Okategoriserade

Sockerberoende

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som är svårast. Att avstå en cigg eller att avstå något med socker i. Igår kväll hade jag en jävla kämpig kväll då jag hade bestämt mig för att varken tillåta mig själv att ta något sött eller en cigg. Inte för att jag tagit en cigg på ett år men när man är sötsugen så hjälper det att ta en cigg men om jag skulle ta en cigg (som man inte blir tjock av) så är jag fast i det igen och det vill jag inte. Kan inte tänka mig något värre faktiskt.

Det är så fruktansvärt svårt att avstå allt och bara sitta där och glo. Det liksom krälar i hela kroppen och kliar. Jag hade lite tur för lillen var extra krävande igår kväll så jag hade fullt upp med honom och vaggandet och gungandet men jäklar vad jag vaggade runt kylen igår kväll. Jag tog en bit brie. Och en till. Tills jag satt i mig halva runda brieosten. Lite salami och till slut slevade jag i mig kalla gröna ärtor som jag sparat i tupperwear från middagen. Suget var olidligt och mitt första steg är att låta mig själv äta allt som är LCHF så det resulterade i en ökning på vågen med 0,3 kilo från igår. Inte så bra men ett måste tyvärr för att bli kvitt sockersuget.

Jag ska inte väga mig förrän måndag nu har jag bestämt och då ska vågen visa 67 kilo. Jag kunde knappt promenera igår för det är så blåsigt nu men jag ska försöka idag igen. Tre promenader i veckan måste jag göra. På en timme vardera minst.

Fan det är jobbigt att komma igång men jag vet ju att det bara är just början som är jobbig. När man väl kommit över spärren så flyter det sen på men att komma dit är en liten kamp. Hur har det gått för er? Ska jag ge er tips på hur man motiverar sig att motstå? Man hittar nån bild på sig själv eller på någon som man tycker ser bra ut. Sen ser man på den bilden ofta och påminner sig själv om att den enda möjligheten till att se ut så igen är att hålla igen och träna.

Nu ska jag göra tonfiskröra utan lök till frulle. Trist men det blir ok ändå. Sen är det kycklinglårfilé och broccoli till middag. Det ser jag fram mot. Tänkte gratinera med chevre idag.

Alright, vi kämpar på. Hur går det för er?

You Might Also Like

 • Annika
  28 januari, 2014 at 09:54

  Ingen LCHF här men ett sockersug efter julens fröjder att kämpa emot har jag. Äter mer åt GI-hållet för att hålla formen.

 • Sanna
  28 januari, 2014 at 09:54

  Jag gör också ett försök att bli av med detta sockergiftet från och med idag och det är precis som du säger, så jobbigt de första dagarna men försöker fokusera på hur mycket energi man får när ”skiten” lämnat kroppen. Kämpa på Katrin!

 • Fantomen
  28 januari, 2014 at 09:56

  9 g kolhydrater/100 g i gröna ärtor. Gränsfall för LCHF. Men bättre än cigg och socker. 3 promenader i veckan? Kom igen! 1 promenad per dag. Jag är ett stort fan, Katrin, men känner att du kan behöva styras upp här. Fantomen är hård mot de hårda, som du vet.

 • Sara
  28 januari, 2014 at 10:19

  Katrin, Nu j**lar kör vi, till sommaren ska jag va en riktig snygging, så där så folk vänder sig på stranden…. Fortsätt med dina superbra inlägg, blir sjukt motiverad av dom!!!

 • Maria
  28 januari, 2014 at 10:29

  0.5 kg neråt från igår!!! Det börjar bra.

 • Fantomen
  28 januari, 2014 at 10:55

  Du har inte tappat 0,5 kilo i fettvävnad. Du har förbrukat glykogenlager i muskler (och levern), till vilka det är bundet en hel del vatten. Bara så att du vet. Men LCHF rockar ändå! Kör hårt och lycka till!

 • Cathrine
  28 januari, 2014 at 10:56

  Det är sååå svårt att komma ut ja och powerwalka som min plan var….suck. Samla in folk/kompisar och börja gå tillsammans i grupp att börja med till du kommit in i rutin. Det skulle jag göra om inte mina alla vänner jobbade ;)) jag kommer o powerwalka med dig om de så behövs att komma igång 😉

 • Henrik
  28 januari, 2014 at 11:00

  Det bästa man kan göra när (och om man verkligen är) sockerberoende är att kontakta en beroendespecialist i området. Som tex Bitten Jonnson. LCHF (eller rättare sagt maten) utgör bara några procent av tillfrisknandet från ett sockerberoende.

 • Livsnjutaren
  28 januari, 2014 at 11:31

  Har aldrig fattat dieter hit och dit? Varför förneka sig själv vissa saker? Ät en godis om du vill liksom? Trist liv att reglera vad man får äta! Äta och njut av allt!!! Det gör jag.

 • Anna
  28 januari, 2014 at 11:50

  Jag testade LCHF i en vecka och var otroligt överraskad över att jag inte hade några problem alls med sötsug. Jag körde på principen ”inget över 5g kolhydrater/100g”. Jag gick ner 0.7kg utan att hålla igen på mängden mat alls.

  Jag upplevde massor av positiva effekter: magen fungerade, jag var konstant mätt och ALDRIG sötsugen.

  Men de negativa effekterna övervägde: innan LCHF sprang jag på under 6min/km. Bara ett par dagar in i LCHF hade km-tiden ökats med en hel minut! Orken fanns bara inte där. Jag gissar att man kan bygga upp detta om man fortsätter med LCHF.

  Det andra och största problemet var att jag fick stora eksem/utslag vid utsidan av brösten nästan i armhålan. Jag har läst att en del reagerar så när kroppen hamnar i ketos och att det kan vara så att ketonerna i blodet gör att man får utslag, speciellt om man tränar hårt och ofta på de delar av kroppen där man svettas mest. Är det något du Katrin eller ni andra märkt av? Jag var tvungen att avbryta LCHF och lägga till en del kolhydrater och redan efter första dagen kunde jag se att eksemen började läka. Nu har det gått ca 3 veckor till och eksemen är äntligen nästan osynliga.

  Jag vill väldigt gärna börja med LCHF igen, men klarar inte av att gå runt med en massa eksem. 🙁

 • Johanna
  28 januari, 2014 at 11:56

  Vilken dum grej att säga! Har du ingen förståelse för att det finns överviktiga och de kan inte gå ner i vikt om de ”äter och njuter av allt?” :p

 • Vill bara påpeka
  28 januari, 2014 at 12:27

  Håller med! Käka vad du vill men RÖR PÅ DIG mer om fläsket ökar i omfång.

 • svea
  28 januari, 2014 at 13:09

  Vill bara påpeka att vad som funkar för vissa funkar inte alltid för andra. Kan inte vara jätte svårt att förstå. Om jag skulle äta vad jag vill, i vanliga portioner skulle jag behöva springa 3 mil om dagen för att hålla fläsket borta. Om jag däremot drar ner på kolhydraterna så räcker det med att gå till och från jobbet varje dag.
  Min kropp gillar inte kolhydrater. Jag går upp i vikt och min rosacea blir outhärdelig. Så är det bara. Alla funkar inte på samma sätt låt det vara så och sluta tala om för folk hur man ska göra.

 • Jonna
  28 januari, 2014 at 13:44

  Kämpa på. Snart är suget borta! Det krävs motivation och mantran (jag vet inte hur många gånger om dagen som jag säger ”jag kan för jag vill” och ”jag tror på mig själv”). Jag har följt lchf och din bok tidigare men kör nu stenhård lchf sedan två veckor tillbaka och läser recept från din bok. Det som fick mig att orka stå ut med att inte äta godis (som jag åt varje dag) var att varje gång som jag var själv vid en spegel, stirra mig i ögonen och säga högt ”jag kan!!!”. Rätt udda men även proffsspelare använder sig av sådana metoder för att eliminera de frestande tankarna om att skita i det. Misslyckande finns inte.

 • Livsnjutaren
  28 januari, 2014 at 14:48

  nej jag har ingen förståelse för att man äter sig fet, ingen alls faktiskt! Ät allt med måtta och njut med måtta,är väl ledordet, konstigt att folk inte fattar det. Noll karaktär.

 • Livsnjutaren
  28 januari, 2014 at 15:10

  Sjukt kass ämnesomsättning eller?!

 • anonym
  28 januari, 2014 at 15:31

  I sommar ska jag ha börjat gå ner endel kilon hoppas jag.
  Jag äter frukt men ska sluta med snask. Så himla onödigt att snaska när resultatet är övervikt!

 • Nathalie
  28 januari, 2014 at 16:48

  Känner inte av något sockersug alls. Tyvärr blir det lite jobbigt med skolan och så men tar aldrig potatis eller liknande, men korv/köttbullar är ju bara att ta av. Sen så blir det massa sallad till vilket jag gillar. Däremot fuskar jag lite med att ta såndär gurkröra men annars flyter allt på.

  Direkt efter skolan gick jag på gymmet och var där i 45 minuter. Ska senare antingen dra på en promenad eller på vattenaerobic. Har inte bestämt mig ännu.

 • svea
  28 januari, 2014 at 17:03

  Japp kan man väl säga. Men hanterbart utan kolhydraterna.

 • Anna
  28 januari, 2014 at 17:27

  När började du med socker latrin? Svek du lchf och svullade igen?

 • Me
  28 januari, 2014 at 18:29

  Väl sagt Svea! Och du ”Livsnjutaren” jag kunde också äta vad jag ville bara jag samtidigt tränade men vips en dag så funkade det inte längre. Det kan hända dig med och jag hoppas faktiskt det gör det eftersom du är så dryg!

 • Livsnjutaren
  28 januari, 2014 at 19:16

  Me: nja,är 35 nu och mamma. Fortfarande inga viktproblem. Tänk så det kan gå!

 • Me
  28 januari, 2014 at 20:00

  Det kan fortfarande hända! *hoppas* 😉

 • Christine
  28 januari, 2014 at 20:35

  Äh!!!
  ”Jag är sockerberoende” är en stark affirmation som många upprepar om och om igen. Jättebra, då har man nåt att skylla på!
  Kom igen, du är inte beroende, du bestämmer precis vad du ska stoppa i dig och när du ska göra det. Du är stark, du är smart, och du vill tappa dina mammakilon snabbt. Ge då fan i sockret och fokusera på din nya kropp istället. Det fixar du. Om inte annat så för att visa bitterfittorna som kommenterar här vart skåpet ska stå.

 • Event Limousine
  28 januari, 2014 at 21:00

  Efter ha rökt i ca 17 år är det inget mot sockrets begär… Socker är vår tids stora fara!!!

 • Ullis Whitey
  28 januari, 2014 at 21:15

  Jag hejjar på dig, katten!
  Står med samma sug och jävelskap att tampas med. Får du använda nikotinplåster när du ammar?
  Jag slevar grädde och hallon om kvällen när jag är rök/sötsugen – Och umgås absolut inte med vänner som röker förrens jag är safe igen, på riktigt! Det funkar. Man kan vara snäll och käck kompis när man är kvitt begäret igen.
  Du får köpslå med några hekton, men hellre det än att stinka rök. Det är ju lika ofräscht som att vara tjock 2014! Det vet du! 🙂
  Jag hänger på #dagsattblismal2014
  Bra initiativ tycker jag.

  Håll dig stark ffs! Du har karaktär och är grym!!
  Go go go!! ⭐

 • Livsnjutaren
  28 januari, 2014 at 21:34

  Me: tror inte det,har bra gener. Men om det ändras så lovar jag att meddela dig 😉

 • Me
  28 januari, 2014 at 23:33

  Livsnjutaren: om du själv är medveten om att det beror på bra gener så kan du väl vara lite mer förstående mot dem som inte har lika ”bra” gener i det avseendet? För du är väl inte fascist? 😉

 • P
  29 januari, 2014 at 00:03

  Tycker du ska pröva igen. Kanske var det något annat som gav dig utslag. Har aldrig hört om det. Folk får ju liksom eksem och utslag ibland…

 • minime
  29 januari, 2014 at 00:10

  Varför skulle hon använda nikotinplåster, hon har ju inte rökt på ett år..?

 • Henrik
  29 januari, 2014 at 09:25

  Hur är du funtad eg…

 • Therese
  29 januari, 2014 at 09:48

  Efter två veckor med lchf måste jag säga att det går kanon! Jag har ju också varit sockerberoende, men denna gången va jag så sjukt inställd och hade (har) en motivation som inte är från denna värld, så det gick hur bra som helst. DET är jag tacksam för. Just nu känner jag en äckelkänsla när jag ser allt socker som finns. Min kropp mår ju inte bra av det..

 • Livsnjutaren
  29 januari, 2014 at 11:30

  Me: Bra gener OCH vett att röra på mig och äta med måtta. Fascist? Ja angående feta människor som själv valt att bli feta. Sluta äta skit.

 • li
  29 januari, 2014 at 12:37

  Nu vill jag höra mer om din s.k bantning!!
  Trodde vi skulle bli pepprade av inlägg här om hur du sakta men säkert tar bort fettet från kroppen.. Kom igen nurå! Jag går igång på att höra dej prata om det, går igång på så sätt att jag blir sjukt motiverad att fortsätta äta LCHF-kost.

 • Anna
  29 januari, 2014 at 13:16

  Jag har googlat en del och det verkar vara fler som har samma problem. Man kan läsa här t.ex: forum.kostdoktorn.se/topic/3738-negativa-effekter-av-lchf/

  Det är definitivt ingen allergi, har alltid ätit mycket nötter, ägg och mjölkprodukter. Och det var väldigt tydligt att utslagen blev bättre så snart jag la till lite mer kolhydrater i kosten. Drog jag ner på kolhydraterna så blev det genast värre igen.

  Jag ska absolut testa snart igen, måste bara vänta ett par veckor eftersom jag ska på bankett och ha på mig väldigt tjusig ärmlös klänning, som blottar exakt de kroppsdelar dät utslagen sätter sig. 🙂

  Min tanke är att om jag börjar med LCHF långsammare än förra gången och successivt tar bort fler och fler kolhydrater kanske kroppen hinner vänja sig bättre. Och om jag får utslag ska jag försöka stå ut ett par veckor och se om de går bort efter att kroppen gjort alla omställningar och vant sig vid att ta energi från fett istället för från glukos.

 • Me
  29 januari, 2014 at 13:20

  Ok, men du missar en viktig faktor och det är att många är överviktiga pga att de inte mår bra psykiskt. Och då räcker det inte med enkla lösningar som behandlar symptomen och inte grundproblemet, för de tenderar att gå tillbaka till sina gamla vanor. Så sluta var så cynisk människa!!!

 • jessiiiii
  29 januari, 2014 at 15:18

  Eller så kanske maria har gjort ett stort A på toa besöket….

 • Livsnjutaren
  29 januari, 2014 at 15:44

  jag har flera psykiskt sjuka människor i min närhet och ingen av dom är överviktig trots medicinering som kan göra att man ”går upp i vikt” En del av att vissa är deprimerade är ju ett missnöje med sig själv, tadah! :att dom är tjocka. Varför ska man äta sånt som man blir fet av bara för att man är deppig? Lam ursäkt Me. Ut och träna, det hjälper mot det mesta, även mentalt. Jag är inte cynisk, bara realistisk

 • Me
  29 januari, 2014 at 17:30

  Jag talar inte för egen del då jag faktiskt tränar och försöker bli av med en del onödiga kilon. Frossar ej. Men du missar ju helt poängen, givetvis menar jag inte att ALLA som är deprimerade osv är tjocka men de finns dem som lindrar sin ångest med mat. Vilket givetvis blir en ond cirkel då de får ångest över att de blir tjocka på köpet. Jag hoppas verkligen inte du jobbar inom vård och omsorg eftersom du verkar lida brist på empati!

 • Elinor
  30 januari, 2014 at 11:18

  Hej Katrin! Jag har ett så jäkla bra och skitenkelt tips för att bli av med sötsuget! Du kommer typ smälla av. Men det är så simpelt som grönt te. Bara grönt te (dricker själv twinings).
  Det är någonting med beskan som hindrar sötsuget. Jag har själv gått på diet (hel/halvfart i perioder) sedan förra nyår och gått från 85 kg till 67 kg. Satte 67 idag vilket är personligt rekord och jag är så JÄKLA nöjd! Ta iallafall och testa en kopp grönt te när du blir sötsugen, det funkar verkligen för mig och du har ingenting att förlora på det. Grönt te är ju skitnyttigt. Astbra att dricka efter middagen, så blir man inte sugen på någon efterrätt! GLHF med din LCHF!

 • Rebecka
  30 januari, 2014 at 13:41

  Hej Katrin!
  Vad anser du om mejerifri LCHF? Jag har sånt himla sug och kan inte sluta äta ost eller vispad grädde så jag avstår det och all annan mejeri men inte f-n går jag ner för det!

 • Sanna
  30 januari, 2014 at 13:55

  Jag börjar idag! Jag ska ner 10 kilo (har gått ner 10 kg förut med lchf, blev sen gravid så nu ska jag gå ner det jag gick upp och 6 kg till) Jag väger idag 66,3 kg så det är ungefär som du, vilket är jättebra då kan jag följa dig och inspireras! Kan du inte skriva din vikt en gång i veckan eller nåt? Idag blev det ägg och bacon till frukost, en mozarellaboll, avocado och kycklinglårfile till lunch/middag. Tänker mig massor av brie ikväll. Är grymt nervös för sockersuget dock, började idag och tänker redan på att få äta en snickers eller en prinsesstårta….

  Heja heja, nu ska vi bli smala! Grymt taggad!

 • eva
  1 februari, 2014 at 13:23

  Ha ha ha ha !

 • Bernie Serrano
  29 november, 2018 at 18:23

  Good day,

  Will you be considering increasing your search engine ranking in search engine?

  Our company is providing all-in-one PBN making services

  PBN is a ”Private Blog Network”, this can be a good tool for your Search engine marketing needs.

  The ins and outs:

  We acquire powerful websites with highly effective inbound links and make high quality network for customers. We make sure that every your domain will have clear backlink profile and a minumum of one inbound link from authority sites like:

  Forbes
  BBC
  Wikipedia
  Gigaom
  and many more

  What you will receive

  Domain name research and purchase

  Web host with unique Ip address/DNS/Geo for every site

  WordPress blogs installation and configuration

  Articles adding

  Bot blocking

  The price begins at $50 for each website.

  Please send us a message to our email if you are interested: [email protected].

  Please note: This e-mail was sent from a notification-only address that cannot accept incoming e-mail. Please do not reply to this message.