Okategoriserade

Tre saker:

Tillbaka på kontoret och en massa tid framför min dator. Härligt! Rambo kutade in på dagis idag. Eller rultade kanske man ska säga. Steg steg steg, vänd, vink, smajl, vänd, steg, steg. Så jävla gullig. Ringo var värsta kungen när han gled in efter att Bingo visat upp filmen på när han dyker. Så stolt söta gubben.

Jag kom att tänka på två roliga saker från Thailand som jag glömt att ta upp med er. Tre faktiskt. Den första incidenten är när vi umgicks i ett stort sällskap med massa barn och vuxna. Barnen lekte i poolen och vuxna drack vin och rökte cigaretter. Så kommer Ringo springandes med krokodiltårar och berättar att en pojke, vi kallar honom Sture puttade honom i poolen. Jag reser mig för att gå dit för att reda ut situationen men blir stoppad av en av de äldre barnen en flicka på 12 år. Jag var där och Stures mamma har rett ut allt, sa hon. Sen berättade hon hur Stures mamma satt sig på huk framför Ringo, tagit tag i hans händer och sett honom i ögonen med plutande underläpp. ”Ringo hur kändes det när Sture knuffade dig i poolen? Hur kändes det i din mage?”, sa hon. Ringo hade sett frågande på henne och då hade hon knutit sin högra hand för att demonstrera. ”Ringo kändes det som att du fick en knut i magen och att du blev ledsen när Sture puttade dig? VAD kände du i din kropp Ringo i din mage?”. Det var alltså ganska uppenbart att Stures mamma läst den här boken som jag läste och skrattar gott åt. Ringo hade i alla fall tittat häpet på henne och sen hade han höjt sin lilla röst ”Jag har inte ont i magen jag blev ARG när Sture puttade mig i poolen!!”. Sen hade Ringo sprungit till mig. Jag kissade på mig av skratt när den här flickan berättade om det här för mig. Så jävla kul!

Den andra grejen som jag ville ta upp är att Pontus berättade för mig hur de strösslar glutamat över all mat i Thailand. Jag hade faktiskt ingen aning om det. Tydligen har de ett vitt pulver i köket som det tar en näve av och pudrar varje måltid innan den åker ut i restaurangen. Fy i helvete va äckligt det är ju inte klokt. Visste ni det här? Det måste ju vara de här glutamaterna som gör att man blir dålig i magen när man är i Thailnad och inte hygienfaktorerna som man trott innan. Å vaj å vaj. Blir att läsa Hemlige kocken nu.

Den sista incidenten som är jävligt sjuk och nu kommer ni kanske att häpna men jag ska vara ärlig med er för jag är inte perfekt och ibland gör jag misstag som är ofattbara. Jag puttade ner Ringo i poolen så att han blev helt knäckt. Det var inte meningen såklart men det var sjukt och Bingo stod som paralyserad i chock. Det var min reflex som gjorde det helt enkelt. Inte okej. Hur exakt? Ringo övade på sin dykning. Upp och ner och upp och ner. Så en gång när han kom upp så hade han fyllt munnen med vatten och sprutade det i mitt ansikte. Så då puttade jag honom över kanten. Han kom upp med krokodiltårar och lite rött på höften. ”Oj oj oj förlåt älskling!”, började jag men det gick inte alls. Det hjälpte heller inte att Bingo skrek rakt ut ”Va faaaaaan gör du?! Har du blivit galen?!”. A men då har vi ju det där ärftliga i min släkt ni vet att vi skrattar när någon gör sig illa så då bröt jag ihop i en skrattattack a men jag vet DET ÄR INTE OKEJ men jag kan inte hjälpa det. Tur att min farmor inte var där för då hade hon skrattat ihjäl sig. Ringo i chock. Bingo i chock. Nova i chock. Jag i skrattattack. Efter att Ringo samlat sig sa han ”Mamma puttade mig i poolen precis som Sture gjorde fast då hade jag PUFFAR på mig”. A ni kanske fattar att den kommentaren inte fick mig att skratta mindre precis. Det var kul. Så dumt.

Ps. De där brustabletterna fick min dåliga mage att bli bra på två glas så jag sov bra hela natten och nu är jag återställd. Väldigt bra tabletter Dimexanol.

You Might Also Like

 • beata
  4 mars, 2015 at 12:14

  Ja gud så roooligt när du puttade ner Ringo i poolen. Jag skrattade så jag kissade på mig. Men så är jag inte heller nykter! Din humor är oslagbar. Du är BÄST!!

 • Emelie
  4 mars, 2015 at 12:55

  Hahahahaha. Du är världsbäst.

 • lalle
  4 mars, 2015 at 13:06

  Du är verkligen en riktig ”proffsmorsa”Din humor är bara bäst!! Ha Ha Ha Ha Puttade honom i poolen hahahaha

 • Anna
  4 mars, 2015 at 13:10

  Läs ”Snabbmatslandet” istället! Han som har skrivit Hemlige kocken osv har snott allting rakt av från den boken och på ett ganska dåligt sätt eftersom han har missat väldigt mycket.

 • Hanna
  4 mars, 2015 at 13:28

  Jag dööööööööör vad du är rolig…HAHAHA! 😀

 • K
  4 mars, 2015 at 13:46

  Alltså, jag fattar inte vad du skriver om. Detta kan ju inte vara på riktigt!
  Det verkar som ingen tror det i kommentarerna i alla fall. Det kan ju inte vara på riktigt utan en hitte på blogg.

  Men det kan ju inte vara så bra för dina produkter, eller?
  För det här kan ju inte vara på riktigt, utan ett sätt att provocera, eller.
  Fattar ingenting av denna konstiga blogg.

 • Hahaha
  4 mars, 2015 at 14:05

  Hahaha ojojoj.. Där är vi så lika, i min familj skrattar vi med när någon slår sej, usch ja skäms över det men det går ju bara inte att hålla sej!!

 • Kim
  4 mars, 2015 at 14:15

  K:Man får ta det hon skriver med EN NYPA SALT!!!

 • MarinaS
  4 mars, 2015 at 14:18

  Hahahahahahaha roligaste jag läst på länge!! Gjorde min dag haha!

 • Eva
  4 mars, 2015 at 15:38

  Det var verkligen sjukt roligt skrivet. Hahahahaha

 • Jag
  4 mars, 2015 at 17:49

  Sitter på norrlandståget och läser o undrar hur fan man ska tänka o skriva… !!.. Putta i poolen, kul??!!.. Nja … Lite prillig e du…

 • laura
  4 mars, 2015 at 17:51

  Ja det var faktiskt ganska kul. Ringo är ju som tur är en liten tuffing så han kan nog ta en sån morsa som du:)

 • Lisa
  4 mars, 2015 at 21:10

  Ja glutamatpulvret är sant! Vi hade en hemhjälp ett par år när vi bodde i Dubai. Från Filippinerna. Jag blev illamående varje gång hon tog fram sina kastruller och lagade mat. Hon älskade att koka soppor och fritera med sånt som finns i pulverformat, direktimporterat fullt av glutamat. Hon var snäll men väldigt glåmig och med dålig hy.

 • Karolina
  4 mars, 2015 at 22:48

  Låter kanske taskigt att kasta in honom i poolen, men jag tror det gör honom starkare. Nästa gång ”sture” eller ett annat barn kastar in honom lär han inte springa med krokodiltårar utan lösa problemet själv. 🙂

 • Kari
  5 mars, 2015 at 00:18

  Alltså… krokodiltårar är falska tårar, det vet väl alla? Läser man historien så verkar det ju inte som om att det är fake, utan äkta tårar…. eller är det så att Katrin tror att krokodiltårar är stora tårar? Kanske tror Katrin att är en björntjänst är en stor tjänst?
  Hmm!!!

 • Elvira
  10 mars, 2015 at 12:32

  Kroppen gör ingen skillnad på konstgjord glutamat i pulverform och på naturligt glutamat som t.ex. finns i broccoli.