Okategoriserade

Tre generationer – tre samtal

Inom loppet av en timme har jag haft följande samtal med tre killar från tre generationer:

Bingos pappa Björn som bor i Karlshamn:

(ni måste tänka er grov Blekingedialekt när ni läser)

-Alltså snälla Katrin, kan du förklara det här för mig. Jag läste en artikel i tidningen idag som handlade om ungdomens konfirmatio. När barn konfirmeras så är dom 14 år och nu får de tydligen ett så kallat knullborgarmärke? Asså Katrin, kan du snälla förklara det här för mig du har ju koll på vad som sker i ungdomen men är det verkligen så klokt det här? Alltså precis som de får simborgarmärket så får de numera knullborgarmärket och det ger dom alltså tillstånd att ha sex men alltså snälla Katrin det kan väl inte vara möjligt att det går ner i åldern på det här sättet kan du förklara det för mig nej förresten jag ska posta artikeln till dig vad har du för postadress?

Min kusin Patrik 17 år:

Ja men även fast jag är 17 år så har jag inget intresse av alkohol och droger. Nej, jag är ingen tönt eller mobbad jag tycker bara inte att det är spännande. Jag har inget behov av att bli full jag tycker att det verkar trist. Jag har kul utan alkohol. White room? Jag känner ingen som går på White room, nej inte ens de tuffaste tjejerna i min klass går på klubbarna runt Stureplan. Nej vi har inte falskleg, det är inte som det var på din tid Katrin. Det är hemmafester men jag går inte så ofta på dem heller jag umgås mest med min tjej fast ibland går jag på hemmafest eller till nån kompis men jag dricker inte alkohol för det, jag har inte det behovet.

(ni kan tänka er ungdomstugg på den här)

Ringo snart tre år som ligger på mig i soffan och drar ner mina byxor:

-Mamma vad är det?

-Min mage.

-Där inne bor bebisen.

-Det gör den inte. Mamma har ingen bebis i magen.

-Jo! Hallå hallå bebisen hur mår du? Men vad är det?

-Det är hår på mammas snippa (bara överkanten som han fick syn på, ha ha ha!)

-Hår?!

-Ja, mamma har hår på snippan.

-Mammas hår från huvudet har ramlat ner här!

Det här var nog för ikväll. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa igenom avtal och sen ska jag nog ta och spana in den där Swefilm ändå. Bingo har sin lediga kväll och jag är sugen på att se ”Friends with benefints”.

You Might Also Like

 • marie-Louise johansson
  13 mars, 2013 at 20:40

  Hej Katrin!
  när din första bok om LCHF kom ut köpte jag den med detsamma. sen blev den stående.
  Men så i helgen såg jag din senaste, den med bakning, och tänkte: Asch jag köper väl den också.
  Så sedan i söndags har jag kört LCHF och mår redan bättre, lite trött, men annars bra.
  Och i förmiddags joinade jag din LCHF-klubb också.
  Nu jäklar är jag frälst !!
  Det var bara det 🙂

 • SweTex
  13 mars, 2013 at 20:48

  Konfirmatio? Benefints?

 • Eva
  13 mars, 2013 at 21:16

  Ha ha jag skrattar högt här mitt på t-centralen är på väg hem till Lidingö. Gillar dina inlägg.

 • Tina
  13 mars, 2013 at 21:32

  Haha jag dör!! Läste själv artikeln i morse, (karlskronabo) fattar inte, inte fick kag sådant märke!!? Haha! Oavsett detta inlägg förgyllde min kväll!

 • Louise
  13 mars, 2013 at 21:34

  Hahaha.. Ja dör.. Min 2 åriga tjej går runt på Ica och talar om vilka som har snippa o vilka som har snopp…

  Gärna pekar på dom oxå…
  Skönt att dom flesta skrattar åt det iaf..
  Trevlig kväll!

 • anonym
  13 mars, 2013 at 21:48

  Är detta ett plagiat? I så fall skäms!

 • Sundare nu!
  13 mars, 2013 at 22:26

  Karlshamn… Får mig att tänka på den där reklamen:

  ”Gott! Gott gotti gott gott!” 🙂

 • ML
  13 mars, 2013 at 23:14

  Kul att Ringo har börjat prata så pass bra. Men Snippa? Menar du ”pullan”, eller?

 • Anna
  13 mars, 2013 at 23:21

  Vill inte du och B umgås och ha er ”lediga kväll” tillsammans?

 • Elina
  13 mars, 2013 at 23:53

  Bingo är ledig från familjen, det Katrin är på tisdagar typ

 • K
  14 mars, 2013 at 00:10

  Måste ändå säga det att du har den bästa bloggen nu.
  Du är mycket roligare osv sen du blev egen.

  Det är ingen som levererar som du just nu. Du har flera blogginlägg om dan och många väldigt roliga, coola osv:)
  Det är heller inte många som du som fortfarande har kommentarer som ej först måste kollas.

  Vet inte om jag allttid gillade dig förut när du var på finest. Men din blogg är bättre nu och ta mig faan, nu gillar jag dig:)

 • Marie
  14 mars, 2013 at 07:13

  Äter sen en tid LCHF. Äter GOD mat. Är inte hungrig. Tvärtom, väldigt mätt. Gymmar och joggar tre pass i veckan. Mår toppen i kropp och knopp. Och kilona bara rasar av mig och jag fattar inte vad som händer. Känns bra det här!!! Kan vi ändå inte enas om att Katrin är enkelt sammanfattat bra!? Jag tycker det i alla fall! Ha en bra dag alla! 🙂

 • Annelie
  14 mars, 2013 at 07:39

  Det är ok att stava fel ibland!

 • Anonym
  14 mars, 2013 at 08:06

  Ser att Camilla läckberg o Martin Melin ska skilja sig, han kanske läste kommentarerna här 😛

 • N
  14 mars, 2013 at 09:56

  Rolig familj du har! 🙂

 • Miss F
  14 mars, 2013 at 10:23

  Haha..bästa i dag!

 • Krister
  14 mars, 2013 at 10:25

  Ledig kväll?

  Sånt fattar inte jag.
  Ledig från vad?
  Hur tänker man då?

 • Linda
  14 mars, 2013 at 10:30

  friends whit benefits rätt dålig , mem garva gärna till horrible bosses

 • Cat
  14 mars, 2013 at 10:37

  Pullan? Haha

 • Cat
  14 mars, 2013 at 10:37

  Ledig är väl när man inte jobbar och spenderar kvalitetstid med sin familj, eller?

 • Betty
  14 mars, 2013 at 17:32

  Det kan ju vara trevligt att träffa sina tjejkompisar eller så också. Man måste inte vara bara med familjen 24/7

 • Gittan
  14 mars, 2013 at 19:27

  Haha hilarious! Min son är också fascinerad över att jag har hår där (inte så att jag flashar snippan för min son era pervon, men i bland ser han mig naken i helt naturliga situationer) och han brukar utropa: ”Ja vill åsså ha snippa när ja blir stor!”

 • Frida
  14 mars, 2013 at 21:06

  Eftersom både Bingos och Katrins karriärer till stor del går ut på att vara ute och ”socialicera” så är det kanske inte s jättekonstigt att de bokar in en kväll i veckan för att göra just det. Jag förstår inte varför folk har så svårt att förstå att alla lever olika liv. Och Ringo lär knappast lida av det, under hela min uppväxt hade min pappa ”gubb-bastu” varje måndag, och mamma var alltid på kurs/hängde med någon kompis en gång i veckan. Tänk, de är fortfarande gifta! De kanske var något på spåret, 20 år före ”egentiden” och ”kvalitetstiden”.

 • E
  14 mars, 2013 at 21:49

  Ser han dig naken i ”naturliga situationer”????!!!! Låter inte bra ….

 • Gittan
  15 mars, 2013 at 11:45

  Självfallet, han ser mig naken när jag och hans pappa har sex i soffan etc. vad är det för konstigt med det? Att ha sex är naturligt, varför utesluta barnen ur en sådan urmänsklig aktivitet? Han får t.o.m. hämta kondomen och hjälpa till att trä på den, delaktighet och kunskap.

  GOTTCHA!

  Naturliga situationer såsom när jag byter om eller duschar eller när vi duschar tillsammans i duschrummet på badhuset. Ööööh vad trodde du, eller du kanske var ironisk vilket jag hoppas men inte vågar utgå från, jag är för skadad av flashback för barnfamiljer = familjeliv (läs: lynchliv)