Okategoriserade

So blessed

Känner ni ofta ett lyckorus? Ibland? Stannar ni och njuter av stunden då? Gör det. Annars bara flyter livet iväg och så fokuserar man mer på ångest och stress än på det som faktiskt är himla bra.

Ringo är så rolig. Han är kanske den roligaste människan jag känner just nu. Igår, som varje söndag, var det ett jobb att få honom att sova. Som vanligt ligger han i sängen och vrålar till mig och Bingo som ligger i soffan och ser på serie. För tillfället är det True Detectives som verkar bra. ”Mamma, pappa, jag älskar er!”, han är smart också. ”Vi älskar dig med!”, tjoar vi genast tillbaka i kör. Det går ett par sekunder sen hör jag Ringo säga till sig själv ”Jag älskar mig med”.

Lite senare smyger jag förbi hans dörr för att se om han somnat. Han står i sängen och utövar någon form av karate. Jag står och ser på honom när han plötsligt får syn på mig. ”A mamma! Det är bara jag som slåss mot ett spöke!”. Han har börjat kolla på Tenage mutant ninja turtles är det okej att han gör det? Det är mycket slagsmål och egentligen vill man väl inte att de ska kolla på sånt, eller? Han rattar ju Netflix själv så det är svårt att kontrollera vad han sätter på men säger jag att han inte får titta på något så gör han inte det. Vad säger ni?

Fy fan va jag är förkyld det är vidrigt. Jag har inte känt smak på flera dagar nu. ”Måste du skeda gåslever direkt ur kylen när du inte känner smak?”,undrade Bingo igår. Genast slutade jag. Dumt. Ska göra pizza idag…Sugen på pizza. Fan känner ju ingen smak. I alla fall. Det gick bra på yogan idag faktiskt. Jag kom längre än vad jag trodde. Jag längtar tills jag kan stå på huvudet. För att inte tala om att gå ner i brygga. Fan va coolt att kunna gå ner i brygga. Jag ska åka på en yogaresa i år. Själv. En vecka någonstans. Aruba kanske. Läste om en härlig resa i Hälsa och Fitness och blev inspirerad. ”Åk!”, sa Bingo. Det ska jag. I oktober tror jag. Först ska jag till Marbella, Nice och Ibiza. Bra plan för det här året, va? En vecka i Marbella med vänner och alla barn. En vecka för att hälsa på pappa i Nice i sommar. Sen en vecka för att festa som as på Ibiza. Och sen en yogaresa ensam. Bra plan, va?

Åh nu vaknade den där lilla gulliga porsinsbebisen!

You Might Also Like

 • Evelinasfina Skönhetsblogg
  31 mars, 2014 at 11:15

  Hoppas förkylningen släpper snart 🙂

 • Cass
  31 mars, 2014 at 11:21

  Jag pluggar till förskollärare och har läst nån bok om just det här med att barn bråkslåss/ leker krig etc. I våra vuxna ögon så är det rätt jobbigt att se och man undrar VAD barnen får ut utav att skojbråka/ våld etc.. Men det finns ingenting som visar på att det är dåligt för barnen. Snarare är det bra att skojbråka osv för de läser sig hitta gränser, hur hårt kan man slå någon utan att det gör ont liksom? Det är inte en självklarhet utan leks fram. Och när barnen hittar vad som är lagom osv utvecklas empati m.m.. Googla på barn som leker krig/bråk lekar så får du upp mer info 🙂 tror absolut inte att ninjaturtels är dåligt för Ringo! 🙂

 • anki
  31 mars, 2014 at 11:48

  Varför skriver du bebisen eller barnet.
  Verkar så opersonligt.

 • ebba
  31 mars, 2014 at 11:50

  Åldersgräns på bio 11 år. Med föräldrar 7 år!

 • Fia
  31 mars, 2014 at 11:53

  Porslinsbebis. Är det därför han är så mimikfattig!

 • sofia
  31 mars, 2014 at 13:19

  How many kg??

 • Lisa
  31 mars, 2014 at 13:44

  Ville prova att beställa något från LCHF-klubben och beställde en brödmix. Jättedyr, 79:-, men jag ville som sagt var prova. Idag kom den hem. Det är en mix man häller i en form. Formen är 10×15 cm (ja du läste rätt). Med frakt- och faktureringsavgift gick detta miniminibröd på 167:-

 • jennifer
  31 mars, 2014 at 13:45

  krya på dig!

 • Suck
  31 mars, 2014 at 14:05

  Det blir ännu roligare när du bakat och smakat det. Alla frön gör att brödet smakar slem. (Typ som blötlagda linfrön). Ha så skoj.. 😀

 • rio
  31 mars, 2014 at 14:28

  Hahaha

 • Disa
  31 mars, 2014 at 14:33

  Hon skäms nog lika mycket över namnet som jag gör när jag hör det..

 • Sandra
  31 mars, 2014 at 15:15

  Du borde nog mest skämmas över dig själv och ditt uppförande

 • Lisa
  31 mars, 2014 at 15:19

  Ja ja, bara att skratta åt det hela. Och bli peppad att baka själv

 • ldir boots
  31 mars, 2014 at 15:41

  Appropå Blessed. Tacka skapren där ovan så ger han dig mer blessedness och mer glädje! 🙂 Tacksamhet är befriande!

 • Madde
  31 mars, 2014 at 15:44

  Ibiza helt klart i min smak!!

 • Lisa
  31 mars, 2014 at 16:10

  Vilken gullig tjej du verkar vara Sandra…suck

 • my
  31 mars, 2014 at 16:17

  Hahaha bästa!

 • Lisa
  31 mars, 2014 at 16:25

  Du verkar fattig i hela huvudet Fia, usch din dåre!

 • Lol
  31 mars, 2014 at 18:05

  Myyyyyyyyyyyyys 🙂

 • Men...
  31 mars, 2014 at 18:35

  Är det det enda du säger hela tiden till din omgivning också? Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys! Hur funkar det egentligen?

 • Erik
  31 mars, 2014 at 19:13

  Ni förstår väl att Zytomierska måste skriva ett gäng mysiga inlägg nu efter den senaste provokationen. ”Ge” och ta, ”ge” och ta… Lugnet före stormen. Snart kommer nya elakheter, sedan lär det bli ”mysigt” igen.

  Jag märker att det finns många upprörda människor här. Själv suckar jag bara över denna uppenbara affärsidé. Strategin är att successivt bryta ner människor genom att säga att de är äckliga. Vidare är tanken att de ska börja med lchf. Och för att strategin inte ska bli alltför uppenbar bryter Zytomierska av emellanåt med lite vardagsmys.

  Jag begriper att många blir ledsna när Zytomierska går på för hårt, det är förståeligt, men det är inte okej att gå på hennes barn. Sluta läs bloggen bara. Lchf-klubben tillsammans med bloggen är människans levebröd. Precis som att man bör bojkotta ett företag som äcklas av sina kunder bör man bojkotta Zytomierska. Och hur gör man det? Jo, man varken köper hennes blogg eller produkter – man ignorerar henne. Det är rätt sak att göra och väldigt, väldigt enkelt. Ta ett datum, den första maj, och bara strunta i människan.

 • Åsa
  31 mars, 2014 at 19:52

  Min son i samma ålder har också börjat titta på Turtles och jag vet inte heller vad jag tycker om det. Vet att jag också gillade dem när jag var liten men det är lite våld vilket jag inte gillar. Intressant att läsa folks åsikter.

 • laura
  31 mars, 2014 at 20:02

  du har i princip rätt. Hennes dyra produkter skulle jag aldrig få för mig att köpa, vill jag gå ner ett par kilon så vet jag vilka produkter jag bör köpa; grönsaker, frukt, ägg, ost, keso etc etc, fortsätta äta pasta men lite mindre portioner, ja sånt som varje kritiskt tänkande människa kan komma på själv:). Men bloggen går jag in på och tittar lite smått beroendemässigt för att se om hon hittat på något roligt. För mig känns inte Katrin som en riktig person, inte Bingo heller. De är lite som seriefigurer…. Jag önskar bara att de kunde hålla barnen lite mer utanför, det är det enda som gör mig lite tveksam..

 • Jonna
  31 mars, 2014 at 20:29

  I min blogg få får du följa resan mot att bli frisk från psykisk ohälsa, men jag sitter inte och inte gnäller utan jag lyfter fram dom bra sakerna.
  Jag har skrivit fyra olika partier om mig och om varför jag har blivit den jag är idag.
  Läs och kommentera gärna om ni vill veta mer om mig, mediciner eller liknande. Min blogg är varm och kärleksfull trots att jag mår dåligt. All min kärlek till er. http://www.adactajonna.bloggplatsen.se

 • Ingegerd
  31 mars, 2014 at 20:54

  Bra skrivet, Erik. Jag har precis tänkt i samma banor som du. Jag har funderat över Katrins affärsstrategi, och det är som du säger – hon växlar mellan att provocera (de ordkrig som utbryter drar antagligen till sig en del läsare, och då blir det en vinst, eftersom läsare är lika med tänkbara LCHF-kunder), och mellan att ”mysa till det”. De mysiga inläggen lockar kanske till sig en annan kategori läsare vilket innebär ännu fler tänkbara kunder. Syftet med de mysiga inläggen kan kanske också vara att släta över det som blev alltför provocerande och kanske till och med sårande för somliga läsare (inte bra för affärerna). Själv tycker jag att det är roligt att läsa om familjens vardagsliv, precis som det är kul att ta del av många andra bloggares tillvaro. Men jag håller med dig Erik om, att det är helt oacceptabelt att vuxna människor ger sig på barnen, när de provoceras av barnens förälder. Det finns säkert läsare som tycker att det är roligt att ta del av detta också – och därmed blir kanske även dessa oacceptabla kommentarer en del av affärsstrategin. Jag brukar dock ofta tänka att bloggen skulle vara bättre och trevligare att läsa utan de där riktigt hemska kommentarerna,.och framför allt de som handlar om barnen.

 • Mia
  31 mars, 2014 at 22:15

  Nej ninja turtles är ju bäst, det var min favoritserie när jag var liten också:)

  Köpte det till syrrans son (har var 6år) och han satt och glodde på det i v-rummet medans pappan lagade mat. Pappan ser att sonen håller för ögonen och frågar om han ska stänga av? Om han tycker att det är läskigt. Sonen svarar nej (han skämdes väl) så tittade han vidare livrädd stackarn till slut kom han inrusande till köket och bad om att få stänga av haha. Medans lillebrorsan älskar det, (han är 3år)

 • Lotta
  31 mars, 2014 at 22:52

  Finns så mycket bra och pedagogiska barnprogram att titta på så varför se sånt skräp undrar jag? När våra döttrar var små kom programmet Turtles till Sverige å de fick inte se det. Idag har äldsta dottern barn å säger att han ska inte få se det pga att de inte förstår våldet.

  Lycka till med ert beslut.

  mvh Lotta

 • filli
  1 april, 2014 at 16:44

  Här är en ”kritiskt tänkande människa” som inte går ner i vikt på det vis du beskriver! Du som vill låta så intelligent, hur kommer det sig att du inte förstår att alla människor är olika? Varför tror du att alla fungerar som du?

 • moll
  1 april, 2014 at 16:47

  Ja, då antecknar vi din åsikt!

 • Linda
  1 april, 2014 at 17:40

  Jag skulle vilja påstå att det är helt okej att titta på Turtles! Det gjorde jag när jag var liten, hela tiden, och jag slåss inte som vuxen och har aldrig gjort under min uppväxt. Förutom att jag knuffade på syrran ibland men det är INGET jämfört med knytnävarna som har gjort att min näsa ser sné ut idag!
  Idag nitar jag mest tillbaka på gamla gubbar på Harrys som tror att det är helt okej att drämma te en ung tjej på röven bara för att hon går förbi. Vilket jag anser är helt rätt! Så fortsätt med Turtles! 🙂

 • Nenne
  2 april, 2014 at 00:34

  Många negativa eller jagvetbästkommentarer här! Om det är ren avundsjuka eller bara dumhert vet ju inte jag. Men klart är att alla får ha sin åsikt. Tycker dock att Katrins inlägg är både roliga och inspirerande. Kan man inte själv fatta vad som är på skoj eller allvar….ja då ligger väl saken hos sig själv! Gillar dig Katrin!