Okategoriserade

Två barn är ingen skillnad när man är två

Det är inte mer jobb med två barn så länge man är två vuxna. De leker med varandra och mat och byta blöja måste man ju göra ändå. Vid vissa tillfällen är det såklart enklare om man är två som till exempel vid läggning. Bingo nattade Ringo i ett rum och jag Laulau i det andra. De somnade båda på några minuter och så var det klart. Gulliga var dem också. Nu ska vi lägga oss i soffan och kolla på en film och dricka lite rödvin. Trevligt.

Bingo lottar ut tavlor på sin sida. Gå in och välj den tavla som ni gillar bäst och var med i utlottningen vettja. Han drar tre vinnare imorgon klockan 12.

Tävla här!

You Might Also Like

 • Cecilia
  19 januari, 2013 at 20:56

  Jag tycker oftast att du har smarta saker att säga men nu var du riktigt dum. Sen kan du inte uttala dig när du inte har två barn, jag som är tvåbarnsmamma vet av erfarenhet att det är mer jobb. Barn är olika, har olika behov. Dom leker inte ihop från födseln om du tror det. Skaffa ett till sen kan du uttala dig.

 • marwim
  19 januari, 2013 at 20:57

  Hahahaha! Kul att du vet exakt hur det är att ha två barn efter en kväll! Då är du ju hundraprocentigt förberedd när Ringo får ett syskon. Fantastiskt.

 • Maria
  19 januari, 2013 at 21:15

  Asså två är lugnt! Tredje gossen, DÅ börjar man fatta vad fan föräldraskap innebär…

 • Mrs Buchholtz
  19 januari, 2013 at 21:19

  Det här är humor på riktigt! Jag vet inte ens om jag blr reagera för du kanske bara är ute efter att provocera som du tydligt varit förr?

  Två syskon i nära ålder kan aldrig jämföras med kusiner. Aldrig. Och att vara barnvakt då och då ger dig inte så mycket som en hint av hur det är att ha två egna barn.

  Jag vet, jag råkar nämligen ha två barn. Min make har ett sedan tidigare så han har tre men det är våra två små som bor tillsammans på heltid. Vi älskar dem, de små dårfinkarna men på samma gång driver de oss till vansinne. Ett barn, trots att han hade kolik var a piece of cake, två är en helt annan dimension.

 • Eva
  19 januari, 2013 at 21:35

  Ett barn är en picknick. Två små är en stor skillnad vill jag lova. Jag pratar utifrån egen erfarenhet. Passa två en kväll gör inte att man kan uttala sig säkert i frågan. Tror nog att du vill provocera då det är ditt signum.

 • P
  19 januari, 2013 at 21:46

  Ringo fortfarande blöja?

 • Alexandra
  19 januari, 2013 at 21:52

  Precis så LÄNGE man är 2 och det är man ju INTE alltid,särskilt inte som mammaledig,då är man ju oftast ensam större delen av dygnet,jag har precis fått nr 2 och visst man är mycket coolare förstås men det är dubbelt så jobbigt,man har aldrig tid till sig själv MEN det är alldeles underbart!!!

 • Emilie
  19 januari, 2013 at 21:55

  Jag har två barn. Ålderskillnaden är 18 månader, och den yngsta är 4 månader gammal. Och det är faktiskt inte så mycket extrajobb. Jag är för det mesta ensam med dom eftersom killen jobbar massor. Så länge man kan planera så går det bra. Det jobbiga är när båda är missnöjda och skriker ikapp, men man har ju inte fler händer än 2, och man kan inte göra mer än sitt bästa.

 • Nella
  19 januari, 2013 at 23:07

  Det är fyra år mellan mina barn och jag måste säga att det varit väldigt enkelt HELA tiden. Sov hela nätter i tre år innan tvåan kom så utvilad var man, trotsåldern var över på ettan redan innan vi hunnit få tvåan. Nu har vi haft tur, många upplever vi saker olika.
  Men, mina väninnor och bror har bara 1-2 år mellan sina barn och de minns inte ens de första åren pga tröttheten och stressen. Klart det är lättare när man är två, men du kanske inte riktigt kan uttala dig efter bara en kväll och framförallt inte när den ena är en bebis och därmed mer krävande. När de är större blir det ju enklare och de har sällskap av varandra, men de första åren tror jag är tuffa.

 • 2barns mamma
  20 januari, 2013 at 00:00

  Om man har t.eks 20mnd mellan barnen som jag har sa kan jag lova dig att det är mer än full fart. När den lilla blivit runt ett halvår och börjar krypa och ta sig runt, samt att den andra är mitt i värsta trots-åldern så är det verkligen nog att stå i med. Sen fortsätter det i full fart till minste barnet är ca 1,5-2 år och det stora 3-4år. SEN blir det bara kul. Då har den lilla tagit inpå den stora i utveckling och dom kan prata, leka och har skitkul. Så det du upplever just nu med Ringo och kusinen håller jag med om är kul! Så om ni skaffar ett nytt barn nu när Ringo är såpass stor och klarar sig så bra själv så kommer det att gå super. Mao, åldersskillnaden har allt att säga om hur enkelt det är. Två tätt kan vara ganska heavy, men man får igen för det sen iom att man nästan har tvillingar. Stor åldersskillnad som det nu blir mellan Ringo och lillebror/syrra=nu har ni fått fokuserat på Ringo så länge=toppen, han är stor pojke, ni har kommit över bebisfasen för längst och är utvilade och klara för nr 2! Good luck!

 • glad im not u
  20 januari, 2013 at 00:30

  varfor gör du detta jag tror intr Ringo kommer uppskatta detta när han växer upp då det antagligen kommer en helt annanblog och din blog kommer vara helt ute

 • Vänta bara Ha! Ha!
  20 januari, 2013 at 01:29

  Skrattar högt! När de blir äldre blir det lättare skrev någon här! Ha! Ha! Ha! Alltså när man har små barn så tror man att man är i den jobbiga åldern och att det blir bättre! Detta sa min syster till mig för så där 5-6 år sen och jag tänkte hon måste för fan vara galen! Nu stårmjag här med en 13 åring, en 11 åring och en 6 åring och livet med småbarn var lugnt som fan kan jag säga! Ha! Ha! Ena sonen tränar fotboll tre ggr i veckan, innebandy två ggr i veckan och spelar match/cuper nästan varje helg. Den andra sonen spelar fotboll en gång i veckan, matcher ibland och simmar en gång i veckan. Dottern sommar ett funktionshinder dansar och ska eventuellt börja på en aktivitet till. Alla barnen körs till aktiviteter. De har alla tre läxor varje dag, de ska hämtashos kompisar för de vågar inte gå hem själv när det är mörkt. Man får påminna om att de ska ha gympapåsar, skolböcker och en miljon lappar som är påskrivna med sig till skolan. Gympa ggr fem i skolan varje vecka plus träning gör att tvättmaskinen går konstant för att det ska finnas rena handdukaroch träningskläder också alla andra kläder med såklart. Man kommer hem och ser hela köket upp och ner och allt bröd och pålägg man tänkt ha nästa morgon är uppätit för de gick hit och käkade mellis!! 😉 men visst tusan får de vara här bara de plockar undan efter sig och kanske skickar ett meddelande om att de ätit upp bröd och pålägg! Nä som tur är vet manintehur mycketjobb det är och man förstår det nog inte heller förrän man är där på vägen i åldern med tonåringar. Men det är underbart med barn stora som små!

 • 2barns mamma
  20 januari, 2013 at 02:34

  Detta köper jag fullt ut! Min syster som har stora barn säger det samma. Gissar jag skall njuta av lugnet nu i etpar år till då 😉

 • Sue Ellen
  20 januari, 2013 at 08:02

  Hej Katrin borde du inte skriva ett inlägg om ev skatteskulder eftersom det spekuleras hej vilt kring detta ämne . /Sue Ellen

 • kerstin
  20 januari, 2013 at 08:14

  Stor skillnad på att ha ett eller två barn kan jag tala om. Stor skillnad på att ha två egna barn eller ett eget med en kompis. Även om man är två vuxna så är det faktiskt jobbigare med två barn än ett. Korkat att tro du vet hur det är när du lånar en annans barn ibland. Syskon träter, hört talas om syskonbråk. Sömnlösa nätter där barnen avlöser varandra med mardrömmar och annat. Trängre i ens egen säng. Sen när de blir större kommer aktiviteter in där det ska följas med och skjutsas etc. Så sunda förnuftet säger att det är mer jobb med två än ett barn. Men dubbel så stor lycka är det.

 • Maria 2 barns mor
  20 januari, 2013 at 08:15

  Jo men du kommer inte skita ut en tvååring Katrin. Du är så jävla dum. Du föder fram en bebis. Som ska äta på nätterna och kanske har kolik och skriker timmar i sträck. På dagen när du är utmattad av sömnbrist ska du underhålla Ringo och när Ringo lägger sig på kvällen har bebisen en orolig period med kvällskolik och skriker i timmar. Presis så kan det bli! Jag har den upplevelsen. Har 3 år mellan barnen. Hade Hag fått en 3 åring som kunde leka med storebror är det väl en sak, någon med dygnsrytm men en bebis är ofta vaken på nätter vill äta ofta osv på dagen sover bebisen bra och då har man tvätt, städ, matlagning samt stora barnet att ta hand om. När stora barnet somnar har bebisen vakenperiod och kan skrika timme ut och timme in och så kommer natten när du inte får sova för att bebisen är pigg eller ska äta. Jag undrar är du så dum så du tror att du föder en tvååring direkt eller gör du dig till? Tacksam för svar!

 • ju
  20 januari, 2013 at 09:31

  Alla måste inte göra alla aktiviteter…

 • M
  20 januari, 2013 at 09:35

  Maria 2 barns mor: Så fantastiskt bra och vettigt skrivet, då Katrin resonerar som en omogen tonårstjej..

 • Karin
  20 januari, 2013 at 09:48

  Varför är ni alla så elaka? Det var ju bara ett inlägg, en tanke från Katrin – inget påstående! Lägg ner er tid och energi på något vettigt istället för att ägna er åt häxjakt.
  Hade Katrin skrivit något riktigt idiotiskt, hade jag haft lite mer förståelse, men ärligt talat… detta är väl inget att bry sig om?

 • Karin2
  20 januari, 2013 at 10:02

  Herregu vad folk är lättprovocerade! Det finns lika många åsikter om barn som det finns föräldrar 😉

 • anonym
  20 januari, 2013 at 10:27

  Förstår inte folk att Katrin ibland skriver bara för att provercera, fastän det inte är hennes egna åsikter. Allt för att få läsare och inte bli glömd.

 • Marianne
  20 januari, 2013 at 10:39

  Jag har 3barn. när dom va små va inget jobbigt. värre är de nu när dom alla 3 är i tonåren 😉 17,15,13 🙂

 • Monika
  20 januari, 2013 at 10:51

  Ingen som förstår de konstiga förkortningarna du har! Vad menar du? :-/

 • Camilla
  20 januari, 2013 at 11:05

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Ame
  20 januari, 2013 at 12:54

  Hej!
  Det är skillnad på att ha en treåring och en ammande bebis än två i nära ålder som i princip har samma rutiner. men det är bara första året som är riktigt jobbigt, sen blir det mycket bättre! Dessutom är Ringo över när ev. syskon kommer och det är perfekt! Min stora var 2 år och 3 mån när lillebror kom. Katastrof. Önskar jag hade väntat lite.
  / Am

 • Ame
  20 januari, 2013 at 12:55

  Över tre ska det stå.

 • 4differentfaces.wordpress.com
  20 januari, 2013 at 14:53

  Jag blir inte provocerad av Katrins inlägg, däremot Er läsares dumma kommentarer…..

  Några av Er behöver valium, ett ligg eller mer egentid.

  Jag har också barn (i & för sig ”bara” ett ) får ligga & egentid. Valium behöver jag inte!

  BOOM!

 • Tinis
  20 januari, 2013 at 16:56

  HAHAHAHA, jadu. Som ngn skrev, uttala dig när ni fått andra barnet. Hahaha vänta bara. Det går inte jämföra med ”besök” och syskon. Hahaha vilket kul inlägg

 • Nella
  20 januari, 2013 at 18:43

  Kan tänka mig att det är mkt mer jobb ju större barn man har – MEN, skjutsa och köra en 11-åring och en 13-åring till varje träning är bara löjligt för att inte tala om tidskrövande. Samåk med andra föräldrar eller låt barnen cykla (beror ju såklart på avståndet) eller åka buss. De är ju stora nog för det. Dagens barn blir alldeles för curlade med allt.

 • Lina
  20 januari, 2013 at 20:40

  Skulle anta att 20 mnd betyder 20 månader? Det är ju inte så sannolikt att det skulle stå för dagar eller år eller timmar tex. Tex brukar ofta vara en förkortning för det vanliga uttrycket ’till exempel’. Mao är inte riktigt lika ofta förekommande, men ses ändå nästan dagligen i diverse skrifter och står för ’med andra ord’.

 • Kicki
  21 januari, 2013 at 09:26

  Jag har tre barn och kan säga att inte ens att få trean var lika jobbigt som att bara ha ett barn

  Å andra sidan har ingen av mina barn varit avundsjuka på nya bäbisen, tvärtom.

 • 21 januari, 2013 at 11:53

  Haha vad roligt och galet du skriver! Kan verkligen förstå 🙂 skrattade så mycket 🙂 kram

 • 21 januari, 2013 at 11:54

  Menar ”vänta bara haha!”

 • anna
  21 januari, 2013 at 22:39

  fattar inte varför folk ska envisas med att skaffa barn så tätt. Vänta i fem år innan du skaffar barn nummer två istället. Under de första åren så utvecklas barn väldigt mycket och behöver ALL tid hon eller han kan få. Det är inte speciellt bra ur barnens synvinkel att skaffa ett syskon när det första barnet bara är några år gammalt eftersom hon eller han såklart går miste om väldigt mycket tid, uppmärksamhet, bekräftelse etc (även den nyfödda får såklart mindre tid).

 • Lanja - www.lanjas.com
  23 januari, 2013 at 01:39

  snygga dom var på den bilden!