Okategoriserade

Ska det vara så svårt?

Stort tryck på LCHFklubben nu. Klassiker såklart. Alla svullar över jul och lägger på sig några kilon som man VERKLIGEN vill bli av med nu. Man vill liksom inte inleda ett nytt år med extra hull runt midjan ha ha, fattar. Det många undrar är hur man blir av med de där störande kilona som egentligen vill vara där men som en själv inte vill ha där. Dom första som läggs på när man bara släpper till lite grann. Japp, man måste minska på maten såklart. Ja men va fan kom igen det är väl ganska logiskt? Man äter mer under julen. Man fuskar med knäck och kola – Man går upp. Nu är det dags att minska på portionerna och exkludera kolhydraterna – Man går ner.

Det behöver inte vara hemskt och det behöver inte innefatta yrsel och illamående. Det kan faktiskt vara både njutbart och trevligt. Här ska ni få ett schema som jag brukar följa när jag vill gå ner mina fem sista kilon:

Dag 1:

frukost – en svart kopp kaffe valfri rost ha ha.

Klockan 12 – En grön smoothie 500 ml

-60 gram bladgrönt valfritt ta hälften babyspenat och hälften romansallad till exempel. En halv avokado, en halv skalad inte pressad citron, en msk kallpressad kokosolja, 8 st frysta hallon, 1 msk chiafrön, 0,7 dl vatten. Drick hela om du vill eller spara ett glas till kvällens eventuella nödsituation!!

Klockan 14 – Två grillade kycklingklubbor, en ekologisk keso, en avokado med salt.

Klockan 18-20 – Alltså man äter sin middag när man vill. Jag äter 18 med barnen. Hade jag inte haft barn att anpassa mig efter hade jag ätit 20.

Fyra köttbullar, två broccolibuketter med smält ost på.

Dag 2:

Frulle svart kaffe som vanligt. Svart kaffe kan man dricka hela förmiddan fast man slutar en halv timme innan man intar sin gröna smoothie.

12.00 – Samma smoothie som dagen innan. Alltså gör man mer så man har den här klar i kylen. Om man är en stressad/effektiv/småbarnsmamma. Det är ungefär som att tvätta håret kvällen innan. Man tjänar ju typ in en halvtimme morgonen efter yej!

14.00 –  En rökt böckling, tre msk skagenröra.

18-20 – En hel knäckemacka med smör och ost. En kopp té.

Krisar det på kvällen tar man en quest.

Dag 3:

12.00 – Ny grön smoothie!

Valfri grönsallad, grönkål, myntha, halv avokado, halv citron, frysta blåbär. Jag har i lite lakritspulver men det är ju inget måste såklart. Jag älskar det dock!

14.00 En chiapudding. Recept till två puddingar: 1/2 dl frön, 2,5 dl valfri vätska typ mandelmjölk eller kokosmjölk. Krydda med vaniljpulver, kardemumma och lite melis om man gillar sött. Låt stå i kylen över natten. Rör om då och då i början så slipper man klumpar. Ta med i tupperwear till jobbet!

18-20 – Smörstekt torsk med blomkålsmos och hollandaises. Ät så mycket du vill.

Dag 4:

12.00 Smoothie som dagen innan.

14. 00 Andra halvan av puddingen som du gjorde igår.

18-20 Jordärtskockssoppa med knäckekex, smör och ost.

Dag 5:

12. 00 Lunch på restaurang. Vad som helst utan kolhydrater. Typ fisk, grönsaker, sås.

18-20 Et knäckemacka med smör och ost. En kopp té. En quest om du känner dig hungrig.

Dag 6:

12-14 Brunch – Äggröra, korv, bacon, caesarsallad med mycket dressing. Vad du vill som inte innehåller mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram.

18-20 – Ostbricka framför teven. Desserostar, salami, paté med knäckebröd och kex. Ät så mycket du vill. Glöm inte att dricka rödvin.

Dag 7:

12.00 – Plättar med nutella och grädde.

18-20 – Pasta och köttfärssås. Glöm inte att tillsätta mycket grädde och ost i din sås! Brukar bli godare så.

Tips! Bli medlem på LCHFklubben för dels får du tillgång till världens bästa receptbank och dels har du en kolhydraträknare. Att du har fri tillgång till doktor, dietist och tränare!

Rabattkod Katrinz ger dig 50 kr rabatt på ditt totala köp. Give it a chance man! Du kommer inte att ångra dig. Lita på mig jag går alltid ner i vikt när jag gör så här.

 

You Might Also Like

 • Julia
  20 januari, 2015 at 18:18

  Ååh vad lite du äter, stackars dig…

 • Saga
  20 januari, 2015 at 18:20

  Sicken bra reklam för dina produkter. Duktigt!

 • Pernilla
  20 januari, 2015 at 18:33

  Låter som rena svältkosten. Huu!

 • syrran
  20 januari, 2015 at 18:41

  Hade inte klarat av mitt jobb på den dieten. Hade varit en fara för mina patienters liv!

 • manjan
  20 januari, 2015 at 18:50

  ajajaj vad egotrippat!! Hej ALLA gör som MIG så blir ni likadan som mig. Så att jag kan få lite bättre liv så att jag slipper störa mig på alla som inte är som mig!!!

 • Maria
  20 januari, 2015 at 18:54

  Jag hade garanterat varit illamående och haft yrsel på den kosten! Herregud, med så lite mat ställer kroppen in sig på svält och du får ännu svårare att gå ner i vikt.
  Fyra köttbullar och 2 broccolibuketter till middag? Det fyller ju inte ens ett kaffefat! Samma sak med 1 böckling och 3 msk skagen. Du kan inte ens försöka inbilla mig att du blir mätt och mår bra på den lilla maten!

 • Jag
  20 januari, 2015 at 18:58

  Nej tack!!!….

 • Karolina
  20 januari, 2015 at 19:41

  Alltid lika klockren! Tack för din inspiration KatrinZ. Efter ENORM tveksamhet mot LCHF har jag kört kosten/dieten/livsstilen/eller-vad-man-nu-vill-kalla-det-för i snart två veckor. Ger detta en månad och fortsätter min kagge att vara i form (som den varit hittills men inte innan LCHF) så kommer jag skicka blommor till dig. Kram & tack

 • Anna
  20 januari, 2015 at 19:46

  Alla som äter LCHF: varför tror ni att detta är en bra diet? Människokroppen är byggd för att äta det vi hittar i naturen! Att dricka mjölk och äta mjölkprodukter är onaturligt för vår kropp. Det finns många studier som visar att mjölk ger skörare ben, eftersom vår krpp måste ta kalcium fårn våra ben när vi äter mjölk, för att hjälpa till med matsmältningen. Mjölkprodukter och kött är SURT för vår kropp, och det är just sura kroppar som är jsuka kroppar… Källor finns över hela google!

  Snälla sluta äta detta, och sluta stödja den hemska köttmarknaden! För att ni ska få i er mjölk och keso och grädde tas kalven bort från sin mamma bara några dagar efter födseln. Hur kul hade det varit om någon tog erat barn bort från er när ni just fått er lilla bebis? Hur kul hade det varit att de tvångsinseminerar dig (alltså våldtar) för att du ska bli gravid IGEN och föda en till kalv som tas ifrån dig, bara så att du aldrig aldrig ska sluta producera mjölk?

 • Emma
  20 januari, 2015 at 19:54

  Varför uppmana folk att dricka rödvin. Så onödigt. Hur mycket vin kan man dricka när man äter LCHF? Är där inte socker i vin eller…….?

 • Kim
  20 januari, 2015 at 19:58

  Bra skrivet Anna!

 • laura
  20 januari, 2015 at 19:59

  Ganska motsägande reklam för lchf- själva vitsen men dieten är väl att man ska kunna äta sig mätt och må bra medan det här är rena svältkuren du ordinerar. Snälla tjejer lyssna inte på Katrin- det hon propagerar för är verkligen osunt! Kroppen mår inte bra av att ställas in på svält och hjärnan kan inte fungera bra utan kolhydrater… hellre behåller jag några trivselkilon än att svälta mig och inte må bra………

 • Blog
  20 januari, 2015 at 20:09

  Nu känner jag mig hungrig 🙂

 • Gittan
  20 januari, 2015 at 20:47

  Du är en förebild för unga tjejer!

 • ronja
  20 januari, 2015 at 20:47

  BRA ANNA!!!

 • Alex
  20 januari, 2015 at 21:03

  Vad folk klagar.. Tycker detta låter asbra 🙂

 • Madde
  20 januari, 2015 at 21:14

  Åh detta ska jag prova ! Jag är ganska liten i maten redan så jag tror detta passar mig 🙂

 • Kajsa
  20 januari, 2015 at 21:14

  Men herregud människor! Det är väl klart att man måste äta mindre mat om man ska gå ner i vikt!
  Tycker det här lät kanon!

 • Nathalie
  20 januari, 2015 at 21:18

  Gu! svält kallas detta!
  räkna kalorier istället och ta bort de onödiga i kosten som godis och läsk. Jag äter 1600 kalorier nu och är alltid mätt efter mina måltider och mellisar!

 • Marie
  20 januari, 2015 at 21:23

  Orkar du träna på den kosten? Och ta hand om barnen utan att bli sur av lågt blodsocker?

  Jag käkade lchf i 3 månader och gick ner 6 kg. Min stackars make gick ner 8 kg och såg ut en koncentrationslägerfånge ;)! Vi slutade och jag gick över till 5:2. Efter 2 månader på det, jag gick ner lika mkt som på lchf så var bebiskilona borta och nu äter jag allt igen. Det var roligt att experimentera med dieter men jag tycker inte att det ska bli någon sorts livsstil!

 • Karin
  20 januari, 2015 at 21:54

  Kul inlägg!! Blev jätte nyfiken på vad du äter när du skriver frulle och svart kaffe till frukost. Skulle så gärna vilja testa.. Har tre äckliga kilon som inte vill bort 🙂 Tack för härlig blogg

 • jennifer
  20 januari, 2015 at 22:44

  Men alltså, nej. Kör viktväktarnas starta lätt istället. Där ingår hela kostcirkeln. Man får äta hur mycket man vill och man behöver absolut inte svälta sig. Det är raka motsatsen till lchf. Dvs mer kolhydrater och mindre fett. Om man verkligen äter två broccolibuketter till middag, då har liksom hela konceptet misslyckats. Om man dessutom tränar, springer och har två smågrabbar och ändå inte går ner i vikt, då talar det ju sitt eget språk.

 • Hanna
  20 januari, 2015 at 23:08

  Jag följer inte LCHF, följer inte någon uttalad diet överhuvudtaget. Däremot har jag lärt mig av erfarenhet att kroppen mår bra av att äta ofta men små mängder eftersom det håller blodsockret i balans. Det krävs inte särskilt mycket för att stilla hungern och få en behaglig mättnadskänsla. Maten Katrin skriver om tar lång tid att förbränna vilket gör att du inte blir vrålhungrig mellan de olika målen.

 • Anna
  20 januari, 2015 at 23:12

  Måtte inte min tonårsdotter läsa denna smörja. Fy fasiken vad trött jag är på dessa svältdieter!! Inte konstigt att hon börjat prata vikt, 170 cm lång och 54 kg lätt till trots – de blir ju matade med sån här skit överallt.

 • Martina
  20 januari, 2015 at 23:31

  Låter som ett perfekt sätt att köra sin metabolism i botten!
  Jag går på ”diet” nu som är utformad av min PT, då äter jag 2000 kcal om dagen (tränar runt 10 pass i veckan). Ändå ligger jag på ett himla stort underskott (700 kcal per dag).
  Rekommenderar att alla som tycker att Katrins matschema låter bra ska googla begreppet ”metabolic damage” och läsa på.

 • Christine
  21 januari, 2015 at 06:46

  Men jag undrar bara en sak. Low carb high fat. Du har ju inte mycket fett i kosten? Ser inte ut som lchf alls i mina ögon? Ser mer ut som nån gammal Atkins/kolhydratreducerad meny. Inga ketosbollar, inget fettkaffe. Vart får du i dig det? Är du i ketos alls? Bara nyfiken.

 • Mer fett
  21 januari, 2015 at 07:06

  Haha så roligt att folk blir så upprörda, låt henne äta så om de funkar för henne!! ☺️

 • Jag
  21 januari, 2015 at 07:27

  Jag reagerar på morgonkvisten, klart är att vi inte ska bära på för mycket, inte nyttigt för kroppen, det vet väl alla nuförtiden… Jag är tacksam faktiskt att jag inte fått döttrar, jag blir mörkrädd när jag ser vad du stoppar i dig… kaffe, macka… Huvvaligen!!. Sen springa ut på stan o jobba… Fan va trött jag är på att läsa sånt här…
  Går att lära sig att äta ordentligt, röra på sig mer än man stoppar i oss.. Jäkligt enkelt… Klart är ju att detta gynnar dig katrin… Bla .. Katrin får mera stålar i sin kassa…. O kan köpa sin bil o ringar…. O bli lycklig…. .. Jag går inte på det, har aldrig gjort.. Tränat ätit smart, dessutom ätit mig frisk från sköldkörtel problem.. På smart sätt……tänk själva, lär er hur man mår bra på bra sätt … Och 3 kg är inte mycket..man behöver inte vara pinnsmal.. O ha platt mage…

 • My
  21 januari, 2015 at 09:32

  Slutat med High Fat??

 • Nathalie
  21 januari, 2015 at 10:08

  Fast Katrin, om du hade hållt dig till denna kostplan så hade du vägt 45 -50 kilo, inte 56. Så min gissning är att du nog trycker i dig lite andra saker under dagen trots allt. Denna diet är en extremt ohälsosam svältdiet, håller man sig till den rasar man i vikt långt under 500 sträcket på några veckor. Om man inte väger 100 kilo det vill säga..

 • Nathalie
  21 januari, 2015 at 10:09

  *långt under 50 strecket skulle det givetvis stå.

 • Anne
  21 januari, 2015 at 11:12

  Jag äter lchf men jag äter inte alls så! För det första äter jag typ 4 ggr så mycket och inte en massa lull lull. Bara rena råvaror. Är 1.65 och väger 58 kg sen 3 år tillbaka med lchf.

 • My
  21 januari, 2015 at 13:27

  En fråga, om man inte dricker kaffe vad kan man köra på för alternativ?! Tack!

 • Jonas
  21 januari, 2015 at 15:57

  Många tjatar om ”kostcirkeln” ovan. Ni verkar ha missat att denna gör oss sjuka (fetma, hjärt- och kärl, etc).

  Jag tror också många missar ovan att det är rätt mycket fett i hennes schema, vilket mättar bra mycket bättre än den där skålen pasta du käkar till dina köttbullar. På så sätt får hon i sig mer näring än kalorier, medan du får i dig mer kalorier med mindre näring. Så vem som egentligen ”svälter” sig vill jag hävda att det råder delade meningar om.

 • Minna
  21 januari, 2015 at 16:34

  Alltså folk tror att man behöver så himla mycket mat.. Jag jobbar med träning hela dagarna och äter inte så mycket mer än maten i detta schema.

 • Göran
  21 januari, 2015 at 20:19

  ”…hjärnan kan inte fungera bra utan kolhydrater…”

  Sant, men kroppen klarar av att producera de kolhydrater hjärnan behöver på egen hand och då blir det även rätt mängd. Det finns ingen korrelation med att hjärnan skulle fungera bättre med mer kolhydrater. Snarare tvärtom.

 • Göran
  21 januari, 2015 at 20:27

  ”En fråga, om man inte dricker kaffe vad kan man köra på för alternativ?! Tack!”

  Te och vatten är bra alternativ. En del hävdar att kaffe är bland det giftigaste vi kan hälla i oss. Om det är så vet jag inte. Jag blir dålig i magen av kaffe.

  Vad många inte tänker på när det gäller LCHF är att kroppen blir inställd på att ta energi ur fettet i kroppen och inte av socker. Därför går det alldeles utmärkt att inte äta någon frukost eftersom som en kropp som lärt sig att ta energin från fett har en väldigt stor depå av energi. En normal person med bara 5% kroppsfett har tillgång till minst 20.000 kalorier. Det går att klara av ett par maratonlopp med det utan att tanka pasta, energibars och liknade.

 • Daniel Högberg
  21 januari, 2015 at 20:30

  Oj vad lite mat.. Sen känns det som du borde äta typ 3 ggr så mycket fett, då kanske det skulle fungera även för mig. Var är SMÖRET?!

 • Göran
  21 januari, 2015 at 20:35

  @ Hanna! Blodsockret håller du i balans via den mat du äter och inte via mängden mat du äter. Kolhydrater höjer blodsockret ganska kraftigt. Det in sin tur gör att kroppen producerar insulin. Insulin säger åt kroppen att lagra och inte förbruka det vi äter. Insulinet trycker ner blodsockerninivån under normal nivå vilket utlöser hormonet leptin vilket signalerar att kroppen befinner sig i svält och du blir då hungrig.

  Det är ungefär det som är hemligheten med LCHF vad gäller viktminskning och att hålla sin vikt. LCHF producerar väldigt lite insulin. Fett har även en bromsande inverkan på höjt blodsocker.

 • Johanna
  21 januari, 2015 at 23:20

  Förlåt,., men tycker inte du har vidare snygg kropp.., i mina ögon är du inte smal!

 • Sofie
  23 januari, 2015 at 21:42

  Nyfiken, Spelar det ngn roll hur man fördelar måltiderna efter ”Gröna Smoothien” kl 12.00? Tack för inspirationen.