Okategoriserade

Starka lukter

Jag började med juice-cleanse idag. Jag och Bingo började. Nova reagerade på en gång. ”Er kropp kommer att ställa in sig på svält och så kommer det sluta med att du får anorexia”, sa hon till mig imorse. ”Oj det var gammalmodigt sagt”, sa jag och undrade hur det kommer sig att hon inte är uppdaterad på näringsläran. ”Ta det med min NO-lärare”, sa Nova och det skulle jag gärna göra. Det är ju inte helt najs om lärare lär ut att det är farligt att fasta när de flesta människor i landet kör 5:2. Stackars förvirrade barn…

Har absolut ont i huvudet det har jag. Hämtade ut min dator då den varit på reparation. Brandlarmet gick i Sturegallerian så Isa hängde med mig till butiken. Längst ner på Grev Turegatan satt fyra alkisar. Jag reagerade över dom då de satt med snapsglas och skålade. Två glas på fyra snubbar. Alltså riktiga glas. Och en flaska Wyborowa. Alla hade en bärs i handen också. De såg så fruktansvärt äckliga ut att jag inte kan återberätta det. Jag och Isa stannar för att njuta av solen i ett par sekunder och jag hör att gubbarna pratar polska. Det var som ett hugg i bröstet och jag kände skam. Det var liksom mitt folk som satt och förnedrade mig. Och de skränade och stökade och en tappade en bärs som började spruta och skutta på trottoarkanten. De skakade och lät nubben vandra. Klockan 10.30 utanför Sturegallerian. Fy i helvete så hemskt. En hade på sig en SATS-mössa så han tränar väl där regelbundet som jag förstår… Vad är det som håller på att hända med Sverige? Inge bra.

Faaaaaan jag är hungrig nu. Och ont i huvudet. Kissat sex gången. Jag kommer aldrig klara av att fasta i tre dagar. Det kommer ju inte gå. Det går inte. Faaaaaaaan va jobbigt. Jag sitter liksom och jobbar omringad av mat också. Jag vill trycka i mig Quest Oreo, parmesan-knäcke med smör och dricka kaffe med kokosolja i. Torsdag.

Om ni vill prova så kör de hem fantastiska juicer till er dörr från juica.se och självklart kommer jag att klara det det fattar ju både ni och jag det finns inget som jag inte klarar.

You Might Also Like

 • Annika
  16 mars, 2015 at 13:34

  http://kostakuten.se/?p=166

  Men kom igen…Googla detox och myt. Är ju rena tramset och fyller absolut ingen funktion. Och har du någon källa på att de flesta i Sverige kör 5:2? Tror det är en väldigt liten del av Sveriges befolkning som håller på med det. Nova verkar vara en förståndig liten tjej…..

 • Katarina
  16 mars, 2015 at 13:57

  Sluta med det där tramset, för kroppen har egna reningsorgan som sköter utrensningen, lita på dem i stället för att vissa företag ska tjäna en massa pengar på er kändisar som gärna sprider myten om detox som är helt onödig. Nova är klokare än vad du verkar vara gällande detta!

 • nina
  16 mars, 2015 at 14:11

  Började precis på femdagars juicning idag! (Juiciar dock själv och får inte hemskickat) Saknar också kaffe lite men vill mest sova just nu. Men detta klarar vi fint. De säger ju att de tre första dagarna är värst så jag längtar också till torsdag. Och till lördag.

 • klara
  16 mars, 2015 at 14:26

  Vilken klarsynt dotter din sambo har. Kan inte vara bra att fasta när man lider av ätstörning!!

 • Lillan
  16 mars, 2015 at 15:00

  Varför dra in Nova i detta!!

 • Dingo
  16 mars, 2015 at 15:03

  Det är synd om människorna!!

 • Alex
  16 mars, 2015 at 15:40

  GO Katrin! Du är grym! Vad många ni är som är negativa, vadr det för fel på er.. rekommenderar alla att se dokumentären Fat sick & nearly dead.

 • Anette
  16 mars, 2015 at 15:50

  Gillar Novas mamma att du utelämnar henne i din blogg?
  Klok tjej förresten, du har mycket att lära av din styvdotter.

 • bea
  16 mars, 2015 at 15:53

  Måste bara klargöra att det är skillnad på detox och juicefasta, vilket många verkar ha missat. Detox är en myt, det går inte att ”rena” kroppen. Juicefasta däremot är ett sätt att få ned storleken på magsäcken så att man efter fastan blir mätt fortare men samtidigt inte missar viktiga näringsämnen under fastan. Nu är jag ingen expert, men vet att det är skillnad.

 • Alex
  16 mars, 2015 at 16:25

  Du undrar vad det är som håller på att hända med Sverige. Ett ord: Titanic!

 • Esmeralda
  16 mars, 2015 at 16:29

  Så om ”de flesta” kör 5:2 är det riktigt? Jag tror 500 gånger mer på en NO- lärare än någonsin på Zytomierska. Jag tror nog att Z klarar sig undan anorexian, men ätstörning och en osund inställning till mat med en överdriven obsession för föda, är mitt lila diagnosförslag. En människa vars tankar kretsar kring mat dygnets alla timmar kan ju inte betraktas som sund.

 • Rita
  16 mars, 2015 at 17:32

  Skicka tillbaka de äckliga gubbjävlarna till Polen. Så slipper vi försörja dem!!

 • lisa
  16 mars, 2015 at 17:35

  Novas NO lärare verkar ju helt dum i huvudet. Det är självklart att DU har rätt!

 • Debra
  16 mars, 2015 at 17:51

  Vad tycker Novas mamma om att du kallar hennes dotter för stackars förvirrade barn i din blogg!!

 • banda
  16 mars, 2015 at 18:14

  Men Herregud folk!! Vad är det för fel på era mistänksamma skeptiska mufon. Folk lyckas ju fan bota sin cancer och oändligt många andra sjukdomar som sjukvården inte klarar bota med hjälp av juicer, frukt och grönsaker. Gå och gräv ner er istället va !

 • Helena
  16 mars, 2015 at 18:32

  Förnedrade dig? En vacker dag kan det vara du själv. Obehaglig människosyn du…

 • Laura
  16 mars, 2015 at 19:51

  NYTT ORD till Nationalencyklopedin (googla för de imbecilles som häckar härinne):
  JUICNING.

  Det verkar inte finnas nåt hopp för någon i KZ:s familj…ja Nova och smågrabbarna då. Om nu inte de viktbesatta medieföräldrarna föräldrarna hinner hjärntvätta dem.
  GAAAAAHH rädda de tre barnen, någon?

 • Kim
  16 mars, 2015 at 21:43

  Nova har i alla fall insikt. Verkar till att ha en fantastisk mamma!!

 • Carina
  17 mars, 2015 at 06:39

  De juicerna har inte vi vanliga arbetare råd med!! 885:- för två dagar!! Stöld!!

 • Sus
  17 mars, 2015 at 09:51

  Problemet med ätstörningar bland unga människor framförallt tjejer är ju reellt. Så även om du som vuxen tycker att ditt resonemang låter klockrent så tycker jag att NO-läraren ändå gör något bra när denne tar upp problematiken med eleverna. Det är ju skillnad på kontrollerad fasta och självdestruktiv svält menar jag, det är kanske mer det en bör uppmärksamma i så fall.

 • Josefine
  18 mars, 2015 at 13:27

  Jag har aldrig någonsin kommenterat en blogg tidigare men nu känner jag mig tvungen att göra det för anorexi & ätstörningar är något jag kan utanochinnan. Du som vuxen kvinna får styra över dina matintag bäst du vill men du får aldrig någonsin påverka barn & ungdomar i din närhet av detta. Främst inte en ung tjej i Novas ålder. Du har ingen som helst aning om hur mycket du kan påverka henne i detta & att du ställer dig emot hennes fantastiska lärare som undervisar eleverna i detta otroligt vikiga ämne är bland det värsta jag någonsin hört. Du ställer dig mot henne när hennes kunskap är helt rätt. Det är precis detta som föder ätstörningar bland yngre & det gör ont i hela mitt hjärta att du har mage att säga detta till henne, att du intalar henne att dina dieter & svältdagar är bra för att du blir smal. Barn i den åldern är så fruktansvärt lättpåverkade. Förstår du hur långt ätstörningsproblematiken har gått när detta är något som lärare har med sin undervisning? Jag har själv lidit av anorexia under många år, min första ätstörning började när jag var 12 år, i Novas ålder, sedan hade jag en osund relation till min kropp & mat fram till jag var 17 år då min resa in i anorexin startade på riktigt. Jag lidit av min kraftiga anorexi i många år & den har förstört hela min tidiga vuxna ålder & min senare ungdom. Idag är jag 27 år och har tampats med detta i 10 år & har accepterat att jag aldrig kommer bli från mina ätstörningar trots behandlinghem & flera hundratalstusen kronor hos terapeuter specialiserade inom ätstörningar. Jag skulle kunna göra allt för att hjälpa en människa ifrån detta för det tar allt ifrån dig. Familjerelationer förändras, vänner försvinner, du tappar hela dig själv. Jag är tom rädd för att bli mamma av oron att föra över detta till mina barn. Jag önskar så innerligt att du bara kunde förstå hur mkt du kan påverka henne & förändra hennes relation till mat. Jag hoppas att du kan ta in något av det jag skrivit för din okunskap angående barns påverkan skrämmer mig. Barn gör inte som du säger, de gör som du gör!