Okategoriserade

Störda människor

Det var en kvinna och en man i butiken i Sturegallerian. Med sig hade dom sin lilla dotter på ca 2-3 år. Så tog flickan en Questbar och höll den bakom sin rygg med båda händerna. Mamman och pappan gick runt flickan, bönade och bad att hon skulle lägga tillbaka baren men hon vägrade. Hon var bara störig och föräldrarna hade ingen pli. Det var inte tomt i butiken men heller inte knökat. Butiken är liten så naturligtvis blev samtliga involverade i flickans maktspel mot sina föräldrar men det hela spektaklet var bland det värsta jag sett. Okej på andra plats, första plats har fortfarande mamman som stod upp en hel resa från Stockholm till Göteborg för att hennes treåring ville ha stolen för sig själv. Delad andra är en mamma på ett fik i Vasastan som aldrig gick ut trots att ungen skrek och skrek och till slut sa jag till henne och då tog hon ut sin ilska på mig istället. ”Du ska inte lära mig hur jag ska uppfostra mitt barn”, väste hon. ”Nej, tack men jag vill gärna äta min lunch utan att lyssna på din skrikande unge”. Jag har nog aldrig sett en så upprörd människa i mitt liv sen den dagen.

Men den här lilla flickan gick runt i min butik och vägrade lyda sina föräldrar som tassade runt henne i cirklar och såg gråtfärdiga ut båda två. Till slut pallade jag inte så jag ryckte baren ur händerna på flickan och under de få sekunder det tog för flickan att se på mig i chock bad jag dem vänligen att gå. Precis när jag avslutat min mening började hon gallskrika och då log jag. Ni vet så där som tjejer ler i amerikanska collagefilmer som att jag tänkte ”fuck off” men ler. A ni fattar.

Föräldrarna blev rasande. På mig. ”Nu kommer vi inte att handla i din butik”, sa mamman. Jag log om möjligt ännu bredare och visade var dörren var. ”Men hur…men hur…det är ju…”. Hon var i chock över mitt beteende. För mig var det så befriande. Jag uppmanar Isa att vara lite hårdare mot våra kunder och från och med idag skiter jag i om någon skulle skriva i mina sociala medier att någon i min personal skulle varit otrevlig för min personal förtjänar guldstjärnor allesammans och folk är fan dumma i huvudet.

En annan sak innan jag går. Ringo säger kastjan. Jag dööööör det är det gulligaste jag varit med om i hela mitt liv. På andra plats ligger Talian för Thailand och jyrdgubbe. ”Mamma, Louis trampade på den taggiga kastjanjen och få fick jag den här fina lena kastjanjen. Jag vill sova med min kastjan”. Asså hur gulligt kan det bli?

You Might Also Like

 • Annika
  2 oktober, 2014 at 09:56

  Tycker att du gjorde helt rätt. Hade ryckt den illa kvickt ur handen på min unge. Innan den blev varm och ihopknölad så ingen vill köpa den. Folk är fasen inte kloka emellanåt.

 • felicia
  2 oktober, 2014 at 10:00

  SÅ jävla rätt!! Värsta som finns är föräldrar som inte vågar säga till sina egna barn. Då är det bara rätt att någon annan gör det! 😛

 • Mia
  2 oktober, 2014 at 10:20

  Så jävla bra gjort, hur fan kan vissa föräldrar låta barnen styra så, är det för att vara snälla eller? Hursomhelst är det patetiskt och inte konstigt att vissa då växer upp utan hyfs.

 • Elle
  2 oktober, 2014 at 10:20

  Vad är det för fel på folk?
  Du gjorde helt rätt!!

  Ta baren ur händerna på ungen för sjutton, det är ditt egna barm! Att vuxna inte skäms när ens ungar håller på så, och utanför bland folk.

  Bra gjort Katrin.

 • Karin
  2 oktober, 2014 at 10:41

  Mahahah! Jag dör vad roligt. Det värsta som finns är lallande föräldrar, i mitt yrke möter jag om inte hundra, tusen puckade flygresenärer varje dag (med barn) och jag vill inget hellre än banka vett i deras ihopskrynklade huvuden.

  Så. Korkade. Människor.

  Som om att man bryr sig om att dom inte gillar en efteråt, hahah!

 • Lovisa
  2 oktober, 2014 at 10:53

  Inte bara jag som sätter främmande ungar (föräldrarna) på plats! Vi gör världen lite lättare att kliva upp till på morgonen det vet du va, Katrin? OCH man gör ungen en tjänst i det långa loppet så det så!

 • ea
  2 oktober, 2014 at 11:02

  Bra rutet!!! Äntligen någon som vågar säga ifrån mot ouppfostrade ungar och föräldrar som inte vågar vara vuxna mot sina barn utan tillåter barnen bli rena narcisister och fullständigt odrägliga för sin omgivning!! Du är bäst Katrin!! För! Du! Vågar! Säga ifrån!!

 • Emma
  2 oktober, 2014 at 11:06

  Helt rätt!! Hoppas föräldrarna fick sig en tankeställare. Tänk att föräldrarna har låtit det gått så långt så barnen styr hela familjen… Skrämmande!

 • Åse
  2 oktober, 2014 at 11:27

  Så skönt du står för dina åsikter på hur man bör uppfostra barnen.
  Arbetar på förskola och det kan ta upp till 1,5 Tim att hämta sitt barn för föräldrar

 • Alexandra
  2 oktober, 2014 at 11:50

  Himla tur att du kunde visa föräldrarna hur man ska göra! De blev förmodligen defensiva mot dig för att de skämdes.

 • ÅC
  2 oktober, 2014 at 12:31

  Suck. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt för vissa föräldrar att inse att i föräldraskapet ingår det att sätta tydliga gränser för sina barn.

 • rolig
  2 oktober, 2014 at 12:37

  Då skulle du jobba på restaurang eller kafé. Tror du hade fått nervöst sammanbrott och hjärtklappning efter en halv dag. Problemet är att folk fattar inte att deras beteende kan vara störande för andra. Hade hjälpt om alla varit lite mer sensitiva och lyhörda mot sin omgivning. Men det är bara önsketänkande. Kommer aldrig att hända. Människor är och förblir jobbiga i mina ögon!

 • Kicki
  2 oktober, 2014 at 12:55

  Normala föräldrar hade nog bett om ursäkt och erbjudit sig betala för varan deras barn tagit.
  Jag hade skämts ögonen ur mig om mina betett sig så när de var små (dom är 19, 21 och 23 idag)
  Fattar inte problemet med flertalet av dagens föräldrar.
  Uppfostran är inte samma sak som barnmissandel, något många verkar missa

 • Pjotr
  2 oktober, 2014 at 13:01

  Råkade just då passera din butik, så jag blev vittne till händelsen! Som du beskriver det, gick det inte till. Du far med halvsanningar. Men det är ju din blogg du skriver vad du vill sant eller falskt! De kunde tas för utlänningar. Så vad fan hade de i din butik att göra??

 • linda
  2 oktober, 2014 at 13:04

  Snälla snälla… Jag älskar er podd, lyssnar så gärna på den under motionsrundan.. Men nu det senaste så är det omöjligt att få igång podden på min android via google crome.. Har testat annan webläsare oxå men utan resultat. Bliiiiir galen… Kom igen nu, crome och android är inte ovanligt you know.. Alla har inte iphone och kan lyssna via iTunes.. Gör om, gör rätt… Kram

 • Lotta
  2 oktober, 2014 at 13:38

  Det vore även förskräckligt bra ifall du höll koll på dina egna ungar så att de inte stör andra tanter som dig. Du kastar nämligen sten i glashus när du klagar på andra föräldrar. Vi är många som ser dig på stan…….

 • anonym
  2 oktober, 2014 at 13:49

  Hur kan det vara gulligt att en fyraåring inte kan prata rent än ?????

 • sara
  2 oktober, 2014 at 15:00

  Helt rätt! Ska man ha men ungarna ut bland folk så får man fan se till att de är uppfostrade. Annars är det bara att gapa och svälja att andra rycker in och styr upp situationer som dessa.
  De flesta hundar är mer uppfostrade än vad folks småbarn är, hur stört är inte det?!

 • Davve
  2 oktober, 2014 at 15:15

  Nu har vi bara hört ena sidan av händelsen och så länge vi gjort det så bör vi nog inte döma.

 • Jasmine
  2 oktober, 2014 at 15:45

  Pjotr: Håller med dig. Från en annan iakttagare!!

 • ottelina
  2 oktober, 2014 at 16:04

  Hur hanterade du själv Ringos utbrott när han var mindre. Inte exemplariskt precis, om man följt din blogg något år!!! Huuuu

 • ouppfostrade ungar
  2 oktober, 2014 at 16:12

  Ouppfostrade ungar och föräldrar ,Katrin helt rätt!!

 • Hanna
  2 oktober, 2014 at 17:00

  Kan inte ni som såg vad som hände beskriva er version?

 • Anonym
  2 oktober, 2014 at 17:16

  Ööhh jag tror jag döööör av skratt !! Du som har Stockholms mest odrägligt bortskämda unge ! är du blind när det gäller dina egna eller är du bara urbota dum ? Herregud sopa rent framför din egen dörr till att börja med 😀

 • Lo
  2 oktober, 2014 at 17:51

  Är det ingen av er föräldrar som känner ibland: pallar inte…man väljer sina strider om man har ett krävande barn. Eller?

 • lina
  2 oktober, 2014 at 17:52

  egna barn och andras ungar, visst är det så katrin? Ens egen odrägliga unge är charmig och busig medan andras barn är små terrorister…

  Jag håller med dig om att föräldrarna var mesiga men de kanske var vilsna förstagångsföräldrar och du lärde dem absolut ingenting genom att bete dig otrevligt själv.

 • Tea
  2 oktober, 2014 at 17:57

  I fucking love you Katrin! Helt rätt agerat. Orka vara rädd för sina skitungar

 • lebanezzas
  2 oktober, 2014 at 18:11

  Hej! Tack för din kommentar. 😀

 • ina
  2 oktober, 2014 at 18:19

  Hahaha Ringo är en ängel. Och du är en perfekt mamma. Tyvärr är Ringo känd som en bortskämd tyrann. Som du inte har någon PLI på!! Så se om ditt eget hus först innan du klagar på andra föräldrar!!

 • hellokittymamma
  2 oktober, 2014 at 18:33

  Nämen sen när börja barn bestämma…kan inte alla föräldrar fråga sej den frågan…vilket idiotsamhälle vi skulle få…Bra där Katrin…fräs ifrån så dom får stå i skamvrån eller dra till andra höjder…

 • eva
  2 oktober, 2014 at 18:47

  Fan vilken jävla ragata du är. Är där ingen som fräser åt dig, när du låter Ringo husera???

 • Emelie
  2 oktober, 2014 at 18:59

  Jag har aldrig kommenterat en blogg någonsin men detta var grymt! Avskyr föräldrar som låter sina ungar äga dem! Grymt!

 • Pernilla
  2 oktober, 2014 at 19:15

  HEJA HEJA!!!!!Så som du gjorde skulle föräldrarna ha gjort från början utan snack och dalt!! Blir så jävla trött på dessa mesig sk. föräldrar som inte säger ifrån och kan bestämma över sina barn.

 • therese
  2 oktober, 2014 at 19:19

  Minns i somras när du flög till nice, ”jag skiter i vad andra tycker” när Ringo åkte runt på sin sparkcykel på arlanda

 • emma
  2 oktober, 2014 at 20:19

  Jag tycker det bästa hade varit om Katrin bara gått fram till barnet och bett denna lägga tillbaka saken när hon såg att föräldrarna inte lyckades. Något i stil med ’jag äger den här butiken och har du inte pengar till att köpa den här vore det snällt om du lägger tillbaka den, annars får jag be dig att gå’. På så vis hade nog barnet blivit snopet och föräldrarna hade istället blivit tacksamma, men samtidigt skämts för sitt daltande. WIN WIN

 • Malin
  2 oktober, 2014 at 20:24

  Intressant läsning! Speciellt med tanke på att din egen son är en riktig skitunge!

 • Therese
  2 oktober, 2014 at 20:28

  Bra gjort! Fattar inte hur föräldrar kan låta barnen bestämma.. Ungar blir så jäkla odrägliga av sånt!

 • kelly
  2 oktober, 2014 at 20:48

  Lika odrägliga som Ringo menar du!!!

 • Linda
  2 oktober, 2014 at 21:09

  Helt rätt! Jag hade släpat ut min tre-åring, gallskrikande säkerligen, ur din butik efter att ha ryckt den ur hans hand! Folk som låter ens barn styra hela familjen är helt sanslösa. Skönt att slippa dem i butiken hädanefter!

 • Biggan
  2 oktober, 2014 at 21:13

  Håller med vissa om att det alltid är lättare att fostra andras ungar. MEN det är ALDRIG rätt att låta sitt barn ta något från en hylla i en butik. Det är helt otroligt att det fick bli Katrin som satte ner foten och inte föräldrarna. Vad lärde sig ungen av detta? Jo bara jag grinar lite så får jag vad jag vill och mamma och pappa tycker att alla andra är dumma när jag inte får som jag vill. HELT JÄVLA OTROLIGT DUMMA FÖRÄLDRAR.

 • Egon
  2 oktober, 2014 at 21:42

  Jamen det är väl inte konstigt att världen ser ut som den gör…Det är småbarn som regerar tydligen! Föräldrarna vågar inte säga emot barnet eller visa vad som är rätt eller fel…Hur ska barnet kunna lära sig det då? Om du i dagens samhälle höjer rösten mot ett barn eller t ex tar tag i barnets kläder för att förhindra barnet till att göra något/skada sig…vad händer då? Jo du blir polisanmäld eller anmäld till det sociala…Vad K gjorde ska inte behöva ske om fler uppfostrade sina barn i stället för att låta barnen styra…

 • Cicci
  2 oktober, 2014 at 21:44

  Till dig, anonym, som antyder att det är konstigt med en fyraåring som inte pratar rent: Det är högst individuellt för barn hur rent de pratar i den åldern. Många barn besväras av problem med förstorade halsmandlar eller trånga hörselgångarna, som i sin tur påverkar barnets tal. Andra barn behöver bara lite tid på sig att lära sig att uttala svåra bokstäver som r och s. Sen finns det de barn som pratar klockrent redan vid 3 år. Jag är glad att jag inte har dig som förälder.

 • Jenny
  2 oktober, 2014 at 21:44

  Önskar att fler hade agerat som du,jag i sådana här tillfällen! En del föräldrar har fan tappat det!!!! Men jag lovar dom att det gynnar inte dom ett skit! Goes Around comes Around ! Puss&kram 3barns mamma till underbara barn +heltidsarbete på BR..ja Ni fattar 😉

 • emma
  2 oktober, 2014 at 22:50

  Helt rätt. Men du borde sagt till dottern nått om att man ska betala för sig och lyssna på sina föräldrar. Skit folk som inte kan uppfostra sina barn.

 • Anonym
  2 oktober, 2014 at 22:57

  Tänk när Ringo som ett -tvååring krävde att få cykla på en cykel som en granne ställt undan på en hylla åt sina barnbarn och Katrin tog ner den och gav Ringo ….för vad skulle hon göra eftersom han vägrade gå ut ur förrådet utan cykeln ..Hahahahahaha joo det är sant !!! sen blev hon jättesur för att ägaren bad henne att låta bli cykeln , men se då blev mormor Zyto arg och köpte en ny cykel åt det stackars arma ej bortklemade barnet Ringo !!! sååå sjukt så man finner inga ord 🙁 dessutom fick han som tvååring springa naken på en frukostservering utomlands och bajsa och kissa bland gästerna …

 • Maria
  2 oktober, 2014 at 23:12

  Jasmine och Pjotr samt ni andra som säger att Ringo är så hemsk och att Katrin kastar glas i stenhus. Kan ni inte berätta? Berätta några smaskiga historker och vad ni bevittnade i butiken idag.

 • Bodil
  3 oktober, 2014 at 00:26

  Bra gjort!

  Har en fråga som malt i mig sedan jag läste att någon av pojkarna trillat i vattnet ..
  Du skrev något i stil med att ”Vad hade hänt om jag hade suttit i bastun ..”
  Vet att flera andra kommenterade det men har inte sett dig ge gensvar.
  Du lämnar väl aldrig pojkarna ensamma?!

  Vid badet i somras fick jag en kommentar om att jag var hysterisk som inte lämnade mina 6 och 4-åringar med blicken ett ögonblick.
  Samma människa fetlåg ner, blundade och solade – medan jag hjälpte hennes 3-åring från kallsupens fara.

  Svara, Katrin, tack.

 • Rutis
  3 oktober, 2014 at 11:00

  Nä, men hallå! Så som Katrin gjorde är inte okej att bete sig, man skäller inte ut okända /eller kända föräldrar, däremot jade man snällt kunna bett flickan att lägga tillbaka baren om inte föräldrarna tänkte köpa den. Tror bara att det hela slutade med ilska och en känsla av att ha blivit kränkta av Katrin, inget gott ur denna situation…Nä, fram för lite mer medmänsklighet och kärlek och värme, människor emellan, alla kan vi göra fel då och då, ingen är perfekt….ingen anledning att bli arga på varandra, det löser ALDRIG någonting!!!

 • Davve
  3 oktober, 2014 at 11:45

  Bodil och Rutis, lägg ner. Ni kör en massa predik snack om hur man ska bete sig. Men ni själva verkar ju inte veta att man inte ska lägga sig i andras liv och livsval. Sköt et själva.

  Bodil, om det har gnagt dig så föreslår jag att du skaffar dig en hobby!

 • lollo
  3 oktober, 2014 at 11:54

  Undrar vem som är mest ’störd’ i det här sammanhanget?
  Katrin är tydligen helt omedveten om vad andra föräldrar säger om henne och ringo på dagis.

 • Lisa
  3 oktober, 2014 at 11:55

  Inte ok agerande tycker jag. Glömmer du själv bort hur det är att vara förälder? Det är inte alltid så lätt och även om du kanske upplever det som en dans på rosor så gör inte alla andra det. Måste du vara så nonchalant? Du kunde väl bara satt dig på huk och pratat med flickan, jag slår vad om att hon lyssnat. Ditt agerande är minst lika tramsigt som flickans om inte värre.

 • Mi
  3 oktober, 2014 at 12:53

  Ok, nu skrivs här hejvilt om detta var bra eller åt fanders hemskt dåligt av Katrin.

  Det är bra, man ska kunna tycka olika, absolut!
  JAG tycker Katrin gjorde rätt och jag önskar jag hade vågat göra lika men kanske skulle jag ha snackat med föräldrarna som iofs verkar vara helt körda som inte vågar stå mot barnet.

  Men att som vissa gör, skriva anonymt bakom ryggen på Katrin (och Bingo) som föräldrar är illa gjort!
  JA, jag är själv anonym, det vet jag MEN jag skulle aldrig skriva ner ett barn som vissa gör vad gäller Ringo!!!

  Jag skulle vilja kalla er fega skvallerkärringar (okej, det kan vara män som skriver också så då blir det skvallergubbar)

  Det är illa när ni hoppar på lille Ringo, jag kan tänka mig er ”glädje” när även Rambo börjar på förskolan. Åh, vad ni kan skvallra skit då!

  Sopa rent framför er egen dörr!!! Ni kanske har grannar, bekanta, vänner, personal på förskola, människor på stan mm som inte alls anser att ert sätt att fixa barnet/barnen är helt okej!

 • Mi
  3 oktober, 2014 at 12:55

  Tillägg: jag har själv 3 barn så jag är inte helt okunnig om att det är både svårt och, ibland, tufft, att fostra barnen.

 • Mi
  3 oktober, 2014 at 12:59

  Jag är lite mycket ilsken nu 🙂

  Vill göra ytterligare ett tillägg:

  Ni som skriver skit om Katrin, Bingo och Ringo – ni verkar veta eller hur, så varför inte skriva ut namn så Katrin och Bingo kan ta ett snack med er eller fegar ni.
  Kanske kan de få hjälp eller så kan de hjälpa er, ni som kan och vet bäst!

  Jag bor själv inte i Sthlm, har inte sett något men reagerar starkt på fegisar som skriver ner en familj anonymt, en familj (Katrin o Bingo) när ni klart visar att ni vet hur det ligger till på förskolan med Ringo , ser på stan hur det är.

  FEGT!

 • sandra roos arjeplog
  3 oktober, 2014 at 19:07

  Jag hade gått fram till flickan,tittat henne i ögonen och sagt med klar och tydlig ton: Hej. Jag jobbar här,den där är min och du får lov att ge den till mig NU.

  Att rycka den ur handen på barnet kändes barnsligt. Nästan alla barn kan gå igenom perioder då dom ska trotsa,då utvecklas deras vilja och självständighet. Men nästan alla barn lyssnar också på en främmande butikspersonal,och gör dom inte det,får man väl då ta den ur handen. Är den förstörd får man väl kräva pengar för den.

  Man måste inse att man omöjligt kan veta allt om någons situation bara genom att se på den.
  En vän till mig har ett utvecklingsstört barn. En vacker liten dam som inte på något sätt ser annorlunda ut än andra. Lyssnar du som hastigast på deras samtal kan du missta henne för en vanlig flicka. Spenderar du några timmar med dom förstår du att så är långt ifrån fallet.

  Hon har framförallt ingen empati med andra människor,pga sin autism och är som en 2-åring när det kommer till konsekvensförståelse,och mycket annat. Hon GÅR inte att hantera som ett vanligt barn. Hennes mamma har slutat ta henne till affärer,fast flickan så desperat behöver den sociala träningen.

  Just för att hon inte klarar av andras vidriga reaktioner. Folk har svurit åt henne (ta bort ungjäveln härifrån) Till och med fysiskt tagit fast flickan i ett försök att visa mamman hur det ska gå till. (vilket resulterade i att män i 30-års åldern med mörkt hår nu inte får komma i närheten av henne)

  Hon har också ett tourettsliknande syndrom som kickar in under stress då hon maniskt börjar göra saker så som att slå sig själv eller upprepa ord eller räcka ut tugan gång på gång. Har själv hört en kärring säga- men se till att ungjäntan din drar in tungan illa kvick! Gud så ouppfostrad unge! Ni borde skämmas!

  Jag säger inte så mycket om det Katrin gjorde. Hon blev irriterad och reagerade på sin känsla i stunden,det är mänskligt. Vissa handlar innan dom tänker. Men hela inlägget som sen följer är så föraktfullt och småsint så jag vill nästan tro att det bara är en provokation. Annars är hon väldigt close minded och på gränsen till obildad.

 • Johanna
  3 oktober, 2014 at 19:21

  Absolut bra att våga sätta gränser även inför barn som inte är ens egna men detta sättet kändes väl inte så jättepedagogiskt?

 • Åsa
  3 oktober, 2014 at 21:14

  Känner väl igen det där!
  Jag jobbar i leksaksbutik. Häromdagen satt en liten flicka i sin vagn och höll i en plastboll som skulle betalas. Men ungen vägrade släppa bollen så att jag kunde ”scanna” den i kassan. Så fort föräldrarna skulle ta den gallskrek hon. Och både mamman o pappan verkade RÄDDA för sin egen unge! Till slut kör dom fram vagnen så nära disken dom bara kan o jag får scanna bollen skitsnabbt medan hon håller bollen. Skönt när dom gick kan jag intyga!

 • Kristina
  3 oktober, 2014 at 21:51

  dagens barn har makten över föräldrarna, trist utveckling, och måste man se eländet kryper det i skinnet, bra att ngn vågar säga till, själv törs man bara himla med ögonen än så länge…

 • Bruce d
  4 oktober, 2014 at 17:19

  Hej!

  Har gillat denna blogg men vet inte längre….:) Usch ok att man kan störa sig på föräldr som inte kan uppfostra sina barn, kan även jag bli arg ibland när jag ser en massa Curlande…. Men Du Katrinz vet ju inte hur de har de hemma etc . Riktigt dålig stil får jag säga.. Man beter sig inte så snacka om dåligt uppförande:) Blir faan mörkrädd hur folk beter sig ibland mot varandra….Sandra Roos har en stor poäng o bra skrivet!

  Jag är en som inte kommer följa denna blogg mer… Du bryr dig säkert inte om det;) Men vill väl bara poängtera:)
  Have à nice

 • Linda
  4 oktober, 2014 at 19:25

  Vår dotter säger också Talian 🙂

 • Davve
  4 oktober, 2014 at 20:54

  Stoppa pressarna, Bruce kommer inte läsa bloggen mer. Du Bruce du tänker inte på att absolut ingen bryr sig.

 • Louise
  5 oktober, 2014 at 00:41

  Jag håller med Mi.
  Det är obehagligt och beklämmande att människor kan vara så småsinta att de tycker sig behöva skriva ner ett barn för att trycka till mamman.