Okategoriserade

Mycket bra krönika av Petter på Moore!

Petter jobbar med Bingo på Moore.com. Inte bara är Petter en asnajs kille han kan skriva bra också. Nu har han skrivit en krönika om rasismen i Sverige och jag tycker verkligen att ni ska läsa den. Han har ju så rätt!

Här har ni krönikan.

 

You Might Also Like

 • K
  12 december, 2012 at 10:38

  Den handlar ju om dig, Katrin! Minns du detta?

  http://gurgin.wordpress.com/2010/01/25/rasisten-katrin-zytomierska/

 • Joanna
  12 december, 2012 at 10:41

  Du om någon är en rak och ärlig person, en som är rakryggad! Hur sjutton kan du ens länka till det han skriver? Och om du nu tycker den är så bra skriven……. Förklara då själv vad RASISM betyder… För han körde dubbelmoral i texten! Pyttsan…

 • Marie A
  12 december, 2012 at 11:05

  Dåligt skrivet… Men alla fattar väl att tar vi emot invandrare i den storlek vi gör kommer inte sverige att vara kvar som välfärdssamhälle?? Då ska folk sluta klaga på försäkringskassan, a-kassan att det har blivit sämre i skolor och på äldreboenden.. Det är sånt vi får ta för det kostar att sverige är ett öppet land för många. Det gör en bara ännu mer förbannad att media ska försöka slänga skit på SD.

 • emma
  12 december, 2012 at 11:17

  Jag vet inte vilka idioter du har pratat med, men i dom kretsar jag umgås som röstar på SD så är det ingen som pratar om det du tar upp.
  Att invandrarna skulle ta våra jobb har jag inte hört nån säga sen 80-talet.
  Problemet är snarare att det knappt finns några jobb, varken till invandrare lr ungdomar!
  Det du inte verkar ha koll på är att det blir billigare för många arbetsgivare att anställa en invandrare, då staten betalar en stor del av deras lön, bara för dom är just invandrare, så det är inte på lika villkor man söker jobb som du tycks tro.
  Har inte heller hört nån SD’are klaga på att invandrare lever på bidrag medans dom lär sig svenska, det är väl nästintill en självklarhet att dom måste göra!
  Att vi först måste ta hand om ”våra” människor före vi tar hand om invandrarna som du uttrycker det, är också en feluppfattning.
  Invandrare vill inte bli omhändertagna, dom vill ha jobb och klara sig själva.
  Så med begreppet ta hand om ”våra” först, menas att vi ska se till så att folk både invandrare och svenskar får jobb och bostäder, innan vi fyller på med 50.000 nya varje år.
  Hur ska du annars kunna lösa bostad och arbetsbristen?
  Ja vi gillar Zlatan och kebab, men inte invandrare som missköter sig och begår brott, dom har inget i Sverige att göra, är det så konstigt?
  Och för några missköter sig klumpar vi inte ihop alla och hatar alla invandrare, vad har du fått det ifrån?
  Om vi Hatar några så är det våra falska politiker och journalistkåren, lär dig det.
  Lär dig också att man inte är rasist för man vill minska på invandringen.
  Om du inte visste det så har Sverige högst invandring i hela Europa, Danmark och Finland tar emot kanske en tiondel av vad vi gör.
  Tror du Sverige har obegränsat med pengar?
  Eller du kanske är en av alla dom som gått på myten att invandringen är lönsam!
  Om det vore så, skulle nog inte alla andra länder i Europa minska på flyktings mottagandet, lr vad tror du?
  20% av alla flyktingar kommer från Balkan, dom har inga asylskäl, så endast 2% får uppehållstillstånd.
  Men att utreda och försörja dom kräver stora resurser varje år, pengar som skulle kunna användas till nåt mycket bättre.
  Jag skiter också i om man är muslim, kristen lr jude, har inga problem med det.
  Det finns flera anledningar till varför SD ökar och just nu är Sveriges tredje största parti.
  Om du nu vill och känner att du måste bekämpa det, lär dig då först om varför folk röstar på SD.

 • Nathalie
  12 december, 2012 at 11:18

  Tråkigt att Philips-reklamen ska ta upp hela sidan och att det inte går att klicka ner den så man kan läsa krönikan…

 • johanna
  12 december, 2012 at 11:19

  sök på google jag är inte rasist, men petter så klickar du fram, utan phillips.

 • Michaela
  12 december, 2012 at 11:20

  Svinbra krönika.

 • kerstin
  12 december, 2012 at 11:56

  Håller med Emma och sen bör du och även Petter läsa på om vad rasismen är för något.

 • SweTex
  12 december, 2012 at 11:59

  Bra inlägg, K, det hänger ju ihop med inlägget jag postade från ett youtube klipp för ett tag sedan där Latrin säger att hon absolut aldrig skulle använda LCHF dieten eftersom hon tror att det kan skada de inre organen och att den dieten inte är hälsosam. Den här människan vänder kappan efter vinden om hon kan tjäna på det på det ena eller andra sättet utan några som helst skuldkänslor. Fy fan.

 • SweTex
  12 december, 2012 at 12:08

  Men kan inte du ta och förklara för oss vad rasism är för något, eftersom du är så påläst i ämnet? Jag tyckte det var bra skrivet, det som var störande var ju att rasisten Latrin försöker framställa sig som något hon inte är. Igen. (Se inlägget från K högre upp)

 • Heddi
  12 december, 2012 at 12:23

  Hej jag heter Heddi och driver en av sveriges snabbast växande modebloggar för att jag är så vacker, sexig, inteligent och ärlig!
  Behöver du inspiration om hur fint jag bär upp kläderna så kan du få nyttiga tips. klicka in hos heddi.se

 • sic
  12 december, 2012 at 12:27

  Kan inte läsa krönikan för allt täcks av en stor blå-vit annons som ej kan klickas bort. I vart fall, vi har inte råd med denna stora invandring. Vi jobbar och sliter och betalar skatt, men skattenräcker aldrig till för det är som att försöka fylla en kruka med hål i botten. Kostnaderna för vår ökande invandring ökar ju. Så jag vill så gott som stoppa invandringen, man behöver ju inte vara rasist för det.

 • Lina
  12 december, 2012 at 12:42

  Njae, vet inte om det var vidare groundbreaking precis.. Vad är syftet? Har den belyst någon ny, viktig aspekt som inte tidigare tagits upp, något som är relevant just i dagsläget? Att vissa säger ”jag är inte rasist men…” och sedan gnäller över något har påpekats sedan jag var liten. Och antagligen innan dess. ”…gillar inte invandrare men killen som gör kebab är rätt ok” – wow…mäktiga reflektioner! Det är bra att vara mot rasism och det är bra att skriva om det, men detta kändes lite som en högstadieuppsats. Sorry.

 • Stolt svensk!!!!!
  12 december, 2012 at 13:08

  Kan man andas i det här landet utan att vara rasist? Vi svenskar får allt sämre pga massinvandring, våra traditioner tas i från oss, moskeér byggs, böneutrop och vi får inte klaga för då är vi rasister. Åt helvette säger jag bara. Jag är väl rasist då för jag vill inte att vi tar in så mkt invandrare som vi gör, jag vill stoppa anhöriginvandring och jag vill få behålla traditioner som att gå i kyrkan på jul och avslutningar, jag vill få lov att sjunga nationalsången vill absolut inte ha massa gapande gubbar i torn som gapar ut sitt religiösa budskap. SD ska jag rösta på tro mig!

 • Heddi
  12 december, 2012 at 13:26

  Hej jag heter Heddi och driver en av sveriges snabbast växande modebloggar för att jag är så vacker, sexig, inteligent och ärlig!
  Behöver du inspiration om hur fint jag bär upp kläderna så kan du få nyttiga tips.. klicka in hos heddi.se

 • J
  12 december, 2012 at 14:10

  Ja vad ska jag säga. Jag förstår att du Katrin tycker krönikan är bra och jag älskar dig som person trots att vi tycker olika om krönikan. Jag tycker den var skitdålig. Jag har bott i Angered, jag har bott i Tensta och nu slutligen bor jag i en vanlig svensk ort utanför en mindre stad. Mina erfarenheter från de år bodde i dessa två förorter är att majoriteten av invandrare där klagar, sitter och röker utanför Ica hela dagarna, glor på svenska tjejer (bl.a. på mig), ställer till med problem och klagar på att det beror på att ungdomarna inte har tillräckligt med fritidsgårdar att gå till istället. När jag var barn hade jag ingen fritidsgård utan jag var hemma med min familj hela dagarna och plockade upp skräp ute som någon hade slängt på marken och lade det i papperskorgen bara för att jag ville. Jag har inget emot äkta asylsökande som flyr från krig men helt ärligt så har jag inte träffat en enda invandrare när jag bodde i förorterna som hade annat än enbart klagomål på att vara i Sverige. Flera av dem hade det bättre ställt än mig. Nya snygga barnvagnar och saker de fått godkänt att köpa från socialen. Själv hade jag också socialbidrag och var ensamstående mamma med två barn. Inte fan hade jag råd med en ny vagn utan jag fick nöja mig med en för 300 kr på blocket vars hjul alltid kärvade. Jag fick stå över att köpa vinterkläder till mig själv eftersom socialbidraget endast räckte till mina barns vinterkläder, medan jag såg invandrare gå runt i dyra snygga jackor. Ändå klagade de alltid på något de inte lyckades köpa, framförallt klagade de på att de inte fick ha bil för socialen skulle i så fall kräva att de säljer den. Och dessa asylsökande ska jag tycka synd om? Nej, jag tycker synd om mina föräldrar som om 20 år kommer att sitta på hemmet som går back i pengar för att Sverige tar emot alltför många invandrare och som måste låsa in de gamla på sina rum eftersom de inte har nog med personal. Och jag tycker synd om mina barn som kommer gå i skolor där de kanske inte får gå på studiebesök under advent i kyrkan och som ska behöva göra pynt för muslimernas högtider bara för att de tycker det är bra att barnen lär sig om ”det nya mångkulturella Sverige”. Jag kommer att rösta på Sverigedemokraterna i valet som kommer och det gör jag enbart för att jag inte ser något behov av att Sverige ska vara landet duktig och ta emot fler invandrare än något annat EU-land och fler än vi ens klarar av.
  Detta är min åsikt om krönikan. Men jag kommer att fortsätta läsa din blogg för jag älskar DIG Katrin. Även om vi har olika åsikter.

 • Annelie
  12 december, 2012 at 14:13

  Bra krönika!

 • Elin
  12 december, 2012 at 14:31

  Skit bra krönika!!!

 • IDA COOLIDZ
  12 december, 2012 at 14:34

  Fan vad fläshigt att kopiera och klistra in Emma. Ha ha ha. http://classe-kinzakenza.blogspot.se/2012/12/ytteligare-en-okunnig-person-som.html

 • Heddi
  12 december, 2012 at 14:54

  Hej jag heter Heddi och driver en av sveriges snabbast växande modebloggar för att jag är så vacker, sexig, inteligent och ärlig!!
  Behöver du inspiration om hur fint jag bär upp kläderna så kan du få nyttiga tips. klicka in hos heddi.se

 • emma
  12 december, 2012 at 15:11

  haha men palla lägga energi på att skriva när classe redan har skrivit så bra!

 • emma
  12 december, 2012 at 15:12

  men håll käften heddi

 • An
  12 december, 2012 at 15:38

  FAN vad glad jag varit om jag kunnat läsa Katrins blogg utan att tvingas se den här KOSSAN tjata om att hon är vacker eller om någon vill köpa hennes jävla piller! Jag förstår att hon antagligen inte mår bra och allt det där men alltså…STÖÖÖN!

 • Lisa
  12 december, 2012 at 15:51

  MAGDALENA GRAAF skrev att hon gillade Martin Melins tankar och värderingar om flyktingar och invandring, och länkade till honom. Nu har hon tagit bort den texten och länken men SD har ju fortfarande fest bland kommentarerna på hennes blogg. Vad tycker TV4 om det tro????? Borde hon inte tvingas förklara sig lite närmare?

 • jag
  12 december, 2012 at 16:03

  jaaaaa käääften Heddi

 • annette kristenson
  12 december, 2012 at 16:23

  håll käften Lisa. Låt bli våra pepparkakor och lägg inte näsan i blöt vad gäller stjärngossar och tomtarna. landsförrädare?

 • kerstin
  12 december, 2012 at 16:35

  Det bör varje människa veta och om inte så googla. Mycket fel i den krönikan som han påstod var rasismen. visst kan man säga jag är inte rasist men jag tycker…nu ett exempel att negerbollar kan få heta det de alltid hetat eller jag är inte rasist men jag anser att alla ska ha samma regler på arbetsförmedlingen vissa jobb ska inte vara vikta enbart för invandrare. Om man är av den åsikten är man inte rasist. Bla av den anledningen anser jag både att Katrin och Petter ska läsa på om vad rasismen är för något.

 • Lisa
  12 december, 2012 at 16:44

  Pepparkakorna (och pepparkaksgubbarna) har jag inga problem med. Däremot har jag svårt att förstå hur man kan gilla och länka till en text där bloggaren bl.a. anser att en snattare bör utvisas till tortyr och våld…. Martin Melin som skrev texten har ju åtminstone backat och bett om ursäkt nu.

 • SweTex
  12 december, 2012 at 17:01

  Ja, det är ju ett stort samhällsproblem som vi alla får tampas med om dom ska kallas negerbollar eller chokladbollar.

 • Jennie
  12 december, 2012 at 17:02

  AMEN!

 • Moe for President!
  12 december, 2012 at 17:18

  Petter, underbar läsning. Du är en stor man som tar upp detta känsliga ämne, TACK! Läs prinsens tal som han höll i somras:

  Prins Daniels nationaldagstal – ord för ord 2012

  Att vara svensk är ingen särskild hudfärg eller hårfärg.

  Att vara svensk är ingen speciell dialekt eller accent.

  Att vara svensk, det är att dela ett språk, det är dela en plats på jorden, och det är att dela en gemenskap,

  Ni får nu som svenska medborgare ett ansvar för denna gemenskap och jag vill uppmuntra er att ta detta ansvar på allvar.

  För vi behöver er.

  Vi ser fram emot att fortsätta att ta del av era erfarenheter och och era bidrag till vår gemenskap.

  Genom ert entreprenörskap.

  Genom ert bidrag till vår gemensamma kultur.

  Och genom ert deltagande i föreningsliv och organisationer.

  Ni är inte gäster i detta land.

  Sverige tillhör er och ni tillhör Sverige.

  Å den kungliga familjens vägnar är det med stolthet jag här i Malmö, i dag på Sveriges nationaldag den sjätte juni 2012, hälsar er varmt välkomna som svenska medborgare.

  Välkomna!

 • Heddi
  12 december, 2012 at 18:18

  Jag heter Heddi och är en stor jävla idiot!!!

 • Frida Edlund
  12 december, 2012 at 18:23

  Maken till dynga var det längesen jag läste.

 • Tea
  12 december, 2012 at 18:40

  Jaha så bara för att de alltid har hetat negerbollar ska de få heta det? Bara för att det alltid har varit så är det rätt då? Ja men dåså, hedersvåld har ju alltid funnits i vissa delar av världen. Då ska de få fortsätta göra det? Barn som exempelvis inte klär sig som alla andra och som väljer att sticka ut och som kanske inte kan stå upp för sig själva har alltid varit de som mobbas i skolorna. Då ska det få fortsätta vara så? Misshandel, mord och våldtäkter har funnits så länge människan existerat. Då ska de också få fortsätta. Eller? Varför ändra på saker liksom!?
  Bara för att det alltid har varit på ett visst sätt rättfärdigar fan inte att det ska få fortsätta vara så!

 • camilla
  12 december, 2012 at 18:53

  http://www.youtube.com/watch?v=KYY5dqGAMPs

  Mycket bra.

 • Anonym
  12 december, 2012 at 23:33

  Problemet ligger inte i att vara rasist, visst finns de har alltid finnits och kommer säkerligen alltid att göra men detta är en liten köick av Sveriges befolkning och inte i närheten av alla de som röstar på SD. Problemet ligger i att Sveriges regeringar fullkomligt missöyckats med sin invandrings- och intergrationspolitik, vilket lett till stora socioekonomisks problem. Idag har frågan om invandring och integration blivit så känslig att inget av de etablerade partierna ens vågar ta i den med tång. Detta möjliggör att ett parti som SD som botten är ett främlingsfientligt parti, men det enda partiet som belyser frågan om invandring kunnat skönja stora framgångar. Människor röstar i protest på SD, vilket må vara korkat men människor tenderar att agera på detta vis få vi blir frustrerade, för att komma till bukt med detta krävs att de etablerade partierna tar frågan om invandring och integration på allvar och presenterar en ansvarsfull politik kring frågan, görs inte detta kommer SD bara att öka och öka. Man måste skilja på äpplen och päron här, att förvänta sig av våra politiker att de tar ansvar för en samhällsproblematik som i detta fall har med invandring att göra är inte att vara rasist, och tycker man det bör man läsa på en hel del om vad begreppet rasism innebär.

 • SweTex
  13 december, 2012 at 01:54

  Man blir ju för fan mörkrädd….Du är inte den vassaste kniven i lådan, va?

 • SweTex
  13 december, 2012 at 01:56

  Så du läser inte din egen blogg, Eva Braun?

 • M
  13 december, 2012 at 04:06

  jasså det tycker du Katrin? kan bara skratta

 • Betow
  13 december, 2012 at 07:54

  Jag är emot att våra traditioner blir mindre och mindre betydelsefulla. Men jag tycker inte att det är invandrarnas fel utan att politiken och samhället tror sig ha rättan att bestämma vad kyrkan ska stå för och vad som ska kyrkan uppgift. Att vilja vara i kyrkan men att det får inte vara någon präst där inne som säger ”Gud”, jag menar, det är ju inte invandrarnas fel. Det är ju för att Sverige är så rädda att trampa någon på tårna.

 • Lisa
  13 december, 2012 at 08:56

  Så vad tycker du en ”ansvarsfull” politiker bör göra? Var mer konkret tack!

 • Anonym
  13 december, 2012 at 10:35

  Jag tycker att ett första steg är att överhuvudtaget våga ta upp frågan, att inte blunda för att det till följd av invandring finns en rad samhällsprobelm (vilket ju naturligtvis inte är invandrarnas fel utan det svenska samhällets misslyckande att integrera många av de människor som flytt hit). Efter detta måste det givetvis presenteras reeela förslag till hur man ska lösa dessa problem, enligt min mening är det viktigaste här att arbet med det sociala utanförskap som människor som invandrar hit tenderar att hamna i. Sedan hur man rent praktiskt ska göra detta, vad det kommer att kosta och så vidare kan jag inte svara på då jag inte är politiker, men vad jag efterlyser är att man från politiskt håll slutar stoppa huvudet i sanden och börjar ta frågan på allvar.

 • Ang. rasism | Johan Kransvik, Redaktör
  13 december, 2012 at 11:14

  […] både på Moore.se, och på Katrin Zytomierskas blogg (hon hänvisade till krönikan) kan närmast kategoriseras som antingen “Tummen upp”, […]

 • Lisa
  13 december, 2012 at 14:04

  Men om du och din familj befann er i uppenbar livsfara. Vad skulle du föredra; Komma till Sverige och bli arbetslös och dåligt integrerad eller stanna kvar, i låt säga Syrien, och låta dina barn bli skjutna? Nu har vi inte ekonomi i Sverige som räcker men vi har fan plats att skydda människor.

  Du kanske i likhet med SD tycker att vi hjälper dem bättre plats, trots att de inte kan gå utanför dörren???? Var mer konkret och lösningsinriktad tack!

 • Anonym
  13 december, 2012 at 19:55

  Givetvis skulle jag föredra att komma till ett tryggt land framför att få jobb. Men man måste tänka ett steg längre, att fly från livsfara och komma till trygghet är det primära på kort sikt, men så småningom måste man ju kunna skapa sig ett liv i det nya land man flytt till, man måste kunna jobba för att försörjasig och har man då hamnat i ett utanförskap blir detta svårt. Visst har vi råd att skydda folk, men ska inte måler vara att människor i nöd ska kunna komma hit och först skyddas och sedan kunna starta sig ett liv här. Konflikter i länder tenderar att pågå länge, är der då rätt att låta folk komma hit och mena att vi kan erbjuda er skydd men inte arbete och en chans att komma in i samhället, det kanske kommer att vara oroligheter i ert hemland i flera pr, under dessa år erbjuds ni skydd och sen får ni åka tillbaka för vi har tyvärr inte resurser till att integrera er i samhället? Jag kan inte presentera en konkret lösning på problemet då det är oerhört komplext men vi kan utkräva konkreta lösningar av de personer vi valt ska styra vårt land. Precis som vi förväntar oss att de gör sitt allra bästa för att lösa andra problem i vårt samhälle.

 • Lisa
  13 december, 2012 at 21:46

  ”Tänka ett steg längre” än att bara erbjuda skydd säger du. Så när en kvinna med tre barn flyr till Sverige efter att hennes man och två av barnen blivit skjutna så ska vi säga: Tyvärr, vi befinner oss i lågkonjunktur och kan inte ge dig jobb på många år så åk hem igen.

 • Lucia
  13 december, 2012 at 23:43

  Laste forst raderna ..sen pallade jag inte eftersom jag da insett att den lilla pojken inte har en susning om vad han snackar om och det, det ar tragiskt!

 • Lena
  14 december, 2012 at 09:43

  Kräks på dig.

 • Lena
  14 december, 2012 at 09:44

  Och Classe har ju alltid helt rätt… Far med osanning, det gör ni.

 • kerstin
  15 december, 2012 at 08:21

  Hur kan du Tea jämföra negerbollar med våldtäkter, mord, hedersmord etc. Ja jag anser negerboll som funnits länge ska få heta det fortfarande just för att det är det ursprungliga namnet. Jag är lite nostalgisk men för att jag är det så tycker jag inte att dessa saker du radar upp ska få finnas så jämförelsen är korkad och omogen anser jag. Sen var det ett exempel på att man visst kan säga att jag är inte rasist men jag tycker namnet negerboll ska få finnas kvar. Det var det Petter ansåg var rasismen att säga jag är inte rasist…men och Katrin höll med. Därför bör de läsa på om vad rasismen är.

 • kerstin
  15 december, 2012 at 08:23

  Gav ett exempel på en sak som inte är rasistisk att säga men som Petter ansåg var rasistiskt att säga jag är inte rasist…men. Hur du får det till ett stort samhällsproblem är för mig obegripligt.

 • Nina
  16 december, 2012 at 13:02

  Katrin, du är min favvo, men hur fan kan du hålla med Petter? Usch.. Hans inlägg var svindåligt..

 • Raehan
  13 januari, 2014 at 14:41

  skriver:Men hur ska man kunna fc3a5 en bakgrundsbild tillrc3a4ckligt stor fc3b6r blgegon nc3a4r man bara kan ladda upp bilden med hc3b6gst 1000px?