Okategoriserade

USA har förstört Hawaii

Jag har bestämt mig. Jag tycker så synd om Hawaii och den inhemska befolkningen här. De har helt blivit överkörda av amerikaner och det på ett vidrigt sätt. Det är som att ett gäng amerikaner, jag kan se dem framför mig, ni vet såna där äckliga rakade, lite stora fast inte muskliga utan kanske-en-gång-i-tiden-muskiliga-men-nu-plufsiga med snabba brillor med oljeglas som skiftar färg när de rör sig i solen. Ni vet de där med kahki-shorts och fotriktiga skor och en tisha med nåt larvigt supermaskulint tryck på. Ett gäng såna där har kört in på Hawaii med sina enorma stadsjeepar och bestämt hur saker och ting ska se ut och hur allt ska skötas. Satt upp ett regelverk och valt att kalla det för ”the law” dessutom. Drar jag min solstol en meter åt höger från där den stod när jag tog den blir jag genast tillsagd av en omvandlad Hawaiian att det jag just gjort är ”against the law”. Påpekar jag att det låter som tramsiga lagar som de verkar ha på den här ön så får jag bara ett robotsvar att ”Mam it is against the law”. De vet såklart inte vad de pratar om och de bryr sig säklart inte var jag ställer min solstol men de har blivit hjärntvättade och regelverket ska följas till punkt och pricka annars får man att göra med en sån där i khakishorts och manlig uttvättad tisha och det vill man inte.

Alla är feta på Hawaii. Framför allt den lokala befolkningen. Förklaringen, som jag ser det, är att amerikanerna har tjoffat upp Starbucks och Donken i varenda jävla hörn och då inte bara förstört de vackra öarna utan skapar en total förvirring. De här stackars invånarna har ju ingen aning om hur de ska förhålla sig till den här skräpmaten som det står ”LIGHT” och ”NON-FAT” precis överallt på. De tror ju att de kan trycka i sig den här skiten och eftersom den inte innehåller fett så kan inget farligt hände med deras hälsa. Jag undrar hur feta de måste bli för att vakna upp och fatta vad som håller på att hända. De är sjukt feta, mycket fetare än den fetaste människa du någonsin sett. I Stockholm i alla fall.

De är inte genuina eller trevliga de är falska och de jobbar för att ha mat på bordet och inte för att de tycker om det. Det är nog det värsta jag vet. Folk som jobbar för att de måste och inte för att de älskar det. I Asien stöter man sällan på servicepersonal som inte är genuina och utstrålar värme och glädje. Här känns det som att alla gör det som mannen i khaki kräver av dem och så fort som de vänder sig om för att hämta en broschyr gör miner och himlar med ögonen åt mig. Turisten. Turisten som de älskar att hata. Turisten som de tvingas serva med aktiviteter och instruktioner men som de verkligen inte tycker om. Jag tror att de innerst inne tycker att Amerika och männen i khaki har förstört deras öar. Exploaterat och anpassat efter sina sjuka äckliga non-fat-light-artificial-bullshit-behov.

You Might Also Like

 • <R<O>N>
  30 december, 2012 at 20:42

  Ha ha! Rätt åt dig att du alltid är i konflikt med din omgivning, ditt bredarslade miffo!

 • Annahoj
  30 december, 2012 at 20:53

  Haha… Då stryker jag Hawaii från listan. Kanarieöarna får det bli 😉

 • Frida
  30 december, 2012 at 21:04

  Det är turismindustrin det är fel på, det är inte bara så där på Hawaii 🙂

 • camilla
  30 december, 2012 at 21:07

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Karin
  30 december, 2012 at 21:07

  Jag är glad att höra vad du tycker, jag hade nämligen tänkt slå till på en Hawaiiresa när jag fyller 40. Med tanke på att jag känner 3 pers som varit där varav 2 var missnöjda så förstår jag inte varför – jag bara vill dit! Men nu ska jag faktiskt tänka igenom saken en gång till, det verkar inte riktigt värt pengarna och restiden.
  Jag måste få fråga, eftersom jag kör LCHF och drar till USA imorgon: menar du att den goda glassen du nämnde var LCHF? Eller bara att du tycker den är ok även om den inte är low carb? Jag älskar ju glass och milkshake…

 • Lena
  30 december, 2012 at 21:17

  Hahaha vilken jävla gnällig och missnöjd människa du blivit.. Sjukt tråkig har din blogg blivit.

 • Swetex
  30 december, 2012 at 21:24

  Ännu en politisk analys av Latrin, drottningen av generaliseringar. Inga nyanser där, inte.

 • Mia
  30 december, 2012 at 21:24

  Katrin…du har rätt i ALLT du säger. Dessa öar är inget att rekommendera. Annat var det för sisådär 40 år sedan…då var det mer en idyll.
  Tack för att du besparat en massa folk både pengar, förhoppningar och besvikelser !!!

 • Anna
  30 december, 2012 at 22:12

  Bra Katrin, fortsätt Tell It Like It Is, precis som Dr Phil!

 • evvo
  30 december, 2012 at 22:29

  ”De är inte genuina eller trevliga de är falska och de jobbar för att ha mat på bordet och inte för att de tycker om det. Det är nog det värsta jag vet. Folk som jobbar för att de måste och inte för att de älskar det.”

  Så skriver du…Inte en tanke på att folk faktiskt MÅSTE jobba för att klara sig?? Och inte kan välja fritt ang. vad dom vill jobba med?

  Du är otroligt naiv. Jag jobbar för att kunna överleva, ha mat på bordet, inte för att jag älskar mitt jobb som består av att torka skit, spyor,byta blöjor, bli misshandlad av de jag hjälper…hade jag älskat att arbeta med detta så hade jag nog ansetts som mycket pervers….
  Kom ut i den riktiga världen och sluta klaga på allt och alla. De flesta måste faktiskt jobba för att överleva även om dom inte älskar det dom gör..
  Mvh
  Evy Persson

 • Swetex
  30 december, 2012 at 22:35

  Bra sagt, Evy.

 • Maria
  30 december, 2012 at 22:42

  Jag hoppas inte att det är människor du jobbar med Evy, inte särskilt värdigt att uttrycka sig så i sådana fall.

 • Emelie
  30 december, 2012 at 22:45

  Evy jag hoppas att det inte är våra gamla eller barn du jobbar med? För känner du så inför detta så måste du faktiskt sluta ditt jobb. Du ska inte jobba med människor! Hoppas du hittar något annat snarast möjligt.

 • L
  30 december, 2012 at 22:56

  Katrin-Mexico !!! 🙂
  Walkthisline.blogg.se

 • Swetex
  30 december, 2012 at 22:59

  Emelie och Maria…ni missar hela poängen med Evy’s inlägg.Väldigt många människor har ett jobb dom kanske inte skulle välja om dom hade ett val. Det betyder INTE att dom gör ett dåligt jobb eller att dom inte sköter sitt jobb med stolthet.

 • Helena
  30 december, 2012 at 23:04

  Alla har ett val, man äger sitt liv!

 • evvo
  30 december, 2012 at 23:11

  Jösses..vem älskar att torka bajs??
  Ni är perversa som verkar tycka att det är något man gör för att man älskar det 🙂
  Varför ska jag uttrycka mig ”värdigt”?? Ska jag säga avföring i stället, blir det värdigare då? Torka bajs/avföring/nr 2.. kan inte vara något som en normal människa älskar. Sen spelar det ingen roll om det är barn, gamla, lobbade, kossor, hundar..mfl

  Evy

  ..

 • Irene
  30 december, 2012 at 23:17

  Hur är mauie ? Dyrt som fan har jag hört eller vackert?

 • Maria
  30 december, 2012 at 23:28

  Jag har jobbat inom äldreomsorgen tidigare och nu inom barnomsorgenoch har trivts jättebra med båda så då får jag väl kalla mig pervers då…

 • Marja
  30 december, 2012 at 23:33

  När du bodde i L.A. var du ju himla imponerad… vad är det för amerikanare som bor där? Det kan ju inte vara dem du skriver om här.
  Jag vet ingen människa som generaliserar så mycket som du. Hur ser det egentligen ut i ditt huvud?

 • BLOGG I THAILAND .SE
  30 december, 2012 at 23:36

  HAHA, VA FAAN!

 • Minna
  30 december, 2012 at 23:44

  Vi har bott på Oahu (där Honolulu ligger) och vi är fast! Vi vill bara åka tillbaka hela tiden och får svår ångest var gång vi ska hem:( varje gång står vi på flygplatsen och undrar varför vi inte bara säljer allt och flyttar dit. Men det är ju inte så enkelt alltid….
  Men vi upplevde ju en annan sida än den du ser som turist eftersom vi var bosatta där ett år. Jag vet faktiskt inte vilken del de varit besvikna på. Vi tycker att det är perfekt!

 • CN
  30 december, 2012 at 23:46

  Intressant att höra hur det är där borta. I New York, L.A och San Fransisco tycker jag dock att folk är ”service minded” på ett naturligt sätt som är behagligt men väldigt ”amerikanskt”. Sen fattar jag sj inte hur folk kan vilja jobba i service branschen…gör det själv och det är förjävligt.

 • Frida
  30 december, 2012 at 23:55

  Ang. hawaiianernas fetma så har den inget att göra med amerikanerna. Hos hawaiianerna är det väldigt starkt förknippat med deras tradition och livsfilosofi att de är så stora. På samma sätt som i vissa afrikanska länder så ”ska” man vara fet, det är deras ideal. Googla ”why are hawaiians fat”!

 • SweTex
  30 december, 2012 at 23:56

  Jag har också jobbat inom båda nämnda områden och gillade det, men visst fan fanns det saker jag inte var så jävla lycklig med inom dom jobben. Men jag gjorde ett bra jobb, jag är säker på att Evy gör det också. Man måste väl för fan ha något slags perspektiv på vad man jobbar med, annars blir man ju lika självupptagen och själv-centrerad som Latrin. gud förbjude skulle jag säga om jag trodde på en gud.

 • SweTex
  31 december, 2012 at 00:16

  Frida…hon kommer inte att fatta ändå. På planeten Zytromierska finns det ingen förståelse för andra kulturer, människor eller andra människors val. Där finns bara Katrin. Låter jävligt ensamt och tragiskt, gör det inte?

 • Anna
  31 december, 2012 at 00:23

  Håller inte med alls faktiskt. Var på Hawaii i somras (maui, oahu) och stotmtrivdes… Har sällan stött på sådana vänliga människor. Vi levde iofs inte alls som ni under vår vistelse där.. (inga lyxhotell) så vi upplever väl saker olika. Vi bodde i en lägenhet, lagade egen mat, åkte runt på äventyr i en ful hyrbil, ibland lyxade vi till det och åt ute… Jag kände mig hemma! 🙂 Rekommenderar er att göra ”the road to hana” när ni är på maui. . Fantastisk natur, stanna efter vägen och bada i vattenfall, hika i regnskogen….. etc…. Sen måste ni snorkla med sköldpaddorna! ! 🙂 Ha en underbar semester!!!

 • CB
  31 december, 2012 at 00:25

  Vadå ”amerikanarna”? Hawaii tillhör USA, newsflash. Det bor redan amerikanare där.

 • 31 december, 2012 at 00:28

  Nej, alla har inte ett val.

 • Elisabeth
  31 december, 2012 at 00:34

  Snälla Evy Persson – när man möter människor med samma inställning som du har så fattar man att allt bli fel. Vem tvingar dig torka spyor, byta blöjor och utsätta dig för misshandel av de du hjälper??? Var har dina fria val tagit vägen? Är det någon som har förbjudit dig att utbilda dig till den du villa vra och arbeta med? Har du omyndigtförklaratas? Eller så är det så att du skett i skolan, saknar ambitioner, är lat nog för att gå lättaste vägen och skolkariären slutade efter nian? Fy fan,vilken inställning du har. Undra inte att vården ser ut som den gör!

 • Elisabeth
  31 december, 2012 at 00:37

  Marja – folk i LA är helt underbara. har turistat i Californien massor med gånger och längtar ditt jämt. Folk, klimatatet, atmosfären. vem som styr Hawaii kan jag inte svara på men att befolkning i USA är trevligare än i Sverige kan jag svära på!

 • Jen
  31 december, 2012 at 00:39

  Det är samma sak om du åker till Jamaica! Vi blev så besvikna.

 • Elisabeth
  31 december, 2012 at 00:39

  Swe Tex – din intelligenta lilla hjärna har vaknat till liv igen. Du vet allt, du besitter visdom och kunskap om vartenda vattendroppe – va fan läser du denna blogg för? Har din kärring/gubbe slagit igen dörren och du har ingenstans att ta vägen – dun äckliga kryp? Dra år skogen – nu!

 • s
  31 december, 2012 at 01:19

  Skojar du!? Den här tjejen skriver så jävla underhållande att det inte är sant. En frisk fläkt i hela Sverige. Hade kunnat livnära mig på Katrins blogg som enda näring. Helt underbar.

 • Jen
  31 december, 2012 at 01:26

  Tänk vad mycket Katrin får ut av livet bara av att vara den hon är. Avundsjuka skitarsle!

 • SweTex
  31 december, 2012 at 01:33

  Elizabeth, vi har talat om det här förut….glöm inte att ta dina mediciner! Ska det vara så svårt att komma ihåg?

 • <R<O>N>
  31 december, 2012 at 01:40

  Ha ha! Jen, du skulle säkert äta Katrins bajs om hon sa åt dig att göra det.

 • MIA
  31 december, 2012 at 01:51

  SVERIGE ar ett av jordens finaste lander – moral – renhet – osv ……… vi hade inga krig under dom forsta varldskrigen … vi blev inte bombade, inte tagna av utlanningar – var moral ar hogre an alla andra landers … vi byggde upp – nar de andra slogs ner.
  Vi maste fan sluta vara sa praktiga och klassiga… fatta att de flesta lander har varit i krig utan moral – alla kampar for sin levnad- det finns ingen moral/klass/stil i varlden.
  Bo i ett skitland i ett par ar – pa skitpengar – dar ingen pumpar in pengar for att hoja standard… det ar deppigt.
  Vi ar sa bortskamda.
  utom sol timmar………

 • Ilse
  31 december, 2012 at 03:27

  Det är du som är falsk.

 • Stina
  31 december, 2012 at 03:37

  Bra skrivet, hållet helt med!!

 • SweTex
  31 december, 2012 at 04:02

  ”dun äckliga kryp? Dra år skogen – nu!”
  Underbart.
  Du fattar och alla andra varför Latrin har ett följe, gör du inte? She gets the good ones. Men det är en bra fråga faktiskt.Jag följer en attans massa bloggar, det ingår i mitt jobb här i Dallas. Jag jobbar för ett företag som rekommenderar och utvärderar om det är värt att spendera pengar på reklam och vad man får för pengarna. Lite horigt, faktiskt, but it pays the bills.Spenderar kanske 30 minuter i veckan på denna blogg som är ett prakt-exempel på hur man skriver en blogg utan ens grundläggande kunskap i svenska, eller hur man sätter samman en text. Mina kollegor frågar mig varje Måndag morgon när vi har ett möte ”What did she post this weekend?”…..Och jag säger ”Who”, för att det roar mig….
  ”That out of touch
  swedish airhead!”….Jag tittar in på den här bloggen ibland för att det är som att när man saktar ner när man kör förbi en bilolycka…Och jag är inte stolt över det.Men det är ju minst sagt roande. Inte olyckor, men den här bloggen. Svar nog?

 • Stajna
  31 december, 2012 at 07:23

  Men herregud… Jag är förskollärare och jobbar med små barn. Jag älskar mitt jobb men kan ärligt säga att det inte direkt bajsblöjorna som förgyller dagarna. MEN självklart byter jag blöjor och torkar snor på ett värdigt och respektfullt sätt eftersom det ingår i mina uppgifter, dock är det de andra uppgifterna (den pedagogiska verksamheten) som jag älskar och som gör att allt det andra är värt det.
  Man kan göra ett fantastiskt jobb med människor TROTS att man inte föredrar att torka bajs, spyr etc…..

 • Lisa
  31 december, 2012 at 07:25

  Tack Katrin för din info, jag förstår precis vad du menar. Hade tänkt att ge min make en resa till Hawaii nästa jul för han fyller 40 (Han har Magnum serien i huvudet!) men nu blir det nog Mexico eller Brasilien.

 • SweTex
  31 december, 2012 at 07:46

  Yup, i LA är ”klimatatet” ok.

 • Annie
  31 december, 2012 at 08:11

  Vill bara flika in att Hawaii är en Stat i USA sedan 53år tillbaka så vad menas med urbefolkningen v/s amerikaner ?
  Har jag missat något?

 • Håddu Jobbig
  31 december, 2012 at 08:16

  VAFAN?? Jamaica är great var där flera veckor o njöt på playan o av de goda ciggen som de är kända för superbra place!!!

 • Elisabeth
  31 december, 2012 at 08:32

  Du har byggt upp din egen bubbla som du vill framställa som ett jobb eler om det är ditt jobb så måste du jobba åt en mentalsjukhuset. Din arbetsgivare antigen fattar inte dina svar eller är lika sjuk som du. Att utvardera är inte samma sak som trycka ner, förlöjliga eller mobba. Så visa för dina chefer det du skriver om Katrin (som du på egen hand döpt till Latrin vilket betyder yoalett – så kanske du får befodran. Enligt dina måt så gör du fantastisk arbete oavsett om du jobbar i Dallas eler i Svedala.Vad du än gör så visar du gång på gån att du är bara en liten människa som behöver hävda sin plats på jorden. Alla dina försvarstal är lika mogna som dina frilagda kommentarer. Du är bara så dum, så patetisk att det blir underhållning av det … seriöst – du kan inte vara vuxen.

 • Cathrine
  31 december, 2012 at 09:01

  Det hör ju till Amerika och det är klart att förr eller senare förstörs den av allt skit som kommer utifrån tex fastlandets turister mm. De får sina utgifter via turisterna med och tycker det är jobbigt med alla turister som stökar och snuskar ner allt. Kolla bara indianernas liv hur det blivit….

 • Therese
  31 december, 2012 at 09:39

  Du trivs ingenstans ju. Vart du ön kommer gnäller du son en bebis och klagar på allt. Kryp in i en grotta med ditt LCHF patrask… Du kommer inte överrens med människor eftersom du är en stor jävla egotripp hela du!

  Det klart som fan man måste jobba för att ha mat på bordet! Inte alla föds med silversked i munnen! Jag jobbar i vården som undersköterska. Torkar bajs och rengör sår som ruttnar på människor. Ger mediciner och tvättar deras underliv mm. Jag gillar mitt jobb eftersom jag gillar människor men inte fan hade jag gått till jobbet på helger kvällar julafton nyår och utfört dessa sysslor om det inte var för att ha mat på bordet. Du är en jävla häxa Katrin! En dag faller ditt luftslott och då är det kanske du som jobbar för att få mat på bordet.

 • The Long Dong
  31 december, 2012 at 10:41

  Tjockis!

 • Sarah
  31 december, 2012 at 10:48

  Inte så i Asien. I thailand( ja vet alla verkar älska det) tyckte vi att det bara handlade om att dom ville ha våra pengar och inget annat. Det sken i genom så otroligt så fort du sa nej så blev dom genast otrevliga och vi fick tom ett finger på nattmarknaden när vi inte ville ha torkad fisk… så trevligare i Asien är inte min bild.Men smaken är som baken…

 • Linda
  31 december, 2012 at 13:08

  Jag har varit på Maui några gånger och mitt tips är att inte spendera all tid på er resort. Hyr en bil och bege er norrut, mycket mer geniunt och mysigare. Baby beach som ligger i Spreckesville (nära Paia) är perfekt för Ringo och Nova. Som en lagun där de kan bada utan strömmar och vågor… skulle ni vilja ha det dock så är det bara gå några meter så hamnar ni på Baldwin Beach… Titta ut över havet och ni ser med största sannolikhet valar med :-). Ha det så härligt!

 • S>L
  31 december, 2012 at 14:26

  Vad är det som får folk att fälla sådana kommentarer så fort de får vara anomyma? Tragiska människa.

 • Håddu Jobbig
  31 december, 2012 at 14:46

  BÄSTA PLACET ON EARTH E FAN RINKEBY, FINNS INGET SOM SLÅR DENNA PLATS ! 🙂 pUUUUUSSSS

 • Bettan
  31 december, 2012 at 15:09

  Dyrt ELLER vackert????

 • Mona H
  31 december, 2012 at 15:52

  Det är inte alltid det dyraste som är bäst. Varför inte titta lite bakom, åt sidan och varför inte runt omkring. Så kanske man hittar det man letar efter. Så kanske den efterlängtade resan blir precis som man önskat. Förväntningar är ett gissel. Kram

 • CMGA
  31 december, 2012 at 15:53

  Håller med dig Katrin… Var på Hawaii 2007, och bodde vid den tidpunkten i Asien… Hade det inte varit så att det var just västlighet vi var ute efter, då vi var sjukt trötta på Asien, hade vi varit grymt besvikna…

  Orkade inte ens räkna alla falska: You muuuuuuust be here on honeymoon!!!

 • Stina
  31 december, 2012 at 17:53

  Nu ar det sa att huvudbefolkningen pa Hawaii ar Samoans och dom ar kraftigt byggda genetiskt, samtidigt som dom ater fel kost. Dock inte vanlig american fast food som du antar. Du haver bara ur dig massa crap hela tiden utan ha kollat upp fakta.

  Sen kan jag tillagga att jag varit pa Hawaii 3 ganger och ska ivag min 4e gang om bara nagra dagar. Froken Katrin har inte utforskat Hawaii pa det satt man ska. Regel nummer 1, skit i poolen. Regel nummer 2 utforska on och allt den har att erbjuda! Ska du bara hanga pa ett trakigt resort sa kan du lika val ta till Turkiet…. Mahalo pa er

 • evvo
  31 december, 2012 at 21:07

  Elisabeth mfl..
  Ni verkar lika naiva som Katrin. Jag gillar mitt jobb men vissa saker som jag måste göra inom yrket älskar jag absolut inte! Jag älskar inte att torka bajs, skulle jag älska det…vad skulle du/ni då kalla mig?? Jag gör dessa saker med ett leende på läpparna men jag älskar inte det..Jag tvingas ta blodprov på små rädda barn…Jag älskar det inte..skulle jag älska det vad skulle du/ni då kalla mig..??
  Hur många exempel ska jag ta upp innan du/ni fattar? Verkar som om vissa har lite glapp uppe i hjärnkontoret…eller ingen utbildning?? Svårt för att förstå kanske? Och att säga att alla kan välja sitt egna liv är en stor överdrift…Vilket barn säger ” jag ska bli telefonförsäljare, lapplisa, städare när jag blir stor?
  Och nej jag är absolut inte lat, då hade jag inte haft det yrket jag har.. men inte för att det angår er, så har jag även en universitetsexamen (läst en massa år på universitetet ifall någon har svårt för att förstå..) men ”älskade” inte att vara ”boss” och bestämma över en massa andra människor som slickade röven på mig för att visa att dom ”älskade” sina arbetsuppgifter för att ev kunna klättra högre upp och göra en fin karriär..
  Evy Persson

 • anna
  31 december, 2012 at 22:52

  Nästan enda vettiga kommentaren här ju!
  Jag fattar ungefär vad Katrin menar med detta inlägg. När jag var på Kanarieöarna var de lokala tjejerna väldigt fräna mot mig och mina kompisar. Vi var nyktra och frågade bara om vägen någonstans. De kunde inte engelska och var jätteotrevliga (alltså tjejerna). Efteråt fattade vi att de knappast gillar alla fulla, villiga turistbrudar och eftersom de är beroende av turisterna så blir det hela ännu värre.
  Ja kanske inte värdens djupaste analys men ni fattar kanske vad jag menar…Man diggar inte att vara beroende helt enkelt: att vara köpt. Men man måste ju leva på ngt.

 • Mini
  1 januari, 2013 at 12:27

  Låtsas du eller är du dum i huvudet på riktigt?
  Hawaii är USA! (en av delstaterna)
  Det som du säger är som att säga att svenskarna har förstört svealand. Haha.. tack för dagens skratt.

 • annika
  1 januari, 2013 at 14:59

  Jag förstår dig absolut Evy. Jag älskar inte mitt jobb i butik och tycker att vissa kunder är extremt jobbiga, MEN det har många fördelar också som passar mig. Jag känner ingen som inte tittar på klockan under dagen och
  längtar tills man får gå hem. Det innebär ju inte att man gör sitt jobb dåligt. Sen får man ju försöka att inte himla med ögonen så kunderna ser förstås. Dessutom blir ju jobbet roligare om man försöker att se det positivt. Lättare sagt än gjort ibland dock. Men de flesta jag känner jobbar för att de måste och inte för att det är så himla kul!

 • annika
  1 januari, 2013 at 15:02

  Både i LA och Orlando är befolkningen jättetrevliga. Har aldrig märkt av något ”turisthat”. De är så serviceinriktade där och känns äkta. Rekommenderar verkligen ett besök där. Hur det är på Hawaii vet jag inte men det verkar ju inte så kul om man ska tro Katrin.

 • Anneli
  1 januari, 2013 at 17:33

  Samma här! Jag bodde 4 år på Hawai’i och de var de absolut bästa åren i mitt liv! Kan typ inte kolla på bilder därifrån utan att börja gråta och skulle hoppa på nästa plan dit om jag hade råd..
  Snyft.. Hawai’i är verkligen paradiset!!! Så otroligt vackert, så underbara människor och så perfekt klimat året runt. Helt sjukt att det finns folk som inte gillar det! Då måste ni verkligen ha fastnat i turistfällorna och betett er som överlägsna västerlänningar som inte kan visa någon som helst känsla för kultur. Tråkigt verkligen 🙁

 • Lisa
  3 januari, 2013 at 17:08

  Kolla in min fina LCHF-blogg! http://www.chewpakka.se <3

 • Eva
  10 januari, 2013 at 19:18

  Jag har bott i California i 40 ar och har varit till HI sakert 30 ggr. Blir otroligt forvanad over ditt ignoranta tankande till HIs turist industri. Ak t.ex till Kauai el den stora on som heter Hawaii, valdigt fina oar, med lugnare livsstil och dar finns ingen Prada osv, men massor med trevliga manniskor. Det var ocksa nan som namnde att du inte av princip betalar dricks. Hur skulle du kanna dig om din lon helt plotsligt gick ner 15-20%? Du borde skammas. Ta seden dit du kommer.Med din attityd sa borde du halla dig hemma i Sverige!

 • Sofia
  16 januari, 2013 at 02:53

  Bott på Oahu och Maui i flera år.

  Tråkigt att Katrin upplevde det som hon beskriver.
  Det finns så otroligt mycket att uppleva, göra och se på båda öarna. Och det finns inget som liknar Hawai’i.
  Till Hawai’i åker man för en upplevelse och ett minne för livet!

  Ni som nu funderar på att inte åka, tänk om!

  I alla Katrins inlägg på/från Hawai’i verkar alltid något handla om att shoppa…och då kan jag förstå hennes besvikelse, det stannar man till i L.A eller N.Y på hemvägen för.

  Och beter man sig som en snobbig vit europé som kommer in med ”attityd” och inte dricksar….ja, då blir man behandlad därefter.