Okategoriserade

Uppdrag granskning ikväll!

Så här går det när man ska vara mammaledig på riktigt, då bara går dagen och så har man inte gjort ett skit. Inte ens ett ynka blogginlägg har man lyckats åstadkomma.

Jag var på min livs första mammafrukost idag och det var skitkul!! Det var Solsidan fast på riktigt. Ja vet att många av er ”out there” anser mitt liv vara Solsidan och jag antar att det finns grader av allt men det här var Solsidan superplus. Då kan ni tänka er hur kul jag haft! ”Jag bestämde mig för Skinny ghost”, sa en tjej och genast visste alla att hon pratade om en grånyans av Ferrow&vaddetnuheter-färg. Hur kul?! De kallade tutten för baguetten. ”Hala fram baguetten gör jag inte på offentlig plats utan hemma”, ha ha ha…! De hade referenser som YogaJenny där man tog privatlektion i yoga. en hade stått på händer i veckan och det är tydligen jättebra för organen att åka ner på det sättet!

Idag skulle de gå på stan efter frullen men det gör de inte varje dag, nej nej oftast kollar de Housewifes of alla möjliga stater i USA ha ha ha.. Jag hade verkligen superkul på den här frukosten och tjejerna var urgulliga och superfestliga!

Sen har jag rekat lite träning och gym resten av dagen. Det har hänt sjukt mycket sen jag tränade sist. Lyxiga medlemsgym, plattor man kör styrka på, extreme fitness, army bootcamp. Mycket är hemligt. Att man måste känna nån som känner nån som kan fixa in en på träningsgrejen… Coolt.

Jag måste sluta för knodden ska rapas och sen ska jag på tjejmiddag. Men en VIKTIG SAK:

Ni måste kolla på Uppdrag granskning ikväll. Det handlar om förskolan och hur de inte lägger resurserna där de ska utan raffar åt sig pengarna för att investera och tjäna pengar. Hälsans förskola lägger 9 kronor per barn och dag och då ska det täcka frukost, lunch, mellis och frukt. Fattar ni hur sjukt?! På Ringos förskola lägger de 24 kronor bara på lunchen. Sen får frukt och mellis kosta utöver det. Frukten är kravmärkt och yoghurten är osötat, dvs naturell. Ett tips till er som läser min blogg och har barn. Fråga hur mycket de lägger på era barn på dagiset de går på.

Ciao!

You Might Also Like

 • ronja
  19 mars, 2014 at 17:21

  Typiskt privata förskolor. Det gäller att tjäna pengar!

 • betty
  19 mars, 2014 at 17:27

  Så går det när man röstar på alliansen!!!

 • Jenny
  19 mars, 2014 at 17:48

  Ja det är ju risken när man bedriver vinstdrivande verksamhet och barnens behov (eller vårdtagarnas eller elevernas om vi pratar sjukvård och skola) ska ställas mot ägarnas vinstintresse. Det är därför sådan verksamhet inte ska vara privat. Lika galet är det att ägarnas vinst ska finansieras med skattemedel. En valfråga det där….

 • emma
  19 mars, 2014 at 17:58

  Håller fullständigt med!

 • amy
  19 mars, 2014 at 18:35

  Östermalmsfruar eller……

 • Hyrestanten
  19 mars, 2014 at 19:44

  I min värld är det nåt helt annat som halas fram om det kallas baugette 😉

 • Mysan
  19 mars, 2014 at 19:51

  Så blir det om man röstar blått.. Alla hemska artiklar om barn och gamla som far illa är ett resultat av den stora privatiseringsvågen som nuvarande regeringen har gjort. Det finns inget annat land i världen som har sålt ut och privatiserat välfärden så snabbt som Sverige har, och som alla vet så blir det girigheten som styr när omsorgen ska drivas av vinstdrivande företag. TÄNK efter alla noga nu till nästa val innan Sverige hinner kollapsa totalt, glöm inte att Sverige brukade vara ett föregångsland för välfärd, ett land som andra länder hade som förebild och lärde sig av för att förbättra sina egna sjukvård-och skolsystem. Så är det inte längre…riktigt riktigt sorgligt är var det är. Och de som inte kan göra den kopplingen av sönderfallet av vår välfärd till den nuvarande regeringen behöver ta sig en realitycheck. Det har skett en allmän fördumning i samhället, folk är så jäkla upptagna med att följa alla hjärndöda program som tex Hemmafruprogram, Lets dance, Gladiatorerna you name it. För att inte tala om allsköns appar och spel på sina mobiler, ipads, alla filmer och serier som slaviskt följs så de märker inte vad som håller på att hända, förrän det plötsligt en dag börjar poppa upp just såna här artiklar om grav misskötsel på förskola, sjukvård och liknande och då sätter man sin latte i halsen och fattar ingenting, Ujj ujj så hemskt…….är det något som rör en själv som t.ex barnomsorg då känns det helt plötsligt nära och lite obehagligt. För att sedan snabbt återgå till sina falskt trygga lattetillvaro där det är viktigare att diskutera vilken färg man ska ha på nya mattan, vilket land man ska åka på långsemester över jul till, mode, skönhetsingrepp och andra ”viktiga” ting…

 • Tommy
  19 mars, 2014 at 19:51

  Ett tips till tjejmiddagar m.m. http://slaventommy.blogspot.com

 • Mysan
  19 mars, 2014 at 19:55

  E

 • Fransan
  19 mars, 2014 at 19:59

  Fast oavsett om barnet går kommunalt eller privat så är barnpengen ungefär densamma. Dvs fristående förskolor finansieras av bidrag från kommunen – idetta fall Stockholm stad. Då förskolors i princip enda intäkt är barnpengen så har förskolor med lika antal barn lika mycket pengar att röra sig med. Om Katrins förskola lägger 24:- på lunch innebär det förmodligen något av följande: större barngrupper, lägre löner, färre personal/barn, mindre utgifter för pedagogiskt material eller möjligtvis lägre hyror. Allt utom lägre hyror går ut över barnen… Så 24:- per lunch och barn verkar inte vara en bra prioritering det heller då det sker på bekostnad av annat… Men det fristående förskolor generellt är bra på är att fördela pengar i områden somföräldrar tycker är viktigt men som inte nödvändigtvis gynnar barnen. Sedan håller jag med om att förskolan uppdrag granskning har med har gjort totalt fel såklart och det är katastrof att barnen inte får vettig mat!

 • Cornelia - Stil & Mamma-blogg
  19 mars, 2014 at 20:14

  Haha nej usch, jag hade gärna inte hängt med några Solsidan-mammor. ”Duttidutt åh vad gullig du ääääär!” Nej fy. 😉

  http://Cutelittlethings.se – Stil & Mamma-blogg

 • Dalle
  19 mars, 2014 at 20:22

  Ja friskolor och kommunala förskolor har samma peng, skillnaden är att kommunala måste använda hela pengen – de privatägda förskolorna ska (för att deras ägare ska få sin utdelning) gå med vinst: de tar alltså av pengen till vinst, och använder följdaktligen mindre pengar/barn.

 • amy
  19 mars, 2014 at 20:37

  Ja absolut är det så i fallet med förskolan som gäller på uppdrag granskning. Jag tänkte mer på hur Katrins förskola kan lägga 24:- på enbart lunch då i kommunen man räknar med att en dag på förskolan (grannkommun till Sthlm) lägger ca 19:- per dag och det är helt rimligt och bra mat med hög procentuell del ekologiska livsmedel…

 • brandmannen
  19 mars, 2014 at 20:38

  Varför vägrar du att följa lagen????

 • Nea
  19 mars, 2014 at 21:00

  Fy fan vad många sossen det finns här

 • kalle
  19 mars, 2014 at 21:21

  Vad är sossen för något?

 • sandra
  19 mars, 2014 at 21:32

  Hade ”sossen” suttit i regering hade nog din kurs i svenska for invandrare betalat av sig battre..

 • Anna
  19 mars, 2014 at 21:53

  Alla friskolor måste inte alls gå med vinst!

 • Emma
  19 mars, 2014 at 22:05

  😀

 • Maria
  19 mars, 2014 at 22:25

  Ville bara påpeka att alla privata/enskilda förskolor drivs inte som aktiebolag. Vår fsk drivs av en ekonomisk förening och då är förutsättningarna helt annorlunda. Vi plockar inte ut några vinster, ev. vinst går tillbaka in i nästa års räkning.

 • För h-e!
  20 mars, 2014 at 03:24

  DET ÄR INGEN SOM TYCKER STT DITT LIV ÄR SOM SOLSIDAN.

  DET ÄR DU SOM ÄR PATETISKT IMPONERAD AV MICKAN OCH SER HENNE SOM EN FÖREBILD SOM EN DUM LITEN UNGE.

  DU VILL VARA SOM MICKAN – BLANDA INTE IN OSS I DET HÄR.

  DIN HÖGSTA ÖNSKAN ÄR ATT DINA LÄSARE SKA LURAS TILL ATT SE DIG SOM MICKAN – MEN INGEN LURAS!

 • johanna
  20 mars, 2014 at 05:54

  blir förfärad över hur många föräldrar som bara tar det alternativet på förskola de blir erbjudna. Utan att kolla upp saker som t ex det du tar upp här Katrin. Har erfarenhet av både kommunal, föräldrakooperativ och waldorfförskola. Kan ju lätt säga att jag inte skulle välja kommunal igen… Bästa var kanske kooperativet där man själv kunde påverka och bestämma. Har nu waldorf och är oerhört nöjd med det. Angånede maten är det ekologisk kravmärkt mat. I de flesta fall vegetarisk, men i de fall det är ött är det närproducerat kött. Sånt är viktigt för mig. Folk kan sjuka pengar på en barnvagn t ex för att sedan bara välja första bästa dagis utan att ifrågasätta nåt :-O Konstigt!!!

 • johanna
  20 mars, 2014 at 05:57

  det är ju oerhört skev bild du har av privata alternativ. Det finns stiftelser (där går all vinst tillbaka till verksamhet) ekonomiska föreningar som i t ex kooperativ. Där får man inte heller ha en stor vinst utan pengarna ska investeras tillbaka i förskolan. Läs på lite innan du skriver va

 • kerstin
  20 mars, 2014 at 06:19

  Alla kommunala förskolor i Stockholm ska ha en budget att följa den kan variera från olika stadsdelar tyvärr men alla förskolor ska följa livsmedelsverkets råd. När det gäller följa livsverkets råd så gäller det alla förskolor i landet. Det ska vara noll socker och ekologiska produkter till minst 20 % och lättmjölk och naturell yoghurt eller fil. Budgeten på förskolan kan ni fråga stadsdelsnämnden om eller köksan om inte maten kommer från en närliggande skola.

 • kerstin
  20 mars, 2014 at 06:34

  Word!

 • Jenny
  20 mars, 2014 at 06:49

  Jag äg väldigt nöjd med mitt kommunala dagis i Stockholm! Fantastisk personal, bra pedagogisk verksamhet, generöst med bra mat och mellanmål (stjärna till kocken där), ordning och reda och de förmedlar bra värderingar till barnen. Är störtnöjd!

 • britt
  20 mars, 2014 at 07:29

  Ja det visar vilken YTLIG MÄNNISKA Katrin är!!!

 • moderat?
  20 mars, 2014 at 10:13

  Katrin du har kämpat för alliansen ,tack så mycket.

 • seriously
  20 mars, 2014 at 10:18

  WHO THE F*** IS Nea?

 • seriously
  20 mars, 2014 at 10:34

  word

 • Madeleine
  20 mars, 2014 at 10:48

  Really? Hört talas om mobiler som rättstavar automatiskt? Nej, den lilla svensken drar sej aldrig för att dra rassekortet.. Herregud.

 • Sofia
  20 mars, 2014 at 11:06

  Vi har vår dotter på privat förskola. Där lägger de pengar på småbarngrupper och bra mat (ekologisk och närproducerad). Hittade inte en enda kommunal som hade så bra mat eller en barngrupp med max 5 barn!!

 • Anna
  20 mars, 2014 at 12:30

  Just det! Dessutom ska Katrin och alla andra veta att privata vårdgivare sparar in på befogade (dyra) blodprover etc i rent eget vinstintresse. Hur var det nu då?! Jag och alla andra ”sossar” som var så duuumma i huuuvudet när vi varnade för detta….. Vad var det jag sa….

 • Pirjo
  20 mars, 2014 at 12:48

  DN 20 Mars 2014
  sign Jonas Bohman=Lisa Miskovsky

 • Eva
  20 mars, 2014 at 13:38

  Har bara positiv erfarenhet av privat verksamhet. Det kommer alltid finnas folk som utnyttjar systemet hur man än vänder och vrider på det. Det är ju upp till en ansvarsfull förälder att hitta den verksamhet som passar sitt eget barn bäst. Vi har haft våra tre barn på ett privat dagis i sammanlagt 10 år och då har de haft samma goa personal precis hela tiden. Hur ofta är det så på ett kommunalt dagis? Dessutom gör de allt för att barnen ska ha det så bra som möjligt eftersom de helt enkelt tycker om barn:-). Vore skit om man tar bort det privata alternativet!!!!

 • room
  20 mars, 2014 at 21:00

  En barngrupp på max 5 barn??? Var bor du???

 • room
  20 mars, 2014 at 21:14

  Blir mest full i skratt åt folk som ”för h-e!” Först o främst att skriva med stora bokstäver..??? Varför? Förstår du att Solsidan är humor? Förstår du att om man säger att om man vill leva som i Solsidan så är det ironi?

 • filli
  20 mars, 2014 at 21:15

  Hört talas om humor?

 • room
  20 mars, 2014 at 21:17

  B

 • För h-e!
  20 mars, 2014 at 23:44

  Amen alltså Room, du skämtar!! Det här är andra stället jag sett dig kommentera under loppet av typ två minuter där du sitter och ifrågasätter om folk vet vad som menas med ironi!
  Jag tror det är mycket ovanligt att man INTE vet vad det väldigt enkla ordet betyder, så du kan nog lugnt lägga ner din undersökning. Allvarligt.

  Och nej, Katrin är INTE ironisk. Hon är så jävla kåt på MICKAN, Mickans livsstil och Mickans attityd att man rodnar. Nej, det verkar inte klokt, men tyvärr är det sant.

  Något ord du vill att jag förklarar?

 • Tord
  21 mars, 2014 at 08:27

  Vi har privat dagmamma och är fantastiskt nöjda, där serveras inga halvfabrikat eller lättprodukter som jag är emot. Hon serverar ekologiska produkter till barnen och har tillgång till viltkött, de får äta både två och tre portioner till lunch om de vill

  För övrigt så är det inte några lagar som kommer från livsmedelsverket utan just rekommendationer som man kan välja att följa, eller så använder man sitt eget sunda förnuft (vilket iofs alla inte har)

  Som någon skrev ovan så är inte allt privat av ondo, men det finns tyvärr alltid vissa som utnyttjar systemet. Hur man nu kan göra det är det drabbar oskyldiga barn övergår mitt förstånd…..

 • Anna
  21 mars, 2014 at 10:48

  Fast egentligen vet du nog inte så mycket som du tror. Räkna med att människans girighet väcks när hon ser att det går att göra vinst…. Det ska inte finnas vinstintresse (som med automatik följer med privat verksamhet) inom vård och omsorg. Punkt.

 • johanna
  21 mars, 2014 at 12:04

  har också barngrupp på 5 barn, bor strax utanför Göteborg. Waldorfförskola. Likadant på föräldrakooperativet vi hade förut. De stora barnen är 9 st i sin klass (7 och 14 år)

 • Camilla
  21 mars, 2014 at 22:10

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • agnes
  21 mars, 2014 at 23:13

  Ge dig

 • Rut
  22 mars, 2014 at 12:46

  När det går att ta ut vinst/sätta sin egen lön, så är det ganska självklart att folk roffar åt sig så mycket pengar de bara kan, nej, lägg ner de privata verksamheterna inom förskola/skola vård och omsorg.