Okategoriserade

Mina tjejer knarkar inte

Det har varit en tuff dag på LCHFklubben.se idag. Vi har aldrig haft så många beställningar någonsin och samtidigt måste vi förbereda oss inför jul då de flesta ska på semester. Idag har vi bland annat packat 500 tacopåsar. Där stod vi på rad och klistrade etiketter och stämplade datum och först kittlade det till i näsan och sen började det sticka och då säger jag glatt ”Det känns som när man snortat kola” och det blir helt knäpptyst. ”Ja ha det var visst ingen som kunde relatera till den?!”, säger jag och börjar skratta men det är fortfarande knäpptyst. ”Är det ingen av er som provat kokain?”, frågar jag då och det visar sig att ingen av mina tjejer någonsin provat att dra en line, hur sjukt?! Hur har jag lyckats att hitta så ordningsamma tjejer undrar jag? Hör det inte till allmänbildningen att prova droger? Den äldre generationen kanske? Jag vet inte någon som inte testat i alla fall. Men jävlar om tjejerna kunde fakta om droger och smuggling och plötsligt ändrades disskusionen från att dra en lina till arbetskraften i drabbade länder och mängder kokain som såldes i Sverige förra året och så superseriöst. Jag lyssnade en stund på dem där de jämförde dokumentärer som de sett och så försökte jag flika in i disskusionen. ”Jag tycker att det låter som att drogerna skapar arbetstillfällen!” men då fick jag så mycket skit från alla håll så jag höll käft.

Jag känner mig inte längre oroad över att Ringo kommer att testa droger för det verkar ju helt ute och bara astöntigt. ”Det kan räcka med tio knarktillfällen för kroppen att sluta producera endorfiner”, sa någon av tjejerna minns jag. Skönt att jag inte kommit upp i tio knarktillfällen tänkte jag då.

 

You Might Also Like

 • mian
  10 december, 2012 at 21:22

  du är ju knäpp på riktigt

 • Aida
  10 december, 2012 at 21:33

  Haha, så jävla skön 😀

 • Jen
  10 december, 2012 at 21:53

  tro mig det tar mer an 10 tillfallen! endorfinerna forsvinner aldrig helt. Har man vart ute och kort varje dag i 2 veckor sa kan det va smart att lata kroppen vila lite 😉 svenskar ar valdigt radda for droger, allt med matta sager jag, samma som med alkohol! folk ar snabba med att dissa droger pga av radsla som kommer fran skrack propaganda. Alkohol tar tusentals mer liv varje ar an tex ecstasy. Folk maste sluta va sa pk! ga ut, ha kul, va ung, prova pa droger, alkohol, ja va fan som helst! Just be smart about it! 🙂

 • bakbloggen
  10 december, 2012 at 21:55

  Vad tycker du om att man ger sina barn LCHF-kost,då menar jag när dem är mindre då?.. Ger du själv din son den kosten eller planerar du det i framtiden då han blir lite äldre?

  Tacksam för svar!! :-)))

 • Yolanda
  10 december, 2012 at 21:57

  Håller med. Svenskar har ingen kunskap alls om droger, utan är så jävla naiva och blåögda och sväljer allt de blir itutade i skolan. Alkohol är bra mycket mer skadligt för kroppen än att dra en lina kola då och då.

 • Linda
  10 december, 2012 at 22:05

  Skönaste inlägget på länge;-)Vad är det för pretto personal du har;-)En lina kola hit och dit,inget farligt med det

 • Tina
  10 december, 2012 at 22:06

  Åh underbart! Skönt med nån som kan vara lite ärlig för en gångs skull, även fast du är en offentlig person! Drar fram skämskudden för alla blåögda korrekta svennar som tror de är så otroligt världsvana och som förmodligen kommer klämma fram nån fin kommentar snart!

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 22:15

  Båda två är ni så korkade så det finns inte ord för. Ni må tycka att svenskarna är duma,rädda och vad mer ni vill men kolla upp missbrukarvården, kolla upp Härberget, kolla upp behandlingshemmen – då får ni se hur ofarligt är det att knarka. Hur kan ni ens komma på ideén. Och se vad knark gör i länder den kommer ifrån. Är det ok tycker ni? Antingen är ni helt intelligensbefriade eller så spass nedknarkade att ni tappat verklighetsförankring. Se dig omkring med öppna ögon – idioter!

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 22:19

  Linda – om en kola hit eller dit är så ofarligt varför kostar missbrukarevård miljoner varje år? varför kan inte folk sluta efter en eller två? Fy fan – vilken jävla propaganda! Hoppas dina ungar fastnar så kan du fatta en dag vad en kola kan göra. Varför lagen förbjuder droger mår du tro?

 • Anna
  10 december, 2012 at 22:22

  Visst skadar alkohol flest människor, men så är det ju den vanligaste drogen oxå. Och varför chansa att du inte blir skadad av drogen? Kan hända även vid enstaka användning.

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 22:25

  Tina – varför måste man vara korrekt och blåögd för atycka att droger i alla former är FEL? Har du någonsin varit på ett behandlingshem? Har du någonsin besökt ett Härberget innan natten? I så fall rekomenderar jag att du gör det så kanske dina ögon svartnar lite och din uppfattningsförmåga när det gäller droger kommer nyanseras. Att bagatalisera drogproblematiken är lika farligt som att bagatalisera alkoholproblematiken. Verken den ena eller den andra har något att ge i positiv riktning.

 • Yolanda
  10 december, 2012 at 22:50

  Du pratar ju om MISS-bruk nu. Jag pratar om bruk. Och nej, allt bruk leder faktiskt inte till missbruk 🙂

 • Sara
  10 december, 2012 at 22:50

  Men börjar inte det hela med alkohol då? Så blir det tråkigt… Alkohol är ofarligt sålänge man inte är en missbrukartyp. Då är allt farligt tyvärr.

 • femme
  10 december, 2012 at 22:54

  Men det finns ju NYANSER – det finns dem som klarar av att droga och dricka lite , utan att hamna i ett beroende. Det finns dom som dricker en Coka Cola i manaden och de som dricker 4 liter om dagen och dor i fetma sjukdomar…. Man kan ju inte forbjuda all mat, godis och drickor darfor vissa ater ihjal sig, eller?
  Nar jag var ung, jobbade jag utomlands och vi festade varje natt – vi tog MDMA, (xtc) for att fa ett valdigt haftigt samt spirituellt rus nar vi dansade i flera timmar. Sen rokte vi en joint – med orten cannabis.
  Vissa gjorde det har i 20-ars aldern, vissa fasnar p.g.a att de har obalanser i hjarnan som gor att personen sjalvmedicerar som man sager…nervsjukdomar gor ocksa att folk vill dosera sig med droger. Darfor det inte finns nagon information utan mest sadan propaganda som du haller pa med – sa maste tusentals manniskor kanna skam och inte forsta vad som hander med deras kropp. Vissa behover mangder med alkohol eller den drog de valjer for att ens kunna slappna av och vara sig sjalva, med alkohol och droger ar ofta ”smutsiga” = dalig kvalite… och de overdoserar. Ska man prata om det har sa maste man skilja pa bruk och missbruk – samt forsta varfor missbrukare missbrukar – inte forbjuda och ta bort ”medicinen” for dem, utan att ge ett alternativ. Missbruksvarden i Sverige ar inkompetent, pengasugande, sektgillande (A.A) och vem som helst kan sla upp ett behandlingshem med en 6-veckors behandlingsassistents utbildning, sen ta 3000kr per dygn och lata folk behandla sig sjalva pa slutna A.A och N.A moten. Katten ar 36 ar – hon har provar kokain nagra ganger, en drog som gavs till gravida kvinnor pa 1800-talet…hon ser inte ut som en knarkare och beter sig inte heller som en. Hur ens kan man jamfora?

 • anonym
  10 december, 2012 at 23:02

  MEN VI LEVER INTE PÅ 1800-talet.
  Vet du att de trott att kvinnor inte kan studera för att livmodern kan skadas??

 • anonym
  10 december, 2012 at 23:04

  DÄRFÖR ENS kan man jämföra…

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 23:34

  Hur kan du garantera alla ungdomar att man blir inte missbrukare bara för att man brukar droger? det är likadant med alkohol och rökning. ”Jag kan sluta när jag vill…” alla kan inte det, alla kan inte gränser inte du heller även om du vill tro det – det är darför man ska ALDRIG börja!

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 23:37

  Sara – kanske inte allt är farligt men just alkohol, droger, tobak och lekemedel – har mycket stark beroendefamkallandet, därför ska man aldrig testa – då ingen människan vet sina gränser eller hur det kommer påverka en individ. Varför tror du delas ut grattis små portioner av droger vid skolor och andra ställen där ungdomar befinner sig? varför skulle annars så himla dyra varor delas ut grattis om det inte var boroendeframkallande? Klart att det ges grattis då man vet att snart är de kunder.

 • Heddi
  10 december, 2012 at 23:41

  Hej jag heter Heddi och driver en av sveriges snabbast växande modebloggar för att jag är så vacker, sexig, inteligent och ärlig!
  Behöver du inspiration om hur fint jag bär upp kläderna så kan du få nyttiga tips. klicka in hos heddi.se

 • Elisabeth
  10 december, 2012 at 23:45

  Jag har ingen aning varifrån du har kunskap om missbrukarevården i Sverige – det som är kass är eftervården men själva behandling av missbruk brukar ge bra resultat. Det är många av er som bagataliserar för att inte säga glorifierar bruk av droger – det är farligt!!! Förutom skador på hjärnan, kroppen så leder det oftast till liv i utanförskapet för att inte säga kriminalitet och brott. Sluta tycka att det är så lulligt för det är inte det alls. Många ungdomar fastnar i bruket utan att ens veta om det. Knark betyder i de allra flesta fall katastrof för individen, gfamiljen och samhället. Att Katrin inte fastnade – mycket kan bero på henne men även hennes uppfostran och familjen. Alla kan inte sluta.

 • camilla
  10 december, 2012 at 23:51

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • femme
  11 december, 2012 at 00:19

  Nej, knark betyder inte i allra flesta fall katastrof. De flesta som provar blir inte beroende, men kanske tycker det ar kul, och vill gora det mer. I England ar man valdigt oppen med uppgifter och fakta, det forsta programmet om drogen MDMA dar folk tog drogen Live, i TV, sandes for nagra manader sedan. En kvinnlig prast, runt 50 ar gammal, tog drogen och hon sa under ruset att hon aldrig kant sig sa nara Gud. 2 Millioner manniskor tar drogen varje ar i landet, och de har kul, utan pavisade skador i hjarnan. Man maste vara ARLIG med fakta for att ungdomar ska lyssna. Borjar man skrika om totalforbud och dodsfall – sa kommer ingen vilja lyssna – inte de som provat droger alltsa – som vet hur bra man kan ma. Vi kommer inte langre…jag forstar vad du sager, men du har nog ingen aning om vad jag skriver om. Be calm and stroke the furry wall.

 • ellen
  11 december, 2012 at 00:34

  Varför säger ni stockholmare hela tiden: Hur sjukt?
  Fattar inte varför ni utelämnar endel av den meningen? Tex så brukar man ju säga: Hur sjukt är inte det!?
  Så har jag lärt mig iaf. Har aldrig hört det där innan jag började läsa bloggar från stockholm… slang tro?

 • Elisabeth
  11 december, 2012 at 01:30

  femme
  Du skriver om bruk av droger som om det var en rosenrött väg där man mår fantastisk bra (under extas) – men snälla – vad är det för slags flykt behöver man göra för att må bra? Är droger vägen till välbefinnande så ska lagen omedelbart ärndras! BUMS!!! Är droger en början till helvetet utan vändpunkten då skall det förbjudas. När jag läser din beskrivning av det underbara som man får uppleva efter att ha tagit droger blir jag fundersam… vad är det för liv lever folk som tvingar de ut i droger för att uppleva välbefinnande? vad är deras livskvalite och hur mycket måste de ta varje gång de ska fly från verkligheten? Läs själv det du har skrivit och reflektera över det du nyss läste – är det så man hittar sig själv, balans i livet och meningen med det? Med hjälp av droger? Just England – vilken strållande exempel, lägg till Holand också så får du rena Eldorado… Grattis!

 • S
  11 december, 2012 at 02:39

  Kräks över såna är inlägg och återigen, ni behöver inte hoppa på mig för att jag tycker det är skit med droger… sorry, jag har sett och ser skiten på nära håll på olika sätt och NÄ det finns inget som får mig att tycka det är OK genom ”försköna” det på nå sätt med att man använder olika ord, tex, brukare, missbrukare.. det där är ju bara ett sätt att intala sig själv om att det är OK att använda droger oavsett vilken drog det än är…
  Tycker det är så trist med såna här inlägg, där jag iaf tolkar det här inlägget som att det är helt OK att använda droger och då snorta på nå klubbar/barer/fester… tänker på alla yngre som läser din blogg.
  Skärpning Katrin… bättre kan du, utan att behöva dra in en massa skit i en i övrigt bra blogg.

 • Karolin
  11 december, 2012 at 03:07

  Tycker mest det är drygt att det är helt okej att gå ut med att man snortat koks men börjar man snacka om att ta heroin intravenöst så flyr folk en..

 • Yolanda
  11 december, 2012 at 03:40

  Håller med dig. Heroin är den minst skadliga drogen av alla droger, och påverkar kroppen och hjärnan minst. Heroin kommer ursprungligen från morfinet, precis samma sak som serveras till patienter på sjukhus. Morfinet i sin tur kommer från opium-växten. Anledningen till att heroinister ser så slitna och nedgångna ut är inte pgr av drogen i sig, utan pgr av livsstilen de lever. MEN heroin är nog kanske den mest beroendeframkallande, det vill jag inte säga något annat om. Men ej skadlig under normala doser vid väl utspridda tillfällen.

  Jag tror att alla moralkärringar med barnvagnar och bajsblöjor här skulle behöva snorta en lina MDMA eller käka en dos magic mushrooms för lite djupare insikt i sina liv. MDMA eller svampar är inget som missbrukas, så oroa er inte för det, utan enjoy the ride bara. Allt gott!

 • Tina
  11 december, 2012 at 04:33

  Intelligent stavas med två L.

 • Johan
  11 december, 2012 at 06:42

  Nä, Heroin är ju jättenyttigt. Särskilt andningsdepressionen som ALLTID följer med heroinbruk. Söte Jesus, Katrins anhängare är lika svagbegåvade som hon är 🙂 Jag tror att jag kommer att följa den här bloggen, bara för alla goda skratt jag får.

 • Insatt
  11 december, 2012 at 07:11

  Ingen här verkar påläst om droger utan det fabriceras sanningar hit och dit. Läs beroendelära innan ni uttalar er.

 • Iza
  11 december, 2012 at 08:14

  Heddi fjantan är ej intelligent om man säger

 • Lola
  11 december, 2012 at 08:39

  Och sverige stavas med stort S.
  Intelligent? Skulle inte tro det… Möjligen om man sätter ett o framför 😉

 • ME
  11 december, 2012 at 09:05

  Katrin var glad över att du har så sund och klok personal.

 • Karolin
  11 december, 2012 at 09:48

  Andningsdepression som alltid medföljer? Hahaha! Hur menar du? Att alla som brukar heroin oundvikligen någon gång råkar ut för det? Så är det inte, men du kan få tro det, droger är ändå inte för alla. Dom hanteras bäst av folk som tänker lite bättre, lite längre.

 • Karolin
  11 december, 2012 at 09:50

  +1

 • LORISSA LOVEBOMB
  11 december, 2012 at 10:28

  WHAT!? Känner du ingen (utom dem) som inte har testat? Jag känner istället i princip ingen som HAR testat… varför ska man testa något man ändå inte ämnar fortsätta med?

 • Stina
  11 december, 2012 at 13:49

  Du ar sa jakla rolig -sitter och skrattar hogt pa kontoret har i Florens. 🙂

 • Sandra
  11 december, 2012 at 14:55

  Hade alkohol kommit nu på senare tid hade det också blivit olagligt, precis som drogerna blivit. Vi delar ut både amfetamin och benzo i psykiatrin, samma med LSD som har använts inom psykiatri i årtionden, opium tillhör sjukvården… Jag kan fortsätta länge om vilka användningsområden som droger . Den enda drogen som sjukvården inte stoppat i patienter är alkohol, det använder man enbart till att tvätta sår med. Borde inte det säga oss en del? Alkohol må vara lagligt, men det är inte ett dugg bättre.

 • Cia
  11 december, 2012 at 16:04

  Verkar som att LCHF-kosten börjar ge mest effekt på ditt intellekt Katrin…….. Läs på lite om drogers påverkan på människan och om beroende innan du öppnar käften.

 • Francois
  11 december, 2012 at 19:16

  Men vad är grejen?
  Vi är tusentals om inte miljoner som testat olika droger utan att sitta i ett missbruk. Självklart ska man inte försköna något men man kan kolla fakta och jämföra statistik. Alkohol t ex döda flera miljoner människor varje år jämfört med tex cannabis som ensam substans ALDRIG dödat någon. Självklart kan man vända och vrida på allt men som många andra ovan nänmt så tycker jag inte att man ska skämmas för att man testat, skämmas får man istället göra som drar alla över en och samma kant som testat droger. Vi kan ta mig tex, IQ på 120, doktorand, har eget företag i spanien och frankrike, familj och två barn. Det finns många fler med mig kan jag lova, jag träffar dagligen dessa personer och ingen av dom verkar lida speciellt mycket av att dom testat droger. Så spar på moralkakorna, vi vet att missbrukare finns och hur dom kom dit. Det betyder inte att vi alla behöver hamna där

 • Rebecka
  11 december, 2012 at 19:32

  Så sant!

 • Lisen
  11 december, 2012 at 21:01

  Du är dum, korkad, hjärndöd….på riktigt…..

 • Neli
  11 december, 2012 at 23:07

  Det finns en skillnad mellan BRUK och MISSBRUK. Jag är en 22 årig tjej som pluggar heltid på SU (en av de svåraste linjerna), jobbar som ekonomiassistent OCH servitris vid sidan om. Har många vänner och är känd för att vara social. Brukar cannabis nästan dagligen, har aldrig stått i vägen för min utveckling. Istället för alla sömnlösa nätter jag har haft innan som både gjorde det svårt för mig att koncentrera mig bra i plugget samt vara alert på jobbet har försvunnit, istället sover jag gott varje kväll och vaknar utvilad. Har även slutat bruka alkohol sedan ett år tillbaka, då jag både genom påläsning och genom egna erfarenheter har lärt mig att det är en mycket farligare drog.

  Hur många har liksom hört talas om ett gäng grabbar som delar på en jolle och börjar puckla på varandra? Skrattretande!

  Och klart man har experimenterat lite. Haft en av mina bästa nätter i livet på E men skulle aldrig röra det igen. Vissa saker är till för att bara pröva ett antal gånger och det öppnar våra sinnen och hjärtan på ett helt annat sätt. Den kvällen ändrade mig som person till det bättre – men som en vuxen människa förstår man vad en drog är och förstår hur man hanterar det.

  Vafan Sverige, LÄS PÅ och gör era egna val. Men var inte så rädda för att leva lite.

 • Stefan
  12 december, 2012 at 14:55

  Nej kokain kan väl inte va farligt, dra en lina här o där.
  Katrin kanske inte har läst sin egen mans bok om Tommy Lee som nyste ut nåt grön-rött på duken o var ett vrak, delvis pga för många linor……..

 • T
  14 december, 2012 at 16:23

  Jag är snart 35 år. Har i hela mitt liv varit mkt kritisk till alla former av droger, trott man kan ”fastna” efter någon gång, varit mkt fördomsfull till de som provar osv. ALDRIG provat förren jag var 33. Nu tar jag ibland då jag festar, om det känns som ett bra tillfälle (ej heroin eller liknande tunga droger!). Jag har mera koll än om jag dricker lite för mkt alkohol då jag tar en drog med måtta. Får ALDRIG ett sug efter mera efteråt.

  Det mesta tror jag handlar om personlighet och mående. Är du en person som inte mår bra och är trygg i dig själv kan du fastna i vad som helst, känna ett beroende, vilja fly verkligheten. Men du blir inte fysiskt beroende av att ibland dra en lina speed eller kokain. Kanske längtar en del till känslan mer än andra dock. Och en del går på tyngre droger sedan.

  Självklart vet jag att droger är beroendeframkallande till viss del. Vill bara ge en annan röst till debatten, än den vanliga moralpaniksdebatten svenskar för (utan att nånsin prova eller läst på).

  Men jag uppmanar inte folk att testa. Alla är olika. Jag tränar själv flera dagar i veckan, gör sk ”karriär” och hoppas jag får barn inom ett par år. Jag har en far som är nykter alkoholist och missbrukare. Så jag är insatt i den problematiken. Droger är inte ofarligt!

  T