Okategoriserade

Sopot

Okej då vill jag börja med att säga att det tydligen ska vara skitroligt uteliv i Sopot men det har jag ingen aning om tyvärr. Så eftersom jag inte riktigt kan garantera er något som jag inte har egen erfarenhet av så kan man säga att jag rekommenderar Sopot som resmål för barnfamiljer. För det är vad jag upplevt själv. Först och främst vill jag säga att allt med Sopot är fantastiskt. Förutom en sak och det är vädret. Det är inte stabilt och inte säkert. Under de tre dagarna jag var där regnade det och var knappa 20 grader om vart annat. Jag tvingades gå i långbyxor och man kunde inte bada i havet vilket är väldigt synd för stranden är vit och magisk. På stranden finns det en massa serveringar som är superflotta med svingod mat och de flesta ställen har en avdelning för barn som tex studsmatta, rutchkana, spadar, hinkar, små bord, kritor mm. Priserna i Sopot är väldigt låga. Vi räknade ut att samma fisk som vi för en vecka sen betalade 290 kr på Kabyssen i Waxholm per portion för, samma filé (lika god) åt jag, mamma och syrran plus två portioner mat till barnen, plus dryck och kaffe. 290 kr totalt. Det är väldigt billigt i Sopot. Men vi tar det från början.

1. Ta bilen till Skavsta flygplats i Nyköping. Det tar dryga timmen att åka hit från centrala Stockholm. Beroende på hur bra framförhållning man har kan man köpa flygbiljetter för lite pengar. Jag betalade 1200 kr för mig och Rambo. Tur och retur. Bra flygtider. IMG_9062

Parkera på långtidsparkeringen. Det kostade 500 kr för tre dygn.

 

Wizzair.com har renoverat och investerat i nya flygplan som är väldigt bekväma. Alltså det där ”priority-tjofräset” är helt meningslöst. 45 minuter tar flygresan till staden Gdansk som man landar i och som är som Visby till utseendet. Från flygplatsen tar men en taxi till Sopot. Resan tar ca 20 minuter och kostar ca 100 kr, alltså ca 50 polska zloty. IMG_9049

Sopot är den mest barnvänliga staden jag någonsin varit i. Det finns cyklar att hyra på varje hörn. 13 zloty per timme kostar den här och då kan kidsen köra runt hela stan utan trafik utan på gågator som sträcker sig längs stranden och in i staden där det finns andra attraktioner samt en pir.

IMG_9043

Rakt ut där går en pir som vin inte hann gå ut på. Jag har varit där förr dock så jag vet att det är härligt.

En annan rolig sak som Ringo ville göra varje dag var att åka elbil. Kostar 10 zloty per åk. Alltså ca 20 kr.

Man kan bo på Grand Hotel eller Sheraton för från 2500 kr för ett dubbelrum.

IMG_9036

Eller så kan man hyra lägenhet. Jag rekommenderar att hitta en på airbnb. Där är det hög standar och kostar inte mer än 1500 kr per natt för en lägenhet med tre sovrum. Finns lägenheter för 200 kr natten också.

Vill ni se hur stranden ser ut så finns den en film längre ner. Lägger inte upp den igen. Däremot kan ni få se hur parken ser ut!

Frågor på det?

ps. Man kan ta färjan från Nynäshamn också. Ringo tyckte att det var skitkul!!

You Might Also Like

 • rosita
  2 juli, 2014 at 17:34

  VAD HÄNDE? Fick du kalla fötter. Håller med angående vädret. Vår solsemester regnade bort.Men vädret rår man inte på tyvärr!!

 • punkten
  2 juli, 2014 at 18:07

  Har inget med inlägget att göra, vill bara säga att er podd underlättar mitt liv något extremt just nu! Jag har ångest och har svårt för att somna själv, utan röster och liv runt mig. Jag tror jag ska dö när jag sover, tappar andan och får panik, stressad och spänd. Jag har sovit som max 2 timmar per natt i en vecka tills för några dagar sen då jag kom på att jag kan lyssna på er podd när jag ska sova?, och det funkar galant haha! Ni har sjukt härliga röster, kul snack, bra svar på frågorna, jag sover sjukt bra när jag lyssnar på er innan, bättre än när min kille pratar eller något. Ni får mig att inte stressa upp mig, sjukt bra! Keep up the good work ;). Och nej, somnar inte för att det skulle vara tråkigt, utan för att ni är så sjukt bra! Så ta det som en komplimang 🙂

 • psykopaten
  2 juli, 2014 at 18:55

  Bra tips. Lider av psykisk ohälsa. Skall lyssna på dem. Det kanske hjälper!!!

 • Bu
  2 juli, 2014 at 19:24

  Nä, inga frågor på det. Tacksam för detaljer som hur lång tid det tar att köra till Nyköping och vad det kostar att ställa bilen på Skavsta. 😉

 • Lo
  2 juli, 2014 at 21:02

  Klarar man sig långt på engelska i Sopot?

 • Cattis
  2 juli, 2014 at 21:52

  Jag har varit i Gdynia, det räckte för att bli avskräckt. 🙁

 • Lotta
  3 juli, 2014 at 02:30

  Huuuur kan du rekommendera att åka till Polen, det är ju det sunkigaste stället som finns!!

 • Elisabeth
  3 juli, 2014 at 03:14

  Lotta – antingen så vet du lika mycket o Polen som du vet om Sydsudan eller har du aldrig varit i någon av dessa. Sjukt med tråkiga svenskar med massa förutfattade meningar. ÅK – fast det borde du inte göra. Det är du inte värd det!

 • Elisabeth
  3 juli, 2014 at 03:17

  Jaså? Avskräckt av vad? Man kan bli avskräckt av läsa alla sjuka kommentarer här eller så har man vald fel gata i Gdynia. Engelska och tyska fungerar utmärkt i hela Polen – bara man själv pratar språket. Det gör inte många i Sverige, fast de flesta påstår det. Skrämmande att ens försöka prata engelska i Sverige!

 • Flisan
  3 juli, 2014 at 07:07

  Hej, tack för inlägget. Jag har bokat till Sopot tack vare dig, och Warszawa förra året med för den delen! Men jag undrar, Taxi från Gdansk till Sopot kostar det verkligen 50 zl? Jag har googlat på taxisidor samt shuttle och alla säger att det kostar minst 80 zl, vilken taxi åkte du med? tog du den utanför flyplatsen eller ringde du och bokade?

 • angel
  3 juli, 2014 at 07:32

  VIP rabatt!??!

 • Inger
  3 juli, 2014 at 10:42

  Sötaste videon, who cares? Du är en duktig mamaa, å det vet du! Alla mamor är de bäst! Kämpa för det alla ni som vill förändra!

 • Sarah
  13 mars, 2015 at 08:25

  Hej. Funderar på att åka dit med barnen i sommar, men mina ungar är lite äldre. Tror du att det är lika kul för två killar på 9 och 12 samt en tjej på 14?
  Eftersom jag är ensam har jag ingen lust att tillbringa en vecka med tre ungar som gnäller… 🙂

 • Danne Nordin
  9 juli, 2015 at 15:51

  Undrar vilket hotell man ska välja i sopot? Grand, sheraton – annat?

 • Mia
  17 juli, 2015 at 21:32

  Hej! Har du koll på hur det funkar med bilstolar till kidsen i ex taxi? Har en liten 1-åring med oss…

 • Tom
  4 december, 2015 at 12:01

  if you are looking for transportation/taxi from the airport Gdansk to the center of Gdansk.I recommend the company Gdansk airport transfer http://airportgdansktransfer.com

 • Ulf
  17 april, 2016 at 07:40

  Tack för fint inlägg.Jag håller med i allt och lite till jag är fullkommligt kär i denna stad och gdansk med för den delen.Min Fru är från Sopot så man kan tro att jag färjats av detta men icke min egna klara uppfattning.Jag älskar när hon är på frissan så jag går runt på egen hand.Vi åker dit imorgon å stannar 4 dagar flyg och hotel 2800 för båda inte så tokigt eller?

 • Emma
  17 februari, 2017 at 08:55

  Polen är ett skönt land. Där finns många städer som är värda att besöka. Det är ändå bäst att börja i Warszawa alltså i huvustaden, som är full av liv och där gatorna är fulla av intressanta klubbar. Tack vara detta har jag hamnat på New Orleans Gentlemen’s Club & Restaurant men jag måste erkänna, att jag inte förväntat mig att se där någon klubb, som håller så hög standard. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2