Okategoriserade

Middag på Skvasta flygplats

Det är skön action på Skavsta flygplats nu kan jag meddela. Flyget som skulle avgå 13 är nu försenat till 17.10. Jag har alltså suttit här i över fem timmar då. Jag har fått mycket gjort i och för sig så jag känner inte att jag förlorat tid, lite knas i Polen då mötena får flyttas på till imorgon men ingen fara under solen.

Folk är galna här och det är SKITKUL. Precis vad jag behövde, en live show mitt i all denna tristess. Tacka Gud för italienare och spanjorer kan jag tycka. Det liv som de för över att de inte blir kompenserade för förseningen är makalöst opassande men underhållande är det definitivt. ”Fåååååra euro?! I geta fååååååra euro? What can I do with fååååra euro?!” De gapar, flaxar med armarna, skjuter mungipan i marken och höjer på ögonbrynen. De skrattar, de kiknar av skratt, de skakar uppgivet på huvudet, de går fram till folk och frågar vad de ska beställa för sina fååååååra euro som de får, de konstaterar att man inte kan få något alls för fyra euro och kommer underfund med att de blivit blåsta. Wizzair kompenserar inte sina resenärer med ett mål utan använder det här som ett införsäljningstrick anser spanjorer och italienare som i en hetsig kavalkad hetsar varandra.

”It is disaaaaaster!” ”Katastrof!”, de slutar aldrig. De ger sig inte. En spanjor frågar mig vad jag ska köpa för min vaucher. ”En räksallad, en kaffe och en flaska vatten”, svarar jag. ”But you will not get this for fååååra euro!”, säger han. ”Its ok with me to pay”, svarar jag med ett blygsamt leende och känner mig mer svensk än vad jag har gjort i hela mitt liv.

Jag tror att den här flygresan kostar mig ca 1000 kr tur och retur. Jag förväntar mig inte att service ska ingå i en så billig tjänst. Ska däremot tänka på service och kompensation nästa gång jag är i Spanien eller i Italien. HA HA HA.

You Might Also Like