Okategoriserade

Mysigt att vara hemma

Ja men så är det. Mysigt att bara vara hemma. Jag och Rambo har dansat till Buskul-skivan som jag köpt och så har vi stökat ner lite. Rambo med leksaker och jag med kläder. Måste rensa. Fan jag glömde bort vad jag skulle skriva om… Rambo sover nu. Hade nyligen några som var här för att se på vår lägenhet. Vi vill ju som bekant byta den mot en större. Finns det verkligen ingen som vill byta lägenhet med oss? Vår är underbar men för lite för oss. Mejla mig om ni vet någon vettja. [email protected] Jag kan till och med tänka mig att flytta till Gärdet för att få lite andrum!

Jag ringde till barnflickan och bad henne gå på bio med Ringo efter dagis. Pettson och Findus. Han har bara varit på bio tre gånger i sitt lilla liv. Jag har nu påbörjat action rädda barnen från paddan. Läser bok för Ringo varje kväll numera. På tal om vad jag gör och vad jag säger så måste jag berätta nåt kul. Jag var med i den där dokumentären på ettan ni vet. Där säger jag att mina barn inte ser mig hålla på med min telefon. Dagen efter säger Ringo att han så gärna vill baka muffins så vi går ner till ICA. Jag tar upp min telefon och googlar fram ett recept. Då kommer en trevlig man fram till mig och säger ”Jaha ja, jag trodde inte att dina barn såg dig hålla på med din telefon?!”, det var väldigt kul. Jag blev helt till mig och på nåt sätt blev det väldigt viktigt för mig att han skulle få veta att jag INTE instagrammade för jag gör verkligen inte det framför barnen jag var ju tvungen att hitta ett recept till Ringo!!! Så jag letade upp mannen i affären för att förklara vad jag gjorde med telefon och han skrattade. Som att han bryr sig om vad jag gör med min telefon? Men det var viktigt för mig att få förklara mig själv. Typiskt. Livet som kändis. Får börja gå med stora svarta brillor och keps när jag går på ICA.

Jag har inget att berätta mer. Börjat kolla Ray Donovan har ni sett den? A men gör det thank you very much vääääldigt bra. Började på andra säsongen igår. Rays pappa är väldigt lik min pappa. Min pappa knarkar och krökar inte men många saker har de gemensamt. Serien är perfekt att se på med sin partner för det är lika bra för kille som tjej så se den! HBO.

Nä nu  ska jag ta och göra lite barnmat till Rambo. Jag ska koka sötpotatis, steka den fina eko kycklingen, koka lite broccoli och lök. Sen ska jag krydda med allt möjligt förutom salt, tillsätta grädde, smör och så ska jag köra allt i mixern. Jag har nu skämt bort ungen med god mat så han vägrar burkar men det gör inget. Jag älskar ju att laga mat! Till mig och Ringo ska jag göra ångkokt röding med smörstekta minimorötter. Gott!

Ikväll är Bingo i Umeå så jag ska se Vetenskapens värld där de talar om kött och vad som är bra och mindre bra. Mamma berättade att de i den säger att en kossa som föds upp på gräs är värre för miljön än en som föds upp på skit som människan ger den för att den ska växa fortare. Den kossan som äter gräs växer ju saktare och går då runt längre och fiser och släpper ut metangaser heter det så? Louisa på jobbet som är väl insatt skrattar så hon kiknar när jag skulle påstå att kofisar skulle vara farligt för miljön. ”Men HUR kan det mest naturliga i värden vara en hälsofara, Katrin snälla använd din hjärna för Guds skull”, säger hon till mig. Jag tycker att det låter vettigt det som hon säger. Hur kan det vara farligt med ett djur som äter gräs och som fiser?

 

 

You Might Also Like

 • friskis
  25 september, 2014 at 15:58

  Så härligt att Rambo blev frisk så snabbt. Är det tack vare dina läsares råd.Så bra!!!

 • schizot
  25 september, 2014 at 16:14

  Du är verkligen MOTSÄGELSEFULL!!!

 • katrin
  25 september, 2014 at 18:37

  Gå en naturkunskapskurs så får du reda på varför!

 • Elle
  25 september, 2014 at 19:23

  Katrin, gå med i lägenhetsbyte.se! Om du inte redan är med där. Skitbra sida! Eftersom ni har en lägenhet inne i stan kommer det inte vara nåt problem med att byta!

 • Cissi
  25 september, 2014 at 20:57

  Det finns diverse forskning (dock fortfarande relativt smal) där en undersöker samband mellan kornas bildande av metangas och det foder som Ex. mjölkkor/blivande slaktkor ges. Hos alla idisslare bildas metangas naturligt men det skulle kunna vara möjligt att påverka genom att justera deras foder.

  ”Mängd bildad metan beror framförallt på hur mycket foder som kon äter och därmed finns det också ett samband med hur mycket hon mjölkar. Foderstatens sammansättning och olika tillsatser i fodret kan också påverka hur mycket metan som bildas per ko och dag.”

  I kött- och mejeriindustrin ges kor alldeles förmycket foder, dels för att korna ska producera mer mjölk samt kraftigare och modifierat foder för att de ska växa snabbare. I köttindustrin är det ej lönsamt att låta kon leva i en naturlig utopi (naturlig föda, naturlig livslängd) utan en behöver ”få ut så mycket av kon som möjligt, på så kort tid som möjligt” för att industrin ska vara så kostnadseffektiv som möjligt.

  Detta är en av anledningarna till varför många kor producerar mer metangas än vad som är naturligt (trots att kor och andra idisslare alltid och oavsett, kommer producera metangas). Kraftigt foder och för stora mängder foder. Det forskas bland annat om att framställa bättre alternativ till foder för dessa kor, men det bästa är att inte stödja köttindustrin överhuvudtaget 😉 *hint hint*

 • Jag
  25 september, 2014 at 22:25

  Pröva o byt till Lidingö… Mycket trevligt, mycket natur runt knuten, litet centrum där allt finns, o massor av vatten, båt till stan …… Bra för barn att växa upp här…. Många som vill byta…. Lägenhetsbyte.se

 • anji
  25 september, 2014 at 22:44

  Hej, tack för att du kommenterade på min blogg det betyder verkligen jättemycket!

 • Josefina
  26 september, 2014 at 07:19

  Man får inte glömma vad mycket nytta korna gör. Utan kor, inget öppet landskap och om vi inte håller landskapen öppna försvinner massor av växter som är oersättliga i arbetet med vår miljö. Visst släpper kor ut metangas, dock mest genom rapar och inte så mycket via fisar, men om man räknar ut nyttan kontra skadan så är kor ett vinnande djur för miljön.

  Kram från mjölkbonden

 • nimbus
  26 september, 2014 at 07:19

  Katrin har rätt till att skriva vad hon vill. Sant eller falskt. Det är hennes blogg!!

 • Katarina
  26 september, 2014 at 09:40

  Därför att korna är alldeles, alldeles för många i förhållande till planetens storlek.

 • soho
  26 september, 2014 at 10:58

  TILL KATARINA.. du tycker att kossorna är för många? MÄNNISKOR är för många!!!!

 • davve
  26 september, 2014 at 21:11

  herregud många ordbajsare här. skriver katrin något om kossor.. ja då är bannemej kossorna bäst i världen och oerhört betydelsefulla för allas liv…hahahah