Okategoriserade

Nu är vi friska!

Det gick bra igår. Jag kände hur jag blev sämre och sämre och när jag stod i dörröppningen och sa hej då till Ringo och Lola så fick jag kasta mig på toaletten i hallen för att tömma min kropp helt. Ganska så skönt såklart och genast mådde jag mycket bättre. Men det var ingen som brydde sig om att jag var magsjuk, det verkar bara vara ni som bryr er. När vi kom till Nobis där det var samling informerade jag alla omedelbart så att ingen skulle röra vid mig. Vissa rörde inte vid mig heller men de flesta brydde sig inte alls. Däremot fick jag en jävla massa råd hela kvällen. Och jag lydde dem snällt allihop. Jag drack fernet, åt en hamburgare och pommes, svepte nån kuckelmurra-medicin, day quail, whiskey, coca cola. Allt som folk rådde mig gjorde jag och det gick bra för när väl Steve, Axwell och Sebastian gick på mådde jag prima och kunde skumpa och ha skitkul! Lite feberfrossa fick jag aldrig bort och jävlar vad jag hade ont i mina muskler i kroppen. Gympasset från i tisdags hjälpte inte heller till.

Men när jag och Bingo bestämde oss för att gå ner bland ”folket” för att känna den folkliga stämningen var det verkligen inte någon som brydde sig om min magsjuka trots att jag försökte. ”JAG HAR KRÄKSJUKAN!!!!” Skrek jag till varje tjej som kom fram för att kramas och fotas. ”SKÄMTARU?! JAG VILL GÄRNA ATT DU SMITTAR MIG” eller ”JAG VEEEEET SMITTA MIG!!” Ä ja vet helt rubbade är de här småbrudarna men jag är i alla fall glad att jag är poppis bland dem. Många som har ställt upp för mig den senaste tiden tydligen ha ha ha, ”Jag har bråkat för dig ska du veta”, var det många som sa. Mmmmm okej. Bråkat för mig…

En annan sak som jag kom att tänka på igår när jag överblickade de 50 000 pers som stod och dansade och skuffade. SHM:s musik har blivit vår tids folkmusik. Det är ett så skönt beat i den här musiken att det är helt omöjligt för någon oavsett ålder att inte tycka att det är behagligt att lyssna till. Man blir glad utav det precis som samba. Fast det var mest kids på plats. Det kommer att ändras det är jag säker på.

Hörrni jag och Ringo ska ut och promenera med Bella. Vi är tokfriska idag men Ringo får ju inte gå till dagis så vi drar till Älvsjömässan. Det blir kul!

 

20121123-104233.jpg

20121123-104241.jpg

20121123-104248.jpg

You Might Also Like

 • SANDRA GREFVE - Livet som företagare
  23 november, 2012 at 10:48

  Ah så himla kul! Vill dit!!!

 • Caroline
  23 november, 2012 at 10:53

  Gud så grymt, hade gärna varit på plats =) Trevlig helg!

 • Gun
  23 november, 2012 at 10:56

  Magsjuka smittar via luften, vet du inte det??

 • Tina
  23 november, 2012 at 11:11

  Hur smakade pommes efter snart tre år utan dem?:)

 • sofie
  23 november, 2012 at 11:13

  Alltsa, ni, T EX Gun, som bara ska vara har och ge nan form av pikande/se ner pa kommentarer. Varfor bemodar ni er ens att trycka in den har nya adressen katrin har till sin blogg? Hon gav val er en stor chans att bara inte hanga med till denna nya plats? Kanns din dag lite enklare Gun nar du har fatt lamna den dar kommentaren? Eller pa vilket satt hjalper det dig? Tror du att du har upplyst Katrin om nat hapnadsvackande? Jag forsoker verkligen bara forsta hur ni orkar lagga energi, nan av er. Ni behover ju verkligen inte vara har och lasa. Fast pa nat sjukt twistat satt sa gillar ni det, ni gillar att ga runt och vara bittra, samt sprida bitterheten.

 • nikki
  23 november, 2012 at 12:09

  @Sofie. Gun ville kanske informera för att vara snäll. Uppenbart finns det möjlighet att smittan inte sprids i den utsträckning den gör, om man följer t ex Vårdguidens råd: ”inte vara på platser där du kan smitta andra vara hemma från förskola, skola, arbete eller andra aktiviteter minst två dygn efter att du blivit helt symtomfri.” Omtanke om andra och att man inte sprider sjukdom ser du som attack och elakhet. Man är olika.

 • nobody
  23 november, 2012 at 12:25

  enligt aftonbladet var det 35000 människor där…

 • sofie
  23 november, 2012 at 12:39

  Tycker du kommentaren kanns snall och omtanksam? Isafall tycker jag Gun har ett markligt satt/ton att skriva ett omtanksamt meddelande pa. Men vi ar kanska alla olika dar ocksa, i uppfostran och hur man tilltalar varandra o sadar…du har ratt. The conclusion i Katrins kommentarsfalt generellt ar att vi alla ar olika – bara att Katrin inte tillats vara just det sjalv.

 • keiko
  23 november, 2012 at 12:40

  va bra då att Bingo gick på Steve Angellos födelsedagsfirande igår eftermiddag, med en kräksjuk unge hemma han tagit hand om och en fru som just fått symtom. Vilken födelsedagspresent! thi hi. Guess we’ll read all about it…

 • nikki
  23 november, 2012 at 12:43

  @Sofie. Ofta på fikat på jobbet säger vi samma saker typ som Gun skrev: ”Magsjuka smittar via luften, vet du inte det??” ingen uppfattar det som elakt. Är det två frågetecken som blir för mkt för dej? för det kan inte vara en enkel fråga bara som du upplever som så hotfull.

 • Dicken
  23 november, 2012 at 13:20

  Åh. vi tänker så lika ibland. Jag går enligt parollen ”så länge jag kan stå och gå så är jag aktiv”. Provade för några år sedan att vara hemma från jobbet vid feber och annat mesigt men fick bara dåligt samvete för efter en timmes vilande blir jag rastlös. Det är bara att hålla masken och bita ihop. Jag blir inte friskare av att ligga hemma och vrida mig i tråk-plågor. Hej.

 • Josefin
  23 november, 2012 at 13:38

  Du tydligen som är opåläst, den är INTE luftburen, de är en droppsmitta, vilket betyder att god hygien är A och O, men den smittar INTE via luften, om de nu är vinterkräksjukan vilket jag antar att de är!

 • sofie
  23 november, 2012 at 13:39

  Haha ok vi slapper Gun som exempel, vi utgar fran att hon ar person full av varme och sympati och hon menade val (daremot tror jag fa av er skulle vara ok med att fa kritik i fikarummet angaende hur ni ska behandla just er sjukdom, men det hor inte hit sa skitsamma) Min kommentar riktar sig istallet da till ovriga bittra sjalar som hanger runt har. Gun ar glad! Jag ocksa!

 • Charlotte
  23 november, 2012 at 13:40

  Nej, det gör den inte. Den är inte luftburen, det kallas för droppsmitta.

 • Luthra
  23 november, 2012 at 13:47

  Grattis då, ni som är på mässan till lite vinterkräksjuka! Snälla håll dig hemma och läs på Vårdguiden. Dessutom så kan en del magsjukor uppträda så att man kräks igen efter något dygn.

 • Luthra
  23 november, 2012 at 13:48

  Förresten, det skulle ju vara toppen om Katrin smittade dem i SHM så de fick ställa in någon konsert…

 • sofie
  23 november, 2012 at 13:53

  Nikki, jag ser forresten att det blev diskussion i fikarummet nu! Fasen, snalla Gun hade kanske fel!

 • Lina
  23 november, 2012 at 15:22

  Alltså Sofie, skulle du kunna vara snäll och förklara för mig vad bitterhet betyder? Jag har märkt för att det är ett så jävla sönderanvänt ord bland Katrins kommentarer. Så fort någon säger något någon annan inte förstår eller håller med om kallas denna personen automatiskt för bitter. I det här fallet är Gun bitter. Lite senare säger du att det är andra som är bittra. Alltså……..hehe…fan vad korkat

 • sofie
  23 november, 2012 at 15:35

  Mjahaa, ja assa vi kan val kalla det nat annat..arga manniskor? Inte nojda manniskor. Mindre glada… Det var val inte den diskussionen jag var ute efter riktigt… jag undrar ju mest varfor folk som uppenbarligen stor sig pa Katrin anda maste vara och lasa och lamna elaka spar efter sig, eller rent onodiga kommentarer. For att gora mig lite rolig over din markliga fraga sa skickar jag val med detta ocksa http://www.synonymer.se/?query=bitter

 • Sofia
  23 november, 2012 at 15:38

  Äääääsch, magsjuka är bland det värsta jag vet, men hade jag varit där och sett dig hade jag inte brytt mig ett skit!
  Hoppas ni njöt av konserten, hade gett vad som helst för att fått sett dom..

 • marie karlsson
  23 november, 2012 at 16:04

  Katrin jag gillar verkligen dig och allt du står för men blev väldigt besviken på dig . Kräksjuka är oerhört smittsamt och kostar samhället väldigt mycket pengar, små barn och gamla eller människor med nedsatt immunförsvar behöver ofta sjukhusvård när de drabbas av denna hemska sjukdom. Därför bör alla ta sitt ansvar och stanna hemma när de drabbas. Tycker därför det var oerhört korkat av dig att gå ut och hoppas du tänker efter nästa gång.

 • camilla
  23 november, 2012 at 16:25

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Helen
  23 november, 2012 at 17:21

  Kräksjukan är inte så enkelt för alla. Små barn, gamla och människor med olika sjukdomar kan fara väldigt illa. Själv har jag Addisons sjukdom och då kan en kräksjuka till och med leda till döden om man inte snabbt får akutsjukvård.

 • E
  23 november, 2012 at 18:38

  Hej alla otroligt jobbiga och allmänbildade människor! Jag arbetar på en av Stockholms största vuxenakuter och skulle vilja skriva att ni nu kan sluta spekulera. Kräksjuka smittar genom just kräkset, och inte luften.

 • ulle
  23 november, 2012 at 19:06

  Såååå onödigt att utsätta andra för smitta så OANSVARIGT att utsätta andra för smitta….tycker jag!!!! Jag gillar dig egentligen Katrin.

 • Jeanette
  23 november, 2012 at 23:07

  Då måste jag säga att om alla inom akutsjukvården är lika okunniga som du,så kommer jag aldrig besöka en akut i hela mitt liv.
  Kräksjukan smittar via: Kräkset,avföringen och kontaminerade ytor. Det räcker med bara några få viruspartiklar ( vilket man lätt får på sina kläder om man tex sitter på muggen och skiter,eller missar en liiiiten del av handtvätten) för att man ska kunna smitta MASSOR med människor.
  Så jäkla puckat att ta sig till en konsert, och dessutom ta sin unge som nyss spytt( och sig själv) till en mässa för att signera en massa böcker.
  Du, som skrev kommentaren ovan, gå om din utbildning!!

 • YlvaB
  23 november, 2012 at 23:39

  Tvärtom skulle jag nog säga, vi svenskar behöver nog utsätta oss för lite mer skit o smitta. Helt obegripligt vilka veklingar vi blivit som måste stanna hemma vid minsta lilla. Det leder bara till sämre motståndskraft det borde väl alla förstå!

 • Linda
  24 november, 2012 at 00:06

  Jag blir bara mer och mer förbannad ju mer jag läser här…..kräksjukan är väldigt väldigt smittsam….och hon antagligen smittat ganska många vid det här laget kan jag lova… Och man kan dö av detta. Det kostar samhället massor med pengar varje vinter för att folk precis som Katrin går ut bland andra och sprider smittan både här och där. Hon smittar allt hon tar i faktiskt-handtag, toaletter, mat m.m…. Det här är nog bland det värsta jag läst när det gäller egoism och noll tanke på andra personer och deras hälsa. Hoppas alla som blev smittade tackar Katrin.

 • J
  24 november, 2012 at 13:00

  Haha Linda. Have a chill pill.

 • Petra
  24 november, 2012 at 14:59

  Väldigt respektlöst att inte hålla sig hemma när man har kräksjukan! Jag, och många med mig, har svåra sjukdomar i grunden, och blir oerhört dåliga vid sådan smitta. Tänk på andra!

 • Sofia
  24 november, 2012 at 20:09

  Get a life.

 • Ingela
  26 november, 2012 at 15:01

  Alla Ni som jobbar inom vården (påstår ni) och skriver hur magsjuka/kräksjuka smittar ger helt fel upplysningar.magsjuka/kräksjuka smittar redan innan den brytit ut på en person.Personen som bär på smittan men inte fått symptom själv än, smittar.Det är därför det tjatas om handhygien hela tiden.Om man träffar någon som kräks/ eller är rädd för att bli smittad och vill försöka få bort bakterierna ur kroppen utan symptom, ta 10-15 hela vitpepparkorn och svälj ned.Bästa kuren ever för att förebygga.Blåbärssoppa ger man bara om personen ifråga har diarre,eftersom det är stoppande på avföringen,inte på spyorna.

 • Suzanne
  27 november, 2012 at 19:12

  Så urbotat jävla korkat av dig Katrin, att springa runt på diverse nöjen med MAGSJUKA!!! Hur f*n tänker du???….eller inte alls????

 • hermes hub ohrdruf
  25 februari, 2014 at 22:06

  hermes paket verpasst Nu är vi friska! | Katrins Blogg