Okategoriserade

Paolo Roberto – man eller mus?

Paolo Roberto är besatt av mig, ja vet det låter märkligt men det är helt sant. Snubben kan inte sluta tänka på mig. Någonsin. Jag har med jämna mellanrum fått höra hur han tar upp mig på sina föreläsningar och pratar mycket om mig och ”mitt LCHF”. Jag småler naturligtvis åt all tid som han lägger på mig för jag tror att om jag inte hade varit en nagel i hans öga och att han inte stört sig så mycket på att min teori överbevisar hans så hade det inte bekommit honom men nu gör det verkligen det och det börjar ta helt sjuka proportioner.

Förra veckan tog sig Paolo hela vägen från förorten (han sprang förmodligen) till min butik i Sturegallerian. Som en taggad liten pincher studsade han runt och ifrågasatte produkt efter produkt. ”Eh eh eh den här då skämtaru eller? Vad är det här?” sa han och pekade på allt möjligt. Intressant hur han kan bli så chockad över kallpressad kokosolja, nötter, psylliumfrön, mandelmjöl och andra hälsoalternativ som vi säljer. ”Går du på LCHF?!”, frågade han min personal. ”Ja men självfallet!”, svarade Isa och log åt hans provokation. ”Vaddå käkar du den här?!”, sa han och pekade på en kakmix som stod i hyllan. ”Kan jag fota den eller?”, fortsatte han. Förmodligen behöver han en ny slajd till sin PowerPoint, ha ha ha men visst den biten kan jag förstå. Det finns väl inte info om pasta att fylla en timmes föreläsning om. Stackars Paolo som lägger så mycket tid och energi på mig och min framgång. Tycker i och för sig att han kunde ta det med mig och inte med alla stackare som han lurar med att äta pasta.

Men jag ska lägga lite tid på Paolo. Han kanske tar illa vid sig om kvinnan inte alls reagerar på hans provokation. Jag ska reagera.

Paolo Roberto springer varje dag. Typ sex på morgonen varje dag drar han på sig sina träningskläder och går ut och springer en mil. Sju dagar i veckan gör han det. I min värld är det smått sinnessjukt och pisstråkigt men i hans värld hör det till det normala. Om man rör på sig så här mycket så kan man naturligtvis äta pasta varje dag. Man kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Om det är det som är frågan. Hur Paolos kropp ser ut på insidan (utsidan är det verkligen inget fel på!!) är en annan sak. Jag vill inte gå in på det för jag är ingen läkare men jag kan tänka mig att det inte en vacker syn. Gluten är nämligen inte bra för någon och alla sväller när de äter pasta.

Alla ni vanliga människor som inte springer en mil varje dag kan inte äta pasta. Ni kan äta LCHF och träna ett par dagar i veckan och hålla formen och må bra inuti också! Så är det bara. Men vem är jag att övertyga er? Och jag behöver inte alls göra det visar det sig. En människa som en gång slutar äta kolhydrater börjar ytterst sällan. FÖR ATT MAN MÅR SÅ BRA!

Men Paolo lilla pluttgubben, ska vi göra fred någon gång? Ska du inte bara ta och acceptera att vi tycker olika, lever olika och förespråkar olika. Jag vänder mig till den vanliga människan som inte har möjlighet att träna varje dag och du vänder dig till…den människa som är som dig! Det är helt okej och jag rackar inte ner på dig på mina föreläsningar eller hoppar på din personal, så kan du vara vänlig och låta mig vara i fred nu. För slåss kan vi ju inte. Där har jag inte en chans. Där vinner du. Annars vinner jag.

Med dem orden hoppas jag att alla (LCHF:are som pastalovers) kommer och springer LCHFloppet i augusti i år. Förra året blev det utsätt till årets mest lyckade lopp med god mat, dryck, kakor och annat kul! I år blir det ännu bättre och ännu roligare!

Anmäl dig här!

You Might Also Like

 • Erika
  17 februari, 2013 at 20:37

  Jag tycker du är så härlig Katrin! För du ger din åsikt på allt, har så bra argument och är helt logisk i ditt tänkande. Och sen är du inte en som sitter bakom din dator och skriver en massa när du sen i verkligheten är värsta mesen. Du är exakt likadan på bloggen som i verkligheten! All heder till dig 🙂

 • es
  17 februari, 2013 at 21:01

  Ha ha håller med! Bra inlägg Katrin!

 • Lina
  17 februari, 2013 at 21:06

  Hejsan,

  Du skriver att pasta inte är bra. Jag håller med dig, men när jag på något sätt ska förklara för ”pastalovers” eller min omgivning där inte alls är så insatta, så har jag svårt att förklara på ett lättsamt och ett övertygande sätt, utan att dem tycker jag bara ska äta såååå nyttigt etc. skulle gärna vilja ha ett inlägg där du skriver – varför undvika vete, pasta och liknande?

  Kul att det går bra för dig och tack för en inspirerande blogg!

 • Tess
  17 februari, 2013 at 21:12

  Varför ska jag gå med i LCHF klubben och betala 30 kr mer för en burk HasselnötsPasta hos dig jämfört med en annan LCHF butik på nätet?
  Du verkar vara dyrare på dina produkter!

 • Maggan
  17 februari, 2013 at 21:24

  Ååhh vad han vill ligga med dig Katrin!!! 😉

 • Elias
  17 februari, 2013 at 21:29

  ”…med dem orden.. utsätt till”. Du är ju urusel på grammatik och stavning.

 • J
  17 februari, 2013 at 21:54

  Jag ska säga att jag saknar potatis rätt ofta men jag saknar verkligen inte pasta och vitt bröd. Så fort jag blir tvungen att äta sådant när jag är hembjuden och inte har lust att låta bli att äta, så känner jag mig inte tillfreds. Det är verkligen inte samma matsensation att äta LCHF som att äta icke-LCHF. LCHF är gott och man känner sig inte äckelmätt efteråt.

 • Anna
  17 februari, 2013 at 22:03

  Ärligt , det var typ trettio pers som sprang loppet , hoppas det blir fler 2013 !

 • Linda
  17 februari, 2013 at 22:10

  Ja den där mannen har storhetsvansinne!! Lite komiskt faktiskt, att han ens orkar bry sig? Alla får ju göra vad dom vill med sina liv och sina kroppar. Nej den där karl gör bara bort sig ännu mer när han springer runt i din butik och ifrågasätter dina produkter. Har han inte viktigare och roligare saker att göra?

 • Marion
  17 februari, 2013 at 22:12

  Hej!
  Har själv ätit LCHF i 5 månader och mår toppen. Var inne i butiken i Sture Gallerian och köpte lite müsli (jätte god) och var intresserad vad den innehöll och ungefär hur många kolhydrater den innehåll per 100 gram (ren nyfikenhet) och frågade tjejen som jobbade. Hennes svar var 0 g kolhydrater/100 g – det är ju bara nötter och frön. Vill inte på ngt sätt sätta dit henne men kanske borde hon ha lite bättre koll. Utan att vara ngn expert så innehåller tex kokos (som müslin bla. innehåller) ca 6 g kolhydrater/100 g.

  Lycka till, jätte kul att ni öppnat 2 butiker som säljer bra grejer!

  Ett litet tips bara 🙂

 • Bea
  17 februari, 2013 at 22:30

  Jag kommer från en släkt där problem med pumpen och tillhörande kärl är ärftligt. Växte upp med kött och gräddsåser, ingen pasta i vårt hem! Alla smala men högt blodtryck och högt kolesterol. Sen blev jag omvänd, har minskat på gräddsåser och slutat med kött samt äter mer pasta och grönt. Efter 15 år med denna diet är jag smalare och helt otroligt bra värden. Jag tror lchf kan funka som bantningskur, men det är en farlig livsstil. Tänk Katrin på att de med ärftliga anlag för hjärtbesvär kan dö av din diet!! Kanske dem Paolo vill rädda?

 • Eva
  17 februari, 2013 at 22:34

  Ha ha kul skrivet om Paolo. Jag läste även ditt inlägg om de som spyr ut sin galla i dina kommentarsfält. Superkul och bra skrivet! Det är många som följer din blogg men det verkar vara mycket trash med tanke på vad som skrivs. Du vill ju att de ska ha pengar så de kan köpa lchf produkter av dig 🙂

 • Svenne-banan
  17 februari, 2013 at 23:08

  Hej Katrin,
  Du vet att du är bra,..vi vet också,,..men för svaga människor är du mardröm !! Och ännu värre för svaga män,då kan inte ens s******p lifta):
  Fortsätt så. Du är vad Sverige behöver.

  Det bästa M dig är att du tror stenhård på dig själv( vilken man ICKE göra Sverige) det behövs en Katrin i varje gathörn

  I love seeing u succeed

  Goodluck

 • Maja
  17 februari, 2013 at 23:17

  Han är het och allvarligt skulle ni ha mycket kul med varandras kött=)

 • K
  17 februari, 2013 at 23:25

  För lata svin är marken alltid frusen.

 • Elisabeth
  17 februari, 2013 at 23:32

  Det är knappast Katrins diet…

 • Ingela
  17 februari, 2013 at 23:54

  Jag vill bara berätta att även om jag inte kör LCHF fullt ut så har jag omvärderat vad jag stoppar i mig sedan jag läst dina två böcker (hottade upp squash-philadelpia-kakan med två bananer till ett mycket lyckat slutresultat). Jag har lagt till mycket mer fett i min kost och utesluter helt socker, vetemjöl, alkohol och kolsyra. Bara denna ”lilla” omställning gör att jag inte alls är uppsvälld längre och magen mår så otroligt mycket bättre. Fettet (som tex. i din chokladmousse) ger så mycket tillfredställelse att jag inte inte längre är godissugen på annat i soffan på kvällarna. Jag har gått ner i vikt utan att ens försöka – viktnedgång var inte den egentliga målsättningen utan helt enkelt för att se om magen mådde bättre med små förändringar. Jag fortsätter äta havregryn, dinkel och rotfrukter så länge som jag helt enkelt mår bättre LCHF behöver absolut inte vara det enda alternativet men de flesta har nog någonting att lära av att läsa dina två böcker. Keep on going strong Katrin!

 • Karin
  18 februari, 2013 at 00:57

  Katrin, du kan inte säga att man mår bra på insidan för du har ingen aning hur normalviktiga människor på långvarig LCHF-kost ser ut på insidan eller hur deras hälsa står till efter många år av sådan kost.. Enligt en studie gjort på 130 000 personer i USA påverkade LCHF hälsan positivt så länge man gick ned i vikt av den, medan de som stod still i vikt hade förhöjda blodfetter. Inte så kul och ganska logiskt också. LCHF är bra för kraftigt överviktiga eller måttligt överviktiga som inte kan gå ner i vikt på annat sätt, det skulle man kunna gissa sig till eller hur? MEN vad som händer med alla normalviktiga som proppar i sig mättat fett för kung och fosterland, det kan du inte veta, så sluta upp och säga att man mår bra av det. Du har helt enkelt ingen aning. Du vill bara tjäna pengar och det förstår vi alla.

 • LOT
  18 februari, 2013 at 05:15

  Men det här var ju kul! Nu undrar jag om du kan ta en utmaning? Jag är en tjej, hmmmm kvinna då, på 43 år. Du och jag är ganska identiska i kroppsform och storlek. 161 cm, 53 kg. Jag äter allt! Mycket socker (tyvärr!) och jag tränar folkligt. Promenader och gym då och då. Jag är aktiv har två barn. Jag är ”smaltjock” och har aldrig testat LCHF. Jag vet att du har haft testpiloter som varit tjocka och velat bli smala. Nu undrar jag om du vill ha ett test på en vanlig människa. En utmaning alltså: kan JAG bli friskare, piggare och smalare med LCHF? Kan du och jag testa oss hos våra läkare och köra ett halvår som nu, mäta igen och sen ett halvår på LCHF? Vad händer då i min kropp? Du kan alltså få en pilot där du kan ”bevisa” ( eller kan du det) att hälsan hos en smal vanlig människa kan förbättras ytterligare med ny kost?

  Nå?

 • Cinna Öhrfelt
  18 februari, 2013 at 06:46

  När Paolo pratar illa om LCHF, vill jag fråga varför nästan alla hans mostrar är överviktiga på bilderna i hans böcker, men törs inte, han verkar ha humör. Men är det inte så att större delen av äldre italienarna är överviktiga?

 • Emma
  18 februari, 2013 at 06:52

  +1

 • Shizaru - ett oanständigt sidoprojekt
  18 februari, 2013 at 08:36

  Jag blir så trött på folk som ser deras egen kosthållning som Den Enda Rätta och vägrar ta av sig skygglapparna. Oavsett om de är pastaälskare eller LCHF-are.
  Alla människor är olika, det som fungerar för dig behöver inte vara rätt för alla andra.
  Sedan är jag också tveksam till långtidseffekterna av LCHF, och inväntar ivrigt mer forskning.

 • Kristina
  18 februari, 2013 at 09:09

  Jag har också läst liknande studier, man skall alltså endast äta LCHF under viktnedgångsperioden och sedan trappa upp kolhydraterna och ner på det allra fetaste;)
  Håller man sig bara inom dessa linjer är det okej;)
  Men, har ingen mer märkt att Katrin är mer och mer öppen för pasta mm nu än innan?(ok vid träning, innan var det total tabu)

 • Kristina
  18 februari, 2013 at 09:10

  Vem säger att de mår dåligt av övervikt?
  Alla mår inte bäst av att vara pinnsmala!

 • Cat
  18 februari, 2013 at 09:57

  Du kan väl inte förvänta dig att praktikanter ska kunna allt… 😉

 • Cat
  18 februari, 2013 at 09:58

  Knappast Katrins diet även om hon är det som mjölkar den mest just nu, men håller med dig… precis samma erfarenhet från min släkt på pappas sida…

 • Cat
  18 februari, 2013 at 10:01

  Nej den största delen av äldre italienare är INTE överviktiga och som Kristina säger så är smal inte alltid synonymt med klanderfri hälsa och övervikt inte synonymt med ohälsa och tidig död..besök då ett sjukhus och du blir chockad över vad du kommer att få se…

 • Michan
  18 februari, 2013 at 10:47

  Jag ska springa lchf loppet garanterat. Kika gärna in på min blogg för att se förvandligen på min kropp med LCHF och träning på 2 månader. 😀

 • Kjerstin
  18 februari, 2013 at 10:58

  Fast jag tror nog att Paolos kosthållning och livsstil är den som vinner i längden. Kroppen behöver kolhydrater i lagom mängd för att må bra sedan får Katrin och Co säga vad de vill.

 • Christina
  18 februari, 2013 at 11:07

  Måste bara säga att du är så kul att läsa!:-))
  Jag som gillar Paolo blir generad på hans vägnar när han bär sig åt så där…..
  Och vill också säga att jag är gammal (pensionär), men har börjat med LCHF och har väl aldrig mått bättre! Trodde det skulle vara svårt att låta bli potatis och bröd, men jag saknar det inte alls. Konstigt!?

 • Christina
  18 februari, 2013 at 11:20

  Ja de är grymt dyra!

 • sandra
  18 februari, 2013 at 11:23

  Han kanske bara vill highlighta det heller inte så bra kak substituted du prånglar, inga konstigheter med det. Här tror jag även LCHF husguden Skaldeman skulle ställa sig bakom Roberto.

 • Nadia
  18 februari, 2013 at 11:37

  Vadå ”människa som en gång slutar äta kolhydrater börjar ytterst sällan. FÖR ATT MAN MÅR SÅ BRA!” ? Det är bevisat att det är ca 95% drop out rate på kosthållning som utesluter stora matgrupper som tex Atkins, lchf, veganism osv.

 • M
  18 februari, 2013 at 11:55

  Katrin! du måste lära dig ingenting är bra i stora mänger! Man skall ha en varierad kost och äta fem gånger per dag och tallriken skall naturligtvis ha mer grönt på och det är vad en kropp mår bra av så är det.

 • Nikolina
  18 februari, 2013 at 12:13

  Måste bara säga att du är så vacker och en stor inspiration och förebild för mig 🙂
  http://www.ankpung.se 23år, mamma till en liten son, skyddad identitet, förlorat mina föräldrar

 • Sanna
  18 februari, 2013 at 12:25

  Å andra sidan är antalet i den undersökningen en piss i havet om man ser till hur många invånnare staterna har.
  Resultatet för hur människan påverkas av socker och kolhydrater (och övrigt skit vi stoppat i oss under de senaste 50åren) ser vi ju klart och tydligt.
  Inte behöver du väl forskningsrapporter för att se hur fetman ökat i lavinartad fart? Eller hjärt- och kärlsjukdomar som ökat i samma fart. Eller reumatismen som klättrar allt längre ner i ålder. Eller cancern i alla dess former som drabbar allt fler och fortsätter öka. Finns massor av sjukdomar som ökat under de senaste 50åren. Vad är det mer som ökat i mängd under de åren?? Jo, den dåliga maten. Nidbilden av LCHF är löjlig. Läs på ordentligt. Mina blodfetter har inte höjts, mina värden har förbättrats. Mina ”åkommor” är borta och jag är frisk som en nötkärna. Inte behöver jag gå ner i vikt heller. Katrin äger inte LCHF, den fanns innan hennes storhetstid. Syndabocken kan ni fortsätta leta efter.

 • sara
  18 februari, 2013 at 12:30

  Varför skulle Paolos insida inte se bra ut? För att han äter allsidigt och pasta..? Jag tror snarare att din sida ser mer illa ut med tanke på alla mättade fetter som förstoppar blod ådrorna(fakta!) och för att inte tala om kött och animaliska fetter, som är det tuffaste för kroppen att bryta ner..

 • Kjerstin
  18 februari, 2013 at 12:43

  Fick just ett infall, jag vill ligga med Paolo NU, sexigare Karl får man leta efter, lite för kort men ack så naggande god 😛

 • Elina
  18 februari, 2013 at 13:05

  Jag har frågat innan, men inte fått svar (såklart), så frågar igen:

  Kan du visa upp en bild på EN ENDA person som blivit smal av LCHF? Och då menar jag smal-på-riktigt, inte någon kvinna som ser ut att ha dubbelt så tjock benstomme än normalt… I min värld ser alla LCHF-personer väldigt kompakta ut i kroppen, som om fettet blivit i fast form istället för att dallra… är det att föredra? Jag har seriöst aldrig sett en smal person som säger att den äter enl LCHF. Alla smala (fortfarande de som är smala på riktigt) tränar eller är födda smala. Skulle som sagt vara roligt att få se en bild på en person som blivit smal av LCHF, dvs utan den fula kompakta kroppen.

 • Marie
  18 februari, 2013 at 13:05

  Alltså du måste sluta generalisera o dra alla över en kam. Om du vill att LCHF ska vara accepterat och lika vanligt som att ta på sig kläder när man går ut så måste DU också förstå att ALLA är olika och mår bra av olika saker. Det gåååår inte att säga att det är ”one Way or the highway” . Det går visst att äta pasta och inte löpträna flera dagar i veckan, det är jag ett levande bevis på. Om du vill bli accepterad med din syn på kost och inte ”påhoppad” av Paolo, så måste du sluta vara så trångsynt och acceptera att det finns de som inte håller med dig. Acceptans för olika livsstilar kanske skulle vara något?

 • Lotta
  18 februari, 2013 at 13:22

  Var hittar vi din blogg?

 • Jenny
  18 februari, 2013 at 13:34

  Ett liv utan pasta är inget liv. Springer gärna lite extra för att kunna njuta av riktig mat. Paolo är kung!!
  Blir förresten gaaaaalen på din bild som rullar med när man scrollar sidan… 🙁

 • Annika
  18 februari, 2013 at 13:47

  Pasta hit och LCHF dit, ibland vill man äta en skål spagetti för att det är gott!

 • Annika
  18 februari, 2013 at 13:48

  Hear hear!

 • Annika
  18 februari, 2013 at 13:50

  Klicka på hennes namn så kommer du till bloggen 🙂

 • Maria
  18 februari, 2013 at 14:00

  Jag håller med dig fullt när du säger att äta pasta och vittbröd är inte bra. Jag mår dåligt och får ont i magen. Men hur bra är det för kroppen att inta så mycket fett? Varje LCHF recept jag läser innehåller extremt mycket fet ost och vispgrädde…det mår jag inte heller bra av. Och hur blir kroppen på insidan av det? Jag försöker äta minimalt med kolhydrater och följer LCHF recept men byter alltid ut de feta grädde, osta, creme fraiche till matlaggningsgrädde eller lättare mejeri alternativ med inte så mycket fett. Framför allt äter mycket grönsaker till…

 • Magda
  18 februari, 2013 at 14:02

  HAHAHA så grymt inlägg Katrin! HAHAHA
  Klockren som alltid – we love it.

 • Elle
  18 februari, 2013 at 14:39

  Fast man får ju i sig kolhydrater med LCHF också, bara det att den största mängden kommer från exempelvis grönsaker än spannmål.

  Men visst är det bra att röra på sig, men om man kollar på vad som är hållbart i längden så kanske inte jogging varneda dag är det heller om man inte tränat på elitnivå.

  Och ja kroppen behöver kolhydrater för att må bra, tur att man får det då med LCHF – konstigt att folk tror att man inte får det. 😉

 • Elle
  18 februari, 2013 at 14:40

  Vart hittar du den statistiken?

 • Elle
  18 februari, 2013 at 14:42

  Vad bra då fungerar ju LCHF!
  Har nog aldrig ätit så varierat som nu om jag ska vara ärlig.
  Och mer grönt har det verkligen blivit då jag äter mycket Broccolli och Brysselkål i stället för ris och pasta.
  Se äter jag 4 gånger per dag, inte fem, men åt 3 förut, och det räcker för mig som inte är ngt direkt atlet.

  Men det viktigaste är väl att äta när man är hungrig och inte bara för att.

 • Johanna
  18 februari, 2013 at 14:53

  Här är en ”vanlig” ätare. Dock måste jag nog få säga att de jag sett som gått ner är olika personer. Men de flesta blir ju normalviktiga, ingen som blir mager, men inga bastanta klumpar som ser kompakta ut faktiskt.

  Sen tycker jag nog inte Katrin ser så kompakt ut heller, och inte Skaldeman heller föresten. 🙂

 • maria
  18 februari, 2013 at 15:18

  Det är kanske därför man ska anställa istället för att ha praktikanter som man ALDRIG kan kräva ska kunna allt.När man har en praktikant ska den ALLTID ha en handledare,dvs ALDRIG vara ensam.Och då kan hanledaren hjälpa till när man som praktikant är känner sig osäker inför en kund.

 • Karin
  18 februari, 2013 at 15:51

  Ingen vet ju hur långvarig kost påverkar normalviktiga under lång tid. Har du nyligen gått ner i vikt av LCHF mår du förmodligen bättre än aldrig förr och självklart är pasta och socker onyttigt, men att äta så mycket mättat fett i längden? Tveksamt. Kanske är det så att kombinationen mycket fett och socker är farligast, men det betyder ju inte att det är en jättbra idé att äta massa mättat fett, inga kolhydrater och tro att alla hälsoproblem är lösta. Vissa essentiella fettsyror finns till exempel inte i mättat fett, hur får vi i oss dem då? Hur ställer vi oss till det faktum att risken för tjocktarmscancer sedan länge känt ökar vid konsumtion av rött kött (som många LCHF-are säger är ok)?? Ni LCHF-are vill bara se framsidan med LCHF- att ni går ner i vikt. Baksidan, att det är svårt att få i sig tillräckligt med fibrer, vitaminer och mineraler med LCHF, att det finns risk för högt kolestorol och cancer, det vill ni inte se. LCHF är en kassako, glöm inte det.

 • Elle
  18 februari, 2013 at 16:07

  Du har aldrig funderat på att googla på varför en stor mängd kolhydrater inte är bra?
  Eller läs mer på kostdoktorns sida.

 • Jo jo
  18 februari, 2013 at 16:54

  Det är ju du som är besatt av Paolo! Du skulle gärna känna hans händer på dina slappa hängtuttar men det tror jag inte Paolo vill! Han är ju en smart person med bra utstrålning som ser bra ut. Ja allt i motsats till dig Katrin. Du blir bara tråkigare och tråkigare med ditt LCHF TJÖT och bristen på kolhydrater märks verkligen tydligt! Du är för korkad för ditt eget bästa. Så släpp Paolo han är inte intresserad av dig!

 • Shizaru - ett oanständigt sidoprojekt
  18 februari, 2013 at 16:56

  Jag också, fan vad irriterande det är!

 • The Long Dong
  18 februari, 2013 at 17:25

  Var vänlig och länka gärna till den studien!

 • Ulle
  18 februari, 2013 at 17:53

  ja…..mandelmjöl är billigare att köpa på Ica upptäckte jag!!!!!

 • Jenny
  18 februari, 2013 at 17:59

  Fast läser man här så får man ju inte göra vad man vill med sin kropp.

  Sen kan jag ju inte undgå att undra om inte Katrin har andra och viktigare saker än att skriva om Paolo? Eller är det ett p-rtrick dom två emellan att skriva/säga saker om varandra?

 • Kristina
  18 februari, 2013 at 19:14

  Kan ju vara så att vi upptäcker sjukdomarna mer, teknikens under du vet – genomsnittåldern har ju ökat enorm och det var redan så innan LCHF!

 • Karin
  18 februari, 2013 at 19:15

  Googla!

 • Paula
  18 februari, 2013 at 19:19

  Men fibrer får man ju i sig av alla grönsaker, frön, nötter och bär man äter. Men du kanske tror att det endast finns i spannmål?
  Och kassako? Skulle aldrig i mitt liv hndla varor som ngn säljer, så som musli om de inte kan redogöra för antal kolhydrater i, och dessutom varför skulle jag när allt man kan äta finns på Ica??

 • Paula
  18 februari, 2013 at 19:20

  Om du hänvisar till en studie borde du kunna hänvisa till en direkt källa, annars är det bara i din fantasi faktat finns

 • Sanna
  18 februari, 2013 at 20:10

  Men du har ju ingen aning om alla som skippar kolhydrater äter rött kött?
  Jag har levt på samma kost sedan -07, dvs innan det blev en ”kassako”.
  Cancer får man av mängder av saker som vi fortsätter förtära, socker är en av de största ämnena. Men det borde du veta om du är insatt i ämnet cancer.
  Jag mår lika bra som när jag började och jag häller inte i mig såser, grädde eller proppar mig full av bacon. Varför får ni alltid LCHF om bakfoten????
  De essensiella fettysrorna du pratar om finns i andra produkter vi kan äta. Du tror väl inte du hittar de syrorna i pasta heller????
  Hur kosten har påverkat normalviktiga vet vi ju med tanke på hur sjuka människor är idag. Det finns drösvis med fakta som visar hur kost direkt påverkar vår hälsa.
  Någon skrev att fler sjukdomar kanske beror på att vi har förmågan att upptäcka dom oftare idag. Hm, jag vet inte, reumatism har en lång historia, diabetes likaså, ändå ökar de bägge sjukdomarna och ännu finns där bara en kostförändring som drivit tillbaka de grövsta symptomen (självklart finns det mediciner, men nu pratar jag enbart kost) och gissa vilken förändring det är???

 • Sanna
  18 februari, 2013 at 20:12

  Genomsnittsåldern har ökat för att vi har tillgång till bättre mediciner och en sjukvård som inte fanns förr.
  Vi har förmågan att hålla folk vid liv som inte skulle överlevt för 50år sedan.

 • Lina
  18 februari, 2013 at 20:54

  Elle, det var inte det jag var ute efter. Förstår såklart att det finns på google och jag vet själv en hel del. Det jag är ute efter är Katrins argument och vad hon tycker i just den frågan.

 • HS
  18 februari, 2013 at 21:26

  Jo jo, Fyyyyyyyyyyyyyyy så äcklig du är.. och korkad!!!!

 • Kjerstin
  18 februari, 2013 at 21:33

  Packa bajs

 • Nadia
  18 februari, 2013 at 21:36

  Journal of the American Medical Association publicerade 2007 en studie på 300 personer som delades in i grupper: low-carb (Atkins), low-fat (Ornish), low saturated-fat/moderate-carb (LEARN), och ungefär like delar protein, fett, och kolhydrater (Zone). De skulle följa sina dieter i 1 år. Drop out rate var så högt att man knappt kunde sammanställa det, men de få som följde så var de som åt ”low carb” som fick sämst resultat och gick minst ner i vikt och fuskade mest. Och en annan artikel från usnews.com avslutar med ”It is still unclear, regardless of claims made for low-carb diets, whether the main reason for weight loss is carb restriction specifically or simply cutting calories. A study published in 2009 in the New England Journal of Medicine found that after two years, participants assigned either to a 35 percent or a 65 percent carb diet lost about the same amount of weight—6 to 7½ pounds on average. In 2003, researchers who analyzed about 100 low-carb studies concluded in the Journal of the American Medical Association that weight loss on those diets was associated mostly with cutting calories and not with cutting carbs.” Så ät LCHF så länge du vill, men gällande mat och människors beteende kan man inte dra slutsatser förrän det finns en studie eller forskning på en generation low-carb ätare (ca 20- 25 år).

 • mia
  18 februari, 2013 at 22:24

  Jag har födt flera barn. och äter normalt tränar är lika smal som innan jag fick barn och äter varken din eller Paulos mat. Jag äter vanlig mat dvs svensk husmanskost. Ingen macdonals här inte eller små kakor osv. tack på förhand. söt son har du iaf.

 • Sussilago
  19 februari, 2013 at 07:55

  Akta så det inte är Risentas mandelmjöl du köper bara, de innehåller betydligt mer kolhydrater än det ”riktiga” mandelmjölet.

 • Kristina
  19 februari, 2013 at 09:53

  Ja, precis vad jag sade.
  Har inget med LCHF att göra;)
  Visst mår en viss grupp bättre av kosten men en frisk människa skall sluta när målvakten är nådd!
  Jag är för LCHF så det är inte så jag menar.
  Men, man bör vara försiktig i längden

 • R
  19 februari, 2013 at 10:18

  Jag tror verkligen på att LCHF fungerar och är en jättebra ”diet”/livsstil eller vad man nu vill kalla det, men inte för alla! Det är korkat att påstå att LCHF skulle vara bra för vem som helst, man får inte glömma det faktumet att LCHF kan höja kolestrolvärdena upp i taket hos vissa personer, vilket såklart inte är bra, däremot är det nu för tiden många diabetiker som blir föreslagna en LCHF kost och det har visat jättebra resultat på deras blodsockervärden. Så LCHF är bra, men absolut inte för alla.

 • ja ja
  19 februari, 2013 at 10:30

  Jag äter pasta.. jag äter godis.. jag dricker mjölk.. ja … jag äter allt jag tycker är gott… men med måtta.. och nej.. jag springer aldrig någonsin.. inte ens efter bussen…
  men jag är inte överviktig… jag äter med måtta…

 • Elle
  19 februari, 2013 at 11:18

  Fast den där studien säger ju egentligen bara att de som åt low carb fuskade mest och därför fungerande den minst som viktnedgångsmetod.
  De flest asom lever med LCHF gör det ju inte för viktens skull. :).

 • Elle
  19 februari, 2013 at 11:19

  Kul att du fått så bra ämnesomsättning.

 • Camilla
  19 februari, 2013 at 23:24

  Man måste inte sätta i sig kopiösa mängder fett och sås för att man äter LCHF. Faktum är att man inte behöver käka sås till maten alls om man inte vill. Man ersätter inte kolhydrater med fett i LCHF..

 • Camilla
  19 februari, 2013 at 23:29

  Övervikt är ohälsosamt per definition. Mår de inte dåligt är det ju tråkigt om deras kroppar inte signalerar att den mår just dåligt. Finns ingen överviktig kropp som är hälsosam. Sen måste inte alla vilja vara pinnsmala eller tycka det är snyggt, handlar inte om det. Men hur fan kan man ens säga att det finns människor som INTE mår dåligt av övervikt, vet du vad övervikt är?!

 • Camilla
  19 februari, 2013 at 23:31

  Tycker också det är konstigt att folk tror att man inte får i sig kolhydrater med LCHF. Man gör ju som man vill med det. Men kosten heter LOW CARB High fat. Vilket innebär att man får i sig en låg mängd kolhydrater. Men folk verkar tro att kolhydrater i alla dess former är livsförbjudet och att man istället håller i sig sås, smör, grädde, you name it. Som om man byter ut pasta mot grädde när man kan byta ut det mot nyttiga grönsaker som innehåller kolhydrater. Men men. Vill man missförstå så gör man det. Anser faktiskt att man vill missförstå om man konsekvent vägrar kolla upp fakta för den diet man kritiserar.

 • Camilla
  19 februari, 2013 at 23:35

  Eh, va? Det kan vara det dummaste jag har hört. Vet inte vad som är smal på riktigt, är det folk helt utan underhudsfett eller? Klart man har fett på kroppen ifall man äter fett, det har även de som äter kolhydrater! Men om man tränar har man en annan kroppsform. LCHF innebär dessutom inte att man byter ut alla kolhydrater mot fett om du inte visste det, man byter exempelvis ut pastan mot grönsaker, inte sås. Du försöker få det till att LCHF:are äter massa fett och får en tjock kropp med fastare fett? Ja, du… Kan säga att det finns gott om folk som äter kolhydratfattig kost med fantastiska kroppar. Ju mer man tränar desto mer ”fit” ser man ut, tränar man inte alls så är man kanske lite mjukare i kanterna. Oavsett diet.

 • hanna
  20 februari, 2013 at 11:49

  LCHF är kanske bra som bantingsmetod, men reflekterar folk överhuvudtaget över vilken inverkan LCHF-kosten har på miljön? Nja, verkar inte så.
  Bäst för både kropp och miljö är att helt utesluta kött, finns otaliga studier som visar på att vegetarianer har bättre hälsa än de som äter kött.
  Sen betyder det ju inte att man ska trycka i sig pasta, socker och annat onödigt bara för att man utesluter kött ur sin kost, konstigt hur folk har svartvitt seende på mat.

 • Hubbabubba
  21 februari, 2013 at 00:09

  Eller så googlar man som alla andra.

 • Hubbabubba
  21 februari, 2013 at 00:12

  Ja, för folk badade i mättat fett från mejeriprodukter på stenåldern.

 • Hubbabubba
  21 februari, 2013 at 00:14

  Mättat fett från kossor och grisar har inte funnits i alla tider, smartass

 • Jag skrattade så att tårarna rann… | mariasljuvaliv
  8 mars, 2013 at 10:21

  […] http://www.katrinz.se/paolo-roberto-man-eller-mus Share this:TwitterFacebookGillaGilla Laddar… Filed under Uncategorized | Lämna en kommentar […]

 • Monica rinne
  10 mars, 2013 at 00:29

  Baugette och pasta är ju så gott !

 • Kirstie
  10 juli, 2013 at 04:43

  Men så hade ju #Paolo ett blodtryck på 168/80 när han testade iPhonetillbehör inTV4 God Morgon, ”pastasjukan” eller??