Okategoriserade

Uppdatera

Jag blir helt matt när jag tänker på hur enorma skillnader det är på folk och folk och på utveckling och utveckling och då i samma land. Att det är skillnad i länder är jag helt med på men hur det kan vara så att vissa områden och grupper i Sverige kan vara så high tec och så otroligt långt fram i utvecklingen och i vissa områden är det som att åren stått still i tjugo år det har jag så svårt att förstå. Vad är det som gör att människor i vissa områden och åldersgrupper inte har något intresse alls av att hänga med och att känna sig levande utan föredrar att stå där och stampa och sura och beklaga sig över ”dagens” hit och ”dagens” dit. Det är så jävla tröttsamt och det som är krävande är det för oss att anpassa oss efter alla bakåtsträvare som bara är bångstyriga och dumma i huvudet.

Jag var hos doktorn för att reda ut det här med kortisonsprayen som jag använt, ni vet?! Jag hade glömt mitt högkostnadskort eller vad det heter så jag sa just det till henne i kassan ”Jag har inte med mig den där lilla lappen”. Hon bad mig att ringa in när jag kom hem för att ange det nummer som står på den lilla lappen. Efter mitt besök gick jag till jobbet och sen glömde jag naturligtvis bort att ringa in med numret.

Dagen efter, dvs igår, ringde hon. ”Du ringde inte in med ditt nummer”, sa hon. ”Nä det glömde jag och nu är jag på landet så jag har inte den där lilla lappen här, men kan du inte se i ditt datorsystem vad jag har för nummer?”, undrade jag. Det kunde hon inte utan allt hänger på att alla har med sig sin lilla lapp att visa upp som bevis för att man har ett högkostnadskort. ”Men det är det sjukaste jag hört, menar du att ni inte dokumenterar varje gång som jag besöker min husläkare och skriver upp vad som är fel på mig?” ”Mnjeä eller jo eller nej eller alltså du går ju mest till Dr Stein och han har ett eget system och…” ”Jag går inte alls mest till Dr Stein jag har varit hos honom två gånger i hela mitt liv och hans rapport borde väl rimligtvis föras in i min journal den med?” ”Vi har inget sånt system här”. ”Okej då säger vi att jag har tappat bort den lilla lappen vad gör vi då?”, undrar jag. ”Då har du en till lapp”. ”Va?” ”Du har en lapp i plånboken och en hemma” HA HA HA HA Hör ni? Det är så kul så att jag inte vet vad jag ska säga. Sköterskan på telefon berättar för mig att jag har en lapp i min plånbok (jag äger ingen plånbok) och en hemma (jag har inget ställe där jag kan ha den hemma för jag är allergisk mot papper). Det som faktiskt är korrekt och som hon tydligen inte kan ”känna” sig till är att jag har en lapp i min innerficka på min Tenson-jacka och det är där den ligger och bara där.  Men jäääääävligt kul hur hon kan vara så inrutad att hon med en sån övertygelse meddelar mig att jag minsann har ett kort i min plånbok och en hemma. Jag kan fortfarande skratta högt åt det.

Men nu ger jag upp. Jag orkar inte dividera mer med henne så jag ber henne att skicka en faktura. Innan jag lägger på så ställer jag en sista fråga och den är värd att nämna då svaret på den är om möjligt ännu mer lustigt än det förra. Jag undrar vad de gör på Sibyllekliniken när en av deras patienter tappar bort båda sina kort för det måste väl ske? Ibland i alla fall. När någon tappar bort sin plånbok eller blir bestulen och inte kan hitta det andra kortet hemma? Ha ha ha… ”Då får vi gå igenom alla kort som vi har här för att leta reda på just den kopian och det är ett ganska så omfattande jobb som du kanske kan ana”. Det är sant, det här är svaret jag får. Som när man lämnade tillbaka en bok på biblan på 80-talet då bibliotekarien bläddrade och bläddrade tills hon fick skavsår på fingertopparna för att markera alla böcker som lämnades tillbaka dagligen. Så sitter dem på Sibyllekliniken och letar när någon inte har med sig sitt högkostnadskort – fan till och med NK kör digitalt nu och inte ens där behöver man ha med sitt kort för att få poängen. Apoteket for God sake! De mest konservativa institutionerna har klarat det – Kom igen nu Sibyllekliniken häng med lite grann och uppdatera!

You Might Also Like

 • Anna-Lena
  3 juli, 2013 at 10:10

  Det är inte bara Sibyllekliniken som har detta system, det är hela landet. Funkar lika på alla sjukhus i alla landsting!!! Jobbar som läkarsekreterare och är lika chockad jag med varje gång man sitter i en reception. Säger som du att man inte kan köra på samma sätt som Apoteket, det förstår jag inte.

 • Anna
  3 juli, 2013 at 10:12

  Jag jobbar på en vct och när man har ett ”frikort” så registrerar vi alltid det i kassa datorn när vi gör kortet. Låter som dom är lite slappa..

 • anonym
  3 juli, 2013 at 10:28

  Varför flyttar du inte utomlands, så blir allting bra. Sedan finns det faktiskt sjukdomar som gör att folk mår dåligt. Kanske har de svårt sjuka nära och kära. Men sånt förstår ju inte du. Du har ju inte några känslor i kroppen. För du tror ju att du är bäst i hela världen, och alltid har rätt!

 • Carrrie
  3 juli, 2013 at 10:34

  Saknar gulliga bilder på söte Ringo!

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 10:47

  HAHAHA!!! Har just precis bestämt mig för att stanna i mitt fosterland. Så mycket idioti som måste bekämpas.

 • B
  3 juli, 2013 at 10:52

  Väldigt märkligt det du varit med om.. Jag bor i en liten stad och på min vårdcentral räcker det att jag visar leg så säger de ”ja vi ser i datorn att du har frikort, så det behöver du ej visa.”

  Och det hon sa om att man har ”2 kort”, det stämmer inte. Man ombedes att spara den långa pappers-grejen där alla stämplarna är uti (upp till högkostnads-Summan). DET kan man visa så får man ett nytt plastkort.

  Ta hand om dig!

 • sandra
  3 juli, 2013 at 11:03

  Du nu släpper vi det där tror jag.. vi är ca 4 inlägg från det där nu.

 • Suss i Karlskoga
  3 juli, 2013 at 11:06

  Mannen sköter barn/hem medans frugan är i Stockholm för att jobba. Bakom ryggen på sin
  make stalkar hon killar (J/M) som inte vill ha henne och eller ens vill veta av henne. Killar som
  hon inte ens vill ha på riktigt. Bara vill utnyttja dem för deras jobb som kan hjälpa hennes
  musikkarriär…

 • Carrrie
  3 juli, 2013 at 11:12

  Skäll inte på personalen. De måste jobba för sitt uppehälle, de stackarna. Själv behöver jag inte jobba, då jag ärvt en förfärligt massa pengar. Ja bara på dem Katrin, de late jävlarna.

 • anonym
  3 juli, 2013 at 11:17

  Och vem är du till att bestämmma det?

 • anonym
  3 juli, 2013 at 11:22

  Oh Gode Gud, det blev ett m för mycket!

 • KK
  3 juli, 2013 at 11:40

  Man kan ju se det så här: att gå till doktorn för 300 spänn är väldigt billigt.

 • annayellowbanana
  3 juli, 2013 at 11:50

  Helt jävla sjukt. Hoppas rätt person läser detta och fixar problemet. Detta får ju fan inte förekomma år 2013!

 • Ingrid
  3 juli, 2013 at 11:56

  Ta en bild av ditt kort med telefonen, den har du väl alltid med dig!

 • anonym
  3 juli, 2013 at 11:58

  Då får ni skriva till regeringen. Det är de som besämt detta. De blåe.
  Rösta rött!

 • sam
  3 juli, 2013 at 12:09

  hörredu! ska man behöva flytta utomlands för att saker o ting ska gå smidigt här i livet? tror knappast det va! Du kan inte ha mycket i ditt hjärnkontor eller så är du enbart förbannat bitter och avundsjuk! nära o kära som är svårt sjuka?? vad fasen har det med saken att göra. herregud när ska man sluta förvånas över människor…

 • Anki
  3 juli, 2013 at 12:12

  Nej, där har du väldigt fel.

 • sam
  3 juli, 2013 at 12:13

  herregud när ska man sluta förvånas?? vilka puckon! svårt att lägga in det i datorn… btw, min mor är medlem i en LCHF grupp på facebook, där va en kvinna rasande för du hade tydligen snott hennes lchf recept på bullar/lussekatter eller vad fan de va! HAHA! sen när blev ett recept personlig och ens egna? tror alla recept är påkommet av flera personer. Ha en bra dag Katrin! 🙂

 • anonym
  3 juli, 2013 at 12:16

  Katrin tycker ju att vissa grupper i samhället är dumma i huvudet. Det finns kanske någon anledning till deras beteende! Men så långt tänker inte Katrin.

 • Tess i Älvdalen
  3 juli, 2013 at 12:18

  Så här tycker hennes make om henne som fru:
  ”Hon är en väldigt glad person med mycket energi. Hon är rolig att umgås med, hon har alltid någonting att berätta och kan nästan alltid relatera till saker som de flesta känner igen. Vi tränar, myser och umgås. Och så gillar jag förstås hennes musik.

 • Tess i Älvdalen
  3 juli, 2013 at 12:20

  oj visst fel:
  Så här tycker hennes make om henne som fru:
  ”Hon är väldigt positiv och impulsiv, väldigt driven, född projekt­ledare. Ibland gör hon helt ogenomtänkta köp, det är lite ­irriterande. Men hon är en fantastisk fru och en väldigt hängiven mamma.”

 • Marta
  3 juli, 2013 at 12:22

  Jag går på vårdcentralen, där registreras det i datorn. Låter oerhört gammalmodigt att man ska ha med sig ”kortet” !!

 • Bruden
  3 juli, 2013 at 12:23

  Kör hårt bruden gillar dig skarpt. Skit i vad andra säger. Du kör ditt eget rejs och det har du full rätt att göra. Är man så korkad att man beter sig som den bruden då får man också ta konsekvenserna med

 • Louise
  3 juli, 2013 at 12:29

  Så hon spelar rollen att allt är tippen toppen mot sin make och så fort han vänder ryggen till, vill hon ha andra killar.

  Tror inte att hon slutar att stalka j&m, för man vill ha det man inte kan få

 • Louise
  3 juli, 2013 at 12:30

  med tanke på deras jobbstatus lockar dessa killar än mer. Hoppas verkligen att de fattar att hon bara tänker UTNYTTJA dem. I mina ögon har hon aldrig varit en klassisk skönhet. Hon ser helt okej ut men K ser bättre ut än …

 • Louise
  3 juli, 2013 at 12:35

  K är så söt och ser så genuint trevlig ut.

  … ser bara illslug ut, särskilt hennes sliskiga leende…

 • Mathilda
  3 juli, 2013 at 12:47

  Eftersom det uppenbarligen inte fungerar likadant med frikorten på alla vårdcentraler/ kliniker så är det ju lika uppenbart att det inte är regeringen som bestämt att det ska vara så på sibyllekliniken.

 • My
  3 juli, 2013 at 12:51

  Stackars Katrin som blir så fruktansvärt orättvist behandlad av alla människor i detta lilla skitland som hennes föräldrar tvingade henne att flytta till.

 • tjeckien
  3 juli, 2013 at 13:00

  Tjeckien skulle vara bättre?

 • Angelica Fjellman
  3 juli, 2013 at 13:20

  Ville bara säga att Blondinbella bara gått upp 3.5 kg! Hon äter inte LCHF! Hihi. Det beror inte på vilken mat man äter. Det beror på Vad o hyr mycket man äter. Självklart!

 • anonym
  3 juli, 2013 at 13:20

  Till Polen, där kanske hon blir behandlad som den ”drottning” hon tror att hon är. Där kan hon trycka ner sina undersåtar.

 • anonym
  3 juli, 2013 at 13:28

  Katrin ljuger så klart ihop hela storyn, bara för att få läsare.

 • Mia
  3 juli, 2013 at 14:08

  Väldigt fel har du anna-lena. I Jönköping har vi ett journalsystem som heter cosmic och som alla i hela länet har och där lägger man in frikortsnumret direkt och sen när patienten nästa gång går till sjukvården finns det redan klart i kassadelen så man behöver inte ens ha med sin lilla lapp. Innan vi hade detta datorsystem hade vi under många år något som heter frikortsregistret som ligger under vårt intranät o där la vi in alla frikort vi utfärdade o på akuten kollade man alltid med det registret innan man skickade faktura till en patient som kom med ambulans tex. Skitbra o skitsmidigt. Sitta o letar lappar låter hedenhös o helt galet om du frågar mig. Ta du upp detta i ditt landsting så ni får lite bättre o smidigare system för båda parter.

 • Bu
  3 juli, 2013 at 14:12

  Precis. Det systemet kör jag med allt. Pojkvän verkar tycka att jag är OTROLIGT organiserad pga detta. Häromdagen avinstallerades av någon anledning modemet hemma och man var tvungen att skriva in en kod som satt på en liten lapp man fick när man köpte det. Pojkvännen var på väg ut genom dörren för att köpa ett nytt modem (han är sån!!) då han menade att sannolikheten att han skulle hitta den här lilla lappen var ett grymt skämt och skulle han tjafsa med ”modemfolket” om en ny kod skulle det ta flera dagar..
  Ca 60 sek senare var modemet igång igen då jag så klart fotat lappen vid förra installationen!
  Pojkvän OTROLIGT imponerad..

 • Martina
  3 juli, 2013 at 14:26

  Är det inte Blondinbella som spyr konstant och mår illa av all mat hon försöker äta?

  Har inget till övers för LCHF, menar bara att BBs vikt säkert kan vara relaterat till det jag just nämnde.

 • Cat
  3 juli, 2013 at 14:28

  Katrin du får väldigt gärna bosätta dig i ett annat land, finns säkert en hel del läsare här som hjälper dig skramla ihop till flyttkostnaden. 🙂

 • Linda
  3 juli, 2013 at 14:48

  Här i Gävle behöver man inte ens visa kortet, de ligger i datorn. Så varje gång jag är hos min hälsocentral så ser dom att dom inte ska skicka någon faktura…

 • Lenita
  3 juli, 2013 at 15:02

  Hur svårt kan det vara att ta med frikortet när man går till läkaren? Uppenbarligen kunde du ta med dig häftet när du samlade stämplar till frikort.

  Att allt måste vara så katastrofalt, så fort du gör fel skyller du på andra. Skärpning – du är inte den enda på denna jord, lär dig respektera andra människor och deras arbete.

 • bara jag
  3 juli, 2013 at 15:36

  na har du nog tagit lite i… tror inte ett ögonblick att Katrin skulle sno recept från någon annan men hade du chansen att skriva det. Du eller den personen som påstår det – LJUGER!

 • Annelie
  3 juli, 2013 at 15:49

  Men nu far du val ge dig!!!!

 • Louise
  3 juli, 2013 at 15:50

  Hela Sverige är på god väg att bli efterblivet. Alliansen med Reinfeldt får hela Sverige att förfalla och bli som 80-talets öststater…. Säger väl allt om folket när de väljer om en man som Reinfeldt…. Idioter.

 • Cat
  3 juli, 2013 at 15:52

  Högkostnadskort och frikort är inte samma sak. Det är i högkostnadskortet/häftet man samlar på sig stämplar eller kvitton för att komma upp till fribeloppsnivån och då få ett frikort.

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 16:00

  Oj nu är jag full 😛 igen 😛 tjofadderittan!!

 • Susd
  3 juli, 2013 at 16:00

  Men vadå man registrerar ju frikortet på en sida hos landstinget. Frikortsnumret ska finnas inlagt i patientuppgifterna. Så funkar det i VG regionen iaf…

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 16:01

  Det skålar vi för ! Fan va gött du har det, själv knogar jag på ett skitjobb men köper trisslotter när lönen kommer, hoppas på storvinst varje gång….

 • Elle
  3 juli, 2013 at 16:21

  FEL!

  Jag jobbar inom landstinget och det står i systemet i din region om du har högkostnadsskydd.
  Jag jobbar inom västra götlanadsregionen som är en stor region och det står i systemet.

 • anonym
  3 juli, 2013 at 16:35

  Fattar ni inte att Katrin bara hittar på för att få läsare.
  Hon är så uträknande.

 • Linn
  3 juli, 2013 at 16:40

  Man får alltid lite ont i magen när man läser denna blogg. Många påhopp på saker och ting från fröken Katrin. Men värre är alla märkliga människor som kommenterar. Blir lite mörkrädd och undrar hur det egentligen står till med Sveriges befolkning? Många bittra människor. Men å andra sidan,har man Katrins åsikter och raka stil så drar man ju inte direkt till sig Sveriges intellektuella elit eller ödmjuka människor,så med det sagt: tack för mig! Adjöken.

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 16:50

  Skål på digdinjävul! :D.

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 16:56

  Digdinjävul hick nu kommer felstavelserna som ett brev på posten hahahahaha 😛 Skååål 🙂 Carrie är bäst ingen protest!:P

 • Carrrie
  3 juli, 2013 at 17:06

  SKÅL Carrie!!!

 • Carrie
  3 juli, 2013 at 17:30

  Skål Carrie! Håller tummarnaför en brskvinstt, till digi kväll.Kkramis gumman 😀

 • Sara
  3 juli, 2013 at 17:48

  Ser dagligen fram mot Katrins härliga inlägg! Älskar att läsa hennes blogg. Men höjdpunkten är ändå att klicka sig in på kommentarerna å förundras, skratta och chockerad över hur många bajsnödiga dum huvuden det faktiskt finns ute i vårt samhälle !
  Ni som inte har något smart att säga kan väl bara hålla sig från att skriva ? Ni uppfattas så korkade.
  Heja Katrin

 • .
  3 juli, 2013 at 17:56

  Absolut mest korkad här uppfattas du.
  Ps. Det heter ”dumhuvuden” såvida du inte har för avsikt att skriva ”dumma huvuden”?
  Heja heja!

 • Åsa
  3 juli, 2013 at 18:17

  Nä men Katrin du har ju pengar och behöver inte ha nämnvärd koll på det där. En solo mamma i Farsta med 3 barn lovar jag vet vart hon har den lilla lappen….ibland är du bara för mycket.

 • lisa
  3 juli, 2013 at 18:31

  hej lisa

 • Doris
  3 juli, 2013 at 19:00

  Varför det? Gå tillbaks i din dvala.

 • Doris
  3 juli, 2013 at 19:05

  Idiot………..

 • Lina
  3 juli, 2013 at 20:15

  Men ni pratar ju om frikort. Det här handlar om högkostnadsskydd.

  Ett häfte där man (om man vill) samlar stämplar inför ett ev. frikort. Man kan ha flera häften och sedan föra samman dem om man vill. Eller visa upp gamla kvitton i efterhand.

 • Py
  3 juli, 2013 at 22:41

  Hahahaha, ja titta vem hon har dragit till sig..hihihihi
  Och du får ”alltid” lite ont i magen så det är ju inte första gången du tittar in här
  Du kan ju inte vara så frisk som med flit får ont i magen, bara för att du måste titta in här…

 • Månen
  3 juli, 2013 at 22:44

  ”Vart” hon har den lilla lappen.. inte kan hon använda rätt ord i alla fall.

 • Camilla
  3 juli, 2013 at 23:42

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Hehe
  3 juli, 2013 at 23:50

  Det är så jävla kul för det här sidan är verkligen de lågutbildades nangijala – här är det enda stället folk pekar finger och stoltserar över att se kan stava till ord som ”var”! Jag trodde trådarna på Aftonbladet var rätt låga, men de ter sig som interndebatter på CERN eller NASA i jämförelse med här.
  Men ok – MÅNEN: ajajaj…det skulle nog varit stor bokstav på I:et där i ”inte”. Annars skulle du lagt till en punkt före och slopat mellanslaget.
  Och Månen – finns det en enda mening som Katrin skrivit på den här bloggen som inte innehåller åtminstone ETT fel? Tycker du kan börja med att rätta henne då.
  Bra, då har du att göra resten av sommaren. 🙂

 • Rogbert
  4 juli, 2013 at 00:44

  ”se kan stava till” skulle vara ”de kan stava till”, eller hur?

 • Hyrestanten
  4 juli, 2013 at 00:58

  Det stämmer inte!
  Jag har bott i Kiruna och i deras system kunde de se hur många läkarbesök jag gjort och när jag uppnått frikort. Nu bor jag i Umeå och det fungerar lika bra här.

 • Hehe
  4 juli, 2013 at 02:13

  Det var duktigt av dig, Rogbert, att notera att jag råkat trycka på S istället för D när jag skulle skriva DE. Det applåderar vi för. Försök i fortsättningen lägga på minnet att en mening börjar med versal bokstav.

 • Rogbert
  4 juli, 2013 at 03:56

  Inte när man kommenterar en text, eller ett redan skrivet inlägg eller vad det nu är. Man refererar till sagda text. Google it. För övrigt menade du väl ”jag” och inte ”vi”, eller blandar du ihop pluralis och singularis?

 • Sara
  4 juli, 2013 at 07:34

  Ha ha ha, herregud. Det är PRECIS människor som dig jag menar.
  Skaffa dig ett liv vännen!

 • Sara
  4 juli, 2013 at 07:39

  Men. Vad är det för fel på dig? Sitter du, seriöst, och kollar igenom alla kommentarer för att se om du kan hitta stavfel ?
  Har du inget jobb eller annat att göra ?
  Man blir orolig för mänskligheten!

 • Rosa
  4 juli, 2013 at 13:20

  Tror tyvärr att hon ljuger. Jag går själv på sibyllan och har aldrig varit med om detta, och ja jag har frikort. Du kanske inte är listat Katrin??

 • Mia
  4 juli, 2013 at 14:32

  Nej!!! Du har väl inget nummer på högkostnadsskyddet eller? Hon fick ju en faktura trots att hon har ett frikort o skulle ringa in o meddela numret på detta. Läs en gång till så förstår du. Man får ett frikort som man ska ha i sin plånbok typ o sen får du tillbaka ditt högkostnadsskydd där nummer på frikort, hur länge det gäller etc skrivs in o meningen att man ska ha denna hemma ifall frikortet kommer bort. Men har man system där man för in det direkt behövs inte detta mer än om du söker i något annat landsting än där frikortet är utfärdat.

 • Robert
  4 juli, 2013 at 15:53

  Sara jag har bestämt mig för och se till att det hålls en viss klass här på hur man skriver och det tänker jag fortsätta med. Jag använder mig av SAOL (svenska akademins ordlista om du inte visste) när jag rättar så det ska inte finnas några tvivel.

 • Camilla
  4 juli, 2013 at 16:09

  Den som vill får jättegärna klicka på denna länk! Det tar bara någon sekund, och det innebär en röst för mig i en tävling jag är med i och jag skulle verkligen uppskatta det! http://bodystore.bloggportalen.se/vote?contestant_id=1

 • Sara
  4 juli, 2013 at 17:21

  Lär dig stava ditt eget namn först och främst då, Rogbert !

 • Tungt
  4 juli, 2013 at 20:57

  Förstår att det måste ha svidit i plånboken att behöva ta fakturan… Jag menar nu när det sket sig med praktikanten och allt… Tuffa tider!;)

 • Sofie
  5 juli, 2013 at 10:49

  Snackar du om?

 • Sara
  5 juli, 2013 at 19:03

  Och varför skulle hon inte sno andras recept? sån fantasi har inte Katrin att hon kan hitta på egna!

 • YlvaB
  7 juli, 2013 at 00:09

  Word!