Okategoriserade

På mojen

Det var så kul, jag vet inte om jag kan återberätta det här så att ni kan höra det men jag ska ge det ett försök. Igår hade jag en stressig dag så jag hann inte äta någon lunch. Tio i tre på väg till ett möte som jag skulle vara på klockan tre körde jag förbi korvmojen på Östermalmstorg så jag stannade till, satte på varningslampan och kilade ut för att köpa mig en bratte med räksallad. Bakom mig står en kraftig (jättetjock) kvinna i 50-årsåldern. Jag misstänker att hon kommer från Polen redan när jag ser på henne. Jag har ett öga för sånt där. Jag beställer min körv och får snällt ställa mig åt sidan för att vänta medan den grillas.

”Jag skulle vilja be om mjukglassen är du så snäll”, hör jag hur kvinnan säger med grov polsk brytning. ”Den stora eller den lilla?”, frågar korvgubben. Kvinnan ser fundersam ut och det hela börjar bli spännande. Jag tror att hon ska välja den stora men jag kan se hur hon tvivlar då samtliga polacker är mycket prismedvetna. ”Jag skulle vilja be om den lilla men i stora våfflan”, hör jag henne säga. Va?! Det var det märkligaste jag varit med om. Hon vill ha en jättevåffla men med en liten portion mjukglass i, varför? Är hon galen i våfflor?! Aja, hon får glassen och ska betala. ”30 kronor”, säger gubben. ”VA?!”, säger kvinnan förskräckt. Nu är det så spännande att jag knappt kan bärga mig. Vad kommer hon att göra? Hon står med glassen i sin hand. Den är för dyr. Hon trodde att hon skulle få betala för en liten glass och hade inte räknat med att gubben skulle rycka henne på de extra slantar som den stora våfflan kostar… Vad ska hon göra? Jag vet att en polsk kvinna lätt kan sula glassen i disken och gå därifrån…Vad kommer hon att göra?!

Hon samlar sig. Ger ifrån sig en djup suck och frågar surt ”Vad kostar den stora glass med den stora våffla?” ”35”, svarar gubben och ser efter nästa kund i kön. Kvinnan blir rasande. Hon vänder sig om och skriker ut ”MAN SKA INTE TJEPA SIN GLASS HJER!”. Sen marscherar hon fram till en bänk där hon har sin vän. Jag står ganska länge och ser på henne där hon sitter och gestikulerar och pekar på glassen och suckar och stönar och viftar med armarna. Jag hade sån lust att säga till henne att hon borde lägga sin pengar på broccoli så som hon ser ut och inte på stora våfflor men jag gjorde naturligtvis inte det. Jag hoppade in min Chrysler-buss och körde iväg till mitt möte. Men det var väldigt underhållande att se på den här lilla sketchen. Tänk att folk bryr sig så mycket om vad de betalar. Och tänk att det är minst lika kul att stå på korvmojen som på en flygplats och se på folk. Det här var bara en av de händelser som utspelade sig under mina tio minuter på plats. Det var fyra män där också som tjatade om att få strössel gratis också. De vill inte betala fem spänn för extra strössel, ha ha ha. SÅ JÄVLA SEXIGT.

You Might Also Like

 • madarjende
  9 maj, 2013 at 21:10

  Din äckliga idiot.

 • Anna
  9 maj, 2013 at 21:50

  Ja jag vet, ibland blir man alldeles matt på andras beteende.

 • Elin
  9 maj, 2013 at 21:55

  Tänk att du ändå bryr dig tillräckligt för att kommentera…
  Om inte bloggen passar dig, finns det fler bloggar än du kan räkna till, på en nivå där du kan ev känna dig mer ”hemma”. Pys dit istället..

 • Li
  9 maj, 2013 at 22:13

  Men alltså…den här ”sketchen” hade jag också lätt kunnat bevittnat men inte fan hade jag kommit på idén att återberätta händelsen? Ok, vi har en polsk kvinna som vill köpa glass men som antagligen har väldigt ont om pengar – istället för att stå och stirra som en förväntansfull unge hade jag tyckt synd om henne, tackat högre makter för att jag inte är i samma sits och sedan hade jag köpt min j-a korv!
  Men eftersom du inte frossat nog redan vid korvkiosken, går du hem och skriver ett lååångt inlägg på din trots allt fortfarande relativt välbesökta blogg om henne och kan inte låta bli att även slänga in ett par kommentarer om att hon också var jättetjock. (PS. Det är så ofattbart passé att höra om när du är ute på stan och spottar feta..!)
  Och JA, innan ni ställer den obligatoriska frågan om varför jag läser bloggen om jag nu inte gillar vad den innehåller – DET undrar jag faktiskt nu också. Och det tycker jag ni också ska fundera över – är det här något ni GILLAR?
  Ok, tanten är tjock. Ok, tanten är fattig. Ok, tanten är polsk. Humor?

 • Tiina
  9 maj, 2013 at 23:22

  Du älskar att kritisera människor men har ingen insikt att det är du som är fruktansvärt snål och girig.
  Du vill alltid vara rolig på andra människors bekostnad.
  Det är svårt att tycka om dig.

 • Fjodor
  9 maj, 2013 at 23:41

  Bra sagt.

 • Fjodor
  9 maj, 2013 at 23:42

  Instämmer.

 • sandra
  9 maj, 2013 at 23:55

  Alltså.
  Oftast bloggar människor om sitt liv och situationer som uppstår i det – sådant som skapar tankar eller bara allmänt… Det är vad det innebär att läsa en blogg! Take it or leave it!
  Vill man läsa intressant lärande finns ju bl.a. DN online

 • Amanda
  10 maj, 2013 at 06:23

  Sånt där händer väl dagligen
  Men att återberätta är lågt.

 • anonym
  10 maj, 2013 at 06:27

  Måste du vara så elak mot folk, för att själv må bättre?
  Du måste må jättedåligt i själen.
  Stackars dig!

 • HJag
  10 maj, 2013 at 08:27

  Kul!

 • Henrik
  10 maj, 2013 at 10:05

  MJUKGLASS kostar för mycket!
  30-40 spänn för en stor mjukglass
  är RIPOFF! Jag håller med tjocka
  polska tanten. Hon är sund!

  Så…

  Hellre tjock i kroppen än tjock i skallen.

 • A
  10 maj, 2013 at 10:39

  Ingen som tycker att tanten var lite taskig mot stackars korvgubben som försöker försörja sig och förmodligen måste slänga glassen som han köpt in och gör direkt förlust på samtidigt som tanten basunerar ut till hans kunder att man inte ska handla hos honom?

 • Nerma
  10 maj, 2013 at 11:25

  Att det ständigt ska droppa in exakt samma kommentar här inne. Att vissa här aldrig fattar att detta är Katrins ”nitsch”, sättet hon försörjer sig på och hon gör det jävligt bra för det är ändå hon som plockar in slantar från våra besök och kommentarer, arga som glada. Hade hon varit mellanmjölkig hade hon inte kommit långt. Nä, hon skapar rubriker, får oss att tänka till, bråka, tjafsa, bli upprörda eller glada. Hon är helt jävla fantastisk på det hon gör- provocera! Hon hade lätt kunnat få oss alla att jaja instämmande på allt hon skriver, men hur kul är det?
  Vissa här saknar humor. Andra är bara rent av avundsjuka, men framför allt är ni korkade.
  Kom igen!

 • Camilla
  10 maj, 2013 at 11:44

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Plupp
  10 maj, 2013 at 11:48

  Baserat på en historia om en snål, polsk tjockis och andra snåljåpar vid en moj kommer du fram till att Katrin är en äcklig idiot?

  Du sköt dig själv i foten så det small om det.
  Det är du som är idioten.

 • M
  10 maj, 2013 at 13:24

  Vad är det som stör dig så mycket? det är väl hon som bär sina egna kilon? var glad att du är slank men du verka ha ett sådant dåligt självförtroende att du måste hoppa på tjocka för att stärka dig själv..så är det! mobbare har alltid dålig själv bild sök hjälp!

 • Siii
  10 maj, 2013 at 15:06

  Du av alla borde ju vara van vid snålhet och att räkna varenda krona, eftersom du är gift med en svensk och spelar svensk och umgås bara med svenskar. Jag vet att svenskar inte kan ge bort 2 kronor utan LÅNAR 2 kronor till sina nära och kära. Spela inte som att du är jätte generös och att du inte bryr dig om 20 kr här och 10 kr där.. jag vet att du är lika snål som den kvinnan som kanske kom från Polen. Du är så rolig va…? att du alltid ska berätta vilket land människor kommer ifrån. Är det för att du ska känna att du är accepterad i det här landet? Varför? Vad har svenskarna som inte ni polacker har? Du borde vara stolt över att ha annan bakgrund men tyvärr. Jag har inget emot svenska folket. Jag har träffat både bra och dåliga människor i detta land men jag är stolt över att kunna 5 språk, att jag efter att ha bott här i 14 år är specialist på en statlig myndighet och att jag är jag.. du borde sluta bete dig som ett barn! Förresten jag får väl säga exakt vad jag tycker och tänker om dig eller.. för det finns ju lagen om yttrandefrihet i Sverige. Så som du anser att du har rätt att kalla människor som är födda i annat land för jävla blattar så jag väl kalla dig för snåla wannabe right? Ha det gött

 • .
  10 maj, 2013 at 16:27

  Haha…måste fråga – är det här den polska tanten i korvkiosken som svarar??

 • Py
  10 maj, 2013 at 19:21

  Hej kompis, äntligen någon som tänker som jag! 🙂 Märkligt att det är så många som inte fattar.

 • anonym
  10 maj, 2013 at 19:50

  Katrin – du har väldigt förutfattade meningar om polska kvinnor. Att du själv anlitar alltid dessa fattiga,tjocka polacker till allehända jobb just för du är så jävla sål att du inte vill betalal en svensk hantverkare men att göra sig roigt på just polacker det kan du. Hur mår du själv? Dina föräldrar kom från Polen – hur tror du att de upfattar alt du skriver eller är det kanske så att man saknar inte kon … Skärp dig, det finns minst lika tjocka svenskar,som polacker… du och ditt öga ”för sånt”.

 • anna
  10 maj, 2013 at 21:42

  zaiste!

 • anonym
  11 maj, 2013 at 06:41

  Hur är det med dina föräldras språkkunskaper? Pratar de flytande svenska? Din farmor då och resten av familjen (de äldre)??? Fattar inte att du kan håna folk för precis allt – städa upp framför egen dörr först.
  Tragiskt!

 • M
  11 maj, 2013 at 07:35

  Jag undrar vad man skall vara avundsjuk på?

 • Siii
  11 maj, 2013 at 12:01

  Nej.. Jag är faktiskt från Iran… Jag tycker att du borde ha respekt för människor.. och sluta försöka vara någon du inte är.. Du blir aldrig sedd som en svensk hur mycket du är försöker.

  Tycker faktiskt synd om dig.. du verkar inte må bra eller vara lycklig.

 • Siii
  11 maj, 2013 at 12:01

  Håller med!!!

 • Nerma
  11 maj, 2013 at 19:40

  High five på det :)))

 • Isabelle S
  13 maj, 2013 at 13:31

  Fast Katrin brukar ju citera sin pappa lika roligt då han pratar dålig svenska? 😀

 • mace
  17 maj, 2013 at 21:40

  Hur kan det vara konstigt att bry sig om vad saker kostar??
  Det va det dummaste jag hört!
  Om du inte själv vet hur det är att inte va jättetät så borde du ju iaf kunna sätta dig in i andras situationer?

 • mace
  17 maj, 2013 at 21:44

  du hoppar in i dina fina bil och drar på ännu ett framgångsrikt möte . Ja. Det är din förtjänst. Men hur myckey framgång eller pengar man skaffar sig i livet så är det mest attraktivt när en sådan människa lyckas bestå ödmjuk. Tänk på det.