012 at 03:43

  Laser detta fran USA och hoppas verkligen vi slipper alla troll. Orka liksom…

 • M
  20 november, 2012 at 06:00

  Sats gör rätt som visar en helt vanlig lite mullig tjej i sin annons istället för en vältrimmad brud..för meningen är nog
  så att man gör detta för att folk ska våga komma som dom är..och man behöver faktiskt inte träna så hårt och få typ magrutor etc..man tränar för ett välbefinnande och att man skall hålla sig någorlunda i form…jag tycker att vältränade annonserpå personer gör att jag inte går in på ett gym för jag får den bilden att där står alla vältränade och jag tjock? öhh? så därför tycker jag annonsen är mycket mycket bra…så vi mulliga vågar oss dit….

 • camilla
  20 november, 2012 at 06:05

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3 månaders kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Elizabeth
  20 november, 2012 at 09:54

  Hej Katrin!

  Jag har följt dig till och från under en längre tid nu. Ibland gillar jag det du skriver, ibland blir jag helt nollställd. Men det är det jag älskar med dig. Du skapar en diskussion, du får en att tänkta ”outside the box” och om jag ska vara ärlig behövs det MÅNGA fler människor som du i Sverige och Stockholm framförallt. Är så himla trött på alla dessa storbloggare som endast skriver om ”dagens outfit”, hur fulla de var igår osv.. skönt med en kvinna som skriver om något verkligt och vettigt för en gångs skull. Ville bara säga tack, och jag kommer att fortsätta att följa dig i framtiden! Skönt att du går din egen väg!

  Kram!

 • Sofia
  20 november, 2012 at 10:35

  Gud så skönt att slippa den där extremt tunggrodda sidan. Det var så mycket banners på finest att det knappt gick att scrolla ner på en vanlig dator. Vanlig mobil vill jag inte ens tänka på. Tror inte en procent av trafiken kom via finest.se. Jag tror folk läser denna blogg för att de vill läsa den, sen råkade den ligga i en bloggportal nersmetad med annonser. Toppbannern på denna sajt är fortfarande för stor, spaltbredden för bred, det är svårläst, annars är detta ett lyft. Lycka till!

 • Ulla
  20 november, 2012 at 12:05

  Lycka till =)

 • anna
  20 november, 2012 at 12:08

  Håller helt med sgs allt i detta inlägg. Fast jag bor på västkusten i landet i öster. I Finland är det helt OK och önskvärt t.o.m. att vara lite mera rakt på sak. Här är många rentav oartiga och inga smilapor.. I Sverige ska man tydligen vara jätte lagom och sen så snackar man skit bakom ryggen i stället. Jag såg Katrin på TV i ngt debattprogram och tänkte Oj vad söt hon är, och liten. Så tyckte jag att hon hade ett charmigt och mysigt sätt också. Samma program kritiserades i kommentarsfältet till hennes blogg och folk skrev att hon varit otrevlig, dryg och himlat med ögonen och jagvetintevad. Jag fattade noll-var det faktiskt samma program vi sett på??? Jag håller inte med allt hon skriver men att hon kan provocera fram ett sådant hat är för mig ett mysterium. Och de kommentarer folk skrivit om henne som person är absolut INTE ok..fy skäms.
  I dagens läge blir folket allt fetare (jag är en av dem, väger tresiffrigt, tyvärr) och redan en liten bukfetma kan ställa till med en hel del elände för individen. När man får hälsoproblem för sin övervikt och måste uppsöka hälsovården för vård (vilket alla ju såklart ska ha rätt till) kostar det pengar, MASSOR av pengar. Vi är ju tjockare på denna sida om bottniska viken men utvecklingen är densamma i ert land. Diabetes och andra metabola sjukdomar blir allt vanligare. Det är inte vars och ens ensak att väga vad man vill, det är inte OK att vara mullig. Det är ohälsosamt och kostsamt. Men hur detta enorma problem ska tacklas är en helt annan femma. Att fälla elaka eller nedsättande kommentarer sporrar absolut ingen till en hälsosam och varaktig viktminskning, tvärtom skulle jag säga. LCHF är ett bra redskap, det har funkat på mig, jag har gått ner 15kg på kort tid och mår bra och har fina värden igen. Läkaren har gett grönt ljus åt mig att fortsätta med denna kosthållning. Men folk utan ät/vikt/matproblem kunde gott ta och rannsaka sig själva och sin attityd till överviktiga..Var snälla, stötta, peppa och uppmuntra i stället för att dra samma gamla vanliga ”det är väl bara att ta sig i kragen” ” det är väl bara att äta mindre och röra mera på sig”. För riktigt så jävla enkelt är det inte för oss tjocka. Jag rekommenderar alla intresserade att gå in på Kostdoktorns hemsida och läsa om kolhydrater, insulinpåslag, sockerberoende och hur man på ett naturligt och enkelt (Ok, omställningsbesvären är inte så trevliga men de går om) sätt kan ta få hjälp med sitt ätande och vikten.

 • Malin
  20 november, 2012 at 14:51

  Fast istället har du den där skitdryga LCHF-bilden på varsin sida om textraden som följer med ner när man skrollar? Om det är något som är irriterande så är det väl det?

  Önskar dig lycka till med bloggandet på nya sidan dock. Mvh/Malin

 • Py
  21 november, 2012 at 00:45

  Snälla, svälj alla du har kvar, vi orkar inte ha dig här

 • Py
  21 november, 2012 at 00:49

  OMG, hon SÄLJER inte reklamplats på bloggen! LCHF bannern är ju hennes egen, som hon har på sin egen blogg!

 • Noppy
  21 november, 2012 at 00:59

  Hon veeeeeeeet det nu.

 • Noppy
  21 november, 2012 at 01:00

  Du skämtar va?

 • Noppy
  21 november, 2012 at 01:03

  Du är inte frisk!

 • Johanna Olsson
  21 november, 2012 at 10:47

  Heja Kartin!

 • Malin
  22 november, 2012 at 08:22

  Grattis och lycka till! Har just läst allt du skrivit hittills och det är underbar läsning! Jag är glad att slippa gå in på en sida med ett så slattigt utseende och namn som finest.
  Under en period upplevde jag det som att du skrev tråkigare än vanligt. Funderar på om det berodde på dina eller mina lyckopiller ha ha!
  Hoppas du snart öppnar lchf-butik hos oss här i Göteborg!

 • Anna
  24 november, 2012 at 17:39

  Precis!! Inget konstigt alls!

 • Ärlig och rak
  17 oktober, 2015 at 22:48

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
  Det är ett citat från KZ. Visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.