Okategoriserade

Mycket vill ha mer

Jag promenerade genom tre stadsdelar igår och jag vill egentligen inte jämföra Stockholm med Warszawa men kan inte låta bli. Jag hängde inte med på när det skedde men det har skett och det är inte alls bra med Stockholm. Det är ingen jämlik stad med en övervägande medelklass det är det absolut inte. Stockholm har förvandlats till Warszawa och det är ingen komplimang.

Jag började min spaning på Östermalm där jag bor. Fast då visste jag inte vilken upptäckt jag skulle göra eftersom jag är hemmablind på Östermalm. I min värld ser alla ut som här, butiker, gator, färger. etc. Men så fort som jag passerat NK på Hamngatan och närmade mig Centralen och sen vidare till Fridhemsplan blev allt värre och värre och till slut kom jag på mig själv med att förvånat se mig om och iaktta folk jag mötte, butiker jag passerade. Jag ska inte överdriva för jag vill inte förolämpa men jag kan inte ljuga om att allt blev gråare, tristare, folk såg deppiga och ledsen ut, butiker hade stora skynken över sig där det stod ”BUTIKEN UPPHÖR”. Gamla människor gick inte i skräddarsydda minkpälsar och åtstramade ansikten, deras kinder hängde som stora påsar och ögonen var ledsna. Barnvagnarna glänste inte i solen utan var begagnade och slitna, folk log inte sina perfekta colgate-smile utan mungiporna hängde ner. I butiker var folk vresiga och trötta ja till och med polisen menade att Rambo inte såg bra ut på sin bild, ha ha, det var skoj. Jag är helt allvarlig med att det var urdeppigt på Kungsholmen i Stockholm och det kändes som att jag färdades genom tiden till när jag var tio och hälsade på mormor i Warszawa där man alltid ser enorma klasskillnader. Jag har aldrig sett dem så tydligt som igår när jag promenerade genom stan.

Jag tog en annan väg hem, jag tog den genom Vasastan och Odenplan. Samma sak där. Grått, trist, deppigt extremt många tjocka människor. Mitt hjärta stannade varje gång som jag passerade en överfet tjej för jag kunde inte låta bli att glo och så fort som vår blick möttes slet jag bort den i panik och kisade, tänkte ”nej nej slå mig inte”. Jag såg framför mig hur jag skulle ligga där som The Gladiator och vägra gå med på att säga att det är ok att se ut som hon gör. Då skulle hon sätta sig på mig. Kväva mig i sina lår.

Såklart var det när jag kom tillbaka till Grev Turegatan som jag gjorde min upptäckt. Shit asså ALLA fördomar som folk har om Östermalm är helt och hållet sanna. Alla dessa perfekta människor med perfekta tänder, hår, kläder, vikt. Lukten av goda parfymer avlöser varandra när man tar sig fram. Folk är glada, de ler mot varandra och nästa säger ”how do you do” precis som i LA, butikerna glänser, gatorna är välpolerade och alla sjunger med. Som i en romcom. Exakt så.

När jag gick Grev Turegatan upp till Humlegårdsgatan efter mitt snabbesök i de andra stadsdelarna ville jag kyssa varenda person jag mötte. De såg så rena och inbjudande ut.

You Might Also Like

 • Stefanie
  21 februari, 2014 at 11:30

  Haha du skojar väl nu antar jag..låter som du varit långt ute i förorten..har själv bott på både Strandvägen,odengatan och norr mälarstrand och kan inte påstå att det är en sådan stor skillnad. Östermalm är alltid Östermalm men både Kungsholmen och Vasastan va båda mycket trevligt att bo på..visst shoppongen ärväl inget att skryta med. Sen tycker jag väl inte att du själv är Östermalm personifierad..om det nu är något man/du vill va

 • Angelica Fjellman
  21 februari, 2014 at 11:31

  Ja, det är märkligt egentligen…jag menar, jag är en medelklass, absolut, men ser inte ledsen, sur och tjock ut för det! Varför måste man se ut sådan bara för att man inte har några mille på banken? Jag gör det inte! Men hemskt är det. Tråkigt. Och varför måste man bli tjock bara för att man inte är stenrik??? Har aldrig förstått det där. Har man ingen dissiplin då eller? Jaja, hoppas det ordnar upp sig snart. Och nu åker mina naglar för det är alldeles för jobbigt att skriva! Ha en fin helg!

 • bingolina
  21 februari, 2014 at 11:32

  Provocera. provocera och återigen provocera. Det blir så tråkigt. när man vet att du bara ”hittar på”. Adjö!

 • Stefanie
  21 februari, 2014 at 11:33

  Grattis Madde till din lilla prinsessa!

 • Jenny
  21 februari, 2014 at 11:35

  …men du tycker fortfarande att moderaterna är det rätta för Sverige antar jag??? Högerpolitik är bara skit. Har aldrig fungerat i praktiken. Verkligheten talar sitt tydliga språk…. Lita på socialdemokraterna. De har styrt och byggt upp det här landet under 100 år.

 • Malin
  21 februari, 2014 at 11:40

  Det ligger mycket sanning i vad hon skriver. Stockholm har de senaste åren blivit sjaskigt och nedgånget. Jag ser skillnaden tydligare då jag inte bor där utan åker dit ca 1 gång per år och har gjort i 30 år. Det är inte alls samma vackra och positiva stad man möts av längre.

 • hejamalmö
  21 februari, 2014 at 11:44

  Tur man bor i MALMÖ. För här är det inte skillnad på folk och folk. Hallelujah!!!!!!

 • Stela
  21 februari, 2014 at 11:45

  Haha tycker detta inlägg skulle kunna bli klassiskt som satir över nånting, vet inte riktigt vad men över folks sätt att beskriva staden och över dig själv. Det som får mig att fortsätta läsa din blogg år efter år är att du faktiskt kan skriva. Du kan hitta ett ämne, du kan hitta ett spännande sätt att belysa ämnet (verkar komma väldigt naturligt) och du kan formulera dig. Språkligt är du bättre än många andra bloggare, om än inte perfekt.

 • Jenny
  21 februari, 2014 at 11:52

  Katrin, vi är bara lite vinterdeppiga. Snart är sommaren här och då kommer alla komma gåendes med colgatesmile och ha perfekta brännan. I promise you!

  Trevlig helg!

 • jenny
  21 februari, 2014 at 11:54

  Nä, för där är alla lika sunkiga.

 • Stela
  21 februari, 2014 at 11:54

  Trött på ditt jävla provocerande. När man vet att du skriver bara för skrivandets skull!!!!

 • malmoe
  21 februari, 2014 at 11:59

  Den absolut bästa staden i hela Sverige, utan tvekan!

 • ölma
  21 februari, 2014 at 12:05

  Så underbart att få isolera sig på Östermalm. DRÖMMEN!!

 • Hej
  21 februari, 2014 at 12:08

  Åh Katrin haha. Jag håller med dig så otroligt mycket. Jag flyttade in till min kille som bodde på Östermalm. Eftersom att man har allt nära behövde jag inte längre något busskort. Tiden gick och jag skulle ta mig till Ekerö för att hälsa på en kompis. Utan bil denna gång. När jag satte mig på tåget såg jag helt plötsligt klotter, folk som tiggde på tunnelbana och precis som du säger såg människorna gråa ut. Allt kom som en chock för mig och jag fick mig en funderare. Vad är det som händer? Såhär är det inte på Östermalm. Det är verkligen sjukt hur Östermalm är i sin egna lilla värld. Jag valde att göra något åt detta då mina rötter inte är från Östermalm och det helt enkelt inte är jag. Jag flytta till en by men det ska jag inte dra in dig i haha. Men det jag vill få fram är att jag vet precis vad du menar. Man blir blind av verkligheten när man bor på Östermalm men sen om det är dåligt eller inte får man själv avgöra. Jag tycker du verkar cool och jag älskar dina inlägg. Man skrattar en del och vissa människor måste lära sig att ta vissa saker med en nypa salt. Ha en trevlig semester och fortsätt med det du gör!

 • roffe
  21 februari, 2014 at 12:11

  Men så bra att alla lika! Det är det jag trivs med!

 • dina
  21 februari, 2014 at 12:19

  Jag bor hellre i Malmö. Utan tvekan!

 • Jessica
  21 februari, 2014 at 12:19

  Men du röstar ändå på moderaterna i kommande valet…? Intressant. Det är nämligen deras politik som skapar klasskillnaderna. Den med mycket får mer och den med lite får ännu mindre. Den politiken är anledningen till de skillnader du såg. Hoppas du förstår det även om detta inlägg var en provokation. Oavsett så gillar jag dig. Du bjuder på dig själv, och det ska du ha cred för!

 • Me
  21 februari, 2014 at 12:22

  Haha jämföra stadsdelar i stan, skämtar du eller?! Åk ut till Rinkeby eller valfri söderförort på röda linjen din jäkla snobb, så ska du få se på klasskillnader!

 • parfymia
  21 februari, 2014 at 12:24

  Tur att jag inte bor på Östermalm. då jag är allergisk mot parfymer

 • Lola
  21 februari, 2014 at 12:25

  Men varför klassar du dig själv som så mycket bättre än alla andra när du endast besitter den förmodligen sunkigaste HYRESrätten på Östermalm? Och att du anser att andra är tjocka osv, du är inte heller alltför perfekt, tycker faktiskt att du sett riktigt risig ut sen du fick barn, väger säkert 10 kg mer än dig men ser betydligt fräschare ut och gissa vad?! Jag bor i Högdalen! Finare vagn än dig har jag också om vi, absolut inte begagnad och grå 🙂

 • Jenny
  21 februari, 2014 at 12:29

  Fast i slutändan får de rika mindre också. Hur kul är det för dem att 90% av Stockholm blir sunkigare? För att inte tala om förfallet inom sjukvård och skola.Tror nog inte det gick någon nöd på Östermalmsbor under sosseregering heller utan de hade det totalt sätt BÄTTRE. Det var väl då Katrins familj blev rika?…. Fattar inte hur så många kunde låta sig luras av denne Reinfeldt, jag såg igenom honom direkt.

 • anna
  21 februari, 2014 at 12:31

  Du får förbereda dig till att flytta utomlands. Så skall du se att allting blir bra. Hahaha. Adjö med dig!

 • Denise
  21 februari, 2014 at 12:37

  SD så klart! Bort med de jävla utlänningarna!!

 • millie
  21 februari, 2014 at 12:46

  Sätt dig på röda linjen, åk till Sätra! Tar ca 12-15 min.
  Enormt fin söderort. Nära = promenadavstånd till Mälaren!
  Trivs jättebra här, här finns människor från hela Sverige OCH stora delar av andra länder.

  Kanske alla inte doftar av den godaste och dyraste parfymen men det som överväger är den ärliga och härliga stämningen, värmen från medmänniskor.

  Vidga dina vyer lite, åk utanför tullarna så ser du människor!!! OCH du känner dofter som du borde gilla med tanke på ditt matintresse.

 • Jessica
  21 februari, 2014 at 12:48

  Håller med dig! Min åsikt är att de är tragiskt hur moderaterna har lyckats öka klasskillnaderna på detta vis under så få år…

 • britta
  21 februari, 2014 at 12:57

  Hur mycket du än provocerar. Tycker jag ända att du är så jävla dum!!

 • Julia
  21 februari, 2014 at 12:58

  Håller med om att malmö är en av de bästa städerna, folk är helt enkelt trevliga mot varandra!

 • Lina
  21 februari, 2014 at 13:08

  Håller med dig!

 • gina
  21 februari, 2014 at 13:18

  Varför flyttar du inte ifrån Stockholm. Så slipper du reta dig. Föreslår Malmö. Nära till kontinenten. Och en helt annan kultur och miljö!!

 • Me
  21 februari, 2014 at 13:21

  Det här var fan inte ens kul katrin, skäms på dig! Ett slag i ansiktet på alla som faktiskt är fattiga på riktigt.

 • Sonki
  21 februari, 2014 at 13:24

  Du kan inte ens provocera längre. Detta inlägg är så genomskinligt. Ett desperat försök till provokation som inte lyckades. Har läsarna svikit dig? Sinar det i kassan?
  Nej, inse att du är passé. Ingen går på dina patetiska påhitt längre. Du är bara så trist.

 • Me
  21 februari, 2014 at 13:27

  Såg dig komma ut från Taverna Brillo igår. Har hört så mycket blandat om det stället, vad är din åsikt?

 • Patricia
  21 februari, 2014 at 13:30

  GRAVIDA KVINNOR ÄR ÄCKLIGT VIDRIGA OCH UNGAR ÄR FULA!!
  en sinnessjuk person skrev just detta till mig….
  Läs hela konversationen!

  HELT JÄVLA SJUKT!!!
  p a t r i c i a k a r l s s o n . b l o g g . s e

 • Me
  21 februari, 2014 at 13:39

  Hey, använd ditt eget alias!!!

 • Åsa
  21 februari, 2014 at 13:50

  Haha! Skön du äääär!!!!

 • fia
  21 februari, 2014 at 13:51

  Precis!

 • Sara
  21 februari, 2014 at 13:52

  Malmö är underbart!

 • Diva
  21 februari, 2014 at 13:56

  Katrin är även hon medelklass, medelklass är vinnarna, de med jobb och villa och goda inkomster.

 • Amelie
  21 februari, 2014 at 13:59

  Åk ut till flemingsberg och Skärholmen och dessa förorter. Det om något är klasskillnad, tragiskt. Blir också mörkrädd. Känns inte bra att ta in så mycket dregg att vi inte kan ta hand om dem. Då blir det såhär. Precis såhär. Usch.

 • Diva
  21 februari, 2014 at 14:00

  Jag känner inte alls igen mig i det du skriver. Jag bor inte heller i Sthlm men är där några ggr per år på lite hotellmys och shopping. Tycker Sthlm är en vacker och trevlig stad, ser inte heller alla sura människor. Men något jag har märkt tydligt och inte alls gillar är ökningen av tiggare överallt…

 • Felicia
  21 februari, 2014 at 14:06

  Word!

 • Therese
  21 februari, 2014 at 14:13

  Det blir ju så när moderaterna sitter vid makten. Klasskillnaderna i Sverige är större än någonsin.
  Så hjälp landet på fötter igen i valet i höst =D

 • Sally
  21 februari, 2014 at 14:14

  Varför skriver du det här?

 • Elin
  21 februari, 2014 at 14:15

  Dina föräldrar är väl inte födda i Sverige. Alltså är de utlänningar. Hur ser du på det. Eller skicka tillbaka dem där de kom ifrån. YES!!!!

 • minime
  21 februari, 2014 at 14:21

  Men snälla människa, vad är det du inte förstår? En blogg är en blogg! Tror du på riktigt att det andra skriver om i sina bloggar, är sant? En del är sant, en del är påhittat, en del är provokation.

 • sarah
  21 februari, 2014 at 14:24

  Varför tror du att det är större klass skillnader? Kan det bero på vilka som styr sverige? Ganska solklart svar eller hur?:-)

 • Noe
  21 februari, 2014 at 14:31

  Bor i Malmö. Och här finns också en massa drägg. De får livet att snurra. Vad vore vi utan dem!

 • siri
  21 februari, 2014 at 14:31

  Hon provocerar, och får kommentarer på det, 41 st just nu, vad är det hon inte lyckas med? Tycker du att ”läsarna” sviker? Varför skriver du så löjligt?

 • bolle
  21 februari, 2014 at 14:34

  YES YES…….

 • lou
  21 februari, 2014 at 14:39

  Skulle absolut inte vilja bo i någon annan stad. än Malmö!!

 • Carrie
  21 februari, 2014 at 14:44

  Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men det här inlägget lämnade en tung känsla i mig. Brukar för det mesta tycka att Katrin är rolig och underhållande. I dag kunde jag hålla mig för skratt.

 • Lena
  21 februari, 2014 at 14:58

  Carma!!!!
  Allt kommer tillbaka till dig en vacker dag tror jag. Du dömer människor efter hur de ser ut! Fy va skrämmande….
  Finns det något mänskligt hos dig eller är det helt tomt?
  Men du är väl för mer än andra …. , eller hur !! Bäst bara ! Snyggast , vet allt, kan allt!!!

  CARMA!!!!!

 • Lena
  21 februari, 2014 at 15:03

  hon är tjock också, katrin

 • Lena
  21 februari, 2014 at 15:04

  du är sunkig Jenny. du luktar ända hit och är förmodligen tjock

 • Nathalie
  21 februari, 2014 at 15:07

  Alla säger att du provocerar, men det tror inte jag på. Jag tror du är fullt seriös, och jag tycker så himla synd on människor som dig. Men för det kommer jag inte bli arg eller sluta läsa din blogg som vissa andra, jag menar jag skrattar högt åt dina inlägg. Detta är ren komedi 🙂

  Till er andra, provoceras inte av allt hon skriver, läs med glimten i ögat och var glada att ni själva inte är Katrin 😀

 • Jenny
  21 februari, 2014 at 15:47

  179 cm och 65 kg, aaasfet med andra ord 😉

 • Rebecca
  21 februari, 2014 at 15:53

  Helt sant!! Och för att inte tala om alla uteliggare och tiggare som färdats hit i flock.. Usch!!

 • Matilda
  21 februari, 2014 at 15:53

  Såg dig på i ett avsnitt av Wellness på aftonbladets sajt. Haha usch ja, man rent ut sagt äcklas ju av hur fet du blivit.. Borde inte ställa upp på tv när du ser ut som du gör (för tillfället iaf).
  Trevlig helg, Dag att byta diet för dig kanske.

 • Rebecca
  21 februari, 2014 at 15:54

  Helt sant!! Och för att inte tala om alla uteliggare och tiggare som färdats hit i flock.. Usch!!

  Stockholm har blivit sunkigt

 • Sofie
  21 februari, 2014 at 16:03

  Bor vid Odenplan sen många år, det är inte alls många feta sunkiga människor här i Vasastan. Mycket lattemammor! Och pappor med för den delen. Varför flyttade dina föräldrar hit från Polen? Var det pga fattigdom eller?

 • Ullis
  21 februari, 2014 at 16:04

  Då antar jag att du får slagga på en kompis soffa på typ Fridhemsplan eller Kungsholmen tills du kommit ned till ; enligt dina egna ord : perfekta vikt igen, för du är rätt pluffsig/fet, i mina ögon mätt också och jag har inte ens ditt idealseende på vikt och hur kroppar ska se ut 🙂

 • Mongot
  21 februari, 2014 at 16:40

  Men hon jävlas ju bara. Har väl fått för mycket skit pga bikinifilmerna.
  Å fy f*n vad polskan kan överjävlas, hehehe…och vissa går igång på det, weird people. IQ-nivån härinne blir lägre och lägre men så länge vi levererar inlägg så rasslar det in pengar till polski subba.
  Ja, jag bidrar också, vem fan bryr sig?

 • Jennifer
  21 februari, 2014 at 16:42

  Högerpolitik har aldrig fungerat i praktiken? ha! tror du förknippar det med vänsterpolitik som definitivt inte klarar sig längre än vad man hinner säga Sovjetunionen. Sedan kan man verkligen inte påstå att moderaterna är speciellt höger dessa dagar, de står närmare socialdemokraterna än vad de någonsin gjort tidigare – så det är lite motsägelsefullt att du tycker så illa om moderaterna men vill prisa sossarna…

 • Annika
  21 februari, 2014 at 16:48

  Spännande och provocerande inlägg

 • Johanna
  21 februari, 2014 at 17:15

  Det är resultatet av dina moderaters styre!

 • Mikaela
  21 februari, 2014 at 17:22

  Du älskar verkligen och provocera va? Det är kul, det förstår jag. Vad som är ännu roligare är att du och Bingo bor i en Hyresrätt. Inte så flådigt, ännu roligare att ni inte har råd med större nu när ni utökat och att ni hyr in billig polski arbetskraft för att dela av rummen. Dem som bor i Vasastan/Kungsholmen tjänar bättre än er och kan köpa sitt boende. Vi tycker istället synd om dig ”wanna be” Östermalmare!

 • Mu
  21 februari, 2014 at 17:41

  Inte bara Malmö utan hela Öresundsregionen. Köpenhamn, Lund etc.. 🙂

 • Minime=bitterfitta
  21 februari, 2014 at 17:42

  Bitterfitta

 • m
  21 februari, 2014 at 17:56

  Katrin du är ju inte en Östermalmare utan polska från Rinkeby, ta och ta en titt till för Östermalms stadsdel har FLEST försörjningsstödstagare av alla stadsdelar, det är många med psykiska problem som har boendestöd och mycket alkohol och drogrelaterad misär…Men men du ser vad du vill se…Noll koll

 • berta
  21 februari, 2014 at 18:22

  Det här är den bästa text du skrivit någon gång. Den är knivskarp, intelligent, nonchalant och penetrerande på samma gång. Man sugs in på Östermalm.

  Jag var där- klippte mig hos din frissa, köpte snygga grodor på den snygga affärn, pratade med Isa i din affär å blev kär=)

  För mig är HELA sthlm ett nöjesfält med en palett av roliga människor, men zatan vad trist det var då jag blev utskälld för jag gick på ”fel” sida av trottoaren hahaha!

  ha en bra dag Katrin så fiin!

 • Tomi
  21 februari, 2014 at 18:23

  Personligen tycker jag det är grått överallt.
  Men tycker Katrin är rolig som provocerar på det sätt hon gör. Go KatZ

 • Maja
  21 februari, 2014 at 18:24

  Helt hypnotiserad =))

 • Agima
  21 februari, 2014 at 19:00

  Hahaha, du är nog den roligaste människan jag vet!

 • Mammaslillaparla
  21 februari, 2014 at 19:07

  Ja Vasastan/Odenplan är ju fett mycket slum då det gått om Östermalm i bostadspriser;)

  http://www.expressen.se/leva-och-bo/nya-rekordpriser–vasastan-ar-dyrast-nu/

 • laura
  21 februari, 2014 at 19:27

  Om det inte vore för den hemska skånskan så. Såå grötigt och svårt att förstå. Tom Zlatan kan vara sexig tills han öppnar munnen…

 • laura
  21 februari, 2014 at 19:35

  du är läskig. Gå till din idols frisör och ”snacka med Isa” i affärn K har nämnt. Vad blir nästa steg? Skola in barnet på Ringos dagis? Hyra en lägenhet i samma bostadsuppgång. Ta med en sovsäck och sova utanför dörren? Bryta dig in och lukta på smutstvätt? Allvarligt – får riktiga stalkervibbar av dig, någon som sett ”Ung kvinna söker”?

 • li....
  21 februari, 2014 at 19:37

  du behöver läsa lite politisk historia det märker jag. Börja på slutet av 1800 och kör frammåt. Men du har rätt i att de två stora partierna sakta närmar sig mitten.

 • Anna Wikström
  21 februari, 2014 at 19:40

  Katrin katrin,överför inte dina åsikter till dina barn bara ,behåll dom för dig själv!!

 • E
  21 februari, 2014 at 19:48

  För att???

 • E
  21 februari, 2014 at 20:01

  Du menar karma va? 🙂

 • Maja
  21 februari, 2014 at 20:12

  Oj, vad tråkigt du verkar ha!
  Katrin är inte min ”idol” . sånt/adana hade jag i småskolan.

  Däremot tycker jag hon är askul,uppkäftig och retar upp ådror på en del flikkor och det är ju du det levande beviset för=)

  Avdelningen ”Ung kvinna söker”

  HaaaahAAAAAAhahah!
  Jag måste bara snyta mig..såja.
  Jag är 54 år, bor bredvid en sjö i Norra Norrland men har bott i Sthlm på 70 talet då du ev låg å skvalpade i nåns pung.

  Jag har varit på tarmsköljning, fixat naglar och min chakra på yougayuama. SAMT besökt Katrins affär på Östermalm.

  Ska vi ringa 911 eller 112?

  Besöket på Katrins butik var one sin.

  Jag skrattar mg ut från detta inlägg eftersom ”barna” jag skulle skolat in på Östermalm -enligt dig-skulle ha ett å annat att tillägga..

  De är 26 å 29 å har egna liv. DET borde du åxå skaffa dig.
  Tagga ner =))

 • Jenny
  21 februari, 2014 at 20:15

  På samma sätt slås jag av hur enormt ängsliga och fixerade vid yta folk på Östermalm verkar vara. Oerhört måna om att ha kläder och vagnar av rätt märken och barnen kläs upp som minivuxna. Komiskt nästintill. Och jag överdriver inte.

 • Sabina
  21 februari, 2014 at 20:21

  Ja ja, Katrin vill kanske provocera men det hon skriver är helt sant. Jobbar på Kungsholmen men bor på Östermalm och det är alltid en sann glädje att komma hem. Tycker dock att Katrin bor lite off, man ska bo närmare Djurgårdsbron.

 • Ingela
  21 februari, 2014 at 21:00

  Ljuga ljuga ljuga. Provocera provocera. Det är Katrins melodi. Du ser hemsk ut på bilden!!

 • Sara
  21 februari, 2014 at 21:01

  Yepp. Att du använder det skriftspråket nä du är 53 år? Väldigt troligt.

 • Sara
  21 februari, 2014 at 21:04

  53 år? Låt mig småle. Det skriftspråket du har använder INGEN över 30.

 • Carrie
  21 februari, 2014 at 22:17

  OBS! Halloj! Ni som postar om era kommentarer kan sluta med det. Det råder någon slags tidsfördröjning här på bloggen och har så gjort ett bra tag nu. Kan ta några minuter innan kommentaren syns. Har tänkt påpeka det här ett tag nu och nu är upplysningen framförd. Tack för mig 🙂

 • palemona
  21 februari, 2014 at 22:43

  Visste inte att Rinkeby ligger i Polen!

 • Hyrestanten
  22 februari, 2014 at 01:31

  Det man ser sitter i betraktarens ögon och även om du skojar lite, så tror jag faktiskt att du på fullt allvar upplever det som lite finare att bo på Östermalm och t.o.m. tror att människorna där är renare. Jag upplever däremot ofta att där finns många som istället för att tvätta sig sprutar på en massa gammal parfym. Att gå omkring i skräddarsydda minkpälsar och åtstramade ansikten låter inte som något positivt. Tacka vet jag fräscha tvättbara ytterplagg och ett naturligt ansikte. En begagnad barnvagn är betydligt hälsosammare för barnet att ligga i eftersom det inte finns lika mycket kemikalier som i en ny. Det visar också på en miljömedvetenhet, något som alla föräldrar borde ha.

 • Me
  22 februari, 2014 at 02:40

  HEY

 • Carro
  22 februari, 2014 at 04:15

  Tur att jagbor jämte knalleland i Borås. Här har jag till tillgång till både Lindex och dressman på samma ställe. Överlevnadsinstinkten behöver inte kicka in ännu.

 • cilla
  22 februari, 2014 at 07:30

  SVERIGE är mer än ÖSTERMALM!!!

 • P
  22 februari, 2014 at 08:46

  Haha man måste ju älska dig

 • emma
  22 februari, 2014 at 09:41

  Vadå provocerar? Det tror jag inte på för fem öre! Katrin säger det jag med många fler tänker men aldrig NÅGONSIN skulle våga säga rakt ut! Jag bor inte i sthlm utan i storstad i södra sverige. Tar du tåget 10 min från stadskärnan möter man samma tragiska, äckliga, bedrövliga sanning som katrin nämner i sitt inlägg. Bara för att man bor i förorten behöver man väll inte se så jävlig ut, vara allmänt vidrig och fet! Jag håller helt och hållet med dig Katrin, det finns bara två godkända anledningar till att vara en tjockis, 1. Tiden efter en graviditet, det är liksom helt naturligt. 2. Sjukdom, mediciner etc. punkt!

 • Maja
  22 februari, 2014 at 10:22

  väldigt troligt att du inte klickat på mitt namn.

 • Annso
  22 februari, 2014 at 11:02

  Måste hålla med. Även om jag bor minst 50 mil från Malmö så är den staden så välkomnande och hjärtlig. Dialekten är även underbar

 • Caroline
  22 februari, 2014 at 11:11

  Så jävla sant! Haha! Måste säga att din blogg är lika rolig som förr, kul! Det var en liten svacka (ta inte illa upp) där ett tag, men nu jävlar är du på g igen! Fan vad glad jag blir!

 • carina
  22 februari, 2014 at 12:17

  Detta var väntat, hur trodde de som röstar på moderaterna att det skulle bli ? 200kr mer i kassan ? Lägg av, vi går åt USA-hållet de rika blir rikare och de andra tittar på. Vi har högre brottslighet, och så länge de fattigare blir fattigare så kommer detta att axelerera. Alla människor kan inte starta eget eller bli chefer, arbetare måste alltid finnas men är ett utdöende släkte. De blir socialbidragstagare istället och deras barn blir kriminella. Varför tillåter vi detta ? Det är bättre att alla arbetar och fyller en funktion i samhället än att halva Sverige sitter och tittar på när andra halvan blir rikare o rikare. Detta skapar problem, och jag tror att vi bara sett början.

 • Veronika
  22 februari, 2014 at 13:41

  Måste säga de syns att du är nyrik, kommer från en mycket förmögen familj och skulle kunna köpa hela NK om man säger så, du har noll klass och du gillar att jävlas men fan bete dig

 • hannah
  22 februari, 2014 at 15:30

  Den här texten har du ju, naturligtvis, självklart, solklart, definitivt skrivit för att provocera… Man kan inte låta bli att kommentera det uppenbara ändå. Du tror att det är mellan Östermalm och Kungsholmen de stora klasskillnaderna ligger? Och hur kan du skriva en sådan här text, utan att peka på ett sådant samhälles brister och vart det riktiga problemet ligger? Istället för att i princip skriva hur fula alla är på Kungsholmen och hur fina och inbjudande alla är på Östermalm? Hur det inte är OK att vara tjock? osv. Jag vet att du tjänar pengar på att vara elak men GOD DAMN måste du va så fucking ignorant för de?

 • hannah
  22 februari, 2014 at 15:34

  word

 • minime
  22 februari, 2014 at 18:47

  Mikaela, du har verkligen noll koll!
  Om man bor i en hyresrätt, så är det liksom inte bara att säga ”jag vill köpa min lägenhet nu” Antingen är huset fullt av hyresrätter eller fullt av bostadsrätter. Om du ska renovera, tar du reda på vilken firma som är dyrast då?? Antingen är du typ tonåring, eller så är du väldigt korkad.

 • minime
  22 februari, 2014 at 18:56

  Efterlyser ett foto av dig så vi kan göra oss lustiga över ditt utseende.

 • Py
  22 februari, 2014 at 19:02

  Om du kom från en ”mycket förmögen familj” så hade du aldrig skrivit den kommentaren.

 • Carrie
  22 februari, 2014 at 19:23

  Håller med! ”Coins always make sounds but papermoney are always silence”.

 • Me
  23 februari, 2014 at 19:06

  Bra att lägenheterna är billigare på östermalm än vadastan då, så de stackarna som bor där kan uppgradera sig..

 • Frida
  23 februari, 2014 at 22:12

  De skryter om att de bor på Östermalm medan de måste BYGGA extrarum i en HYRESRÄTT eftersom de inte har råd med en bostadsrätt…

  De kommer aldrig ha råd med en bostadsrätt för fem personer på Östermalm, kanske ”inte ens” på Kungsholmen.

 • Sam
  25 februari, 2014 at 20:36

  Så du lever i en liten bubbla där du tror/vill att hela Stockholm ska se ut som Östermalm? Jag är glad att det inte är så! Det finns en anledning till varför Vasastan har gått om Östermalm i pris per kvm och det är för att det är så mkt trevligare här!

 • Niki
  2 mars, 2014 at 20:42

  Brukar aldrig kommentera bloggar, men detta inlägg fick mig att koka..
  Du är vidrig Katrin..
  Hoppas du får fet karma snart, haha