Okategoriserade

Nä nu lackade jag.

Så jag bad om att få hyra en cabana. En sån där lyxig liten fyrkant med soffor i. Det fick jag inte för de var helt slut. Jaha. Så då fick jag snällt smörja ungarna några extra lager då alla parasoll var slut även dem. Efter att det gått fyra timmar och de två cabanorna bakom oss fortfarande stod orörda lackade jag ur. Jag tog Ringo och satte honom på soffan och sen sket jag i konsekvenserna. Han fick ligga där i en timme tills en servör ertappade oss. ”De som har bokat den här cabanan kommer nu”, sa han till mig och då tog jag bort Ringo därifrån. Men de kom inte. I en timme satt vi på gräset bredvid den men ingen dök upp. Jag kan inte låta bli att tycka att det är dålig service. Jag tycker att folk här är som robotar och totalt jävla omöjliga. Kunde inte vi få använda soffan tills de andra kom? Jag hade gärna betalat fullt pris för att ha den tills de andra dök upp. Jag sa det till honom också men det gick inte. För nu hade sällskapet bokat den och då fick den gärna stå tom hela dagen för den var ju ändå betald. Fan va störiga de är alltså så jävla störiga. Nu kilar jag ner till repan och ber dem boka upp oss på allt som går på nästa hotell som vi ska till. Maui blir det. Sheraton där med…Vi får se om Sheraton på Maui levererar bättre än på Kauai.

För övrigt så kommer jag på mig själv med att göra sånt som jag i hela mitt liv har skämts över att min pappa gjort. Ta för sig. Jag kom att tänka på det när jag raffade åt mig den där bokade cabanan. Jag sket verkligen i att den var bokad och ansåg mig helt ha rätten att nyttja den tills folket som bokat den dök upp. Nu är det ju tur att våra barn är så små så de inte skäms för sina föräldrar än men snart så… mycket snart så kommer jag att vara precis som min pappa var och ungarna kommer att skämmas över att jag gör saker som man inte bör. Och Bingo ska vi inte tala om, han är ännu värre än mig. Han glider gladeligen förbi köer och fixar och donar så att vi slipper vänta och köa. På flygplatsen checkade han vant in oss vid förstaklass-disken trots att vi inte flög första klass. Men det är som när man ska ta sig in på krogen på Stureplan. Ju självsäkrare man är desto mer godtar folk att det bara är så som det ska vara och ifrågasätter inte. Sjukt hur såna där saker som varit så himla piniga när pappa gjorde dem nu känns helt självklara. Har jag blivit som min pappa? Är nästa steg att jag kommer att släpa fram Ringo och Nova till främmande barn och säga ”This is Nova. Who are you? You play!”

Nu fick jag just confirmationmejl på clementinbokning. Herregud jag får panik över att allt är fullbokat hela tiden så nu har jag bokat aktiviteter i Honolulu dit vi ska om sex dagar. Så då kan vi med gott samvete inte göra någonting i några dagar till. Allt är fullbokat här nämligen. Vad man än vill göra är det fullbokat. Stackars Nova. Inte ens Hulahuladans får hon se. Fullbokat. På Maui blir det aktivieteter. Och på Oahu. På Kauai får vi nöja oss med poolen och havet. Bra det med.

20121227-221028.jpg

You Might Also Like

 • Eva
  28 december, 2012 at 09:22

  Var på Maui i somras och hade samma upplevelse på lyxhotellet. Inga parasoll och alla Cabanas uthyrda. Rummet (som vi inte betalade själva) kostade 7000 per natt! Lik förbannat får man inte ens skugga vid poolen.

  Nä lyxhotell är inget för mig, hyr hus/lägenhet istället. Norra Maui är coolt, åk till Paia, supermysig Wilda Westenstad. Gå hit tex http://www.paiafishmarket.com/pages/about-us och ät en tonfiskburgare för 10 dollar. Gå sedan till glassstället mittemot!!! Värt varenda kolhydrat!!!!

 • Pawa
  28 december, 2012 at 09:24

  Haha!!bra jobbat! idioter!!hade gjort samma, folk är så rädda för att ta för sig så dom blir ju istället nedtryckta, eller så är dom sig själv närmast och blir egoister!!(hatar folk som paxar, min pappa har oxå alltid gjort på samma sätt och man har skämts, men som tur har man nog fått ut nått bra av det iaf!att ta för sig!

 • Minna
  28 december, 2012 at 09:26

  Hej!

  Hulahuladans kan ni se när ni kommer till Waikiki (Oahu). Hilton Hawaiian Village har show (gratis och man behöver inte anmäla sig) varje fredag. Jag minns inte vilken tid men det googlar du lätt fram;-) sen visar de upp hulahuladans och de olika rörelsernas betydelser någon kväll varje vecka mellan stranden och kalakaua avenue. Det är oxå gratis! Så hulahuladans kommer hon att få se om hon vill:-)

  Ha en fortsatt skön semester!

 • Nena
  28 december, 2012 at 17:10

  Sätt dig och dina barn bara tills någon kommer och bevisar att de har hyrt vad det nu är.

  Och, om du inte redan har kommit på det, sluta och ge dricks. Får du ingen service, får de ingen dricks. Simple, my dear Watson.

 • marita
  28 december, 2012 at 19:57

  Hej, Jag vill tipsa om en underbar strand en 45 min bilresa från Waikiki, Honolulu. Här är inga vågor, mycket palmer som ger skugga, vit sand och underbart vatten. Finns inga hotel, bara fina villor så det är ganska privat. KAILUA heter beachen, Det finns en restaurang som är ultra mysig BUZZ steakhouse, low key charm med mycket locals, island style. Ni skulle älska den här stranden. Man åker förbi Diamonds Head öster om Waikiki.

  Kolla bilder här.
  http://californication.se/ta-mig-till-havet/

  Sen finns ju underbara North Shore på Oahu, som är hur underbart som helst, dock inte så barnvänligt då vågorna är typ störst i värden. Men allt det andra är underbart med vattenfall, påfåglar, Del Monte ananas fälten och massa.

  Hoppas ni finner lite lugn och ro och kommer in i island mood.

  Marita

 • Camilla
  28 december, 2012 at 20:55

  Vilket hån mot alla ”fattiga” barn när du skriver stackars Nova…förstår att hon verkligen måste ha det jättetufft när allt är fullbokat och hon bara har bad, sol, hotell, mat….

 • Sue
  29 december, 2012 at 00:31

  Dagens idiot kommentar…

 • Haderittan
  29 december, 2012 at 00:36

  Ni kan ju alltid ta hula-hula-kurs tillsammans 😉

 • Yeah
  29 december, 2012 at 10:37

  Absolut Maui!! Westin Maui Resort & Spa är underbar och rolig för barnen, massor av exotiska fåglar, jättefin service och alldeles intill en underbar promenad (utmärkt för en morgontur/jogging) och stranden därefter.

 • kerstin
  29 december, 2012 at 11:22

  Men sluta gnäll köp ett parasoll och stick ned i sanden så får barnen skugga. Se till att försöka boka Hula-hulan dans på de andra öarna redan nu. Sen tror jag Nova klarar sig barn mår bäst av att slippa bli överaktiverade. Sol och bad och stranden är nog tillräckligt just nu.

 • Jennie
  29 december, 2012 at 13:20

  Jävla bullshit! Vadå Nova mår bäst av att bara sola och bada just nu…? Hur fan vet du det?! Och åker man till Hawaii och spenderar 10 000 talskronor så är det väl bara KUL om ungarna VILL hitta på olika saker på resan?!

 • Monica i NY
  29 december, 2012 at 17:05

  Ja, tyvarr sa ar semester i USA inte sarskilt avslappnande! Allt man ska gora maste bokas langt i forvag, och inte bara det, man maste CONFIRM ocksa, dagen innan. Det slar aldrig fel, om man inte ringer och kollar dagen innan sa har det blivit fel med bokningen pa nagot satt. Jag har slutat bo pa hotell och hyr nu hus med pool eller vid havet dit vi ska istallet. Visst, man far laga frukost sjalv osv, men det ar det vart for att faktiskt fa SEMESTER och slippa koer, hysteriska manniskor och dalig service.

 • Sandra
  29 december, 2012 at 19:05

  Japp. För många år sedan var vi på Petters releaseparty i Gamla Stan där mitt sällskap, precis som ditt, stod på VIP-listan. ’Heter man Schulman får man gå före’ ropade du till Alex och dansade förbi oss i kön 🙂

 • marita
  29 december, 2012 at 20:59

  http://www.kbhmaui.com/cms/View.aspx/Show/Tiki%20Bar%20and%20Grill

  Tiki bar and grill, ett maste pa maui.

  🙂

 • Veronica
  30 december, 2012 at 10:11

  Klart att man skall ta för sig och ordna det bra för sig. Så länge man inte utnyttjar eller skadar andra ser jag inget fel i det.

 • kerstin
  30 december, 2012 at 10:22

  Skrev inte att hon mår bäst av sol och bad just nu utan sol och bad är nog tillräckligt just nu. Självklart ska de hitta på saker det skrev jag också angående hula-hulan, men de behöver inte överaktiveras vilket barn lätt blir om man startar semestern med att jaga den ena aktiviteten efter den andre och sen går i taket över att den aktiviteten var slut och den etc. Barn gillar lugn och ro också och därför skrev jag Sol och bad och stranden är nog tillräckligt just nu. Hur jag vet det, det vet jag inte och har aldrig påstått det heller. men jag grundar texten på den erfarenhet jag har av mina egna barn, andras barn och erfarenheten från mitt yrke som barnskötare på en förskola. Sen är det ju alltid trevligt om man kan skriva sin åsikt utan att kalla andras för bullshit. Vad vet du om att min åsikt mina erfarenheter är bullshit.

 • Sally
  30 december, 2012 at 18:44

  Du är korkad på riktigt va?!

 • Sally
  30 december, 2012 at 18:54

  Barnskötare va? Har du aldrig suttit och planerat inför en semester? Beställt en resa till ett annat land och läst om vad som finns att se, och vilka upplevelser man skulle vilja vara med om? Besviken om man sen kommer dit och allt redan är fullbokat… speciellt om man är ett barn. Inte svårt att sätta sig in i det tycker jag!

 • Sally
  30 december, 2012 at 18:55

  Jaha…????

 • kerstin
  31 december, 2012 at 06:59

  vad då barnskötare va? Ja är man det har man med barn att göra dagligen och ibland vill barn bara vara inte göra något specifikt. Tex har vi ibland fått höra, kan vi inte bara vara på gården och leka idag eller måste all göra den där pärlplattan etc. Ja jag har också planerat saker och det har ibland gått i stöpet i början av semestern. Men det hjälper inte att gälla och låta som världen gått under för barnen. För det har den inte barn nöjer sig ofta med mindre det är vi vuxna som vill aktiveras och att barnen ska göra det också. Det är det jag försökte få fram att sol och bad är nog tillräckligt just nu. Sen kolla upp aktiviteterna ni vill göra innan ni åker vidare och boka i förväg. Är du inte riktigt läskunnig eller? Eller vill du inte riktigt se vad jag skrev i det första och andra inlägget?