Okategoriserade

Till och med spya luktar gott på Ringo

Alltså jag har aldrig i mitt liv skådat något liknande. Ringo har kaskadkräkts hela natten. Ett började han. Eftersom jag har snarkmoster (Bella) hos mig så hade jag tjoffat in öronproppar men det där skriket trängde fram all right. På stört stod jag vid hans säng med tänd lampa och såg det hela utspela sig. Som i en film. Spya efter spya. Vägg, golv, matta, möbler. In i badkaret med allt. Hur mycket jag än försökte skrubba med barntvålen så gick den fräna stanken inte att få bort. Skitsamma. Lär dig att handskas med stanken som kan få vem som helst att kräkas av just bara stanken.

Ringo rädd. Såklart. ”Mamma Ringo sova”. Så det var bara att gosa ner sig med lilla kräkplutten i min stora säng. ”Kommer han att kräkas igen?” ”Det är inte möjligt för en så liten människa att kräkas igen, det kan inte gå, nä bra då var det bestämt”. Till och med den fräna kräkstanken (precis som hos en vuxen) blev till något gulligt och absolut rimligt att gosa in sig i.

En halvtimme sov vi. Sen kaskadspyor över hela den enorma sängen som jag inte ens själv vet eller har kapacietet till att byta. Kaos. In med Ringo i badet. Dusha med tvål igen. Slita av alla sängkläder. ”Mamma Ringo sova”. Till åtta på morgonen höll vi på så här och då fick vi till slut somna. Elva kom Bingo hem och tog Ringo en stund så att jag fick sova. Men när jag vaknade så mådde jag illa. Kommer jag att kräkas? Jag ska ju fan på konsert ikväll. Kan jag döda skiten med fernet?Jag kan inte stå på SHM och spy men jag kan stå där packad. Nu måste jag vila igen för illamåendet kommer en gång var tionde minut.

Så då har man fått uppleva något helt nytt igen. Som allt annat med det här lilla barnet. Mammas lilla kärleksmums var en riktig liten hjälpte inatt. Och ibland skrattade jag åt situationen och då såg han frågande på mig och sen log han. ”Det gör inget att kräkas det är bra att du gör det”, sa jag och så tjoade jag ”Bravo Ringo ut med skiten!” så det var inte så hemskt faktiskt. Värre nu när ALLT stinker spya.

You Might Also Like

 • Amanda
  22 november, 2012 at 13:54

  Kommer du att jobba i butiken ihelgen? 🙂

 • Linda
  22 november, 2012 at 13:59

  Vidrigt!!!Jag lider av en plågsam rädsla för magsjuka,och får jordens ångest varje gång jag hör att någon är kräksjuk,framför allt den 3här äckliga vinterkräk sjukan,Ush!!Men du dämpade min ångest över det här inlägget med att du skämtade om det och sa ut med skiten,fick en annan syn på det hela då:-)Kram

 • C
  22 november, 2012 at 14:00

  Tänker på vad ”Hollywoodfrun” Gunilla sa till in dotter när hon kräktes på toan inför hennes audition…..det är Gud (eller sa hon Jesus) som gör att du kräks lilla vän…….. Konstig e hon – Gunilla alltså.
  Hoppas ni mår bättre nu 🙂

 • Pinglish
  22 november, 2012 at 14:03

  Knapra ingefära det brukar lugna magen och så i med det gamla knepet; ca 10 st vitpepparkorn… Du vet väl att man kan vara spyfri och ändå föra smitta vidare. Vidrigt och tänk när det kommer kaskader bakvägen i brallan… på stan :/

 • Pinglish
  22 november, 2012 at 14:06

  Men hallå… med magsjuka i familjen är det inte ok att fixa med matvaror, finns regler om det också… Inom landstinget är det 48 tim karens efter den sista diarré/spyan… Hörde att årets variant av sjukan ska vara aggressiv

 • Lilian
  22 november, 2012 at 14:15

  När min son va 4 veckor så kaskad spydde han, magmunnen var för trång så han var tvungrn att operera

 • FiA
  22 november, 2012 at 14:18

  Jag har märkt av hur aggressivden är, hela familjen smittad + min mor och far som gick passa lillen och nu har jag insjuknat igen trots sanering av hushållet, Katrin du borde stanna hemma för din egen men oxå andras skull det är jävligt smittsamt!!

 • Gun
  22 november, 2012 at 14:39

  Konstigt att du inte publicerade en bild på Ringo när han spydde. Den kanske kommer?

 • Jessica
  22 november, 2012 at 14:46

  Vart i texten hittar du att tex Katrin stod o gjorde musli undertiden Ringo kaskadspydde?

 • Annika
  22 november, 2012 at 15:28

  Om Katrin sanerar sig själv och sina kläder behöver hon inte smitta sin omgivning då magsjuka smittar vid kontakt.

  http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Magsjuka—diarre-och-krakningar/?ar=True

 • M
  22 november, 2012 at 15:32

  Finns inget värre än att spy, jag är så jäkla rädd och blir så fruktansvärt ynklig. Nu är jag för stor för att ha mammas hejande mitt bland alla spyor, Kom igen! Ut med det, braaaaaa sååååja en gång till sådärja! Precis så! Ut med skiten! Braaaa!!

 • M
  22 november, 2012 at 15:34

  Förresten, svälj några vitpepparkorn mot illamåendet.
  En gammal huskur och funkar alltid för mig!

 • jossi
  22 november, 2012 at 15:38

  hej! låter som vinterkräksjukan. den pågår för fullt och dagis/skolor är de värsta spridarna. stanna hemma. kräkas kommer du definitivt göra. peace.

 • Pinglish
  22 november, 2012 at 15:47

  Om det är min kommentar du menar så har jag inte nämnt musli utan tänker allmänt på vilka smittvägar som finns, typ hantering av livsmedel.

 • Jessica
  22 november, 2012 at 16:05

  Ja det var din kommentar jag tänkte på. För att rätta mig själv då, vart i texten skriver Katrin att hon håller på med någon sorts livsmedelsprodukt?

 • annie
  22 november, 2012 at 16:25

  Hon la ut en bild på instagram för 30min sen att hon gör musli igen…

 • K
  22 november, 2012 at 16:47

  Jaha, nu har ordet rimligt blivit ett modeord också…
  Härligt har ju varit inne ett tag. och nu också rimligt..

 • FiA
  22 november, 2012 at 18:03

  Ja det är väl rätt troligt att smitta ner folk i trånga utrymmen? Kontakt eller inte det krävs inte mycket för att bli smittad av en liten droppe !

 • Erica
  22 november, 2012 at 19:33

  Ett tips. Ha en påse som alltid står färdigfylld med handdukar, lakan och kuddar. När ringo spyr så rengör du och sen lägger ni er i soffan. Som du täckt med handdukar. Ta borta alla mattor och ställ hinkar med lite vatten och skurmedel i. Då slipper allt lukta kräk och ni håller er till ett ställe.
  Man måste ju älska magsjukesäsongen. Usch.

 • Bina
  22 november, 2012 at 20:49

  Köp kräkpåsar på Apoteket. Små och super lätta att bara snabbt ta fram det när ringo ska kräka. Slippa en massa onödig tvätt o lukt. Det bästa som finns när faran är framme!!!!!!!!!!!!

 • Anna
  22 november, 2012 at 22:40

  Så fort jag hör ordet magsjuka brukar jag ta 10-15 (en näve) hela vitpepparkorn och svälja ner med vattten. Har aldrig haft magsjuka i hela mitt liv (från 10-års ålder som det finns minnen ifrån)!!! Har tre barn, idag 13, 15, och 17 år gamla, de har haft magsjuka till och frn många gånger men tack vare (tror jag!) vitpepparkornen så har jag alltid klarat mig! Att rekommendera, helt vanliga hela vitpepparkorn!! Hoppas du klarar konserten ikväll!

 • Ylva
  23 november, 2012 at 08:29

  Har ringt livsmedelsverket om detta…

 • Angelica
  23 november, 2012 at 08:51

  Svälj hela vitpeppar korn ca 8 st varje dag. Inte haft magsjuka sen jag var 7 år. Om det verkligen funkar el om det gör det bara för att man tror på det… skit i samma så länge de funkar =)

 • Haderittan
  23 november, 2012 at 09:17

  Finns ingen bot mot Vinterkräksjukan för det är det ni har. Kaskadkräkningar är typiskt och när magen krampar kan man även bajsa på sig. Oavsett var man är. Håll dig borta från människor och affären speciellt tills nästa vecka. Även om du mår bättre kan du vara smittsam och människor med sämre immunförsvar, som gamla tex, avlider varje år av Vinterkräksjukan. Det smittar så lätt.

 • Anna
  24 november, 2012 at 18:53

  Du lär dig 😉

  Många handdukar (under, över bredvid typ:-) ), kärleksmumsiken ytterst, spann i ena handen (din). Lättsovning (går lättare att åstadkomma på en madrass på golvet). Det är ett helvete att få allt luktfritt annars… 🙂

 • Charlott
  24 november, 2012 at 20:10

  Få bort kräk lukt med ättika i sköljmedels facket på tvättmaskinen det kommer lukta lite ättika efteråt men det försvinner nästa tvätt. Funkar på tex handdukar som blivit illaluktande, även träningskläder! Det bästa tipset jag någonsin fått när det gäller illaluktande textiler 🙂

 • kz=fascist
  18 oktober, 2015 at 21:04

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.