Okategoriserade

Özz Nujen – Äntligen!

Jag har aldrig tyckt att Özz Nujen sagt något roligt eller varit rolig i sin stand up. Jag har inte sett så mycket men det jag har sett har jag alltid bara suckat över. Hans sätt att skoja om kurder och turkar och kebab, billigt och tramsigt och inte kul alls. Därför blev jag väldigt förvånad när Bingo idag kom och sa att han laddat skärmen med en 1,5 timmes show med Özz. ”Men kan det vara möjligt att jag ska sitta och se på Özz Nujen i 1,5 timme på min lediga tid?”, undrade jag. ”Det är många som skriver och talar om att han show ska vara väldigt bra”, sa Bingo och så var vi igång med de tramsiga skämten om hans mamma som har mustasch och hur hans pappa bryter på kurdiska. Efter femton minuter börjar jag vrida på mig i soffan utan att ha ens dragit på mungiporna. Nu vill jag återgå till att rensa skafferiet på nedervåningen. Mycket mer humor i det!

Men då händer något. Hela föreställningen får en röd tråd och han blir allvarlig och talar politik, rasism och terrorism. Det blir väldigt gripande, sorgligt, äkta och skitbra! Jag finner mig själv sitta helt paralyserad i soffan med tårar i ögonen. Jag lutar mig tillbaka igen och verkligen njuter av en dryg timme av Özz Nujens show. Bravo, Özz! Bravo bravissimo! En otroligt bra föreställning med ett grymt budskap, ett genuint engagemang och vet ni vad? Jag tror att den här showen kommer att bli skolmaterial i framtiden. Inom snar framtid. Om ungdomar i 15-årsåldern får titta på den här i skolan så kommer Sverige att bli ett lite bättre land att leva i. Asså fy faaaaan – Skitbra Özz. Tänk att du är så begåvad!

Det går såklart inte att bädda i videon men ni kan se den i 22 dagar till på SVT. Gör det!

You Might Also Like

 • Maria Stenberg
  9 juni, 2013 at 20:13

  Precis som du kände jag oxå, även min 16 åriga son sa att hoppas dom visar detta i skolorna:)
  Ha en fortsatt trevlig söndag!

 • Anna
  9 juni, 2013 at 21:14

  Jag hade precis samma åsikt om honom innan, men blev väldigt glatt överraskad av showen som var trollbindande. Satt och zappade sent en kväll och började av en slump titta precis i början av programmet och fastnade ända till slutet fast det blev alldeles för sent eftersom det var jobb dagen efter.
  Rekommenderar den till er som inte sett den!

 • Nica
  9 juni, 2013 at 21:38

  Håller med 100%

 • Sofia
  9 juni, 2013 at 22:43

  Ja jävlar vad bra!! Tack för det tipset Katrin 🙂 Väldigt uppfriskande!!

 • Tess
  10 juni, 2013 at 01:37

  Ja den är verkligen fantastiskt bra! ALLA borde se den, inte bara ungdomarna i skolan, hade även passat fint med upplysning & filmvisning i ”sockenstugorna” runtom i landet bland den äldre generationen som kan bli otroligt fördomsfulla & inskränkta tidvis..
  Bra inlägg, Katrin! ♡

 • Irene
  10 juni, 2013 at 10:32

  Super!

 • Eva
  10 juni, 2013 at 11:25

  Jag älskade den där showen. Så jäkla många sanningar och dessutom rolig på samma gång. Min första reaktion när jag hade sett den var ”den där måste bara visas i skolorna”.

 • Krister
  10 juni, 2013 at 13:24

  Han är en otrevlig människa. Trots sin show.

 • Jebus
  10 juni, 2013 at 15:49

  Özz nujen är en komiker och en duktig sådan MEN han glömmer att hans folkslag kurderna har varit delaktiga i en av historiens värsta folkmord mellan 1914-1918 mot Armenier och kristna assyr-syrianer där turkarna och kurderna tillsammans massakrerade flera miljoner oskyldiga människor.
  När mina förfäder blev slaktade, kvinnor och barn samt gravida kvinnor som blev uppsprättade där fostret krossades av dessa hänsynslösa massmördare ja då kan man fälla en tår, inte när özz nujen gör dessa mördare till martyrer genom att dra skämt om kurder och hur synd det är om dessa. Norra Irak som özz kallar för kurdistan är egentligen Assyrien. Hade inte özz förfäder mördat mitt folk så hade haft sin mark och sitt land kvar och inte varit under kurdernas styre utan några rättigheter. Idag bort ett 40 miljoner kurder där medans kristna är en promille. Allt som lyder under Islam är krig och elände. Allt detta sker idag i Sverige med kravaller och bränder för att sedan gå till personagrepp och attackera icke muslimer. Jag hoppas att Özz nujen slutar med att kategosera VI och dom genom att dra in politik över det hela där bland annat hans förfäder mördat andra. Inte hans fel men ska han ta upp det ena så får han ta upp det andra Onda för att sluta cirkeln.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Armeniska_folkmordet

 • Jebus
  10 juni, 2013 at 16:21

  Katrin. Du borde inte hylla denna kurd om du inte känner till hans politiska agenda. Tänk på ditt folk, judarna som också utplånades av främmande makt. Inte går du runt och hyllar Hitler eller hans efterlevande.

 • Camilla
  16 juni, 2013 at 16:50

  Skummande igen dina kommentarer till det här inlägget och började titta på ”Dålig stämning”. Ni som hyllar den här showen borde verkligen se Magnus Betners alla shower. Det är nästan exakt samma skämt – eller tanke värda saker beroende på hur man ser det. Magnus gör det lite råare medans Özz gör det lite mera humoristiskt eller vad man ska säga.
  Men jag säger det igen, ni som hyllar denna show, kolla in Magnus Betners alla shower så har ni samma tankar, idér och skämt…

  Tack för en bra blogg Katrin 🙂

 • Camilla
  16 juni, 2013 at 16:52

  Var lite för snabb, skummade igenom dina kommentarer på det här inlägget ska det självklart stå.