Okategoriserade

Snälla förklara för mig

Jag märker när han har ont i magen och inte sover på grund av det eller när han bara inte vill sova för att han vänt på dygnet. Det där med dygnet är ju upp till oss att vända det förstår jag och de nätter där han gnäller och är missnöjd för att han inte vill sova får vi honom att sova till slut så då är det lite kämpigt. Vi är uppe några timmar och det är helt okej.

Det är de nätterna med magont som jag vill prata med er om. Inatt hade vi en sådan och det knäcker mig totalt. Okej vi börjar med vad jag åt igår: LCHF-knäcke med smör och leverpastej till frulle, en kopp kaffe med laktosfri mjölk, en omelett med charkuterier och tryffel till lunch på Nybrogatan 38, köttfärs med pyttelite stekt lök, morötter, ost och creme fraiche till middag. En magnum på kvällen. En kopp grönt te. Så där får ni gärna ge mig era synpunkter. Kan det vara löken? Alltså vi pratar ca fem hackade bitar som jag fick i mig??

Jag kan inte få honom att somna, han krampar med magen, den är hård och man ser tydligt att han har ont. Det enda som funkar är att hålla honom upprätt och gå runt. 03.30 hade jag fortfarande inte lyckats få honom att somna så då gick jag in och väckte Bingo. ”Jag börjar känna mig som en fara för honom för att jag är så utmattad”, sa jag och så fick Bingo ta över. Han skulle egentligen få sova hela natten för han skulle upp med barn idag men jag stod inte ut. Bingo la honom på sitt bröst. Hud mot hud, och satte sig upp i sängen. Lillen somnade och Bingo satt och sov från halv fyra till sju då Ringo kom in med mardrömmar. Då fick jag amma och sen sov jag och lillen från halv nio till tio.

Han har fått Minifom som inte hjälpte och nu har han fått Semp-droppar sen i fredags men det gör ingen skillnad. På dagen skriker han inte alls, har inte ont i magen och sover i flera timmar i sträck.

Alltså kära vänner hjälp mig jag håller på att bryta ihop. Inatt har jag sovit 4,5 timme det är ju fan så jävla vidrigt. Jag ska träffa min farmor och fika så jag ska göra mig i ordning nu och dessutom vill jag inte sova på dagen för det känns som att livet försvinner och det är dessutom trist. Något som jag missat nu? Jag tror inte det. Sa jag att han sover bra på dagen? Det gjorde jag.

Förlåt för allt missnöje och klagande men ni vet ju att det kommer att vända. Jag kan inte låtsas nu bara och om det känns trist här på bloggen just nu så kan ni väl bara DRA ÅT HELVETE.

You Might Also Like

 • Saga
  7 januari, 2014 at 12:35

  SOV PÅ DAGEN!!! är ju bara en kort period tills det lugnar ner sig.

 • Maria
  7 januari, 2014 at 12:36

  Rapar han ordentligt efter maten? Det går ju trender i rapning (trot eller ej) och när min dotter va liten så sa bvc att ”alla barn behöver inte rapa”. Det tror jag inte på. Lägg honom på mage så rapar o pruttar han loss. Vänd på honom när han ska sova.
  Han kan också få ont i magen av mjölkprodukterna du äter. Finns hundra teorier..avvakta så går det säkert över.

 • Jennifer
  7 januari, 2014 at 12:39

  En kompis visade mig en grej som funkade för mig. Lägg honom på rygg med fötterna mot dig. Sätt ihop fötterna på honom och tryck upp fötterna mot naveln (försiktigt såklart och inte för hårt) gör detta flera gånger om. Det resulterade i rejäla brakskitar och han blev väldigt lugn och beskedlig. Annars brukar det funka att lägga på mage på inte för mjukt underlag. Hoppas det blir bättre och färsök tänka positivt att det går över och att det bara är en period.

 • Ninni
  7 januari, 2014 at 12:39

  Det låter EXAKT likadant som vi hade det med första barnet. Man ser verkligen att de har ont. För oss vände det inte förrän jag tog bort ALLA mjölkprodukter. Fyllde så småningom på med mjölkersättning från Apoteket – utan mjölk.
  Lycka till 🙂

 • Mary
  7 januari, 2014 at 12:40

  Nåt få barnmorskor (läs alla) glömmer tala om är att de flesta bebisar reagerar på D-droppar. Har han just börjat med det? Isåfall prova att göra ett par dagars uppehåll. Om det hjälper, så starta långsamt upp igen med 1 droppe per dag i några dar, sen upp på 2 droppar etc. Det är kokosolja i dropparna och det kan den lilla magen ofta reagera på de första tre månaderna. Jag bytte till jordnötsolja och det hjälpte på min lilla. Lycka till.

 • carina
  7 januari, 2014 at 12:41

  Ta bort alla mjölkprodukter-pronto. Smör, creme fraiche och då magnumglass, den beskrivna dagen.Obs, även dolt mjölkpulver. Borde få resultat inom 1-2 dygn.*varit i samma sits*

 • Vera
  7 januari, 2014 at 12:42

  Mitt tips är först att hålla honom vaken på dagarna, då skulle han nog vara tröttare på nätterna. Även fast han har ont i magen. Mina båda barn har haft magont och med tvåan slutade jag med mjölk och det gjorde succe! Och då menar jag mjölkprotein och inte laktos. Deras små tarmar är så känsliga och har svårt att bryta ner mjölkproteinet. Sen är det ju mkt annat dom kan reagera på också men just mjölk har jag erfarenhet av att det hjälpt många. Med lc-kost så blir det ju ofta mkt mejeriprodukter men det kan vara värt att minska på det. Det tar ca 4 veckor innan mjölken är ur kroppen helt.
  Lycka till!

 • Kriss
  7 januari, 2014 at 12:43

  Jag funderar på kolik. Då sover de ofta bra på dagen, men det är på kvällen/natten som de har/får besvär.

 • Rut
  7 januari, 2014 at 12:44

  Hej!Har du testat wendi pysventil från apoteket?
  Hade samma problem med min dotter!
  Prövade allt och detta funkade,lycka till!

 • Vera
  7 januari, 2014 at 12:44

  Testa vara utan mjölk, alltså mjölkprotein inte laktos. Det har funkat för mig.
  Lycka till!

 • elin
  7 januari, 2014 at 12:44

  Min unge fick ont i magen av typ det mesta… kryddor, lök korvar med smak, kaffe osv osv. så jag uteslöt det mesta och då slutade han skrika.när han var ca 2 månader, 2.5 kanske så började jag öta som vanligt och då gick det bra.

 • Erica
  7 januari, 2014 at 12:48

  Magmassage i cirkerrörelser (klockans varv) för att stimulera tarmarna. .. och böj benen lätt upp mot magen för å se om han kan få ut lite gaser.. vi hade likadant de första 3 månaderna men massagen gjorde skriktimmarna lite kortare iallafall. .. lycka till : )

 • MariaM
  7 januari, 2014 at 12:48

  Kan tänkas vara mjölkallergi, alltså mjölkprotein (då fungerar inte laktosfria produkter heller). Vår tjej hade det, var HEMSKT innan vi upptäckte vad det var. Blev som en ny bebis efteråt. Många brukar beskriva just ett väldigt stort närhetsbehov (pga krånglande mage, att de äter hela tiden också för att tillfälligt lugna magen) och magont. Samt kaskadspyor. Nu kan allt detta såklart även bero på helt andra orsaker, men kan vara värt att testa. Rätt mycket mjölkprodukter i det du räknade upp! Om inget annat fungerar så testa utesluta mjölk några veckor från din kost, märker ni om det är där felet ligger 🙂

 • Svandis Ros
  7 januari, 2014 at 12:48

  Reflux skulle jag gissa på.

  Att det är därför han kan sova lite mer upprätt. Inte så ovanligt.

  http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Halsbranna—magsaftsreflux-/

 • Eva
  7 januari, 2014 at 12:49

  Kanske har du för höga krav på dig själv just nu, att du skall vara social och nybliven mamma. Jag har för mig att jag försökte sova när ungen sov, vilken tid på dygnet det nu var. När ungen blir lite äldre, runt 3 månader, så kommer det där med dygnsrytm att reda ut sig. Bara sov när du får chansen. Magonten vet jag inget om. Jag pumpade med barnets ben/knän mot magen för att pumpa ut eventuell luft, och hoppades på det bästa.

 • Emelie
  7 januari, 2014 at 12:54

  Hej Katrin,
  Det låter som kolik, kolik finns i olika former och det behöver inte alls vara så att bebisen skriker oavbrutet i flera timmar varje dag. Min 9 veckors bebis hade probl med magen från ca 2 veckor, magen var spänd och gasig hela tiden och man såg att han verkligen hade ont. Dock skrek ham inte så mycket, men han hade svårt att sova och komma till ro. Lösningen på detta för oss var att testa akupunktur. Och jag lovar det hjälper verkligen. Efter 6 behandlingar är magen så mycket bättre:) under en vecka testade jag dessutom att utesluta alla komjölksprodukter bara för att utesluta allergi. Så mitt råd är att testa akupunktur. Vill du veta mer får du gärna maila mig.

 • Mli
  7 januari, 2014 at 12:57

  Min andra son hade kolik. Jag tog bort alla mjölkprodukter och bytte ut dem mot havremjölk/grädde. Då blev det bättre. OBS har inget med laktos att göra. Det som tog bort magontet helt va akupunktur. En nål i handen 7 gånger, sen va det borta. Finns en barnmorska som gör det!

 • Maria
  7 januari, 2014 at 12:57

  Testa ”gripe water”. Nästan alla bebisar får det i England och det är enkelt att göra själv. På BVC får de inte rekommendera det eftersom det inte är vetenskapligt belagt. Här är en kort introduktion: http://en.wikipedia.org/wiki/Gripe_water. Jag använde det på min bebis för några år sedan och det fungerade utmärkt.

 • Pia
  7 januari, 2014 at 12:58

  Förlossningsdepression. Barnet känner av din sinnesstämning. Upp som en sol ner som en pannkaka! (detta har inte alls med hans hårda mage att göra)

 • Kia
  7 januari, 2014 at 12:58

  Kära Katrin
  Efter 3 barn varav 2 kolikbarn så säger jag bara gaspip!!!
  Jag lovar dig att ditt barn kommer må så bra. Köp gaspipen NU!!!
  Googla på det och beställ.
  Alla som jag har gett det rådet till under åren har tackat mig. Undrar varför inte bm kan kläcka ur sig att det finns nåt som heter gaspip?
  Köp den!!! Bara gör det.

 • Marianne
  7 januari, 2014 at 13:00

  Du har fått bra råd redan men jag tipsar också om att sov även du på dagen. Det är en så kort tid i ditt liv detta trots allt så livet springer inte förbi om du vilar/sover lite du med på dagtid.

 • Nathalie
  7 januari, 2014 at 13:01

  Tro det eller ej men min dotter reagerar så när jag äter salami, parmaskinka och sånt. Har iofs blivit bättre nu efter 5 månader men i början gick det bara inte. Som om 9 månader utan inte räckte…

 • Lisa
  7 januari, 2014 at 13:01

  När min äldste föddes började han att få problem med magen när han var exakt 3 veckor gammal, för oss hjälpte inte miniform det blev han bara hård i magen av. Jag fick rådet av en barnmorska att ge honom en liten tesked kamomillte innan jag ammade honom. Det hjälpte honom mycket kan jag säga! Du kan ju annars testa att dricka kamomillte själv om du inte vågar ge honom det!

 • denise
  7 januari, 2014 at 13:05

  När min dotter (nu 6månader) hade magont som nykläckt så körde vi också semper magdroppar och minifom – föga imponerande. Det som funkade bäst för oss var pysventiler (säljs på apotek), då fick hon ut gaserna. Det står utförligt på paketet hur man gör, o om det inte funkar efter några sekunder, prova igen o lite längre – tillslut kommer det ut:-)

 • Cecilia
  7 januari, 2014 at 13:07

  Stackars er.
  Två tips från en trebarnsmamma:
  Rapa efter varje måltid. Det kommer alltid en rap . Lägg honom högt över axeln och buffa i rumpan.

  Och ge lite ersättning.

  Kämpa på!

 • Kristina
  7 januari, 2014 at 13:10

  Testa att massera, det finns länk på vårdguiden om hur man gör. Min kille gjorde detta varje kväll på sonen och han hade inte ont i magen en enda gång (vad vi vet) han skrek iaf inte. http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/

 • Eva
  7 januari, 2014 at 13:11

  Snälla du, gör ett försök med babymassage, vattenhjulet. Sök på spädbarnsmassage vid kolik.
  Det kommer att lösa problemet, hoppas jag.

 • Fannie
  7 januari, 2014 at 13:15

  Låt honom ligga på mage på din mage och sova, det är det enda som funkar för oss. Annars har vi exakt samma problem, han har ont i magen hela nätterna men inget på dagen.

 • Inga
  7 januari, 2014 at 13:16

  Fina Katrin! Jag tillhör en av dem som tycker att du är en alldeles fantastisk liten människa. Läser din blogg dagligen för att den är så fantastiskt underhållande och välskriven. Brukar inte kommentera, men kände att jag behövde det nu, för att jag verkligen lider med dig! Jag har två barn som är precis lika gamla som dina; en tjej som är drygt tre, och en liten nyfödd plutt. Jag får dödsångest när jag läser ditt inlägg, för helt plötsligt kastas jag tre år tillbaka till det helvette vi hade med vår första – det är sån terror!!! Men det värsta är nån stans att man i ren panik letar lösningar och svar ÖVER ALLT bara för att man typ dör av trötthet snart. Semperdroppar hi, och minifom dit – så höll vi också på, men dt enda som händer är att du blir helt slut av ångesten över vad du ätit, om du missat dropparna etc. Tro mig – det gör bara saken värre!! Mitt tips till dig, som du säkert tycker att jag kan köra upp i röven, är försök att slappna av och acceptera att det är som det är. Allt annat ta alldeles för mkt energi och löser ingenting. Ungen har kolik, och det är ingenting du kan göra åt det. Förutom att sova på dagen för att inte gå under helt – gör det!! Du har ändå inget liv med ett kolikbarn:) Överlev på bästa sätt du kan nu, ta hjälp av utomstående så att du får brejkar från lillen, och fokusera på att det kommer gå över – tids nog. För det gör det!! Men sluta riv ditt hår i att hitta lösningar på problemet – det finns inga. <3

 • Annika
  7 januari, 2014 at 13:16

  Ammande bebisar, blir i princip aldrig hårda i magen!

 • Jennifer
  7 januari, 2014 at 13:19

  Prova att öka på antal minifomdroppar! Vi fick ge tesked ca.25-30 droppar innan det började funka det på sonens mage! Kan även rekommendera pysventiler.. Det är guldvärt! Lycka till och hoppas det blir bättre snart! 🙂

 • Julia
  7 januari, 2014 at 13:20

  Vi körde också det. Använde dillfrön. Vårt barn började också skrika på kvällen och skrek tills han pruttat ut allt. Efter att vi börjat med dillen kunde jag äta vad som helst. Och så var vi noga med att rapa. Lycka till!

 • Linda
  7 januari, 2014 at 13:20

  Hej har haft 3 kolik barn, minstingen är som eran lillpojk 🙂 vi bestämde oss för att byta dygnsrytm laddade upp för ett par nätter o turades om att sova. Vi hade barnvagn tröskel stol tv o videofilmer. Vi vaggade hela nätterna igenom och efter tre dagar så sov stumpan på nätterna o va klarvaken på dagen

 • Johanna
  7 januari, 2014 at 13:21

  Som flera innan redan skrivit, prova helt mjölkfritt, jag har två barn som båda inte klarat av mjölkprotein sen de var nyfödda.
  Lycka till!

 • Elin
  7 januari, 2014 at 13:23

  Hej,

  Min kompis har haft det precis lika med sin son. Enda som hjälpte var att ta bort ALLA mjölkprodukter. Det hjälper inte att ”bara” köra laktosfritt.

  Lycka till!

 • Kia
  7 januari, 2014 at 13:24

  Googlade på det. Den heter pysventil
  Numera. http://www.windi.nu
  Läs och beställ direkt!!!
  / Kia

 • Inga
  7 januari, 2014 at 13:25

  Skaffa mjölkfri ersättning på Apoteket.

 • Sanna
  7 januari, 2014 at 13:29

  Gaser i magen? Har du provat pysventil? Fungerade super på min bebis:)

 • W
  7 januari, 2014 at 13:30

  Forsätter med mag-dropparna. Kan ta upp till en vecka innan man ser resultat. Funkade utmärkt för vår lilla skrutta när magen krånglade.
  Kramar!

 • Christina
  7 januari, 2014 at 13:30

  Stackare! Jag hade exakt samma och minns hur vidrigt det var. Testade Minifom och Semper magdroppar, gjorde ingen skillnad alls. Testade en ”mjölkfri diet” (INTE kul) i en månad, gjorde ingen skillnad alls. Och testade magmassage och pysventiler, gjorde ingen skillnad alls. Fick då rådet att bara ”stå ut” de första tre månaderna, sen brukar de bli bättre i magen. Och det stämde faktiskt – nästan på dagen tre månader blev han glad igen. Det känns som en lång tid när man är mitt uppe i det, men tiden går snabbt. Kram

 • Linda
  7 januari, 2014 at 13:32

  Chokladen!
  Det har mina barn reagerat på.
  Och mjölkfritt åt jag en period med båda.

 • Maggie
  7 januari, 2014 at 13:34

  Har haft två barn som jämt hade ont i magen och ville tutta dygnet runt. Visade sig att båda hade mjölkprotein och äggvite allergi. Överkonsumerade både ägg o mjölk när jag var gravid. De båda är ännu ägg allergiska men mjölk kan de nu båda dricka. Märkte ingen viktnedgång på barnen bara en allmän kinkighet och ont i magen. Det är antagligen därför han vill maratonamma. Lycka till!

 • M
  7 januari, 2014 at 13:36

  Hej.
  Vår lilla hade kolik i fyra månader. Varje natt gick jag fram och tillbaka och vaggade och sjöng. Om hon sov så sov hon på min mage.

  Vi använde Semper droppar och miniform tillsammans. Lärde oss massage på magen. Jag slutade äta mjölkprodukter choklad tomater lök röda grönsaker och frukter.
  Såg någon kommentar ovan som masserat magen på sitt barn och att det satte fart på magen det var samma här.

  Två år senare känns det som det var länge sedan med hu det var en hemsk period.

  Håller tummarna för er.

 • LOT
  7 januari, 2014 at 13:38

  Hej Katrin (och Bingo!),

  Så här var det för oss också och som du vet kommer det gå över. Liten tröst *ironisk* när man håller på att stupa av sömnbrist men jag ska berätta vad som faktiskt gjorde STOR skillnad för oss. Rapa barnet.

  Först trodde vi inte att han/hon behövde rapas för det kom aldrig någon rap. Sen lät vi det gå längre tid efter matningen och prövade fler ”tekniker” och gav oss inte innan den där mega-rapen till sist kom. Då blev det mycket lugnare med spända magen och missnöjet, krumbuktandet…ja, du vet. PRÖVA! Ett sätt som funkade på våra var att amma, sedan lyfta upp på axeln en stund och låta mjölken lägga sig (annars kaskadspya), sen lite lugnt ”hoppa” (typ danssteg), sen -tricket! Håll barnet i upprätt position fortfarande, håll i huvudet noga, luta din egen kropp framåt långsamt och sedan tillbaka. RRRAAAAP!!!

  Lycka till! /från en som själv suttit där du är för några år sedan

 • Mormor
  7 januari, 2014 at 13:38

  Jag såg just att Inga har skrivit precis det som jag själv hade tänkt skriva, så jag kan bara hålla med Inga. Jag hade en liten kolik-tjej som skrek i tre månader – hon skrek och skrek och skrek… Vi bar och vaggade, bar och vaggade…(åka vagn fungerade också för henne, tack och lov) Och jag tror som Inga, att man måste intala sig själv att ”jaha, nu är det så här och då måste vi bara uthärda, en minut i sänder…” Man får tänka att ”den här gången hade vår baby och vi otur – det blev ett kolik- och skrik-barn, och då måste vi anpassa oss efter det”. Man får ligga lågt med socialt umgänge och allt annat – det får vänta två-tre månader.Även om det är nästan outhärdligt jobbigt när man är mitt upp i detta, så är tre månader inte någon lång period av ett människoliv Man får ha massor av tålamod!.Och det är ju trots allt underbart att ha fått ett friskt barn .- när kolik-perioden är över så är barnet ”ett alldeles vanligt barn”, Tänk, vilken skillnad om man jämför med barn som föds med livslånga handikapp. Ja, ja, ja – du vill kanske inte få sådana här råd, men jag tror faktiskt att det handlar väldigt mycket om föräldratålamod. Och sov på dagen allt du kan! Och ta hjälp av alla som kan tänkas hjälpa till! Låt släktingar ta nattpass också, om de kan – det hjälpte oss! Man blir ju som en annan människa om man får sova någorlunda hyfsat litet då och då!

 • Helene Hogengård
  7 januari, 2014 at 13:39

  Jag har inga super-råd att ge dig. Men se till att sov middag en kort stund. Måste väl vara bättre än att vara ett ras och inte kunna njuta av livet?! Det kommer bli bättre.

 • Lo
  7 januari, 2014 at 13:43

  Helt säkert på att det är allergi mot mjölkprotein så uteslut all animalisk mjölkprodukter!! Laktosfritt duger ej eftesm det inte är mjölproteunfritt. Testa detta i några dagar så lovar jag att det blir bättre! Om du fortsätter glöm ej kalciumtillskott till dig själv.

 • Carrie
  7 januari, 2014 at 13:45

  Har gett fänkålste till mina barn och skulle göra det igen utan tvekan trots livsmedelsverkets varningar. Sömnbrist är tortyr. Hoppas det blir bättre snart.

 • Ida
  7 januari, 2014 at 13:50

  KATRIN
  nu gör jag, skriver på din jävla blogg men kan inte låta bli.
  Alla ni som dillar om kolik och omogna tarmar, chilla. Inte fan ska man bara acceptera att ens barn har ont. Det är ju omöjligt att stänga av den känslan som blir.

  Iallafall, barn som föds med kejsarsnitt eller fötts i sätesbjudning har väldigt ofta körigt i magen. Det beror på nerver och andra påfrestningar i kroppen. Bebisar reagerar på smärta med magont. Barn som har ont vill gärna skutta konstant, de blir även värre på natten.
  (Uteslut dock mjölkprotein helt)
  min unge blev värre av alla droppar o sånt också.

  Kontakta Sue Weber
  http://www.kirotaby.se/?page_id=75

  Fick en ny unge efter behandling.

 • Frida
  7 januari, 2014 at 13:51

  Känner igen mig i det du skriver och man känner sig så otillräcklig. Våran lilla tös hade kolik och skrek som du berättat Bara på kvällarna. Testade typ allt men något som hjälpte mycket var pysventilen!!

 • Måne
  7 januari, 2014 at 13:53

  Min son är 3 månader.
  -sov närhelst du kan, dag som natt.
  -gå ut pch promenera. Både du och barnet behöver frisk luft.
  -jag ammar inte, det sket sig. Vi ger NAN Comfortis eftersom sonen äter som en häst och magen inte riktigt hänger med. Varje kväll häller vi i 1 tesked olivolja i ersättningen. Han är nu bra i magen och har lättare att bajsa! Inget mer skrik!

  Efter min första barn fick jag en förlossningssvacka. Det har jag inte fått nu, bland annat tack vare att jag sover mer. Kan du be någon vän/släkting komma och gå ut med barnet mitt på dagen så du kan sova, gör det!

  Och: om du känner dig deppig, gå och prata med någon professionell på en gång. Det gjorde inte jag med första barnet, och det ångrar jag hårt. Missade liksom lite av dotterns första år.

  Håll ut och ta dag för dag. Snart ser du ljuset i tunneln. Klyschigt men sant!!!

  Lycka till och kram

 • V
  7 januari, 2014 at 13:54

  Just det , hade jag glömt men detta hjälpte oss när vår kille hade han ont i magen, han slutade gråta så länge vi höll på så och till slut antar jag att det släppte. men vi fick dock inga brak puttar men det kändes som han blev lite smärtlindrad när vi gjorde så,

 • Anna
  7 januari, 2014 at 13:54

  Varför kör du inte som Anna Wahlgren säger – standardmodellen? Prova den!

  http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/manadens-kronika-september-2011

  Hon tror ju inte på magknip som beror på vad mamman äter. Hon tror heller inte på kolik, utan kolik för henne är ”icke lindrad överledvnadsångest”. Det verkar som att du ammar lite fel just nu. Rätta mönstret så får bebisen också vila magen emellanåt. Det behöver både stora och små.

  Väntar mitt andra barn nu och kommer köra stenhårt på denna metod den här gången. Förra gången hade jag det EXAKT SOM DU HAR DET och tröttnade på allt vad minifom, droppar och skit man skulle ge. Inget funkade ändå. Detta är dessutom vanligt med pojkar vet jag.

  Lycka till!!!!

 • Cecilia
  7 januari, 2014 at 13:55

  Om du ska prova sluta med mjölkprodukter så tar det minst en vecka innan det visar sig. Har själv en 11vbebis. Hon ville heller inte sova själv den första tiden. Blev bättre när hon var ca 8v. Ffa så bestämde jag mig för att nu jäklar ska det skapas rutiner och sen tog jag hjälp av Gena Davis bok the contented baby With toddler bok. Där får du ett schema på mat sova etc. Har kompisar som tycker den är fantastisk. Mycket bra tips. Jag följer den delvis. Lycka till.

 • Katarina
  7 januari, 2014 at 13:55

  Pröva en knivsudd med messmör, det funkar jättebra men barnmorskan säger nej nej. Lycka till!

 • Andrea
  7 januari, 2014 at 13:56

  PYSVENTIL!!! Det funkar 🙂

 • Agneta
  7 januari, 2014 at 13:56

  Passa på att sova med bebisen på dagen. Tänk på att du är nyförlöst, både du och bebben behöver det. Det blir bättre sen när han blir äldre, jag vet liten tröst just nu men…/Mamma till tre nu vuxna barn

 • Tilda
  7 januari, 2014 at 13:57

  D-droppar kan man prova ta bort, mjölk är ju bland det första man rekommenderas att prova utesluta och det suger om man gillar mjölkprodukter vilket jag gör men oj så värt det om man får sova.

  Vår tvåa vaknade var 5e minut hela nätterna fram till 4 månader då jag hade vett att prova mjölkfritt. Sen sov han som en gris. Då är man väldigt motiverad att skippa mjölken. Vår fyra var likadan men där berodde det inte på mjölk för jag provade ta bort allt ur min kost i princip (ja man blir lätt desperat). Jag provade leva på enbart ris och rapsolja i 3 veckor för att utesluta vad tusan som helst men det gav ingen skillnad. Där tror jag ist på reflux för hon kräktes helt galet mycket. Då sover de oftast bättre upprätt (man kan luta sängen t ex).

  LCHF-knäcket innehåller ju rätt mycket frön. När jag bakar ett bröd hemma med liknande ingredienser så blir jag tokdålig i magen vid överdos (nu pratar vi typ 1 plåt) och jag kan tänka mig att det möjligen är sånt som skulle kunna reta magen på en bebis men jag vet inte.

  Kolsyrade drycker är också elakt, är som att bubblet går rakt ut i tarmen.

  Det är olika råd hur länge man ska vara mjölkfri om man testar det. Vi märkte resultat tämligen omgående, men ge det en vecka iaf om du tänker prova och var noga. Mjölk finns där man minst anar det både som mjölk, vassle och kassein på innehållsförteckningarna.

  Kan ju tillägga att min mjölk-kille var glad och nöjd på dagarna, sov inte själv då heller men var aldrig lessen och skrikig då.

 • Terese Larsson
  7 januari, 2014 at 14:00

  Jag tror att det är mjölkprodukterna!
  Hade likadant själv i BÖRJAN, fick sluta äta ALLT med mjölk i för att ungen var laktosintolerant (gick över efter några månader, han var väl lite överkänslig) Och då tror inte jag på det där med laktorintolerans, men det är väl värre för bebisar.
  Min läkare sa att det skulle ta 1-2 veckor innan allt var borta ur mitt system (vet inte om jag tror på det) Men det hjälpa i alla fall att sluta med allt med mjölk!
  Sen tror jag på rapar och pruttar!
  Kolik kan det också vara.. Men jag skulle prova att sluta med laktos för ett tag!

 • M
  7 januari, 2014 at 14:03

  Härligt att läsa en REALITISK mammablogg istället för ”Blondinbellas” romantiserade förskönande inlägg.

 • Elin
  7 januari, 2014 at 14:06

  Har du provat rumppysarna (vet inte vad de heter). Tömmer väl typ magen på jobbigt luft!! Finns nog på apoteket!! Ska göra underverk har jag hört!!! Lycka till medlilleman:))

 • J
  7 januari, 2014 at 14:09

  Hur ofta äter du choklad? Skulle tippa på det.

 • Rita
  7 januari, 2014 at 14:12

  Låter som kolik. Iväg till apoteket och köp pysventil, sluta med alla mjölkprodukter, skit i minifoam och kör bara Sempers magdroppar. Koka upp anisté och ge honom lite. Drick även den själv! Lycka till!

 • Anette
  7 januari, 2014 at 14:22

  ….ammande bebisar får också kolik…

 • Lindgren
  7 januari, 2014 at 14:22

  Har fått tips om en kiropraktor som heter Johan Carlsson, praktik i Gislaved (tror jag). Mkt duktig! Arbetar med nyfödda som har kolik där han ”manipulerar” kotor som efter födelse ”kommit i kläm”. De ligger fel och trycker, därav kramp/ont i magen.
  Tror han är ensam i Sverige om att kunna detta i Sverige.
  Lycka till!

 • M
  7 januari, 2014 at 14:24

  Min son är åtta veckor och jag hade samma problem. Provade allt. Mjölkfritt, droppar allt( laktosfri innehåller mjölk om du nu ska prova att vara utan mjölk) iaf i Solna finns det en polsk butik och de har te för spädbarn. Jag har provat de som används i Sverige också men detta hjälpte verkligen! Några klunkar innan varje amning, hjälpte han och få ut alla gaser och så.!

 • pia
  7 januari, 2014 at 14:24

  Om det är kolik så lyssna INTE på dårskaper som att massera magen. Det är tortyr för bebisen som just i stunden verkar bättre men får dubbelt mycket smärtor sen. Mitt barn fick akupunktur, det finns inte många som får utföra på barn men det fanns en i Stockholm som vi var hos. Jag önskar så att du går dit med honom. Jag föraktar BVC som låter så många barn lida och kommer med råd om massage och annat skit som inte hjälper vare sig mamma eller barn. De bara köper tid för de vet att det går över om några månader….
  Googla kolik och akupunktur så hittar du nog rätt.
  (sen är det självklart vansinne att äta så mycket mjölkprodukter som du gör men det är en annan vetenskap).

 • Kasia
  7 januari, 2014 at 14:25

  Hej

  Min första son hade samma problem och vi gjorde precis som du beskriver, gick runt med lillen halva nätter och han skrek, sträckte på benen och Gud vad jobbigt det var.
  Det ända som hjälpte lite grann var magdroppar jags fick från familjen i Polen- Bobotik. Man ger barnet 8 droppar fyra gången under dagen. Det tog några dagar innan dropparna började fungera men det blev bättre.
  Försök att hålla ut Katrin, jag är säker på att blir betydligt bättre när din lilla skatt fyller 3 månader. Det som Ni kan gör är att hjälpa varandra så mycket det går för att överleva den svåra perioden. Jag vet att det känns som evighet när man inte sover och är trött men snart allt blir bättre, det blir bara det!
  Trebarnsmamma 🙂

 • Camilla
  7 januari, 2014 at 14:26

  Alltså pysventil is the shit vud magont. När min lille Frank på 2mån inte kommer till ro pga. Magen så är det pysventilen som gäller. Kommer både det ena och det andra. Och det blir en annan bebis! Lycka till!

 • Johanna
  7 januari, 2014 at 14:30

  Jag har haft exakt samma problem men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Jag provade minifom och semper men upplevde inget förbättring. Slutade med mjölkprotein i en månad men det var inte det heller. De är känsliga i magen i början så det handlar nog mest om att magen ska komma igång. Min plutt svalde mycket luft och hade antagligen ont pga det. Rapa alltid efter måltid, gärna pausa och rapa och amma igen efter det. Låt honom amma mer upprätt, då kommer det inte in lika mycket luft. Det blir bättre, håll ut!

 • Jennie
  7 januari, 2014 at 14:32

  Min lillkille som nu är 5 månader verkade inte tåla D-dropparna, de som är oljebaserade. Min BVC-sköterska sa att det inte va det som orsakade magontet! Men efter ett uppehåll med dem så försvann magontet och han får nu vattenbaserade D-droppar.

 • pia
  7 januari, 2014 at 14:33

  Googla akupunktur och kolik så hittar du stället i Stockholm som gör på barn. Finns inte så många akupunktörer som får tillstånd att göra på barn. Jag föraktar BVC för att de kommer med svindåliga råd som inte hjälper vare sig barn eller mamma. De köper tid med olika skitråd. Mitt barn hjälptes av akupunktur (efter att jag provat ALLT). Lyssna INGET på de som pratar om att massera magen då det är tortyr för barnet. Inte just i stunden, men efteråt kommer det förvärra helvetet för er med ännu värre smärtor. MASSERA INTE. Akupunktören kan förklara varför. Snälla gå dit. Minns inte vad stället hette, men om det hände mig igen skulle jag inte vänta en dag. De sätter en liten nål på varje hand, ungen känner inget. LYCKA TILL!!
  (Sen är det förstås vansinne med alla de där mjölkprodukterna du äter, men det är en annan vetenskap och jag är helt säker på att du når dit en dag. Ser fram emot det.)

 • madde
  7 januari, 2014 at 14:38

  Hej. Jag hade samma problem och det tog ett tag innan jag kom på vad det var. Jag åt bra och nyttigt och tog en naturdietbar med choklad på då och då. När jag slutade med såna med choklad på så var det frid och fröjd på nätterna igen.

 • Elina
  7 januari, 2014 at 14:44

  Kanske allergisk mot mjölkprotein?

 • Bina
  7 januari, 2014 at 14:44

  Pröva Windi ventiler finns på apoteket. Hjälper honom få ut gaser som han själv inte lyckas med.
  De hjälpte min son när han var nyfödd och hade problem med gaser/magen.
  /Bina

 • Bea
  7 januari, 2014 at 14:48

  Pysventil samt rapning, men ej mot axel utan sätt barnet upp lutandes framåt mot din arm och massera ryggen, då kommer det ALLTID minst en rap. Sen finns det en jättebra ersättning att ge som heter semper lemolac. Den kan ni ju prova på kvällen så han håller sig mätt så ni får sova!

 • Camilla
  7 januari, 2014 at 14:49

  Det låter som kolik. Finns inte jättemycket att göra, som du inte redan gör. Bort med all mjölk, undvik gasbildande mat( bönor, lök kål), sov så mycket du bara kan på dagarna.
  Ofta vänder det vid, 4-6 månader. Vet att det låter långt bort, men vips är ni där och då glömmer man allt elände. Min första( av tre) hade kolik, och jag kan med handen på hjärtat säga att hans första halvår i livet kommer jag knappt ihåg. Jag sov inget, typ. För man skulle ju vara så förbannat duktig när han väl sov på dagarna! Så istället för att sova jag oxå, så städade jag, lagade mat, piffade hemma… Inte värt det! Lycka till och försök njuta av den lille. Snart är tiden förbi!
  Camilla- förvirrad morsa till tre hulliganer

 • Camilla
  7 januari, 2014 at 14:55

  Jag testade oxå minifom men det hjälpte inte. Ger sonen magdroppar dagligen som extra för magens skull. Det som hjälte var när jag rådet av bvc att prova lactulos. 1 ml lactulos till 100 ml mat. Det hjälper verkligen, jag får ge lite mer än det dom började att rekommendera. Ibland blir det stop o magknip iaf men oftast har han fått i sig nått magen gillade.

 • Ellie
  7 januari, 2014 at 14:55

  GAH! Lider med dig till tusen! Vi fick vårt första barn i slutet av oktober och de första 2 v var han världens snällaste bebis och glädjen var total. Över en natt tvärvände allt och han skrek hysteriskt och var otröstlig i 2-3 timmar VARJE kväll. Det var verkligen ett rent helvete. Jag fick precis samma råd som alla andra här inne – massera, ät det här, ät inte det där, håll honom upprätt, rapa osv. Till en början försökte jag med allt det där men till slut sket jag i vad alla sa och vi körde på precis som vanligt och som vi gjort från början. Jag åt allt jag brukade äta under graviditeten (för mig var det absolut inget alternativ att sluta med mjölkprodukter eftersom jag äter massor med mat som innehåller det) och levde som jag brukade. Och tro det eller ej men lillens magont försvann med tiden. Vi hade en grotesk skrikperiod varje kväll i drygt 4-5 veckor. Jag längtade ihjäl mig till den där fantastiska 3-månaders gränsen som alla pratade om men hans knip gick alltså över när han var cirka 7 veckor. Idag är han 10 veckor och har inte sagt ett knysst i princip sen den 13:e december. Så mitt råd till dig är endast att ge det tid. Det går över (typ sämsta trösten, men det är sanningen). Jag hör till den skaran som inte tror på att man kan lösa problemet med endast en kostförändring, men sån är jag. Och det har funkat för oss.

 • Maria
  7 januari, 2014 at 14:56

  Hej!
  Har en 10 månaders son som var likadan och detta fungerade för oss:
  1. Sluta äta allt med mjölkprotein under ngr veckor. Jag återupptog det efter ett stopp på 6 v och då gick det utan problem. Märkte skillnad efter 3-4 dagar
  2. Magmassage minst 2 ggr per dag
  3. Ge honom ersättning om han fortfarande inte är mätt efter 10 min på varje tutte. Finns mjölkproteinfri. Fick rådet av min fantastiska barnmorska och det fungerade! Han kunde annars äta i timmar utan att bli mätt och nöjd. Dessutom behöver även de små bebismagarna också få vila för att inte få ont.
  4. Köp hem ett paket pysventiler pronto. Hjälper dem att få ut gaserna!

  Och till sist… Låt honom somna vid dig men lägg över honom i sin egen säng. Fungerade för oss om vi förvärmde sängen med en vetekudde. Lite jobbigt då barnet vill äta varannan timme men värt i längden. Vår vill idag inte sova på någon annan plats än i sin säng.

 • Susanne
  7 januari, 2014 at 14:57

  Kolik heter det!!!!

 • Sanna
  7 januari, 2014 at 14:58

  Testa att ge honom ersättning istället och se om det blir ngn skillnad!

 • nettan
  7 januari, 2014 at 14:59

  Sonen hade kolik som liten. blanda er en knivsudd messmör i vällingen.
  Kör sedan plutten i vagnen fram å tebax över en ihoprullad trasmatta, så han får åka över ett ”gupp”, det brukar sätta fart på luften i tarmarna så att det lossnar!
  Kan vara värt att pröva!

 • Sigge
  7 januari, 2014 at 15:03

  Akupunktur! Googla akupunktur, kolik och Marietta så kommer du till en barnmorska i Sthlm som gör det. Min son blev bra på tre behandlingar.

 • fiia
  7 januari, 2014 at 15:09

  Det finns andra droppar som man drar upp med en pipett,fraga pa apoteket. Jag gav dom i samband med min sons penicllinkur och de var sa bra. Kostar kanske 100 kr och racker knappt en vecka,men saa vart det. Inge skrik alls med dessa. Har for mig dr var nat med bakteriekultur i.

 • Charlotte
  7 januari, 2014 at 15:13

  Det är alltid mat spädisar behöver när de skriker. Tveka absolut inte att ge honom tillägg – bröstmjölksersättning – tills han blir proppmätt. Vi morsor stressar omkring för mycket; bröstmjölken är fet på morgonen efter att vi vilat en natt men blir tunnare och blaskigare mot kvällen. Och vi vet ju att fett mättar! Även om du inte tror att han är hungrig då han skriker bara en halvtimme efter han fått mat så prova ändå att ge honom bröstet eller ersättning, du ska se att det funkar! Och erbjud hela tiden i början, då blir han lugn och vet att det finns gott om mat. Och låt honom bli proppmätt. I all välmening,

  Charlotte

 • Petra
  7 januari, 2014 at 15:21

  Hej, jag kan bara säga att jag känner igen det där. Lök och choklad är rena döden . Minifoam dropparna hjälpte oss jättebra med våran lilla tös MEN dom ger ingen verkan förrän ca 2 veckor och man måste ge dom innan varje mål. Vi körde 10 dr innan amningen och efter två veckor såg jag stor skillnad på lillan. Ha det super !

 • Caroline | wwwaddell.com
  7 januari, 2014 at 15:23

  Det är bra att han är uppe på nätterna och sover på dagen! (inte för dig, eller mig som precis varit där – men för lillen) De 12 första veckorna producerar de inget eget melatonin som reglerar sömncykeln. Men melaton finns i bröstmjölken – på natten. Vill du att han ska få en dos melatonin och börja reglera sin sömn så är det toppen att du ammar på natten!
  Du får ändra dina förväntningar och vara nöjd med att sova på dagen åtminstone de 3 första mån, men kanske upp till 6 månader. För bebisen är det inget problematiskt sovmönster i denna ålder, det ställer bara till det för oss vuxna. Du kan inte vända på detta mönster när han är så liten. Låt honom sova när han vill och rätta till det när han är mogen för det. Det gör han själv. Gå ut med honom också varje dag eftersom solljus stimulerar melatonin tillverkning (inte de första 12 v dock).

  När det gäller sömnen låter allt som att det är som det ska – och all annan erfarenhet med en bebis är det onormala. Du hade väl helt enkelt tur med första.

  I en bok om bebisar stod det att de föräldrar som tycker sina barn har sömnproblem de första 6 månaderna är de föräldrar som förväntar att bebisen ska sova på natten och flera timmar i sträck.
  Man har inget liv just nu, hur tråkigt det än kan vara.

 • selma
  7 januari, 2014 at 15:24

  Deta hjälpte för vår förstfödda men jag hade glömt bort det! Hon var också en riktig famnbebis. Det är nu några år sedan så man glömmer det mesta som var jobbigt men jag kunde inte lägga henne ifrån mig alls, inte ens när jag gick på toa. Det gick ju om på någon vecka..Lycka till och kämpa på Katrin!

 • Anette
  7 januari, 2014 at 15:24

  Mjölkprodukter och choklad. Värre bovar än lök för mina barns magar.

  1an tålde inte mjölkprotein.

  2an klarar inte choklad och kol.

  Har för mig att rådet är att inte äta mjölkprodukter på minst en vecka för att se skillnad.

  Finns dessutom en amningsgrupp på fb (slutna amningsgruppen) så ser bara medlemmar vad man skriver. Finns många vettiga mammor där.

 • selma
  7 januari, 2014 at 15:26

  nevöhööd

 • Amanda
  7 januari, 2014 at 15:27

  Hålla en 4 veckors bebis vaken på dagarna. Är du helt oklok människa?

 • Karin
  7 januari, 2014 at 15:34

  Trist råd om man gärna vill amma, men sluta amma, ge honom ersättning istället.

 • Anna
  7 januari, 2014 at 15:35

  Tyvärr låter det som överkänslighet mot komjölksprotein… Det syns oftast inte på pricktester men är extremt vanligt första året. Det går över så småningom. Man måste testa helt mjölkfri kost i nån vecka innan man vet säkert om det är det. Visar det sig att det är det får du väl avgöra själv om du vill ändra din kost så länge du ammar eller om du vill gå över till mjölkfri ersättning (Pepticate smakar minst apa)…

 • Bitte
  7 januari, 2014 at 15:41

  Låter hur sjukt som helst men, aanvädnhårfönen och föna magen, inte för nära och inte för varm. bebis slappnar av och det blir varmt och skötn. Lujdet i sg är också sövande. det var det enda som fungerade på vår dotter som hade kolik i 6 månader.

 • bea
  7 januari, 2014 at 15:42

  HERRE GUD. Man blir ju alldeles snurrig i huvudet av alla goda Själv hade jag uppsökt en barnläkare för ev diagnos. Det är ju DITT barn!

 • cleo
  7 januari, 2014 at 15:49

  ”Vill inte sova på dagen då det känns som om livet försvinner”? Hur mår du egentligen? Det är ett hån mot alla som jobbar natt!

 • Ann Onym
  7 januari, 2014 at 15:51

  LCHFknäcke är väl typ bara frön och det kan göra kaos! Sonen skrek som besatt i tre dagar tills jag kom på att den nya frukostmuslin innehöll loppfrön och solrosfrön, slängde den och sen inget mer skrik…

 • drucilla
  7 januari, 2014 at 15:58

  Hade det varit min bebis, hade jag tagit honom till läkare. För att utesluta att det inte är något annat FEL på honom

 • bea
  7 januari, 2014 at 16:00

  Jag säger bara akupunktur! Det var vår räddning med båda våra söner som hade magont på natten. Dom blev så lugna och harmoniska efter akupunktur och började sova 7 timmar i sträck på natten. Innan sov dom 1!!! Googla akupunkturpraktik, Kira finns på Odenplan och är grym! Vår räddare i nöden.

 • Asa
  7 januari, 2014 at 16:00

  BRA Maria! Exakt detta hade jag oxå svarat. När vi började rapa vår son efter amning så blev det SÅ mycket bättre. Vi la oxå på mage och buffade lite i baken.

 • Lisa
  7 januari, 2014 at 16:01

  Klokt skrivet. Min första var likadan. Vi gick i princip runt med honom hela nätterna de första två-tre månaderna. Sedan gick det över. Visst var det hemskt. Och ännu svårare när man har syskon att tänka på, förstås. Men håller med, försök vila – och ta hjälp. Kram!

 • Nathalie
  7 januari, 2014 at 16:03

  Kanske är ungen allergisk mot något?

 • Ines
  7 januari, 2014 at 16:03

  Lite 100% ren mynta the, finns på willys. Jag vet att barnmorskor avråder the till små barn, men i mitt land och jag vet i Polen så får alla barn med magproblem och även utan problem the och detr ingeeeet som helst fel på dom barnen idag. Det är inte skadligt och just mynta är bra för magen det fick min son när han var liten!

 • Jeanette
  7 januari, 2014 at 16:07

  En bebis har outvecklade tarmar fram till ca 3 mån sen vänder det för dem flesta! Kör på minifom ca 6 ggr/dygn 40-50 droppar (kolla med BVC) gör magmassage några gånger om dagen, tryck upp benen mot magen! Vi gjorde akupunktur på våran lilla kolikis, det hjälpte, kolla upp det om det låter intressant! Maila mig om du har frågor!

 • Elsa
  7 januari, 2014 at 16:17

  Jag har IBS(irritable bowel syndrome) och har haft det hela mitt liv, har fick blivit bättre nu efter tonåren. Fått höra att jag skrek mycket och hade mycket problem med magen som barn. Om det är det er Lill-kille fått så tycket jag att lägga något varmt på magen (typ vetekudde) lindrar något 🙂

 • Ulrika
  7 januari, 2014 at 16:17

  Pröva att strikt utesluta alla, menar verkligen ALLA mjölkprodukter…själv levde jag under 6 månader på spaghetti med majs o olivolja. Bra sätt att gå ner gravidkilona…….åt dock bara en portion om dagen. Låter som att han är laktosintoleranr, det var en av våra gossar och han betedde sig precis som er bebis. Fick rådet av BVC när han var en månad och efter ett dygn utan mjölk var det ett helt annat barn! Och jag en annan och mycket piggare mamma. Snälla pröva en vecka! Var bara absolut strikt, inte ens bröd som är tillagat med mejeriprodukter…..vet inte om det finns något alternativ för dig med pastan…..
  Kram och lycka till! Din blogg är den mest inspirerande som finns!

 • Sanna
  7 januari, 2014 at 16:31

  Det låter exakt som vad vi fick uppleva med vår dotter. För oss var problemet mjölkallergi. Vår dotter ville också sutta/äta hela tiden, men det sa läkaren berodde på att instinkten för babyn är att äta mer för att bli av med magontet.
  Jag fick börja äta mjölkfri kost och stenhårt amma var tredje timme. På 6 dagar fick vi en helt ny bebis som sov hela tiden och var hur nöjd som helst.
  Hoppas att det ordnar sig!
  Kram

 • stina
  7 januari, 2014 at 16:44

  Hänvisar dig till Bvc här blir det för mycket spekulationer. Går han upp i vikt och inte röd i stjärten är det inte mjölk han reagerar på. Det borde ju dem med mjölkallergiska barn veta. Saker med nötter ska man inte ge barn under 3 år för det kan ge dem allergi. Ring Bvc och prata med dem. Kram och lycka till ♥

 • Millan
  7 januari, 2014 at 16:44

  Min tvåa höll på så i fyra månader, trodde jag skulle dö!! Men vid fyra månader släppte magontet och hon är världens gladaste nu snart sjumånaders bebis. Fick alla slags råd men för oss hjälpte tyvärr bara att bära i sele, utan min ergo hade det aldrig gått. Så sov om du kan på dagen.

 • Carrie
  7 januari, 2014 at 16:47

  Preppa ungen med ricinolja, jättebra!

 • Sandra
  7 januari, 2014 at 16:50

  Ring en hjälpmamma från Amningshjälpen Katrin!!!

 • Jenny
  7 januari, 2014 at 17:00

  Vill börja med att säga att jag tycker barnet ska ha fri tillgång till amning, absolut. Jag har tre barn och de har alla fått ätit när de velat, dag som natt.

  Jag läste i ett tidigare inlägg att han legat två timmar och ätit på natten. När han ligger så länge är sannolikheten stor att han inte suger i sig mjölk hela tiden utan mer ligger och myssnuttar. Under myssnuttningen sväljer han luft, vilket i och för sig inte är farligt, men den kan göra att han får ont i magen.

  Inga droppar hjälpte för mina barn heller, men när jag försökte får bort myssnuttet (och tro mig, jag VET hur gärna man bara vill slänga fram tutten så ungen somnar) så blev det faktiskt mindre magont.

  Kanske inte alls är detta som är problemet med lite input är aldrig fel :). Tag för en underhållande blogg!

 • D
  7 januari, 2014 at 17:08

  KOLIK – mitt enda tips är akupunktur. Det var det enda som funkade. Nästan ekonomiskt omöjligt för en ensamstående mor men ändå värt varenda krona. Min yngste betedde sig likadant (nummer ett var en dans på rosor och jag räknade kallt med att det skulle gå lika smidigt ned nummer två, men ack). Det finns en dam på västkusten (!), närmare bestämt i Stenungsund. Det ryktas om att det ska finnas någon även på ostkusten. Do it!

 • Kia
  7 januari, 2014 at 17:16

  4,5 timme? Då har du ju sovit ganska mycket.

 • Cia
  7 januari, 2014 at 17:23

  Känner igen detta exakt. Inte kul men det enda som hjälpte oss var att ta bort alla mjölkprodukter. Blir det inte bättre efter ca 5 dagar är det inte det men blir det det är det värt att vara utan. Tänk dock på att äta kalcium tillskott för annars får du superont i leder och kropp efter några veckor när du ammar. Idag är vår son 10 mån och klarar mjölkprodukter utan problem. Lycka till 🙂

 • Vickan
  7 januari, 2014 at 17:32

  Säger samma sak som flera tidigare sagt, uteslut all mjölk. Inte bara laktos utan allt mjölkprotein. Våran yngsta tjej hade kramper och skrek på nätterna, på dagarna gick det bra men hon ville ha närhet, och när jag uteslöt all mjölk försvann det onda. Jag kunde efter ett tag dricka laktosfri mjölk i kaffet, men inget annat med mjölk i. Du behöver inte sluta amma 🙂

 • Malin
  7 januari, 2014 at 17:40

  Han är ju inte ens en månad, det går väl över.

 • Jenny
  7 januari, 2014 at 17:43

  Testa bebisakupunktur, finns en grym i Göteborg. Värt resan dit, jag LOVAR! Totalförändring på min bebis, från att skrika hela nätterna sov blev hon nöjd. Vilken frid!

 • Lisa
  7 januari, 2014 at 17:52

  Min dotter hade liknande problem och det försvann inte förrän jag slutade helt med mjölk. Alltså inte laktosfritt utan helt mjölkfritt. Jag fick förklarat för mig att små barn oftast inte är laktosintoleranta, utan mjölkproteinallergiska.
  Hon är nu 3 år och först nu har det ”vuxit” bort. Lycka till!

 • Cleo
  7 januari, 2014 at 17:57

  Ja många bra kommentarer har du fått och en del befängda. Om han går bra upp i vikt finns det ingen anledning till tillägg, din egen mjölk är bäst anpassad till ditt barn. Barnet har ju ofta en känsligare tarm än oss andra och de reagerar på det vi äter.. Mjölk är ofta en stor bov (tex magnum) men här är det lite att känna sig fram..Massage, rapar, pysventiler och akupunktur är ju samma, känn dig/er fram om det fungerar för er. Sov när sonen sover och vänd på dygnet när ni har ork..

 • Sevana
  7 januari, 2014 at 18:48

  Det enda som hjälpte vår lilla son var Infacol som jag beställde från England. Värt ett försök 🙂

 • Martina
  7 januari, 2014 at 18:57

  Mina tvillingar hade precis såhär i nästan ett år…vi föräldrar va helt slut..
  Det jag tycker idag,va att vi gav mat åt dom hela tiden att magen inte han vila…
  vi gav ersättning…nan är bättre än semper enligt mig..
  Rapandet är jätte viktigt…så testa det..
  o sen det bästa som hände oss…
  febertermometern med lite idomin o sen köra in den lite lätt..
  du hjälper gasen att komma ut..
  går fort och hjälper direkt…
  men vet inte om han är fortfarande för liten för att trycka in en termometer…
  hört om det tidigare…

  lycka till…
  jag lider med dig..

 • Karolina
  7 januari, 2014 at 18:58

  Vet inte om någon redan skrivit det, men paprika var boven med min första. Hon var typ aldrig nöjd. Jag fick sluta med paprika, tacokrydda, choklad och vitkål. Hoppas det vänder snart!

 • Sofie
  7 januari, 2014 at 19:19

  Sluta amma! Ge ersättning. Det kommer fungera.

 • Sofie
  7 januari, 2014 at 19:49

  Håller med Amanda! Är du inte klok människa! Ju mer barnet sover på dagen ju mer sover det på natten. Inget sånt trams

 • Sofie
  7 januari, 2014 at 19:54

  Vilken flumvärld lever du i?

 • Nina
  7 januari, 2014 at 20:13

  Åh min unge är 6 månader och hon var väldigt skrikig framförallt kvällar nätter när hon kom till världen. Jag trodde det var mjölk, ägg, kryddor, kaffe, grönsaker som paprika gurka osv. Var jättehård mot mej själv sen visade sig att ungen inte alls hade allergi så ja det är väl kanske det som kallas kolik? Jag minns att folk skrämde upp mej som fan att det kunde hålla på i 1 år. Däremot gav jag upp amning när hon blev 4 månader, alla pallar inte hur länge som helst att amma varann timme. Har hört att vissa inte har tillräcklig i brösten och att det även kan va olika från unge, håller en tumme för er!

 • Malin
  7 januari, 2014 at 20:29

  Hej hallå, jag hade en unge med samma hemska nätter. Hon hade ont i magen och skrek om jag inte satt och vaggade konstant, sov gjorde hon bara på dagarna. Blev nära nog galen. Provade alla jäkla droppar och ventiler och uteslöt tusiken allt. Ingenting funkade. Du kanske hittar någon lösning. När ingenting hjälpte lyckades jag uthärda hennes 3 första månader tack vare en babysitter, jag ammade henne och humpade över henne i sittern, sen satt jag och vaggade henne i den tills hon somnade in. Hon sov enbart i babysittern första månaderna. Jag fick ett tips just innan hon blev frisk att ge henne avkok från blåbär. Några dagar senare blev hon mycket bättre. Vet inte om det var blåbären eller den gyllene tremånadersgränsen som gjorde susen. Lycka till i alla fall, det är ett helvete men när ungen sen mår bra är man härdad ända in i märg och ben.

 • Gungan
  7 januari, 2014 at 21:03

  Prova att gunga (svinga) honom i bilbarnstolen. Vår gråtande son tystnade direkt när vi gjorde det. Efter att vi fått valkar i händerna av allt gungande kom vi på att vi kunde köpa en batteridriven gunga. Det blev vår räddning. Kom ihåg att det ska vara en gunga med schvung. Lycka till!

 • Johanna
  7 januari, 2014 at 21:19

  Orkade inte läsa igenom alla kommentarer men ägg skulle ja säga! Hoppas det ordnar sig! Älskar din blogg förresten!

 • Emelie
  7 januari, 2014 at 22:14

  Exakt så hade vi det med vår Signe och det enda som hälpt är pysventiler. Världens bästa uppfinning!!
  För oss spelar det ingen roll vad jag ätit eller inte ätit. BVC sa att hon ”bygger upp” gaser under dagen pch därför får knip på kvällen. Magen blir liksom full och det ger knip.
  Köp Pysventiler från Apoteket så ska du se att det hjälper!!

 • Anna G
  7 januari, 2014 at 22:26

  ojojoj vad jobbigt. Vi hade samma problem m våran minsta. Han hade konstant ont i magen..vi gav MKT minifomdroppar, satt och stutsade på en pilatesboll på kvällen och gjorde magmassage för att få ut all luft ur magen. Sen tog jag bort all typ av mat som var gasbildande på ngt sätt (godis, choklad, kaffe, lök, paprika, kål, morötter) kom inte exakt ihåg vad som gav bäst effekt.
  Vet bara att om jag åt ex en chokladboll så sov han inte på hela natten.

  Tipset om att massera magen på olika sätt tycker jag du ska testa. Han lilla mage är så full m mjölk o äter han snabbt bli det mkt luft 😉

  Tack för en helt underbar blogg, jag läser den varje dag 🙂 o lycka till m lilla söta lilla Rambo 🙂

 • paulina
  7 januari, 2014 at 23:02

  Vi hade det likadant med vår son. Långt om länge kom vi på att han var hungrig…tog till ersättning och han blev lugn och mätt. Trodde hela tiden det var magen, testade minifom, semperdroppar, pysventil, vyssa, vagnen…ja säkert allt som ni oxå testat…

 • Jonna
  7 januari, 2014 at 23:12

  Jag ska bara ge ett råd som funkade för mig med mitt barn. Jag slutade amma på kvällen och gav istället mjölkersättning som gav en större mättnadskänsla hos mitt barn och gjorde att h*n sov hela natten igenom. Det var som att h*n kände att magen blev full vid samma tid varje kväll och sov sedan 6-8 timmar i sträck vid en månads ålder. Amningen sket jag i bara några dagar efter det för jag tröttnade på det (gillade inte heller känslan) och nappflaskan gjorde att h*n också tog till sig nappen. Ang. myterna om att immunförsvaret försämras mm så handlar sådant enbart om gener och vad man utsätter barnet för i tidig ålder. Amning är inte ett måste för bra immunförsvar (mitt barn var sjukt en gång på ett och ett halvt år trots knappt en månads amning).
  Det var bara en tanke så här alltför sent på kvällen! 🙂

 • Hanna
  7 januari, 2014 at 23:21

  Min kompis son var likadan första månaden och alla sa att det inte var något fel alls. Var inget som hjälpte annat än att sitta med honom så att han kunde sova. Visade sig vara öroninflammation. Hoppas att det inte är det för det är inte kul att veta att så små bebisar har ont nånstans.

 • Sandy
  7 januari, 2014 at 23:30

  SE HIIIT!!;)
  Bajsar han regelbundet? Om inte eller om det går trögt så prova lactulos! Ge det på förmiddagen så magen slipper jobba på natten. Det kan man ge barnet i flera mÅnader och då glider både bajs och pruttar lättare genom systemet.
  Prova att toppa en kvällsamning med ersättning en gg och se om han har utrymme kvar. Har han det räcker kanske inte din mjölk till. Och sov när han sover, vem fan tackar dig just nu för att du håller dig vaken?

 • Emelie
  7 januari, 2014 at 23:46

  Hej Katrin. Jag är kiropraktor här i Sthlm och behandlar en del spädbarn.

  Ibland kan bebisar svara på muskulär smärta med magont. Smärtan kan komma efter förlossningen då barnet helt plötsligt kan ”sträcka på sig” Jag har behandlat flera bebisar med massage och triggerpunktsbehandling vilket har hjälpt i många fall.

  Maila mig om du vill veta mer så kan jag ge dig tips och råd

 • Hanna
  8 januari, 2014 at 03:52

  Han kanske har svårt med tarmarna och gaser. Så var det för lillebror (det är många år mellan oss så jag kommer ihåg haha). Han skrek hela nätterna, hade ont i magen jämt. Vi la han på rygg, tryckte upp benen mot magen och satte i en tops i rumphålet för att lätta lite. Då kom gaserna ut och så höll vi på tills det där kom igång av sig själv och det slutade göra ont.

 • Anna
  8 januari, 2014 at 16:43

  Vet inte om du läser det här men jag hoppas det. Låter EXAKT likadant som med min lille grabb. De sa att det var allt från allergi till kolik till att han bara var ett skrikigt barn. Så fel de hade, reflux! Sura uppstötningar! Då vill de bara vara upprätt eller på mage då det gör mindre ont. Kolla med läkare och be om losec mumps, gaviscone eller liknande!

 • Olivia
  8 januari, 2014 at 18:16

  Vår lille hade också magknip när han var bebis.
  Vi körde med pysventiler, D-droppar som var vattenbaserade då den med olja kan ge magont!
  Samt messmör i ersättningen/mjölken när man kunde ge flaska, samt magmassage. Gick jättebra!
  Lycka till och använd inte för mkt minifom, det är förbjudet i Norge (har varit iallafall) pga att det innehåller (innehöll) så mkt konserveringsmedel så det kunde påverka killars könshormoner. (Om jag inte minns fel)

  Lycka till!!

 • Elin lindén
  25 mars, 2014 at 20:23

  Hejsan! Hur har det gått för er? Vad var det som hjälpte, att ta bort mjölkproteinet eller sluta med d-droppar eller nått annat eller är det lika jobbigt än? Min lilla 6 veckors har liknande problem och jag har provat allt utan att det blivit bra ändå.. Med vänlig hälsning Elin

 • Leki
  13 januari, 2016 at 01:34

  Jag sover bara 15 -20 min varje kväll. Du har der bra att du kan sova 4 ,5 timmar.

  Men när min bebis inte har ont då kan jag sova 2 -3 timmar per nat.