Okategoriserade

Stress och vallningar

Jag vet inte om det heter vallningar men jag svettas som en gris. Jag tror att det har att göra med tre faktorer. 1. Jag är gravid 2. Vi har ingen fläkt eller luft i Sturegallerian (där jag är till 19 idag med!!) 3. Jag är superstressad för jag hade dunderförsäljning igår (vilket vi inte var beredda på då den var dagen innan löning). Så nu har jag mätt upp musli-påsar, knäckebröd, kakor – allt tog slut igår!!

Herregud så jag svettas tur att jag inte sminkat mig. Måste dock göra det snart för jag ser nyvaken ut och det passar sig inte när man står i butik. Tycker jag. Isa är på semester så hon har förberett allt åt mig så fint och det är så städat här så nu måste jag ju bibehålla det här fina. Och definitivt hinna med allt pappersarbete för resten av veckan är jag på ön och då har jag en tendens att inte alls få lika mycket gjort.

Jag får roliga förfrågningar hela tiden och det är många som vill ha med mig i olika projekt. Har ni till exempel hört talas om rosor som håller i 6-12 månader? Alltså äkta rosor. Låter lite för bra för att vara sant, va? En annan sak – äter ni buljongen som säljs i mataffären? Den med glutamat och socker och skit i? Jag har hittat ett företag där vi kan branda vår egen buljong. Alltså en ekologisk hälsosam buljong utan tillsatser. Är det nåt som ni bryr er om eller är det att kasta pengar och tid i sjön? Vi säljer en bra buljong nu men köper ni den? Bryr ni er om vad ni stoppar i er?

 

You Might Also Like

 • BLOGG I THAILAND.SE - Följ vårt liv genom världen - NÄSTA DESTINATION : ITALIEN!
  25 juni, 2013 at 11:50

  Haha, skönt när det rullar på! 🙂

 • Lisa
  25 juni, 2013 at 12:04

  Sminka dig behöver du inte göra men byt den där gråa urtvättade saken du har på dig!

 • Bloggaren DeMarkey - LiveYourDreams!
  25 juni, 2013 at 12:19

  Ja jag bryr mig om vad jag stoppar i mig, helst vill jag BARA köpa ekologiskt och bra grejer men det är inte alltid man tycker att priserna är rimliga och vill inte riktigt stödja dom löjligt höga priserna heller.. dilemma..

  Ja dom där svettningarna känner jag igen, va gravid över sommaren med sista barnet och det va INTE kul. Varmt, varmt, varmt!

  Köp fläktar att ha i alla rum och i hemmet är det AC som gäller.
  Lycka till

 • Lotta
  25 juni, 2013 at 12:30

  Svallningar heter det. Hemskt jobbigt att få. 🙂

  Har du kollat upp dina värden för sköldkörteln? Många behöver öka upp dosen när man är gravid.

 • Carrie
  25 juni, 2013 at 12:44

  Den buljongen är god och bra. När jag var 17 år kastade jag mammas vidriga knorr glutamat kryddor och buljonger i soptunnan. Arg var jag att hon låtit oss växa upp och äta sådan skit. Fattar inte hur man frivilligt kan stoppa i sig sån dynga. Fick din fina kokbok idag. God mat, vackra bilder, och vilket trevligt format. Respekt till alla som ger ut kokböcker. Härligt med rush i butiken :D.

 • Lisa
  25 juni, 2013 at 12:44

  Vallningar heter det faktiskt.

 • Veronica
  25 juni, 2013 at 13:06

  Använder inte buljong i nån större utrsträckning så jag tror inte jag dör av att äta en vanlig buljongtärning eller fond du chef…..

 • anna
  25 juni, 2013 at 13:08

  Hej Katrin! Du skriver ju väldigt mycket om hälsosam mat och vikten om att vara informerad om vad det är man äter. Jag är i början av min viktresa nu och har ca 25 kilo att gå ner. Kan inte du skriva ett inlägg om LCHF vs veganism och förklara varför du resonerar som du gör? Nyfiken på att höra dina åsikter om köttätande vs en kost utan animaliska produkter. PS du må vara osminkad men SNYGG är du iaf. Heja dig!

 • anonym
  25 juni, 2013 at 13:22

  Hoppas att du hade satt upp håret, så vi slipper hårstrån i påsarna!

 • Bea
  25 juni, 2013 at 13:32

  JA JA JA till ekologisk buljong! Så svårt att hitta. Jag vill inte stoppa i mig massa skit och att göra egen buljong har man varken tid eller lust med.. Tyvärr.

 • anonym
  25 juni, 2013 at 13:44

  Kok din egen buljong, så har du koll på vad den innehåller. Visserligen långkok, men den sköter sig sig själv. Sedan kan du frysa in i tärningar.

 • Sara
  25 juni, 2013 at 13:50

  Såvitt jag vet så finns väl Kung Markattas ekologiska buljong i de flesta affärer?!

 • Lena
  25 juni, 2013 at 13:57

  Precis vad jag tänkte! Den finns ju redan och på vanliga ica.. Dock inte i tärning tror jag.

 • Kjerstin
  25 juni, 2013 at 14:08

  Suck …. Du är allt en liten Pain in The a… numera 😛

 • Kjerstin
  25 juni, 2013 at 14:09

  Men Katrins är dyrare o mycket bättre 😛

 • anonym
  25 juni, 2013 at 14:14

  Tycker synd om din mamma….

 • anonym
  25 juni, 2013 at 14:23

  Ja så klart att den dyraste är BÄST, som Katrin själv.

 • Andrea
  25 juni, 2013 at 14:35

  Det heter Vallningar …

 • me
  25 juni, 2013 at 14:36

  jag har vallningar en vecka innan mens, kallsvettas dyngsur en hel vecka. sedan kallsvettas ja vid ägglossning… sjukt jobbigt min kropp beter sig som ja är i menopaus å ja är bara 25!!!

 • Andrea
  25 juni, 2013 at 14:43

  Fyy..vad lågt och korkat att bli arg på din mamma ! hon gjorde väl det hon trodde var det bästa , alla är väl för tusan inte medvetna om vad som är bra buljong eller inte , Du borde verkligen be din mamma om ursäkt !! kastar sin mors saker och dessutom skäller ut henne ? vad är du för ett egoistiskt monster ?

 • .
  25 juni, 2013 at 15:07

  Andrea DU borde be OSS om ursäkt för ditt irrelevanta utbrott. Du är antagligen en mamma själv och därför kan du bara identifiera dig med mamman i historien. Svårt för primitiva, trångsynta människor.. Vad är DU egentligen för ett egoistiskt monster??

 • Mia
  25 juni, 2013 at 15:08

  De flesta gör sitt bästa efter sin förmåga. Det gjorde nog din mamma också.

 • Carrie
  25 juni, 2013 at 15:14

  Andrea: Hon har förlåtit sin arga tonårsdotter hahaha.. Kan du tänka dig vilken förlåtande mor jag har :D.Nä, hon visste inte bättre. Det är sant. Lätt och lagom paketet åkte också åt hellvetti. Hemskt med barn som börjar bry sig om sin hälsa. Vilket straff :-P.

 • Carrie
  25 juni, 2013 at 15:17

  Tack! :D.

 • Fröken Jenny
  25 juni, 2013 at 15:40

  JAG tänker på vad jag äter, ibland. Är smal av mig själv och äter efter tallriksmodellen, alltså allt och inte bara fet 🙂 Jag läste en intressant artikel om LCHF, att barn till dessa mammor som äter det blir tjockare än genomsnittet. Bör tänkas på! Jag slår vad om att du kommer gå upp 35kg även med denna bebis, för din karaktär är sån. Kram

 • Summerburst
  25 juni, 2013 at 16:10

  Vallningar får man ju i menopausen. Menar det att det skulle heta samma sak under grav?

 • Py
  25 juni, 2013 at 19:19

  Kolla din sköldkörtel hos vc

 • Irene
  25 juni, 2013 at 20:48

  Hhahahhahahah du är min stora idol katrin!

 • Cathrine
  25 juni, 2013 at 21:04

  Katrin, köp en fläkt fast på clas ohlson….. Du hittar massa olika . Det blir en ganska lååååång sommar om du skall sitta där och pinas eller ngn annan.
  Köp 2 på en gång… Kram

 • Camilla
  25 juni, 2013 at 21:09

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Jennifer
  25 juni, 2013 at 22:25

  Ja!!! Äntligen! En riktig buljong kan du göra! Jag skulle köpa 🙂

 • Dixie
  25 juni, 2013 at 22:42

  Jag håller med!
  Laga en kyckling till middag; släng ner skelettet i en kastrull med lök, morötter (eller andra grönsaker som skräpar i kylen) och vitt vin. Häll på vatten så det täcker, på med lock, lägsta värmen på spisen och det är klart att sila dagen efter.

  Det är lite som majonäs; så oerhört enkelt att göra själv att det är OBEGRIPLIGT att folk köper sånt färdigt (både äckligt och ohälsosamt!)

 • Hyrestanten
  26 juni, 2013 at 00:34

  Ja, vallningar heter vallningar alldeles oavsett när i livet de dyker upp. En man kan också ha vallningar.

 • Hyrestanten
  26 juni, 2013 at 00:37

  Det finns ju flera olika fonder av bra kvalitet i butikerna redan. Men testa kan du ju alltid. Lycka till!

 • Carrie
  26 juni, 2013 at 03:54

  Dixie: Word!

 • Titti
  26 juni, 2013 at 08:48

  Instämmer. Det gick ju bra innan all hysteri

 • Anonym
  26 juni, 2013 at 09:30

  Eftersom det inte finns låntidsstudier, som så ofta påpekas om LCHF, finner jag den artikeln rena rama dyngan!!
  Hur kan man veta hur BARNEN blir om det inte finns långtidsstudier???
  Vilket skämt!

 • R
  26 juni, 2013 at 12:11

  Det finns långtidstudier att socker inte är hälsosamt men det verkar få bry dig om. De petar gladeligen i sig mängder och blir tjocka och sjuka.

 • Hanna
  26 juni, 2013 at 16:23

  Jag vill köpa färdig ekologisk buljong! 🙂 Go for it!