Okategoriserade

Topp fem jobbigaste

Topp fem jobbigaste saker som kan hända mig:

1. Spy av magsjuka (fylla är alltså inte alls jobbigt utan härligt och befriande)

2. Vara förstoppad och inte kunna bajsa tills man får åka in och fyllas med lavemang tills allt flyter ut.

3. Bryta en tand så att det är vasst i munnen och man inte kan fokusera på något annat än att pilla på kanten med tungan.

4. Tappa hemmanycklarna.

5. Vara hungrig utan anledning att egentligen vara hungrig så man tvingas äta och gå upp i vikt trots att man egentligen inte bör göra det. Äta alltså.

Tre av fem stämmer in på mig idag. Jag är konstant hungrig trots att jag äter ordentlig frulle, lunch och middag. Jag kan absolut inte nöja mig med en gurkstav eller broccolibukett, jag vill ha mörk choklad med hela hasselnötter i punkt slut. Jag är förstoppad och bajsar ut små harpluttar ungefär fem gånger om dagen. Varje gång jag känner minsta lilla bajsnödighet får jag upp hoppet och tänker att ja! nu händer det. Nu kommer jag att få bajsa. En liten stenhård harplutt, varje gång. Det är säkert järntabletterna men jag är tröttare nu än tidigare så jag tror att det är bra att jag tar dem i alla fall. Har ni tips på vad jag kan äta för att få igång min mage? Jag kan inte äta plommon och russin det är för mycket socker i det. Jag dricker svart kaffe men det verkar inte hjälpa så bra längre.

Japp, jag bröt en tand. Vi åt blodpudding till middag (jag vet) med bacon och lingonsylt (som jag gör själv med sukrin) och så bet jag på en baconbit som det var brosk i och knak så var tanden av. Sylvass kant i munnen som jag konstant pillar med tungan på. Jag undrar om jag ska mejla till Scan så att de kanske tar min tandläkarnota, vad tror ni? Till oss hör folk av sig om de skadar en tand på en nötbit eller skalbit (vi har bytt ut valnötterna nu men ett tag hade vi problem med skal från dem) och då kompenserar vi folket. Inte för att det kanske är ett krav från vår sida men för oss är det viktigaste att ha nöjda och glada kunder så vi är väldigt måna om att ingen ska vara arg på oss. Men det är märkligt får jag säga för jag känner ingen ilska mot Scan efter att jag bitit av en tand på deras bacon. Borde jag det? Jag ska mejla Scan för att det är kul att se vad de svarar.

Jag har inte tappat hemmanycklarna men garagenyckeln så jag antar att jag får ett halvt poäng för det så jag får 3,5 av fem möjliga – ganska så jobbigt med andra ord. Asså hur kvavt kan det bli egentligen?! Det är inte alls rimligt väder nu jag döööööör. Jag är så svettig och matt och klibbig det är hemskt. Varför? Fan. Höll på att hoppa ner i fontänen i Tessinparken idag. Varför är det bara barn som får bada i en park? Eller får och får, vuxna gör det liksom inte. Jag väger 65 kilo nu. Jag mår fortfarande väldigt bra och känner inte alls av min graviditet än. Tänk att jag går runt med värsta kaggen med människa i som är exakt lika lång som Ringos sko och jag har ännu inte känt att den är där. Det är inte lite som förväntas av oss tjejer, i tjugo veckor har jag gått runt och lagt på mig nio kilo utan att egentligen känna anledningen till varför jag gör det. Sjukt, ju.

Vi har fastnat i Homeland. Bra skit det där. Ett avsnitt kvar sen är första säsongen klar. Visste ni att serier är den nya film och teven? Det jag menar är att alla kollar serier, ingen kollar teve eller film. Jag tycker att trenden ser ut så. Moderkakan ligger i ytterkant och bebin ligger med ryggen mot den fattar ni? Det är därför som jag inte känner den röra sig. Det sa Karin-barnmorskan förra veckan. Samma tillfälle som vi skulle se könet men inte fick se nåt alls. 13 augusti har vi tid hos barnorskan. Jag har mejlat henne och frågat om vi kan få göra ett ultraljud för att leta klitta men inte fått något svar om den saken. Tänk om det är en till pojk, halleluja praise the lord. Då kommer jag inte att gå till en spådam eller medium igen kan jag säga.

Gud, jag måste ta en dusch.

You Might Also Like

 • Annika
  29 juli, 2013 at 20:14

  Sukrinet borde göra dig lös i magen. Gjorde någon LCHF pepparkaka i julas? Kryddorna har ju laxerande effekt. Prova? Annars får väl du som är laktos intolerant dricka lite vanlig mjölk så får du fart på magen. Lycka till.

 • hanna livet på Malta
  29 juli, 2013 at 20:15

  Spännande, i v 20 fick vi veta att vi väntade en tjej. Fast det var för 9 år sen. Jag tror du väntar en mörk flicka.

 • Anonym
  29 juli, 2013 at 20:26

  Jag tycker du betalar din tandläkarnota själv. Ingen normal tand går av för att man biter i en broskbit – du har haft en spricka eller antagligen ett hål sedan tidigare.
  Sedan är brosk en naturlig del av köttet. Ungefär som att reklamera en fisk för att den innehåller ben.

 • Nella
  29 juli, 2013 at 20:33

  Mörk choklad kan göra dig förstoppad, åtminstone förvärra det. När man är lös i magen så brukar det vara väldigt bra att äta just mörk choklad, så nu borde du nog skippa den 🙂

 • Cat
  29 juli, 2013 at 20:40

  Oj, då måste du ha sköra tänder…

 • sofia
  29 juli, 2013 at 20:42

  hård imagen intresseklubben antecknar

 • Linn
  29 juli, 2013 at 20:43

  Du känner inte av graviditeten?! Men du är supertrött, jättevarm och dina bröst har vuxit flera storlekar vilket stör dig massor. Hur är det att inte känna av att man är gravid?…

 • Marie
  29 juli, 2013 at 20:43

  Jag dricker ”blutsaft” ist för järntabletter och gör gröt på fiberhavregryn. Jag kör inte LCHF, så det funkar för mig. En msk krossade linfrön i gröten också och magen funkar bra. Var oxå jävligt hård innan :/!

 • DeMarkey - LiveYourDreams!
  29 juli, 2013 at 20:45

  Man får sköra tänder av att vara gravid, har hört att man kan lätt skada dom under graviditeten, blöder lätt i tandköttet och så. DRICK järn istället för tabletter, bättre för magen!! Borde din barnmorska ha rekommenderat tycker jag! Bludsaft eller vad den heter, finns på Life, Hälsokraft och alla såna butiker. Rekommenderas för alla gravida för att undvika förstoppning.

  Lycka till

 • Carrie
  29 juli, 2013 at 20:50

  Blötlagda psylliymfrön hjälper alltid mig. Men järntabletter är ju rena döden för magen. Puh.

 • Sofia
  29 juli, 2013 at 20:54

  Linfrön funkar bra för att hålla igång magen! Jag brukar äta dem med fil eller i gröt.
  Däremot vet jag inte om det funkar som lösande, om du redan är förstoppad…

 • Jenny
  29 juli, 2013 at 20:55

  Kan man dricka hur mycket blutsaft som helst? Tittade på nätet och såg då att rekommenderade dosen är 20 ml dagligen vilket är en femtedel av det jag får i mig genom järntabletterna.

  Har tack och lov aldrig haft samma problem som Katrin med magen.

 • Jeanette
  29 juli, 2013 at 20:59

  Glubersalt som man köper på hälsokost. Börjar varje fasta med det, skiter vatten i två timmar!

 • Anna A
  29 juli, 2013 at 21:02

  Köp ett klyx lavemang på apoteket. Tro mig det hjälper. Anna

 • Zeb
  29 juli, 2013 at 21:05

  Prova inolaxol, mkt bra mot tröga magar, eller lactulos (men det är väl socker i den?).

 • Carrie
  29 juli, 2013 at 21:08

  Det är inte alltid själva mängden järn som är det viktiga. Blutsaft innehåller, en unik sammansättning och tas upp av kroppen mycket bra och som sagt väldigt magvänlig. 4,4 gram kolhydrater/ dagsdos.

 • T
  29 juli, 2013 at 21:09

  Jag brukar få en järninjektion på sjukhuset istället för tabletter eftersom min mage inte klarade av de. Ca 1 h med dropp, sen har man bra järnvärde i minst 6 mån!:)

 • Linda
  29 juli, 2013 at 21:09

  Prova lactulos i flaska från Apoteket ….de funkade jätte bra på mig , men tänk på att du bör vara hemma när de tas 🙂 drick ca 20 ml och vänta ca 1 timme .

 • Cat
  29 juli, 2013 at 21:11

  Att tänderna blir skörare under graviditeten är en myt, däremot blöder tandköttet lättare

 • Tin
  29 juli, 2013 at 21:35

  Jag är gravid i vecka 38 (andra barnet) Min mage fixar absolut inte järntabletter utan jag dricker 30 ml blutsaft om dagen istället (Mitt hb ligger just nu på 115,hade 125 vid inskrivningen så det är väl okey) Är ändå trög i magen av graviditeten så dricker 15-20 ml laktalos om dagen och då fungerar magen normalt.

 • Sandra
  29 juli, 2013 at 21:35

  Oxy Tarm – finns på hälsokosten,bl.a.på Bodystore.se. Tabletter utan beroendeframkallande laxermedel och annat onödigt men ändå jätte effektiva.Kan användas under längre tid.

 • sofia
  29 juli, 2013 at 21:37

  folk blir som galna när dom/ni får chansen att ge förstoppningstips.. hahahahaaaa

 • Malin
  29 juli, 2013 at 21:44

  Katrin, testa med läkerol, dom är sockerfria och kan ha laxerande effekt 😉 Jag är också gravid och är beroende av dom, sjukt goda!!

 • Emma
  29 juli, 2013 at 21:48

  Linfrö!

 • Carrie
  29 juli, 2013 at 21:49

  Hahahaha :D. Lite kul observation faktiskt.

 • Sandra
  29 juli, 2013 at 21:50

  Oxy Tarm innehåller mineralsalter. Fråga mig inte hur det fungerar men det fungerar iallafall och det är ju huvudsaken.Fyra tabletter första kvällen och du har resultat på morgonen.Dosen är sedan vanligen 2st/dag men det kan man ju justera själv.Kan som sagt användas under längre tid.

 • Jessica
  29 juli, 2013 at 22:11

  Köp järntabletter på hälsokosten istället så slipper du bli förstoppad, men får ändå i dig järnet. Läs på om det!

 • ulle
  29 juli, 2013 at 22:25

  Homeland är kanon, säsong 2 är inte sämre så ni har att se framemot 🙂 Annars om ni inte sett den än så är Sons of Anarchy ruskigt bra!!

  Och ang förstoppning så fick jag det efter första sonen, men köpte ngt på Apoteket man sprutar upp (låter hemskt) men det funkade, magen tömdes.
  Lycka till!

 • Fertilitetsresa
  29 juli, 2013 at 22:31

  Du kan köpa psylliumförn (även kallade ”loppfrön”) på t.ex. ica. Ta en matsked i youghurt/fil eller dyligt och är som vanligt. Eller lägg dem i ett vattenglas, vänta ngn minut och drick upp i stora klunkar.
  Det bildas ett geléövedrag över fröna, vilket hjälper till att förflytta tarminnehållet, så att det ”glider” enklare. Du kan ta 2-4 msk/dygn.
  Lycka till 🙂

 • Anonym
  29 juli, 2013 at 22:31

  Så du tror att det är bättre att spara på gamla ruttna slaggprodukter i kroppen än att äta nåt som får ut avfallet för att det är mycket socker i ? snacka om att vara fanatisk ..snart kommer hudproblem och andra synliga saker bekräfta att den ruttnande skiten måste ut ur kroppen ! Lägg lite kött i 37 graders värme ett dygn så får du se hur aptitligt det ser ut och hur gott det luktar och det har du i din mage 🙂

 • Anonym
  29 juli, 2013 at 22:39

  Varför stora klunkar?

 • ep
  29 juli, 2013 at 22:41

  Haha..kul att så många engagerar sig i din förstoppning..:-) Då gör jag det också.
  Ett glas iskall filmjölk det första du äter/dricker på morgonen.. eller du som gillar fett, varför inte ta ett par matskedar olja?? 😉

 • Anonym
  29 juli, 2013 at 22:42

  Men vad konstigt Katrin , LCHF är ju den ultimata kosten ..och skyll inte på graviditeten för det är rena skitsnacket !! människor med dålig karaktär skyller alltid på graviditet och cravings för att få frossa i sej massa skit samt att inte röra på sej för dom har sååå ont ..Så ynkligt och fånigt så man bara baxnar…

 • Anna
  29 juli, 2013 at 23:02

  Hemofer järntabletter är bra att äta när man är gravid, de är väldigt skonsamma mot magen.

 • Rita
  29 juli, 2013 at 23:04

  Jag skulle få ett nytt müslipaket i kompensation pga hårda skal, om jag kom till butiken, men eftersom jag bor i Göteborg så har jag inte vägarna förbi så ofta, och skicka det på posten verkade inte vara aktuellt.. Lite dåligt tycker jag.

 • Mp
  29 juli, 2013 at 23:08

  Mina harkluttar försvann när jag började med 2 tabletter omega 3 på morgonen i samband med järntabletterna & apelsinjuice! / Lycklig mage

 • Emma
  29 juli, 2013 at 23:09

  Importal® Ex-Lax Helt smaklöst och du behöver inte stoppa upp något i rumpan eller dricka något så vidrigt som linfrön. Drick två gånger om dagen och skiten blir mjuk som tandkräm 🙂
  http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=108346

 • Carrie
  29 juli, 2013 at 23:09

  Men järntabletter är ofta boven och står det duroferon på paketet så kan man ju se sig i stjärnorna efter en normal avföring.

 • Syrra
  29 juli, 2013 at 23:27

  Men herregud, köp dig ett paket Microlax och ta vid behov. Skiten måste ut;)

 • sofia
  29 juli, 2013 at 23:36

  dra i din en flarra röd tjut och ett par cigg så blir det skita av

 • Sara
  30 juli, 2013 at 00:13

  Psylliumfrön är det enda som hjälper mig nu när jag är gravid. Missar jag en enda dag är det kört. Häll det i muslin, eller blötlägg i vatten (inte gott, men effektivt). Vet hur fruktansvärt jobbigt det är att vara förstoppad. Spydde som en gris varannan vecka innan jag fick nys om psylliumfröna, nu är det sju veckor sen sist (ta i trä). Lycka till!

 • Tess
  30 juli, 2013 at 00:16

  LAKTULOS MEDA (flytande) från Apoteket. Guds gåva till oss förstoppade. ♥
  Drick som det är (smakar inte illa) eller späd med vatten eller annan dryck. Ta någon/några cm i ett vanligt dricksglas.
  Kram!

 • Åsa
  30 juli, 2013 at 01:15

  Kiwi is da Shit! Lovar att de hjälper!

 • antonia
  30 juli, 2013 at 03:24

  Hej!

  Ett stort intag av fiber vid ett och samma tillfälle. Jag brukar göra en snabb musli som jag sedan har i rysk yoghurt med stevia.
  1 port:
  5 msk krossade linfrön,
  2 msk psylliumfrön,
  1 dl hackade nötter, macadamia är sjukt gott i denna
  stevia efter tycke och smak
  0,5 msk smält kokosolja
  0,5 dl vatten
  Blanda allting, sprid i en ugnssäker. Sätt in på 200° i ca 20 minuter. Öppna luckan några gånger under tiden för att släppa ut fukt och rör om lite.

  Ett tips i övrigt är överdriven konsumtion av fiber. Det får magen att arbeta snabbt och det finns inte en chans att du kan fortsätta vara hård.
  Lycka till!

 • Lottha
  30 juli, 2013 at 06:42

  Börja dagen med en kiwi och ät päron under dagen!

 • Tessan
  30 juli, 2013 at 07:36

  Hej är gravid i snart v 21 är också förstoppad till tusan :(.. Äter niferex och blir så förstoppad:(… Har kört med microlax men nu sen 1 vecka köpte jag luctulose från Apoteket o fick bajsa rejält efter det helt själv 🙂 vilken befrielse:) sen jag var också till ett duktigt medium o hon sa att jag skulle få mitt 3 barn (visst tänkte jag) och att det skulle bli en pojke 😉 jag vart gravid fast vi inte skulle ha nå fler så då tänkte jag att ok då blir det en pojke .. Trodde det fram till rul men det visade sig vara en flicka .. Hoppas hon har rätt för nu har jag handlat så fina flicksaker 🙂 bf 19 dec 🙂 får väl se vad som kommer ut till jul 🙂

 • Linda
  30 juli, 2013 at 08:29

  Drick mer vatten än du brukar. Mitt bästa tips är annars att börja dagen med ett glas ljummet vatten med en matsked kokosfett i. Du kan även hälla i en tesked ljusa psylliumfrön som får svälla innan du dricker det. Citronvatten brukar få fart på magen med.

 • Frida
  30 juli, 2013 at 08:44

  Linfrö (hela) byt från järntablett till kapsel niferex.

 • S
  30 juli, 2013 at 08:58

  Byt järntabletter! Gissar att du äter några som är gulaktiga och ganska små? Förjävliga mot magen. Byt till ett märke som finns på apoteket, jag minns såklart inte vad de heter just nu…. Nåt på H. Tabletterna är röda, lite större och snälla mot magen framför allt.

 • Linda
  30 juli, 2013 at 09:03

  Skrev fel tidigare …den heter dufhalac , osäker på hur de stavas ? Alltså inte laktulos

 • Monia
  30 juli, 2013 at 09:18

  För att de kräver mycket vätska. Så du bör dricka mycket i samband med intag av psylluimfrön eller skal.

 • Monia
  30 juli, 2013 at 09:20

  Har du kommit på NU att tv-serier är gamla tidens film och TV?!? Hahahahaha. Det var typ 5 år sen det inträffade.

 • Maja
  30 juli, 2013 at 09:20

  Japp! Blutsaft och torkade aprikoser=blovärdet höjdes, magen funkade.

 • Camilla
  30 juli, 2013 at 10:51

  Hela linfrön! Bildar en gel i tarmen som hjälper motoriken 🙂

 • Linda
  30 juli, 2013 at 12:22

  Tack för en underbar blogg och grattis till liten i magen. Rekommenderar att dricka 1 glas blötlagda linfrön morgon och kväll. Smörjer tarmarna fint 🙂

 • ida
  30 juli, 2013 at 12:51

  Käka rawfood, träna måttligt, sov ordentligt, drick mycket vatten, stressa ner.

 • Sofie
  30 juli, 2013 at 13:36

  Alla klarar sig inte på blutsaft, jag gjorde inte det. De flesta behöver mycket mer järn andra halvan av graviditeten.

 • Sofie
  30 juli, 2013 at 13:37

  Lactulose innehåller laktos, som hon ju inte tål..

 • Sofie
  30 juli, 2013 at 13:40

  Håller med! Bästa grejen!!

 • marie
  30 juli, 2013 at 14:00

  Har en 20-årig dotter som ständigt är/ var förstoppad, det enda som hittills har hjälpt är tabletter som heter Cleanse more och de finns hos Life-butikern. Hon hade verkligen provat allt innan vi hittade dessa och det bästa var att de hjälpte från första tabletten.

 • Hanna
  30 juli, 2013 at 16:02

  Krossad linfrön! Herre jävlar vad det sätter fart på magen.

 • Kostologik - Mickan
  30 juli, 2013 at 16:34

  När jag var gravid och sket harpluppar så bytte jag till niferex kapslar istället för tabletter och drog i mig ett kesobröd om dagen med solrosfrön och linfrön i, gjorde susen vill ja lova! Testa rostat kesobröd med hela hasselnötter och klubbens supergoda Nutella på! Omnomnom!!

 • Mita
  30 juli, 2013 at 16:37

  1/5 -1msk fiberhusk och ett STORT glas vatten innan frukost!

 • Malin
  30 juli, 2013 at 19:58

  När man äter järntillskott så ska man även äta Zink och Dvitamin. Annars tas inte järnet upp ordentligt och så blir man hård i magen. Och då är det också helt meningslöst att äta bara järn.

 • Linnea
  30 juli, 2013 at 21:43

  Äter du inte kolhydrater nu när du är gravid?

 • Lotta
  30 juli, 2013 at 21:48

  Blutsaft!!! Mitt
  Värde ökade på en vecka. Järntablettet från Apoteket är lågkvalite och de ger förstoppning. Förstoppning är förgiftande för kroppen. Sluta med tabletterna!!!!!

 • Lotta
  30 juli, 2013 at 21:49

  20ml 2 ggr/dag räckte för mig att få upp på en vecka

 • Frida
  30 juli, 2013 at 23:49

  SKOJAR DU?! Mer än 2 msk linfrön/dag kan bli giftigt för kroppen! (Om du inte menar att du delar upp de på flera dagar då vs)

 • Py
  31 juli, 2013 at 00:15

  Gud vilken korkad kommentar!

 • Lo
  31 juli, 2013 at 00:25

  Hon är gravid och äter järntabletter.

 • Py
  31 juli, 2013 at 00:29

  Eller blanda Fiberhusk i muslin och ät till frukost. Konstigt att inte fler rekommenderat det?

 • Anna
  31 juli, 2013 at 03:09

  KOKOSOLJA. Kallpressad, du kan ta upp till 4-5 matskedar om dan, som medicin.

 • Johanna
  1 augusti, 2013 at 19:46

  Angående förstoppningen: Chiafrö kan funka. De kan binda upp till tolv ggr sin egen vikt i vätska vilket gör att de sväller upp och bildar en geléliknande substans när de kommer i kontakt med vatten. Funkar på det sättet som bulkmedel. Eftersom gelén binder överflödig vätska underlättar den även passagen i tarmen, vilket gör att tarmens funktion normaliseras och näringsupptagningen förbättras. Lycka till.

 • Evelina
  6 augusti, 2013 at 03:49

  När jag väntade min son hade jag extremt lågt hb, så jag fick både äta järntabletter och dricka blygsamt. Tror dom hjälpte varandra för denna gången vart jag inte hård i magen, vilket jag blev första gången då jag endast åt tabletter.

 • wedding seating chart size
  12 december, 2013 at 15:09

  I have the many of the same thoughts contained in this article. It’s good to know I’m not the only person who has these views. You have written an excellent quality informational article. Thank you.