Okategoriserade

Nu går jag ut i krig

Ja men nu får det vara nog. Jag hör hur folk håller på och vräker i sig donken, pizza och skit fem dagar i veckan och sen svälter sig själva två dagar det är ju typ det värsta jag varit med om den här nya trenden. Vad hände med att äta hälsosam mat varje dag och hålla sig frisk och pigg? Visst kan man väl äta mindre vissa dagar, jag om någon är för att hålla igen på mängden mat och inte ta in mer än vad man klarar av att förbruka men den här vikthetsen har tagit allt för stora proportioner nu tycker jag.

Jag går inte på Anitha Schulman för att hon kör 5:2. Jag svarade på frågan som ett skämt. Alltså om att hon ”vill väl vara en hälsoguru som jag”. Jag är väl ingen hälsoguru heller?! Jag gillar Anitha och är övertygad om att hon använder sig av dieten på ett hälsosamt sätt och inte vräker i sig skit för att sen svälta sig.

Men jag står för mina svar och om ni vill kan ni få alla frågor som reportern ställde för trots bra artikel fick han inte med allt:

Du är hård mot 5:2 medan många tror att det kommer ”revolutionera diet-Sverige”. Är det här utspelet starten på ett dietkrig?
Det kommer inte att revolutionera någon plats alls. Om man har sett dokumentären med Michael J Mosely och läst på lite grann så inser man ganska fort att han ofta säger emot sig själv och svamlar i sina svar då han egentligen hävdar (precis som ALLA andra) att man måste äta hälsosam mat för att uppnå en bra hälsa. Det som folk gör nu är att de svälter sig själva två dagar i veckan och vräker i sig skräpmat fem. Naturligtvis kan det inte vara hälsosamt eller långvarigt. Men visst! Klart att man blir smal av att svälta sig två dagar i veckan. Man kan även sätta fingrarna i halsen efter intag av föda, den dieten kan man också lansera.

Är intresset för 5:2 lika stort som intresset var för LCHF när den dieten kom?
Inte på långa vägar. 5:2 är en quick fix som möjligtvis kan hota pulver-och-piller-dieter. Inte en hälsosam livsstil som LCHF eller GI.

Böcker om 5:2 toppar alla listor. Känner du dig hotad av dieten?
Det gör jag inte. Jag förespråkar inte en diet. Jag har hållit LCHF i fyra år nu och kommer aldrig att ändra mitt sätt att äta. 5:2 lever man inte med. Om man inte är dum i huvudet vill säga.

Är LCHF på väg att dö ut?
Inte vad vi ser på våra försäljningssiffror i alla fall.

You Might Also Like

 • Swedish blog mafia
  10 september, 2013 at 15:26

  Dessie har nu bekräftat könet på bebisen!

  http://swedishblogmafia.spotlife.se/2013/09/10/vi-sager-grattis-till-dessie/

 • Swedish blog mafia
  10 september, 2013 at 15:27

  Detta skapade stor diskussion på denna svallerblogg, läsarna rasar mot bingo.

  http://swedishblogmafia.spotlife.se/2013/09/03/bingo-lagger-ut-naket/

 • Kari
  10 september, 2013 at 15:41

  Men inte är väl Ringo 4 år! Du började ju med LCHF för att gå ner gravkilona!

 • pelle
  10 september, 2013 at 15:56

  Ja det vore ju surt för försäljningssiffrorna om 5:2 drar anhängare från LCHF! Varför skulle man ära skitkäk 5 dgr i veckan och ”svälta” två? Man kan äta rätt mycket grönsaker och ändå inte komma upp i 500/600 kalorier dagligen. Sen tror jag att många äter vettigt de andra dagarna också, annars lär man sluta med ”dieten” (som inte är en diet utan en livsstil) ganska snabbt. Men, men förstår att det oroar dig, kanske kommer affärerna inte at blomstra längre….

 • Lovisa
  10 september, 2013 at 16:09

  Det är ju där skon klämmer. Katrin är rädd att affärerna inte går så bra längre när folk har hittat en annan diet. Dieter kommer och går och nu är det dags för LCHF att gå…

 • ROUND 2 | martinasofilarsson @ Spotlife
  10 september, 2013 at 16:11

  […] att fortsätta gårdagens inlägg på ett lite frispråkigare sätt; » http://www.katrinz.se/nu-gar-jag-ut-i-krig « | Det här inlägget postades i Träning och kost av martinasofilarsson. Bokmärk […]

 • Louise
  10 september, 2013 at 16:11

  5:2 tilltalar mig. Gillar tanken på att äta minimalt två dagar i veckan och istället dricka massa nyttigt. Naturligtvis måste man ju äta bra mat de andra dagarna när man äter som vanligt. Självklart! Äta som vanligt har aldrig varit lika med att moffa i sig massa fett och socker vad mig anbelangar.

  Tror helt enkelt på 5:2 idén att cellerna reparerar sig de dagar man fastar. Att det är bra med fasta för bl.a reumatiker är ju inget nytt….

 • M
  10 september, 2013 at 16:21

  Jag tror inte folk äter mer ohälsosam mat för att man går på 5:2 dieten!! där har du fel Katrin Jag har testat så jävla många bantnings dieter i hela mitt liv och äntligen funnit 5:2 diteten som är den absolut bästa, och jag äter inte lika mycket heller för den delen som tidigare och jag rasar i vikt du är bara såå avundsjuk för att folk faktiskt lyckas och gå ner och man svälter inte!! två dagar i veckan man delar upp portionerna…Lch blev jag bara sjuk och trött av.

 • Karin
  10 september, 2013 at 16:21

  Som sagt tidigare…Älskar när det går dåligt för Katrin. Hon väntar en pojke (hon ville ha en flicka) 5:2 dieten kommer att slå ut LCHF (Katrin har satsat sitt liv och sina besparingar på fettdieten, haha), den anställda i Hedemora hoppade av (Katrin tror att ALLA vill jobba med henne) Karma is really a bitch, inte sant, Katrin?

 • M
  10 september, 2013 at 16:22

  Ha ha ha hellt rätt sagt!

 • Åren
  10 september, 2013 at 16:42

  5:2 är helt rätt till skilnad mot LCHF som tar död på människor. Människan är definitivt inte skapt för att äta fett och skräp varje dag. Vi är skapta för att inte äta varje dag. LCHF är på nedgång och därför blir Katrin desperat.

 • Pojke
  10 september, 2013 at 16:59

  Som vanligt vet Katrin noll innan hon ger sig ut i debatt. Man vräker inte i sig pizza eller MCD för att man går på 5:2. Man äter 500 kcal 2 dagar i veckan och de resterande dagarna ska man hålla sig till 2000 kcal/dag. Man ska äta enligt tallriksmodellen dessa dagar. Vad äter Katrin själv? Bröd med flottigt jordnötssmör till frukost. Jo men det känns ju väldigt nyttigt. Not!
  Snart kommer Katrin ge sig på någon, hänga ut nån i bloggen. Barnet har fel kön och det går utför med LCHF hon måste ta ut sin ilska på någon.

 • Marie D
  10 september, 2013 at 17:06

  Jag har också börjat med 5:2 , det är en ypperligt bra idé och livsstil, jag fastar måndagar och onsdagar, men kan ändra och flytta någon fastedag om det finns hinder i vägen, bara man inte fastar två dagar i följd. Följden blir när man fastar att man krymper magsäcken, vilket innebär att man äter mindre på ”ätdagarna” jag äter mest grönsaker, bär, vitt kött eller fisk på ätadagarna och använder olivolja och nötter som fett källa, mår superbra av detta. 🙂 . Har äntligen hittat rätt efter år av diktande av olika slag, inklusive LCHF, det mest otroliga med denna diet, är att efter fastedagarna, trodde jag att jag skulle vakna upp vrålhungrig, men icke! Är aldrig hungrig på morgnarna efter fastedagarna, blir oftast att jag får i mig ett par kokta gg till frukost och står mig på det fram till lunch. Undviker små ätande mellan måltiderna. Vilket gör susen för viktminskning . Denna diet/livsstil kanske inte passar för alla, men för många inklusive mig själv, har den gjort underverk! Inte nog med att jag gått ner en massa i vikt, jag har mycket mer ork och energi över, tänker klarare, är mer ”på ”helt enkelt, har fått ny livsenergi 🙂

 • Swedish blog mafia
  10 september, 2013 at 17:23

  Detta skapade stor diskussion på denna svallerblogg, läsarna rasar mot bingo!

  http://swedishblogmafia.spotlife.se/2013/09/03/bingo-lagger-ut-naket/

 • Daniella
  10 september, 2013 at 17:36

  Håller med dig!

 • Cattis
  10 september, 2013 at 17:45

  Besvikna LCHF-are sprider dynga om att alla som följer 5:2 dieten frossar 5 dagar i veckan och svälter 2 dagar.. Övertygad om att de flesta äter nyttigt över lag då och det visar att man kan bli smal och må bra även med kolhydrater.

 • Cattis
  10 september, 2013 at 17:47

  Det svider självklart att man kan på toppen av annat än LCHF, lär kännas på kontot framöver.. 😉

 • Cattis
  10 september, 2013 at 17:48

  ÄNTLIGEN, många läkare lär jubla.. 🙂

 • L
  10 september, 2013 at 17:57

  Är det nåt fel på att göra sina egna biffar av färs, kyckling eller fisk, sin egna sås och äta med potatis som exempel och sen skita i sockret. Alla äter inte skitmat bara för att man äter kolhydrater. Jag läser eg bara denna blogg för att se när allting rasar, sad but true

 • Marie D
  10 september, 2013 at 18:02

  Hm. Det var väl tragiskt att läsa. När allt rasar. Jag tror att Katrin lätt kommer att hitta en annan yrkesbana i livet den dagen kommer när LCHF inte är i ropet. Hon hade väl ett yrkesliv före lchf hhm

 • Tina
  10 september, 2013 at 18:10

  Katrin,

  Vad innebär LCHF? Vad får man äta? Hur mycket får man äta. Räknar man kalorier? Hur många mål om dagen? Finns det någon som kan förklara lite?

 • Carrie
  10 september, 2013 at 18:27

  För det första är inte fasta detsamma som svält. Väldigt viktigt att kunna skilja på två helt olika tillstånd. Att fasta är bland det snällaste vi kan göra mot våra kroppar. Låt kroppen vila från mat ibland. Att känna hunger är inte farligt. Går utmärkt att tillämpa 5:2 oavsett vilken diet/kosthållning man följer. Fastans fördelar är så många men ska aldrig ses som ett hot mot sunda matvanor. Mer fasta åt folket 🙂

 • Carrie
  10 september, 2013 at 18:40

  Om man tror på Karma borde man inte då se över sina egna tankar, känslor, ord och handlingar? Att finna glädje och njutning i andras motgångar och tom önska att det ska gå dåligt för någon är iaf för mig en stark och tydlig indikation på att man vandrar på helt fel väg.

 • Lisa
  10 september, 2013 at 19:30

  Att äta lite eller att fasta 2 dagar i veckan är inte svält. Hur kan du tro det Katrin? Det märks att du får panik över den här 5:2 metoden, som snabbt blivit en succè.
  Om jag skulle välja mellan 5:2 eller LCHF skulle jag utan tvekan köra 5:2. Dessutom tror jag att de flesta 5:2:are äter hälsosamt och inte som du säger: vräker i sig donken, pizza och skit.

 • 5:2 is the shit!
  10 september, 2013 at 19:52

  5:2 är det bästa som hänt mig. Har gått ner 5 kilo på 7 veckor långsamt och bra. Äter nyttigt och unnar mig en dag i veckan. Två dagar lever jag på keso och grönsaker. Äter aldrig pizza eller Mac Donalds. 5:2 är ingen diet utan en livsstil. Testade LCHF men fy vad vidrigt mådde konstant illa och fick gallsten. De vill inte ens ta in folk på akuten som går på LCHF eftersom så många får gallbesvär och äter man så mycket fett får man skylla sig själv. Givetvis är det tufft för Katrin när hennes affärsidé brakar åt helvette. Men thats life….

 • Mia
  10 september, 2013 at 20:13

  5.2 metoden yes !! Nu har slutat med lchf och har gått ner i vikt

 • Louise
  10 september, 2013 at 20:24

  Du är desperat Katrin…. Fasta och svält är inte alls samma sak. Att äta keso, grönsaker, omelett, magert kött osv samt dricka hälsosamma drycker två dagar i veckan är BRA för kroppen. Det är inte alls någon svält eller ”samma som att stoppa fingrarna i halsen”. Snälla människa…. Du kan lägga ner din LCHF butik nu.

 • Anna C
  10 september, 2013 at 20:36

  Det är ingen motsättning mellan LCHF och 5:2-fasta.
  Jag kombinerar de två metoderna. Har man som jag svårt att gå ner i vikt fast man äter LCHF kan 5:2 innebära att det lossnar.
  Mig har det hjälpt väldigt mycket. Fastedagarna innebär energidagar. Jag blir pigg och energisk och jag uppskattar maten när jag väl äter mer.
  Jag tänker aldrig överge lågkolhydratkosten för jag är övertygad om att för mycket kolhydrater är skadligt för oss och LCHF har botat min problemmage.

 • Carrie
  10 september, 2013 at 20:45

  Helt rätt! Finns ingen som helst motsättning.

 • Linda
  10 september, 2013 at 21:01

  Jag har börjat med 16/8 metoden.Funkar perfekt till min livsstil.Och självklart så äter jag med måtta och nyttigt och rör på mig .Att folk vräker i sig skräpmat etc bara för dom går på 5-2 eller 16-8 det är skitsnack.Det här är en livsstil som jag tänker fortsätta med iaf☺

 • smulilainen
  10 september, 2013 at 21:06

  Vilka j-a idioter det finns här. Vadå karma? Undrar vad du blir i nästa liv i såna fall som bara är elak?! Har man inget gott att säga så håll käften, sluta följ henne då om du bara vill ont, du verkar bara må dåligt över det ändå!

 • 5:2
  10 september, 2013 at 21:22

  16/8 ..? Menar du inte varanndagsfasta?…

 • Anna
  10 september, 2013 at 21:30

  Ha ha nu låter du som Paolo Roberto.

  5:2 är här för att stanna och gör man rätt så rasar man i vikt och precis så är det för mig.

 • Anna
  10 september, 2013 at 21:39

  Man lägger upp måltiderna under åtta timmar varje dag och fastar resterande 16 timmarna. Många som äter 16:8 hoppar frukost äter lunch vid 12.00 och middag vid 18.00 pluss nått mellanmål. Vid åtta på kvällen slutar man äta för att sedan fasta till kl 12.00 nästa dag. Man äter som sagt så varje dag = 16:8

 • 5:2
  10 september, 2013 at 21:44

  Men är inte 5:2 bättre? Frukost har ju alltid ansetts vara det viktigaste målet, och att helt utesluta det varje dag låter lite konstigt i mina öron, är jag fel ute lr?

 • Kl
  10 september, 2013 at 21:46

  Paolo är en tönt, han vill att alla ska köpa hans (dåliga) kokböcker o vräka i sig pasta. Pasta i stora mängder passar elitidrottare endast….

 • Elisabeth
  10 september, 2013 at 22:18

  Men snälla ni – man måste äta de återstående 5 dagar och vill man nå bra resultat kan man inte livnära sig på tårta och pizza. Att leva en vis stil betyder att man måste leva sunt hela tiden men det är nog ni som har missuppfattat det hela. 5:2 – är ingen lösning för hela veckan.

 • Elisabeth
  10 september, 2013 at 22:21

  hur mår du människan? Undrar hur ser ditt liv ut och hur många skulle blir glada av dina mot/nedgångar. Att leva med så pass stor portion av skadeglädjen tar energi och äkta glädjen från dig. Sö hjälp! Och du – kolla upp lite fakta innan du spyr ut dina sjuka tankar.

 • K
  10 september, 2013 at 22:28

  Vad finns det för studier om hur ett foster i magen påverkas av lchf kost, man vet ju inget om detta? Sen håller hon ju fortfarande fast vid att hon gick ner 32 kg med lchf, men ringo, moderkaka, vätska etc räknas det som fett också lr

 • .
  10 september, 2013 at 22:31

  ”Petra Lundström: Det är oklart hur farligt det är. Men det finns studier där man ser att foster vars mammor äter mycket mättat fett får en ökad lust för kolhydrater resten av livet. Det påverkar hjärnans utveckling och funktioner.” Petra Lundström är idrottsnutritionist och doktorand vid Karolinska Institutet och ansvarig för nutrition vid Riksidrottsförbundet. Petra Lundström är kritisk till LCHF.

 • Elisabeth
  10 september, 2013 at 22:37

  Först var Viktväktarna som fräste svenskar, sen tallrikmodell, Cambrigedieten, GI sen kom LCHF nu 5.2 och alltid skapar det lika många frästa, alltvetare. Människor, lev som det känns bäst för dig – sluta kritisera andra för deras val. Alla metoder är bra om man följer dessa med hjärnan och hjärta. Ät mindre, rör på dig mer och försök se mer positivt på livet. Passar dig LCHF (som för övrig har överbevisat att folk blir friskare, går ned i vikt och behåler den) kör på. Tycker du att du ska äta vad du vill – gör det. Tror du att 5:2 kommer berika ditt liv – föjd den men för guds skull sluta belöna er med mat. Vad menar ni när ni säger ”jag unar mig”??? käkar ni allt ni ser på eller? belöna dina framsteg eller berika era liv med något mer meningsfullt men inte med maten. Varför tror ni att folk i Kina har börjat insjukna i diabetes??? Ju, de flesta kan äta hur mycket de vill och vad de vill – men det kunde de inte för några år sedan så… ta lärdom av det. Maten ska vara föda inte belöning.

 • Hans
  10 september, 2013 at 22:38

  Katrin – livet är till för att leva inte vinna ett krig!

 • T
  10 september, 2013 at 23:01

  Klart att både LCHF och 5:2 är dieter. Däremot kanske Katrin inte tycker att LCHF är en BANTNINGSMETOD. Men det är skillnad 🙂 En diet är ju en kosthållning. Att jag är vegetarian är en diet, en kosthållning. Om man inte äter laktos eller gluten är även det en diet. Håll koll på begreppen, Katrin!

 • Emma
  10 september, 2013 at 23:39

  Effektiva bantningspiller till salu. Dämpar hungern, sockerberoendet och ger energi. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Egonen
  10 september, 2013 at 23:52

  Google någon??

 • Ullis
  10 september, 2013 at 23:53

  http://videofy.me/v/3422564

 • Swedish blog mafia
  11 september, 2013 at 00:26

  Detta skapade stor diskussion, läsarna rasar mot Bingo:

  http://www.nattstad.se/swedishblogmafia/bingo-lagger-ut-naket-9959446

 • Grannen
  11 september, 2013 at 01:07

  Asså. Alla dieter, kosthållningar funkar ju. Men det enda som jag tror är vettigt är att röra sig mer än vad man äter, laga maten själv, äta allt men inte för mycket av något, skippa fast food. Kort. Röra sig mer. Käka mindre. LCHF har negativa konsekvenser precis som all ensidig kosthållning. Det har 5:2 också. Köp inte modenyckerna. Köp bra mat och ut och rör på sig.

 • Vera
  11 september, 2013 at 01:40

  Samma här. Jag äter lchf och fastar men inte alltid 5:2 utan ibland 6:1. Först började jag med lchf för att gå ner i vikt och nu fortsätter jag för att jag tycker maten är så god och jag mår så bra utan allt socker jag tidigare petade i mig i form av godis och läsk. Har stannat på min målvikt och är jättenöjd. Funkar för mig.

 • E
  11 september, 2013 at 02:08

  16:8 är vanligt i fitness och träningsvärlden, där man lägger måltiderna omkring träningspassen för optimal muskeluppbyggnad och fastar resterande tid för att minska fettet på kroppen. Tror att 5:2 kan passa svenssons bättre som bara vill vara normala i kroppen medan det fungerar sämre för kroppsbyggare. I så fall får man nog skippa styrketräningen på fastedagarna så man inte blir för katabol.

 • Carrie
  11 september, 2013 at 04:39

  Jag tycker att det viktigaste är att hitta det sätt som funkar för en själv. Att inte ge sig på folk som äter på ett visst sätt bara för att man inte förstår det sättet att äta. Människor har olika livsåskådningar, livsstilar och därmed också olika kosthållningar. När man har hittat vad som fungerar för en själv så mår man fantastiskt, ser bra ut och har hur mycket energi som helst. Det behöver aldrig försvaras.

 • M
  11 september, 2013 at 05:32

  Man kan även leva sunt och ha en kost 5:2 det är ju även bra för hälsan vi människor proppar i oss för mycket mat helt enkelt det behöver inte vi!! cellerna behöver vila för at repa sig..denna är en kost man kan följa hela livet…läs på lite hur en kropp fungerar och läs hur de levde förr som inte hade så mycket mat och froossa i sig som idag…de levde längre och var smala och hade hälsan!!

 • M
  11 september, 2013 at 05:37

  Hej jag är ett bevis eftersom jag har varit mycket överviktigt,och hållt på med 5;2 dieten ett tag och går ner i vikt! jag äter normalt på veckorna visst unnar jag mig gott ibland vem gör inte det? jag behöver inte följa något strikt diet schema som man blir galen efter en v på!! denna 5:2 diet har räddat mig iallafall att börja äta mindre det är ju det allt handlar om att inte äta för mycket..och bra för hälsan är ju det…

 • Esmeralda
  11 september, 2013 at 07:40

  Var och en blir salig på sin tro

 • Cattis
  11 september, 2013 at 07:41

  Är du korkad på riktigt??? Är just det vi skriver!

 • Cattis
  11 september, 2013 at 07:47

  Många missnöjda LCHF-are går nu över till 5:2 och det svider…i plånboken….

 • Lisa
  11 september, 2013 at 07:51

  För mig är 5:2 dieten perfekt! Jag svullar inte med pizza och Donken de andra fem dagarna. Jag har gått ner kilo och har nu lärt mig att äta mer hälsosamt under de andra dagarna. Tack vare att jag är tvungen att tänka till under halvfastedagarna.
  JAg är absolut inte överviktig så passar perfekt

 • Sienna
  11 september, 2013 at 07:58

  Hur är man funtad om man älskar att det går dåligt för en annan människa? Vad mycket skit du måste gå och bära på stackare.

 • Sienna
  11 september, 2013 at 08:00

  Taskig du är.

 • Sienna
  11 september, 2013 at 08:05

  Äsch. Min granne har tre barn (6 ,8 och 11 år) och hon har ätit lchf i 17år. Hon är diabetiker. Hon tar nästan inget insulin idag jämfört med när hon fick diagnosen för 22år sedan. Hon mår toppen. Alla blodvärden fina. Barnen äter normal kost och mår bra.

 • Klös
  11 september, 2013 at 08:08

  I Katrins plånbok alltså 😉

 • Kristina
  11 september, 2013 at 08:17

  Gör som Mark Levengood twittrar; kör 7:2 dieten. Ät balanserad kost 7 dagar i veckan och motionera 2 dagar i veckan. Den gillar jag!

 • .
  11 september, 2013 at 08:35

  Det vore bra om du LÄSTE PÅ om 5:2 innan du yttrade dig Katrin! Kan inte vara mer än top en 2-3 PROMILLE av befolkningen som tror att det handlar om att vräka i sig pizza (som du däremot verkar göra med dina evinnerliga pizzamixer och tacokryddor!)
  Eller då har du redan fattat det och det är därför du väljer att smutskasta i ren och skär desperation..

 • .
  11 september, 2013 at 08:37

  Ja, i Katrins plånbok – 5:2 är ju det billigast möjliga alternativet ad gäller dieter (och dessutom HÄLSOSAMT!) 🙂

 • fia
  11 september, 2013 at 09:05

  Kör 5.2 och har gått ner i vikt, jag käkar pizza (hemmagjord) dricker vin inga problem. Går/springer också 1 mil om dagen (ingår i mitt jobb) så 5.2 är bra. bye bye lchf

 • Nikki
  11 september, 2013 at 09:52

  Jag undrar ifall du kan känna oro för barnet i magen nu när du inte äter kolhydrater alls. Kan det ha någon påverkan på barnet som växer i magen? Vågar man ta en sån risk?

 • helen
  11 september, 2013 at 10:11

  Det är ju väldigt synd att 5.2 dieten inte görs på rätt sätt. Jag har fått det till en livsstil, fastar två dagar i veckan OCH äter normalt 5 dagar i veckan. Jag går inte ner i vikt längre utan håller min vikt på detta sätt.
  LCHF är också en livsstil men för oss som faktiskt vill äta kolhydrater (bra kolhydrater men inte för mycket) är detta en bra livsstil som får oss att må bra…
  Dessutom vet jag inte hur nyttig LCHF är hela tiden, nutellamacka till frukost ex är ju inte det nyttigaste oavsett om det inte ingår kolhydrater…

 • jannice lindell
  11 september, 2013 at 10:18

  Jag tror inte på 5:2 diet… Den verkar ju väldigt långt härifrån för mig (har aldrig testat den). LCHF ska de vara. Den är den enda kosten jag har gått ner i vikt på och mår kanon och är frisk och är glad 🙂

 • Swedish blog mafia
  11 september, 2013 at 10:31

  Detta skapade stor diskussion, läsarna rasar mot Bingo::

  http://www.nattstad.se/swedishblogmafia/bingo-lagger-ut-naket-9959446

 • Ann
  11 september, 2013 at 10:38

  Ånej, jag som hade sett fram emot Dags att bli smal 2. Det kommer väl en Dags att bli smal 2? Där du kommer i ditt livs form efter barn nr 2 med hjälp av LCHF, träning och nyheter som 8:16 och 5:2. Kolla upp 5:2! Det handlar inte om att vräka i sig skit dagarna mellan ”fastan”, det handlar mer om hälsovinster som sänkt blodtryck, sänkta blodvärden (fast de är ju oftast fina på LCHF), sänkt IGF-1, bättre insulinkänslighet och spännade saker som cellreparation och cellförnyelse.

 • anonym
  11 september, 2013 at 10:41

  Katrin bryr sig väl inte. Nu när hon vet att det blir en pojke.
  När hon helst över allt annat velat ha en FLICKA. Stackars arma ofödda barn. Hoppas att han får kärlek av andra!

 • Carrie
  11 september, 2013 at 11:01

  Lchf och lågkolhydratskost går ut på att välja bra kolhydratskällor annars äter du Nchf eller fakir. Hör ofta folk påstå att de äter Lchf och att det skulle innebära inga kolhydrater alls och i samma veva berättar de om alla nyttiga grönsaker de äter. Grönsaker = bra kolhydrater. Nu anser jag även att rotfrukter, frukt och bär är bra kolhydratskällor. Äter själv inte lågkolhydratskost längre men jag vet att det var ett effektivt och hälsosamt sätt för mig att gå ner i vikt på och även orsaken till att jag började med periodisk fasta. Fasta blev naturligt då jag inte längre var hungrig var tredje timma. Det är ingen stor grej att vara utan mat något dygn här och där. Det är underbart, billigt och befriande. Hoppas alla som vill får uppleva the power of fasting.

 • Finest.se/sandragrefve
  11 september, 2013 at 11:05

  Haha jamen jävel så galet det är!

 • Carrie
  11 september, 2013 at 11:15

  Håller med och förstår inte varför inte Katrin som den karriärskvinnan hon är drar fördel av 5:2, 8:16 och 6:1 osv…istället för att gå ut och säga att folk är dumma ihuvudet om de följer 5:2. Hoppas hon tänker om.

 • Chris
  11 september, 2013 at 11:58

  De i min närhet som testat 5:2 har tyvärr tagit det som en ursät för att verkligen frossa de dagar de äter. Har man kontroll på sitt ätande, kan det säkert vara jättebra. Problemet uppstår när man tar det som en ursäkt för att äta skräpmat flera dagar i veckan och tyvärr är det ju inte ett helt ovanligt problem när man är överviktig 🙁

 • Chris
  11 september, 2013 at 11:59

  Men då har ju du tagit till dig det som är BRA med 5:2 🙂

 • Sienna
  12 september, 2013 at 00:05

  Sant.

 • 5:2 dieten = Ätstörningsdiet!
  12 september, 2013 at 00:40

  Jag tycker att denna dieten är helt sjuk, ja det är ett sjukt beteende. Jag har haft en sådan livsstil som ni verkar tycka är så ”bra och hälsosam” men då var jag sjuk i ätstörningar. Vår hjärna är en stenåldershjärna vilket betyder att vi har samma beteende angående mat som när vi jagade och svalt emellanåt. Detta är ett känt faktum att när man hetsar kroppen till svält kommer den sen proppa i sig allt den ser när den väl får mat. Ja, ni som nu kommer säga att ni mår jättebra efter två veckor-ja kroppen TROR det men vänta bara några veckor till då kommer ni börja hetsäta och gå upp i vikt igen. Det blir jojo-banting eller också hamnar du i en ätstörning- för att svälta sig och sen äta massor det är ett ätstörningsbeteende.
  Visst, vissa människor kan klara av detta jojo-bantninggrejen så är det, MEN de inte har en hälsosam syn på mat kommer råka illa ut, väldigt illa ut.
  Nej där ser jag LCHF som en bättre diet/livstil eftersom att du blir mätt och håller blocksockret osv på en bra nivå istället för att känna sig svag som man gör med en sådan diet.
  Snälla ska ni falla för denna propaganda?? Medierna har skrivit om snabba sätt att tappa vikt i åratal för att sälja lösnummer. Men vet ni vad? Det finns inget snabbt och hållbart sätt att gå ner. Ät bara hälsosamt motionera och lägg ner tiden på något annat än att oroa sig för om du åt en kalori för mycket.
  Tack för mig.

 • haha
  12 september, 2013 at 16:14

  Hmm och hur FICK du gallsten då!? idiot…
  Gallstenar får man av kolhydratrik kost och fettet du sen äter i lchf metoden RENSAR ut skiten som du haft där… jubeliddi

 • Mikaela
  12 september, 2013 at 22:10

  Om ni tror att LCHF innebär att man äter ett paket bregott, cremefraiche och beasås på burk med en biff, är ni helt lost. Läs på om LCHF någon annanstans än på flashback så kanske ni slipper sitta här och strida emot livsstilen.

 • Manligt
  12 september, 2013 at 22:11

  Ja att bli omsprungen av en ”diet” som är helt grattis måste kännas tungt för Katrin, synd att hon verkar så desperat över det. Trovärdigheten sjönk snabbt när hon visar att hon bara förespråkade LCHF för att tjäna pengar på den. Girighet brukar straffa sig själv.

  http://www.manligt.org

 • Mikaela
  12 september, 2013 at 22:15

  Är du helt jävla mosad eller? Bara för att man helst hade velat ha en flicka än en pojke, och man får en pojke. Så betyder det inte att man älskar sitt barn mindre. Jag ville ha en flicka, jag fick en pojke, och jag älskar honom mer än vad ord beskriver. Skaffa egna barn, så kanske du fattar själv. Skaffa dig lite hjärnkapacitet samtidigt.

 • issa
  13 september, 2013 at 11:56

  Ingen säger att man måste äta onyttigt dom andra dagarna.5:2 dieten är mest en diet att inte låta ens celler gå på högvarv.Celler som går på högvarv bildar lättare fel celler vilket då blir canser. Kollar man i människans historia så ser man att människor inte är gjorda för att alltid ha mat överallt. Man måste få bli riktigt hungrig. Och det är vad forskare hittat i människans historia och vårt ursprung.

 • Caroline PT
  17 september, 2013 at 16:10

  Förstår inte all denna hets om dieter, LCHF dit, 5:2 dieten dit? Varför inte köra på ett koncept som funkar? Nämligen HÅRD TRÄNING och lagom av allt.

 • Kimbo
  18 september, 2013 at 23:06

  5:2 dieten att äta vad man vill lär ju inte fungera i längden… men den kanske fungerar om man väljer bort alla raffinerade produkter, vitt mjöl, socker, gluten, och håller sig till långsammare kolhydrater…

  sen i 2 dagar kör Super strikt 500kcl i 2 dagar
  men att äta vad man vill i 5 dagar är helt fel, det måste väl även du förstå? eller är du så dum?

  skulle aldrig i mitt liv köpa din bok!
  LCHF är bra men du är fel person och förespråka..

 • hermes usa online
  25 februari, 2014 at 21:18

  hermes evelyne bag ebay uk Nu går jag ut i krig | Katrins Blogg

 • sofia
  5 augusti, 2014 at 17:30

  sköt dig själv å skit i andra som det så vackert heter

 • Maja
  4 november, 2014 at 10:35

  Du har ju fattat det fel!?
  Man kan inte (!) häva i sig skitmat på ätardagarna. Man måste självklart äta hälsosamt dom dagarna med även om man kan småunna sig och även äta mer dom dagarna fast bra mat såklart !!
  Jag har kört detta och gått ner 25kg
  Så de funkar om man gör de på RÄTT sätt