Okategoriserade

Namaste

Jag ska verkligen inte säga att det är en lätt sak. Det är mycket lättare att sova. Och äta. Igår var vi och handlade i Waxholm och då passade vi på att äta middag där. Ringo fick en hamburgertallrik, jag och Bingo åt fisk. Efter att jag ätit upp min fisk gjorde jag det stora misstaget att norpa en fritte från Ringos tallrik och det var som en stark och oemotståndligt kraft som genast sög mig in i tallriken. Innan jag visste vad jag själv höll på med så hade min arm hakat upp sig och vevade frittar som en välsvarvad maskin från fatet och in i min käft. Var tredje fritte doppades i ketchup ungefär. ”Nä nu får du sluta vräka i dig pommes”, sa Bingo efter ett tag och det var tur att han väckte mig ur min dvala för det höll på att sluta illa. ”Vi måste gå härifrån”, sa jag med bestämd röst och då vi avslutat, betalat och min beteende var ett sånt där tjockisbeteende – ett som bara äter för att det är just ett beteende så gick vi. Idag väger jag 63,7 kilo så det är inte alls bra.

”Du är en tjockismänniska” konstaterade Bingo efter att ha sett mitt anfall. Men självklart är jag det! Om det inte hade funnits några hälsoaspekter eller fördomar hade jag varit dunderfet. Jag hade suttit på min föra röv och dippat och doppat mat hela dagarna. Jag hade aldrig tränat och jag hade aldrig ätit en grön sak. Och på tal om träning så började jag yoga igår. Det var det som jag menade inte är en lätt sak i den första meningen i den här texten men som sen kom i skymundan för att jag snöade in mig på mat och frittar.

Det är tack vare min vän Sara som messat och gett mig dåligt samvete och hade hon inte gjort det så hade jag skitit i det över sommaren i alla fall. Men nu är det faktiskt så att jag har lärt mig första delen av första serien så jag har inga ursäkter men shit va ont det gjorde igår! Och gissa om jag har träningsvärk idag?! Som fan. Jag ska upp och köra nu innan de andra vaknar och innan Erika, Finn och Frank kommer för att leka hela dagen. Förresten så började jag vecka 17 igår. Femte månaden alltså. Det går undan! Om 17 dagar vet vi om det är en flicka eller en pojke.

ps. Game of Thornes var bra men inte jättebra. Lite för mycket våld för min smak men kul med den där horskolan de hade på den tiden. Treårig horskola innan man fick bli hora. Kul och avdramatiserande kan jag tycka. Jag rekommenderar er dock att se ”Krigets unga hjärtan” först. Jag hade mardrömmar efter varje kväll som jag tittat men det var det värt. Man inser att det inte var tyskarna det var fel på tycker jag. Det var liksom en grupp hos tyskarna. Den gruppen finns i alla länder och samhällen tror jag. Synd att just tyskarna skulle bli utsatta för jag tror att den där lilla med mustaschen kunde ha fötts i vilket land som helst. Var han inte jude själv förresten?

You Might Also Like

 • Doris
  6 juli, 2013 at 09:31

  Adolf Hitler född 20 april 1889 i Braunau am Inn, Österrike-Ungern, nuvarande Österrike, vid gränsfloden in till Tyskland, död 30 april 1945 i Berlin, Tyskland (självmord), var en österrikisk-tysk politiker och ordförande i Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (tyska: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP), allmänt känt som Nazistpartiet, från 1921 till 1945. Hitler var Tysklands rikskansler 1933–1945 och Tysklands ledare (Führer) och diktator 1934–1945.

 • Kattis
  6 juli, 2013 at 09:52

  Hej,

  Ge Game of Thrones 4-5 avsnitt så är du fast sen 🙂

 • Kimber
  6 juli, 2013 at 10:18

  Att du vill äta nyttigt och enligt din övertygelse är bra för dig. Tycker inte du ska slå ner på dig själv dock över några pommes. Hela världen går inte under av det 🙂

 • Louise
  6 juli, 2013 at 10:34

  Efter första barnet går väl de allra flesta ner i vikt. Utmaningen är väl att återfå kroppen efter andra eller ännu mer tredje barnet. De tjejer som förblir överviktiga har nog oftast mer än ett barn iallafall. Själv har jag fått två barn och är en normal 38:a. Än vet du inget Katrin….

 • Cat
  6 juli, 2013 at 11:13

  Övertygad om att Katrin vet absolut allt….och lite till.

 • ninca
  6 juli, 2013 at 11:23

  … men söta Katrin, unna dig några pommes då och då för du är ju ändå gravid nu. Tycker att du är ståndaktig som sjutton som står emot kolhydraterna så pass som du gör. Det är väldigt lätt att fastna i kolhydratträsket.

  Du vet lika bra som jag att under en graviditet så blir man nästan en annan personlighet när det gäller matintagen. Fast du behöver ju inte vräka i dig pommes (vilket du uppenbarligen inte gör).Snart kommer bebisen ut och då lär du köra stenhårt för att tappa alla graviditetskilon, precis som du gjorde efter Ringos födelse.

  Bingo. Något extra litet kilo som lägger sig på Katrin är väl inte hela världen. Hon blir snart smal och fin igen för hon vet hur man gör för att bli det.

  Ps. Försöker bara vara lite snäll. Hi … Ds.

  Själv vräkte jag i mig citroner, rödbetor, rökt böckling, kalvsylta och ostbågar. Väldigt enformig diet.

 • Petra Nymans Dagbok
  6 juli, 2013 at 11:30

  Ha, ha mina cravings var Twistpåse?! Ni fattar att man blir inte klok när man är gravid! Ha en bra dag! /Petra

 • Smulan
  6 juli, 2013 at 11:36

  Jag tror att alla människor är tjockismänniskor. Jag tror att det härstammar från när vi jagade och hade svårt att få tag i mat och därför finns det en kraft som tänker: Här finns det högoktanig mat, ät så mycket du bara orkar. Så det är inget att skämmas över. Det är ren överlevnadsinstinkt. Problemet är att vi idag har hur mycket högoktanig mat som helst att få tag på. Det är därför det finns fetma. Sen har vi ju hjärnan kvar. Så vi hittar olika dieter och sätt att hålla oss smala. Men suget. Viljan att skaffa föda för att överleva tror jag finns så länge vi lever och är friska. Så tror jag. Hitler var väl som alla andra blottslingar. En person med för lite kärlek i kroppen som var tvungen att ställa sig på någon för att må lite bättre. Har också för mig att han hade judiskt blod i släkten. Problem är inte att det finns sådana människor överallt. Problemet är när vi som är sunda och älskade håller tyst och låter främlingshatet frodas. Det är så man bekämparar monster. Fram med dem i ljuset och motargumentera. Älska och ta hand om våra barn och fostra dem till att alla är lika värda. Att bry sig om barn som man ser har det tufft. Det är det viktigaste för att se till att de inte växer upp och bli till monster.

 • Amanda
  6 juli, 2013 at 11:48

  Fint skrivet!

 • Carrie
  6 juli, 2013 at 11:53

  Kalvsylta?! Haha fy fan va äckligt 🙁

 • Sara
  6 juli, 2013 at 12:33

  Vad kör du för yoga program? Kan du inte lägga upp en video på det? Hade varit nice!!

 • anna
  6 juli, 2013 at 12:37

  haha ”på den tiden”… sjukt roligt att du tror att game of thrones är baserat på verkliga händelser… hahahha

 • Haderittan
  6 juli, 2013 at 12:43

  63,7 är inte för mycket med tanke på din längd och att du är gravid.

 • Anna
  6 juli, 2013 at 12:45

  Hur lång är du, Katrin? 🙂

 • Ammi
  6 juli, 2013 at 13:03

  Jo det är det.. Speciellt så mycket som hon redan ökat! Katrin kommer att få det riktigt svårt denna gång att gå ner allt igen

 • Ammi
  6 juli, 2013 at 13:03

  Kort.. 160

 • Carrie
  6 juli, 2013 at 13:04

  Måste bara säga att jag är på väg ner till Sveriges bästa stad just nu, underbart sommarväder, det är definitivt läge för shopping samt mojitos! O la la laaaa 🙂

 • Carrie
  6 juli, 2013 at 13:19

  Så bra skrivet smulan!

 • Roxanna
  6 juli, 2013 at 13:21

  Malmö förstår jag!

 • Carrie
  6 juli, 2013 at 14:41

  You wish!

 • Petra
  6 juli, 2013 at 15:48

  Ja den kommentaren blev man glad av. Härlig break från alla neggiga.

 • Cat
  6 juli, 2013 at 16:00

  Katrin, dags att byta headern…känner ju knappt igen dig på den..

 • Carrie2
  6 juli, 2013 at 16:11

  Malmö!!!…??? Hahaha…. Ligger på golvet o vrider mig av skratt, Malmö är ju skittråkig stad plus dialekten 🙁 klart som fan att hon menar Göteborg 🙂

 • Carrie2
  6 juli, 2013 at 16:12

  Eller möjligtvis Stockholm, som är vackrare stad men Göteborg är den trevligaste 😉

 • Carrie2
  6 juli, 2013 at 16:13

  Malmööööööuuuuu hahahaha

 • Heddi
  6 juli, 2013 at 16:16

  Min blogg har 4500 unika besökare dagligen. En av Europas största modebloggar där självaste Tyra Banks besökt. Varje dag har jag ny outfit och nya skor som jag visar upp där jag har avtal med butiker som sponsrar mig. De som besöker bloggen har svårt att hitta ut. kram
  Heddi la fashionista

 • Heddi
  6 juli, 2013 at 16:16

  Min blogg har 4500 unika besökare dagligen. En av Europas största modebloggar där självaste Tyra Banks besökt. Varje dag har jag ny outfit och nya skor som jag visar upp där jag har avtal med butiker som sponsrar mig.. De som besöker bloggen har svårt att hitta ut. kram
  Heddi la fashionista

 • e
  6 juli, 2013 at 16:22

  Vadå RÖKT böckling? Böckling heter den just för att den ÄR rökt. Det är lika puckat som att skriva sur citron, vit mjölk eller sött socker. Retard..

 • e
  6 juli, 2013 at 16:23

  Hon är jättekort, har träffat henne på en baby-butik, och jag är 175.

 • frihet
  6 juli, 2013 at 17:35

  Smaken är olika hos personer,det får man acceptera,ingen kan väl säga till en annan att man har dålig smak.

 • The real Heddi
  6 juli, 2013 at 18:15

  Men lägg ner psyko! Du är inte Heddi. Hur länge ska du hålla på såhär din stackare?
  Vad du måste avguda mig asså. Dessutom så behöver jag inte spamma min blogg psyko, jag har tillräckligt många friska o normala läsare!

 • c
  6 juli, 2013 at 18:20

  muhaha big fail

 • liv
  6 juli, 2013 at 18:27

  kolhydrater trodde jag var noll för dig looser kartin

 • frihet
  6 juli, 2013 at 18:40

  Jag skulle gärna vägt 63,7.hur mycket väger ni själva era viktpåhoppare.Är det egentligen bra för mamman att hålla diet när man är gravid.för amningens skull behöver man en viss fettdepå så att barnet får den näring det behöver.

 • c
  6 juli, 2013 at 19:14

  RIBBAN Är fan mycket finare än sunkiga stålhandskegatan

 • frihet
  6 juli, 2013 at 20:15

  Bror duktig.Måste du vara så aggressiv i din kommentar.Det var kanske en felskrivning.

 • Py
  6 juli, 2013 at 20:58

  Varför ett frågetecken efter ditt påstående?

 • Boo
  6 juli, 2013 at 21:03

  ”trodde jag var noll för dig”????
  Skriv så man förstår.

 • Becka
  6 juli, 2013 at 21:42

  Är det 8 kg på 17 v? Isåfall är det mycket…
  Men kan ju vara vatten också?? Fast det var det ju inte sist…

 • liv
  6 juli, 2013 at 22:34

  önskar en stor jävla kuk i min fitta och mun… vore gott.. å lite kläm på brösten vore inte heller fel

 • trötter
  6 juli, 2013 at 22:45

  Förstår at du längtar efter det här för det har du aldrig haft och kommer aldrig få det heller.

 • trötter
  6 juli, 2013 at 23:34

  Alla drömmer ibland att dom vill vara någon annan;nen man behöver inte överdriva

 • Moa
  7 juli, 2013 at 04:55

  Alltså. Katrin. Fan vad du är cool. jag måste få det sagt och skrivet. Jag går in på din blogg lite då och då just för att ha många inlägg att läsa åt gången och ja, det finns inte så mycket mer att säga än fan vad ball du är. Din självkänsla, den kvinnan du är, den mamman du är, som du skriver. Jag vill bara ha mer. Du är en förebild även om det inte är vad du är ute efter att vara, så är det precis vad du är med din attityd till livet och allt och jag hoppas att det är vad majoriteten idioterna runt omkring ser. All jävla heder åt dig.

 • Moa
  7 juli, 2013 at 04:57

  Majoriteten av* idioterna

 • sofia
  7 juli, 2013 at 07:40

  Lite synd att du tänker på din vikt när du har en bebis i magen.
  63 kg är absolut ingenting..Du är ju i v. 17. Om man ska äta lite extra pommes så är det väl när man är gravid. Då får man!

 • anonym
  7 juli, 2013 at 09:54

  Går in på din blogg och blir illa till mods och tänker att hur mår Katrin igentligen, bara kränkningar, mobbing, ständigt arg och klagar i sin blogg,,Det märks att du är olycklig Katrin om inte annat så sägs det så och så ser man i dina ögon att du gråter, för ingen människa skulle kunna vara så missnöjd som du och sedan kalla sig glad…..Idioterna är dom som hejjar och kallar det cool att vara ständigt mobbande, ni är dom som står brevid på skolgården och skrattar och hetsar den som mobbar och hjälper till att skrika tjockis, fetto, fattiglapp, looser, m.m

 • Joanna
  7 juli, 2013 at 13:09

  Hahahah

 • Carrie
  7 juli, 2013 at 15:54

  anonym: Jag kan varmt rekommendera dig att kika in på Friends | Tillsammans mot mobbning om du känner att du vill göra skillnad. Kram/ Carrie.

 • Linda
  7 juli, 2013 at 23:51

  Här vara drama.
  Ursäkta du som skrev att man inte går ner efter flera barn. vad äter du?
  Jag födt 4 barn är och är 36a i kläder.Beror på vad man äter efter. Sitter man o proppar i sig chips o läsk så är det inte konstigt. Och så bör man röra på sig och inte bara sitta o kommentera skit på Katrins blogg.
  Katrin har nog själv full koll på sin kropp och vikt.
  Och hon kommer gå ner varenda kilo igen.
  Så, alla människor har olika kroppar visa lätt gå ner andra svårt. Men beror helt klart på vad man äter.
  JUST SAYING.

 • M
  8 juli, 2013 at 01:12

  Nä men du kan ju såklart allt om alla Louise efter två barn vet man hur alla människor fungerar! Tror inte de kan vara att man är olika? Alla behöver inte bli feta för att man har många barn;)

 • M
  8 juli, 2013 at 01:16

  Ammi vet du ens vad du pratar om?! Verkar inte så..

 • M
  8 juli, 2013 at 01:18

  Är de hennes problem?! Kanske dig det är fel på

 • M
  8 juli, 2013 at 01:21

  Du kanske inte fattar att det är olika för alla?

 • Yvette
  8 juli, 2013 at 11:12

  Då får du nog åka till ett annat land för i Sverige finns det inga stora……………..!!!!

 • Yvette
  8 juli, 2013 at 11:15

  Jag tror att Hitlers mamma var halvjudinna.