Okategoriserade

Och sen säger de…

…att ni är med på noterna? Tror ni att jag ska börja äta frukt plötsligt? Eller tror ni att jag är den enda människan i världen som inte kan googla? Uppenbarligen är jag otydlig så jag får helt enkelt lära mig att bli tydligare. Hej, jag heter Katrin och jag har ätit LCHF i fyra år. Jag har skrivit en bok om min viktresa som heter Dags att bli smal. Den har sålt i 50 000 ex och hjälpt en massa personer att nå sin målvikt. Nu har jag fött mitt andra barn och har sju kilo kvar att gå ner till min målvikt. Min andra son är snart fem månader så det har gått bra hittills, men nu har jag fastnat. Jag tänkte köra lite gröna smoothies men jag har inte precis planer på att sluta hålla LCHF alltså har jag inga planer på att börja äta frukt. Så jag ställer frågan igen: Är det någon som har recept på gröna smoothies utan frukt i så dela gärna med er!

Jag känner mig lite dragen just nu. Båda kidsen sover och jag och Bingo öppnade en så ruggigt god flaska rött till middagen och nu stack han till kontoret och jag krökar vidare. Just nu i det här ögonblicket har jag så stor förståelse för vardagsalkisar som njuter av sitt booz för jag njuter sååååå just nu. Jag ska gå och kolla vad det här vinet heter, vänta…Heartland Dolcetto & Lagrein 2012. Otroligt gott är det.

Jag fick dundermensen igår. Har liksom inte haft mens på över ett år så det kändes nästan som när jag fick mens första gången. Jag blev så ställd, tur att jag hade tamponger på landet. Fan va trist med mens igen. Inget att göra åt. Bara gilla läget. Ska man ha en till knodd eller? Har bara med vår ekonomi att göra. Ett till barn innebär minibuss, sinnessjukt dyra resor, stor lägenhet. Det är väl det egentligen. Jag kan ställa upp på en till graviditet faktiskt. Man njuter mer och mer för varje barn känns det som. Och skaffar jag ett till barn om några år så är jag runt 40 när det kommer och då kommer jag nog inte att bry mig så mycket om vikten som jag gör nu… Tanter har en tendens att inte bry sig så mycket om sin vikt märker jag. De allra flesta har en skön badring runt midjan och det är ju BARA för att de väljer att stoppa i sig socker och kolhydrater det vet ju alla. Bakelser (vad kan väl en bit tårta skada…?) och nattmackan. Fast man är ju inte riktigt tant vid 40 precis. Men då får man väl kämpa ytterligare för att komma i form igen det är ju bara en utmaning och jag älskar utmaningar så det känns helt okej… Det är pengarna som avgör. Helt enkelt.

Jag måste jobba lite. Har en text att leverera och nu börjar jag känna mig riktigt skön. Det blir en skön text helt enkelt. Godnatt.

You Might Also Like

 • lala
  4 maj, 2014 at 20:44

  varför i helvete kan du inte äta frukt?
  ät frukt!! frukt o vatten! ska du se att du blir smal!

 • UlrikaZ
  4 maj, 2014 at 21:03

  Oj, ursäkta, tänkte mig inte för med kiwi o grape i mitt smoothietips. Här är ett bättre: (Förebered en kopp starkt grön te) Spenat, gurka. avokado, limeskal, några mandlar, och ingefära. Fyll på med teet om den är tjock. Jag gillar syrligt, men vill man söta så ta något som är LCHF-ok. Grönkål ger extra poäng;) jag försöker själv vänja mig.

 • Isabell
  4 maj, 2014 at 21:03

  Prova smoothie på avocado och frysta hallon, jättegod smakkombination 🙂

 • Lee
  4 maj, 2014 at 21:12

  Alltså det där med större lägenhet är EGENTLIGEN bara de vuxna som fått för sig att man behöver… Hade en kompis som bodde i stan vääääldigt trångbodda. Gick hur bra som helst! Sen när barnen blev 6-8 så byggde de hus och fick var sitt rum och det blev världens liv och bråk mellan ungarna. -kom inte hit, -här är privat område grin och gnissel från båda håll kom hur länge som helst. Basåattduvet….

 • Hanna
  4 maj, 2014 at 21:27

  Katrin! Det var inte så länge sen som du idiotförklarade oss trebarnsmammor 🙂 när du funderade på tvåan… Men härligt att du kan ändra dig!

 • anonym
  4 maj, 2014 at 21:45

  Jag har tre systrar som väntar på trean. O alla tre är väldigt förväntansfulla o en har bestämt sig för att komma i form efter trean o inte bara låta gravidkilon hänga med. Skönt inlägg detta var. Jag har kommit igång med träning nu=)

 • Cute little things - Ung mamma-blogg
  4 maj, 2014 at 21:48

  Avokado och grape.

  http://Cutelittlethings.se – Ung mamma-blogg

 • Natasha
  4 maj, 2014 at 21:48

  Kolla in ’Gröna smoothies’ på FB. Borde även finnas recept utan frukt där.

 • Kristina
  4 maj, 2014 at 22:15

  Men du skrev ju i tidigare inlägg att du ”klickar hem bär, mandlar och ingefära”. Bär innehåller ju socker likadant som frukt. Nu fattar jag inte. Förklara för mig.

 • Imse
  4 maj, 2014 at 22:28

  Hahaha Katrin du är allt för rolig :)) dom bären du äter till din frukost? Är inte de frukt? Hahaha det är bär du ska ha i dina SMOTTIES för att de ska vara goda, annars smakar de bara SKIT!!! Säger inte att du ska öka/tillsätta frukt utan tillsätta dina bär du äter till din ryska yoghurt och musli :))

 • mellwin
  4 maj, 2014 at 22:42

  Nej varför måste man det? Frukt innehåller jättemycket socker. Så mycket att diabetiker inte får äta så mycket frukt alls…
  Och hur nyttigt blir det? Frukt o vatten…?

 • Maria
  4 maj, 2014 at 22:44

  Spenat, 1/4 Lime, 1/2 Avocado, Frysta hallon/blåbär/jordgubbar, En skvätt kokosmjölk, Ev mer is 🙂

 • Lovisa
  4 maj, 2014 at 22:50

  http://inspirana.se/har-ditt-eftermiddagssug-kommit-krypande/ Riktigt god & grön smoothie! Dock innehåller just denna banan och honung, men det går bra att byta ut mot något sött som inte har några kolhydrater.

 • sol
  4 maj, 2014 at 22:51

  Hallon innehåller väldigt lite kolhydrater medans tex banan ganska mycket.

 • Lo
  4 maj, 2014 at 22:53

  Hon vill ha recept på grön smoothies utan frukt, ok?

 • Vallmo
  4 maj, 2014 at 22:55

  ”Hallon blåbär jordgubbar” Grön smoothie???

 • kangarooo
  4 maj, 2014 at 22:56

  Sött=kolhydrater 🙂 Man äter inte sött när man äter LCHF

 • sandra
  4 maj, 2014 at 23:10

  Sa lange du inte dricker complicity, far du dricka vad och hur mycket du vill, satan vilket dyngvin det ar.

 • Biggan
  4 maj, 2014 at 23:24

  En näve bladspenat
  En gurka
  En nypa vad du nu sockrar med
  Krossad is
  Kör i mixern
  Drickes väl kyld

 • Lovisa
  4 maj, 2014 at 23:59

  Finns väldigt mycket sött med typ 0 kolhydrater och kalorier, kallas vanligen sötningsmedel. 🙂 Har för mig att Katrin brukar använda sig av sukrin och stevia.

  https://inspirana.se

 • Lovisa
  5 maj, 2014 at 00:02

  Låter jättegott! Detta ska jag prova! Något som även är toppengott med hallon är detta: http://inspirana.se/kanner-du-dig-lite-hanging/ Dock innehåller det äppeljuice och det kanske för LCHF:are Katrin?

 • Lovisa
  5 maj, 2014 at 00:25

  det kanske inte är för LCHF:are*

 • Andrea
  5 maj, 2014 at 00:41

  Va kul för er att du funderar lite på ett tredje barn <3

 • Lina
  5 maj, 2014 at 01:00

  Kommenterar här också så du inte missar denna grymma utrensande smoothie:
  Jag brukar göra en fyra dagars ”paleo detox” där denna gröna smoothie ingår.
  http://www.paleodietplusplus.com/paleo-recipes/paleo-shake-detox/
  Smoothien är LCHF-vänlig om man utesluter moroten. Innehåller massor av utrensande nyttigheter, äppelcidervinäger till exempel. Rekommenderar att man dricker något glas med vatten och psyllumfröskal, annars kan det bli trögt i tarmarna om de inte är vana…

 • Julia
  5 maj, 2014 at 01:43

  Välbeprövat tips från mig (mycket svårtflirtad skeptiker med välbeprövad erfarenhet av HELGRÖN juice): (i) Skaffa en riktigt bra juicemaskin. Jag har en Omega – rekommenderar 100% (http://www.omegajuicers.com/juicers/juicer-8005.html). Den går på lågt varv/minut och därmed ”mosar” ut juicen inte centrifugerar den, vilket skulle förstöra en stor andel av vitaminerna och enzymerna. Denna Omega-modell mosar ALLT till och med vetegräs om du så har lust för. (ii) Köp enbart ekologiska grönsaker, eftersom du kommer dricka dem i ren form och du vill inte få i dig någon slags kemikalie-cocktail. (iii) Skiva upp allt i förväg där cirka 1/3 är mörkgröna blad av mega-näringsrika bladen KALE (grönkål), spenat eller mangold; 2/3 är mindre smakrik utfyllnad såsom gurka, stjälkselleri, fänkål, etc.; Sen en bunt valfri färsk ört på det (koriander, persilja, dill, etc). Frukt är aldrig nödvändigt ur näringssynpunkt och i mina mängder av testade smakkombinationer inte ens behövlig för smakens skull. (iv) Sen tips för kräsna smallökar: ha alltid i 1-2 lime/citron som får bort eventuell bitterhet; Lite ingefära som förvirrar smaklökarna, och mixa i en bit avokade några varv för en slätare mildare konsistens och smak. Man behöver INTE ha i morot/rödbeta/etc för sötma. Citronen, ingefäran, avokadon neutraliserar allt de starka gröna. 100% GRÖNT, 100% nyttigt, 100% fruktfritt. (Avslutning) jag drack varianter av denna basjuice (vitlök, etc, i för variation och 100% näringstäthet) i 3 veckor dag in dag ut. Har aldrig mått bättre både i kropp och knopp som efter det. Börja med ett stort glas av den här gröna mixen varje morgon och man är också garanterat därtill aldrig hungrig under dagen för kroppen är i vitaminshock (från och med några dagar efter att man börjat med detta).

 • Anna Dahl
  5 maj, 2014 at 01:58

  Hej, K!

  En bra piggelin smootie:

  Färsk spenat
  1/2 avokado
  En nypa Spirulina pulver
  Lite macademia nötter (eller mandlar eller vad man gillar/behöver)
  Lite linfröolja
  Ca 1 dl frusna hallon och/eller blåbär
  Spä med vatten och/eller mandelmjölk
  1 tsk lakridspulver
  Riven ingefära

  Den blir extremt grön, frisk och god, lakridspulvert bidrar till en mycket god och lite mystisk smak men passar verkligen m övriga ingredienser. Den går att variera i det oändliga beroende på vad man har hemma.

 • anna
  5 maj, 2014 at 02:09

  1kg ister
  1 kg bacon
  2 Boxholm gräddost 2 kg
  2 liter grädde
  1 flaska grön karamellfärg voila. en smoothie.

 • Therese
  5 maj, 2014 at 06:00

  Hahahaaaa!!!!!

 • kerstin
  5 maj, 2014 at 06:47

  Minibuss för tre barn? Går väl bra med en vanlig kombi, det hade vi för våra tre barn. Sen tror jag ni har råd med en större lägenhet då ni har råd med ett landställe med sjötomt, utomlandsresor etc.. Om ni är så fattiga så borde ni söka bostadsbidrag. En större lägenhet behöver inte vara så dyr om rummen är mindre priset går ju på kvm. Sen behöver man ju inte på mitt i stan

 • bitte
  5 maj, 2014 at 07:36

  Äter lchf. Men kan inte dricka vin, då det triggar mitt sötsug, med ångest som följd!

 • LinaK
  5 maj, 2014 at 07:57

  Ja, det heter så trots att det är bär tom frukt i. Kolla sidan ’Gröna smoothies’ på fb tex.

 • Vill bara påpeka
  5 maj, 2014 at 08:27

  Fyra barn, vännen, fyra barn. De har redan tre.

 • ebba
  5 maj, 2014 at 08:59

  Kan man dricka en flaska rött, utan samvetskval om man äter lchf?

 • chris
  5 maj, 2014 at 09:03

  Kära Katrin
  Är en 62 årig tant med en väl bibehållen simring trots ”strikt LCHF” i snart 4 år. Varför?Ja inte är det bakelser utan goda viner. Tänk på det Du om Du vill hitta tillbaka….
  Kram

 • Elli
  5 maj, 2014 at 09:13

  http://minmote.no/#!/artikkel/22922998/her-er-oppskriften-paa-tones-skjoennhetssmoothie viss du ikke vill ha frukt så tar du bare bort frukten. Problemet løst! Jeg liker denne:)

 • Maria
  5 maj, 2014 at 09:29

  Jag är 42år, väger 53 kg 171cm lång, tre barn, och absolut ingen TANT! Har aldrig bantat och har gått upp ca 9 kg varje graviditet och två veckor efter jag fött har jag tappat 15 kg utan att göra något annat än äta och amma!

 • grönt
  5 maj, 2014 at 11:03

  Låter som en sund människa, går du på ”grön diet” ?

 • Anna
  5 maj, 2014 at 11:43

  Jag gillar kombinationen spenat, selleri, lime, groddar, ingefära och kokosvatten. Men min syrra hatar den kombon, så jag lovar ingenting…

 • Maria
  5 maj, 2014 at 11:45

  Nej verkligen inte! Har aldrig gått på någon diet och kommer aldrig att göra, verkar hemskt! Äter vad jag vill och när jag vill, lagar husmanskost och äter och dricker lite för mycket godis och Coca-Cola… Måste vara tråkigt att leva på dieter och inte äta vad man är sugen på, tycker det verkar konstigt att man måste gå på dieter, jag tror att om man rör på sig så kan man äta vad man vill, men iofs så tränar jag inget heller men går med hundarna iallafall.. 😉

 • Kattis
  5 maj, 2014 at 11:54

  Hej!
  Har kikat in hos Blondinbella och ser att hon blivit smal rätt fort efter sonens födelse..Du kanske kan fråga hur och vad hon äter så får du se att du oxå går ner

 • Nancy
  5 maj, 2014 at 12:37

  Kära Katrin! JAG är en ”tant” på 53 år och jag bry mig om hur jag ser ut. Jag tränar med PT 2 gånger i veckan och själv 2 gånger till. Jag har ingenting att avundas unga flickor, jag är jätte nöjd med min kropp och hur jag ser ut. Äter vad jag vill och har aldrig gått på dieter, gymmet är hemligheten. Faaan heller att man slutar bry sig om hur man ser ut vid 40….du är galen…..fortsätt att kämpa….det är ju bara 5 månader sedan du fick barn och du har gjort ett bra jobb hittils….ryck upp dig och träna bort fläsket darling! Det finns ingen annan väg…..bara svett och tårar…..

 • my
  5 maj, 2014 at 13:58

  Frukt är ju bra och gott.. I think
  Men man ska INTE äta frukt under en viktnedgång, iaf undvika frukt.. Bättre än godis haha

 • Sara Larsson
  5 maj, 2014 at 14:31

  Hon dricker inte masa på vin på kvällen så hon orkar gå på gym, o äter frukt o bär o usch fråga inte henne då kanske man lyckas gå ner i vikt o då lite muskelmassa o få bra hållning ……….

 • Clara
  5 maj, 2014 at 14:45

  Bästa morgonkicken!

  Grön som du önskar 😉

  1/2 knippe selleri
  1 stor bit ingefära (tummen typ)
  2 nävar ruccula
  1/2 gurka
  1 avocado
  1 lime (valfritt)

  Jag använder juicepress. Har du en sån? Om inte, köp!

 • Olivia
  5 maj, 2014 at 14:49

  Då måste du vara en utav de få lyckliga med en fruktansvärt bra ämnesomsättning, grattis till dig!

  Även om man rör på sig så kan man inte äta vad man vill. Du gör av med cirka 2000 kcal på en dag, 2500 om du kör ett stenhårt träningspass i en timme. (500 kcal är ett 100 g Marabou, som ett exempel.)

  Alla dietar inte för att gå ner i vikt utan även för att behålla sin vikt. Att utesluta vissa saker kan snarare göra kroppen gott. Socker, till exempel, som Katrin undviker, påstås ha en större beroendeeffekt än heorin så jag förstår att man inte vill få i sig hur mycket som hellst av det, speciellt inte ge sitt barn det. Jag själv räknar på ett ungefär hur mycket kalorier jag äter för annars vet jag att jag går upp i vikt. Så ser verkligheten ut för de flesta. Viktuppgång/nedgång är för de flesta ren matte…

 • nikole
  5 maj, 2014 at 15:02

  du är så snygg.

 • ???
  5 maj, 2014 at 16:25

  ?????

 • Trebarnsmamma
  5 maj, 2014 at 17:25

  Har alltid vägt ett par kilo för mycket men trivts med det. Har gått ner till ursprungsvikten mellan de två första barnen. Tänkte att efter trean blir det tufft. Mindre tid att träna osv. Minstingen föddes i april förra året. Gick med fem kilos övervikt hela sommaren sen tänkte jag att nu får det räcka. Utan större ansträngning gick jag ner 12 kilo under hösten. Gick en promenad varje dag och tränade en timme i veckan. Räknade kalorier men åt allt. Blev både förvånad och glad över hur lätt det var! Nu väger jag lika mycket som när jag var ca 12! Så sägs det att det är svårare efter 30. 😉

  Lycka till! Du är så skön!
  Börjar bli lika kul att läsa kommentarerna här som att läsa din blogg. 😉

 • Anna b
  5 maj, 2014 at 17:42

  Men du om någon har väl råd med flera barn. Det var ett dåligt argument för din del. Skyll hellre på att det är jobbigt med sömnlösa nätter eller något sådant istället.

 • kangarooo
  5 maj, 2014 at 19:07

  Ja man kan använda sötningsmedel, men dom flesta som äter LCHF stoppar inte i sig sötningsmedel, för det triggar igång ett sötsug som är jobbigt. Därför är det bättre att strunta i det.

 • mango
  5 maj, 2014 at 19:23

  Hoppsan Kerstin, nu har du minsann talat om för familjen hur det ska gå till! Fyra barn får inte plats i ett baksäte på bilen eller kan du säga emot det? Du ”tror” att dom har råd med större lägenhet???
  Herregud människa, om dom anser att det blir för dyrt, så kan ju inte du bestämma att det inte är så!

 • Lo
  5 maj, 2014 at 19:28

  Bra skrivet Olivia!

 • fröken
  5 maj, 2014 at 19:33

  Oj Sara Larsson, är du så där ointelligent, eller vill du helt enkelt bara vara spydig? Hört talas om att människor är olika?

 • Stolt barnbarn
  5 maj, 2014 at 21:49

  Min mormor är 69 år, haft diabetes i 37 år, alltid vägt kring 100 kilo, i augusti 2013 introducerade jag (17 år) appen LifeZum för mina föräldrar, de gick ner 10 kilo var, mamma visade den för mormor, idag har hon förlorat 25 kilo, från 96 till 71, hon tar knappt något insulin längre och lever jättebra. Allt hon gjort var att räkna kalorier, hon är ett levande bevis på att vem som helst kan gå ner i vikt, hon är fantastisk och jag hoppas det kan inspirera andra! Om hon går ner några kilo till kan hon bli av med sitt insulin helt, jag är så stolt!!

  Så till alla som kämpar, räkna kalorier, LifeZum är bästa appen och den har hjälpt så gott som hela min släkt (inklusive mig) att bli av med våra extra kilon, vill man så kan man!
  Fortsätt kämpa Katrin, du är ursnygg och det bara strålar om dig, du kommer nå din målvikt och då kommer du vara vackrare än någonsin, heja dig, heja alla som försöker. Jag tog 12 kilo förra året och mår bättre än någonsin, alla kan och man mår så mycket bättre när man ligger inom sina BMI gränser!

 • Rebecka
  6 maj, 2014 at 07:13

  Jag har ätit lchf i 6 år, efter mitt andra barn 2,5 år så var det svårare att gå ner. Började då att äta lchf utan mjölkprodukter, tog 2 månader sen så hade jag gått ner mina önskade 6 kilo och 3 till. Funkade finfint för mig så kanske funkar lika bra för andra! Lycka till

 • Camilla
  6 maj, 2014 at 09:09

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Sara Larsson
  6 maj, 2014 at 09:42

  Jag ? Ointelligent ? Nej väldigt intelligent … Ja som sagt människor är olika …..

 • kerstin
  7 maj, 2014 at 05:09

  Just det tänkte inte på Nova räknade bara deras tre gemensamma.

 • kerstin
  7 maj, 2014 at 05:12

  Men jösses tänkte inte på Nova man behöver inte vara otrevlig för det. Sen har man råd med ett hus för flera millar så har man nog råd med en större lägenhet som inte ligger inom tullarna då det är billigare utanför om det inte är nyproduktion, jag gav min åsikt men bestämt något har jag inte.

 • Ellinor
  16 april, 2018 at 16:39

  Det finns en medicin som heter Reductil, som just minskar aptiten. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Jag förlorade över 7 kg om cirka 2 månader. Jag har beställt reductil från
  http://weightlossproducts.club och är mycket nöjd, de leverar från Europa.