Okategoriserade

Svårt att hålla fokus

Hur gör man för att alltid ha en positiv inställning? Jag blir ofta arg på mig själv för att jag blir negativ och irriterad och lägger fokus på fel saker. Hur ska man hitta balansen mellan det man vill uppnå och det man ska glädjas över att man har? Jag vill ha en Bentley och jag jobbar för att kunna köpa mig en sån. Men blir jag gladare för att jag har en Bentley? Jag undrar det. Det är så många saker jag vill ha och som jag vill kunna göra och jag känner att tiden rinner ifrån mig. Samtidigt är jag väldigt tacksam och glad över mitt liv som är perfekt på alla plan. Friska barn, ett otroligt hus, en merca, massa fritid. Jag önskar att jag kunde nöja mig mer. Att jag kunde rycka på axlarna över hyresrätten och tycka att det är HELT OK att jag inte har en walk in closet på 20 kvadratmeter som de flesta av mina vänner. Att Bingo inte kan andas i lägenheten när jag sover för att vi lever så trångt, att jag inte får sätta in ett flott kök för att min värd säger nej, för att jag har typ en pytteliten garderob där jag inte får plats med något alls, att typ Bingo har större garderob för sina tajts och fjantiga attiraljer, att typ ungarnas kläder väller över för att de inte får plats, att Rambo inte har någonstans att bo för att det inte finns ett rum till honom.

Jag gick en yogikurs i somras så jag vet att jag har en sund inställning till materiella ting. För att leva som en yogi ska man inte lägga värde i saker och det gör inte jag. Jag kan köpa mig en Celine-väska men jag har inte rätt att bry mig om den blir stulen. Jag bryr mig inte. En snål-jarsa skulle kalla min inställning nonchalant gentemot pengar och det har jag inget emot. Jag köper mig ting för att tillfredsställa ett behov inte för att äga. Jag älskar att bjuda vänner på middag till exempel för jag får ut en njutning av att göra dem glada. Jag skiter i vad det kostar i pengar. Bingo är likadan. Pappa med. Min exman var likadan. Och min exkille också. Killen innan dess också. Inte han innan HA HA HA han var dyngsnål fy fan va kul. ”Jag tog förra middagen så då tar väl du den här?”. En kille som säger så: SPRING!

Skit samma jag har PMS nu det är därför som jag grubblar. Sen är jag trött på att jag ställer så höga krav på mig själv och så händer saker i min omgivning som gör att jag känner mig patetisk. Tankeställare helt enkelt.

Slutsatsen är i alla fall att man ska leva i nuet. Sluta spara pengar och bara leva nu.

You Might Also Like

 • Hået
  23 september, 2014 at 18:10

  Du behöver inre lugn. Saker är oviktiga.. kanske pröva inskaffa lite vackra kristaller istället som kan hjälpa dig nå ditt lugn och vara i nuet. Fokusera på ingenting annat än ditt inre lugn, så kommer saker och ting att falla på plats. Lyssna till dina drömmar du har på natten. Dom avslöjar mer än du tror..

 • Ann.B
  23 september, 2014 at 18:24

  Vi flyttade ut på landet och prioriterar tid hemma tillsammans istället för prylar o pengar. Vi har aldrig ångrat oss.
  Vi sätter in pengarna på banken och försöker bara köpa sådant som vi behöver och inte sådant vi vill ha.
  Har aldrig varit lyckligare❤

 • Sofia
  23 september, 2014 at 18:54

  WORD Katrin!!!

 • M
  23 september, 2014 at 19:11

  Fast det där handlar ju inte om en walk in closet, det handlar ju om ett ganska grundläggande behov. Att barnen har det bra och tryggt med utrymme och bra luft först och främst. Och sen att man vill ha ett bra kök, bra förvaring och saker som får vardagen effektiv och lite mer njutningsbar är ju verktyg som faktiskt gör att man kan fokusera mer på det icke-materiella.
  Jag hade bytt boende i stan, alla gånger. Även om det inte leder till egna rum för alla tre barn så åtminstone ett boende med en bra känsla och som ger er ett utrymme att släppa irritationsmomentet och foka på annat.

 • Jag
  23 september, 2014 at 19:20

  Det var ett väl nyanserat inlägg Katrin. Det är svårt sån där. Kommer ihåg för några år sedan när jag bodde lite trångt med min familj och Lady Dahmer kallade mitt boende för misär på grund av storleken under nåt av hennes inlägg där det var aktuellt. Har aldrig sett på mitt boende så och jag klarar fan inte av det här statusjagandet som många ägnar sig åt. Man blir aldrig nöjd och man blir olycklig om man bara vill ha materiella ting. Ditt inlägg visar på mognad och du har en skön inställning till pengar. Tack för det här inlägget, många tittar på ditt liv och tror att du har ALLT. Så skönt att se en ”mänsklig” sida av dig i din blogg 🙂

 • tanten
  23 september, 2014 at 19:24

  Att bo på Östermalm är tydligare viktigare än ALLT annat!!!

 • tanten
  23 september, 2014 at 19:27

  *tydligen

 • laura
  23 september, 2014 at 19:53

  Flytta till förorten och då menar jag inte Alby. Danderyd är väl en helt ok förort och där kan ni kanske köpa ett större boende, få nära till natur och lugn och ro.

 • Lot
  23 september, 2014 at 19:58

  Kloka människa. Tack!

 • Pernilla
  23 september, 2014 at 19:59

  Jag gillar det här inlägget, men har svårt att förstå att du skriver det just nu. Fattar inte? Det känns minst sagt lite okänsligt..

 • Løypa
  23 september, 2014 at 20:21

  Vet inte hur du prioriterer. Men du menar att du har massa pengar. Min prio 1 e i så fall att bo i the apartment/house of your dreams. Dina barn får egna rum. En Bentley eller sommarhus innan detta? Altså det e bara sjukt ju!!!

 • D. DeMarkey
  23 september, 2014 at 20:51

  Ja du sa det själv i början och i slutet: Kommer du bli lyckligare av att äga en Bentley? Nej det kommer du inte, för det är inte där lyckan sitter, den sitter i dig själv. Rannsaka dig själv och se vad det är som gör dig så ”olycklig” eller som får dig att känna dig otillfredställd. Är det bara det där med småbarnslivet, för mycket jobb, dålig förhållande, för lite frihet… ?
  Som du sen säger i slutet är rätt sätt att leva: Man ska leva i nuet. Dock inte sluta spara pengar, det är väl bara dumt, vi har många år att leva och många saker vi vill göra. Så spara bör vi väl alltid göra, för en bättre framtid och nå dom målen vi har. Men man behöver inte hetsa med sina mål, man ska leva här och nu, se vad vi har och inte vad vi inte har, önskar oss eller har förlorat. Man kan ha mål i livet, sträva efter förbättring och lyx men inte förlora vår nutid, vårt IDAG, vår NU.

  Tips, sänk kraven, fokusera på EN sak du vill ha. Vore det inte bättre att prioritera ett köp av större bostad eller hus? Genom att äga får du mycket tillbaka på saktten (jämka för fan inte) och därmed en fin pott du kan spara undan eller köpa den fina väskan du vill ha etc. Kanske inte en Bentley men det kommer… allt inom sin tid. Börja med EN sak.

 • Liv
  23 september, 2014 at 22:20

  Min tanke är att alla någon gång ifrågasätter sig själv och allt man vill ha. Så händer saker i livet som gör att fokus rubbas. Saker som tidigare var viktigt är inte lika viktiga längre. Man drabbas av svårigheter och sorg även om det är indirekt så påverkas man!

  Jag tycker du ska njuta av att allt du har! Särskilt dina barn och din familj. PMS eller inte PMS så ha i åtanke att det bara är tillfälligt och kommer gå över. Det måste inte vara perfekt hela tiden. Livet är värdefullt och det är den insikten i alla fall jag ständigt återvänder till.

  Ta hand om dig!

 • Amanda
  24 september, 2014 at 00:20

  Gillar din ärlighet. Ibland är det bara så skönt att få gnälla lite 🙂

 • Jag
  24 september, 2014 at 06:34

  Jag har efter många plötsligt råd att köpa, barnen e stora, sonen hyr min läg, bor ihop med en man… Och innan hade jag inte råd med något, vårdlöner var låg , 2 pojkar och uppväxta på Lidingö ( jag söder om stan…) handlat second hand, gillat det men lärt mig snåla och jobba för saker… Jag klagar inte, tränar /tränat mycket och mått bra…. Men jag har nu handlat en del kläder, saker som jag velat haft…. Nog är det roligt att ha fått köpt det …. Men lyckligare är jag inte…… Nöjd med det lilla i livet …. Och att vara frisk det är det viktigaste…..

 • lina
  24 september, 2014 at 06:46

  Pernilla- vad yrar du om ?

 • Jag
  24 september, 2014 at 06:52

  Gå in o jobba inom vården så kommer du nog att tänka annorlunda om saker…. Visst kan det vara nice att ha en Bentley men man blir aldrig nöjd och vill ha mera… Bättre att se inåt och hitta nuet än att hela tiden tänka framåt men det gör man när är yngre men ändras man blir något äldre, jag är 52 snart och mitt liv är fantastiskt…. ….

 • Jag
  24 september, 2014 at 06:55

  Nu är vi 2 ”Jag” här jag vill vara nr 2 då…

 • Johanna
  24 september, 2014 at 07:21

  Tack för meningen: ”Sluta spara pengar och bara leva nu” Jag är så snål mot mig själv, nu jävlar ska det unnas!!

 • Josephine Karlsson
  24 september, 2014 at 09:40

  Alltså det låter så otroligt klyschigt men de dagar jag känner så här så påminner jag mig bara om vad jag har och allt jag är tacksam för. Jag har visserligen aldrig haft de där materiella behovet av bilar, stora bostäder och väskor som du beskriver. Det har aldrig varit attraktivt för mig. Men däremot att skämma bort de jag tycker om med mat och andra härliga upplevelser älskar jag. Jag är gärna pank i slutet av månaden för att jag fått bjuda in till en stor och god middag. Jag sparar inte pengar mer än till barnen, ser ingen som helst mening med det. Har jag pengar spenderar jag dom på bra saker, inte materiella saker. Jag kanske dör imorgon.

  PS. Små barn mår bra av att dela rum 🙂 njut av det ni har nu och ta tag i projekt större boende när barnen är större.

 • Millan
  24 september, 2014 at 14:27

  Man kan inte söka lycka i prylar för du blir aldrig lycklig av det. Stanna upp och njut av livet och fundera över vad du vill och vad som är viktigt. Är det viktigt med prylar, flashigt hit och dit, massa resor mm? Eller är det viktigare med att mer ta dan som den kommer (självklart måste man ha vissa rutiner mm för skola, jobb etc). Är det värt att stressa halvt ihjäl sig för att uppnå vissa saker? Man glömmer då lätt bort att leva. Jag drabbades av en utmattningsdepression för ett antal år sen och inte hämtat mig än på grund av all stress och allt jag ville göra och vad andra förväntade av mig. Jag levde så långt från nuet man bara kunde. Nu var det massa saker som gjorde att det blev så här men idag skulle jag ändå försökt prioritera om det som gick. Idag lever jag i nuet, tar en dag i taget för jag är tvungen men jag klarar inte att stressa längre. Förr kunde jag inte ”se skogen för alla träd”. Jag kände inte dofter, såg inte, hörde inte och kände inte som jag gör idag. Detta är verkligen en ´väckarklocka hur vi misshandlar våra kroppar. Arbetsplatserna har också blivit väldigt tuffa och finns inget utrymme längre för att andas. Idag lever jag på existensminimum på grund av skulder jag inte kunnat betala i och med sjukdom och om 3,5 år är jag skuldfri. Så skönt. Man har gått från slösa till att vända på varje krona och det är verkligen inte lätt att leva på detta idag, särskilt om man har barn också. De drabbas väldigt hårt socialt av detta. Jag har verkligen fått lära mig och prioritera om livet på alla sätt och kan ändå säga att jag är lyckligare idag än vad jag varit tidigare. Det enda jag kan sakna är en bil då jag alltid haft bil och man blir lite mer fri och förenklar vardagen när man inte bor centralt. Det jag skulle prioritera om jag vore dig är ett större boende för det är ju trots allt det som är viktgast och underlättar er vardag och där man vistas mest. Ta hand om dig och din familj.

 • Sara
  24 september, 2014 at 14:58

  Ring blondinbella och be om råd för hon lever det livet du vill ha. Varför har hon lyckats bättre en dig?

 • Max
  24 september, 2014 at 16:49

  Sara; Det är som att jämföra äpplen med päron!!!!

 • Kikki
  24 september, 2014 at 16:55

  Tänk så här – vilken dag som helst kan det ta slut. Var i nuet och var tacksam. Materiella ting betyder mindre, sen kan du ju jobba på praktiska lösningar. En större lägenhet om ni är fem är väl mera praktiskt och tidsbesparande.
  XO till dig.

 • Hedda
  24 september, 2014 at 20:17

  Trångt boende men i rätt stadsdel är ett medvetet val, vi har valt likadant fast i en annan stad och inte i innerstan men i ett område där det mest finns små lägenheter. Man får hela tiden påminna sig om att det är frivilligt och att man skulle kunna bo större bara några hållplatser bort. Jag vet att det finns andra områden som kan bli ”hemma” för oss. Bara svårt att veta när man ska ge upp och flytta… Måste finnas en gräns där livskvaliten blir för låg trots att adressen är den rätta. Några tankar bara.

 • Jag
  25 september, 2014 at 07:58

  Trångt, ja det klart då vi köper o köper saker som skall få plats, egentligen tar vi själva inte mycket plats, alla döda ting runt om oss dom vi tror ska göra oss lyckligare, men icke, tänk på hur man levde förr, flera barn o föräldrar på liten yta, då hade man inge val…. Vi måste sänka våra krav, börja fatta saker, stanna upp o fundera, vad som är viktigt… Men människan är så stressad idag att det inte verkar gå att göra det…
  Det är synd bara att man vaknar upp för sent, många tåg har då redan gått…
  Läskigt att utmattnings syndrom är så utbrett, o dessa piller som vi måste stoppa i oss för att fungera…
  Många flyttar ut på landet, men får krupp för att det är för lugnt och o i stan för stressigt att hitta en balans i saker är svårt i dag… Men det går, o det tar tid….. Under tiden gör vi oss själv illa….

 • Lisa
  25 september, 2014 at 08:11

  Mycket bra inlägg. En känner ju igen sig. Men vad menar du med att saker händer som gör att du känner dig patetisk? Allvarligare saker?

 • ulf
  26 september, 2014 at 18:50

  Det är bra i alla fall att du grubblar. Ibland måste man stanna upp lite och fundera över tillvaron. Sen är det inte så jävla lätt att bara leva i nuet. Det är lätt att skvätta floskler runt omkring sig. Du kan inte förvänta dig att bara leva i nuet, så ser inte verkligheten ut. Att leva i tristess och känna sig utmattad är också en del i livet. Försök inte tränga bort det. Ta två steg tillbaka och tillåt dig själv vara lite småsur över allt. Då får du vila lite mentalt. Men vafan vet jag. Gör vad som känns bäst!