Okategoriserade

Tiden går så fort…

Det här året håller på att ta slut det är så sjukt tycker jag. Det här är det snabbaste året i hela mitt liv. Jag minns när man var barn och ett år kändes som en evighet. Sommarlovet på tio veckor kändes som ett helt liv där man hann med både ridläger, scoutläger, häng på landet, besöka mormor i Polen, leka med kompisar, hjälpa mamma och pappa på fabriken, hänga på Huvudstabadet varje dag, dag efter dag efter dag. Vintern var en plåga som man inte såg slutet på, allt tog så lång tid och var så spännande och krävande och en utmaning.

Det här året 2014 känns som en vecka. Jag födde barn och sen fyllde han ett. Jag vägde 80 kilo och så vägde jag 56. Mitt aktiebolag omsatte tre miljoner och så omsatte det 10. Ska det fortsätta så här? För då kommer jag vara 37 och sen 67. Vad kan man göra för att tiden ska kännas mer? Resa mer? Umgås mer med vänner och familj? Köpa mer saker? Jobba mer? Har ni några bra tips på vad man kan göra för att njuta mer av livet? Eller njuter jag tillräckligt? Är mitt problem att jag njuter för mycket? Ska man göra mer saker som har betydelse?

Jag minns det året som jag samlade ihop en massa pengar till fattiga barn i Sverige, det var kul. Och givande. Bring står fortfarande redo att skicka ut paket om jag skulle vilja göra en sån sak igen. Det skulle jag. Det tar mycket tid bara… men ger mycket också. Väldigt mycket. Om jag drar igång ett sånt projekt redan i början på nästa år så kan det bli hur struckat som helst och då kan säkert alla barn få julklappar nästa år. Det ska jag göra. Så då har jag en bra sak uppskriven på min to do-lista för 2015. En vettig sak.

Det var någon som frågade mig vad jag önskar mig i julklapp och det finns inget som jag önskar mig. Inte ett plagg, inte en pryl. ”Vaddå inte ens en diamant?”, sa personen förvånat men näe… Jag har så det räcker. Jag skänker kläder och prylar varje vecka vad ska jag med mer sånt till? Behövs inte.

Jag har köpt EN julklapp till Ringo i år. Han får en klapp från mig och Bingo inte tio som förra året. Tio nya leksaker som kastas i ett hörn. Jag mår lite illa av det här konsumtionssamhället. Vad jag köpt? En radiostyrd snöskoter. Det är vad han önskar sig mest av allt. Kan bli kul att köra med den om vi får snö i Jämtland.

Å hoppas att 2015 inte går lika fort som 2014. Jag tror att jag måste ta och leva ännu mer som att det är mitt sista år i livet. Göra ännu mer roliga saker och sprätta mer med pengarna. Det ska bli så väldigt roligt att få jobba också! Längtar efter att få jobba på riktigt igen! Vi ska köra en företagsresa till Polen nästa år också det blir kul! Mer sånt.

Imorgon lanserar vi tre nya produkter. Tre fantastiska produkter som vi har jobbat fram det senaste halvåret. Tre ljuvliga smaker som fyller behov hos de som väljer att äta en lågkolhydratkost. Ni kan köpa produkterna först i vår webshop imorgon klockan åtta. Oj, nu måste jag rusa på möte. Vi hörs!

You Might Also Like

 • Charlotte
  16 december, 2014 at 12:11

  Tack katrin för att du motiverar och inspirerar. Efter två barn har jag kört på med LCHF och är snart där jag vill vara. Köpte din första bok efter jag ammat första barnet och fick en spark i rätt riktning! ☺️ God jul och hoppas 2015 blir ett toppenår! / lottis

 • TL
  16 december, 2014 at 12:19

  Du verkar vara vettig rakt igenom. Tror det blir sånär man har tagit kontroll över ett område ”kosten” så bara fortsätter det. Kör också no carb, organic och gärna lokalproducerat, rött kött max max 1 gg/ vecka. Rensar ur garderober och skåp. Bort med alla plastiga skitleksaker till barnen. In med färre och då görna mer rejäla saker.
  Har du spanat in capsule 333 projektet? Går att läsa om, såklart på nätet. Handlar om att plocka ut en garderob med kläder som man sen mat har och mixar för att ha dem i 3 mån, sen är det nästa period. Syftar såklart till att inse man klarar sig med färre kläder än man tror bara de är hyfsad kvalitet och finns en matchande tanke bakom. Syftar naturligtvis till att minska hets/masskonsumtionen runt impulsköpta kläder. Allt med projekt där man får kontroll och blir medveten och kanske kan ändra ett beteende är tilltalande. Många som kört capsuleprojektet vittnar om att de läger tiden på mer vettiga saker. Dvs ”köper sig tid” making the most of the time we have typ. Var det inte ngt sådant du ville inför 2015? 🙂 ciao//

 • millan
  16 december, 2014 at 12:48

  En sak vet jag. Att 2015 är året då jag kommer att dö från mina barn man och familj. Livet är inte rättvist!!

 • Elin
  16 december, 2014 at 12:52

  Jag önskar dig lycka och mer välgång Katrin.
  Du är en inspiration. Du fick mig att börja med LCHF så jag gick ner 13 kilo, jag blev dock sjuk och låg inne i åtta månader, så gick upp det mesta men första janauri börjar hela familjen och och jag har tio kilo som skall bort, det går nog på ett kick.
  Sen så har vi beställt naturalcycle-paket så i maj/juni kör vi gång och hoppas på en bebis i magen under andra halvan av året.

  Tack för att du är en inspiratör.

 • Jenny
  16 december, 2014 at 12:57

  Katrin hur får jag tag på dina produkter om jag bor i norrköping? 😀

 • Claire
  16 december, 2014 at 13:02

  Varför så ödmjuk plötsligt? Du funderar säkert på vem du kan ge dig på nästan gång. Du är elak.Detta är uppenbart bara ett spel för gallerierna!!!

 • must
  16 december, 2014 at 13:03

  Tiden går fort för den som fokuserar på den! Tid är något människan själv hittat på. Egentligen är vi tidlösa då vi ingår i ett kosmiskt kretslopp som aldrig tar slut. Det du!

 • must
  16 december, 2014 at 13:06

  Till Millan. Snälla ta av dig offerskorna! SÖK efter metoder och sätt att stärka din kropp om du inte känner dig redo att lämna. Och framförallt, njut och sätt fokus på kärleken som finns istället till din man och dina barn nu. Önskar dig lycka till!

 • jolanta
  16 december, 2014 at 13:08

  Blev det för mycket negativ reklam med Kissie. Har du insett satt du börjar bli gammal!!

 • Davve
  16 december, 2014 at 14:01

  Men självklart ska väl Kissie ha en smocka!
  Hon är ju jätteelak mot stackars Katrin som vill alla så väl och ser till att alla äter nyttigt och motionerar fint:

 • Megan
  16 december, 2014 at 14:18

  Du är en äkta kameleont!!

 • Jag
  16 december, 2014 at 14:23

  Försök att leva här och nu, vara närvarande, stanna upp och känn efter så kommer det automatiskt… Låter klyschigt .. Lyssna inåt där finns svaren…Nu är det lite svårt att göra det när ekorrhjulet snurrar… Men försök…

 • Jag
  16 december, 2014 at 14:25

  Asså!!!… Gammal, ni verkar inte veta hur man är när man e gammal.. Ja inte är man det vid 37…. Skärp er….

  25 år inom vården….

 • oMing
  16 december, 2014 at 14:32

  Är du nöjd nu när du figurerar på fjortisarnas bloggar. Du borde föregä med gått exempel som 37 årig tvåbarnsmamma!!

 • camilla
  16 december, 2014 at 14:43

  Välkommen. till Jämtland!! -7 och liite snö.Kom en halv centimeter i natt…innan dess har det varit lite is och barmark.

 • Andrea
  16 december, 2014 at 14:57

  Vad bra att fler å fler tänker på denna alltmer överdrivna konsumtion! Jag har också börjat tänka efter mer å mer..

 • Matilda
  16 december, 2014 at 15:16

  Fy vad störande det är med tugg-ljudet! Ska man behöva stänga av högtalarna varje gång man besöker din blogg? Nu skiter jag i det här!

 • Petra
  16 december, 2014 at 15:33

  Först skriver du att du mår illa av dagens konsumtionssamhälle och sen skriver du att du ska sprätta mer med pengarna?!
  Hur tänker du nu?

 • Hyrestanten
  16 december, 2014 at 15:57

  Ta bort det där ljudet av någon som tuggar! Så himla äckligt 🙁 Antar att du tror att folk ska bli sugna på dina produkter men effekten blir rakt motsatt. En person med ätstörningar tänker på att stoppa något i munnen hela tiden men snälla, låt oss andra slippa.

 • Johanna
  16 december, 2014 at 16:19

  Vart i jämtland ska ni fira?

 • jolanta
  16 december, 2014 at 17:13

  Något är helt klart fel med dig!!!

 • Davve
  16 december, 2014 at 21:44

  Haha älskar att så många skriver Svensson hat kommentarer mot Katrin.

 • Jonas
  16 december, 2014 at 21:51

  Alltså ljudet av någon som äter chips; SNÄLLLLAAAA TA BORT!! ASJOBBIGT!!

 • Carina
  17 december, 2014 at 10:39

  Va synd att det aldrig svaras på några inlägg…? Gör man inte det??

 • Kristin
  17 december, 2014 at 15:08

  Shit, 26 kg på ett år! Så imponerande! Jäkligt bra jobbat!!

 • janto
  17 december, 2014 at 15:17

  stäng av ditt jävla tuggande känke bröd så man kan läsa din blogg utan att bli svin förbannad!!!

 • Karin
  17 december, 2014 at 16:37

  Att uppleva mycket är ju kul och bra men för att sakta ner tiden måste man nog sakta ner allt annat. Typ ta stunder då man ligger och stirrar upp i taket, blickar ut över en sjö eller ser folkvimlet på ett torg. Bara ÄR. Svårt men sjukt nyttigt. Då tror jag man blir mer i nuet och hinner landa mentalt. Yogan kanske hjälper dig lite?

 • Maria B.
  18 december, 2014 at 21:22

  Jag vill inte förstöra någon julstämning hos någon men min man dog i september och efter det händer det något med en. Jag är inte densamma som innan dödsfallet och vad jag vill säga med det är att livet i sig självt går sina vägar, man kan inte planera allt. Vi var en jättelycklig familj och nu är vi plötsligt inte det. Ta vara på dagarna som är bra och tänk att ni har det bra som är friska. Att vara frisk räcker i sig självt, det är grunden för att man ska fungera. Du har en enorm energi Katrin, se det som en gåva för dig själv och för andra som du möter.