Okategoriserade

Tiggarna har blivit snobbiga

I veckan när jag promenerade ner på stan fick jag vara med om ett spännande scenario. Det var utanför min Ica på Karlavägen som det hela ägde rum och jag höll på att gå in i en stolpe för att jag spetsade öronen för att höra. Utanför de allra flesta Icor i stan ligger det numera tiggare. Jag tycker personligen att man genomskådar dessa men för all del jag ger dem en slant när jag går förbi om jag har. Det skadar ju inte menar jag. Men nu har de här tiggarna blivit diviga Östermalmare kan jag meddela. Det var inte länge sen som jag lade ner en tjuga i en burk när hon omedelbart svarade ”kyckling” istället för ”tack”. Jag reagerade till och sa ”va?” ”kyckling”, svarade hon och pekade på ingången till Ican. ”Jävla fitta”, tänkte jag för det är så jag tänker när ni andra kanske tänker ”jävla as” och sen skyndade jag därifrån. Jag anser nämligen att det minsta den lata jävla fittan kan göra är att resa på sin röva och köpa kycklingen själv.

Det som jag nu skådade var Lill Lindfors som böjde sig ner och gav tiggaren en påse med två kycklingklubbor. Mitt framför näsan på mig skedde detta! I samma sekund som tiggaren tar emot kycklingen från Lill så säger hon ”Bread” istället för ”tack”. Lill blir lika förvånad som jag blev men hon är artigare och inte fullt lika stressad så hon böjer sig ner mot tiggare och börjar kommunicera. ”Chicken”, försöker hon först. ”Bread”, svarar tiggaren och pekar in mot Ica. Men Lill förstår inte så hon försöker med spanska ”Pollo”, säger Lill och pekar på påsen. Så söt är hon men den jävla fittan ger sig inte utan börjar gestikulera hur hon har kycklingen i ena handen och saknar bröd i den andra. ”Bread”, säger hon och smackar med munnen ”bread” säger hon igen och visar hur man biter i en fralla i luften.

Sen gick jag.

You Might Also Like

 • Carrie
  24 november, 2013 at 09:52

  Hahahahahaha…jag tjuter av skratt. Det här var sjukt kul beskrivet 🙂 och Lill Lindfors hahahaha…jag döööör..:)

 • Gunilla
  24 november, 2013 at 09:52

  Men inte klokt ju. Va otacksamma dom är. Klart det är synd om folk som har det svårt, men såhär uppför man sig inte. Hyggligt av dig och Lill iaf att hjälpa.

 • fanny
  24 november, 2013 at 09:54

  Bättre kan du Katrin. Eller tryter din fantasi? Det där med tiggare har du tagit upp tidigare. Kan du inte hitta på något annat att provocera folk med. Läs hitta på.

 • Sunshine
  24 november, 2013 at 09:59

  Jobbigt läge! Men visste du att de inte får handla för pengar som läggs i deras ”hatt” utan de ”jobbar” ju så om du eller Lill lämnar kyckling ja då får hon äta det men hon får inte gå handla för pengarna som skänkts till henne :/

 • Lena
  24 november, 2013 at 10:00

  Kom tillbaka till dig efter att ha tagit ett uppehåll efter Satsincidenten. Någon dragningskraft besitter du ändå. Men nu är det tamejfan adjö för gott. Du är ju helt jävla dum i huvudet. Är det någon som är osympatisk, på ett icke förlåtande sätt, är det du. Fattas bara att du börjat raljera om att den stackars tiggaren borde ha vetat bättre än att be om bröd – DET ÄR JU KOLHYDRATER I!!!

 • Gina
  24 november, 2013 at 10:00

  Ja tror man på det så…..Men varför dra in Lill Lindfors i det här. Vad är det som är så roligt med henne?

 • Gina
  24 november, 2013 at 10:04

  Jätterbra information. Tack!

 • Carrie
  24 november, 2013 at 10:05

  Men kan de inte ta en kort fikarast då? Är det tillåtet? Lunchrast?

 • Marianne
  24 november, 2013 at 10:08

  Man kan inte dra alla över en kant bara för att en beter sig på ett visst sätt. Som ngn skriver här hon får inte handla!! Och sedan kan den här kvinnan kanske vara lite ”bakom” eller hur jag nu ska uttrycka mig och väldigt hungrig. Det enda hon hade i huvudet var att få mat och så blev det så här klumpigt. Hon kommunicerade på det sättet hon kunde och hon har inte gott i skolan och lärt sig vara snobbig det föds man in i….

 • Minna
  24 november, 2013 at 10:11

  Visst är hon väl både elak, och dum i huvudet, som älskar att håna utsatta människor. Bara för att tjäna pengar!!!!

 • Carrie
  24 november, 2013 at 10:11

  Jag bryr mig inte överhuvudtaget om sanningshalten i den här i historien. Jag kan bara inte sluta skratta och kan man inte se humorn i detta inlägg. Ja, då kan inte jag hjälpa 🙂 Hahahaha..Katrin du borde fan börja ta betalt. Vara såhär rolig gratis? 🙂

 • Annis
  24 november, 2013 at 10:12

  Nu får ni ju ge er…
  Varför skulle Katrin hitta på???
  Håller fullständigt med henne.
  Man ska vara tacksam för det lilla man får.

 • Minna
  24 november, 2013 at 10:13

  Dra alla över en kam heter det! Men annars har du helt rätt

 • Annis
  24 november, 2013 at 10:14

  Och vadå ” får ej handla”?
  Anser ju knappast att tiggeri är ett jobb…

 • anonym
  24 november, 2013 at 10:17

  För att tjäna pengar så klart Ju fler kommentarer ju fler pengar!

 • Maria
  24 november, 2013 at 10:17

  Du skriver ”jävla fitta” vilket språk!
  Ordspråket säger: Små grytor har också öron
  Ringo går på förskolan, snart kanske han börjar kalla sina kompisar ”jävla fitta”

  Angående tiggare- har du ej förstått att om man ger en
  matbit istället för pengar så går det direkt till personen som tigger, och inte till någon annan hänsynslös person.

 • Julia
  24 november, 2013 at 10:18

  Carrie, problemet är inte att de inte får ta någon rast. Problemet är att pengarna som folk skänker till dem ska gå direkt vidare till organisationen/ligan de tigger för. Och de har inte några egna pengar att köpa mat för. Dessutom är det sjukt naivt att tro att tiggarna skulle ha fikapaus/lunchpaus, som om det var ett tryggt arbete som reglerades av svensk arbetsrätt. Tror du de även får ob+övertidsersättning (eller lön överhuvudtaget)? Och 5 veckor semester?

 • anonym
  24 november, 2013 at 10:20

  ”Det är synd om människan”

 • Lisa
  24 november, 2013 at 10:20

  Ja, visst är det hemskt att tiggare också vill bli mätta i magen. Och skam den som inte kysser din röv för några kronor. Det du upplever som otrevlig attityd (eller fittig attityd enligt dig) handlar om språkförbistring. De kan inte göra sig förstådda på varken svenska eller engelska utan använder sig att några få inlärda ord. Det blir svårt att konversera på ett, enligt dig, önskvärt sätt då.
  Begrunda lite över din egen attityd Katrin. Du är en kvinna med tak över huvudet, jobb, pengar på banken, en familj du älskar och får tillfälle att träffa när du har lust och du är uppvuxen i ett tryggt och fredligt land med ett fungerande skyddsnät för de som någon gång skulle behöva det. Trots det har du en attityd som många gånger är förkastlig. Tror du att din attityd skulle förändras till det bättre om du själv satt utanför Ica och bönade och bad om pengar eller mat? I ett land där du inte kan göra dig förstådd för att du inte kan språket. Hade du nigit och bockat djupt med ett leende från öra till öra, dag ut och dag in?

 • Carrie
  24 november, 2013 at 10:23

  När man är väldigt hungrig så kan jag tycka att man borde tacka för kycklingen och börja tugga i sig den istället för att börja tjafsa om bröd.

 • Pjotr
  24 november, 2013 at 10:27

  Det där var fantastiskt bra skrivet!

 • Pinglan
  24 november, 2013 at 10:28

  Håller med! Katrin behöver bara gå tillbaka några generationer och tänka på hur hennes folk behandlades dvs Judar. Inte verkar ”dem” lärt sig något av händelsen. Det har Palestina lärt oss.

 • Carrie
  24 november, 2013 at 10:30

  Jag vet absolut ingenting om tiggare och deras ligor. Men idag har jag lärt mig en hel del. Bra va?

 • petruska
  24 november, 2013 at 10:53

  Så sant!

 • Maria
  24 november, 2013 at 11:43

  Jag svär och använder fula ord hela tiden. Min dotter är 4 år, och använder inte såna ord speciellt ofta för det.
  Och vad skulle det göra?

 • Katarina
  24 november, 2013 at 12:14

  ha ha ja herregud så bitter DU kan vara då! Det är ju sant det Latrin skriver. Har sett det flera gånger på Östermalm

 • ninca
  24 november, 2013 at 12:17

  Hahaha … ja, du har ju rätt, det går ju inte med kolhydrater heller. En skinkbit borde den där tiggaren ha bett om …

 • ninca
  24 november, 2013 at 12:23

  Av princip ger jag aldrig något till vare sig tiggare på gatan eller på ev. andra ställen, t.ex. nätet. Jag har hört och läst lite för många utsagor, historier och rykten om tiggare och s.k. tiggare.
  Däremot kan jag skänka pengar eller köpa saker där en del av vinsten går till behjärtansvärda ändamål såsom forskning om olika sjukdomar. (Jodå, jag vet att det ryktas om sådan fonder också men mycket av det snacket är med all säkerhet myter.)

 • Louise
  24 november, 2013 at 12:31

  Nu förstår jag varför era USA drömmar/planer gick år h……e! Du är såååå svensk i ditt synsätt på utsatta människor! Cynisk svensk i ett nötskal!

 • Hanna
  24 november, 2013 at 12:36

  Det där är fördomar och myter. Visst hjälps tiggarna ofta åt och delar upp pengarna efter dagens slut, men de får ju en del själva. Har du bevis för något annat så ser jag gärna det, så trist att det sprids massa fördomar om att man inte ska ge tiggare pengar för att de bara är ”offer” som inte får något. Polisen har inte kunnat bevisa något fall av människohandel bland tiggare så vitt jag vet.

 • Me
  24 november, 2013 at 12:37

  Klart man försöker kräma ur allt som går när det väl kommer nån snäll typ som skänker mat. Ren överlevnadsinstinkt!

 • The Long Dong
  24 november, 2013 at 13:01

  Hahahaha, kan inte sluta skratta. Kan inte människan bara klippa sig och skaffa ett jobb istället för att sitta på sitt äschle och bara lata sig om dagarna? Då får man gå hungrig, så är det bara.

 • Johanna
  24 november, 2013 at 13:17

  Hahaha ursäkta men det var väldigt kul skrivet! Kollektivavtal glömde du dock nämna 😉

 • Ebba
  24 november, 2013 at 13:22

  Ger aldrig tiggare pengar! Tyvärr har tiggarna i innerstan blivit så ”aggressiva” att dom tränger sig mellan folk som står och pratar, ber man dra åt h*lvete efter att ha bett snällt 10000 ggr att dom ska gå iväg förföljer dom än. Har hänt mig mer än en gång!
  Köper Situation Stockholm istället!!

 • Irene
  24 november, 2013 at 13:34

  Hhahahhahah men man undrar var alla dessa rumänska tiggare kommer ifrån och om det i så fall är ligor?

 • zigge
  24 november, 2013 at 13:42

  Ja och de värsta är de POLSKA tiggarna helt klart. De är de mest kriminella!!!!!!!!!

 • Smulan
  24 november, 2013 at 13:48

  Det var rätt enkelt att räkna ut vad hon ville. Men om ber om kyckling måste hon ju ha spis eller ugn. Om hon inte fick färdig grillad så klart. Då hade jag kunnat räkna ut att hon hade bostad. Då hade jag bara svarat. ut och jobba din lata jävel

 • bengan
  24 november, 2013 at 14:00

  Det är uppenbart att du tänkte alltid retar jag någon, med din kommentar.Men Herre Gud. så jävla dum i huvudet du är. Hahahahahahaha………..

 • Jennifer
  24 november, 2013 at 14:08

  Jag hatar tiggare.
  Enda jag gett dom är mitt snytpapper, använda snytpapper

 • Amanda
  24 november, 2013 at 14:15

  Aaaa joooo rå kyckling var det säkert. Jättetroligt!

 • B
  24 november, 2013 at 14:20

  Och hur kontrolleras det?
  Vem redovisar de till?

 • Hoho
  24 november, 2013 at 14:22

  Det dummaste man kan göra är att ge tiggarna pengar, då lönar det sig och ryktet sprids i deras hemländer och de kommer hit fler och fler.

 • Camilla
  24 november, 2013 at 14:26

  Har varit med om en sak, en tant tiggde och bad om cigaretter jag gav två, kan jag inte få flera???
  Va glad att du ens får en enda, tänkte jag då.

  Vid ett senare tillfälle så har tanten mage att be om lite pengar till kaffe, jag gav henne en tjuga.

  Vid ett senare tillfälle frågar hon om pengar och cigaretter, jag ljög och sa att jag inga pengar hade.

  jag är fan inte rik men det är höjden av oförskämdheter, tycker jag.

 • jalla
  24 november, 2013 at 14:36

  speciellt från Polen, de är värst.

 • jalla
  24 november, 2013 at 14:39

  Varför kan de inte ta livet av sig. Så slipper vi dem. De har ju ändå inget att leva för!!!

 • Yvette
  24 november, 2013 at 14:42

  Vem sa någonting om människohandel !!?

  Dessa människor som ”jobba” för dessa ligor får väldigt lite betalt och det kan nog vara sant att de är hungriga och verkligen behöver mat……………..

 • Maja
  24 november, 2013 at 15:09

  ”gått i skolan”

  gott i påsen, typ pollo, fralla,sallad och sås

 • Fiona
  24 november, 2013 at 16:06

  Stackars lill!! Här i skottland finns endel tiggare i städerna också men har aldrig råkat ut för nåt liknande!!

 • Linnea
  24 november, 2013 at 16:14

  Vilken fruktansvärd människosyn du förmedlar… Kommer aldrig mer sätta min fot på din blogg. Jag hoppas att det inte blir en kall vinter, med tanke på de människor som inte har nåt hem.

 • mslyckad
  24 november, 2013 at 16:14

  Jag ville ge bort min fardigmat som jag nyss kopt fran restaurang en gang men mannen som tiggde hade mage att be om pengar till sprit istallet.han fick varken mat eller pengar.. .

 • Christina
  24 november, 2013 at 16:19

  Fy tusan, jättebra att det kommer fram vilka retards de är, tiggarna! Hela Malmö kryllar av dem. De har även ofta fejkade benskador. Heja Katrin!

 • Julia
  24 november, 2013 at 16:27

  Det där är en myt och om du fortsätter hävda att det är sant får du gärna ange en seriös källa.

 • Susann E
  24 november, 2013 at 16:35

  vad tycker du att du sjalv ar?? trevlig eller?
  Katrin har helt ratt i sina asikter i detta fallet

 • Susann E
  24 november, 2013 at 16:36

  helt ratt

 • Susann E
  24 november, 2013 at 16:39

  du kan val inhysa dem i sa fall i ditt hem om sympatin ar sa stor

 • Bort med fattigdom och tiggare....
  24 november, 2013 at 16:45

  Hade det inte varit för den jävla Alliansen så hade du sluppit de där tiggarna på gatorna! Sen kunde man förbjuda tiggeri och poliserna borde sköta detta! Jag vill inte ha tiggare på gatan! Bättre alla som behöver mat och bostad får detta och kan de sen inte sköta det så fine då får de väl frysa och svälta…..

 • Lisa
  24 november, 2013 at 16:52

  Mmjo, verkligen…stackars lilla välbärgade och priviligerade människa menar du?
  Jisses, vissa människor alltså…

 • lotta
  24 november, 2013 at 17:03

  Jag bor oxå i Malmö. Mig har de aldrig besvärat. Och då rör jag mig mycket på stan.

 • lotta
  24 november, 2013 at 17:07

  Så blir vi av med dem. Om de fryser eller svälter ihjäl. Vil

 • emmy
  24 november, 2013 at 17:15

  Vilka sympatiska anhängare Katrin har.De är precis lik.a själviska och känslokalla som Katrin Men det är väl likasinnade som söker sig till hennes blogg. Hemskt!

 • ottilia
  24 november, 2013 at 17:23

  Maja Att märka ord är den svages sätt att hämnas!

 • panajotis
  24 november, 2013 at 17:29

  ….

 • panajotis
  24 november, 2013 at 17:31

  Ha ha haaaaaa tiggare från Polen, nej du inga tiggare från Central Europa, däremot gott om tiggare från Rumenien

 • Me
  24 november, 2013 at 17:33

  Jaha? Han kanske var mätt men behövde en sup! Skulle inte du känna att du behövde det om du tiggde på gatan?

 • Louise
  24 november, 2013 at 17:48

  Katrin påminner om min osympatiska, elaka mor. Moderat liksom Katrin och hatar ”tiggeri” som hon säger. Med åldern har hon blivit (om möjligt) allt elakare och är numera osams med alla. Anar att Katrin går samma väg….

 • Madde
  24 november, 2013 at 18:03

  SD vill förbjuda tiggarna. Dom får min röst!

 • alicia
  24 november, 2013 at 18:11

  Håller helt med Dig Lisa – wait and see, karma will get back to you Katrin.
  Så fruktansvärt nedvärderande skrivet av Dig – tänk om det var Du som var tvungen att tigga i ett annat land och inte förstod språket…usch, vilken fruktansvärd attityd du har! Du skryter med att Du aldrig varit med om hemskheter att bara gott ”drabbar” dig, wait and see….livet har mycket att erbjuda, jag lovar!

 • Åkesson
  24 november, 2013 at 18:11

  Katrin har nog redan gått med i SD. Det har hon ju pratat om tidigare.Välkommen in i partiet Katrin. Det passar dig perfekt. GRATTIS.

 • Annis
  24 november, 2013 at 18:17

  Okunskap…..

 • KP
  24 november, 2013 at 18:45

  Men vem ger pengar till dessa tiggare? Är ni dumma i huvudet? de finns överallt numer, om de måsta ge sina pengar till sina kriminella chefer, vad bryr jagmig om det? Jag vill inte gå och handla med mina barn och ha en framför varje ingång. De mest kriminella, du finansierar alltså rumänsk prostitution när du ger en kyckling eller pengar, lägg ner! Fattar ni ingenting?

 • Carrie
  24 november, 2013 at 19:06

  Hon skrev ju nyss att hon funderade på att rösta på Miljöpartiet. Det enda hon har skrivit om SD var ju att hon ville läsa på deras partiprogram eftersom att hon höll med J. Åkesson om att barnbidraget borde behovsprövas. Men, men vissa verkar gilla att skapa sina egna sanningar om andra människor.

 • Cathrine
  24 november, 2013 at 20:20

  Ha haaaa den var bra katrin. Jaaa sånna är de ju. Vadå Tack?
  Hit med kyckling och bröd ;)))
  Pendlar mella Helsingfors och Stockholm under veckorna och där är de med sitter o tigger. En ziggenare stal min plånbok förra veckan på östermalm ;( såg det sekunden på men då hann han sticka den jäveln. Passa era väskor noga!

 • Anna
  24 november, 2013 at 21:17

  Det är fortfarande människor. Det är MÄNNISKOR ni skriver om! Ingen vill tigga. Ingen vill sitta och frysa och vara hungrig och be på sina bara knän om pengar/mat/kaffe/cigaretter. Jag får ont i magen över vilken syn på folk i nöd det finns! Det ÄR ett problem att det spridits rykten till framförallt Rumänien om att Sverige är ett land där man kan tjäna ihop pengar på att tigga. Och problemet är allra störst för de människor som lämnar sina familjer för att åka hit och samla ihop pengar så att familjen där hemma kan överleva. Min pappa jobbar väldigt nära de här människorna. Han pratar med dem, ger dem möjlighet att få komma in i värmen och gå på toaletten, duscha, få varma kläder och mat. Det är MÄNNISKOR! Det pågår ett stort arbete i Stockholm där man försöker få grepp om var alla tiggare kommer ifrån och även ta reda på om de(tidigare i kommentatorsfältet nämda) ”organiserade” ligorna existerar och hur man ska jobba för att få bort den problematiken. Men att skriva ”de kan lika gärna dö” ”ger dem mitt snorpapper” ”jävla fittor” det är bara vidrigt. Kom igen, vad hände med medkänsla och solidaritet? Sen kan man välja om man vill ge pengar eller hellre stöttar hjälporganisationer men om vi alla bara ändrar attityden mot våra medsystrar och bröder så kommer mycket hända i världen! (& om någon som läser bor på Östermalm och har en brödbit över så kan ni väl svänga förbi kvinnan och ge henne den?)

 • Maja
  24 november, 2013 at 22:24

  ”Hämnas”? Why? Min pappa är svensklärare.
  Ska du ha ett rån till kaffet?
  Ett rån pågick då han drack kaffe.

  Två olika betydelser. Rätt viktigt hur man skriver för tolkningens betydelse, om man vill kommunicera.

 • P
  24 november, 2013 at 23:14

  Håller med dig Maja!

 • minime
  24 november, 2013 at 23:18

  Det låter sjukt fult och fattigt när vuxna svär, och det bevisar bara att man har ett dåligt ordförråd. Om barnen svär så visar det bara att dom är dåligt uppfostrade.

 • minime
  24 november, 2013 at 23:26

  Men vänta nu lite.. Språkförbistring?? Det handlar väl inte alls om det. Det handlar ju om attityden! Någon skänker henne mat, hon säger inte tack (och det går att göta utan ord, tex med ett leende) det är vad jag vet, ingen som vill bli ”kysst i röven” för det,
  utan hon sträcker fram andra handen och ber om mer…
  Det är att vara otacksam, och det spelar ingen roll vilken samhällsklass man tillhör!

 • minime
  24 november, 2013 at 23:27

  Känns det inte som att man i stället förlorar på det?

 • Kicky
  24 november, 2013 at 23:28

  Dom där jävla kryckmongona kan ju rent sagt dra åt helvete!!! Fick bevittna något riktigt pinsamt på Ica i högdalen häromdagen. Tiggarna verkar ha sin samlings plats där. Iallafall så är dom 7 st män med varsin krycka och samma jävla fel! Dom skulle in och handla… Först utanför haltar dom på som bara den, tills dom kommer in till Ica då alla slänger upp kryckan på axeln och kan gå helt felfritt utan smärta?!??!!! Dom går där och skrattar samt viftar runt med kryckfan. Fyfaaaaan vad arg jag blev då. Åk hem förfan!!!!!!!

 • Sally
  24 november, 2013 at 23:32

  Du förstår väl att det var grillad kyckling? var köper du ”en påse med 2 kycklingklubbor” råa? Riktigt konstigt sätt att tänka…

 • Evelina
  24 november, 2013 at 23:56

  Man blir ju mörkrädd av kommentarerna ovan! Bondar hela högen som inte är medvetna om hur tiggar situationen på Ö-malm ser ut.

 • tia
  25 november, 2013 at 00:00

  Anar att du också, stumpan… går samma väg!

 • Daniella
  25 november, 2013 at 00:29

  Det här måste vara ren provokation hahhaha

  http://www.daniellarosengrip.se

 • Ida
  25 november, 2013 at 03:21

  Katrin du är inte ensam. Exakt samma sak hände mig. Ica Vasastan. En tjej sitter utanför, jag lägger en tia tror jag.
  Hon säger att hon vill att jag ska köpa mat. Men jag bara gick iväg. Hon kommer aldrig mer få en spänn från mig mer.
  Hon förstörde bara hela grejen. Hon kunde sagt tack. Men nu blir det inget mer.
  Så otroligt irriterande. De verkar tro att det dräller pengar ur fickan på mig. Antagligen så kommer hon använda dessa pengar till annat och inte mat, därför hon vill ha mat utöver pengarna hon får.

  Har sett ännu värre saker dock. Bodde nära Drottninggatan förut. Där parkerade de sina bilar, som de kör med bensin. De parkerade dessa bilar på vår gata. De tar upp platser som vi som bor där behöver. De kan göra detta eftersom de ändå inte kan få en bot då de inte är svenska medborgare.

  De ställer sig överallt där, och sen går de och sätter sig och tigger utanför på varenda jäkla hörn … överallt.

  Sen vid 22:00 då börjar de samlas i gäng vid bilarna, deras barn pissar på gatan där folk promenerar. Helt sjukt faktiskt.

  Detta hände alltså dagligen utanför mitt fönster. Jag såg det varje dag. Och vaknade ofta på morgonen av att de kom med bilarna och steg ur dem och började skrika.

  Detta är en gata där rika bor. Priserna ligger runt 4 miljoner för 65 kvm. Det var allt annat än lyx att bo där kan jag meddela.

 • Ida
  25 november, 2013 at 03:25

  Det stämmer. De som inte tror på detta, borde söka in sig på Youtube.

  Kollade själv på BBC dokumentär, där de tar upp barn som tigger i London.

  De vuxna skickar ut barn som tvingar sig på folket där och skriker efter pengar. Det är alltså ännu värre där än här.

  Barnen väntar vid bankomaten för att få pengar.

  Samt just detta som du nämnde ovanför. att de fuskar med kryckor.

  Det är tom ett inslag på en tjej som går runt i trasiga kläder för att sen gå in på någon krog och byter om, kommer ut i kläder som ser fina ut och blir plötsligt en vanlig tjej med fina kläder.

  Samt en gubbe som lurar folk med att han inte har ben. Men han gömmer benen under en filt så att det ser ut som att han är utan ben. Ja det är så mkt fusk och sådant så det är löjligt.

 • Ida
  25 november, 2013 at 03:27

  Vänta tills de väcker dig utanför din dörr och pissar utanför din port. För så hade vi det. Vi bodde i stan. och vi hade dem parkerandes, sovandes i bilar på vår gata. De har alltså inga toaletter, så de gör sina behov på gatan där vi bor.

 • Ida
  25 november, 2013 at 03:32

  De lurar även folk på mobiler. De lägger fram en lapp med en text, sen så tar det mobilen under pappret. Om du sitter på fik t ex. Detta hände ofta i stan på sommaren. Tidningarna varnade om detta.
  Så se upp för dessa papperslappar.

 • Ida
  25 november, 2013 at 03:37

  Ni som inte förstår hur jobbiga dessa personer är har inte tydligen mött dem.
  Så därför tror ni detta handlar om ”vanliga” hemlösa.
  Detta är inte vanliga hemlösa.

  Så därför förstår ni liksom inte grejen.

 • Carrie
  25 november, 2013 at 05:02

  Det handlar om hur de satt i system att luras och bryr sig inte ens om att visa tacksamhet. Bra att folk reagerar mot detta bedrägeri. Det är inget fel att säga ifrån när man ser att något är helt åt helvete. Bor inte där och visste inte om att det såg ut såhär. Sen blir jag också illa berörd när det skrivs så hatiskt av vissa för ja det är människor det handlar om och jag är glad att jag inte bor där för jag är typexemplet för en person som har svårt att säga nej till personer som ser ut att behöva hjälp. Man vill ju hjälpa men gör man egentligen det om man stödjer organiserade ligor? Jag är kluven. Vet alldeles för lite om det här men nu vet jag i.a.f lite mer.

 • Carrie
  25 november, 2013 at 05:18

  Ja, det låter helt sjukt!

 • majas
  25 november, 2013 at 06:51

  Jävla antisemit. Fråga hamas varför de svälter ihjäl sitt eget folk så att de (palestinierna) tvingas söka asyl i israel. F.ö. det enda landet i mellanöstern med demokrati och som inte anser våldtäkt vara straffbart -för kvinnan.

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:01

  Ni kan alla sitta här och berätta hur man egentligen tackar och att de borde den tiggaren ha gjort kanske med ett leende eller aa på nåt sätt men det ni glömmer är att ingen av er är i hennes skor, ni vet inte vad hon gått igenom, vad hon sett eller vad hon ser.

  Jag kan säga att det var några tiggaren som passerade min väg en dag och jag skänkde gamla kläder till de en massa. Men deras tacksamhet gick knte att tyda på ansiktet, hörde ett tack men såg inte det på ansiktet, och då valde att se det som att det är deras sätt väl. Och inte mer med det.
  Nu gör tiden gör ni alla saker för att få belöningen, för att NI ska må bättre och ni skiter egentligen i hur mkt det gör för den andra. Tacksamheten är för att ni ska känna att ja idag gjorde jag en god gärning men det är inte vad en god gärning är!!!!! God gärning är att du get utan att tänka alls på vad du får tillbaka. Ta och tänk på det ni!
  Och jaaa dessa människor jobbar åt ligor. Och polisen sa du har inte fått fram att de gör det, i och med att de kmr från eu länder så får de sitta ovh tigga på våra gator!!!!

  Läst nästan alla kommentarer här och en hel del av er är så behränsade, era hjärnor är så begränsade. THINK OUTSIDE THE BOX!!!!!!!!!!

 • åkesson
  25 november, 2013 at 07:03

  RÖSTA PÅ SD DE VILL HA BORT TIGGARNA!!!!!!!!!!!!!!!!
  SD SD SD SD SD SD SD……………………………………………….

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:06

  Du är ju fan i mig dum i huvudet!!!! Klart hon fick grillad kyckling.

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:17

  Jaha, vad vet du vad de har att leva för? Jaha så alla som knte har ngt att leva för i dina ögon ska ta livet av sig?!
  Du har inte betydelse i mina ögon så vad innebär det???!!

  Alla vågar ni vara kaxiga bakom era skärmar, vänta bara tills karma kmr och biter er i röven för ert nedlåtande sätt att se på andra!

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:19

  Så hellre att vara nedlåtande och önska de döden än att ha sympati ovh då enligt dig bjuda hem de under den kalla vintern!?? Ni är ju fan i mig DUMMA i huvudet’

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:20

  Nej men kära Christina de kanske dras till såna retards som dig!!!!

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:24

  Grymt skrivet Anna!!!

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:26

  Har du inte läst kommentarerna innan???!!! De jobbar åt ligor. Så som du tar på dig din städerska outfit och går till jobbet så tar de det här på sig ovh går till jobbet!!!!!

 • Sunshine
  25 november, 2013 at 07:28

  Ja men då innebär det väl att Katrin oxå ryker? Eller???!!

 • Majsan
  25 november, 2013 at 07:35

  Fantastiskt bra skrivet Anna!!!

 • emma
  25 november, 2013 at 07:52

  Inte mig emot!

 • Carrie
  25 november, 2013 at 08:09

  Du har faktiskt helt rätt i det du skriver Sunshine! Dumt att förvänta sig ett ett tack eller ett leende. Jag vet ingenting om vad den människan varit med om. Det är bara mitt EGO som tänker så. Du har verkligen så rätt här! Bra skrivet!

 • Bu
  25 november, 2013 at 09:01

  Men…skulle hon ljuga om Lill då eller? Det borde ju Lill då få reda på, så det tror jag knappast…

 • Miia
  25 november, 2013 at 11:08

  Gratis?????? Tror du hon skrev detta utan att få arvode för det???

 • ak
  25 november, 2013 at 11:37

  Ja först blomstrar det sen kan allt vissna

 • Nilsson
  25 november, 2013 at 12:07

  Tiggare = grov organiserad brottslighet

 • Me
  25 november, 2013 at 13:23

  Nä. Det finns faktiskt folk som är generösa på riktigt.

 • Carrie
  25 november, 2013 at 14:07

  Nä, Miiia det tror jag inte. Jag känner till att bloggen är en bra inkomstkälla. Jag tyckte helt enkelt att det var så roligt skrivet att efter jag läst detta skrattade för mig själv under resten av dagen. Jag kände det som att jag fått så mycket glädje gratis. Jag hade kunnat lösa biljett för det här. Det var lite så jag tänkte. Kan lika väl förklara hur jag kan vara så kall och hjärtlös som kan skratta åt något så hemskt. Jag vet faktiskt inte, jag ser bara Katrin gå där, hon spetsar öronen och håller på gå in i en stolpe. Det brister för mig redan här och jag piper och skriker av skratt. Jag noterar inte ens hur hon skriver fitta flera gånger för jag garvar som fan och kan annars tycka att såna ord drar ner och förstör en text. Men det här är ju Katrin som skriver och jag tycker verkligen att hon lyckas förmedla så mycket i dessa rader. Närvaro, en känsla att vara på plats, hur Linn gestikulerar, hur tiggaren gestikulerar och försöker göra sig förstådd. Hur K bevittnar allt, hennes reaktion, vad hon tycker om det hela och hur hon avslutar. Jadu Miian, det här är min humor. Hoppas jag rätat ut några av dina frågetecken. Jag såg att de var många och bestämde mig för att svara. Have a good day.

 • Rebecka Johansson
  25 november, 2013 at 15:07

  Anna, du är fan naiv om du tror på allt dessa tiggare säger. Men alla svenskar är naiva och ska vara snälla mot alla förutom vår egna befolkning. Tror det har mycket med nacist tiden att göra, vi vill inte få rykten om oss att vara rasistisk så vi tar in andra människor istället. Vi ska ut och jobba medan invandrarna lever på SOC.

 • Rosa
  25 november, 2013 at 15:32

  Från nätet nyss

  Angelika
  • för 7 minuter sedan

  Jag har blivit förbannad många gånger. Situation Stockholm såldes i Linköping där jag bor tidigare. Men de stackarna blev ivägkörda av ett gäng utländska killar som sa att detta var deras område nu.
  Och för ca 2 veckor sedan såg jag ett ungdomsgäng stå mitt på torget och prata, och jag hajade till för en tjej i gänget såg väldigt bekant ut. Men visst var det den ”fattiga” ”stackare” som sitter utanför mitt gamla jobb varje dag! Som jag såg under hela våren 2013 när jag arbetade. Där stod hon och rökte en cigarett samtidigt som hon fipplade med sin mobil och med 3 (!) fulla kassar med kläder, en av kassarna var från Intersport. 2 timmar senare går jag förbi mitt gamla jobb, och där sitter hon! Med en bit av Intersport kassen utstickandes under filten.
  Och när jag såg henne för någon vecka sedan satt hon i en splitterny vit sportjacka…
  Hon måste ha det oerhört svårt!

  En annan har inte råd att gå till tandläkaren…Är det konstigt att man börjar känna sig bitter? Jag avskyr inte dessa människor, jag avskyr våra lagar och våra system.
  Men en dag kommer jag hata dem…för jag blir bittrare och tröttare för varje dag

 • ledsnalisa
  25 november, 2013 at 17:01

  Ännu en vacker dag i norr.
  Fick fint besök av Kalle m Sanna, Orsa spelmän och bandet.
  Nu har jag julstämning, trots noll cm snö. Tack för det!!

  Tack, vad glad jag blir! Hade även besök igår från en av Europas bästa motion fotografer, passade på att få lite tips.
  Härlig afton också. Önskar er en vacker dag!
  för 5 timmar sedan via mobil · 2

  3500 Twitter
  26822 Facebook

 • ledsnalisa
  25 november, 2013 at 17:02

  ”Jo, men Amat… Ni kommer kursa eller
  bli uppköpta av ”Någon vit kränkt man”
  Jo vet du varför?? för eran klientel som
  läser eller plockar upp eran tidning är
  följande 1. Hemlösa, 2. Zigenare 3. Tattare
  4. Panka hipsters 5. Feminister 6. Vänster-
  patrask. I think you get the drift right.
  By the way Fuck NG as a staff, an AB and
  as a motherfucking magazine!
  Äckliga outbildade oikofober!
  Ha en trevlig helg
  Ps. hälsa kära Parisa, Kakan & den
  andra äckliga iranien ni har på eran tattar
  rag att Jag hoppas dem får cancer och dör
  sjukt långsamt
  Anonym.

 • Malin
  25 november, 2013 at 20:17

  ”Fult och fattigt”? Som en tiggare ungefär? Ja det måste vara det värsta som kan hända. ”Dåligt ordförråd”? Något du hört sedan du var liten men aldrig funderat något vidare på? Använder man inte ord som ”fitta” eller svordomar är det mer troligt att man har ett sämre ordförråd än den som gör det. Eller du kanske använder påhittade ord istället för svordomar. Isåfall kan det hända att du har EXAKT lika stort ordförråd som en som kan svära. Barn som svär är dåligt uppfostrade? Så är det och det är det näst värsta som kan hända. Bättre att tänka ”fula fattiglapp” än ”jävla fitta”l.
  De flesta som säger att någon har dåligt ordförråd för att den svär menar säkert att personen är dålig på att formulera sig. Alltså är inte de påhittade orden godkända heller?
  Observera gärna ironin lite här och där.

 • Danne D
  25 november, 2013 at 23:41

  Störtskön läsning!

 • Ida
  26 november, 2013 at 05:52

  BBC dokumentär åkte ner och kolllade upp dessa personer som tiggde okej. De byggde hus i sina städer för sina pengar.
  De var inte alltid ligor. De var familjer som tjänade pengar på att lura folk på pengar. De gick inte alls runt i trasiga kläder, ja de luras. Hur svårt är det för en del att förstå att de luras.

 • Annica
  26 november, 2013 at 18:38

  Ja tyvärr. Har blivit negativ mot välgörenhet.
  I min stad samlar de in julklappar från vanliga människor via socialen. Till de som inte har råd med julklappar till sina barn. Men hur har man barn om man inte själv har råd att försörja dem? Blir så förbannad.
  Bor i en liten stad. Kan då se dessa socialfall med många barn sitta och ficka hela dagarna eller spela vid någon spelautomat. Inte konstigt att pengarna inte räcker trots att de får både social och bostadsbidrag. Helt sjukt enligt mej. För jobbar gör de inte dehär människorna.
  Inte bara utlänningar som uttnyttjar våra system tyvärr. Men dehär åsikterna får man inte säga högt det är synd om socialfallen. Stackars barn säger jag.
  Tack för att du sätter ord på det som vi är många om att hålla med dej om!

 • Marro
  27 november, 2013 at 16:23

  Hahahaha, Latrin 🙂

 • Frida
  1 december, 2013 at 12:38

  Min syster gav en tjuga till en tiggare. Tiggaren sa inte tack, hon sa istället ”hundra!?”…hon tyckte alltså att min syster skulle ge hundra kronor istället för ”ynka” tjugo. Jag känner såhär: Var glad att ngn ger ngt överhuvudtaget!
  Lite tacksamhet kommer man långt med, faktiskt.

 • oscar
  29 december, 2013 at 10:16

  ja katrin du lyckas provocera. vill du ha en medalj? ditt äckliga överklassvin

 • Michan
  9 januari, 2014 at 15:14

  Kriminella är också MÄNNISKOR, ska vi värna och tycka synd om alla nu som inte kan orkar eller vill göra rätt för sig i samhället??
  Vi har en tiggare i mitt centrum också, den stackaren sitter alltid med en kaffe från fiket och röker och tigger pengar.
  Jätte synd om honom som kan röka men måste tigga.
  Hur kan man ha sympati för tiggare?? Det är inte dom hemlösa som tigger om det är det ni tror.

 • Roland Larsson
  18 januari, 2014 at 09:46

  Betänk att det kan vara du en gång i framtiden det är inte säkert att vi har detta sociala stöd jämt så när du kastat snor papper på en tiggare så kastar du på dig själv Rolle

 • MrsH
  3 mars, 2015 at 20:39

  En generaliserande människosyn….
  http://lemano.se/2015/march/tiggare-ar-vi-allihopa.html

 • Anders
  28 september, 2015 at 05:54

  Lite väl grovt språk. Själv ger jag dem inget av det enkla skälet att jag inte anser att det hjälper dem samt att jag inte vill uppmuntra en förvandling av Stockholm till en soppstation. Med vänlig hälsning, Anders

 • Empati
  11 april, 2016 at 12:27

  Det kunde lika gärna kunnat vara ni ( som skriver så hemskt här) att hha haft oturen att födas med sämre förutsättningar och blivit allvarligt obotlig sjuka utan tillgång till vård, hem eller socialt skyddsnät. Och/ eller ha barn som enda sättet att ge mat på och bekosta vård/ medicin är att tigga! Ni som skriver så jävla oempatskt, hjärtlöst och rasistiskt är inte annat en en gigantisk skam för en civilisation och mänskligheten!! De borde få hjälp med det basala och sjukvård, så de slapp tigga! Och de som är
  friska, unga och starka borde få bättre hjälp med studier och in på arbetsmarknaden och vårt samhälle ta itu med rasismen och diskrimineringen gentemot olika folkgrupper!! Då slapp ni bortskämda oempatiska jävlar se människor tigga på gatan!

 • Språksnuten
  1 februari, 2017 at 15:31

  Men fan lär dig svenska då, din dysfunktionella nolla!