Okategoriserade

Nu ger jag upp

Jag har uteslutit precis allt som någon har rått mig till. Igår stod jag i färskdisken på NK och åt en kall kycklingfilé för att det var det enda som jag kunde hitta som tillagats helt utan kryddor. Jag äter potatis varje dag för att Bingo fått för sig att det ska vara bra för mig, jag äter falukorv för att jag inte kan komma på vad jag kan äta då det är mjölkprotein eller kryddor i precis allt. Jag kör pysventilen tre gånger om dagen, jag ger inte D-dropparna men Semper-dropparna, jag masserar jag gör allt men inget funkar. Inatt har jag inte sovit en minut. Det inte som jag säger utan det är sant. Jag har suttit i skräddarställning med paddan på golvet och kollat weeds under de få perioder då lillen inte skrikit. Då har han ”suttit” upprätt över min axel och så fort som jag försökt att lägga ner honom så har han vaknat och skrikit.  Han har ont i sin mage jag ser det väldigt tydligt men jag vet inte vad jag ska göra åt det så nu ger jag upp. Alla försök till lite ”roliga” möten och annat slutar nu, jag får vänta ut den här maggrejen för jag är helt dum i huvudet nu. Kan inte alls tänka eller fungera. Hatar att sova på dagen dock, men kommer att tvingas till att göra det. Jag måste gilla läget nu bara. Sluta försöka och bara vara med lillen och försöka underlätta för honom och anpassa mig efter hans sovplan. Nä nu ska jag boka tid hos Jean förresten.

 

You Might Also Like

 • LOT
  13 januari, 2014 at 15:37

  Skickar en styrkekram. Det du går igenom är fruktansvärt jobbigt och utan sömn blir man nästan galen. Som förälder för man ALLT man kan för att sitt barn ska sova. Om man visste att de sov upp och ner i en sele i ett rum fullt med pingviner SÅ SKULLE MAN FIXA ETT RUM MED PINGVINER!!! Man gör det som krävs. Att inte sova är tortyr. Men det går över. Kapitulera, ”så här blev det med det här barnet” – sov på dagen. Ät när du kan. Ta hand om dig. Och viktigast…det kommer gå över.

 • Maria
  13 januari, 2014 at 15:37

  Om det inte hjälper vad du än gör när det gäller matintag så tycker jag att du ska fundera på om det kan vara något annat än magont han har, även om du tycker dig se att det är magen som krånglar. Om jag vore du hade jag uppsökt en bra osteopat eller liknande som är van vid att arbeta med spädbarn. ”Min” osteopat (inte ens i närheten av Sthlm tyvärr) har behandlat ett stort antal barn som har ansetts ha magproblem men som i själva verket har haft något fel i nacken eller liknande. Det är tydligen inte helt ovanligt att exempelvis kolikbarn har fått en knäck i nacken vid förlossningen och att det är det som är orsaken till allt, även om det tar sig uttryck i andra symptom. Kan vara värt att kolla upp vid det här laget tycker jag… Lycka till med lillen!

 • Karin
  13 januari, 2014 at 15:40

  Han kanske inte tål din bröstmjölk?

 • Louise
  13 januari, 2014 at 15:40

  hej, testa att utesluta te. min bebis klarade absolut inte grönt te av någon konstig anledning.

 • Linda Honkala
  13 januari, 2014 at 15:47

  Alltså jag vet inte men min mamma gav mig pytte lite samarin utblandat i lite vatten på en sked när jag var liten. Garanterat inte ett råd man får från BVC men hon testade och hon menar på att det var hennes räddning då jag var spädbarn och hade konstant ont i magen. Jag blev bättre och en glad unge och inte har jag fått några konstiga men eller CP skador för det. Men som sagt jag kan inget om sånt men det kanske är värt ett försök. Hoppas det ger sig. Förövrigt så var jag i din butik i dag och ge den blonda tjejen en klapp på axeln för hon e riktigt duktig och serviceminded

 • Lisa
  13 januari, 2014 at 15:53

  Men har ni testat att komplettera m ersättning? Jag känner så igen mig och det löste sig när han blev mätt på riktigt.

 • Tess
  13 januari, 2014 at 15:57

  Gå till läkaren med honom alt. gå och lär dig babymassage för magen, det lindrar lite i alla fall… kram!

 • Pola
  13 januari, 2014 at 15:57

  åske har han colik !

 • Maria
  13 januari, 2014 at 15:59

  Jag tycker att det låter som komjölksproteinallergi han har. Då våran son föddes hade vi precis så som ni, tills han blev 5 månader och sket blod. Då åkte vi såklart på barnkliniken och fick hjälp och efter det och mjölkfri ersättning, fick vi en ny son. Enligt bvc var det kolik och det skulle man även anta till den dag barnet var 6 månader. Idioti!! Jag hoppas verkligen att det löser sig för er! /Maria

 • sara
  13 januari, 2014 at 16:00

  MINIFOM!!! från apoteket var räddningen här hemma hos oss. stor skillnad efter bara nån dag. lite bökigt eftersom det ska ges vid varje amning men lätt värt det 🙂

 • [email protected]
  13 januari, 2014 at 16:01

  Min andra unge va sån. Det tog två veckor utan mjölkprodukter tills min bröstmjölk var ren och hon slutade ha ont. Ge inte upp! Vill du prova mjölkfri bröstmjölksersättning så har jag kvar några burkar hemma.
  Det växte bort tills hon var ett år.

 • Mia
  13 januari, 2014 at 16:04

  Har två killar som båda varit mjölkproteinallergiker och även ägg och det var tufft när man ammade!! Men det går att fixa mat 🙂 Ren mat och mjölkfritt smör alt olja. Nutramigen hette ersättningen som man fick ge när det var dags för välling och gröt! Det luktar skunk men barnen älskade det och kallade det för nuttemjölk!! Lycka till!!

 • Nina
  13 januari, 2014 at 16:07

  Trodde min bebis hade ont i magen men i själva verket var bröstmjölken för tunn och han blev aldrig riktigt mätt. (Kunde heller inte lägga ner honom när han somnat utan att han vaknade) till saken hör att amningen funkade bra 1,5 månad sen blev det ”ont i magen” som helt enkelt var hunger. Han fick ersättning och sover nu själv 22-05!

 • Sirpa
  13 januari, 2014 at 16:07

  Kolik !!! Lovar! Barn med kejsarsnitt tagna nån eller några veckor för tidigt får ganska ofta kolik ! Det kommer sluta vid 3 månaders ålder ganska exakt tror jag , bara att härda ut.

 • Elise
  13 januari, 2014 at 16:10

  Jag säger bara akupunktur! Det enda som funkar! Tro mig jag har testat allt annat! Akupunktur var som en gåva från ovan:-) Testa får du se

 • Maria
  13 januari, 2014 at 16:12

  Ägg!! Har du slutat med ägg? Min tvåa var likadan, jag testade allt men hon fortsatte skrika tills jag fick tipset att sluta med ägg. Rada! Hon slutade skrika. Sen var det över på bara några veckor och jag kunde börja käka allt igen. Kram på dig!

 • Erika
  13 januari, 2014 at 16:18

  Min dotter hade kolik, men skrek bara nattetid. Efter att ha provat ALLT fick vi rådet att prova akupunktur och det räddade oss. Lycka till

 • Maria
  13 januari, 2014 at 16:24

  SKIT I ALLA RÅD!!!

  Åk till Barnsjukhuset!!! Annars kanske du ångrar dig att du inte åkt tidigare!! INTE BVC, de säger bara ”avvakta” !!!

 • Jeanette
  13 januari, 2014 at 16:29

  Dags att testa akupunktur? Kan säga att det hjälpte våran lilla kolikis! Ungefär var 3e till 4e dag! Rekommenderas varmt! Vi körde på allt, skonsam kost, minifom, semper men akupunkturen gjorde under!

 • Martina
  13 januari, 2014 at 16:30

  Han kanske helt enkelt är hungrig? Provat att lägga till lite ersättning?

 • Linda
  13 januari, 2014 at 16:35

  Akupunktur! och testa mjölkfri ersättning!

 • Jean
  13 januari, 2014 at 16:35

  Akupunktur funkade för oss!

 • Helena
  13 januari, 2014 at 16:36

  Later som Kolik tycker jag, det har ju inte alltid med magen att gora. Prova Cranial osteopathy kanske? http://www.dailymail.co.uk/health/article-2004700/Cranial-osteopathy-Soothing-away-babys-colicy-cries.html

  Annars kan det vara tunghafta kanske? Jag fick barn samma dag som dig, och min lilla kille skrek hela tiden med, men han hade tunghafta och kunde inte ata ordentligt. Kan ju vara vart att kolla med, efter han fick det snittat ar han mycket gladare.

 • Annelie
  13 januari, 2014 at 16:38

  Akupunktur. Läs doktorsavhandling av Kajsa Landgren på nätet. Lycka till!

 • Helena
  13 januari, 2014 at 16:40

  Akupunktur

 • Mini
  13 januari, 2014 at 16:41

  Hej! Tänker på en sak som jag inte tror du har testat!!! Ge honom den där mjölkfria ersättningen som kostar multum, luktar jätteäckligt och som finns på Apoteket. Bara ös i honom när han blir sådär hungrig/ledsen! Kanske har han ont i magen av hunger?! Det kan ju inte bli värre iaf!

 • Cathrine
  13 januari, 2014 at 16:43

  Gå till baby zontetapi!!! Det hjälper Katrin! Kan kolla upp vart du skall gå om du vill

 • annika
  13 januari, 2014 at 16:48

  Asså min skriker också på nätterna men jag tror inte han har ont, han vill va vaken bara, för på dagen e han en ängel o sover såå gott själv så. Jag kan däremot inte sova på dagarna för jag har 2 små till på 1 och 2 år, kan bara trösta dig och mig själv o alla andra att det kommer att gå över.Kram

 • Ejja
  13 januari, 2014 at 16:49

  Kolsyra

 • barnsjuksköterksan
  13 januari, 2014 at 16:49

  Hej!
  Min son sov inte liggande sitt första levnadsår för alla sa att bebisar skriker. Visade sig att han hade reflux! Han var oxå suttig och ville äta hela tiden. Såklart.. svider det i magen så lindrar ju mat! Två behandlingar med nexium och efter tre dagar av behandlig sov han heeeela natten! Går tom och lägger isg själv utan att ha behövt lära honom det.. Det var reflux som var boven hos oss. Visar sig när dom läggs ner då magsaften åker upp.. inte alls onormalt i början av livet men dock värt att veta. Lycka till!
  Mvh
  Barnsjuksköterskan

 • fia
  13 januari, 2014 at 16:50

  Mycket BRA förslag!!!

 • Carro
  13 januari, 2014 at 16:50

  Helt vanlig kolik!!!!

 • jordgubb
  13 januari, 2014 at 16:50

  Strunt i alla råd och beställ tid till en läkare. Det är bättre ni får veta vad det är och får rätt hjälp. Bränner du ut dig så kan det ta år innan du blir dig själv igen och risken är stor att du gör eller säger något dumt som du inte skulle göra i vanliga fall. Du måste sova och barnet måste slippa ha ont.

 • Annika
  13 januari, 2014 at 16:52

  Hej! Jag hade absolut bokat tid för akupunktur för lillen. Jag gjorde det med min son. Det blev mycket bättre, besvären försvann inte helt. Men jag kunde fungera som en någorlunda normal människa. Vi gjorde det i Stenungsund hos Marianne. Hon var den enda då 2006 som fick utföra akupunktur på barn. Värt ett försök. Kram

 • Alexandra
  13 januari, 2014 at 16:52

  Åk till en barnläkare!
  Och pröva ersättning!
  Vi fick köpa ngt från apoteket som läkaren
  sktev ut!
  Börja med att gå till läkaren.

 • Annika
  13 januari, 2014 at 17:02

  Hej
  Får han behålla maten? Kräks han mycket? Vår son hade en förträngning på nedre magmunnen i den åldern och fick opereras. Detta är vanligare bland pojkar och de kräks en hel del. Kanske värt att kontrollera. //Annika

 • Nina
  13 januari, 2014 at 17:18

  Sluta amma direkt, och köp mjölkfri ersättning.
  Så onödigt att plågas båda två! Och hur länge
  orkar du innan du bryter ihop?!

 • Johanna
  13 januari, 2014 at 17:21

  Min son blev värre av semper dropparna

 • Nina
  13 januari, 2014 at 17:21

  Det finns en medicin mot kolik som de skriver ut om du ber om det. Under en liten kort period så kan det vara kalas att de det så att både han o ni andra får sova. Lycka till! 🙂

 • C
  13 januari, 2014 at 17:23

  Hej! Tipsar än en gång om fänkålen. Hela fänkålskärnor finns på påse i kryddhyllan. Häll ut så du får handflatan full. In i munnen, tugga och svälj. Smakar inte illa och hjälper mot onda bebismagar. Den malda fänkålen kan du blanda direkt i ersättning om du får för dig att prova det. Kram och lycka till!
  Har han fått något namn än förresten? Den lilla godingen!

 • Mia
  13 januari, 2014 at 17:24

  Akupunktur!! Båda mina barn har haft kolik och jag vet att det är ett rent helvete. Vi provade ALLT!!! mjölfritt, mjölkproteinfritt, uteslöt mjöl, kryddor, grönsaker, slutade amma, gav mjölkproteinersättning, masserade mm mm tills det inte gick längre. Då fick jag höra om akupunktur o tro mig, detta är verkligen inget jag nånsin har trott på. Alla skrattade åt mig att jag åkte till en trollpacka o allt vad det nu var men jag lovar, efter 3 dagar var de som helt nya barn!!
  Det är en kur på 7 dagar som man ska fölfölja. En nål i varje veck mellan pekfinger o tumme sätts, nålen vrids om ett varv o sen är det klart! Tar 20 sekunder.
  Helt sjukt men det FUNKAR!!!!

 • eva
  13 januari, 2014 at 17:27

  Ja det kan finnas MÅNGA OLIKA ANLEDNINGAR till varför en bebis har ont i magen!!!

 • Jennie
  13 januari, 2014 at 17:29

  AKUPUNKTUR! Mina tvillingtjejer skrek sig blå i flera månade så när min minsting kom och skrikfesten satte igång igen så fick jag tips om akupunktur.

  Magontet brukar sluta efter ca 7gånger. Vi gick 5 gånger sen hade hon inte ont längre och sov nätter. En liten nål i vardera hand i 30 sekunder/gång.

  Testa akupunktur!!

 • Emelie
  13 januari, 2014 at 17:30

  Jag vet en nyföding som hade ett brutet nyckelben. Det fick hen gå med i flera veckor innan nån läkare tog det på allvar. Men enligt modern så syntes det rätt tydligt att nåt var av då armen var helt slapp och bara hängde (dock ingen som lyssnade på henne), så det borde du se med blotta ögat.
  När den väl läkte så vart hen tyst.
  (jag skriver hen för jag vet inte könet)

 • Sanna
  13 januari, 2014 at 17:31

  Akupunktur hjälper mot kolik. Vet inte hur det är i Sthlm, men landstinget i Gävleborg erbjuder det. I Gävle finns både privatklinik och landstinget där man kan få hjälp. Googla så hittar du info. Det är bara ett pytte nålstick i vecket mellan tumme och pekfinger. Många barn sover sig igenom det, men det hjälper!

 • Frida
  13 januari, 2014 at 17:32

  Ja man tycker ju det är SJÄLVKLART efter så lång tid med problem!!!

 • YVONNE
  13 januari, 2014 at 17:42

  Jag har haft 3 barn som alla har haft kolik och inget av dem
  har fått en droppe bröstmjölk utan bara tillägg på flaska,
  Inget hjälpte,det var bara att stå ut,men det var värst med
  det sista barnet,när man hade 2 till som var små och
  behövde hjälp.Tack för ordet.

 • Agnetha
  13 januari, 2014 at 17:49

  Testa Docidus! Finns på Apoteket. Mkt bättre än minifom. Min son som hade konstaterad kolik blev en helt ny bebis tack vare Docidus!!

 • Charlotte
  13 januari, 2014 at 17:52

  Min bebis var precis lika dan, tills i lördags då vi var på 2a behandlingen akupunktur! Vi har testat ALLT! Men hon har inte skrikit sedan i lördags!! Gör ett försök!!

 • J
  13 januari, 2014 at 18:09

  Min första dotter skrek och skrek och skrek nätterna igenom i 5 veckors tid. Orkade knappt hålla ögonen öppen och testade tillslut med ersättning, hon blev som förbytt! Inget mer skrik. Hon vart helt enkelt aldrig mätt.
  Min andra dotter skrek mer än första dottern och trodde ett tag att jag nästan skulle dö av trötthet. Efter 4-6 veckor tyckte BVC att vikten inte höll sig på sin kurva och vi skickades in till sjukhus. Där körde dom igång med sondmatning av mjölkproteinfria Nutramigen (tror jag det hette) och där var felet. Hon var mjölkproteinallergiker och det växte bort när hon var ca 3.5 år gammal.
  Lycka till!

 • clara
  13 januari, 2014 at 18:22

  antar att du är trött på alla kommentarer med råd nu, men måste bara säga att jag fick rådet att äta ungefär som under graviditeten men att utesluta det som är svårsmält och det man märker att barnet reagerar på. (har uteslutit bland annat större mängder nötter (mindre mängd går bra med min son), gluten (som jag inte åt som gravid i princip) och lite annat smått och gått som lök kål som inte är kokt osv.). han reagerar på vissa frukter och en del annat också som halvfabrikat. magen på barnet utvecklas redan i fosterstadiet och påverkas av det intag man haft redan som gravid.
  och glöm inte att spädbarn är väldigt temperaturkänsliga. min son som nu är 5 månader vaknade alltid och grät förut, var jätteledsen verkligen, och sov kortare intervaller och det var för att han blev för varm när han sovit om nätterna och dagarna eftersom det var sommar och vi hade för varmt hemma. sedan hade vi lite svalare inomhus, då blev det mycket bättre och han vaknar nöjd och glad och sover längre. hoppas din mår bättre snart! man lär känna sitt barn och varje barn är ju olika och ge inte upp, thats not your style.

 • elin
  13 januari, 2014 at 18:29

  Läs Anna Whalgrens ”Sova hela natten” Han har inte kolik utan icke stillad överlevnadsångest. Du ska va där och mata direkt vid minsta lilla pip från bebisen dygnet runt, sen vid 4 -5 månader ska han sova hela natten. Ät vad du vill, spelar ingen roll.

 • Isabell
  13 januari, 2014 at 18:38

  Vi var oxå hos Marianne i Stenungsund. Hon var en av två som fick utföra detta på spädbarn 2008. Vi fick en ”ny” dotter efter 2 behandlingar – glad, pigg, inget hopskrynklat ansikte av smärtor! Vi fortsatte naturligtvis kuren ut och jag är så tacksam för att vi gjorde detta! Var väldigt skeptisk först, men man gör verkligen allt för att försöka hjälpa sitt barn. Testa akupunktur Katrin! Du har inget att förlora!

 • Elin
  13 januari, 2014 at 18:39

  Akupunktur! Min dotter skrek och hade uppblåst mage ca 20h/dygn! Då blev jag tipsad om akupunktur, det är eg inget man gör på spädbarn men det finns de som gör det! Hon blev mycket bättre!

 • Nadia
  13 januari, 2014 at 18:42

  Kör med ersättning! Finns ingen anledning till att både du och barnet ska må dåligt.

 • Fia
  13 januari, 2014 at 19:01

  Usch, så jobbigt. Då är det svårt att vara en glad förälder när man inte får sova ordentligt…

  Nu har du fått en massa tips, men mina spontana tankar är att det inte har att göra med vad du äter. Har hört från en väldigt erfaren BVC-sköterska att det är trots allt ganska sällsynt att de reagerar på vad man äter, även om det såklart förekommer (som jag läser att endel tyvärr fått erfara). Det fanns dock en sak som hon var säker på att det gav magont hos de flesta bebisar och det är LINFRÖN. Så passa dig för det om du skulle äta det. Många äter det för att få igång magen efter graviditeten, men det är ingen bra idé…

  1. Testa Miniform som tar bort ytspänningen på eventuella gaser i magen.

  2. Håll bebisen med hans rygg mot din mage med dina händer under hans knäveck (ungefär som att han sitter på en potta) och gunga honom lite lätt. Vid eventuella gaser så brukar de släppas ut om man håller så.

  3. Enligt ”dagens råd” ska man ju lägga bebisen på rygg när de sover. Jag vet dock många som har varit tvungna att lägga sina barn på mage eller sida för att de ska kunna sova bättre. Dock är det ju något som måste kännas rätt för en själv att prova…

  Hoppas det blir bättre snart och att något av allas tips funkar!

 • Fia
  13 januari, 2014 at 19:02

  Lider med dig, har själv en son på 10 månader som det va exakt likadant med! Allt slutade iallafall med att vid 1,5 månads ålder att vi fick en mjölkfri ersättning som heter neocate och på 1 vecka så blev han som ett helt annat barn, glad o inte alls lika gnälligt o ”klängigt” ! Kan ju va värt att prova när allt känns hopplöst !!

 • Cecilia
  13 januari, 2014 at 19:10

  Skulle mycket väl kunna vara reflux. Kolla upp det hos läkare. Han kan behöva medicin. Bebisar med det vill inte ligga på rygg och bör inte äta för stora mål. Lycka till.

 • Malin
  13 januari, 2014 at 19:11

  Hej! Vet att det finns akupunktur mot kolik/magont hos bebisar. Det ska tydligen vara mycket effektivt! Kolla upp det!!!

 • My
  13 januari, 2014 at 19:25

  Ingen vettig människa läser hennes böcker….

 • Paula
  13 januari, 2014 at 19:30

  Men tar barnsjukhuset emot barn under 1 år ?
  Har för mig att man bara kan vända sig till bvc läkaren , även till bb kunde man höra av sig o ev få tid till deras läkare..

  Men som sagt kanske dax o kolla upp.

  Är han uppblåst om magen ?
  Svårt att bajsa ?
  Kan vara bråck nämligen ..

 • Johanna
  13 januari, 2014 at 19:34

  Reflux tänker jag, då finns det medicin som kan hjälpa bra, men också att man ser till att de inte ligger helt ner utan att man lyfter ena änden på sängen.
  Men det kan också vara något annat han inte tål, mina barn var allergiska mot det mesta. De hade ont i magen främst, men en av dem gick även dåligt upp i vikt och den andre hade eksem/nässelutslag. Ägg, vete, råg, korn, majs, mjölk, havre. Ägg och vete kunde jag inte ha hemma, eller vara hemma hos någon som använt det nyligen.
  Jag var tvungen att sluta amma till sist och de fick en ersättning som heter neocate.
  Hoppas för er allas skull att ni hittar en lösning snart!

 • Ida
  13 januari, 2014 at 19:41

  Rapar du han tills de kommer en rap? Varje gång? Prova minifom, hjälpte för oss. Hoppa över kaffe drick fänkåls te 3 gånger per dag. Livet känns piss å man glömmer att njuta av skrutten. Så titta på han ibland å försök njuta av tiden när du orkar

 • Margareta Engman
  13 januari, 2014 at 19:59

  Haha

 • Vedrana
  13 januari, 2014 at 20:00

  Ja det tar emot barn under ett år

 • Malin
  13 januari, 2014 at 20:05

  Vi gick till kiropraktorn när vår lilla hade kolik, efter en behandling var hon helt fri från sin kolik. Finns en kiropraktor i Märsta som har lång erfarenhet av kolik, Lennart heter han. Även jobbat med många tv produktioner och idrottsmän. Lycka till.

 • Annie
  13 januari, 2014 at 20:25

  hej, du tror inte lillkillen har reflux? Magmunnen stängs inte o han får uppstätningar, svårt med magen åt båda håll men kräks inte så ofta.. bara ont?

  Isf sbehöver han medicin typ Losec….. flera vänner vars barn hade det och det växer oftast bort!’

  Lycka till!

 • Anna
  13 januari, 2014 at 20:26

  Hej! Jag skulle tipsa om att gå till någon som kan TCM akupunktur. Ifall det skulle vara kolik kan lilleman få hjälp omg! Lycka till!!

 • Mia
  13 januari, 2014 at 20:32

  Känner igen din känsla, men du måste ta bort all mjölkprotein i en vecka, Inte fuska nånstans! På att så sätt kunna ute sluta allergi. När sonen hade kolik så skulle man inte massera magen, det gör ont.
  Om det inte släppt efter en mjölkfri vecka så prata med bvc. Det finns medicin och det vet dem.

 • elin
  13 januari, 2014 at 20:33

  Jo jag är vettig och boken är det bästa jag läst, min första son hade ”kolik” haha, synd jag inte läste boken redan då, hade jag förmodligen sluppit vara vaken på nätterna i fyra månader. Nu med andra har allt gått som en dans tack vare den, sover hela nätter gör han också (8mån nu)

 • Nilla
  13 januari, 2014 at 20:48

  MESSMÖR!! Och tillägg… när min grabb var liten skrek han med och hade ont i magen.. började med tillägg och messmör och vips så sov han och jag flera timmar i sträck!! Rambo behöver också sova!! Håller tummarna för er

 • Nilla
  13 januari, 2014 at 20:49

  MESSMÖR!! Och tillägg… när min grabb var liten skrek han med och hade ont i magen.. började med tillägg och messmör och vips så sov han och jag flera timmar i sträck!! Rambo behöver också sova!! Håller tummarna för er!

 • Amanda
  13 januari, 2014 at 21:10

  öroninflammation???

 • Jenny
  13 januari, 2014 at 21:11

  Köp en risig jäkla emmaljunga med liggdel som är helt slut. Lägg ungen på mage, släng en tunn snuttefilt över huvet, gå till en schysst tröskel och det är bara att gunga på. Extra hud i händerna kan man få men det är ne värt. Funkar även när man lagar man och käkar med att sitta/stå med en fot gungandes på ett hjul. Håller i sig kanske i några månader eller så. Sen är ungen helt beroende av bara mamman men det är lugnt. Ungen ser pappan om ca 4-5 år:) Underbart att va mammi!

 • Nettan
  13 januari, 2014 at 21:22

  Det låter som du beskriver hur min lilla var hans första halvår (som idag är två år om två veckor). Först när han var 5 mån visade ett blodprov att han var överkänslig mot mjölkprotein. Jag hade dock försökt hålla mig ifrån mjölkprotein så gott jag kunde då jag ammade och min kille vägrade flaskan. Den ersättningen du köpt smakar skit, Semper har en mycket bättre mjölkfri (är osäker om den kanske är från 4 mån dock, har glömt). Ta hjälp av familj och goda vänner med saker du inte tvunget måste göra själv, för det är en fruktansvärd period du är inne i. Hoppas din lilla kille mår bättre snart!

 • martina
  13 januari, 2014 at 21:24

  OM jag skulle skaffa barn igen,som jag troligen inte ska,efter att fött tvillingar nov 2010,med ont i magen/kolik eller vad det nu va för något konstant i ½ års tid om inte mer..skulle jag tänka på ett annat sätt än vad jag gjorde..
  jag lyssnade mycket på alla andra,som dom flesta gör som blir mamma för första gången…

  idag skulle jag inte väcka barnet var tredje timme om den inte vaknar själv och är hungrig…
  kände att pojkarna som ändå vägde 3600 och 3100 g inte fick någon ro att sova,för det kändes som att jag inte gjorde annat än väckte dom och gav dom mat…

  napp skulle jag försöka skippa helt..
  nu finns det,som jag inte tror fanns för 3 år sedan,en speciell napp för ”kolik barn ” ..
  Nappflaskorna fanns,men dom tyckte jag inte va alls bra…
  dom heter något med Doc ……. dom tyckte jag ersättningen rann så fort igenom..

  Och det här med ersättning skulle jag börja med så sent som möjligt…
  amning är bäst..
  för ersättning började jag med direkt när pojkarna föddes..
  semper först som jag sedan bytte till nan…
  tyckte nan i slutändan va bättre än semper..
  köpte även dom färdiga dyra förpackningarna…och inte pulvret..

  Rapningarna är jätteviktiga…
  och termometern i rumpan med lite idomin direkt när barnet får besvär med magen..
  det va det som räddade oss….

 • Karin
  13 januari, 2014 at 21:25

  Han kan ha något så ”enkelt” som sura uppstötningar. En väninnas bebis hade det och skrek konstant all vaken tid i sex månader tills dess att barnet fick rätt diagnos.

 • Tess
  13 januari, 2014 at 21:45

  Har du låtit någon läkare kolla på honom igen, det låter ju fasiken som kolik. Om jag inte minns fel så är det väl mjölk i falukorv oxå? Med alla mina tre barn har BVC givit mig rådet att utesluta mjölkprodukter. Alla tre hade kvällskolik ( par tre timmar varje kväll). Men jag var tvungen att vara utan minst en vecka eller två för att sen se resultat.

  Om det är kolik, kan ni testa akupunktur på lillen. Så här kan ni ju inte ha det.
  Börja med att besöka en barnläkare.

 • sanna
  13 januari, 2014 at 21:47

  Känner igen mig! Stor kram till er! Jag gick nästan in i väggen när min minsta var 6 månader … mjölk allergiker och eksembarn…. min 3.5 åring är ganska vild och min man renoverar huset…. livetfick en ny vävändning och min hälsa blev nr 1 🙂 hoppas ni har någon som kan hjälpa er lite…. eller ta till hemhjälp…. det är man värd nät man går igenom det som ni gör nu

 • Linda
  13 januari, 2014 at 22:12

  Katrin, gå på din magkänsla. Endast du vet vad som är bäst för ditt barn eftersom alla är olika. Min bebbe hade kolik och överkänslighet mot ägg och mjölkprotein. Jag tål inte soyaprodukter så det enda jag kunde äta var oatly (havregurt, havremjölk etc) men du kan säkert äta soyamjölk. Falukorv innehåller mjölkprotein det med :o. Det bästa du kan göra är att må bra själv för då får du ork att vara en bra mamma. Är det att sluta amma, så gör så. Lycka till och hoppas nutramigenet hjälper. Det gjorde d för oss men d tog drygt en vecka. Därefter blev dottern en helt ny baby.

 • My
  13 januari, 2014 at 22:13

  Du får säkert tusen tips men ändå: Är det så illa och du ser att han har ont så skulle jag boka tid hos barnläkare. Kräks han mycket? En del barn kan ha reflux (magmunnen är ju omogen hos alla bebisar men ibland mer än vanligt och då kan de ha ont, inte sova, vara skrikiga/irriterade) Om man inte alls får sova och uppger det så brukar (eller åtminstone ska) sjukhusen vara generösa med att lägga in barnet. Om inte annat så för att helt utmattade föräldrar i sig är en fara för barnet..

 • Linda
  13 januari, 2014 at 22:25

  Det kan vara så att du har en överproduktion av bröstmjölk och att han därmed bara får i sig den första laktosrika mjölken och inte den fetare mjölken som kommer på slutet. Drabbade mig nu i början påamningen. Min dotter var så uppblåst i magen att hon flöt i badkaret :)Vänd dig till närmaste amningsmott eller amningshjälpen om det är så att du har mycket mjölk. // ”jag är inte bara mamma, utan också barnmorska” 😉

 • Lola
  13 januari, 2014 at 22:27

  Akupunktur! Testade allt du gör nu, inget funkade. Åkte, extremt skeptisk men desperat, till Marianne Reinthal i Stenungsund som gav mitt barn akupunktur sex dagar i rad. Problem solved. Jag fattar inte hur fan det funkar men det gör det.

 • Stina
  13 januari, 2014 at 22:44

  Ge honom akupunktur…. Det enda som fungerar, jag lovar att det kommer bli bra!

 • Jenny
  13 januari, 2014 at 22:52

  Fy faan va jobbigt! Hoppas, hoppas det löser sig snabbt!
  Kram

 • Pernilla S
  13 januari, 2014 at 22:54

  Katrin, skrev i ett tidigare inlägg till Dig… Kolla på akupunktur för spädbarn!
  Har hjälpt mig och en väninna till mig?
  Jag bor i Helsingborg och fick hjälp där, hittade att det fanns i Stockholm också. Du måste kontakta dem,

  http://www.akupunktur.se/behandlingar/kolik/

  Hoppas på att Du/Ni får hjälp

  Pernilla S //Helsingborg

 • Stina
  13 januari, 2014 at 22:57

  Usch, det är en hemsk tid i början när barnet har kolik. Säkert många som kommer med tips nu och sina egna erfarenheter.
  Tyvärr så är det ju ingen tröst att veta att det är vanligt, att många går igenom det osv. Väl i den stunden hamnar man i en egen bubbla, ingen ork för utomstående för all fokus hamnar på att försöka få sin lilla ögonsten att må bra. Hjärtat brister varje gång man hör hur den lilla skriker och gråter av smärta och man står där och känner sig hjälplös för inget man gör hjälper.
  Som första gångs föräldrar var det en stor utmaning att hantera situationen med vår lilla pojke (blev några besök in på toan för att gråta ut lite frustration och ladda om batterierna under koliktiden). Familjen hade förståelse om man inte orkade prata eller träffas ofta men mina vänner vände mig ryggen när jag inte hade orken eller tiden att prata i telefon nästan varje dag eller att träffas flera gånger i veckan. När han sov passade man ju på att sova själv, men då tyckte dom att man istället skulle lägga fokusen på dom. Man tycker väl att vännen som själv nyligen fått sitt första barn skulle haft mer förståelse, men hon hade ju ”turen” att krysa ut ett barn som va så nöjd med tillvaron och skrek sammanlagt 10min på en dag (enligt henne själv). Fick istället höra att jag inte va en självklar vän längre. Man tackar, skönt att slippa den smutsen i sitt liv kände jag bara då. Plötsligt mådde jag bättre när jag inte längre kände pressen att jag Måste svara när hon ringde, ingen press att jag måste gått ner gravidkilona bara 1 månad efter förlossningen, av någon anledning va de viktig för henne, men inte för mig. Hon pratade illa om mig i min frånvaro så andra hängde med utan att ens kolla med mig vad som hänt eller höra min version. Typisk tjejdrama!
  Gick vidare utan dom vännerna och dom som betyder nåt är dom som finns kvar nu. Så kan man också skilja agnarna från vetet. 😉
  När vår pojke var 2 månader så slutade jag amma för det kändes som att min mjölk gjorde det värre, det gjorde att jag fick acceptera att min degiga mage fick bli något jag får jobba bort själv istället för att åka snålskjuts på ammandet… Attans!
  Läste sen nånstans att i vecka 6-8 så brukar det bli värre med koliken och sen börjar det gradvis bli bättre. Det var alltså under den tiden som jag gav upp, önskar att jag hade haft orken att fortsätta amma, men det blev ju lite bättre när jag slutade och det var det som behövdes för att vi skulle orka den sista biten.
  4 månader blev han innan vi kunde säga att det var över och vi kunde börja lära känna vårt älskade charmtroll som mer än gärna hade börjat le. En ny värld öppnades och vi kände oss äntligen nöjda med tillvaron som nyblivna föräldrar.

  Det finns många tips där ute på vad man ska göra: dricka te som man gör själv, ge te till barnet, ge lite kokt avsvalnade vatten, pysventil, massage, akupunktur, semperdroppar, inte ge d-droppar, ge minifomdroppar, olika ersättningar, ett jäkla mixtrande med sin egen kost osv.

  Mitt tips är att göra det som känns rätt för er, lita på din magkänsla. Lev i er bubbla för det är en påfrestande tid och skit i folk som bidrar med negativ energi. Det viktiga är att ni ska orka ta hand om ert barn som har det svårt nu, så ta hand om er själva. Ät en bit tårta för att lyxa till dagen lite, eller Ben & Jerry’s om det faller dig mer i smaken.
  Kör på akupunktur om det är det du tror hjälper, eller minifom om du tror mer på det… Som sagt, gå efter din magkänsla. Det är det som ger dig själv ro också.
  För oss hjälpa ingenting egentligen, men jag är glad att vi i alla fall försökte med det vi gjorde för då slapp vi undra om det kanske hade hjälpt med t.ex. Minifomen.
  Nu håller vi tummarna att kommande bebis inte har kolik, men har den det så är vi iaf mer förberedda den här gången. Ska banne mig amma ordenligt också den här gången och få den där snålskjutsen och mystiden med en liten fastklistrad på en.
  Jag tänker som dig och ska passa på att verkligen njuta av sista bebisen, för gravid tänker jag aldrig mer bli, att vara gravid är inget för mig, för mycket illamående och andra besvär. 😛

  Lycka till och förlåt för den långa kommentaren, men kul om du orkade läsa allt 😛

 • Emma
  13 januari, 2014 at 23:44

  Hej! Har du testat miniform, droppar som man tar innan varje ammning? Jag har en liten tjej på 6v och kört med de dropparna sen nyår och de har funkat jättebra:)

 • Carrie
  13 januari, 2014 at 23:57

  Vilken bra kommentar!

 • Sara
  14 januari, 2014 at 00:05

  Styrkekramar!
  Först: få honom ordentligt undersökt av BARNLÄKARE. Inga VC rejects. Sjukgymnast också för att kolla nacken (skador kan även ske vid snitt!).
  Lycka till!

 • M
  14 januari, 2014 at 04:47

  Har du försökt ge honom ersättning efter du har ammat? jag tror mer på som jag tidigare skrev att han kan vara hungrig.Prova!

 • johanna
  14 januari, 2014 at 05:56

  orkar inte läsa alla kommentarer. men mitt tips är akupunktur för din lille kille. Vet många som fått god hjä’lp av detta, men det kanske är det ni ska prova =)
  Lycka till!! Man blir heltokig av att inte sova ordentligt!!!

 • elin
  14 januari, 2014 at 09:33

  Det finns två pers i landet som ger spädbarn akupunktur mot kolik om det är det han har. Bästa vännen fick bra hjälp mot sin son o kusinen sa att det var som att ändra från natt till dag. Ena finns i helsingborg o andra i umeå tror ja.. men kolla upp de!!!

 • Anna
  14 januari, 2014 at 09:36

  Akupunktur vid kolik har hjälpt tre av mina bästa vänner, så det bör du absolut pröva. Blev som tre nya bebisar efter bara 3 gånger. Sover nästan hela nätter och blev glada små skitar 🙂
  För vad jag förstått så är kolik när bebisen har ont i magen. Pröva!

 • anna
  14 januari, 2014 at 10:51

  Acceptera att ungen skriker och lev som vanligt tills han lugnar sig. Verkar inte klokt med alla tips och råd folk ger. Var och en tror på sitt.
  /a

 • Louise
  14 januari, 2014 at 11:28

  Har haft två kolikbarn och åkt många mil för att få hjälp med akupunktur mot kolik på kliniken på Barnhusgatan 6 i Stockholm. Rekommenderar det verkligen! Hennes kostråd samt akupunkturbehandlingen fungerade verkligen. Massage kan tyvärr förvärra. Lycka till!

 • Rebecca
  14 januari, 2014 at 18:46

  Minifom får man ju ge upp till 60 droppar åt gången. (Kolla med din BVC sköterska så jag inte säger fel
  Antal, de ändrar ju titt som
  Tätt) var det enda som fungerade på vår lilla. Hon käkade 40 droppar innan matning. Då vi tyckte Minifom var uruselt när vi gav 10-15 droppar. Då sa vår BVC sköterska att det var helt ok att öka. Lycka till med lillen& hoppas ni hittar det som fungerar för er!

 • Anna
  14 januari, 2014 at 19:37

  Han kanske är laktosintolerant och inte tål bröstmjölk?

 • Elin
  15 januari, 2014 at 03:58

  Min dotter som är född 22 november har också haft ont i magen och skrikit hysteriskt i flera timmar. Jag ser hur det kramar i magen och sen vrålar hon rätt ut.
  Fick tips av BVC att prova semperdroppar. Men hon sa även att det kunde bli värre, vilket det blev. Herregud. Hon skrek som en stuckengris mer eller mindre hela dagarna så då slutade vi med dropparna och gav minifom istället. Funkar toppen. I övrigt så ger jag ersättning. NAN 1 ha för bebisar som riskerar att få mjölkproteinallergi.
  Lycka till och hoppas magen blir bättre snart.

 • rfesf
  15 januari, 2014 at 20:06

  hahaha jo katrin gör

 • Jenny
  16 januari, 2014 at 08:32

  Å fy- gör absolut inte det…

 • Camilla
  18 januari, 2014 at 20:32

  Hej Katrin! Har inte läst de övriga kommentarerna men om ni funderar på akupunktur så kan jag verkligen rekommendera det! Det gör inte ont för bstnet( om du ammar eller ger sockerlösning)tar typ 5 sekunder. Vi har börjat med behandling på vår son som är 3 veckor, märker skillnad! Kram lycka till!