Okategoriserade

Superfokus

Jag har varit helt sjukt fokuserad idag och det ger ju såklart resultat. Jag och Shervin har stått bänkade och lagat mat från morgon till kväll utan kisspaus, matpaus, dryckespaus, ingen paus och nu är vi klara. Vi gjorde en ugnsbakad oxfilé, en kycklingcarbonara, en torskrygg med äggsås, en vitlfärsbiff med rödkål, en lax med blomkålspuré, en moule frittes, en misslyckad chokladkaka, en grym pumpasoppa med bacon och rostade pumpakärnor. Ni hör ju! Vi har idag gjort en femtedel av boken så nu kan jag släppa stressen kring den. På måndag är vi inbokade i nytt kök och har du ett snyggt kök på Östermalm så hör av dig för jag behöver två till!

20130116-210810.jpg

Jag läste att Laila Bagge väcker känslor för att hon tycker att det är förfärligt att en hemlös pratar i mobiltelefon. Varför väcker en sån sak känslor undrar jag? Har man inte ett hem och tigger efter pengar på gatan så har man inte råd att ha en mobiltelefon såklart. De luras bara. Det finns en massa ligor i Stockholm som har gjort det där till business det trodde jag att alla visste. Men för all del, det betyder ju inte att man inte kan ge dem pengar för det. Jag brukar ofta ge pengar till ”de där”, jag säger ”de där” för jag vet precis vilka det är som Laila syftar till. Man ser väldigt tydligt om det är en blufftiggare eller en riktigt tiggare. Blufftiggarna har en överdriven uppsyn. Man ser att de spelar och det sticker ofta fram nån kritvit Nike Air doja under den smutsiga ”fejkade” kjolen. Ibland ger jag dessa pengar trots att jag vet att de är bluff. Mest för mitt ego. Det känns bra att dela med sig lite av det man har tänker jag. Visst, det är roligare att köpa Situation Stockholm eller skänka till Majblomman eller Läkare utan gränser, men en slant till en människa som låtsas vara en tiggare känns bra det med. Dessutom tror jag inte att ”låtsastiggare” står högst upp på dessa människors preferens när det kommer till yrkesval så så glada och giriga tror jag inte att de är.

Nog om det. Jag är dödstrött. Som vanligt. Klockan är halv nio och jag somnar. Jag kom ju dessutom hem så in i helvete förbannad eftersom jag misslyckats med chokladkakan så jag var tvungen att baka om den. Nu blev den god. Den blev okej. Inte fantastisk alls. Kanske för att jag envisas med att göra en chokladkaka med mjölkchoklad.

Familjen som lånade ut sitt kök till oss idag var en sån fin familj. Mamma, pappa, dotter, son. De var så gulliga och snälla och man kände verkligen deras värme och kärlek, ja men jag tänkte verkligen på det. De var så gulliga mot varandra allesammans. Inget gnabb eller kaxiga yttranden mot mamma. Den 17-åriga killen Henrik lekte så fint med Ringo också. Brottades och lekte med bilar. Så jävla gulligt! Det är härligt att träffa lyckliga kärnfamiljer, jag hade nästan börjat tro att de inte finns längre.

 

You Might Also Like

 • SweTex
  16 januari, 2013 at 21:00

  Jaha, och hur fattiga ska dom vara för att anses vara ”riktiga” hemlösa. Skulle det kännas bättre för dig och Bagge om dom inte hade skor också? Varma kläder på vintern? Är dom ”riktiga” hemlösa om dom fryser ihjäl. En mobiltelefon kan man köpa jävligt billigt, och ofta är det en livlina för människor som inte har något hem. Dessutom kan det vara en gåva från deras familj som kanske är oroliga för dom, och det händer att olika välgörenhets-organisationer delar ut dom också. Dessutom finns det hur många anledningar som helst varför någon kan vara hemlös, alla behöver inte vara helt utblottade, kanske bara inte kan få en lägenhet av olika anledningar. Men som vanligt sparkar du neråt, vidriga människa. Varför tar ni inte och betalar era skatter istället för att försöka smyga undan dom utomlands.

 • kicki
  16 januari, 2013 at 21:01

  Förstår inte hur ni kan vara så snabba på att döma hemlösa. Jag tror säkert du har gamla mobiler som ligger hemma och skulle någon i din släkt/omgivning vara hemlös så tror jag du hade gett denne personen mobilen så att han kontaktas. Det är inte en smartphone med abonnemang som vi talar om här….

 • Näadih
  16 januari, 2013 at 21:03

  En hel dag utan att kissa? D tror jag inte på.

 • Bettan
  16 januari, 2013 at 21:22

  Lite roligt att det blev precis som P3 förutspådde idag, att det skulle säkert vara du Katrin som en av de få i Sverige som backar upp Laila Bagge i detta. Håller kanske inte alltid med i det du skriver men gillar att du säger vad du tycker och det är ganska underhållande.

 • evelina
  16 januari, 2013 at 21:40

  är du helt pantad? Hemlös innebär inget hem och dessa ”ligor” hon snackar om så har dom pengar och framförallt ett hem ! det är alltså bara lurendreriji

 • Rebecca
  16 januari, 2013 at 21:40

  Håller helt me!! Det var de första jag sa till min kompis när jag såg en uteliggare prata i Mob telefon.. Hur 17 har dom råd med de?

 • Rebecca
  16 januari, 2013 at 21:42

  blogg.loppi.

 • evelina
  16 januari, 2013 at 21:43

  Håller med dig om de hemlösa: Jag såg en ”hemlös” häromdagen som satt och tiggde pengar och när jag kom tillbaka 20 min senare ser jag ”uteliggaren” prata i en iphone 4 och sedan hoppa in i en splitter ny bil och köra iväg så han hade nog ganska mycket pengar.

 • Pinglish
  16 januari, 2013 at 21:52

  När vi ändå är inne på ämnet så har
  Stockholms Stadsmission startat kampanjen You’ll Never Wear That Again.
  Rensa garderoberna och gör en god gärning

 • Viktoria Ågren
  16 januari, 2013 at 21:53

  Fy fan Katrin. Min operation ”pappa-ska-gå-ner-i-vikt-med-LCHF” gör SUCCÈ! På 3 dagar (TRE DAGAR!!) har han gått ner ca 3 kilo. Barambampaaa!
  Tackar din kokbok för det.

 • Wille
  16 januari, 2013 at 21:55

  Om tröttheten. Jonas Bergqvist svarade på frågor om träning och LCHF i Kostdoktorns forum för ett tag sen. Då nämnde han saltbrist som en möjlig orsak till trötthet i flera dagar och ibland även illamående. Svettas man ut mycket salt när man tränar måste man ersätta det igen annars uppstår denna brist. Man kan dricka vatten med lite tillsatt havssalt. Saltar man för mycket på maten går det ut den normala vägen så ett överskott är inte något att vara rädd för. Extra info! Nya studier visar att råd om att minska saltintaget inte ger några hälsovinster. Ytterligare en gammal myt som SLV inte vill erkänna att den inte gäller längre. Detta skrev LCHF.se om i höstas.

 • Sue
  16 januari, 2013 at 21:59

  Seriöst sweTex, sluta läsa katrins blogg!!! Varför e du här inne? Har du inget bättre för dig än att läsa en blogg som du avskyr? Menar ju att du klagar på varje jävla inlägg och kallar Katrin för vidriga människa!?!? Varför då läsa!!! Försöker du få uppmärksamhet här bland kommentarerna? (Du vet nog exakt vad jag menar med det) …undrar vem som är vidrig…

 • Lisa
  16 januari, 2013 at 22:00

  Fatta hur jävla pantad du låter. Du är på samma låga nivå som nån strutsskalle som står och heilar, pratar skit och sprider myter om utrikesfödda.

 • Sue
  16 januari, 2013 at 22:01

  Om ngn i min släkt eller omgivning va hemlös så skulle jag inte ge dom en mobil utan ett tak över huvet!!

 • SweTex
  16 januari, 2013 at 22:02

  Om jag är ”helt pantad”, typ, beror på vem du frågar, ba. Intressant hur du sätter samman en mening ,förresten, och vad betyder ”lurendreriji”? Du kanske menade lurendrejeri. Vet dina föräldrar om att du är ute och surfar på nätet, förresten?

 • Lisa
  16 januari, 2013 at 22:05

  Åh vad Laila måste vara glad nu när du backar upp henne. Katrin som visat sig ha fel 10 gånger av 10 och fick sparken vid sitt senaste ”jag säger bara sanningen” inlägg. Hur många läsare har du på bloggen nu då? Du finns inte ens med bland de 50 främsta på bloggportalen från att ha legat på en tredje plats?! Sparka nedåt är sååå jävla ute. Förlegad människosyn!

 • Lisa
  16 januari, 2013 at 22:16

  Socialtjänsten i Stockholm omkullkastade ”teorin” om organiserade ligor. Grupperingar finns, men då handlar det om familjemedlemmar som hjälper varandra sa chefen för Socialförvaltningen.

 • Hanna
  16 januari, 2013 at 22:39

  Hej katrin! Jag hoppas du vill svara på det här. Jag blir förvirrad när jag läser din blogg och om alla recept och måltider du övar på om dagarna. Är det meningen att dessa ska ingå i kokboken vi ska köpa? Det känns inte trovärdigt för mig att köpa en kokbok där kokboksförfattaren enbart stressat fram recept och provat dem någon gång. Ofta läser man om dina lyckade i och ibland om misslyckade måltider som du lagat på recept.

  Ska kladdkakan du håller på med nu finnas med i kokboken? ” jag misslyckats med chokladkakan så jag var tvungen att baka om den. Nu blev den god. Den blev okej. Inte fantastisk alls. Kanske för att jag envisas med att göra en chokladkaka med mjölkchoklad.” känns inte nå vidare trovärdigt att det ska vara en kladdkaka i en bok?

  För mig är en kokbok med recept som författaren/kocken använt sig av under typ halva sitt liv. Som författaren VET är goda och som smakar guuudomligt. Ett recept som sitter i författarens benmärg för han/hon lagat den så pass många gånger. Trovärdigt.

  Eller hur fungerar det här med kokböcker? Kan vem som helst göra en kokbok? Slänger man bara ”ihop lite recept bara så där”??

  Tacksam om du ville ta dig tid att läsa och svara på detta. Så att jag får en inblick i hur den här branschen fungerar.

 • claudia
  16 januari, 2013 at 22:50

  men det stämmer att dessa ”hemlösa” (nu menar jag SJÄLVKLART inte alla, men en del)är ligor och har alltid en ”boss” över sig som tar mesta delen av de insamlade pengarna. Vart stora skandaler i nyheterna om detta som ni missat isf. Tigger hela dagen sen kommer en ny merca och plockar upp dem, kör hem dem och kör tillbaka de till sin ”plats” morgonen därpå. Allt är väldigt kontrollerat av ”bossarna”. Inget får hamna i egen ficka av de tiggande. de får en viss procent bara.

 • XO
  16 januari, 2013 at 22:59

  Sött men lite naivt antagande av dig om kokböcker och recept. Många recept är rena skrivbordsprodukter eller ett tidigare recept (någon annans kanske) som man bara modifierat lite lite.
  Tro mig, jag vet.
  Men man måste ju kunna en hel del mat för att jobba så. Att som Katrin ha en binge recept (varifrån kommer de?) som lagas för första gången och fotas kännns inte alls seriöst. Man slänger inte ihop en kokbok på bara några dagar.

 • SweTex
  16 januari, 2013 at 23:06

  Skulle du kunna länka till några av dom artiklarna, vore intressant att läsa. Har du läst dom själv, eller bara ”hört” om dom? För det kan ju inte vara en ”urban legend”…. Frågar bara, tycker att det låter lite uppdiktat.

 • evelina
  16 januari, 2013 at 23:11

  har du hört talat som dyselexi? och jag är faktiskt vuxen 😉

 • evelina
  16 januari, 2013 at 23:12

  ehm va? jag sa bara vad jag hade sett och hur jag tyckte om det? alla har vi olika åsikter!

 • SweTex gangsta 4life
  16 januari, 2013 at 23:22

  SweTex, LMAO! Hörru svennebanan #7’316’449… Tagga ner för fan!!! du kommer dö med en fet jävla svulst rätt i hjärtpulsådern om du fortsätter vara så här arg och destruktiv… För det första, det är ganska självklart varför man smiter utomlands med skatt, för att själv behålla mer pengar! …eller är du helt pantad..? När man pröjsar mer skatt än en vanlig svennebananlön,.. då är det fan OK! skiten går ju ändå till skit så lika väl att behålla skiten själv och köpa sig nåt skit… eller ge skiten till en hemlös så han kan köpa skit… Mer än en fjärdel av Sveriges BNP går till offentlig konsumtion (vård n shit), vet du hur mycket 1/4 är? du får köra liggande stolen på den om du inte kan…

  Vill man inte jobba eller ha ett välbetalt jobb… ja, då betalar du ju mindre skatt. 🙂 Valen i livet är dina egna att ta om du är frisk och har alla fingrar och tår! Sen självklart ska man hjälpa de som behöver hjälp…

  Men en sak ska du ha klart för dig din råtta, jag tänker fan inte betala min skatt för att du ska gå på socialbidrag och släpa runt ditt feta arsle i en sunkig lägenhet med 7 ungar bara för att du ska få barnbidrag och ha råd att köpa cigg för 4000kr/månad… fattar du vinken…? eller är du helt pantad? (..och du tänker nu: nu sa han det igen den jäveln… vaddå, vad sa han? att du är pantad!!!)

  För det andra och sista, min snopp kissar ner mig för jag skrattar så när du kritiserar folk som skriver fel, men har du någonsin kört rättstavningsprogrammet i Word på den skit du skriver? Va? har du inte Word? …Är du helt pantad! Det är ju som du vore salongsberusad, nyknullad, pizzamätt(så där pösigt du vet när man inte orkar skit efteråt), 14 åring som tror hon är odödlig, bäst, vet allt ’n shit…
  ”typ”

  Sug på kontrollstavningen på den här skiten jag skrivit…

  and BAAM! mmmmhmmm… *snap fingers* *snap neck*

 • SweTex gangsta 4life
  16 januari, 2013 at 23:31

  PRECIS!!!!!!!!!!!
  Han hade fått käk, tak, låna min Xbox och SEN, sen hade jag tagit den jäveln i örat hela vägen till min 28″ imac, googlat: Jag behöver pengar!!!, du landar då på denna sida:
  http://www.socialstyrelsen.se/fragorochsvar/ekonomisktbistandpasvenska

  jag skiter i hur lång tid det tar, LÄS ALLT!!!! sen gör du som anvisat, går till kommun och får cash.. eazy peazy motherfucker

 • Tea
  17 januari, 2013 at 00:32

  Artiklar!? Jag skulle vilja veta om du, Claudia, har pratat med några av dess tiggare eller ”bossar” själv? du verkar så säker på din sak. Eller har du läst det på Aftonbladet och köpt det rakt av utan ett uns av ifrågasättande?
  Och för femtielfte gången; JA, det kan finnas hemlösa i Sverige trots vårt välfärdssystem. Systemet har många brister, och det finns många i vårt vackra avlånga land som hamnar mellan stolarna och som inte uppfyller kraven för att få försörjningsstöd. Jag vet, jag jobbar inom socialtjänsten.. ni vet myndigheten som ska se till att alla får ett tak över huvudet och mat på bordet? Men visst finns det säkert även utbredd organiserad tiggeri, men dra för fan inte alla över en kam.

 • Mamma/fashionista
  17 januari, 2013 at 01:33

  Jag är en tvåbarnsmamma som har en stark passion för mode. Följ min vardag här på bloggen där jag skriver om allt som berör mode, såsom skönhet smink shopping och att samtidigt vara tvåbarnsmor på heltid. Bloggen som aldrig sover helt enkelt. 🙂

 • Mange
  17 januari, 2013 at 02:33

  Hej, läste i ett gammalt inlägg (kommentar) att ngn hade skitit på sig. Hände mig nu också. Är det LHFC dieten det handlar om el. är det bara vi ?
  Åt ägg till frukost, ärtsoppa till lunch och avslutade sedan (kvällsmat 21.30) med två dammsugare. Sket ned mig så jävligt att jag låg paralyserad i köket.

  Ngn med samma erfarenhet?
  /Mange

 • marja
  17 januari, 2013 at 03:19

  Katrin du är bäst …

 • M
  17 januari, 2013 at 06:33

  Är det meningen att du skall lura på folk ytterligare en ny framstressad kokbok som andra människor har skrivit recepten till? Samt att du har ju inget förhållande minne eller upplevelse med dessa rätter, är du så fruktansvärt korkad och pengakåt så du struntar i att ingenting kommer från dig själv utan du skall bara tjäna pengar på andras ideer…

 • Emilie
  17 januari, 2013 at 07:10

  Dyslexi heter det och nej du lider INTE av det. Det är extremt fult att skylla din grammatik på en sjukdom. Jag läser din meningsuppbyggnad samt stavning och där finns inte en gnutta av dyslexi.
  En annan sak. Människor måste börja skilja på bostadslös och hemlös. Där finns en och annan bostadslös som leker hemlös och tigger därför. Sen tycker jag det är extremt sorgligt att folk som har en hemlös i sin närhet som de vet om att de inte hjälper dem utan istället har bara kontakt med dem via mobilen B.LA. Jag skrev B.la om någon vill påpeka detta. Jag håller med både Katrin, Bagge å er övriga.

 • Albin
  17 januari, 2013 at 07:29

  Lisa, du verkar vara väldigt avis på Katrin! Du hoppar på henne för att hon uttryckt sin åsikt om hemlösa! Vi alla vet att i Sverige är det många som säger att de är uteliggare fast de eentligen har en massa pengar ich bara snyltar för mer! Det är ett problem Sverige har att vi inte längre kan se skillnad på riktigt hemlösa och de som luras! Så skärp dig för i helvete och om du inte gillar var för läser du den då???? Du är ju helt slut i huvudet!

 • Albin
  17 januari, 2013 at 07:33

  Jag menar självklart att inte alla uteliggare luras men vissa gör det! Ich min telefon to bort ordet blogg så rätta meningen ska vara varför läser du hennes blogg om du inte gillar den????

 • Pål
  17 januari, 2013 at 08:49

  Katrins bok kommer bli ännu en flopp. Stressa fram en massa recept från bloggläsare testa dom och stoppa in dom i en kokbok. Nä tack verkar inte som Katrin har någon koll alls.

 • Jennie
  17 januari, 2013 at 08:52

  Jag blev inte paralyserad utan låg och ryckte… Har ätit 8 ägg stekta i smör/dag i 3 veckor. Har druckit 2 l grädde i veckan. Fattar inte varför jag mår så jävla dåligt. Går ju pp LCHF som sägs göra en pigg och frisk. Det bara sprutade diarré ur min röv. Ända fram till fönstret så nu kan jag inte se ut 🙁 orkar inte pusta rutan heller. Jävla LCHF 🙁

 • Sofia
  17 januari, 2013 at 08:52

  Saltöverskott är inte att rekommendera på något sätt. Det kissar man inte alls ut. För mycket salt kan leda till ex högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, stroke etc. Inom EU diskuteras saltet som en större hälsofara än sockret.

 • Chris
  17 januari, 2013 at 09:05

  Katrin har ju själv erfarenhet från tiggeri. Hela hennes ziggeklan har ju tiggt o lurat sig fram. Nu senast genom skattestöld. Blattetrash är samma skit oavsett om de lånar kök eller tigger på gatan.

 • Elisabeth
  17 januari, 2013 at 09:08

  Det finns inga hemlösa. Alla har egentligen märkesskor och dyra kläder och sitter där ändå. Och resten hör till ligor. Smart där Katrin ! Majoriteten ÄR faktiskt hemlösa på riktigt. Kanske du kan åka hand i hand med Laila till stadsmissionen på ett studiebesök nästa gång ni ska fixa era naglar eller nåt annat livsviktigt. Usch!

 • SweTex gangsta 4life
  17 januari, 2013 at 09:13

  hur vill DU att det ska vara gjort då? Ska man stå där framför en öppen brasa i yoga-ställning och hög på braj så att man är riktigt riktigt lugn och att kladdkakan blir så harmonisk att när du äter dom så tror du att 7e himlen bara är en pitstop till riket.

  Om man kan grejjerna, då kan man väl göra dom klart snabbt också så så finns tid för att köra vidare på annat…

 • arita
  17 januari, 2013 at 09:19

  det finns bostadslösa ”svenska” tiggare och sen finns det också ligor från öststaterna (kriminella?) som inte ens söker bostad i sverige. dom tigger och ger pengar till deras boss. jag vet inte om dom har telefon. vanlig svensk pekka kan ha telefon. det är ingen lyxgrej (tror inte det är ngn smartphone). man borde skilja dom där (två?) grupperna!

 • anonym
  17 januari, 2013 at 09:34

  Varför lagar du mat i helt främmande människors kök?Har du inget eget, eller är det så skitigt att hälsovårdsnämnden ej godkänt det?

 • Peter
  17 januari, 2013 at 09:37

  Hade vissa av er haft någorlunda ok IQ så hade ni känt till att man brukar skänka just gamla telefoner till hemlösa av olika anledningar, bland annat svenska kyrkan brukar ha insamlingar som sedan skänks till hemlösa.

 • Josnn
  17 januari, 2013 at 09:42

  Klart inte hälsovårdsnämnden godkänner att Katrin lagar mat hos barnfamiljer. Hon gör ju allt utan deras vetskap. Som står och gör müsli när hon har magsjuka det är så vidrigt! Smittospridare!

 • Caroline
  17 januari, 2013 at 09:58

  Ja det blir ju svårt när alla börjar tänka att ”de bara fejkar”…synd om de som VERKLIGEN behöver hjälpen, men hur ska man veta?

 • Charlotte
  17 januari, 2013 at 12:35

  I sin bok Dags att bli smal skriver Karin om att det primära är att gå ner i vikt -inte att maten är god utan den ska endast mätta etc så jag tror inte hon brinner så mycket för matlagning och kokkonst i sig utan mer LCHF som verktyg att bli smal.

 • Gabban
  17 januari, 2013 at 12:40

  Det är exakt sådant man borde lägga energin på! Istället för att sitta här och klaga och kasta skit, rensa ut garderoben! Behöver ju inte enbart gå till hemlösa, utan med tanke på (trots misstro från Janne Josefsson) så finns det barn som skulle behöva ett par vinterskor och jacka. Du ”pinglish” är en av få i detta forum och flera andra forum som förstått vart man ska lägga energin! Tänk en gammal skjorta killen inte använt på länge, kan hjälpa en hemlösa att se anständig ut på en arbetsintervju= pengar till boende. Lite kan göra mycket. Oavsett om det är ”riktiga ”hemlösa som har mobiler eller ej, Finns det fortfarande hemlösa.

 • Tony
  17 januari, 2013 at 13:43

  Åååå….är du rädd att Baggen kommer tjäna mer pengar nu när hon fått publicitet i AF, så nu måste du också skriva något som får folk till din sida!!!???
  Well…jag kan vll inte säga du är en tiggare, men du är riktigt jävla billig som hänger på en sådan sak fr att du ska vinna pengar på det….för ärligt talat så är du väll inte så jävla dum så du menar det du skriver…hahahaa

 • Micke A
  17 januari, 2013 at 13:46

  Vad har en mobil med att göra om man är hemlös tiggare eller inte? De rika har mobiler för flera tusen, de fattiga har de billigaste för en/två hundring, skulle man inte kunna ha en värdesak för ca 200 kr om man är fattig tiggare?!? Kanske de välbärgade inte vet att det finns billiga begagnade mobiler å inte bara iPhones å galaxys…

 • Signe
  17 januari, 2013 at 13:48

  Håller med både dig och tror också att det finns ”äkta” uteliggare och fattiga människor och så finns bluffarna ! Bra att du stöttar Laila !

 • Christopher
  17 januari, 2013 at 13:49

  Det är tragiskt att du måste ta till den här sortens knep för att stanna kvar i rampljuset.

 • ava
  17 januari, 2013 at 13:57

  Skatt, man måste belala sin skatt.

 • Lisa
  17 januari, 2013 at 14:04

  Tror jag knappast !! Var du lite avundsjuk kanske 😉 eller börjar fantasin skena en aning ?

 • hellalive
  17 januari, 2013 at 14:11

  Alltså, att du inte är den skarpaste kniven i lådan har du bevisat flera gånger om men nu är du ju dum på riktigt.

  Självklart bör även en hemlös få ha en telefon. Det är inga senaste modellen iPhones dom springer runt med, utan en telefon för att kunna kontakta och bli kontaktad på. Många av dagens hemlösa har familjer som kanske inte kan hjälpa dom även om dom skulle vilja. Om du bodde på gatan är jag övertygad om att du vill att dina nära och kära kommer och tittar till dig ibland. Hur vet dom var du befinner dig? Du har inget hem dom kan komma och besöka, ingen dörr att knacka på. Däremot, ett telefonsamtal och du är lokaliserad. Alla hemlösa är inte helt ensamma, och en mobiltelefon kanske är deras enda kontakt med det lilla dom har kvar. Vakna!

 • Lisa
  17 januari, 2013 at 14:13

  Håller med dig ! Katrin Z , L.Bagge har gått för länge med skyddlapparna och resultatet är tunnelseende :O Ni kan gärna bilda en egen klubb med Hr. Reinfedt &Co och börja jaga alla hemlösa som ni ser prata i mobil ..och varför inte alla andra också som inte passar in i eran ”gräddhylla” ! Lycka till =D

 • sara hanason
  17 januari, 2013 at 14:25

  I och för sig tycker många som du så bea att det sägs. Men Hur fan tro Folk, som du, att man frivilligt tigger pengar i minua grader??
  Och om dom nu bluffar, har inte du,vi, råd att ge dom pengar ostället för att köpa oss en latte till? För bluffar dom så bra ,,, så e de væl vært den slanten?,då e man ju psyk sjuk och likvæl i behov av pengar.
  Jag rekommwndera dig lite klassisk litteratur før det verkar du inte ha me din mäniskosyn.
  Sara hansson

 • Sollan
  17 januari, 2013 at 14:27

  Ojoj, aldrig läst din blogg innan men vilka fula hemska kommentarer. Jag skänker aldrig en krona men betalar väldigt mycket i skatt. Vi skulle slippa tiggeri om folk slutade ge dem pengar. Då kan ingen sko sig på de fattigaste. De får väl socialbidrag?

 • Lina
  17 januari, 2013 at 14:40

  Precis!!! Suck…

 • RW
  17 januari, 2013 at 14:47

  Försökte du hoppa på viraltåget din fjant? Det är väl ett vedertaget faktum att du Katrin är den absolut mest dumknullade människa som har bevandrat denna jord.
  Jag önskar dig all olycka, misär och kolera i hela världen.

 • SweTex
  17 januari, 2013 at 14:49

  SweTex gangsta 4life….Hur har ni ”gangstas” i Motala det? Allt ok med er?

 • Dess
  17 januari, 2013 at 15:21

  Men är folk dumma på riktigt??! Problemet är inte de hemlösa som faktiskt behöver pengar och hjälp av oss bättre bemedlade medmänniskor UTAN de som livnär sig genom att spela teater och se så halta ut som möjligt utanför ex Åhlens och som man sedan ser gå normalt trots kryckkäppar en stund senare. Folk från rumänien som blivit hitlurade för att tigga pengar åt ett girigt överhuvud, det hjälper knappast någon att ge dessa pengar då de blir av med dessa lika snabbt. Köp situation sthlm istället eller skänk kläder, det hjälper mer! För övrigt har migrationsverket uttalat sig om dessa rumänska klasar som blir hitlurade med löften om bidrag och tak över huvudet, men istället blir det tiggeri och prostitution. Så NEJ det är ingen myt! Men det resulterar i att de som kanske verkligen inte har tak över huvudet drabbas!!!

 • Ann
  17 januari, 2013 at 15:31

  Ja så fick du oxå en massa otrevliga negativa kommentarer eftersom du tog upp Laila Bagge! Men jag förstår inte varför man över huvudtaget läser din blogg om man retar upp sig på allt! Lägg ner och sluta läs bloggarna ! Till dig Katrin så säger jag: Skriv på även om folk inte gillar det, det är din blogg ! Jag har inte alltid samma åsikt som dig men jag gillar att läsa din blogg utan kommentarer…………….

 • Sofia
  17 januari, 2013 at 15:51

  Ehh det var ganska längesen en mobil var en lyxpryl som bara några få hade!

 • SweTex
  17 januari, 2013 at 16:00

  Skulle uppskatta om du, vem du nu är, gav fan i att blanda in mitt nick i ditt. Stå för dina egna åsikter.

 • Anneli
  17 januari, 2013 at 16:29

  Det hela är så tragiskt att jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga. Hur vore det om ni som är så kända och berömda (för vad vet jag inte)skulle tänka först och tala sen.

  Skulle ni klara er utan mobilen, internet, familj, kläder, jobb, eget hem ett halvår så tror jag inte ni skulle slänga ut er så dumma komentarer angående hemlösa med mobiltelefoner.

  Vad ger er rätten till att se ner på de människor som inte är som er? Inte undra på att det finns dryga människor som måste trycka ner folk bara för att känna sig bättre än andra.

  Nej tydligen så måste man vara rik och berömd för att kunna räknas till detta samhälle!

 • Soc
  17 januari, 2013 at 17:01

  Jobbar på soc, tidigare AF. Blir ibland full i skratt när jag ser min klienter som tigger. För någon vecka sen gick jag fram till en kvinna & frågade varför hon tigger här när jag just beviljat henne försörjningsstöd. Då blev hon tyst å skämdes. Sedan gick hon bort till annat ställe å började ömka sig med ”please, have no money.. Pleeeease give money for food to My child…” så ja, många oseriösa tiggare finns, oftast missbruk inblandat.

 • evelina
  17 januari, 2013 at 17:43

  jasså du vet allt om mig nu eller? jo jag har dyselexi men jag har också haft det i hela mitt liv och har fått mycket hjälp så därför är det inte lika mycket som när jag var liten.

 • evelina
  17 januari, 2013 at 17:45

  så bara för att jag har en viss åsikt så är jag också rasist och snackar skit? Snacka om att dra alla över en kant, jag sa bara vad jag såg och hur jag tolkade det acceptera att jag tycker så.

 • Linda
  17 januari, 2013 at 18:49

  Håller med Anneli.. Du och Laila verkar ju ha bott under en varsin sten lite för länge.

 • Linda
  17 januari, 2013 at 18:50

  Haha!

 • Angelina
  17 januari, 2013 at 20:48

  Seriöst!? Ni är sjuka! Ni två ska vara förebilder åt folk men det är ni fan inte när ni skriver såhär om hemlösa. Den dagen ni dör ska jag skratta.

 • Häxan
  17 januari, 2013 at 22:21

  Allvar alltså! För det första tror jag inte att du läser min kommenar lika mycket bryr du dig om utsatta människor. Så hur tänker du då du ser en person handikappad som tigger och samtidigt äger en telefon. Jag är så arg o besviken på dig och på det sjuka Sverige som du representerar.
  Jag tror iaf på godheten och låt den segra till slut. Jag hoppas och ber att du hamnar i sån situation och låt folk spotta på dig så som du spottar på dem. Och hamnar du inte där så kommer du bli gammal sjuk o skrynklig i din kropp och det blir inte lätt för dig att hamna i sjukvårdens händer.

  Jag säger bara låt rättvisan segra till slut!

 • Luisa
  17 januari, 2013 at 22:29

  Min pappa är hemlös och äger en mobiltelefon, för att vi i övriga familjen gett honom den för att han ska kunna ha kontakt med oss och med socialtjänsten. Alla i familjen har jobbat i väldigt många år med att hjälpa honom och vi är helt utmattade för det tar enorm energi att försöka hjälpa någon som själv har gett upp. Han är extremt jobbig att ha att göra med, inte ens psykiatrin eller socialtjänsten (som är utbildade) vet hur de ska hantera honom. Han bor i perioder hemma hos oss men det funkar verkligen inte, han är så krävande att vi andra inte kan sköta våra jobb eller våra egna liv. Hans mobiltelefon är en gammal sliten Nokia som han nästan aldrig har råd att fylla på med pengar, men VI kan åtminstone få tag på honom för att kolla hur han mår och hjälpa till så gott det går. Jag tänker på honom hela tiden och önskar att jag kunde hjälpa honom mer så han kan få ett bra eller åtminstone hyggligt liv.

 • Torbjörn
  17 januari, 2013 at 23:21

  ”Vita skor som sticker ut” När jag har gett hemlösa ett par skor så inte f**n ger jag dom gamla skor. Jag vill ju att dom ska ha skor som håller länge och inte några gamla slitna som ger upp efter några veckor. Pengar har jag slutat att ge just på grund av de ligor som finns däremot blir det väldigt ofta kläder, och någon enstaka gång en telefon när jag byter den. Hur tänker du egentligen? Kan det vara så att du ätit fel eftersom hjärnan helt klart inte fungerar!

 • Torbjörn
  17 januari, 2013 at 23:23

  Bra jobbat! Starkt att ni fortfarande försöker hålla kontakten och hjälpa honom även om det oftast bara blir på distans.

 • en-gång-i-stockholm
  18 januari, 2013 at 03:06

  …internationella tiggarligor…
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3913887

  Naiva stackare.

 • en-gång-i-stockholm
  18 januari, 2013 at 03:10

  Snälla du. KOM TILL STOCKHOLM! Gå runt stan i en timme. Under dagtid. Kolla hur de står som pingviner uppradade allesammans. Inse att de som inte tigger, de stjäl.

  Vi behöver dem inte här, de förstör bara stadsmiljön och de förstör för de som är tiggare på riktigt.

 • en-gång-i-stockholm
  18 januari, 2013 at 03:15

  MEN NU ÄR DET INTE NÅGRA GAMLA TELEFONER DE HAR!! UTAN HELT NYA iPHONES!!!! FATTA NÅN GÅNG!!!

 • Malin
  18 januari, 2013 at 08:39

  Var fan står det att alla har splitternya iPhones? Och vadå, tror du inte att det finns någon som skänker bort en använd iPhone om de köper en ny telefon?

 • Linda
  18 januari, 2013 at 09:02

  Men skojar du? Vakna upp och kliv ner från ditt fluffmoln!
  I Björns trädgård, en gång i månaden, står ett gäng eldsjälar och delar ut mat och kläder till hemlösa. Jag har vart med där, jag har pratat med de hemlösa, delat ut kläder.
  Vissa av kläderna är märkeskläder. Som andra människor gett till Soppkök Stockholm.
  Du skriver massa skit bara. Öppna inte munnen innan du verkligen tagit reda på fakta.
  Jag har en hemlös förälder MED mobil. Se flesta har mobiler. Gamla sådana, eller kontantkortstelefoner som du kan köpa för 199:-.
  Min förälder säljer situation Stockholm. Ett ärligt arbete.
  Du sitter o bara ordbajsar och får betalt för det. Kliv ut och ta reda på fakta!!
  Varsågod och hör av dig till mig så ska jag ta med dig på en rundtur hos de hemlösa. SEN kan du blogga. Om verkligheten.

 • Anna Wik
  18 januari, 2013 at 09:59

  Katrin,d måste va riktig okunskap som gör att man kan utala sig så klumpigt!För du menar väl inte att man inte kan äga en mobiltelefon fast man e hemlös!!

 • Marie
  18 januari, 2013 at 16:11

  Varför skulle inte en hemlös person kunna ha en mobil, så går att köpa för en 100 lapp och ha kontantkort, och om hemlösa har nya skor, det finns många eldsjälar som skänker kläder, vi har en kyrka här i närheten där vi bor och jag har rensat våra garderober, på skor, jackor och kläder och det som vi ej använder går jag och lämnar där och de är så otroligt tacksamma, och vissa är märkeskläder och skor, och kyrkan lagar mat så alla får komma och äta, till och med jag fick göra det, eftersom det var deras sätt att säga tack, och jag köper situation stockholm också, men vi har så lätt att döma i vårat samhället utan ens känna personen, vi dömer ut folk via utseende, pga vad man äger och har…hemskt, ytligt……

 • S
  19 januari, 2013 at 20:53

  Hahaha snacka om att det är du som är pantad. Romer är definitivt hemlösa, fattiga och outbildade. Anledningen är att det är fritt fram att mörda, misshandla och förtrycka romer i hela Östeuropa där de kommer ifrån. Dessa människor som aldrig fått gå i skolan, som varit tvungna att isolera sig pga hatet mot dom, som inte kan ett enda språk förutom sitt eget, inte kan läsa, skriva osv. De tigger för att det inte finns nån annan utväg. Men du din pantade jävla 90-talist (am I right) som bara läser Veckorevyn och Katrin Zytomierskas blogg vet ju såklart inte om det och du bryr dig inte om (likt Katrin) att studera det du uttalar dig om utan bara vräker ur dig det första du tänker på.
  Och till alla som undrar: Jag SKITER i att Katrin fick en spänn för att jag klickade på hennes blogg. All reklam är inte bra reklam, människan straffar ut sig och har sjukt dåligt rykte, ingen som är seriös vill förknippas med henne. Så ifall psykopaten ”skrattar hela vägen till banken” får hon väl göra det.

 • S
  19 januari, 2013 at 20:58

  HAHAHA VEM I HELVETE ÄR AVIS PÅ KATRIN?!! En av Sveriges mest blåsta människor i rampljuset. Det säger mer om dig att du tycker att det är värt att vara känd även om man är känd för att vara totalt blåst, personlighetsstörd och se ut som en riktigt ful häxa. Sök till Big Brother då, där blir man också känd som ett rikspucko.

 • S
  19 januari, 2013 at 21:00

  Förbjöd min flickvän att köpa Katrins LCHF-bok och lyckades som tur var både få henne att inte stötta Katrins bokförsäljning eller ens syssla med LCHF som är en skitdiet. Ät mycket grönsaker och ren mat (inte halvfabrikat), ekologiskt och träna med sånt du tycker är kul istället.

 • S
  19 januari, 2013 at 21:01

  Vissa människor avslöjar sin enfald ”jag har hört”, ”jag läste på flashback”, ”jag läste på avpixlat”…

 • Nanna
  20 januari, 2013 at 13:43

  Jag blir ledsen när jag läser sånt här, det gör att det späs på dumheter om hemlösa.
  Visst är några under en ”liga” och några luras till Sverige för jobb och får sedan tigga, en del har inte råd att åka hem heller.
  De allra flesta är vanliga klassiska hemlösa.
  Jag försöker hjälpa till så gott jag kan med kläder, överblivna glas ögon, MOBILTELEFONER!, och annat, jag har donerat 3 mobiler till hemlösa.

  Det är deras livlina! Hur ska dom annars klara sig?
  Dom har också släktingar att ringa ibland och kolla, en del hemlösa har t.om twitterkonton, tycker jag bara är bra.

  Att folk får se hur dom har det.
  Kom nångång till Soppkökstockholm!

  Gå och nattvandra med oss Katrin jag lovar att de skulle göra dig till en bättre människa.

  http://soppkokstockholm.wordpress.com