Okategoriserade

Välkommen till ön Skutt!

Vi har bestämt oss för den bästa kandidaten. Han heter Skutt och anledningen till att han vann är (enligt mig) att han är tre år gammal och tam. Han har vuxit upp med barn och han är trygg i sig själv. Och älskar att gosa. Men jävlar va många turer jag har dragit det här! Och så kul jag har haft de senaste dagarna. Så fort som jag har fått ett mejl angående kanin så har jag dragit det till syrran och så har hon kommenterat och mejlat tillbaka och så har vi hållit på. I det sista mejlet angående Skutt skrev syrran att jag skulle fråga om Skutt kan gå i koppel. Jag gjorde min egen tolkning och mejlade Skutts mamma: Du en sista fråga – Om det är så att jag har ett möte i stan och måste ta med Skutt in kan jag då ha honom i koppel? Skutts mamma svarade att jag kan lämna Skutt i två dygn ensam i sin bur utan problem men att eftersom han är en så cool kanin så kan han säkert gå med på koppel. Och så mejlade jag svaret till syrran. Som genast ringde upp och tjöt av skratt ”Du e så dum i huvudet!”, hulkade hon fram mellan skrattsalvorna. ”Hur tänker du egentligen?”, fortsatte hon. Syrran jobbar som advokat och undrade om jag hade tänkt mig att hon skulle komma med en kanin i koppel på sina förhandlingar eller polisförhör. Trodde jag att hon skull marschera Kungsgatan fram i kostym och en kanin på koppel eller?! Hon menade naturligtvis att ungarna kunde gå runt med Skutt i koppel på landet…

Ja men så här kan det bli när två systrar är olika och har olika yrkesliv. Jag kan gå på möte med en kanin i koppel!

I alla fall. Nu är det klart och den 12 juni åker vi och hämtar Skutt med burar och allt som ska med. Det blir kul det här! Välkommen Skutt till familjen Zytomierska/Rimér.

ps. Skutt är större nu än på den här bilden. Tror jag i alla fall. Men visst ser han väl trevlig ut?!

You Might Also Like

 • nathalie
  28 maj, 2013 at 12:22

  Asså du är så satans rolig! 😀

 • Gunilla
  28 maj, 2013 at 12:29

  Han är jättesöt. Heja familjen Zytomierska/Rimér, ni är så roliga hela högen 🙂

 • lava
  28 maj, 2013 at 12:50

  Han är ljuvlig! Tyckte kaniner var rätt tråkiga djur, tills jag träffade en som kunde öppna skåpdörrar och försöka snatta saker. Dessutom försökte han alltid buffa sig in under folks fötter, fan vet varför. Var rädda om Skutt!

 • Anna
  28 maj, 2013 at 12:54

  Lycka till med Skutt! Men lämna honom för gud skull inte ensam i sin bur i två dygn!!!??? Vad var det för galet råd? Kaniner måste precis som alla andra djur ha daglig tillsyn, få rent och fräscht vatten och foder VARJE dag.

 • Noe
  28 maj, 2013 at 13:02

  Jag vill bara hålla med!!
  Lämna ALDRIG ett djur utan tillsyn så länge som två dygn.
  Måste säga att jag blev väldigt tveksam till den ”ägaren”..
  Har själv två gnagare så jag vet vad jag talar om!

 • Cattis
  28 maj, 2013 at 13:04

  2 dygn? Väldigt konstigt råd av en ägare måste jag säga… Trygg i sig själv betyder ju inte att den ska tåla vad som helst…..

 • Li
  28 maj, 2013 at 13:06

  Jättesöt! Älskar kaniner! 🙂 Har haft två, fast skulle aldrig drömma om att lämna någon av dem ensamma i två dygn!! Låter inte klokt. Mina kaniner ogillade skarpt om ingen i familjen kom hem förrän sent på kvällen. Två dygn hade varit otänkbart för oss..

 • Louise
  28 maj, 2013 at 13:27

  Om kaninen blir sjuk eller skadar sig då? Ska ingen hjälpa honom med det på 2 dygn??!!

 • Eline
  28 maj, 2013 at 13:28

  Herregud. Två dygn är ingenting. Detta är ju naturligtvis bara vid enstaka tillfälle också. Chilla.

 • .
  28 maj, 2013 at 13:50

  Hej Eline.
  Hör att du sitter och yttrar dig om något som du helt uppenbart inte har en jävla aning om. Tycker du ska sluta med det. Ungefär som att jag skulle säga att ”det är helt ok att slå Eline i ansiktet – det gör inte ont på Eline”.
  Hoppas du inte har djur och hoppas att om du tyvärr har det så finns det någon godhjärtad själ (kanske någon granne eller så) som ser till att man tar ifrån dig djuret.

 • .
  28 maj, 2013 at 13:52

  Lämnar man dina husdjur ensamma i två dygn ska man få böta. Händer det igen ska det behandlas som misshandel och man ska få straff därefter.

 • anonym
  28 maj, 2013 at 14:01

  Ja stackars arma kanin. De är inga leksaker.

 • Diana DeMarkey - ..Liveyourdreams
  28 maj, 2013 at 14:18

  Vilken himla söt! Hade själv 2 kaniner vid två olika tillfällen när jag va barn och tonåring. Jätte söta men skadegörande djur. Vi hade han lös, för jag tycker inte om tanken att ha djur i burar, vad är poängen lixom? Djur ska kunna hoppa, skutta, röra sig.. men det lär väl Skutt få på landet antar jag???

  Måste säga att jag höll på garva ihjäl mig med berättelsen om din syster, såg henne framför mig hur hon inte kunde få fram ett ljud av allt skratt och verkligen undrar hur knasig syrra man kan ha! Vad roligt ni två verkar ha det. Önskar jag hade helsyskon själv.

  Kram

 • Eline
  28 maj, 2013 at 14:26

  Har supermånga kaniner som mår alldeles utmärkt, men det var ju gulligt av dig att bekymra dig. Vet precis vad jag pratar om eftersom att jag drivit uppfödning i flera år och fortfarande gör det. Två dygn är absolut ingen fara så länge kaninen har tillgång till mat, vatten och skugga i en trygg bur. Det kan man även finna i vilken kaninbok som helst.

 • anonym
  28 maj, 2013 at 14:40

  Vem är Skutts mamma? Hon borde bli anmäld för djurplågeri. Bara man tjänar pengar så skit i djuret.
  Ja visst ser han väl trevlig UT. Har ni fräffat honomDet finns något som heter personlighet. Men det vet du väl inget om. Bara att han ä SÖT!

 • Anette
  28 maj, 2013 at 14:46

  Jag dööööör!!!!! Så jävla roligt!!!!!!
  Snacka om att bjuda på sig själv…

 • anonym
  28 maj, 2013 at 15:06

  Är du en djurplågare. Sök hjälp.
  Hahahahahaha
  Stackars arma kanin!

 • anonym
  28 maj, 2013 at 15:49

  Katrin bryr sig väl inte om att kaninen dör. känslokall som hon är.
  Undrar hur hon reagerat om Ringo dog, för det händer faktiskt på riktigt!

 • Egonen
  28 maj, 2013 at 15:50

  Vad som helst kan hända under två dagar. Tänk om han tex skulle fastna med en tass och så får han panik och så ligger han där med brutet ben i två dagar.
  Fy säger jag bara!!

 • mariab
  28 maj, 2013 at 16:40

  Till Eline nedan: NEJ det kan du INTE lära dig i någon bok om kaniner värd namnet. De måste ha tillgång till friskt vatten varje dag. Man ska dessutom aldrig lämna levande varelser instängda själva någon längre tid – som många skrivit: något kan hända.

 • Maria
  28 maj, 2013 at 16:49

  Skrattar högt åt följande:

  ”Vi har bestämt oss för den bästa kandidaten. Han heter Skutt”
  Som om du hade haft en platsannons! ;0)

  ”Skutt är större nu än på den här bilden. Tror jag i alla fall. Men visst ser han väl trevlig ut?!”
  Som om han hade skickat en bild i sin jobbansökan 😀

 • Anja
  28 maj, 2013 at 16:54

  Snälla Katrin! Läs detta!
  Kaninen är ett flockdjur och alla som har minsta hum om djur inser snabbt att de ska sällskap av artfrände.
  Det är inte olagligt att hålla kaninen själva men det är definitivt inte god djurhållning. Förstår att du vill att Ringo ska vänja sig vid djur men gör då rätt från början.
  Om kaninen ska vara själv måste man umgås otroligt mycket med den, precis som med en hund.
  Har du och din familj tid och energi att ägna er så mycket åt kaninen?

 • .
  28 maj, 2013 at 18:36

  Precis – kaniner är ett mycket socialt djur och lämnar man dem ensamma mycket blir de LEDSNA.. 🙁

 • Jenny
  28 maj, 2013 at 21:47

  Åh va mysigt med en liten Skutt! Håll koll på barnen bara så dom är snälla och försiktiga 🙂 Kaniner har förbannat vassa tänder om Skutt nu skulle bli ledsen eller så…. Och nej nej man får inte lämna Kaniner själva i 2 dygn, färskt vatten och mat minst 2 gånger om dagen och ett vakande öga vill dom ha. Va försiktig med för mycket grönt också, vissa blir lätt dåliga i magen och då måste man bada dom direkt. Väldigt vanligt med kaniner som dör av att flugor lägger ägg i deras avföring (om den är lös och fastnar i pälsen) som sedan blir larver och äter upp kaninen innifrån. Inser själv hur sjukt det låter men tyvärr är det 100% sant. Lycka till

 • anonym
  28 maj, 2013 at 22:46

  Vad bryr sig Katrin om det. Dör kaninen så……
  Djurplågare

 • Sandra Dee
  29 maj, 2013 at 00:57

  Hahahahaha inlägget gjorde min dag, jag vill hyra en kanin endast för att gå på möte med hahaha! Och kommentarerna. Tack! Hahahaha!

 • Ann
  29 maj, 2013 at 07:39

  När våra barn var små hade vi en dvärgvädur vid namn Findus. Han gick lös både ute och inne och kissade på kattlåda. På kvällen, när det började skymma kom han in och satt med oss i soffan och när vi gick och lade oss sov han på fotändan av sängen. Kaniner är jättetrevliga små husdjur! Lycka till!//Ann

 • Anna
  29 maj, 2013 at 08:50

  Hört talas om djurskyddslagen?
  DFS 2005:8
  Saknr L 80
  21 § Tillsynen ska ske på ett för djuren betryggande sätt och normalt minst en
  gång dagligen.

  Självklart klarar sig en kanin (eller andra djur för den delen) sig en längre tid utan tillsyn (förutsatt attd e har vatten och foder). MEN om djuret blir sjuk eller skadar sig och pga det blir lidande under (låt oss säga 2 dygn, eftersom det har diskuterats här), är det du som djurägare som gör dig skydlig till brott mot djurskyddslagen. Alltså, ska man resa bort är det väl inte jättekrångligt att be en vän titta till kaninen minst en gång om dagen och då ge den nytt fräscht vatten?

 • Anna
  29 maj, 2013 at 08:55

  Utdrag från djurskyddslagen:
  DFS 2005:8
  Saknr L 80
  Tillsyn och skötsel
  21 § Tillsynen ska ske på ett för djuren betryggande sätt och normalt minst en
  gång dagligen.

  Alla blivande djurägare bör ta sig en titta på Jordbruksverkets hemsida och läsa på lite om sina skyldigheter.
  Här finns information om vilka regler som gäller när man äger en kanin:
  http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/kaninersomsallskapsdjur.4.62af51191240430af4d80002643.html

 • Sofie
  29 maj, 2013 at 10:06

  klart att man är anonym om man skriver sånna vidriga grejer. Skäms på dig. Ska man ta de där som ett hot mot Ringo eller? Idiot

 • Julia
  29 maj, 2013 at 12:21

  Men seriöst? Begravde min sambos kanin här om veckan. Han blev 13 år. Veterinären hade aldrig tidigare träffat någon kanin som blev så gammal.
  Denna kaninen hade de senaste åren inte fått speciellt mycket gos eller uppmärksamhet och levde hela sitt långa liv utan någon kaninkompis. Jag kan verkligen inte säga att han var speciellt ledsen. Självklart togs han ändå gott om hand med ren bur, frisk vatten och mat. Menar bara att en kaninkompis verkligen inte är något livsnödvändigt, med rätt omsorg kan de ändå veta hur länge som helst.

 • Eline
  29 maj, 2013 at 13:09

  Usch jag skulle aldrig låta min kanin bo i en farlig bur där den kan ”fastna med en tass” som du skriver. DET är mer oansvarigt.

 • M
  30 maj, 2013 at 03:35

  Elaine – dumt svar från en dum ko. Du vet uppenbarligen ingenting om kaniner. Skulle vilja spärra in DIG i 48 timmar i en garderob. För skojs skull. (Ps. Du får med dig en Ramlösa..)

 • M
  30 maj, 2013 at 03:41

  Den här diskussionen handlar inte om någon kaninkompis – den handlar om mänsklig närvaro och sällskap.
  Ok, din sambos kanin överlevde utan kel och gos – WELL DONE!! Det finns många pensionärer som lever till 100 i fullkomlig ensamhet och gråter sig till sömns för att deras familjer skiter i dem…ändå överlever de fysiskt.
  Är du lite dum eller…för i så fall – oops, lalala…ska vi sjunga en sång?
  Vi gå över daggstänkta…osv
  Vet inte om jag ska tycka mest synd om dig eller din sambo..

 • M
  30 maj, 2013 at 04:56

  Hur menar du med det sista du skrev?

 • M
  30 maj, 2013 at 04:58

  Det blev fel här frågan skulle ställas till ovan som skrev hemskt om Katrins son..

 • M
  30 maj, 2013 at 05:04

  Kaniner sitter ju ensamma i burar i zooafärer? jag skulle hellre släppa den fri och ha buren öppen så den kan springa in och ut själv,djur skadar sig ute i det fria man kan inte låsa in dom i burar ännu hemskare!!

 • M
  30 maj, 2013 at 05:06

  Ps! Nu menar jag vilda djur ute i det fria!

 • Egonen
  31 maj, 2013 at 00:04

  Ja herregud en bur behöver inte vara farliga för att djur ska skada sig! Är du nu sååå duktig på djur borde du veta att djur kan lyckas skada sig på de mest ofattbara sett, DÄRFÖR ska de inte lämnas så länge heller.
  Jag har arbetat på djursjukhus och tro mig, djur skadar sig på allt!