Okategoriserade

Passar männen på?

Sov till elva idag, det var mycket skönt och behövligt. Bingo stojade med kidsen i vardagsrummet så det var ju snällt av honom att låta mig sova. Sen stack Nova till sin bästis och Bingo åkte för att hämta ut en bil. Jag och Ringo stack till Humlan och där var det fullt ös. Massa folk och ungar. Jag pratade med en väninnan som undrade var Bingo var. ”Han är och hämtar ut en bil så han kommer nog att ta god tid på sig”, svarade jag och då suckade hon och inledde en intressant diskussion. Hur kommer det sig att när en man ska göra samma sak som en kvinna ska göra så tar det alltid minst dubbla tiden? Hon berättade att de på söndagarna har som rutin att de tränar. Först går hon till gymet och sen kommer hon hem och då går han till gymet. När hon är borta så skyndar hon till gymet, tränar och skyndar sen hem. När han gör det samma så är han borta i tre timmar och kommer sen hem lugn och avslappnad. ”Varför tar det tre gånger så lång tid för dig att gyma som för mig?”, frågar hon varenda gång och då får hon höra att hon ska ta och koppla av lite och inte vara så hetsig.

Jag instämmer att det är så här. Går jag ner till mataffären, tvättstugan, ska göra ett ärende på stan, springa över till syrran, vad den nu må vara så går det på ett smäck. Om Bingo ska göra samma sak så är han borta i ett par timmar. Jag sa till min vän att jag har vant mig vid det här och lärt mig att leva med det. Hon sa att hon blir lika förbannad varje gång som det sker. Men vad är det egentligen som de här männen gör? Står de och snackar i telefon? Passar de på att möta upp nån polare att hänga med? Eller är de bara sjukt ineffektiva? Männen… Can´t live with them cant live without them ha ha ha…

20130406-193651.jpg

You Might Also Like

 • Nikolina
  6 april, 2013 at 20:41

  Hur gör du för att stå ut med negativa kommentarer ?
  Har en framgångsrik blogg och visst man får mkt fina kommentarer.
  Men de finns så mkt folk som stör sig på att man är nått mer än dem 🙁
  Från ankpung

 • Joakim
  6 april, 2013 at 20:43

  Varför inte bo i varsin lgh och träffas när ni kan istället för att dela all tid? Skilj er. Då blir det bättre.

 • Dessi
  6 april, 2013 at 20:56

  Ja va fan handlar det om? Var med om exakt detta fenomen idag. Killen skulle åka och lämna tillbaks en grej vi lånat. Tog 4 1/2 timma. Jag hade fan gjort det på en.
  Trögjävlar…

 • Lucia
  6 april, 2013 at 21:04

  Det männen gör är att utnyttja det faktum att de är fria individer som lever i frihet i ett land utan diktatur. Kvinnor borde göra detsamma. Vem fan har satt de inbillade tidsbegränsningarna? Tack gode gud för att det i Sverige inte är som i Nordkorea.

 • Andrea
  6 april, 2013 at 21:04

  Man blir behandlad så som man tillåter andra att behandla en…varför ska Bingo stressa hem ? när du inte ställer krav eller ger ultimatum ….. 😉

 • Andrea
  6 april, 2013 at 21:08

  Nee det är ni kvinnor som är tröga , som låter era män utnyttja er så !! gnäller på en blogg i stället för att förändra stuationen ?

 • anonym
  6 april, 2013 at 21:08

  Fan vad du är bra på att konfabulera!

 • Louise
  6 april, 2013 at 23:39

  Otrogen?

 • Mia
  7 april, 2013 at 00:06

  Sitter och läser kommentarerna… Sjukt tråkiga..

  Jag håller med Katrin, min man kan t ex vara disträ.. Han kan ta på sig ytterkläderna och gå ut.. Jag ropar ibland om jag hinner: Ska du gå ut?
  Han: Ja, sa jag inte det, ska ut på stan och fixa några ärenden eller.. Ska bara parkera om bilen..
  Han kan lika gärna försvinna i tio minuter eller två timmar.. /-)

  Med vänlig hälsning, Mia

 • monia
  7 april, 2013 at 01:46

  Misstänker du verkligen inte att han har annat för sig?

 • Lotta
  7 april, 2013 at 01:48

  Och det är helt ok för dig?
  Disträ? Mmmmm, eller hur…

 • Maria
  7 april, 2013 at 08:29

  Hahahha så jävla bra! Du har SÅ rätt. Exakt så är det här hemma också…..

 • HJag
  7 april, 2013 at 08:35

  Varför shoppar kvinnor på 6 timmar när männen gör det på en timma?

 • Lotta
  7 april, 2013 at 11:10

  Jag känner flera män som säger till sina fruar och sambos att de ska träna, tvätta bilen (gärna söndagar, det var såååå lång kö) och fixa andra saker, men passar även på att svinga förbi hos älskarinnan. Men det kanske förekommer mest här på kontinenten. Män i Sverige är kanske mer trogna…

 • nette
  7 april, 2013 at 11:24

  +1

 • nette
  7 april, 2013 at 11:26

  Visst, så är det ju! 😉

 • Linda
  7 april, 2013 at 17:41

  Varför denna stress hos många kvinnor? Ta efter mannen och njuta av livet istället

 • mariab
  7 april, 2013 at 18:18

  Det är inte distraktion eller ineffektivitet – det är utnyttjande. Man hävdar att man utför ett ärende när själva ärendet bara tar en bråkdel av tiden, övrig tid gör man något annat man vill göra själv. Väl hemma påstår man att ”ärendet” tog så lång tid. Ojuste är bara förnamnet. Självklart ska man inte stressa och alla ska ha så mkt fritid det går – men det kan inte vara ok att den parten får göra mycket mer – dela på det tråkiga så blir det mer tid för båda att göra roliga saker – var för sig eller tillsammans.

 • sandra
  7 april, 2013 at 19:52

  Ja jävlar tur jag har en sambo som ger mig respekt! Inte undra på det finns så många bitterfittor där ute ha,ha

 • Gia
  7 april, 2013 at 21:28

  Ja visst har hon rätt! Jag har verkligen inte tänkt på det innan men så är det. Min man säger bara jag ska sluta stressa, då är jag ändå inte stressad av mig… Haha…

  Jag säger bara disken, diskar jag tar en monsterdisk seriöst en timme. Men då är det MYCKET. Tar mannen samma tar det DAGAR! Han gör aldrig klart! Herregud.

 • lil
  7 april, 2013 at 22:09

  Visst, så är det, lägg på 1,5-2 timmar. För de tar en sväng till vänsterprasslet så att hon blir nöjd också.

 • Anna
  7 april, 2013 at 23:20

  Bara att börja göra samma sak tillbaka ju! Tror definitivt det kläms in ett och annat på dom timmarna som fruarna inte skulle uppskatta…

 • ania
  8 april, 2013 at 11:27

  det beror på att männen är till för sig själva och kvinnor är till för alla andra…en trist konsekvens av hierarkin i samhället

 • Julia
  8 april, 2013 at 16:04

  Men vad tusan, det är ju de som har den rätta stilen. Frågan är väl inte varför de tar tid på sig, frågan är varför du eller (”alla kvinnor” som du säger) stressar runt som en skållad råtta? Jag tar precis lika lång tid på mig som min sambo med olika aktiviteter, varför skulle jag inte? Stress och effektivitet är inte direkt för livsnjutare. Ta din tid, säger jag!