Okategoriserade

Nolltolerans på socker

Jag har suttit på föräldraråd hela morgonen och tänk att en punkt på dagordningen var ”Nolltolerans på socker” i hela verksamheten. Jag blev verkligen så förvånad, överraskad, glad, förbluffad och intresserad. Hur ska det här göras undrar jag? Jo men man ska byta ut mot steviasötad ketchup, byta ut glass mot frukt (de har aldrig haft glass på Ringos avdelning men det här är för hela skolan), sluta med vitt bröd – en massa bra grejor ska man ändra på visar det sig! Vilken skola vi hamnat på alltså!!

Ja men annars ska jag spela in web-teve idag, pilla klart med min PP inför imorgon och rodda med smått och gott. Jag mår bättre idag. Över lag mår jag bättre från morgon och fram till 18, sen är jag slut som artist. Och ni har rätt med det där med vikten. Jag kommer inte att klara två kilo de sista fem veckorna jag har redan gått upp ett av dem och det är fyra veckor kvar, ha ha ha ha! Men det gör inget nu måste jag få tröstäta för nu är det synd om mig. Jag äter bara steviasötad glass och sånt men de sätter sig också såklart. Inte lika mycket men det sätter sig. Uppenbarligen. Nä ni vill inte veta i vilka mängder jag nu äter glass om kvällarna, ha ha ha. Breaking Bad och glass – det är vad jag ägnar mig åt.

Se vilken fin bild jag hittade från Esthers dop. Alltså ett år gammal.

dop

 

 

You Might Also Like

 • Anonym
  7 november, 2013 at 11:25

  Ditt liv är verkligen en berg och dalbana!!!

 • Fiona
  7 november, 2013 at 11:33

  Katrin är bipolär, därav hennes beteende.

 • Pia
  7 november, 2013 at 11:45

  Den bilden känner jag igen. Har du inte visat den tidigare?

 • Yohannas.se - Livet är här och nu!
  7 november, 2013 at 11:52

  Eller ett liv fyllt av hormoner pga graviditet?….

 • Louise
  7 november, 2013 at 12:00

  Bild från den lyckliga tiden?

 • Pojke
  7 november, 2013 at 12:04

  Men stevia till barn. Nä det hade jag inte gått med på. Finns inte tillräcklig forskning kring detta! Måste man ha ketchup? Isf hellre den vanliga än sötad med något man inte ännu vet effekterna av!

 • a
  7 november, 2013 at 12:05

  Du ser inte en dag äldre över 20 år.

 • cilla
  7 november, 2013 at 12:16

  Inte alls. Katrin har varit likadan så länge jag läst bloggen, och det i över två år.

 • Anonym
  7 november, 2013 at 12:21

  Ja undrar vad som hänt det senaste året. För nu ser hon ut som de 35 år hon är.

 • kjk
  7 november, 2013 at 12:44

  Tänk om du Katrin skulle ha ett lika vackert inre som ditt yttre tänk vilken underbar person du skulle vara då.

 • Cornelia
  7 november, 2013 at 13:17

  Du strålar verkligen på bilden Katrin

 • L
  7 november, 2013 at 19:55

  Dom flesta förskolor idag har nolltolerans mot socker, så det är inte så speciellt, inget nytt under tapeten om man säger så…

 • Pernilla
  7 november, 2013 at 20:28

  Var på en hälsokostaffär och skulle köpa stevia för att söta min hemgjorda saft. Fick då rådet att inte använda det pga av att det påverkar fertiliteten. Har inte läst ngt om det, var det rätt info jag fick?

 • Emma
  7 november, 2013 at 22:19

  Löjligt med nolltolerans, varför måste allt dras till det extrema?!

 • Hyrestanten
  7 november, 2013 at 23:39

  Tycker det är jättebra att förskolorna slutar med det som är sött. Alla föräldrar vill inte att barnen ska få smak på sånt och de som tycker att socker är ok kan ju ge det hemma isf. Jag undrar däremot fortfarande om varför lchf:are verkar baka så mycket och äta så mycket sötsaker? Visserligen med stevia men ändå. Underhåller man då inte sötsuget? Kan deras sötsug bero på att de äter så lite kolhydrater?

 • Carrie
  8 november, 2013 at 04:32

  Det finns ju även människor som inte vill bli av med sötsuget, som uppskattar den söta smaken och vill ha den som ett trevligt inslag i sitt liv. Det är liksom inget problem. Jag tycker folk i allmänhet gillar att baka, inte bara lchfare. Hela Sverige bakar ju. De som bakar på lchf bakade säkert före lchf också. Skillnaden är ju att de nu kan äta sitt fikabröd utan oönskade negativa effekter på blodsockret. Sen om man har problem med sötsuget och verkligen tycker att det är jobbigt, kanske rent av är beroende så kan man ju utesluta all sötning och äta ren lågkolhydratskost för att bli av med det totalt eller hålla det så lågt det går. Jag älskar verkligen frukt och bär och skulle aldrig vilja vara utan den söta smaken från solmogna frukter och bär. Bakverk kan jag klara mig utan.

 • Amanda
  8 november, 2013 at 11:07

  Nova ser utanför ut på den bilden.

 • Sofie
  8 november, 2013 at 22:03

  ”En massa bra grejor ska man ändra på”. Hahaha!

 • Ylva
  8 november, 2013 at 22:05

  Nolltolerans mot socker? Hur bajsnödigt får det bli? Hysteriskt. Annars kommer man långt med sunt förnuft.

 • Johanna
  9 november, 2013 at 00:43

  Jag tycker det är bra med nolltolerans med inget socker på förskolan, de är enda som jag kan tycka är tråkigt för barnen är att det inte kan få något komplement istället för ketchup blir ju så torrt för barnen om de inte får det till maten ibland.

 • pankakan
  9 november, 2013 at 12:22

  jag måste ha haft väldigt tur för jag gick upp 14 kilo totalt under min garviditet, ploppade ut en 3,5 kg 50 cm lång på 12 timmar och efter en vecka gick jag i mina gamla jeans igen..efter fyra månader var jag tillbaka till min normala vikt och utan bristningar , varken på kroppen eller därunder. och jag äter socker, vittbröd grädde, inga light produkter eller zero.. jag tror det ligger i gener och hur individens kropp hanterar det vi stoppar i oss att göra.