Okategoriserade

Smutsigt i media

Något väldigt märkligt har hänt mig och jag vill berätta det för er så att ni kan sålla, eller sila det som ni läser i tidningarna i fortsättningen. Jag har fått en förfrågan från en av Sveriges största tidningar (skiter i att nämna vilken) om en artikel. Här ska ni få läsa texten som jag fått på mejl:

”Kampanjens kärna handlar om: ”Att bygga och skydda ett framgångsrikt varumärke i en digitaliserad affärsvärld ” – jag tänkte direkt på dig, vill att du skriver krönikan (en snygg, bild på dig) – där du berättar din framgångssaga, hur du började, när du började och hur du har lyckats göra karriär och även göra karriär i en faktiskt tuff bransch, skapa ditt företag och växa med det, detta gör att jag måste fråga om du kan tänka dig att ställa upp i denna kampanj. Detta kommer även synas digitalt på hemsidan vi skapar som drar trafik till dig. Tänker att vi gör en storytelling om din framgång helt enkelt, som många bara kan önska sig. Ditt starka personliga varumärke vill vi lyfta helt enkelt.

Totalt för detta medverkande kostar krönikan 30 000 SEK.  Hur känner du inför detta? Tänk att det är en tidning som har cirka 70% män som läser, här vill jag lyfta en framgångsrik kvinna. Dig. ”

Så hon undrar alltså om jag vill jobba. Om jag vill skriva en krönika om mig själv och min framgång?? Känns väldigt lökigt finns det folk som gör det om sig själva? Sen undrar hon om jag vill betala för det jobb jag gör. 30 000 kr plus moms vill hon fakturera mig för mitt jobb. Jag fattar inte har ni varit med om det här? Att ni får jobba och sen betala för att ni jobbar?

Det står i hennes text att det är en kampanj som jag ska medverka i så då undrar jag om texten kommer att prydas av kampanj: Och så kommer min text som jag skrivit om mig själv och min fantastiska framgång undertecknad mig själv. Jag blir högröd av bara tanken. Eller om det inte ska framgå att det är en kampanj och att det då är…olagligt. För man får väl inte göra så? Det är ju som en muta fast åt andra hållet?

Jag vet, det är skitkonstigt men för att förtydliga. En project manager (alltid spännande med engelska titlar i ett land där man inte har engelska som första språk) frågar mig om jag vill pröjsa henne för att skriva en artikel om mig själv där jag hyllar mig själv och detta i en av landets största tidningar? Usch så smutsigt. Ofräscht. Trist att det går så dåligt för papperstidningarna så de måste göra så här. Jag känner mig i alla fall förolämpad av hennes förfrågan. Och anser henne patetisk som försöker smickra mig när hon bara vill kränga.

You Might Also Like

 • Elle
  18 september, 2014 at 10:57

  Mycket märkligt, trodde snarare du skulle få betalt för att de skriver om dig.
  Men inte ens skriva om dig har de tänkt utan du skall göra det själv och de erbjuder ingen fotograf heller utan du ska väll säkert kasta upp en egen bild.

  Vad är det för fel på företag idag, undrar jag.

  Bra att du uppmärksammar det här. Idioti på hög nivå.

 • Anette
  18 september, 2014 at 11:03

  Låter som de medvetet försöker fånga just sk. C-kändisar som egentligen inte har ngn kvalitet mer än att vilja synas och höras i media.

  Rätt smart faktiskt.

 • julia - Au Pair i England
  18 september, 2014 at 11:14

  Men Gud, det var bland det konstigaste jag hört! Hon kan inte ha formulerat sig fel, så att det faktiskt är du som ska få betalt ändå? Mycket lustigt oavsett..

 • D. DeMarkey
  18 september, 2014 at 11:26

  ha ha va!?!? Är det sant? hur tänkte dom där, att du ska göra jobbet själv och sen ska du dessutom BETALA för det?? Nä där tänkte hon nog inte till riktigt. Riktigt riktigt fräckt!

 • Marja
  18 september, 2014 at 11:34

  Låter som ett blufferbjudande eftersom de vill ha pengar av dig. Någon som bara utger sig vara från tidningen. Kolla upp det och polisanmäl om det är så.

 • amelie
  18 september, 2014 at 12:10

  men du måste hänga ut tidningen! vilken va det? var det filter?

 • Jennie
  18 september, 2014 at 12:18

  Häng ut tidningen, det är inte ok någonstans och alla läsare har rätt att veta hur det går till.

 • flisan
  18 september, 2014 at 12:54

  Det enda roliga/intressanta du skrivit på länge nu. Kom igen nu Katrin- vill inte läsa mer om Rambo,Ringo Bingo. Helt ointressant.

 • dora
  18 september, 2014 at 13:07

  De vet väl att du är mediakåt, och desperat för att medverka i media. Trodde väl att du var beredd att betala för det. Hahaha rätt kul faktiskt. Räknar du dig som en B eller C kändis. De flesta utan för Stockholm vet ju inte vem du är!!!

 • james
  18 september, 2014 at 13:10

  Hahaha De driver så klart med dig!!! Eller så hittar du på bara för att din blogg blivit så tråkig, och behöver fler läsare!!!??!

 • klara
  18 september, 2014 at 13:15

  De måste inte ha några höga tankar om dig. SÅ FÖRNEDRANDE!!! Hur desperat tror hon att du är???

 • Popp
  18 september, 2014 at 13:19

  Dora.. kan du inte förklara hur du tänker med att ingen utanför Stockholm vet vem Katrin är??
  Läser folk inte bloggar utanför Stockholm? Inga tidningar? Ingen TV?
  Det vi ser/läser om K i Stockholm är väl detsamma som övriga landet ser/läser? Tror du att vi i Stockholm KÄNNER Katrin? Tror du att vi alla som bor i Stockholm är kompisar?

 • Lina
  18 september, 2014 at 13:29

  Det där är ett massutskick. Du är väl med på någon lista för folk som kan tänkas betala för den här typen av artiklar. Inget att fästa sig så mycket vid, du kan ju kolla med dina bloggkollegor, de har fått precis samma mejl, ord för ord, fast med Kära Blondinbella osv istället.
  Damen som skickat, om det ens är en dam, vet nog inte ens vem du är…

 • petruska
  18 september, 2014 at 13:44

  Ja du Lina. Precis så är det!!

 • Davve
  18 september, 2014 at 14:55

  Katrin, gör det inte! Finns ingen seriös tidning som ber en publik person att betala själv för att få in en artikel osv i tidningen. Låter skumt.

 • Gnarles
  18 september, 2014 at 14:57

  Om mejlet ser ut så ord för ord så har det nog blivit översatt till svenska med google translate! Otroligt märkligt språk. Har du dubbelkollat mejladressen så att den verkligen går till tidningen ifråga?

 • anna
  18 september, 2014 at 15:01

  hahahahaha
  Det var fanimej det roligaste jag läst på länge! 🙂
  Folk är inte kloka!
  /a

 • elise
  18 september, 2014 at 15:40

  Har hört att andra fått samma mejl. Så du är inte ensam!!!

 • Eva
  18 september, 2014 at 16:23

  Norrtälje Katthem som ligger nästan granne med mig fick en liknande förfrågan. Där visade det sig att dom skulle betala 32.000 för en artikel som visserligen någon annan skulle skriva, men i syfte ungefär som det Katrin skriver. Ägaren av katthemmet blev så förbannad att hon polisanmälde tilltaget.http://blogg.kattcenter.se/?p=20516

 • haha
  18 september, 2014 at 17:30

  Du betalar helt enkelt för en reklamplats i tidningen, du kan ju räkna ut om det lönar sig?

  Varför smutsigt? Så här jobbar ju alla krängare nuförtiden, även du.
  Det var tio år sedan folk fattade att ett löp kan köpas, nu bakas reklamen in snyggt för att säjas.
  Tyvärr så tycker vi vanliga konsumenter att ni bloggare kör samma stil, som att folk är dumma och inte förstår att varje inlägg ni gör på sociala media är för att kränga, och inte att ”bjussa” – nu vände det och du blir behandlad som en idiot tillbaka. Visst är det sunkigt?

  P.s till alla som inte fattar att så fort en person i en pod, blogg eller på insta nämner ett företags namn så handlar det om reklam. Tex om Sigge säger ”så tog jag upp Expressen från golvet…” då vet man att tidningen betalat för att få sitt namn sagt i podden som har 400.000 lyssnare och kom ihåg att dessa P.R människor inte är tappade bakom en vagn. Inget görs eller sägs gratis, ever.

 • Johanna
  18 september, 2014 at 17:33

  haha vilket skämt.

 • Flum
  18 september, 2014 at 17:33

  Äntligen ett roligt blogginlägg. Trodde du tappat set helt efter andra födseln.

 • M
  18 september, 2014 at 18:21

  Massutskick till c-kändisar, lär nog finnas några som nappar.. 😉

 • laura
  18 september, 2014 at 18:25

  Men snälla Katrin du fattar väl att det är ett bluff-mejl!! Ungefär som Egyptien-mejlen.. Innan du går ut med tidningens namn bör du ringa marknadsansvariga och gör sedan en polisanmälan om du har lust. Fan, jag trodde faktiskt att du var lite smartare än såhär….

 • Lotta
  18 september, 2014 at 18:31

  Haha jag tycker det låter jättelustigt. Känns som sagt som de måste skickat ut detta till flera för att se om någon går på’t. Känns som ren idioti att försöka få dig att betala för att göra ett jobb. Alltså tycker ändå man borde förstå att just du inte skulle gå på sånt här. Jag skulle, bara för att se hur seriösa de är säga att jag kan göra det för 7000kr typ och se hur de reagerar. Om du nu inte egentligen skulle vilja göra det för då får man ju förklara för dem att den tiden det skulle ta för dig att göra jobbet, förmodligen fixa egna bilder tar tid som du kunde lägga i företaget så att även om du gjorde det gratis kanske du skulle förlora pengar på det. Ja nått sånt. Kram

 • Isa
  18 september, 2014 at 19:35

  Texten är så dåligt formulerad att den omöjligt kan vara skriven av någon på en tidning. Ser ut som ett av de spammail man får lite då och då..

 • Ya
  18 september, 2014 at 19:45

  Hej
  I juli gjorde du reklam för en ansiktsmask och man fick rabatt om man köpte den via dig. Jag var så dum att jag gjorde det. Nu har det gått 2 månader, jag har betalat men inte fått några varor. Trodde att eftersom du rekommenderade det så var det ok, men nu vet jag bättre….

 • ea
  18 september, 2014 at 20:00

  Just exakt KRÄNGA är ju uppenbart att de är ute efter. Det är förmodligen Expressen, folk är så in i h-ete trötta på den tidningen för de har väl hållt på nu i månader varje dag och tjatat om valet. Låtit alla partier göra reklam för sig själva med sina djävla tjafsiga debatter som vi tidningsläsare har fått bekosta gratis åt dem. Folk är trötta på kvällstidningar, trötta på att politiska partier ska få göra sina röster hörda och sedan ska tidningsköparna betala för deras bullshit i tidningarna. Den tidningsbranschen är i djup ekonomisk kris nu efter valet så de är desperata och försöker kränga stålar på annat sätt nu, men folk skiter i kvällstidningar nu..

 • xantor
  18 september, 2014 at 20:51

  ea; Prata för dig själv. Har du fått sparken från någon av dessa kvällsblaskor. Därav din ilska! Hahaha

 • Berit Lindskog
  18 september, 2014 at 21:16

  Hej Katrin!
  Du känner inte mig, men jag reagerar starkt på TV 3 o dess program, som går just nu. Tjejen sa att hon är en yngre variant av dig. Fy!!!

 • Lisen
  18 september, 2014 at 21:21

  ”Kreativ” annonsförsäljning kallas det, inget bluffmail som några försöker påstå…fenomenet har funnits hur länge som helst…speciellt i specifika branschtidningar …då linleder samtalet med att de vill göra ett repotage, lockar de med att blir en helsida med en presentation av stället i repotageform…men i själva verket så är det en reklamplats man betalar för så att de kan producera tidningen….

 • Berit Lindskog
  18 september, 2014 at 21:25

  Nu sa du många kloka ord till henne! Hoppas hon förstår!

 • sandra
  18 september, 2014 at 21:43

  Nu far du allt halla en fragestund! Jag ar grymt sugen att att veta vilket dator program Bingo andvande nar han photoshoppade din profilbild har pa bloggen.

 • Jennie
  18 september, 2014 at 22:56

  Sjukt, jävla oseriöst!

  Vilket skämt! Du borde få lön av henne för det jobbet DU lägger ner!

 • gillis
  18 september, 2014 at 22:56

  Trodde du var smartare än så!!!

 • Annika kay
  19 september, 2014 at 06:04

  Hej
  vi på Wahlströms Skrädderi har fått samma erbjudande. Blev först glada att tidningen skulle skriva om oss men såg sen att vi skulle betala för det så det blev nej tack

 • Sofia
  19 september, 2014 at 07:39

  De försöker sälja en så kallad redaktionell annons, en annons som ska se ut som en redaktionell text. Sånt har ju funnits länge. Men nytt är att du ska få skriva skiten själv, det brukar den här typen av annonsklåpare erbjuda som en del av tjänsten. Jag blir så jävla förbannad – de förstör för oss riktiga journalister som jobbar med riktig costumer publishing – men det är också grymt komiskt och illa presenterat. Vilket skämt. Vilka idioter!

 • Tina
  19 september, 2014 at 09:05

  Oj vad många tradiga kommentarer! Skit i dem! Älskar att du hängde ut mejlet här på bloggen!!!!! Så jäkla kul! Funderar på om de gav samma ”erbjudande” till killar som de vill ska vara med i kampanjen… Eller de kanske får betalt? Fortsätt du på ditt spår, din blogg är kul!

 • Sara
  19 september, 2014 at 10:33

  Jag jobbar med marknadsföring på ett medelstort företag och blir ofta kontaktad av den här typen av annonssäljare. Ofta gör de bilagor till stora välkända tidningar, DI, DN, SvD, alt branschtidningar. Ett annat sätt är att de säger att de vill skriva en artikel och sen kommer det fram att för att publicera den måste man också köpa annonsplats.

 • Andrea
  19 september, 2014 at 16:26

  Jadu, än är inte den siste idioten född. Att dom seriöst tror att någon skulle vilja betala för att göra ett jobb åt nån annan? Det är ju bara dom som kommer tjäna på det i slutändan. Jag har också vart med om att en idiot ville att jag skulle ”låna ut” min röst för att endast dom i slutändan skulle tjäna på det. Förolämpande ja.

 • Louise johansson
  19 september, 2014 at 19:57

  Det låter ju helt sjukt. Jag hade aldrig gått med på det.

 • C
  22 september, 2014 at 21:55

  Herregud så bittra många av er läsare är. Varför vara så fruktansvärt otrevlig. Man får tycka olika. Hejja dig Katrin:)