Okategoriserade

Snart är det dags att kura!

Alltså fan i helvete jag trodde att jag skulle föda i natt. Jag vet inte om jag drömde eller om det var på riktigt men det kändes som att förlossningen drog igång. Lite lätt. Brösten började knöla sig så jag fick ligga och massera och magen drog ihop sig och det var första gången som jag tänkte att ”shit jag kommer inte att hinna fram till snittet jag kommer att straffas med en sån där vaginal igen”, men jag har inget minne av att jag varit vaken alls i natt så det var nog bara en dröm. Usch så taskigt om den drar igång nu när jag väntat i 38 veckor och bara har en kvar. Men då blir det väl akut snitt antar jag? Folk frågar mig vad som sker i ett sånt läge men jag har ingen aning vad som sker… Nä nu kopplar vi av lite grann och ändrar fokus – snart är det dags att kura hur kul!? Jag längtar. ”Natti natti sov så gott” och buffning och solfjäder och rutiner och mörkläggning och skratta och så pang bom mörker och… igår såg jag kuddar med hål i det är tydligen det senaste? De har gjort kuddar med hål i så att ungen inte ska få platt huvud – ha ha ha – varför inte bara låta barnet sova på mage som det är lämpat för så slipper man det problemet? Jag undrar om lillebror kommer att sova med oss i sängen som Ringo gjorde. Ringo sov på Bingos bröst den första månaden. Jag vågade aldrig, medan Bingo var hur lugn som helst med det. Hört att man ska amma längre nu också? Sex månader istället för fyra. Syrrans barnmorska hade rått henne att låta Leah (fyra månader) få börja smaka på hennes mat. ”Ge henne lite av det som du äter när du äter. Äter du köttfärsås så låt henne smaka lite”. ”Men det är ju salt och kryddor i min mat”, kontrade syrran med men det var inga problem alls tyckte barnmorskan. Nya bud med andra ord.

Jobbar sista dagen idag. Spelar in program halva av den. Sen är det helg och idol och imorgon packar Bingo ihop sin studio och på söndag flyttar han till sitt nya galleri, har ni hört?! Det är så otroligt kul, inte det att han flyttar ett stenkast från dagis och skola (he he) utan att han ska öppna ett galleri. Det är så stor förfrågan på hans tavlor och dags för honom att få insupa lite dagsljus så nu lämnar han mögelgrottan och flyttar in i fina lokalen på markplan på Karlaplan. Flott flott.

På lördag ska vi ut på middag med härliga vänner och på söndag kör vi årliga julbordet med tjejerna. Vi är 10 tjejer som ses varje år och äter julbord. Vi skriver brev om vad vi tror kommer att hända det kommande året och sen högläser vi breven för varandra. Det är alltid kul att se hur…fel man har! Men tänk vilken härlig tradition vi skapat ändå! Jag vet inte om vi hållit på i 10 eller 15 år med det här. 15 är det nog… Fan va gamla vi är ändå. Fast alla har inte familj och barn än så det känns ju fräscht ändå! Bara två som är på tjocken i år vad jag vet… Vi kör gamla stan i år. Julmarknad och sen julbord. Heldag med tjejkompisar. Mysigt.

You Might Also Like

 • Bea
  29 november, 2013 at 12:01

  Nja du behöver inte amma alls, ersättning minskar risken för allergier och stärker immunförsvaret samt barn som flaskmatas löper mindre risk för cancer. Det är förbjudet enligt lag att informera om detta i Sverige men studier och forskning finns lättillgängligt på nätet, läs detta för en intro till debatten: http://mobil.dn.se/debatt/orimligt-att-i-lag-forbjuda-reklam-for-flaskmatning/?brs=d

 • Märta
  29 november, 2013 at 13:12

  eller så int….”flaska” waht?

  ” Under mitten av 80-talet och några år framåt gavs olämpliga kostrekommendationer som gjorde att småbarn tidigt fick i sig stora mängder gluten.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/gluten-gor-fler-sjuka/

 • Bea
  29 november, 2013 at 13:40

  Som sagt dags att läsa på! I takt med att allt fler barn helammas allt längre har allergier mot tex gluten ökat! Och ja denna utveckling har varit tydlig sedan 80-talet. Dessutom är glutenintolerans mycket vanligare hos barn som ammats 6 mån än barn som ammats 4 mån.

 • Carrie
  29 november, 2013 at 14:31

  Hm…undrar varför? Tror du att gluten är något som kroppen behöver, vill ha och mår bra av?! Spädbarn ska ha bröstmjölk! Dem råkar vara designade för att dricka sin mammas mjölk. Finns en anledning till att brösten producerar mjölk. Blir ju fan rädd att läsa hur sjukt vissa tänker.

 • Bea
  29 november, 2013 at 15:40

  Utvecklingen går framåt. Bröstmjölk är inte dåligt men ersättning är i många fall lika bra eller bättre. Det är bara i u-länder som amning är att föredra pga brist på rent vatten och dålig ekonomi.

 • Tres
  29 november, 2013 at 15:50

  Brukar aldrig kommentera hær, eftersom jag vet att allt jag låter mig bli upprørd øver hær inne skrivs av Katrin før att provocera…och provocerad blir jag, men tycker mest det ær kul. Men nu nær hon skriver :
  ”– ha ha ha – varför inte bara låta barnet sova på mage som det är lämpat för så slipper man det problemet?”
  kan jag inte låta bli att læmna en kommentar. Detta ær ju inte bara provocerande, det kan ju vara direkt livsfarligt før de spædbarn vars mammor påverkas av Katrin. Pløtslig spædbarnsdød har blivit kraftigt reducerat sen man børjade lægga de små barnen på rygg nær de ska sova! Att skriva sånt som Katrin skriver hær kan i værsta fall leda till att barn dør, helt i onødan!

 • Carrie
  29 november, 2013 at 16:03

  Bea säg att du driver med mig? Utvecklingen går framåt? Isåfall tycker jag att vi ska ta väldigt många kliv tillbaka. Finns och kommer aldrig komma att finnas en lämpligare föda för spädbarn än bröstmjölk. Hur kan du ens fantisera om att ett jävla pulver ens skulle ha en chans att kompetera med bröstmjölk? Im in chook here! You got it wrong!

 • Loranga
  29 november, 2013 at 16:20

  Ja och tyvärr är det så att många som läser denna blogg gör exakt vad Katrin säger,hon har många anhängare. Hoppas hoppas dom kan tänka själva! Vore hemskt att förlora sitt barn bara för att man inte kan tänka själv. Men Katrin är som en sektledare tyvärr!!

 • Sara
  29 november, 2013 at 16:28

  Hej!
  Jag var planerad med snitt med mitt första barn. Veckan innan satte värkarna igång. Jag fick då värkavstannande för att minska och hålla koll på värkarna. Sen när det fanns tid för mig fick jag ett snitt som planerat. Snittet var ett dygn efter värkarna satt igång. Tydligen bra för barnet med värkarna eftersom de då får bli stressade som de blir vid vaginalförlossning och då alla funktioner som tex andning fungerar direkt. Så oavsett om det sätter igång och inte hinner för långt borde du kunna få snitt.

 • Elisabeth
  29 november, 2013 at 16:29

  Utan att fösvara Katrin – men jag tror inte hon menade spädbarn utan lite äldre barn. Så korkad är hon inte. I texten står det inte alls att dessa kuddar är för spädbarn.

 • Millie
  29 november, 2013 at 16:37

  men katrin kör ju kura-metoden enligt anna wahlgren, och enligt henne ska nyfödda ligga på magen, så det är det katrin menar. klart att kuddarna är för spädbarn, det är ju då huvudet formas..
  Sinnesjukt

 • Carrie
  29 november, 2013 at 16:42

  Haha…Rogbert utryckning! Chook? 😉

 • majsi
  29 november, 2013 at 16:49

  Det bästa är väl att lägga barnet så de sover bra. Om det sedan är rygg, mage eller sidan kvittar. Det verkar ju som att man byter var 20 år om de ska ligga på mage eller rygg.

 • Anna
  29 november, 2013 at 16:59

  Alltså ibland blir man ju…
  Sömn på magen (och rökning kanske) är väl de största riskfaktorerna för plötslig spädbarnsdöd som identifierats. Incidensen sjönk drastiskt början 90-tal när detta blev känt. Jag trodde det var common knowledge, men ser att flera kommentatorer här inte verkar veta. Hoppas ni inte har barn, chockerande i sådant fall. För höga kolesterolnivåer som påverkar kognitionen kanske??!! 😉

 • linda
  29 november, 2013 at 17:04

  Inte hela världen om du skulle föda normalt, det går så fort så du hinner inte blinka 🙂 kram på dig.

 • linda
  29 november, 2013 at 17:06

  Tänkte på en sak kan du inte vara med i det programmet halv 8 hos mig sen någongång hade varit kul 🙂

 • Tres
  29 november, 2013 at 17:17

  Maisi læs på

 • Stina
  29 november, 2013 at 17:56

  Vi kärringar har fått bröst av naturen för att de skall användas till amning. Så jävla enkelt är det, helt basic faktiskt. Jag säger inte att man måste amma eller att ngt annat är fel, men, naturen har inte fel, har aldrig haft fel. Bebisen ska ha patte, så är det bara. Varför har annars inte karlar bröst tror ni ?? Klart man ska amma, normalt länge, inte till de är 5 år som vissa pervon gör…….

 • veronica
  29 november, 2013 at 17:57

  shit jag får paniiiiiik! Amningen skyddar mot diabetes, övervikt och högt blodtryck senare i livet. av bröstmjölk kan inte bebisen heller bli överviktig du kan amma efter bebisen önskan då fettcellerna endast blir större men inte fler som med allt annat intag. ang gluten så är rekommendationerna att man introducerar barnet för gluten vid 4 månaders ålder med amning som skydd vilket har gett bra resultat. gällande salt så hoppas jag innerligt att katrin fattar att det gäller små smakportioner alltså fingertopps smaka äh fan hon är ju hälsosam och salt ska man vara försiktig med . har dock inga snygga referenser att komma med så ni får tro vad ni vill eller kolla upp mer noggrant.

 • veronica
  29 november, 2013 at 18:00

  paniiiiik igen ”.Med 100 000 födda barn per år i Sverige betyder det en minskning från 110 till 28, eller 82 räddade liv varje år. Mer om detta kan man läsa i den här utmärkta artikeln i Läkartidningen från 2006.” minskningen gäller alltså då från mage till rygg. tagit från den utmärkta bloggen barnakuten.nu

 • veronica
  29 november, 2013 at 18:01

  länk till artikeln i läkartidningen går att finna i bloggen.

 • Tina
  29 november, 2013 at 19:26

  Katrin!
  Tror att Lillebror har bruna ögon och mellanbrunt hår.
  Bara så du vet…..

 • Camilla
  29 november, 2013 at 19:29

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Rogbert
  29 november, 2013 at 19:37

  Shock, heter det. Hehehe, Carrie…

 • laura
  29 november, 2013 at 19:50

  jag är inte våldsam av naturen men jag har lust att ge dig en fet käftsmäll

 • laura
  29 november, 2013 at 19:54

  Risken för plötslig spädbarnsdöd höjs dramatiskt om man låter barnet ligga på mage (blockerade luftvägar). I alla EU-länder har dessa rekommendationer gått ut därför att det är statistiskt bevisat!!! Ok, jag har också legat på mage och inte dött men det var innan man visste och många av mina medsystrar/bröder gick säkerligen bort på det sättet. Om man nu vet att det KAN vara farligt så är man väl intelligent och minimiserar alla risker för att ens barn ska dö! Även om de flesta bebisar tycker det är skönast att sova på magen särskilt kolikbarn så går säkerheten före allt. Om man älskar sitt barn vill säga.

 • Loranga
  29 november, 2013 at 21:27

  Vaginal igen?! Du har ju inte fött vaginalt.

 • Martina
  29 november, 2013 at 21:28

  Ja och om fem år ändras råden och forskningen har hittat nya anledningar till att amma eller inte amma… en sak är säker det är fan mycket billigare att amma!!

 • hmmm
  29 november, 2013 at 21:38

  Är det lagligt att sälja den varan i Sverige/EU??

 • Oo.
  29 november, 2013 at 21:57

  Bea!! Haha utvecklingen går framåt?!? Jo sannerligen… patetiskt argument! Är du återförsäljare av pulver eller?

 • Uttråkad
  29 november, 2013 at 22:00

  Men herregud gott folk! Det enda som är riktigt riktigt säkert är att: ALLA FÖRÄLDRAR GÖR HUR FAN DE VILL!

 • Uttråkad
  29 november, 2013 at 22:02

  Jag vet inte om 25 timmar är att föda fort. :/

 • Sandra
  30 november, 2013 at 03:38

  Nej!

 • Sandra
  30 november, 2013 at 03:39

  Härlig för er 🙂

 • Malin
  30 november, 2013 at 08:54

  +++++ på den kommentaren! 🙂

 • Cleo
  30 november, 2013 at 09:59

  Visst får man helt magiska, livfulla drömmar under sin graviditet. 🙂 hoppas att allt går som du planerat och att Lillebror väntar till igångsättningen.

 • Cleo
  30 november, 2013 at 10:00

  Det skulle vara kul om det blev så 🙂

 • Carrie
  30 november, 2013 at 10:19

  Haha Tack 🙂

 • Ann
  30 november, 2013 at 11:57

  Snälla, skriv inte att det är en barnmorska som ger råd på bvc . Det är en distriktssköterska som arbetar på BVC , INTE en barnmorska.

 • Malin
  30 november, 2013 at 12:13

  Jag hade med planerar snitt . O min dotter kom före v 36 . Det blir akut snitt då . För det fick jag göra .

 • me
  30 november, 2013 at 14:24

  sjukaste ja läst driver du eller? glutenintolerans får du inte via bröstmjölk

 • På besök
  30 november, 2013 at 15:31

  Till Ann: det är inte heller distriktssköterskor som jobbar på BVC, det är sjuksköterskor med specialistutbildning till barnsjuksköterska.

 • veronica
  30 november, 2013 at 16:32

  läs en gång till. självklart blir du inte gluten intolerant utav bröstmjölk. därför som jag skrev rekommenderas att man introducerar barnet vid ca 4 månaders ålder för gluten i SKYDD av amning alltså BRÖSTMJÖLK! 🙂 självklart fåår varje förälder göra som man vill men jag får lätt panik när man försöker hävda att amning på något sätt skulle vara sämre än ersättning. och självklart ska vi vara super glad över att ersättningen är så bra som den är. Personligen föredrar jag att amma för att jag kan och vill vilket inte är fallet för alla.

 • Doktor
  30 november, 2013 at 19:15

  Nej. Det är en barnsjuksköterska, åtminstone i storstäderna.

 • Karin
  1 december, 2013 at 00:26

  Har förlorat barn i plötslig spädbarnsdöd. Han låg på mage när han dog.

 • mi
  2 december, 2013 at 19:11

  Bea din blåsta idiot, om allergierna har ökat SÅ BEROR DET INTE PÅ BRÖSTMJÖLKEN UTAN PÅ NÅGOT ANNAT.

 • Sådetså
  4 december, 2013 at 01:54

  Var, egen säng?